-
Från krog till krog : svenskt uteätande under...
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2018. 393 sidor.
Nära nyskick. Oläst. Mycket fint skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127145917
- Titel
- Från krog till krog : svenskt uteätande under 700 år
- Författare
- Jönsson, Håkan
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 393 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 162 x 235 mm Ryggbredd 32 mm
- Vikt
- 890 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Restaurangen är en yngling, historiskt sett - den kommer från franskt 1700-tal. Men att äta och dricka på lokal, mot betalning, har svenskar gjort långt innan restaurangen blev populär: så snart det område som skulle bli Sverige började enas och kristnas blev behovet av sådana platser en viktig angelägenhet, både från kungligt och kyrkligt håll.
Från medeltidens ölbodar och tavernor, via stormaktstidens gästgiverier och gårkök, 1700-talets kaffehus och vinkällare, 1800-talets caféer och restauranger fram till våra egna dagars foodtrucks och fast food - här berättas alla dessa ställens politiska, ekonomiska, sociala och gastronomiska historia. Vad serverade de, vilka förordningar reglerade dem, vilka besökte dem, hur umgicks man där?
Från krog till krog tilldelades Måltidsakademins pris 2018 i kategorin Historisk måltidslitteratur med nomineringen:
"Nu är den här, det standardverk om uteätandets historia, som vi väntat på! Det är en sann ynnest att ledsagas av paret Jönsson och Tellström genom sju seklers myller av tavernor, brännvin, menyer och förordningar… Ambitiöst, roande och ytterst matnyttigt!"
Richard Tellström är docent och lektor i måltidshistoria. Han har tidigare skrivit boken Hunger och törst och är känd från tv-programmen Historieätarna och Bye Bye Sverige.
Håkan Jönsson är etnolog och f.d. kock. Bland hans tidigare böcker märks Den gastronomiska revolutionen.
------------------------------------------------------------------------------------------------
Från krog till krog" är det standardverk som tidigare har saknats, en grundkurs för både dem som jobbar inom näringen och för intresserade brukare av den. Anslaget är översiktligt, men med tillräckligt många och konkreta nedslag för att historien ska komma till liv på sidorna.
Svenska Dagbladet
Det är ett vackert, gediget och oavbrutet underhållande verk som följer ute ätandet från ölbodarna till vår tids ”gastronomiska revolution.
Dagens Nyheter
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127145917 -
Från krog till krog svenskt uteätande under 7...
Inbunden bok.
Nära nyskick. Natur & kultur. [2018]. 393 s. Förlagsband. 16,5 x 23,5cm. Dedikation av författaren på första uppslaget. Illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127145917
- Titel
- Från krog till krog : svenskt uteätande under 700 år
- Författare
- Jönsson, Håkan
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 393 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 162 x 235 mm Ryggbredd 32 mm
- Vikt
- 890 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Restaurangen är en yngling, historiskt sett - den kommer från franskt 1700-tal. Men att äta och dricka på lokal, mot betalning, har svenskar gjort långt innan restaurangen blev populär: så snart det område som skulle bli Sverige började enas och kristnas blev behovet av sådana platser en viktig angelägenhet, både från kungligt och kyrkligt håll.
Från medeltidens ölbodar och tavernor, via stormaktstidens gästgiverier och gårkök, 1700-talets kaffehus och vinkällare, 1800-talets caféer och restauranger fram till våra egna dagars foodtrucks och fast food - här berättas alla dessa ställens politiska, ekonomiska, sociala och gastronomiska historia. Vad serverade de, vilka förordningar reglerade dem, vilka besökte dem, hur umgicks man där?
Från krog till krog tilldelades Måltidsakademins pris 2018 i kategorin Historisk måltidslitteratur med nomineringen:
"Nu är den här, det standardverk om uteätandets historia, som vi väntat på! Det är en sann ynnest att ledsagas av paret Jönsson och Tellström genom sju seklers myller av tavernor, brännvin, menyer och förordningar… Ambitiöst, roande och ytterst matnyttigt!"
Richard Tellström är docent och lektor i måltidshistoria. Han har tidigare skrivit boken Hunger och törst och är känd från tv-programmen Historieätarna och Bye Bye Sverige.
Håkan Jönsson är etnolog och f.d. kock. Bland hans tidigare böcker märks Den gastronomiska revolutionen.
------------------------------------------------------------------------------------------------
Från krog till krog" är det standardverk som tidigare har saknats, en grundkurs för både dem som jobbar inom näringen och för intresserade brukare av den. Anslaget är översiktligt, men med tillräckligt många och konkreta nedslag för att historien ska komma till liv på sidorna.
Svenska Dagbladet
Det är ett vackert, gediget och oavbrutet underhållande verk som följer ute ätandet från ölbodarna till vår tids ”gastronomiska revolution.
Dagens Nyheter
9789127145917 -
Från krog till krog : svenskt uteätande under...
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2018. 393 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127145917
- Titel
- Från krog till krog : svenskt uteätande under 700 år
- Författare
- Jönsson, Håkan
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 393 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 162 x 235 mm Ryggbredd 32 mm
- Vikt
- 890 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Restaurangen är en yngling, historiskt sett - den kommer från franskt 1700-tal. Men att äta och dricka på lokal, mot betalning, har svenskar gjort långt innan restaurangen blev populär: så snart det område som skulle bli Sverige började enas och kristnas blev behovet av sådana platser en viktig angelägenhet, både från kungligt och kyrkligt håll.
Från medeltidens ölbodar och tavernor, via stormaktstidens gästgiverier och gårkök, 1700-talets kaffehus och vinkällare, 1800-talets caféer och restauranger fram till våra egna dagars foodtrucks och fast food - här berättas alla dessa ställens politiska, ekonomiska, sociala och gastronomiska historia. Vad serverade de, vilka förordningar reglerade dem, vilka besökte dem, hur umgicks man där?
Från krog till krog tilldelades Måltidsakademins pris 2018 i kategorin Historisk måltidslitteratur med nomineringen:
"Nu är den här, det standardverk om uteätandets historia, som vi väntat på! Det är en sann ynnest att ledsagas av paret Jönsson och Tellström genom sju seklers myller av tavernor, brännvin, menyer och förordningar… Ambitiöst, roande och ytterst matnyttigt!"
Richard Tellström är docent och lektor i måltidshistoria. Han har tidigare skrivit boken Hunger och törst och är känd från tv-programmen Historieätarna och Bye Bye Sverige.
Håkan Jönsson är etnolog och f.d. kock. Bland hans tidigare böcker märks Den gastronomiska revolutionen.
------------------------------------------------------------------------------------------------
Från krog till krog" är det standardverk som tidigare har saknats, en grundkurs för både dem som jobbar inom näringen och för intresserade brukare av den. Anslaget är översiktligt, men med tillräckligt många och konkreta nedslag för att historien ska komma till liv på sidorna.
Svenska Dagbladet
Det är ett vackert, gediget och oavbrutet underhållande verk som följer ute ätandet från ölbodarna till vår tids ”gastronomiska revolution.
Dagens Nyheter
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127145917 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789173314848
- Titel
- Den gastronomiska revolutionen
- Författare
- Jönsson, Håkan
- Förlag
- Carlsson
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 224 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 160 x 223 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 585 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Kockens resa från slusk till förebild är en bit av den gastronomiska revolutionen. En annan är restaurangbranschens utveckling från mjölkbarer till finkrogar, en tredje är politikens väg från motbokspolitik till statsunderstödda sommelierutbildningar. Dessa förändringar har återverkningar långt utanför krogarna. Stadsbilden i städerna, kulturlandskapet på landsbygden och familjelivet har påverkats. Hur kunde detta ske? Och hur har det skett? Här beskrivs vad det var som hände och varför. Allt har sin början i restaurangköket.
Håkan Jönsson är docent i etnologi i Lund, men arbetade dessförinnan som utbildad kock under tio år i restaurangbranschen i olika typer av kök. För bokens arbete har han återbesökt köken och matsalarna.
Carlsson 1 9789173314848 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789189063167
- Titel
- Svensk måltidskultur
- Författare
- Jönsson, Håkan
- Förlag
- Carlsson
- Utgivningsår
- 2020
- Omfång
- 186 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 155 x 215 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 418 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- De senaste hundra åren har det mesta som rör mat och måltid i Sverige förändrats. Hur gick det egentligen till när tacos och thaimat ersatte saltströmming och blodpudding på middagsborden? Hur kunde vin och vatten ersätta mjölk som måltidsdryck? Varför har knivhyllan ersatt bokhyllan som markör av kulturellt kapital? I boken får vi följa med in i hemmens och köksskåpens dolda vrår och får nya perspektiv på matlagning och måltider i förändring.Håkan Jönsson tar med läsaren på en historisk resa och visar hur vispar, måttsatser, sockerkakor, lufttorkade skinkor och mycket annat har bidragit till att skapa en måltidskultur med svenska särdrag. I boken behandlas också generella frågor kring måltidskulturer - dess uppkomst, utveckling och förändring. Hur skapas föreställningar om gott och äckligt, fint och fult, vi och dem, manligt och kvinnligt mitt i vardagens hackande, vispande, stekande och kokande?Boken vänder sig till alla som är intresserade av mat, matlagning och måltider, men kanske allra mest till den som är intresserad av att få nya perspektiv på de snabba kulturella förändringar som pågår i Sverige.Håkan Jönsson är docent i etnologi vid Lunds universitet, med mat och måltidskultur som specialitet. Med sin bakgrund som kock kan Jönsson förena praktikerns och akademikerns perspektiv på matlagning och måltider på ett ovanligt och nydanande sätt. Bland hans tidigare böcker märks Den gastronomiska revolutionen och Från krog till krog (med Richard Tellström).
Carlsson 9789189063167 -
Kokbok sydöst
Inbunden bok. Kokkonst Sydöst. 1 uppl. 2014. 231 sidor.
Mycket gott skick. Ngt lätt snedläst. På framsidan finns en liten ytdefekt efter att prislapp eller dylikt suttit (uppe i högra hörnet)
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163745102
- Titel
- Kokbok sydöst
- Författare
- Jönsson, Karl Håkan Dondor
- Förlag
- Kokkonst Sydöst
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 231 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 28 x 303 mm Ryggbredd 28 mm
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Två matentusiaster tar en nyfiken och glädjefull närmare titt på lokalproducerade råvaror, låter sig inspireras och ämnar att i sin tur inspirera. Med hjälp av Kristianstadsregionen som exempel lyfts det fantastiska och det goda som kan finnas alldeles runt hörnet fram, i en bok som innehåller recept, bilder, producentpresentationer och kåserier.
Kokkonst Sydöst 1 9789163745102 -
Julens allra godaste. Kockarnas bästa recept
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2018. 151 sidor.
Nära nyskick. Förlagets illustrerade laminatband, trådbunden. Rikt illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113087528
- Titel
- Julens allra godaste : kockarnas bästa recept
- Författare
- Mannerström, Leif
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 151 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 197 x 268 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 780 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Njut av julen med den allra godaste maten från våra bästa kockar och konditorer. Här har vi samlat drygt hundra recept på nya och gamla julbordsklassiker med smak av den svenska julens kryddor och magi.
Ät och drick med familj och vänner från advent till nyår: bjud in till glöggfest med juliga tilltugg, adventsbaka bröd, kakor och lussebullar, samla barnen i köket för pepparkaksbygge och gotte-pyssel, och förbered höjdpunkten det dignande julbordet. Vill du göra julen helt eller delvis vegetarisk hittar du en mängd inspirerande recept, både trendiga alternativ till klassiker och framtidens måsten. Avsluta med en sprakande praktfull nyårsmeny, en gnistrande fest för både öga och gom!
Allt hittar du i den vackra och inspirerande julkokboken Julens allra godaste, med recept hämtade ur en kokboksskatt signerad några av våra mest uppskattade kockar, till exempel Leif Mannerström, Hannu Sarenström, Jan Hedh, Sara Begner och Karoline Jönsson.
Så mycket gott och så många inspirerande bilder att vi vill ha jul året om!
Norstedts 1 9789113087528 -
SANDVIKEN – ÖLAND – Om skutor och sjöfolk i S...
Inbunden bok. –– FÖRLAGSNY! –– Balkong Förlag. 2023. 157 sidor.
Nyskick. –– FÖRLAGSNY! –– Se fler bilder! ––
Boken dokumenterar en hundraårig sjöfartsepok och innehåller bland annat en översiktlig beskrivning av stenindustrins och hamnens utveckling från en i stort sett öde kuststräcka tills den sista skutan, motorgalease läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789187553622
- Titel
- Sandviken - Öland : Om skutor och sjöfolk i Sandviks hamn
- Författare
- Thege, Per
- Förlag
- Balkong Förlag
- Utgivningsår
- 2023
- Omfång
- 157 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 266 x 222 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 740 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Boken dokumenterar en hundraårig sjöfartsepok och innehåller bland annat en översiktlig beskrivning av stenindustrins och hamnens utveckling från en i stort sett öde kuststräcka tills den sista skutan, motorgaleasen albacore, säljs på 1960-talet. Ett rikt illustrerat skeppsregister presenteras med historik och monografier över samtliga fartyg ett 70-tal som varit hemmahörande i Sandviken. Utdrag ur sjöförklaringar och tidningsnotiser vittnar om storslagen dramatik i samband med haverier, grundstötningar, kollisioner och förlisningar. Skepparna och redarna i dessa fartyg, som var drivkraften i skutnäringens utveckling, presenteras i ett eget avsnitt med fotografier, biografier och minnen. Berättelserna är många om livet i hamnen och till sjöss och ett axplock av dessa minnen har därför fått ett eget avsnitt i boken. Förord av Johan Theorin.
–– FÖRLAGSNY! –– Balkong Förlag 9789187553622 -
Mjölk : en kulturanalys av mejeridiskens nya...
Inbunden bok. Brutus Östlings bokf Symposion. 2005. 230 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. PRESENTSKICK.
Hur påverkar det oss som brukade köpa ”en liter vanlig mjölk” att kunna välja mellan 20 sorters mjölk och 92 sorters yoghurt en vanlig dag i snabbköpet? Hur blev mjölken ”det svenskaste svenska vi har”? Och hur förändras en sådan vara i glo läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789171397058
- Titel
- Mjölk : en kulturanalys av mejeridiskens nya ekonomi
- Författare
- Håkan Jönsson
- Förlag
- Brutus Östlings bokf Symposion
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 230 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 156 x 223 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 498 g
- Språk
- Svenska
Brutus Östlings bokf Symposion 9789171397058 -
Från krog till krog : svenskt uteätande under...
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2018. 393 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127145917
- Titel
- Från krog till krog : svenskt uteätande under 700 år
- Författare
- Jönsson, Håkan
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 393 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 162 x 235 mm Ryggbredd 32 mm
- Vikt
- 890 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Restaurangen är en yngling, historiskt sett - den kommer från franskt 1700-tal. Men att äta och dricka på lokal, mot betalning, har svenskar gjort långt innan restaurangen blev populär: så snart det område som skulle bli Sverige började enas och kristnas blev behovet av sådana platser en viktig angelägenhet, både från kungligt och kyrkligt håll.
Från medeltidens ölbodar och tavernor, via stormaktstidens gästgiverier och gårkök, 1700-talets kaffehus och vinkällare, 1800-talets caféer och restauranger fram till våra egna dagars foodtrucks och fast food - här berättas alla dessa ställens politiska, ekonomiska, sociala och gastronomiska historia. Vad serverade de, vilka förordningar reglerade dem, vilka besökte dem, hur umgicks man där?
Från krog till krog tilldelades Måltidsakademins pris 2018 i kategorin Historisk måltidslitteratur med nomineringen:
"Nu är den här, det standardverk om uteätandets historia, som vi väntat på! Det är en sann ynnest att ledsagas av paret Jönsson och Tellström genom sju seklers myller av tavernor, brännvin, menyer och förordningar… Ambitiöst, roande och ytterst matnyttigt!"
Richard Tellström är docent och lektor i måltidshistoria. Han har tidigare skrivit boken Hunger och törst och är känd från tv-programmen Historieätarna och Bye Bye Sverige.
Håkan Jönsson är etnolog och f.d. kock. Bland hans tidigare böcker märks Den gastronomiska revolutionen.
------------------------------------------------------------------------------------------------
Från krog till krog" är det standardverk som tidigare har saknats, en grundkurs för både dem som jobbar inom näringen och för intresserade brukare av den. Anslaget är översiktligt, men med tillräckligt många och konkreta nedslag för att historien ska komma till liv på sidorna.
Svenska Dagbladet
Det är ett vackert, gediget och oavbrutet underhållande verk som följer ute ätandet från ölbodarna till vår tids ”gastronomiska revolution.
Dagens Nyheter
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127145917 -
Från krog till krog : svenskt uteätande under...
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2018. 393 sidor.
Nyskick. Presentskick. KÖP FLERA BÖCKER TILL SAMMA FRAKTPRIS. Tryck på säljare: Tabermans böcker nedan och se utbudet !
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127145917
- Titel
- Från krog till krog : svenskt uteätande under 700 år
- Författare
- Jönsson, Håkan
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 393 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 162 x 235 mm Ryggbredd 32 mm
- Vikt
- 890 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Restaurangen är en yngling, historiskt sett - den kommer från franskt 1700-tal. Men att äta och dricka på lokal, mot betalning, har svenskar gjort långt innan restaurangen blev populär: så snart det område som skulle bli Sverige började enas och kristnas blev behovet av sådana platser en viktig angelägenhet, både från kungligt och kyrkligt håll.
Från medeltidens ölbodar och tavernor, via stormaktstidens gästgiverier och gårkök, 1700-talets kaffehus och vinkällare, 1800-talets caféer och restauranger fram till våra egna dagars foodtrucks och fast food - här berättas alla dessa ställens politiska, ekonomiska, sociala och gastronomiska historia. Vad serverade de, vilka förordningar reglerade dem, vilka besökte dem, hur umgicks man där?
Från krog till krog tilldelades Måltidsakademins pris 2018 i kategorin Historisk måltidslitteratur med nomineringen:
"Nu är den här, det standardverk om uteätandets historia, som vi väntat på! Det är en sann ynnest att ledsagas av paret Jönsson och Tellström genom sju seklers myller av tavernor, brännvin, menyer och förordningar… Ambitiöst, roande och ytterst matnyttigt!"
Richard Tellström är docent och lektor i måltidshistoria. Han har tidigare skrivit boken Hunger och törst och är känd från tv-programmen Historieätarna och Bye Bye Sverige.
Håkan Jönsson är etnolog och f.d. kock. Bland hans tidigare böcker märks Den gastronomiska revolutionen.
------------------------------------------------------------------------------------------------
Från krog till krog" är det standardverk som tidigare har saknats, en grundkurs för både dem som jobbar inom näringen och för intresserade brukare av den. Anslaget är översiktligt, men med tillräckligt många och konkreta nedslag för att historien ska komma till liv på sidorna.
Svenska Dagbladet
Det är ett vackert, gediget och oavbrutet underhållande verk som följer ute ätandet från ölbodarna till vår tids ”gastronomiska revolution.
Dagens Nyheter
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127145917 -
Från krog till krog : svenskt uteätande under...
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2018. 393 sidor.
Nyskick. PRESENTSKICK – I ABSOLUT NYSKICK.
Restaurangen är en yngling, historiskt sett - den kommer från franskt 1700-tal. Men att äta och dricka på lokal, mot betalning, har svenskar gjort långt innan restaurangen blev populär: så snart det område som skulle bli läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127145917
- Titel
- Från krog till krog : svenskt uteätande under 700 år
- Författare
- Jönsson, Håkan
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 393 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 162 x 235 mm Ryggbredd 32 mm
- Vikt
- 890 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Restaurangen är en yngling, historiskt sett - den kommer från franskt 1700-tal. Men att äta och dricka på lokal, mot betalning, har svenskar gjort långt innan restaurangen blev populär: så snart det område som skulle bli Sverige började enas och kristnas blev behovet av sådana platser en viktig angelägenhet, både från kungligt och kyrkligt håll.
Från medeltidens ölbodar och tavernor, via stormaktstidens gästgiverier och gårkök, 1700-talets kaffehus och vinkällare, 1800-talets caféer och restauranger fram till våra egna dagars foodtrucks och fast food - här berättas alla dessa ställens politiska, ekonomiska, sociala och gastronomiska historia. Vad serverade de, vilka förordningar reglerade dem, vilka besökte dem, hur umgicks man där?
Från krog till krog tilldelades Måltidsakademins pris 2018 i kategorin Historisk måltidslitteratur med nomineringen:
"Nu är den här, det standardverk om uteätandets historia, som vi väntat på! Det är en sann ynnest att ledsagas av paret Jönsson och Tellström genom sju seklers myller av tavernor, brännvin, menyer och förordningar… Ambitiöst, roande och ytterst matnyttigt!"
Richard Tellström är docent och lektor i måltidshistoria. Han har tidigare skrivit boken Hunger och törst och är känd från tv-programmen Historieätarna och Bye Bye Sverige.
Håkan Jönsson är etnolog och f.d. kock. Bland hans tidigare böcker märks Den gastronomiska revolutionen.
------------------------------------------------------------------------------------------------
Från krog till krog" är det standardverk som tidigare har saknats, en grundkurs för både dem som jobbar inom näringen och för intresserade brukare av den. Anslaget är översiktligt, men med tillräckligt många och konkreta nedslag för att historien ska komma till liv på sidorna.
Svenska Dagbladet
Det är ett vackert, gediget och oavbrutet underhållande verk som följer ute ätandet från ölbodarna till vår tids ”gastronomiska revolution.
Dagens Nyheter
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127145917 -
Den gastronomiska revolutionen
Inbunden bok. Carlsson. 1 uppl. 2012. 224 sidor.
Mycket gott skick. f.d. biblioteksbok
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789173314848
- Titel
- Den gastronomiska revolutionen
- Författare
- Jönsson, Håkan
- Förlag
- Carlsson
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 224 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 160 x 223 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 585 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Kockens resa från slusk till förebild är en bit av den gastronomiska revolutionen. En annan är restaurangbranschens utveckling från mjölkbarer till finkrogar, en tredje är politikens väg från motbokspolitik till statsunderstödda sommelierutbildningar. Dessa förändringar har återverkningar långt utanför krogarna. Stadsbilden i städerna, kulturlandskapet på landsbygden och familjelivet har påverkats. Hur kunde detta ske? Och hur har det skett? Här beskrivs vad det var som hände och varför. Allt har sin början i restaurangköket.
Håkan Jönsson är docent i etnologi i Lund, men arbetade dessförinnan som utbildad kock under tio år i restaurangbranschen i olika typer av kök. För bokens arbete har han återbesökt köken och matsalarna.
Carlsson 1 9789173314848 -
Livet i det gamla Göteborg
Inbunden bok. Göteborg : Göteborgs arkeologiska museum. Presentupplaga Nr 542/1000 uppl. 1986. 211 sidor.
Mycket gott skick. *
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9185488291
- Titel
- Livet i det gamla Göteborg
- Författare
- Andersson, Stina - Jönsson-Kihlberg, Eva - Broo, Björn - Bengtsson, Janolof - Berg, Håkan - Dillner, Hans-Erik
- Förlag
- Göteborg : Göteborgs arkeologiska museum
- Utgivningsår
- 1986
- Språk
- Svenska
Göteborg : Göteborgs arkeologiska museum Presentupplaga Nr 542/1000 9185488291 -
Julens allra godaste. Kockarnas bästa recept.
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2018. 151 sidor.
Mycket gott skick. Ät och drick från advent till nyår. 120 recept på älskade klassiker på julbordet. Rikt illustrerad. Inbunden, färgtryckt laminatband / kartonnage, fotoillustrerade första och sista uppslag. 4:o. 268x197x21 mm. 780 g. Välvårdat och fint ex, inga anmärkning läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113087528
- Titel
- Julens allra godaste : kockarnas bästa recept
- Författare
- Mannerström, Leif
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 151 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 197 x 268 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 780 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Njut av julen med den allra godaste maten från våra bästa kockar och konditorer. Här har vi samlat drygt hundra recept på nya och gamla julbordsklassiker med smak av den svenska julens kryddor och magi.
Ät och drick med familj och vänner från advent till nyår: bjud in till glöggfest med juliga tilltugg, adventsbaka bröd, kakor och lussebullar, samla barnen i köket för pepparkaksbygge och gotte-pyssel, och förbered höjdpunkten det dignande julbordet. Vill du göra julen helt eller delvis vegetarisk hittar du en mängd inspirerande recept, både trendiga alternativ till klassiker och framtidens måsten. Avsluta med en sprakande praktfull nyårsmeny, en gnistrande fest för både öga och gom!
Allt hittar du i den vackra och inspirerande julkokboken Julens allra godaste, med recept hämtade ur en kokboksskatt signerad några av våra mest uppskattade kockar, till exempel Leif Mannerström, Hannu Sarenström, Jan Hedh, Sara Begner och Karoline Jönsson.
Så mycket gott och så många inspirerande bilder att vi vill ha jul året om!
Norstedts 1 9789113087528 -
Livet i det gamla Göteborg
Inbunden bok. Göteborg : Göteborgs arkeologiska museum. 1986. 211 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9185488291
- Titel
- Livet i det gamla Göteborg
- Författare
- Andersson, Stina - Jönsson-Kihlberg, Eva - Broo, Björn - Bengtsson, Janolof - Berg, Håkan - Dillner, Hans-Erik
- Förlag
- Göteborg : Göteborgs arkeologiska museum
- Utgivningsår
- 1986
- Språk
- Svenska
Göteborg : Göteborgs arkeologiska museum 9185488291 -
Mjölk : en kulturanalys av mejeridiskens nya...
Inbunden bok. Brutus Östlings bokf Symposion. 2005. 230 sidor.
Gott skick. Skyddsomslag i gott skick. 223 x 150 mm. Anteckningar och understrykningar. ----
Mjölken i en ny tid. För trettio år sedan fanns det tio mejerivaror i en mejeridisk. Idag kan de vara runt trehundra. Hur har det blivit så? O ch vad händer med oss som drar ner på mjölkdrickandet t läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789171397058
- Titel
- Mjölk : en kulturanalys av mejeridiskens nya ekonomi
- Författare
- Håkan Jönsson
- Förlag
- Brutus Östlings bokf Symposion
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 230 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 156 x 223 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 498 g
- Språk
- Svenska
Brutus Östlings bokf Symposion 9789171397058 -
Arbetslagsarbete i skolan; Skolan, arbetslage...
Häftad bok.
Mycket gott skick. Håkan Jönsson konsult AB. Två av de tre böckerna har ägarsignatur. Arbetslagsarbete i skolan : förutsättningar och utmaningar för temautveckling i skolan (80 s. utgiven 1998, isbn 9163072505). Skolan, arbetslagen och ledarskapet: lärarnas, lagledarnas och läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
Livet i det gamla Göteborg
Inbunden bok. Göteborg : Göteborgs arkeologiska museum. 1986. 211 sidor.
Mycket gott skick. KÖP FLERA BÖCKER TILL SAMMA FRAKTPRIS. Tryck på säljare: Tabermans böcker nedan och se utbudet !
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9185488291
- Titel
- Livet i det gamla Göteborg
- Författare
- Andersson, Stina - Jönsson-Kihlberg, Eva - Broo, Björn - Bengtsson, Janolof - Berg, Håkan - Dillner, Hans-Erik
- Förlag
- Göteborg : Göteborgs arkeologiska museum
- Utgivningsår
- 1986
- Språk
- Svenska
Göteborg : Göteborgs arkeologiska museum 9185488291 -
Den gastronomiska revolutionen
Inbunden bok. Carlsson. 1 uppl. 2012. 224 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i hyggligt skick. Utsort. Bil. Bok.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789173314848
- Titel
- Den gastronomiska revolutionen
- Författare
- Jönsson, Håkan
- Förlag
- Carlsson
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 224 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 160 x 223 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 585 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Kockens resa från slusk till förebild är en bit av den gastronomiska revolutionen. En annan är restaurangbranschens utveckling från mjölkbarer till finkrogar, en tredje är politikens väg från motbokspolitik till statsunderstödda sommelierutbildningar. Dessa förändringar har återverkningar långt utanför krogarna. Stadsbilden i städerna, kulturlandskapet på landsbygden och familjelivet har påverkats. Hur kunde detta ske? Och hur har det skett? Här beskrivs vad det var som hände och varför. Allt har sin början i restaurangköket.
Håkan Jönsson är docent i etnologi i Lund, men arbetade dessförinnan som utbildad kock under tio år i restaurangbranschen i olika typer av kök. För bokens arbete har han återbesökt köken och matsalarna.
Carlsson 1 9789173314848 -
Den gastronomiska revolutionen
Inbunden bok. Carlsson. 1 uppl. 2012. 224 sidor.
Gott skick. Skyddsomslag i nära nyskick. 160 x 223 mm. Ett antal anteckningar och understrykningar. F.ö. mkt fin. ----- Kockens resa från slusk till förebild är en bit av den gastronomiska revolutionen. En annan är restaurangbranschens utveckling från mjölkbarer till finkrogar, en tredje läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789173314848
- Titel
- Den gastronomiska revolutionen
- Författare
- Jönsson, Håkan
- Förlag
- Carlsson
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 224 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 160 x 223 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 585 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Kockens resa från slusk till förebild är en bit av den gastronomiska revolutionen. En annan är restaurangbranschens utveckling från mjölkbarer till finkrogar, en tredje är politikens väg från motbokspolitik till statsunderstödda sommelierutbildningar. Dessa förändringar har återverkningar långt utanför krogarna. Stadsbilden i städerna, kulturlandskapet på landsbygden och familjelivet har påverkats. Hur kunde detta ske? Och hur har det skett? Här beskrivs vad det var som hände och varför. Allt har sin början i restaurangköket.
Håkan Jönsson är docent i etnologi i Lund, men arbetade dessförinnan som utbildad kock under tio år i restaurangbranschen i olika typer av kök. För bokens arbete har han återbesökt köken och matsalarna.
Carlsson 1 9789173314848 -
Från krog till krog : svenskt uteätande under...
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2018. 393 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag saknas. Förfulande fasttejpad lapp över streckkoden på omslagets baksida med korr på isbn-numret
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127145917
- Titel
- Från krog till krog : svenskt uteätande under 700 år
- Författare
- Jönsson, Håkan
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 393 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 162 x 235 mm Ryggbredd 32 mm
- Vikt
- 890 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Restaurangen är en yngling, historiskt sett - den kommer från franskt 1700-tal. Men att äta och dricka på lokal, mot betalning, har svenskar gjort långt innan restaurangen blev populär: så snart det område som skulle bli Sverige började enas och kristnas blev behovet av sådana platser en viktig angelägenhet, både från kungligt och kyrkligt håll.
Från medeltidens ölbodar och tavernor, via stormaktstidens gästgiverier och gårkök, 1700-talets kaffehus och vinkällare, 1800-talets caféer och restauranger fram till våra egna dagars foodtrucks och fast food - här berättas alla dessa ställens politiska, ekonomiska, sociala och gastronomiska historia. Vad serverade de, vilka förordningar reglerade dem, vilka besökte dem, hur umgicks man där?
Från krog till krog tilldelades Måltidsakademins pris 2018 i kategorin Historisk måltidslitteratur med nomineringen:
"Nu är den här, det standardverk om uteätandets historia, som vi väntat på! Det är en sann ynnest att ledsagas av paret Jönsson och Tellström genom sju seklers myller av tavernor, brännvin, menyer och förordningar… Ambitiöst, roande och ytterst matnyttigt!"
Richard Tellström är docent och lektor i måltidshistoria. Han har tidigare skrivit boken Hunger och törst och är känd från tv-programmen Historieätarna och Bye Bye Sverige.
Håkan Jönsson är etnolog och f.d. kock. Bland hans tidigare böcker märks Den gastronomiska revolutionen.
------------------------------------------------------------------------------------------------
Från krog till krog" är det standardverk som tidigare har saknats, en grundkurs för både dem som jobbar inom näringen och för intresserade brukare av den. Anslaget är översiktligt, men med tillräckligt många och konkreta nedslag för att historien ska komma till liv på sidorna.
Svenska Dagbladet
Det är ett vackert, gediget och oavbrutet underhållande verk som följer ute ätandet från ölbodarna till vår tids ”gastronomiska revolution.
Dagens Nyheter
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127145917 -
Livet i det gamla Göteborg
Inbunden bok. Göteborg : Göteborgs arkeologiska museum. 1986. 211 sidor.
Mycket gott skick. Rikt illustrerad. 21x26 cm.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9185488291
- Titel
- Livet i det gamla Göteborg
- Författare
- Andersson, Stina - Jönsson-Kihlberg, Eva - Broo, Björn - Bengtsson, Janolof - Berg, Håkan - Dillner, Hans-Erik
- Förlag
- Göteborg : Göteborgs arkeologiska museum
- Utgivningsår
- 1986
- Språk
- Svenska
Göteborg : Göteborgs arkeologiska museum 9185488291 -
Skolans ledarskap - rektorns, lagledarens och...
Häftad bok. 2006. 151 sidor.
Mycket gott skick. Förråd kök 1400
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163187681
- Titel
- Skolans ledarskap - rektorns, lagledarens och ledningsgruppens arbete i skolan
- Författare
- Jönsson, Håkan
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 151 sidor
- Språk
- Svenska
9789163187681 -
Livet i det gamla Göteborg (R2I2)
Inbunden bok. Göteborg : Göteborgs arkeologiska museum. 1986.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9185488291
- Titel
- Livet i det gamla Göteborg
- Författare
- Andersson, Stina - Jönsson-Kihlberg, Eva - Broo, Björn - Bengtsson, Janolof - Berg, Håkan - Dillner, Hans-Erik
- Förlag
- Göteborg : Göteborgs arkeologiska museum
- Utgivningsår
- 1986
- Språk
- Svenska
Göteborg : Göteborgs arkeologiska museum 9185488291 -
ARKEOLOGISKA UNDERSÖKNINGAR i GAMLA STADE...
Häftad bok. Kalmar läns fornminnesförenings årsbok 1975. särtryck uppl. 1975. 24 sidor.
Nyskick. Tryckt omslag,ill
FRI FRAKT inrikesKalmar läns fornminnesförenings årsbok 1975 särtryck -
Storälgar möten i storoxarnas land
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Wallin & Wiklund. 1999. 147 s. Förlagsband. 25 x 29cm. Inlagan i nyskick. Rikt illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163082276
- Titel
- Storälgar : möten i storoxarnas land
- Författare
- Jonsson, Håkan
- Förlag
- Lit : Wallin & Wiklund
- Utgivningsår
- 1999
- Språk
- Svenska
9789163082276 -
Från krog till krog : Svenskt uteätande under...
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2018. 393 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127145917
- Titel
- Från krog till krog : svenskt uteätande under 700 år
- Författare
- Jönsson, Håkan
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 393 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 162 x 235 mm Ryggbredd 32 mm
- Vikt
- 890 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Restaurangen är en yngling, historiskt sett - den kommer från franskt 1700-tal. Men att äta och dricka på lokal, mot betalning, har svenskar gjort långt innan restaurangen blev populär: så snart det område som skulle bli Sverige började enas och kristnas blev behovet av sådana platser en viktig angelägenhet, både från kungligt och kyrkligt håll.
Från medeltidens ölbodar och tavernor, via stormaktstidens gästgiverier och gårkök, 1700-talets kaffehus och vinkällare, 1800-talets caféer och restauranger fram till våra egna dagars foodtrucks och fast food - här berättas alla dessa ställens politiska, ekonomiska, sociala och gastronomiska historia. Vad serverade de, vilka förordningar reglerade dem, vilka besökte dem, hur umgicks man där?
Från krog till krog tilldelades Måltidsakademins pris 2018 i kategorin Historisk måltidslitteratur med nomineringen:
"Nu är den här, det standardverk om uteätandets historia, som vi väntat på! Det är en sann ynnest att ledsagas av paret Jönsson och Tellström genom sju seklers myller av tavernor, brännvin, menyer och förordningar… Ambitiöst, roande och ytterst matnyttigt!"
Richard Tellström är docent och lektor i måltidshistoria. Han har tidigare skrivit boken Hunger och törst och är känd från tv-programmen Historieätarna och Bye Bye Sverige.
Håkan Jönsson är etnolog och f.d. kock. Bland hans tidigare böcker märks Den gastronomiska revolutionen.
------------------------------------------------------------------------------------------------
Från krog till krog" är det standardverk som tidigare har saknats, en grundkurs för både dem som jobbar inom näringen och för intresserade brukare av den. Anslaget är översiktligt, men med tillräckligt många och konkreta nedslag för att historien ska komma till liv på sidorna.
Svenska Dagbladet
Det är ett vackert, gediget och oavbrutet underhållande verk som följer ute ätandet från ölbodarna till vår tids ”gastronomiska revolution.
Dagens Nyheter
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127145917 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9163082276
- Titel
- Storälgar : möten i storoxarnas land
- Författare
- Jonsson, Håkan
- Förlag
- Lit : Wallin & Wiklund
- Utgivningsår
- 1999
- Språk
- Svenska
Wallin & Wiklund 9163082276 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789144055329
- Titel
- Reumatologi
- Författare
- Agneta Scheja - Thomas Skogh - Håkan Ström - Gunnar Sturfelt - Elisabet Svenungsson - Elke Theander - Ingrid Thyberg - Agneta Uddhammar - Marie Wahren-Herlenius - Ronald van Vollenhoven - Elisabet Welin Henriksson - Solveig Wållberg Jonsson
- Förlag
- Studentlitteratur AB
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 424 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1190 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Denna nya upplaga av Reumatologi betingas av den snabba utvecklingen inom reumatologisk behandling och forskning. Under det senaste 10–15 åren har en mängd nya läkemedel sett dagens ljus och ännu fler finns i pipeline. Forskningen kring immunologin har öppnat för den banbrytande förändringen av terapimöjligheter och funktionsförbättring för personer med kroniska sjukdomar i rörelseapparaten.
Reumatologi spänner över ett brett fält omfattande så skilda områden som avancerad immunterapi, rehabilitering av långvariga funktionshinder, immunologisk och bindvävsbiologisk grundkunskap samt vård. Läroboken ger en bred översikt över modern reumatologi med fokus på praktiska aspekter på behandling och vård. Den ger också en översiktlig kunskap om bakomliggande etiologi, patofysiologi och epidemiologi.
Reumatologi riktar sig till alla inom vården med intresse för reumatologi och ska både ses som en lärobok och en uppslagsbok. Alla kapitel i denna nya upplaga har reviderats och uppdaterats. Ett nytt kapitel om antireumatiska läkemedel har tillkommit liksom ett mer omfattande kapitel om immunsystemets roll vid reumatiska inflammatoriska sjukdomar som ersätter bildappendix om immunsystemet.
Boken har tillkommit genom ett rikstäckande samarbete mellan Sveriges reumatologer och yrkesgrupper som i den dagliga verksamheten samverkar kring vården av patienter med reumatiska sjukdomar. Reumatologi riktar sig till alla inom vården med intresse för reumatiska sjukdomar. Den ska ses som en svensk lärobok i reumatologi, men lämpar sig också i utbildningen av sjukgymnaster, arbetsterapeuter och sjuksköterskor. Reumatologi kan med fördel användas som uppslagsbok och fördjupningslitteratur för dem i vården som inte dagligen behandlar patienter med reumatisk sjukdom t.ex. inom primärvården.
Ytterligare författare: Lars Klareskog, Tore Saxne, Yvonne Ekman, Gerd-Marie Alenius, Helene Alexanderson, Johan Askling, Eva Baecklund, Stefan Berg, Stefan Bergman, Johan Bratt, Tomas Bremell, Hans Carlsten, Meliha Crnkic Kapetanovic, Anna Engström-Laurent, Helena Erlandsson Harris, Nils Feltelius, Pierre Geborek, Inger Gjertsson, Ingiäld Hafström, Per-Johan Hedin, Roger Hesselstrand, Lennart Jacobsson, Alf Kastbom, Ann Knight, Ido Leden, Göran Lindahl, Staffan Lindblad, Ulla Lindqvist, Ylva Lindroth, Ingrid E Lundberg, Bengt Månsson, Ralph Nisell, Ola Nived, Claes Nordborg, Elisabeth Nordborg, Ulla Nordenskiöld, Christina H. Opava, Ingemar Petersson, Solbritt Rantapää Dahlqvist, Inga Redlund Johnell, Ewa Roos, Urban Rydholm, Lars Rönnblom
Studentlitteratur AB 2 9789144055329
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn