-
Rätt ur jorden : handbok i självhushållning
Inbunden bok. Ordfront Förlag. 2017. 263 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789170379659
- Titel
- Rätt ur jorden : handbok i självhushållning
- Författare
- Linde, Bella
- Förlag
- Ordfront Förlag
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 263 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 173 x 218 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 680 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Ta steget från förvirrad konsument till självförsörjande odlare och få giftfri mat, skönare fritid och ett rent samvete på köpet. Nuförtiden pratar vi mycket om närodlat och ekologiskt. Däremot sägs det inte mycket om vem som ska odla och var. Sanningen är att du kan göra mycket själv, utan att behöva byta livsstil. En normalstor villatomt räcker för att förse fyra personer med grönsaker ett helt år. Men även en kolonilott, eller till och med en balkongodling, kan utgöra ett rejält vitamintillskott till hushållet. Dessutom kräver det inte mer än en timmes arbete om dagen. Rätt ur jorden. Handbok i självhushållning ger grundläggande kunskaper och praktiska råd för hur du framgångsrikt odlar grönsaker för husbehov. Här finns allt du behöver veta om hur du bygger upp en god jord till hur du sår, sköter, skördar, bevarar och lagrar grödorna. Här finns också ett kapitel om gratismaten som växer i skog och mark, och en kalender som visar hur självhushållningsåret ser ut. Nyutgåvan innehåller dessutom serieodlarschema, ett kapitel om bokashikompostering och nya recept!
Ordfront Förlag 9789170379659 -
Ut ur världen
Pocketbok. Norstedts. 2016. 742 sidor.
Gott skick. Läsränder i rygg, ett brott i inlagans limning (se bild).
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113073316
- Titel
- Ut ur världen
- Författare
- Knausgård, Karl Ove
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 742 sidor
- Bandtyp
- Mått
- 110 x 180 mm Ryggbredd 47 mm
- Vikt
- 393 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Ut ur världen är Karl Ove Knausgårds prisbelönade debutroman från 1999 som nu presenteras på svenska för första gången.
Den tjugosexårige Henrik Vankel jobbar som lärarvikarie på en liten ort i Nordnorge. Han trivs rätt bra med sin tillvaro - fram till den dagen han plötsligt inser att han förälskat sig i en av sina elever. Egentligen är det värre än så. Han blir som besatt, kan inte tänka på annat, hon är allt vad han önskar sig.
Men hon är bara tretton år.
Förhållandet mellan Henrik och den unga flickan är utgångspunkten för en kärleksroman som också är uppväxtskildring och undergångsroman. När boken kom hyllades den som en häpnadsväckande och mogen debut, men också som högkontroversiell på grund av sitt ämnesval. Sedan dess har Karl Ove Knausgård fått ett stort internationellt genombrott tack vare sin roman Min kamp (2010-13) i sex volymer, där läsaren i fjärde delen också får en unik inblick i hur debutromanen Ut ur världen blev till.
Norstedts 9789113073316 -
Utbrytare : så lyckades Sveriges mest kända f...
Inbunden bok. Hjalmarson & Högberg Bokförlag. 2009. 334 sidor.
Gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Utgallrad biblioteksbok. Inplastad. Snedläst. Bruksslitage.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789172240377
- Titel
- Utbrytare : så lyckades Sveriges mest kända fångar fly
- Författare
- Olsson, Tony
- Förlag
- Hjalmarson & Högberg Bokförlag
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 334 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 144 x 215 mm Ryggbredd 26 mm
- Vikt
- 580 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Hårdare tag och bättre säkerhet på fängelserna! Det krävdes 2004 i samband med flera uppmärksammade rymningar. Justitieminister Thomas Bodström uppmanades avgå men satt kvar. I stället avgick kriminalvårdens generaldirektör, Lena Häll Eriksson, frivilligt när ytterligare två fångar rymde från Mariefredsanstalten med kriminalvårdspersonal som gisslan. Hon efterträddes av en polischef, Lars Nylén, som tillsammans med justitieministern resolut utlovade mycket hårdare tag.
När debatten rasade som värst hävdade både folk inom kriminalvården och justitieministern att säkerheten var eftersatt i landets fängelser och att man stod inför en ny generation av kriminella gäng, med resurser och möjligheter att hämta ut sina vänner från fängelserna. Kraftåtgärder var nödvändiga om man skulle få stopp på rymningsepidemin.
Men var det rätt bild som förmedlades? Skedde verkligen inga fritagningar eller rymningar liknande dessa tidigare? Frågan blev utgångspunkt för denna bok som handlar om åtta fritagningar/rymningar under åren 1954 2004.
Här får du följa storspionen Stig Bergling, mästerrymmaren Ioan Ursut, gängledaren Daniel Maiorana, rånaren Lars-Inge Svartenbrandt, Mats Rimdahl, Tobias Jardeberg och Rolf Johansson samt massrymningen från Kumlafängelset 1972 och fritagningen från Norrköpingsfänelset den 19 juli 1976.
Tony Olsson gav 2004 ut boken Chockvågor som handlar om hans uppväxt, uppsättningen av 7:3 av Lars Noren och flykten efter morden i Malexander.
Tony Olsson (f. 1972) avtjänar sedan 1998 livstids fängelse för polismorden i Malexander och sitter omväxlande i bunkern på Hall och Kumla.
Idag studerar Tony Olsson på universitet i Gävle och tar examen i bland annat historia under 2009.
Hjalmarson & Högberg Bokförlag 9789172240377 -
Endast den som är turk är lycklig - Erdogan,...
Inbunden bok. Kaunitz-Olsson. 2023. 239 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKKaunitz-Olsson -
Den svenska moralfilosofins historia. Del I-I...
Häftad bok.
Gott skick. Göteborg, Institutionen för filosofi. 1990. (4)+192+(9)+(2)+126+(2) sid. Två limmade mjukband. Del 1 något snedläst. Ett par veck i omslagen. Kulspetsförstrykningar i delar av första delen. Filosofiska meddelanden. Blå serien 12. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
Skogsträdgården : odla ätbart överallt
Inbunden bok. Hälsingbo Skogsträdgård HB. 1 uppl. 2018. 464 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163932502
- Titel
- Skogsträdgården : odla ätbart överallt
- Författare
- Weiss, Philipp
- Förlag
- Hälsingbo Skogsträdgård HB
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 464 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 220 x 280 mm Ryggbredd 43 mm
- Vikt
- 2058 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Årets Trädgårdsbok 2018
Drömmer du om en prunkande trädgård, sprängfylld med nyttiga grönsaker och godsaker från tidig vår till sen höst? En trädgård där du kan höra fågelkvitter och insektssurr, en trädgård som bara blir bördigare, vackrare och mer självskötande för varje år? En trädgård som är bra för planeten, som fångar in, lagrar och omvandlar massor av koldioxid till bördig jord som kryllar av liv?Den drömmen kan bli verklighet om du vågar ge dig in i skogsträdgårdsodlingens värld! En skogsträdgård är en trädgård eller odling där du tar inspiration från skogen för att producera mat och nyttoväxter på naturens eget sätt. Man kan faktiskt säga att du skapar ett eget ekosystem! Det är mycket roligare, enklare och effektivare än att ständigt kämpa emot med gräsklippare, miljögifter och ogräsrensning.Den här boken ger dig, på ett enkelt och lättbegripligt sätt, allt du behöver för att bli en skogsträdgårdsodlare. Den innehåller växtporträtt av över 350 härdiga nöt- och fruktträd, bärbuskar, klängväxter, fleråriga grönsaker, marktäckare och andra stödjande växter som hjälper dina favoritplantor att trivas bra. I boken hittar du också, bland mycket annat, information om hur du hittar rätt plats för din skogsträdgård, vad du behöver göra för att få starka, självständiga växter, hur du lockar till dig nyttiga medhjälpare och hur du på bästa sätt tar hand om skörden. Med sina över 800 referenser till böcker, rapporter och forskning inom ämnet står boken på en solid vetenskaplig grund och gör det lätt för den läsare som vill fördjupa sig ytterligare i denna spännande odlingsteknik.Skogsträdgården är skriven av Philipp Weiss, författaren bakom Skogsträdgårdsbloggen, och Annevi Sjöberg, miljövetare med ett brinnande hjärta för ekologi och alla former av bär. Författarna har mångårig erfarenhet av skogsträdgårdsodling och håller populära kurser i ämnet. De har skapat ett tiotal skogsträdgårdar runtom i landet, och skrivit den hyllade boken ”Fleråriga grönsaker: upptäck, odla, njut” som blev nominerad till Årets Trädgårdsbok 2016. Då som nu står Daniel Larsson, som till vardags driver andelsjordbruket Mylla, för formgivningen.
Hälsingbo Skogsträdgård HB 1 9789163932502 -
Återvändarna
Inbunden bok. Tranan. 2022. 248 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Skyddsomslaget med smärre hanteringsspår.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKTranan -
Hercule Poirots jul
Pocketbok. Stockholm : Aldus/Bonnier. 1 uppl. 1973. 224 sidor.
Gott skick. Den vita linjen på bilden finns inte i verkligheten.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100387440
- Titel
- Hercule Poirots jul
- Författare
- Christie, Agatha - Blomkvist, Torsten
- Förlag
- Stockholm : Aldus/Bonnier
- Utgivningsår
- 1973
- Språk
- Svenska
Stockholm : Aldus/Bonnier 1 9789100387440 -
Världens bästa mat : vinnare av Sveriges mäst...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2014. 107 sidor.
Nära nyskick. SIGNERAD AV AMIR
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174243949
- Titel
- Världens bästa mat : vinnare av Sveriges mästerkock 2014
- Författare
- Kheirmand, Amir
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 107 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 201 x 267 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 584 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Vad kan vara bättre än räkor frästa i kopiösa mängder vitlök och olivolja? Eller en sötsyrlig och het glasnudelsallad? Eller sötklibbiga colamarinerade revbensspjäll som bara faller av benet? Jag har uppnått en dröm, en milstolpe och ett mål. Jag har vunnit Sveriges mästerkock och får möjligheten att inspirera dig med världens bästa mat."Följ med Amir Kheirmand, vinnaren av Sveriges mästerkock, på en resa jorden runt. Ta del av de möten och kök som har inspirerat honom och hans matlagning. Låt dig förföras av det spanska köket som trollar fram fantastiska smaker på få ingredienser, det spännande thailändska köket med fräscha och heta asiatiska smaker och det amerikanska köket med mycket fett, sött och salt – extra allt av sådant som är så lätt att älska! Dessutom hans bästa såser och tillbehör samt mammas persiska kycklinglår. Det hela avslutas med den vinnande trerättersmenyn som tog Amir till seger. Förutom spännande recept och Amirs matfilosofi finns dryckestips till alla recept.
Bonnier Fakta 9789174243949 -
Franska specialiteter
Inbunden bok. Cargo Int. 2005. 468 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9783833111303
- Titel
- Franska specialiteter
- Författare
- André Dominé
- Förlag
- Cargo Int.
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 468 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 278 x 320 mm Ryggbredd 36 mm
- Vikt
- 2995 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En kulinarisk resa genom Frankrike dokumenterad med vackra foton. De populäraste recepten från respektive
region presenteras.
Cargo Int. 9783833111303 -
Sött sweet dulce : desserter från när och fjä...
Inbunden bok. Trio Förlag. 1 uppl. 2009. 352 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197627924
- Titel
- Sött sweet dulce : desserter från när och fjärran
- Författare
- Bergenström, Anna
- Förlag
- Trio Förlag
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 352 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 198 x 248 mm Ryggbredd 37 mm
- Vikt
- 1293 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Betyg 5. "Ett praktverk" SVT Gomorron Sverige.
Sött, sweet, dulce - desserter från när och fjärran, är en ny inspirerande kokbok av Anna och Fanny Bergenström. Bokens 350 sidor rymmer recept till efterrätter av många olika slag. Allt från fräscha fruktsallader till raffinerade (men ändå lättlagade) suffléer, hemlagad glass och sorbet, läckra bakverk och tårtor. Gammaldags svenska klassiker, som ostkaka och rabarberkompott har förstås sin givna plats. Men i Sött, Sweet, Dulce hittar du även en lång rad spännande efterrätter med inspiration från medelhavsländerna, Sydamerika och Asien. Här finns något för varje tillfälle!
Trio Förlag 1 9789197627924 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789113054971
- Titel
- Vår gröna kokbok
- Författare
- Begner, Sara
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 384 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 156 x 222 mm Ryggbredd 28 mm
- Vikt
- 1057 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Alla vet att vi bör äta lite grönare, både för vår egen hälsa och för vår planet. Men framför allt för att det är gott! En grön dag i veckan eller sju spelar ingen roll, nu finns kokboken som hjälper dig med inspiration, matlagningsglädje, recept och handfasta råd.
Med över 500 recept på vegetariska och veganska rätter samt fakta om råvaror, tillagning och kostrekommendationer är detta den enda gröna kokbok du behöver. Med klassikern Vår kokbok som grund och garant för beprövade recept, hög kvalitet och enkelhet, är detta en perfekt kokbok för såväl unga nyutflugna som familjer som vill pröva en ny livsstil.
Hälften av recepten är nyskrivna och främst är det rejäl middagsmat baserad på tofu, soja och quorn samt bönor och linser. Här finns även härliga sallader och grönsaksrätter som fungerar som hela måltider. Nytagna bilder inspirerar till att laga vacker mat.
Ur innehållet: Gryn, frön och nötter, pasta, ris och nudlar. Tofu, soja och quorn, pizza, paj och pirog. Baka bröd. Efterrätter och sötsaker.
Vår gröna kokbok utsågs till vinnare av Årets Svenska Måltidslitteratur 2014 i kategorin Vegetarisk måltidslitteratur med motiveringen:
"Med hjälp av denna vegetariska kokbok är det lätt att variera vardagsmaten för den som redan är vegetarian samt för den som ska bjuda på vegetarisk fest till helger och födelsedagar. Med andra ord en heltäckande grön bok."
Norstedts 1 9789113054971 -
Rosévin : historien, vinerna & maten därtill
Inbunden bok. Bokförlaget Parasoll. 1 uppl. 2016. 177 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789198300406
- Titel
- Rosévin : historien, vinerna & maten därtill
- Författare
- Melldén, Anders
- Förlag
- Bokförlaget Parasoll
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 177 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 212 x 268 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 830 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
Ytterligare författare: Melldén, Anders
Ytterligare fotografer: Henckel, Göran
Ytterligare designers: Ehrlin, Peter
Ytterligare illustratörer: Ehrlin, Peter
Ytterligare redaktörer: Oskarsson Henckel, Tove
Ytterligare fotografer: Ehrlin, Peter
Ytterligare fotografer: Melldén, Anders
Ytterligare fotografer: Oskarsson Henckel, Tove
Bokförlaget Parasoll 1 9789198300406 -
Nigella Express : gott och snabbt
Inbunden bok. Telegram Bokförlag. 2008. 390 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789177387954
- Titel
- Nigella Express : gott och snabbt
- Författare
- Nigella Lawson
- Förlag
- Telegram Bokförlag
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 390 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 197 x 251 mm Ryggbredd 27 mm
- Vikt
- 1436 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Nigella Lawson lagar mat i expressfart såväl till vardag som till fest.
Nigella Express är Nigellas första bok med betoning på snabbmat, superenkel att tillaga - men ändå ovanligt god. Boken är fylld av recept som går att laga direkt efter jobbet, på helgen när du vill ha tid över till annat eller när du ska bjuda på middag. Inte minst finns här rätter som du kan förbereda på nolltid och sedan ställa in i ugnen medan du tar ett bad eller en drink, pratar i lugn och ro med dina gäster eller hjälper barnen med läxorna.
Telegram Bokförlag 9789177387954 -
Nigella jul : mat, familj, vänner, fester
Inbunden bok. Telegram Bokförlag. 1 uppl. 2009. 278 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174230222
- Titel
- Nigella jul : mat, familj, vänner, fester
- Författare
- Nigella Lawson
- Förlag
- Telegram Bokförlag
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 278 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 247 x 273 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 1522 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Minimal stress och maximal njutning", det är Nigellas paroll för vinterns och julens alla fester. Den inbjudande matboken Nigella Jul börjar med piffiga julcocktails - vad sägs om en läckert röd Granatäppelmartini, eller kanske hellre en alkoholfri men lika läcker Porlande blåbär? - med kryddiga kanapéer och smakrika snacks. Därefter följer Nigellas påhittiga förslag för garanterat lyckade fester och middagar vintern och julen igenom. Här hittar du allt från sallader, soppor, grytor, bakverk, hemlagade julklappar och ätbara julgransprydnader till hela bruncher, festmenyer och förstås julens paradnummer som kalkon och skinka på nya sätt, samt ett helt vegetariskt julbord. Allt förstås präglat av Nigellas charmiga humor och enkla elegans. Nigella Jul gör julen både läckrare och enklare. Vad mer kan du önska dig?
Telegram Bokförlag 1 9789174230222 -
Taste by Louise : vinnare av Sveriges mästerk...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2012. 110 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174242195
- Titel
- Taste by Louise : vinnare av Sveriges mästerkock
- Författare
- Johansson, Louise
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 110 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 201 x 232 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 557 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Mer än en miljon människor följde Louise Johanssons kulinariska resa i succéprogrammet Sveriges Mästerkock. Louise var doldisen från Romelanda som genom sin matlagning inte bara erövrade juryn och det svenska folket, utan som till slut även stod som segrare och korades till Sveriges första Mästerkock!Taste by Louise bjuder på innovativ kokkonst, oväntade smakkombinationer och omsorgsfullt lagad mat presenterad med stil och finess. Louises signum är husmanskost med en twist – rustik mat serverad på ett raffinerat sätt. Här hittar du massor med smarta matlagningstips och Louises uppläggningsskola lär dig att med enkla knep förhöja din måltid.Ur innehållet:Mat i miniformat! Bjud in till mingel med aptitretande munsbitar som råbiff med dragonmajonnäs, västerbottenstarte och granatäpplemojito. Brunch my way! Här är enkelhet och förberedelser ledorden. Citronpannkaka med chilisirap och bär, krämig butternutcappuccino, och uppdaterade klassiker som pocherat ägg med ramslök och bacon är några exempel. Klassisk husmanskost med en twist! Oxkind ”wasabi”, Waldorfraggmunk och Kålpudding Calvados. Här får traditionella rätter nytt liv! Havslängtan! Ljuvliga smaker från havet – vad sägs om Moules Coconut eller tonfisk med smak av kaffe och soya? Säsongsmenyer med dryckestips av Björn Persson, välrenommerade sommelier och ägare av Kock och vin. Söta avslut! Förtjusande desserter som gör middagen komplett. Efter succén med Sveriges Mästerkock har Louise varit flitigt anlitad vid event, gästspelat i tv och på olika restauranger. Dessutom driver hon den välbesökta matbloggen Taste by Louise.
Bonnier Fakta 9789174242195 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789127028050
- Titel
- Den svenska maten.3 rev upp
- Författare
- S Algotson
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 1991
- Omfång
- 221 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Vikt
- 768 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Boken innehåller modern svensk mat med traditioner sedan Cajsa Wargs tid. Här finns den fina svenska husmanskosten och den traditionella festmaten – moderniserade med varsam hand så att de har kvar sitt ursprung och sin karaktär. Recepten är framtagna med moderna råvaror, metoder och hjälpmedel och anpassade till moderna näringskrav med lägre fetthalt och mera grönsaker t ex. Boken innehåller också mat som vi nu har möjligheter att köpa färdig, men som många är roade av att ibland göra själva, för smakens skull förstås, men också för att bevara den svenska matkulturen och förvalta det svenska matarvet. Jordbrukets Provkök har i samarbete med matskribenten/hushållsläraren Stina Algotson valt ut, utarbetat och prövat recepten. Det garanterar att även den oerfarne matlagaren vågar pröva dem.
Natur & Kultur 3 9789127028050 -
Sluta banta, gå ner i vikt
Inbunden bok. A & A Publisher. 1 uppl. 2017. 176 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789082729627
- Titel
- Sluta banta, gå ner i vikt
- Författare
- Hallén Buitenhuis, Anna
- Förlag
- A & A Publisher
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 176 sidor
- Bandtyp
- Board book
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Är det din tur att lyckas i år?
Du har försökt allt och alla metoder, men inget fungerar?
Du vet hur du ska äta men gör inte det du har tänkt dig?
Du tappar greppet och börjar om igen och igen, på en måndag?
Om och om igen, med nya tuffare och striktare metoder?
Vill du lära dig att äta?
– ”Jamen Anna, jag vill gå ner i vikt nu!”
Ja, men det ville du troligtvis även för ett år sen också? Och året innan? Och kanske även innan dess?
Vad stoppade dig då?
Varför är du inte klar?
Kan det vara för att du tappar ”motivation”?
Tappar greppet?
Inte gör som du har tänkt dig?
Idag är det din tur att lyckas. Unna dig att lyckas en gång för alla.
Denna gång med kunskap och vänlighet mot dig själv. Inte som tidigare med striktare, hårdare och bestraffning.
Lär dig att äta, tryggt, gott och avslappnat och gå ner i vikt. Sluta banta – och gå ner i vikt!
En gång för alla.
A & A Publisher 1 9789082729627 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789127183728
- Titel
- Provence
- Författare
- Ahlstedt, Linus
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2023
- Omfång
- 171 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 250 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 625 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det här är Provence från insidan – rustik fransk matlagning när den är som godast. Recepten har kockarna Linus Ahlstedt och Mikael Gröndal samlat på sig under 15 års resande och sen förfinat på den egna kvarterskrogen Chez Betty i Stockholm. Boken innehåller allt från enkla olivröror, friterade sardiner och den perfekta råbiffen, till mer tidskrävande långkok, hemligheten bakom en äkta bouillabaisse och desserter som väntar på att återupptäckas. Detta är en ompaketerad utgåva av Chez Bettys Provence som gavs ut 2014.
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127183728 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789525290899
- Titel
- Arctic Norrbotten à la carte
- Förlag
- A la carte böcker
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 108 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 265 x 265 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 858 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- På vintern lever också det Norrbottniska köket upp. Turisterna älskar våra exklusiva råvaror som är rena hälsokosten i förhållande till de industriellt producerade råvarorna som ofta finns i snabbköpen. Till alla aktiviteter och äventyr hör också en måltid som håller samma klass och som därmed skapar en oförglömlig totalupplevelse. Jag vet att oavsett om man intar måltiden på en gourmetkrog i stan eller i en kåta i vildmarken så tillagas maten med de absolut bästa råvarorna från Norrbotten.
A la carte böcker 9789525290899 -
Monica Eisenmans asiatiska nudlar och smårätt...
Häftad bok. Bonnier Fakta. 2010. 127 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174240696
- Titel
- Monica Eisenmans asiatiska nudlar och smårätter
- Författare
- Eisenman, Monica
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 127 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 197 x 224 mm Ryggbredd 11 mm
- Vikt
- 482 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Efter en två månader lång rundresa i Asien kommer en av systrarna Eisenman, Monica, med en inspirerande och vacker kokbok med ett fyrtiotal asiatiska rätter med fokus på nudlar – den första i sitt slag på svenska. Här finns en stor variation av spännande och goda soppor, wokar, sallader och smårätter: allt serverat med vackra mat- och miljöbilder.Idag går det att köpa alla sorters nudlar – äggnudlar, fullkornsnudlar, breda och tunna risnudlar och glasnudlar – i välsorterade matbutiker, som numera även har ett brett utbud av andra asiatiska ingredienser. Det tilltalande med nudlar, förutom att de är nyttiga, billiga och goda, är de många sätten de kan användas på. De kan ätas kalla eller varma, vara ett lätt tillbehör eller huvudingrediens, göra en soppa eller sallad lite matigare, serveras till fisk, kött och grönsaker eller njutas alldeles för sig själva med bara en lätt sås.Några av bokens recept:Hot and sour skaldjurssoppa med äggnudlar • Misosoppa med udonnudlar, tofu och shiitakesvamp • Pad thai – thailändska wokade nudlar med kyckling och räkor • Wasabimarinerad lax med teriyakinudlar • Risnudelsallad med asiatisk pesto • Glasnudelsallad med kräftstjärtar och sweet chilisås • Vietnamesiska vårrullar • Kokosfriterade räkor
Bonnier Fakta 9789174240696 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789180021029
- Titel
- Champagne Magnum Opus
- Författare
- Juhlin, Richard
- Förlag
- Mondial
- Utgivningsår
- 2021
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 190 x 250 mm Ryggbredd 35 mm
- Vikt
- 1249 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- »Jag har älskat champagne så länge jag kan minnas. Champagne kan vara så gott att fiender sluter fred med varandra. Champagne kan få klockor att stanna och champagne kan få livströtta uppgivna individer att kvittra om livets storhet. Den perfekta champagnen är bubblande lycka i ett glas.«Richard Juhlin är den främste champagneexperten genom tiderna. Han har under drygt fyra decennier gått igenom alla kvarvarande och viktiga champagner i samma anda som Carl von Linné gjorde med växtriket för mer än tvåhundrafemtio år sedan. Resultatet är hans Magnum Opus, en bok som kartlägger över 13 000 olika champagner och berättar allt du behöver veta om drycken.Boken är formgiven av Frankenstein Studio, med bilder tagna av Pål Allan och Fredrik Skogkvist, samt unika illustrationer av Jayde Cardinalli. I den finns också tio exklusiva recept av Tommy Myllymäki. Mått: 185*245 mm.*Denna bok utkommer också i en begränsad deluxeutgåva. Den är nästan dubbelt så stor, tryckt i ett exklusivt grönt kartonnage och placerad i en gyllene bokkassett. *Guldägget för bästa förpackningsdesign 2022Best French Wine Book i Gourmand Awards 2022Wine Author of the Year i Gourmand Awards 2022Bästa vinbok i Årets Svenska Måltidslitteratur 2022
Mondial 9789180021029 -
Trattoria : Italiensk mat för hela familjen
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2006. 256 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151845449
- Titel
- Trattoria : Italiensk mat för hela familjen
- Författare
- Ursula Ferrigno
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 256 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1162 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vi älskar att äta på italienska! Återupplev den bästa maten från den lilla trattorian
nere på hörnet. Här finns recepten färsk och mustig familjemat med rätter från några av Italiens finaste trattorior.
Endast det bästa är gott nog! På trattoriorna lagas en del av Italiens bästa hemlagade mat. Dessa små familjeägda matställen lagar landets mest mustiga husmanskost med stor inspiration. Mängder av örter, de färskaste frukter och grönsaker, fisk och kött lagas enkelt i grytor, i pannor och i ugnen. Här finns antipasti, pastasåser, risottorätter, hela måltider och som avslutning efterrätter och tårtor!
Boken är fylld med recept på mat från trattorior hopsamlade av den populära italienska kocken Ursula Ferrigno. Hon har fått inspiration av några av de bästa måltider hon ätit på olika trattorior över hela Italien. Rätterna kompletteras av recept från kockar på några av Ursulas favorittrattorior.
Detta är en bok med mat för hela familjen tillagad enkelt och utan krusiduller med goda, äkta och färska råvaror och ingredienser.
Prisma 1 9789151845449 -
Sommarkväll med mat och vin
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2012. 163 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174242508
- Titel
- Sommarkväll med mat och vin
- Författare
- Larsson, Håkan
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 163 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 248 x 269 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 1088 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Efter succén med Fredagkväll kommer nu Håkan Larsson med en ny kokbok, i samma lättsamma och tillgängliga anda. I Sommarkväll med mat och vin tar Håkan oss med till sitt sommarparadis på Fårö. Sommarkväll är en mat- och vinbok präglad av den svenska sommarens magi, från ljuset och naturen till råvarorna och smaksensationerna.På Fårö är sommaren lång. Den börjar med vårens primörer som sparris och rabarber. Midsommaren firas med en mix av traditionellt och nyskapat, med sill, färskpotatis och jordgubbar i huvudrollerna.Så väntar högsommaren, fylld av lättlagade, smakrika vardagsrätter liksom mer påkostade kalas när släkt och vänner kommer på besök. Grillat får ett stort eget kapitel, där kött, fisk och fågel kompletteras med goda såser och tillbehör. Sallader och annat grönt är självklart, liksom de goda sommardesserterna. Och när det är dags för kaffekalas tas familjerecepten fram på det allra smarrigaste i kak- och bullväg.Sommarens drinkar och aperitifer finns förstås med, liksom de goda tilltuggen att njuta medan grillen blir varm. Och när sommaren går över i tidig höst står kräftor, svamp och äpplen på menyn – liksom naturligtvis lamm i olika former.Allt präglas av Håkan Larssons filosofi om höga, rena smaker med råvaran i centrum – och befriande okrånglig matlagning. "Jag kan helt enkelt inte laga besvärlig mat", säger Håkan själv. Att varje rätt får sällskap av ett passande vin är självklart, med namn, varunummer och pris.Sommarkväll är en mat- och vinbok med stark miljökänsla, där matbilderna kompletteras med de allra vackraste av Fårös vyer. Den är det perfekta sällskapet i köket var ditt sommarparadis än finns.
Bonnier Fakta 9789174242508 -
Bara bär : I matlagning, för konservering, so...
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2003. 192 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100576226
- Titel
- Bara bär : I matlagning, för konservering, som brännvinskrydda.
- Författare
- Linder, Jens
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 182 x 259 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 782 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- De ser så små och oskuldsfulla ut, smultronen, där de växer i ankelhöjd omgivna av stora, räfflande blad. De beskrivs ofta som milda och snälla. Ibland liknas de vid jungfrubröst. Och visst är smultronen små, söta och lättslukade, men de oförargliga omdömena är ändå lite missvisande. Dessa kyligt röda bär är nämligen rätt robusta och smultronens ringa storlek har fått somliga att anse att smaken är svag. Men det stämmer inte. Det vet var och en som har haft turen att finna stora mängder smultron.Så skriver Jens Linder i kapitlet om smultron, och visst får man lust att ge sig ut på smultronjakt bland karga stenblock och branta diken. I Bara bär blir smultron, vinbär, hjortron, lingon och alla de andra bären vi tycker vi känt sedan barnsben till sinnliga och karaktärsfulla nya bekantskaper. På nytt lär vi känna de bär som gömmer sig i skog och dikesren, odlas i trädgårdslandet eller säljs på torget. Också en del lite mindre bekanta sorter som havtorn, åkerbär och slånbär porträtteras.I nitton kapitel får vi en mängd goda råd och närmare 200 recept på hur vi bäst kombinerar olika sorter, tar tillvara en ymnig skörd och fyller skafferihyllor, matkällare och frysar. Vi bjuds på buffé på färska, solvarma jordgubbar med ett dussin tillbehör, det hälls upp enbärsmumma, steks svartvinbärskyckling och kokas saft på åkerbär, hallon och rabarber.Här finns allt från enklaste kompott till mer avancerade och nyskapade bärkreationer. Historiska recept varvas med moderna, klassiker med bortglömda anrättningar, enkla rätter med mer avancerade. Varje bär har ett eget kapitel och rikligt med recept. Ett omfattande metodkapitel med en mängd basrecept gör att man kan kombinera bär och metoder på väldigt många sätt.En bättre och mer användarvänlig struktur än sin enda riktigt stora konkurrent på marknaden (Svenska bärboken/Prisma): varje bär har ett kapitel och är därmed lätt att inspireras av när man har lyckan att stå där med en ymnig skörd.
Albert Bonniers Förlag 9789100576226 -
Bäst i köket - säsong 1. Familjen Turdieva :...
Inbunden bok. The Book Affair. 2021. 104 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789198698787
- Titel
- Bäst i köket - säsong 1. Familjen Turdieva : våra bästa recept
- Författare
- Turdieva, Maria
- Förlag
- The Book Affair
- Utgivningsår
- 2021
- Omfång
- 104 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 180 x 245 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 498 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I det nya succéprogrammet Bäst i köket korades familjen Turdieva till vinnare av den smaksäkra och karismatiska kockjuryn bestående av matlagningsproffsen Tareq Taylor, My Feldt och Niklas Ekstedt och fick därmed det eftersträvansvärda drömpriset att få göra sin egen kokbok! I boken bjuder vinnarfamiljen på måltider som speglar deras kulinariska mattraditioner och egna unika recept. Helt enkelt mat de själva älskar och är stolta över. Och som de vill att du ska kunna laga i ditt eget kök! Vinnarboken, Bäst i köket: Familjen Turdieva våra bästa recept, visar också på deras varma relation till varandra. Här sätter de sitt eget ursprung och sina egna traditioner på den kulinariska kartan med härlig och spännande comfort food: värmande och mättande soppor, grytor med asiatisk hetta, och kryddstarka och mustiga rätter som till exempel plov, funtjoza, borstjtj och goda grillspett. Här finns också klassiska uiguriska rätter som stekt sivripaprika, uigurisk tigersallad och en rad olika sorters dumplings och nudlar som får samsas med moderna fusionrätter såsom pilgrimsmussla med yuzudressing, entrecôte i hjärtsallad och tonfisktartar med gurka. Juryns favoriträtter från programmet finns såklart också med i ett eget kapitel, samt deras personliga och generösa förord en hyllning till familjen Turdieva Bäst i köket! Familjen Turdieva som består av mamma Maria, 48 och syskonen Nazuk, 28 och David, 18 brinner för mat, och som det sammansvetsade team de är gick de från klarhet till klarhet i tävlingarna. Mamma Maria, med sina rötter i den uigurisk-asiatiska matkulturen levererade kunskap och ett ypperligt hantverk. Nazuk visade på ett briljant handlag och känsla för det estetiska, och David den ofrivilliga kocken ställde upp för familjen och spred lugn och harmoni och varma leenden i köket.
The Book Affair 9789198698787 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789113050201
- Titel
- Mannerströms husmanskonst
- Författare
- Mannerström, Leif
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 255 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 196 x 247 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 996 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Med sedvanlig självsäkerhet och pondus propagerar denna veterankock för vår husmanskost i en kokbok rik på färg, doft och smak. En välgärning som ligger i tiden."
Vinnarmotiveringen från Årets Svenska Måltidslitteratur 2006
Efter 50 år vid spisen återvänder den svenska gastronomins grand old man till rötterna och delar med sig av sin samlade kunskap om det han trots all berömmelse älskat och älskar mest av allt: svensk husmanskost!
Resultatet är ett inbjudande praktverk med det mesta man behöver veta om älskade rätter som ärtsoppa med fläsk, mormors, pappas och hans egna köttbullar, skomakarlåda, kroppkakor, får i kål, fläsklägg med rotmos… ja, alla välkända läckerheter man önska sig på ett traditionellt svenskt middagsbord.
"Vi är inte så många kvar som kan laga den här underbara maten. På riktigt!", säger Leif Mannerström, och delar generöst med sig av sitt stora kunnande när det gäller såväl råvaror som tillredning och traditioner.
Boken innehåller recept på kött, fisk, fågel, vilt, soppor och desserter.
Norstedts 4 9789113050201 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789186623180
- Titel
- Markus pasta
- Författare
- Markus Aujalay
- Förlag
- Nygren & Nygren
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 182 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 198 x 248 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 848 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Ett paket pasta i skafferiet och middagen är räddad!
Med Markus Aujalays lättlagade pastarecept blir det garanterat också en god middag.
Markus pasta har lösningar för dig som snabbt vill svänga ihop något mättande av det som finns hemma. Här finns också recept för de dagar då du njuter av att känna doften från en god gryta som puttrar i godan ro på spisen. Vill du briljera med hemgjord fylld pasta, lagad från grunden, finns recept med förklarande bilder som underlättar.
Markus Aujalay bjuder såväl på klassiker som lasagne, som på en modern asiatisk spaghettisallad med räkor. Barnen gillar pestokryddade kalvfärsbullar med spaghetti, en pasta med blåmusslor i grädde förgyller lördagskvällen och till picknick packar vi korgen med en pastasallad med pesto, tomater och rucola. En god pasta är huvudsaken i fettucine Alfredo och mer av tillbehör i oxragun med rött vin, rökt fläsk och en doft av rosmarin.
Bläddra i boken och res i drömmen till Italiens hjärta med hjälp av Ingvar Erikssons läckra miljöbilder och låt matbilderna inspirera till italiensk matglädje kring grytorna. Markus Aujalay är välkänd kock med Winterviken i Stockholm som hemmaarena och han driver även Fjällpuben i Åre. Till hans meriter hör titeln Årets kock och han har synts i tv både som matlagare i Middagstipset och som domare i Sveriges mästerkock.
Nygren & Nygren 1 9789186623180 -
Bartender : handbok för alla barer
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 4 uppl. 2009. 140 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153431794
- Titel
- Bartender : handbok för alla barer
- Författare
- Björn Olsson
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 140 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 248 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 573 g
- Språk
- Svenska
Ica Bokförlag 4 9789153431794 -
Koreansk mat : kimchi, bulgogi och bibimbap
Inbunden bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2009. 123 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127117617
- Titel
- Koreansk mat : kimchi, bulgogi och bibimbap
- Författare
- Byung-Hi Lim - Byung-Soon Lim
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 123 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 196 x 250 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 596 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Koreansk mat är inte bara nyttig, utan även bland det enklaste man kan laga. Varje måltid är en perfekt balans mellan kött eller fisk, grönsaker och kimchi, syrad kinakål. Kombinationen gör det koreanska köket till utmärkt mat för såväl kalorijägare som stressade magar.
Familjen Lim startade Skandinaviens första koreanska restaurang på Luntmakargatan i Stockholm i mitten av 70-talet, övertygade om att det skulle gå att få svenskarna att uppskatta kimchi, bulgogi, bibimbap och andra koreanska läckerheter. Och de hade rätt, förstås!
Koreansk mat innehåller ett 50-tal recept, ett kapitel om nationalrätten kimchi och en genomgång av de viktigaste ingredienserna i koreansk matlagning.
Natur & Kultur 1 9789127117617
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn