-
Leva! : bygga, odla, äta, handla, skapa och m...
Häftad bok. Blue Publishing. 1 uppl. 2016. 160 sidor.
Nära nyskick. Inlaga i nära nyskick, pärm med minimala spår av hantering.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186293338
- Titel
- Leva! : bygga, odla, äta, handla, skapa och möta – en inspirationsbok om leva husfabrik och leva kungslador
- Författare
- Francke, Henrik
- Förlag
- Blue Publishing
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 170 x 240 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 520 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En bok om Leva – ett kreativt nav på Gotland. Med arkitektur, design, konst, mat och musik som verktyg vill man på Leva skapa positiv och hållbar förändring. Leva skapar innovativa och ekologiska hus, här finns ett stenugnsbageri, restaurang och gårdsbutik, och här sker hela tiden mängder av kreativa utbyten – allt med utgångspunkt i ett hållbart perspektiv. Men i inspirationsboken från Leva finns inga pekpinnar eller förmaningar – bara idéer som gör det roligare att äta, bo och handla.
Boken är uppdelad i sju kapitel där vi möter vi de eldsjälar som tillsammans skapar den säregna och mångfacetterade upplevelse som Leva symboliserar. Läs om hur Leva vill revolutionera hur vi bygger hus i Sverige, hur man odlar med naturen i stället för mot, och njut av Leva-gängets favoritrecept.
Grundare till Leva är Helena Bloom, arkitekten som vill att vi själva ska bestämma över våra boenden snarare än att boendeformen bestämmer över oss, och Susanne Liljenberg, serie-entreprenören som drivs av att göra drömmar till verklighet.
Blue Publishing 1 9789186293338 -
Svenska ostar
Inbunden bok. Bokförlaget Parasoll. 1 uppl. 2007. 120 sidor.
Gott skick. Skyddsomslag i gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197613217
- Titel
- Svenska ostar
- Författare
- Maria Öhrn - Henrik Francke
- Förlag
- Bokförlaget Parasoll
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 120 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 204 x 231 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 601 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Mångfalden har äntligen börjat spira, från bymejerier i Jämtland till gårdsmejerier på Gotland. Följ med på en vacker receptfylld resa genom ett nytt Ost-Sverige. Hantverksmässigt betyder inte längre ineffektivt, småskaligt betyder inte längre olönsamt. Möt de hårt arbetande eldsjälarna, inspireras av landskapens skönhet och njut av härliga recept med nya svenska ostar i huvudrollen.
Bokförlaget Parasoll 1 9789197613217 -
Leva! : bygga, odla, äta, handla, skapa och m...
Häftad bok. Blue Publishing. 1 uppl. 2016. 160 sidor.
Nära nyskick. En bok om Leva – ett kreativt nav på Gotland. Med arkitektur, design, konst, mat och musik som verktyg vill man på Leva skapa positiv och hållbar förändring. Leva skapar innovativa och ekologiska hus, här finns ett stenugnsbageri, restaurang och gårdsbuti läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186293338
- Titel
- Leva! : bygga, odla, äta, handla, skapa och möta – en inspirationsbok om leva husfabrik och leva kungslador
- Författare
- Francke, Henrik
- Förlag
- Blue Publishing
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 170 x 240 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 520 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En bok om Leva – ett kreativt nav på Gotland. Med arkitektur, design, konst, mat och musik som verktyg vill man på Leva skapa positiv och hållbar förändring. Leva skapar innovativa och ekologiska hus, här finns ett stenugnsbageri, restaurang och gårdsbutik, och här sker hela tiden mängder av kreativa utbyten – allt med utgångspunkt i ett hållbart perspektiv. Men i inspirationsboken från Leva finns inga pekpinnar eller förmaningar – bara idéer som gör det roligare att äta, bo och handla.
Boken är uppdelad i sju kapitel där vi möter vi de eldsjälar som tillsammans skapar den säregna och mångfacetterade upplevelse som Leva symboliserar. Läs om hur Leva vill revolutionera hur vi bygger hus i Sverige, hur man odlar med naturen i stället för mot, och njut av Leva-gängets favoritrecept.
Grundare till Leva är Helena Bloom, arkitekten som vill att vi själva ska bestämma över våra boenden snarare än att boendeformen bestämmer över oss, och Susanne Liljenberg, serie-entreprenören som drivs av att göra drömmar till verklighet.
Blue Publishing 1 9789186293338 -
Tälj! : en bok om trä, knivar och yxor
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2016. 142 sidor.
Mycket gott skick. Inlaga i nyskick, oläst ex
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127144897
- Titel
- Tälj! : en bok om trä, knivar och yxor
- Författare
- Francke, Henrik
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 142 sidor
- Bandtyp
- Klotband
- Mått
- 187 x 238 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 600 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En väldigt kärleksfull bok om allt man kan göra med en kniv och en bit trä.
Magnus Utvik, SVT Gomorron Sverige
En vass kniv och en träbit är allt som behövs för att börja tälja. Varje träbit innehåller en oändlig mängd möjliga objekt – det handlar bara om att ta bort det som inte hör dit.
Förutom grundläggande träkunskap och en genomgång av kniv- och yxteknik innehåller boken ett 30-tal roliga och praktiska projekt – allt från klassiska täljalster som köksgeråd, slevar, kaffeskopor och krokar till mer samtida skapelser som bartender-kit, skäggkammar, maracas och ätpinnar. Dessutom porträtteras några inspirerande människor som på olika sätt brinner för täljslöjden av idag.
Täljandet dammar inte, och täljspånen är lätta att sopa ihop, så att tälja vid köksbordet i lägenheten går precis lika bra som att sitta vid vedboden på landet. I boken tipsas om hur man hittar lämpligt täljmaterial även om man bor långt ifrån skogen.
Hannes Dahlrot är finsnickare och bildhuggare. Han är utbildad inom slöjd och finsnickeri på Gotlands och Grebbestads folkhögskolor, och fick 2008 sitt gesällbrev från Capellagårdens utbildning i möbel- och inredningssnickeri.
Henrik Francke är frilansskribent och nybliven täljentusiast. Henrik skriver för magasin och dagstidningar, och är sedan ett antal år creative director på tidningen Gourmet. För Natur & Kultur har han tidigare skrivit boken Expedition mathantverk.
En väldigt kärleksfull bok om allt man kan göra med en kniv och en bit trä.
Magnus Utvik, SVT Gomorron Sverige
Jag spår att den kommer att bli den nya surdegen - alla kommer vilja tälja.
Katia Elliot, SVT Gomorron Sverige
Väldigt inspirerande!
Kim Veerabuthroo Nordberg, SVT Gomorron Sverige
Träarbeten kan bli den nya hipsterflugan.
Tara
Jag rinner igenom Tälj! av bara farten. Här finns, så vitt jag kan bedöma, allt en nybörjare behöver veta. Verktyg, täljtekniker, olika träslags egenheter och fördelar. Och så några tips för att inte skära av sig tummen. Allt är gjort med en inbjudande attityd, utan krångel eller kärva förmaningar.
Corren
Träterapi.
Aftonbladet Härligt hemma
I boken Tälj! går Hannes Dahlrot och Henrik Francke igenom allt du behöver veta om träslag och redskap för att bli en flink täljare, inte minst av matlagningsprylar.
Mat Magasinet
Boken ger tips om träslag, enklare modeller för nybörjaren och mycket annat som är bra att tänka på för den ovane täljaren. Så egentligen finns det inga ursäkter, det är bara att gripa sig an ett trästycke...
Nya Kristinehamns-Posten
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127144897 -
Den asiatiska köksträdgården : odling & filos...
Häftad bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 2016. 127 sidor.
Nära nyskick. Plastad mjukpärm
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127145849
- Titel
- Den asiatiska köksträdgården : odling & filosofi
- Författare
- Francke, Henrik
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 127 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 175 x 240 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 460 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Årets coolaste odlings- och kokbok står Sutip Austad för."
Residence
"En av våra favoriter."
Damernas Värld
Intresset för växter har följt thailändska Sutip Austad genom livet från uppväxtens tuffa år som barnslav, i mötet med den svenska naturen och kulturen, till den egna gården på svenska västkusten. I odlingen har Sutip hittat både sitt levebröd och sin personliga harmoni.
I Den asiatiska köksträdgården delar hon med sig av sin berättelse och odlingsfilosofi, och visar hur du kan odla spännande asiatiska grönsaker och kryddväxter som ingefära, citrongräs, bitter melon, koriander, chili, pak choi och malabarspenat. Det går utmärkt att skapa en prunkande asiatisk köksträdgård även i Sverige Sutip tipsar om roliga och lättodlade växter, vissa trivs bäst i växthus och andra fungerar fint på friland eller i kruka.
Med utgångspunkt i det thailändska köket tillagas den egna skörden i ett 30-tal recept.
Sutip Austad har i över 20 år odlat ekologiskt på sin gård i Spekeröd utanför Stenungsund. Genom samarbeten med några av Sveriges bästa kockar har hon etablerat sig som en uppskattad odlare som alltid gör saker efter eget huvud.
Henrik Francke, som har skrivit texterna, är frilansskribent och skriver för magasin och dagstidningar, och är sedan ett antal år tillbaka creative director på tidningen Gourmet.
"Mest intressant för kockar och andra torde vara de fylliga avsnitten där Sutip Austad berättar om grönsaker och kryddor i text och bild. Många av produkterna är ännu ovanliga i Skandinavien, andra är välkända sedan länge men presenteras med nya infallsvinklar."
Restaurang och storkök
"Odlarfenomenet Sutip Austad i Spekeröd delar i en ny bok med sig av sina kunskaper."
Hunger
"I sin bok Den asiatiska köksträdgården ger hon ovärderliga råd om hur man odlar och tillagar asiatiska grönsaker."
Lantliv
"Bokens vackra bilder, spännande odlingstips och lockande recept får oss att omgående vilja flytta ut på landet och tillbringa våra dagar med jordiga fingrar i växthus och grönsaksland."
Damernas Värld
"Det som bara skulle bli en snabb genombläddring slutade alltså med att jag slukade boken från pärm till pärm. Den asiatiska köksträdgården är en bok som överraskar och den är definitivt värd att kolla in."
Umeå Tidning
"Vi njuter av att ta del av hennes kunskaper och förtrollas av fantastiskt foto."
Vegourmet
"Sutip Austads odlingsfilosofi är ytterst personlig och sprungen ur hennes egna erfarenheter. Hon har odlat späda primörer, örter, kryddor och asiatiska grönsaker i sina växthus i 25 år. Nu kommer hennes bok om livet, odling och mat ut."
Allt om Mat
"Massor av inspiration och en personlig livshistoria som berör."
Allers
"Hennes bok är innehållsrik på många sätt, fängslande och inspirerande för den som vill odla asiatiskt och kanske veta mer om filosofin bakom Sutip Austads sätt att odla."
Eskilstuna Kuriren
"Det känns både fräscht och intressant och innehåller även mer filosofiska bitar om hur odling kan användas för att hitta sin inre harmoni. Fotografierna av örter/växter i boken påminner om gamla skolplanscher av växter."
Kloka hem
"Nu jobbar hon ihop med svenska stjärnkockar. Hennes bok handlar om livsfilosofi och handfast odling. Här finns också spännande recept."
Drömhem & Trädgård
Årets coolaste odlings- och kokbok står Sutip Austad för.
Residence
Natur & Kultur Allmänlitteratur 9789127145849 -
Svenska ostar
Inbunden bok. Bokförlaget Parasoll. 1 uppl. 2007. 120 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197613217
- Titel
- Svenska ostar
- Författare
- Maria Öhrn - Henrik Francke
- Förlag
- Bokförlaget Parasoll
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 120 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 204 x 231 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 601 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Mångfalden har äntligen börjat spira, från bymejerier i Jämtland till gårdsmejerier på Gotland. Följ med på en vacker receptfylld resa genom ett nytt Ost-Sverige. Hantverksmässigt betyder inte längre ineffektivt, småskaligt betyder inte längre olönsamt. Möt de hårt arbetande eldsjälarna, inspireras av landskapens skönhet och njut av härliga recept med nya svenska ostar i huvudrollen.
Bokförlaget Parasoll 1 9789197613217 -
Från mitt kök till ditt läckra matpresenter f...
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Kakao. uppl.1. 2006. 108 s.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197572460
- Titel
- Från mitt kök till ditt : läckra matpresenter fyllda med omtanke
- Författare
- Henrik Francke
- Förlag
- Kakao Förlag
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 108 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 181 x 247 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 534 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Den här boken är full av läckra tips på presenter från köket. Att överräcka en glasburk med inlagda svampar eller en påse med hemlagade kakor signalerar omtanke starkare än någon köpt present. Det är dessutom en uråldrig symbolhandling för att indikera vänskap. Du får möta en rad unika personer som med stort hjärta delar med sig av sina egentillverkade favoriter. Det är godsaker som knapriga lavendelskorpor, kaneltryffel, syltgrottor och rabarbersaft men också inlagd sill, gravad lax och hemlagad pasta. En underbar bok både för såväl matglada amatörer som ambitiösa matälskare.
9789197572460 -
Svenska ostar
Inbunden bok. Bokförlaget Parasoll. 1 uppl. 2007. 120 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Kök inne
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197613217
- Titel
- Svenska ostar
- Författare
- Maria Öhrn - Henrik Francke
- Förlag
- Bokförlaget Parasoll
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 120 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 204 x 231 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 601 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Mångfalden har äntligen börjat spira, från bymejerier i Jämtland till gårdsmejerier på Gotland. Följ med på en vacker receptfylld resa genom ett nytt Ost-Sverige. Hantverksmässigt betyder inte längre ineffektivt, småskaligt betyder inte längre olönsamt. Möt de hårt arbetande eldsjälarna, inspireras av landskapens skönhet och njut av härliga recept med nya svenska ostar i huvudrollen.
Bokförlaget Parasoll 1 9789197613217 -
Från mitt kök till ditt : läckra matpresenter...
Inbunden bok. Kakao Förlag. 2006. 108 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9197572462
- Titel
- Från mitt kök till ditt : läckra matpresenter fyllda med omtanke
- Författare
- Henrik Francke
- Förlag
- Kakao Förlag
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 108 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 181 x 247 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 534 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Den här boken är full av läckra tips på presenter från köket. Att överräcka en glasburk med inlagda svampar eller en påse med hemlagade kakor signalerar omtanke starkare än någon köpt present. Det är dessutom en uråldrig symbolhandling för att indikera vänskap. Du får möta en rad unika personer som med stort hjärta delar med sig av sina egentillverkade favoriter. Det är godsaker som knapriga lavendelskorpor, kaneltryffel, syltgrottor och rabarbersaft men också inlagd sill, gravad lax och hemlagad pasta. En underbar bok både för såväl matglada amatörer som ambitiösa matälskare.
Kakao Förlag 9197572462 -
Tälj! : en bok om trä, knivar och yxor
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2016. 142 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag saknas.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127144897
- Titel
- Tälj! : en bok om trä, knivar och yxor
- Författare
- Francke, Henrik
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 142 sidor
- Bandtyp
- Klotband
- Mått
- 187 x 238 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 600 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En väldigt kärleksfull bok om allt man kan göra med en kniv och en bit trä.
Magnus Utvik, SVT Gomorron Sverige
En vass kniv och en träbit är allt som behövs för att börja tälja. Varje träbit innehåller en oändlig mängd möjliga objekt – det handlar bara om att ta bort det som inte hör dit.
Förutom grundläggande träkunskap och en genomgång av kniv- och yxteknik innehåller boken ett 30-tal roliga och praktiska projekt – allt från klassiska täljalster som köksgeråd, slevar, kaffeskopor och krokar till mer samtida skapelser som bartender-kit, skäggkammar, maracas och ätpinnar. Dessutom porträtteras några inspirerande människor som på olika sätt brinner för täljslöjden av idag.
Täljandet dammar inte, och täljspånen är lätta att sopa ihop, så att tälja vid köksbordet i lägenheten går precis lika bra som att sitta vid vedboden på landet. I boken tipsas om hur man hittar lämpligt täljmaterial även om man bor långt ifrån skogen.
Hannes Dahlrot är finsnickare och bildhuggare. Han är utbildad inom slöjd och finsnickeri på Gotlands och Grebbestads folkhögskolor, och fick 2008 sitt gesällbrev från Capellagårdens utbildning i möbel- och inredningssnickeri.
Henrik Francke är frilansskribent och nybliven täljentusiast. Henrik skriver för magasin och dagstidningar, och är sedan ett antal år creative director på tidningen Gourmet. För Natur & Kultur har han tidigare skrivit boken Expedition mathantverk.
En väldigt kärleksfull bok om allt man kan göra med en kniv och en bit trä.
Magnus Utvik, SVT Gomorron Sverige
Jag spår att den kommer att bli den nya surdegen - alla kommer vilja tälja.
Katia Elliot, SVT Gomorron Sverige
Väldigt inspirerande!
Kim Veerabuthroo Nordberg, SVT Gomorron Sverige
Träarbeten kan bli den nya hipsterflugan.
Tara
Jag rinner igenom Tälj! av bara farten. Här finns, så vitt jag kan bedöma, allt en nybörjare behöver veta. Verktyg, täljtekniker, olika träslags egenheter och fördelar. Och så några tips för att inte skära av sig tummen. Allt är gjort med en inbjudande attityd, utan krångel eller kärva förmaningar.
Corren
Träterapi.
Aftonbladet Härligt hemma
I boken Tälj! går Hannes Dahlrot och Henrik Francke igenom allt du behöver veta om träslag och redskap för att bli en flink täljare, inte minst av matlagningsprylar.
Mat Magasinet
Boken ger tips om träslag, enklare modeller för nybörjaren och mycket annat som är bra att tänka på för den ovane täljaren. Så egentligen finns det inga ursäkter, det är bara att gripa sig an ett trästycke...
Nya Kristinehamns-Posten
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127144897 -
Gucka : världens röra
Inbunden bok. B Wahlströms. 1 uppl. 2006. 95 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789132333026
- Titel
- Gucka : världens röra
- Författare
- Henrik Francke - Mia Öhrn - Anders Kroon - Fredrik Lindstål
- Förlag
- B Wahlströms
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 95 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 225 x 185 mm Ryggbredd 11 mm
- Vikt
- 434 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Gucka: en röra, dipp eller spread. Mixad, mortlad, mosad, puréad, passerad, pressad, krossad, hackad eller på annat sätt finfördelad. Går att skopa upp med någon typ av ätbart verktyg. Världens bästa partymat. Passar självklart även perfekt som sås till kött, fisk och vegetariska rätter i alla möjliga sammanhang.
Källa: Svenska Guckalandslaget
Heta bönröror, kryddiga chutneys, fräscha salsor och smakrika färskoströror. Det inofficiella Svenska Guckalandslaget bjuder här på ett 60-tal recept på sina favoritguckor. Dessutom tipsas om läckra dippverktyg i form av annorlunda baguetter, hemgjorda rotfruktschips, filopinnar och örtkryddade brytbröd.
I guckalandslaget återfinns bland andra Henrik Francke, vars bok Brödälskare utsågs till Årets bästa brödbok 2005, och Mia Öhrn som tidigare skrivit boken Kladdkakor. Bli själv medlem i Guckalandslaget genom att tipsa om din älsklingsröra på www.guckalandslaget.se.
Bokens läckra foton är tagna av Sara Danielsson och formgivningen är gjord av Evelina Thörnberg.
B Wahlströms 1 9789132333026 -
Den asiatiska köksträdgården : odling & filos...
Häftad bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2016. 127 sidor.
Nyskick. Komplett nyskick på denna bok då den både är oläst och har inplastad pärm.
Se gärna mina övriga annonser för fler liknande böcker!
G1Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127145849
- Titel
- Den asiatiska köksträdgården : odling & filosofi
- Författare
- Francke, Henrik
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 127 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 175 x 240 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 460 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Årets coolaste odlings- och kokbok står Sutip Austad för."
Residence
"En av våra favoriter."
Damernas Värld
Intresset för växter har följt thailändska Sutip Austad genom livet från uppväxtens tuffa år som barnslav, i mötet med den svenska naturen och kulturen, till den egna gården på svenska västkusten. I odlingen har Sutip hittat både sitt levebröd och sin personliga harmoni.
I Den asiatiska köksträdgården delar hon med sig av sin berättelse och odlingsfilosofi, och visar hur du kan odla spännande asiatiska grönsaker och kryddväxter som ingefära, citrongräs, bitter melon, koriander, chili, pak choi och malabarspenat. Det går utmärkt att skapa en prunkande asiatisk köksträdgård även i Sverige Sutip tipsar om roliga och lättodlade växter, vissa trivs bäst i växthus och andra fungerar fint på friland eller i kruka.
Med utgångspunkt i det thailändska köket tillagas den egna skörden i ett 30-tal recept.
Sutip Austad har i över 20 år odlat ekologiskt på sin gård i Spekeröd utanför Stenungsund. Genom samarbeten med några av Sveriges bästa kockar har hon etablerat sig som en uppskattad odlare som alltid gör saker efter eget huvud.
Henrik Francke, som har skrivit texterna, är frilansskribent och skriver för magasin och dagstidningar, och är sedan ett antal år tillbaka creative director på tidningen Gourmet.
"Mest intressant för kockar och andra torde vara de fylliga avsnitten där Sutip Austad berättar om grönsaker och kryddor i text och bild. Många av produkterna är ännu ovanliga i Skandinavien, andra är välkända sedan länge men presenteras med nya infallsvinklar."
Restaurang och storkök
"Odlarfenomenet Sutip Austad i Spekeröd delar i en ny bok med sig av sina kunskaper."
Hunger
"I sin bok Den asiatiska köksträdgården ger hon ovärderliga råd om hur man odlar och tillagar asiatiska grönsaker."
Lantliv
"Bokens vackra bilder, spännande odlingstips och lockande recept får oss att omgående vilja flytta ut på landet och tillbringa våra dagar med jordiga fingrar i växthus och grönsaksland."
Damernas Värld
"Det som bara skulle bli en snabb genombläddring slutade alltså med att jag slukade boken från pärm till pärm. Den asiatiska köksträdgården är en bok som överraskar och den är definitivt värd att kolla in."
Umeå Tidning
"Vi njuter av att ta del av hennes kunskaper och förtrollas av fantastiskt foto."
Vegourmet
"Sutip Austads odlingsfilosofi är ytterst personlig och sprungen ur hennes egna erfarenheter. Hon har odlat späda primörer, örter, kryddor och asiatiska grönsaker i sina växthus i 25 år. Nu kommer hennes bok om livet, odling och mat ut."
Allt om Mat
"Massor av inspiration och en personlig livshistoria som berör."
Allers
"Hennes bok är innehållsrik på många sätt, fängslande och inspirerande för den som vill odla asiatiskt och kanske veta mer om filosofin bakom Sutip Austads sätt att odla."
Eskilstuna Kuriren
"Det känns både fräscht och intressant och innehåller även mer filosofiska bitar om hur odling kan användas för att hitta sin inre harmoni. Fotografierna av örter/växter i boken påminner om gamla skolplanscher av växter."
Kloka hem
"Nu jobbar hon ihop med svenska stjärnkockar. Hennes bok handlar om livsfilosofi och handfast odling. Här finns också spännande recept."
Drömhem & Trädgård
Årets coolaste odlings- och kokbok står Sutip Austad för.
Residence
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127145849 -
Citybondens handbok
Häftad bok. Bokförlaget Parasoll. 1 uppl. 2007. 135 sidor.
Mycket gott skick. Några märken från hantering utvändigt. Invändigt i väldigt fint skick.
När du handlar böcker av mig:
* Jag skickar ditt paket spårbart med Schenker. Du får ett försändelsenummer och kan följa paketets väg.
* Enhetsfrakt innebär att du kan köpa fl läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197613231
- Titel
- Citybondens handbok
- Författare
- Henrik Francke
- Förlag
- Bokförlaget Parasoll
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 135 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 112 x 177 mm Ryggbredd 9 mm
- Vikt
- 172 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vill du också leva ett skönt och grönt ekologiskt cityliv? Med hjälp av recept, intervjuer, kåserier och Sara Telemans illustrationer blir det uppenbart att det faktiskt kan vara riktigt kul att vara snäll mot miljön och djuren. Med redskap som Säsongsgrönsakernas kalender, Den politiskt korrekta fisk-tabellen och Citybondens bakskola är det dessutom inte särskilt svårt!
Bokförlaget Parasoll 1 9789197613231 -
Livsnjutarens guide till Stockholm
Häftad bok. Bokförlaget Parasoll. 2 uppl. 2007. 144 sidor.
Mycket gott skick. ett skadat hörn baksida pärm
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197613248
- Titel
- Livsnjutarens guide till Stockholm
- Författare
- Mia Öhrn - Henrik Francke
- Förlag
- Bokförlaget Parasoll
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 110 x 145 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 194 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Bli nykär i Stockholm!
I Livsnjutarens guide till Stockholm hittar både lantlollor och inbitna storstadsbor något att älska i vår huvudstad. I den nya, ännu knubbigare upplagan finns tidigare favoriter kvar, tillsammans med nya upptäckter som sparrisfestivaler, vinterträdgårdar, crêperier och badhus. Helt enkelt 151 sköna anledningar att aldrig lämna Stockholm.
Boken är personligt skriven och rikt illustrerad med fotografier och teckningar. Den är uppdelad efter årstid och innehåller även karta och korta sammanfattningar på engelska. Med sitt smidiga lilla format är den perfekt att alltid ha i handväskan eller jackfickan för att hitta till de skönaste kaféerna, krogarna, butikerna och upplevelserna.
Mia Öhrn och Henrik Francke har tidigare skrivit de populära böckerna Guide till Stockholms sommarkaféer, Kladdkakor, Gucka världens röra, Brödälskare mfl.
Bokförlaget Parasoll 2 9789197613248 -
Svenska ostar
Inbunden bok. Bokförlaget Parasoll. 1 uppl. 2007. 120 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. *
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197613217
- Titel
- Svenska ostar
- Författare
- Maria Öhrn - Henrik Francke
- Förlag
- Bokförlaget Parasoll
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 120 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 204 x 231 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 601 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Mångfalden har äntligen börjat spira, från bymejerier i Jämtland till gårdsmejerier på Gotland. Följ med på en vacker receptfylld resa genom ett nytt Ost-Sverige. Hantverksmässigt betyder inte längre ineffektivt, småskaligt betyder inte längre olönsamt. Möt de hårt arbetande eldsjälarna, inspireras av landskapens skönhet och njut av härliga recept med nya svenska ostar i huvudrollen.
Bokförlaget Parasoll 1 9789197613217 -
Locket på : ångande grytor från hela världen
Häftad bok. Kakao Förlag. 1 uppl. 2006. 86 sidor.
Gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197572484
- Titel
- Locket på : ångande grytor från hela världen
- Författare
- Henrik Francke
- Förlag
- Kakao Förlag
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 86 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 174 x 241 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 308 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Doftande, mustiga grytor med influenser från hela världens kök den här boken är full med härliga höstmiddagar! Henrik Francke har träffat några matälskare som har en alldeles särskild känsla för grytor, och här delar de med sig av sina favoriter. Eventuella sjuttiotalsvibbar vädras resolut ut med hjälp av ingredienser från Västindien, Asien och Nordafrika, samtidigt som några klassiker dammas av och uppdateras för moderna smaklökar. Grytor kan vara en praktisk allt-i-ett middag eller ett ångande långkok, här hittar du alla varianter!
Kakao Förlag 1 9789197572484 -
Från mitt kök till ditt : läckra matpresenter...
Inbunden bok. Kakao Förlag. 2006. 108 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i hyggligt skick. Småskador på sk omsl
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9197572462
- Titel
- Från mitt kök till ditt : läckra matpresenter fyllda med omtanke
- Författare
- Henrik Francke
- Förlag
- Kakao Förlag
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 108 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 181 x 247 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 534 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Den här boken är full av läckra tips på presenter från köket. Att överräcka en glasburk med inlagda svampar eller en påse med hemlagade kakor signalerar omtanke starkare än någon köpt present. Det är dessutom en uråldrig symbolhandling för att indikera vänskap. Du får möta en rad unika personer som med stort hjärta delar med sig av sina egentillverkade favoriter. Det är godsaker som knapriga lavendelskorpor, kaneltryffel, syltgrottor och rabarbersaft men också inlagd sill, gravad lax och hemlagad pasta. En underbar bok både för såväl matglada amatörer som ambitiösa matälskare.
Kakao Förlag 9197572462 -
Tälj! : en bok om trä, knivar och yxor
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2016. 142 sidor.
Mycket gott skick. Fri Frakt
FRI FRAKT inrikes- ISBN
- 9789127144897
- Titel
- Tälj! : en bok om trä, knivar och yxor
- Författare
- Francke, Henrik
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 142 sidor
- Bandtyp
- Klotband
- Mått
- 187 x 238 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 600 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En väldigt kärleksfull bok om allt man kan göra med en kniv och en bit trä.
Magnus Utvik, SVT Gomorron Sverige
En vass kniv och en träbit är allt som behövs för att börja tälja. Varje träbit innehåller en oändlig mängd möjliga objekt – det handlar bara om att ta bort det som inte hör dit.
Förutom grundläggande träkunskap och en genomgång av kniv- och yxteknik innehåller boken ett 30-tal roliga och praktiska projekt – allt från klassiska täljalster som köksgeråd, slevar, kaffeskopor och krokar till mer samtida skapelser som bartender-kit, skäggkammar, maracas och ätpinnar. Dessutom porträtteras några inspirerande människor som på olika sätt brinner för täljslöjden av idag.
Täljandet dammar inte, och täljspånen är lätta att sopa ihop, så att tälja vid köksbordet i lägenheten går precis lika bra som att sitta vid vedboden på landet. I boken tipsas om hur man hittar lämpligt täljmaterial även om man bor långt ifrån skogen.
Hannes Dahlrot är finsnickare och bildhuggare. Han är utbildad inom slöjd och finsnickeri på Gotlands och Grebbestads folkhögskolor, och fick 2008 sitt gesällbrev från Capellagårdens utbildning i möbel- och inredningssnickeri.
Henrik Francke är frilansskribent och nybliven täljentusiast. Henrik skriver för magasin och dagstidningar, och är sedan ett antal år creative director på tidningen Gourmet. För Natur & Kultur har han tidigare skrivit boken Expedition mathantverk.
En väldigt kärleksfull bok om allt man kan göra med en kniv och en bit trä.
Magnus Utvik, SVT Gomorron Sverige
Jag spår att den kommer att bli den nya surdegen - alla kommer vilja tälja.
Katia Elliot, SVT Gomorron Sverige
Väldigt inspirerande!
Kim Veerabuthroo Nordberg, SVT Gomorron Sverige
Träarbeten kan bli den nya hipsterflugan.
Tara
Jag rinner igenom Tälj! av bara farten. Här finns, så vitt jag kan bedöma, allt en nybörjare behöver veta. Verktyg, täljtekniker, olika träslags egenheter och fördelar. Och så några tips för att inte skära av sig tummen. Allt är gjort med en inbjudande attityd, utan krångel eller kärva förmaningar.
Corren
Träterapi.
Aftonbladet Härligt hemma
I boken Tälj! går Hannes Dahlrot och Henrik Francke igenom allt du behöver veta om träslag och redskap för att bli en flink täljare, inte minst av matlagningsprylar.
Mat Magasinet
Boken ger tips om träslag, enklare modeller för nybörjaren och mycket annat som är bra att tänka på för den ovane täljaren. Så egentligen finns det inga ursäkter, det är bara att gripa sig an ett trästycke...
Nya Kristinehamns-Posten
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127144897 -
Tälj! : en bok om trä, knivar och yxor
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2016. 142 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127144897
- Titel
- Tälj! : en bok om trä, knivar och yxor
- Författare
- Francke, Henrik
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 142 sidor
- Bandtyp
- Klotband
- Mått
- 187 x 238 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 600 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En väldigt kärleksfull bok om allt man kan göra med en kniv och en bit trä.
Magnus Utvik, SVT Gomorron Sverige
En vass kniv och en träbit är allt som behövs för att börja tälja. Varje träbit innehåller en oändlig mängd möjliga objekt – det handlar bara om att ta bort det som inte hör dit.
Förutom grundläggande träkunskap och en genomgång av kniv- och yxteknik innehåller boken ett 30-tal roliga och praktiska projekt – allt från klassiska täljalster som köksgeråd, slevar, kaffeskopor och krokar till mer samtida skapelser som bartender-kit, skäggkammar, maracas och ätpinnar. Dessutom porträtteras några inspirerande människor som på olika sätt brinner för täljslöjden av idag.
Täljandet dammar inte, och täljspånen är lätta att sopa ihop, så att tälja vid köksbordet i lägenheten går precis lika bra som att sitta vid vedboden på landet. I boken tipsas om hur man hittar lämpligt täljmaterial även om man bor långt ifrån skogen.
Hannes Dahlrot är finsnickare och bildhuggare. Han är utbildad inom slöjd och finsnickeri på Gotlands och Grebbestads folkhögskolor, och fick 2008 sitt gesällbrev från Capellagårdens utbildning i möbel- och inredningssnickeri.
Henrik Francke är frilansskribent och nybliven täljentusiast. Henrik skriver för magasin och dagstidningar, och är sedan ett antal år creative director på tidningen Gourmet. För Natur & Kultur har han tidigare skrivit boken Expedition mathantverk.
En väldigt kärleksfull bok om allt man kan göra med en kniv och en bit trä.
Magnus Utvik, SVT Gomorron Sverige
Jag spår att den kommer att bli den nya surdegen - alla kommer vilja tälja.
Katia Elliot, SVT Gomorron Sverige
Väldigt inspirerande!
Kim Veerabuthroo Nordberg, SVT Gomorron Sverige
Träarbeten kan bli den nya hipsterflugan.
Tara
Jag rinner igenom Tälj! av bara farten. Här finns, så vitt jag kan bedöma, allt en nybörjare behöver veta. Verktyg, täljtekniker, olika träslags egenheter och fördelar. Och så några tips för att inte skära av sig tummen. Allt är gjort med en inbjudande attityd, utan krångel eller kärva förmaningar.
Corren
Träterapi.
Aftonbladet Härligt hemma
I boken Tälj! går Hannes Dahlrot och Henrik Francke igenom allt du behöver veta om träslag och redskap för att bli en flink täljare, inte minst av matlagningsprylar.
Mat Magasinet
Boken ger tips om träslag, enklare modeller för nybörjaren och mycket annat som är bra att tänka på för den ovane täljaren. Så egentligen finns det inga ursäkter, det är bara att gripa sig an ett trästycke...
Nya Kristinehamns-Posten
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127144897 -
Från mitt kök till ditt : läckra matpresenter...
Inbunden bok. Kakao Förlag. 2006. 108 sidor.
Nyskick. Bra bok som verkligen rekommenderas
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9197572462
- Titel
- Från mitt kök till ditt : läckra matpresenter fyllda med omtanke
- Författare
- Henrik Francke
- Förlag
- Kakao Förlag
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 108 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 181 x 247 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 534 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Den här boken är full av läckra tips på presenter från köket. Att överräcka en glasburk med inlagda svampar eller en påse med hemlagade kakor signalerar omtanke starkare än någon köpt present. Det är dessutom en uråldrig symbolhandling för att indikera vänskap. Du får möta en rad unika personer som med stort hjärta delar med sig av sina egentillverkade favoriter. Det är godsaker som knapriga lavendelskorpor, kaneltryffel, syltgrottor och rabarbersaft men också inlagd sill, gravad lax och hemlagad pasta. En underbar bok både för såväl matglada amatörer som ambitiösa matälskare.
Kakao Förlag 9197572462 -
Brödälskare : En inspirationsbok för hemmabag...
Häftad bok. B Wahlströms. 1 uppl. 2005. 160 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9132331991
- Titel
- Brödälskare : En inspirationsbok för hemmabagare
- Författare
- Henrik Francke
- Förlag
- B Wahlströms
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 175 x 210 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 490 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Att baka är både avkopplande och lustfyllt, ett oslagsbart sätt att varva ner i en för övrigt hektisk tillvaro. Här möter du några av Sveriges riktiga eldsjälar inom området. Människor som berättar hur de har gjort bakningen till en viktig del av livet. De delar också generöst med sig av sina personliga favoritrecept och inspirerar alla hemmabagare att sätta händerna i en deg. Baka nyttiga bröd med fullkorn, råg, dinkel och surdeg, eller varför inte prova på fruktbröd, skållade filbröd eller knapriga porterkex.
B Wahlströms 1 9132331991 -
Gucka : världens röra
Inbunden bok. B Wahlströms. 1:2 uppl. 2006. 95 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9132333021
- Titel
- Gucka : världens röra
- Författare
- Henrik Francke - Mia Öhrn - Anders Kroon - Fredrik Lindstål
- Förlag
- B Wahlströms
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 95 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 225 x 185 mm Ryggbredd 11 mm
- Vikt
- 434 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Gucka: en röra, dipp eller spread. Mixad, mortlad, mosad, puréad, passerad, pressad, krossad, hackad eller på annat sätt finfördelad. Går att skopa upp med någon typ av ätbart verktyg. Världens bästa partymat. Passar självklart även perfekt som sås till kött, fisk och vegetariska rätter i alla möjliga sammanhang.
Källa: Svenska Guckalandslaget
Heta bönröror, kryddiga chutneys, fräscha salsor och smakrika färskoströror. Det inofficiella Svenska Guckalandslaget bjuder här på ett 60-tal recept på sina favoritguckor. Dessutom tipsas om läckra dippverktyg i form av annorlunda baguetter, hemgjorda rotfruktschips, filopinnar och örtkryddade brytbröd.
I guckalandslaget återfinns bland andra Henrik Francke, vars bok Brödälskare utsågs till Årets bästa brödbok 2005, och Mia Öhrn som tidigare skrivit boken Kladdkakor. Bli själv medlem i Guckalandslaget genom att tipsa om din älsklingsröra på www.guckalandslaget.se.
Bokens läckra foton är tagna av Sara Danielsson och formgivningen är gjord av Evelina Thörnberg.
B Wahlströms 1:2 9132333021 -
Brödälskare : En inspirationsbok för hemmabag...
Häftad bok. B Wahlströms. 1 uppl. 2005. 160 sidor.
Nyskick. Skickgrad 9 (av 10) - Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789132331992
- Titel
- Brödälskare : En inspirationsbok för hemmabagare
- Författare
- Henrik Francke
- Förlag
- B Wahlströms
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 175 x 210 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 490 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Att baka är både avkopplande och lustfyllt, ett oslagsbart sätt att varva ner i en för övrigt hektisk tillvaro. Här möter du några av Sveriges riktiga eldsjälar inom området. Människor som berättar hur de har gjort bakningen till en viktig del av livet. De delar också generöst med sig av sina personliga favoritrecept och inspirerar alla hemmabagare att sätta händerna i en deg. Baka nyttiga bröd med fullkorn, råg, dinkel och surdeg, eller varför inte prova på fruktbröd, skållade filbröd eller knapriga porterkex.
B Wahlströms 1 9789132331992 -
Tälj! En bok om trä, knivar och yxor
Inbunden bok. Natur & kultur. 2016. 142 sidor.
Mycket gott skick. Rikligt illustrerad i färg.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKNatur & kultur -
Citybondens handbok
Häftad bok. Bokförlaget Parasoll. 1 uppl. 2007. 135 sidor.
Mycket gott skick. Rak och fin utan namn eller slitage. Små bruksspår
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197613231
- Titel
- Citybondens handbok
- Författare
- Henrik Francke
- Förlag
- Bokförlaget Parasoll
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 135 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 112 x 177 mm Ryggbredd 9 mm
- Vikt
- 172 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vill du också leva ett skönt och grönt ekologiskt cityliv? Med hjälp av recept, intervjuer, kåserier och Sara Telemans illustrationer blir det uppenbart att det faktiskt kan vara riktigt kul att vara snäll mot miljön och djuren. Med redskap som Säsongsgrönsakernas kalender, Den politiskt korrekta fisk-tabellen och Citybondens bakskola är det dessutom inte särskilt svårt!
Bokförlaget Parasoll 1 9789197613231 -
Tälj! : en bok om trä, knivar och yxor
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2016. 142 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127144897
- Titel
- Tälj! : en bok om trä, knivar och yxor
- Författare
- Francke, Henrik
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 142 sidor
- Bandtyp
- Klotband
- Mått
- 187 x 238 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 600 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En väldigt kärleksfull bok om allt man kan göra med en kniv och en bit trä.
Magnus Utvik, SVT Gomorron Sverige
En vass kniv och en träbit är allt som behövs för att börja tälja. Varje träbit innehåller en oändlig mängd möjliga objekt – det handlar bara om att ta bort det som inte hör dit.
Förutom grundläggande träkunskap och en genomgång av kniv- och yxteknik innehåller boken ett 30-tal roliga och praktiska projekt – allt från klassiska täljalster som köksgeråd, slevar, kaffeskopor och krokar till mer samtida skapelser som bartender-kit, skäggkammar, maracas och ätpinnar. Dessutom porträtteras några inspirerande människor som på olika sätt brinner för täljslöjden av idag.
Täljandet dammar inte, och täljspånen är lätta att sopa ihop, så att tälja vid köksbordet i lägenheten går precis lika bra som att sitta vid vedboden på landet. I boken tipsas om hur man hittar lämpligt täljmaterial även om man bor långt ifrån skogen.
Hannes Dahlrot är finsnickare och bildhuggare. Han är utbildad inom slöjd och finsnickeri på Gotlands och Grebbestads folkhögskolor, och fick 2008 sitt gesällbrev från Capellagårdens utbildning i möbel- och inredningssnickeri.
Henrik Francke är frilansskribent och nybliven täljentusiast. Henrik skriver för magasin och dagstidningar, och är sedan ett antal år creative director på tidningen Gourmet. För Natur & Kultur har han tidigare skrivit boken Expedition mathantverk.
En väldigt kärleksfull bok om allt man kan göra med en kniv och en bit trä.
Magnus Utvik, SVT Gomorron Sverige
Jag spår att den kommer att bli den nya surdegen - alla kommer vilja tälja.
Katia Elliot, SVT Gomorron Sverige
Väldigt inspirerande!
Kim Veerabuthroo Nordberg, SVT Gomorron Sverige
Träarbeten kan bli den nya hipsterflugan.
Tara
Jag rinner igenom Tälj! av bara farten. Här finns, så vitt jag kan bedöma, allt en nybörjare behöver veta. Verktyg, täljtekniker, olika träslags egenheter och fördelar. Och så några tips för att inte skära av sig tummen. Allt är gjort med en inbjudande attityd, utan krångel eller kärva förmaningar.
Corren
Träterapi.
Aftonbladet Härligt hemma
I boken Tälj! går Hannes Dahlrot och Henrik Francke igenom allt du behöver veta om träslag och redskap för att bli en flink täljare, inte minst av matlagningsprylar.
Mat Magasinet
Boken ger tips om träslag, enklare modeller för nybörjaren och mycket annat som är bra att tänka på för den ovane täljaren. Så egentligen finns det inga ursäkter, det är bara att gripa sig an ett trästycke...
Nya Kristinehamns-Posten
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127144897 -
FRÅN MITT KÖK TILL DITT – Läckra matpresenter...
Inbunden bok. Kakao Förlag. 2006. 108 sidor.
Nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK, oläst! – Se fler bilder! –– Den här boken är full av läckra tips på presenter från köket. Att överräcka en glasburk med inlagda svampar eller en påse med hemlagade kakor signalerar omtanke starkare än någon köpt present. Det är de läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197572460
- Titel
- Från mitt kök till ditt : läckra matpresenter fyllda med omtanke
- Författare
- Henrik Francke
- Förlag
- Kakao Förlag
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 108 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 181 x 247 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 534 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Den här boken är full av läckra tips på presenter från köket. Att överräcka en glasburk med inlagda svampar eller en påse med hemlagade kakor signalerar omtanke starkare än någon köpt present. Det är dessutom en uråldrig symbolhandling för att indikera vänskap. Du får möta en rad unika personer som med stort hjärta delar med sig av sina egentillverkade favoriter. Det är godsaker som knapriga lavendelskorpor, kaneltryffel, syltgrottor och rabarbersaft men också inlagd sill, gravad lax och hemlagad pasta. En underbar bok både för såväl matglada amatörer som ambitiösa matälskare.
Kakao Förlag 9789197572460 -
Leva! Bygga, odla, äta, handla, skapa och möt...
Häftad bok. Blue Publishing. Första uppl. 2016. 160 sidor.
Gott skick. Ryggen inåtbuktande. Rikt illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186293338
- Titel
- Leva! : bygga, odla, äta, handla, skapa och möta – en inspirationsbok om leva husfabrik och leva kungslador
- Författare
- Francke, Henrik
- Förlag
- Blue Publishing
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 170 x 240 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 520 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En bok om Leva – ett kreativt nav på Gotland. Med arkitektur, design, konst, mat och musik som verktyg vill man på Leva skapa positiv och hållbar förändring. Leva skapar innovativa och ekologiska hus, här finns ett stenugnsbageri, restaurang och gårdsbutik, och här sker hela tiden mängder av kreativa utbyten – allt med utgångspunkt i ett hållbart perspektiv. Men i inspirationsboken från Leva finns inga pekpinnar eller förmaningar – bara idéer som gör det roligare att äta, bo och handla.
Boken är uppdelad i sju kapitel där vi möter vi de eldsjälar som tillsammans skapar den säregna och mångfacetterade upplevelse som Leva symboliserar. Läs om hur Leva vill revolutionera hur vi bygger hus i Sverige, hur man odlar med naturen i stället för mot, och njut av Leva-gängets favoritrecept.
Grundare till Leva är Helena Bloom, arkitekten som vill att vi själva ska bestämma över våra boenden snarare än att boendeformen bestämmer över oss, och Susanne Liljenberg, serie-entreprenören som drivs av att göra drömmar till verklighet.
Blue Publishing Första 9789186293338 -
Den asiatiska köksträdgården : odling & filos...
Häftad bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2016. 127 sidor.
Nära nyskick. Fint ex.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127145849
- Titel
- Den asiatiska köksträdgården : odling & filosofi
- Författare
- Francke, Henrik
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 127 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 175 x 240 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 460 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Årets coolaste odlings- och kokbok står Sutip Austad för."
Residence
"En av våra favoriter."
Damernas Värld
Intresset för växter har följt thailändska Sutip Austad genom livet från uppväxtens tuffa år som barnslav, i mötet med den svenska naturen och kulturen, till den egna gården på svenska västkusten. I odlingen har Sutip hittat både sitt levebröd och sin personliga harmoni.
I Den asiatiska köksträdgården delar hon med sig av sin berättelse och odlingsfilosofi, och visar hur du kan odla spännande asiatiska grönsaker och kryddväxter som ingefära, citrongräs, bitter melon, koriander, chili, pak choi och malabarspenat. Det går utmärkt att skapa en prunkande asiatisk köksträdgård även i Sverige Sutip tipsar om roliga och lättodlade växter, vissa trivs bäst i växthus och andra fungerar fint på friland eller i kruka.
Med utgångspunkt i det thailändska köket tillagas den egna skörden i ett 30-tal recept.
Sutip Austad har i över 20 år odlat ekologiskt på sin gård i Spekeröd utanför Stenungsund. Genom samarbeten med några av Sveriges bästa kockar har hon etablerat sig som en uppskattad odlare som alltid gör saker efter eget huvud.
Henrik Francke, som har skrivit texterna, är frilansskribent och skriver för magasin och dagstidningar, och är sedan ett antal år tillbaka creative director på tidningen Gourmet.
"Mest intressant för kockar och andra torde vara de fylliga avsnitten där Sutip Austad berättar om grönsaker och kryddor i text och bild. Många av produkterna är ännu ovanliga i Skandinavien, andra är välkända sedan länge men presenteras med nya infallsvinklar."
Restaurang och storkök
"Odlarfenomenet Sutip Austad i Spekeröd delar i en ny bok med sig av sina kunskaper."
Hunger
"I sin bok Den asiatiska köksträdgården ger hon ovärderliga råd om hur man odlar och tillagar asiatiska grönsaker."
Lantliv
"Bokens vackra bilder, spännande odlingstips och lockande recept får oss att omgående vilja flytta ut på landet och tillbringa våra dagar med jordiga fingrar i växthus och grönsaksland."
Damernas Värld
"Det som bara skulle bli en snabb genombläddring slutade alltså med att jag slukade boken från pärm till pärm. Den asiatiska köksträdgården är en bok som överraskar och den är definitivt värd att kolla in."
Umeå Tidning
"Vi njuter av att ta del av hennes kunskaper och förtrollas av fantastiskt foto."
Vegourmet
"Sutip Austads odlingsfilosofi är ytterst personlig och sprungen ur hennes egna erfarenheter. Hon har odlat späda primörer, örter, kryddor och asiatiska grönsaker i sina växthus i 25 år. Nu kommer hennes bok om livet, odling och mat ut."
Allt om Mat
"Massor av inspiration och en personlig livshistoria som berör."
Allers
"Hennes bok är innehållsrik på många sätt, fängslande och inspirerande för den som vill odla asiatiskt och kanske veta mer om filosofin bakom Sutip Austads sätt att odla."
Eskilstuna Kuriren
"Det känns både fräscht och intressant och innehåller även mer filosofiska bitar om hur odling kan användas för att hitta sin inre harmoni. Fotografierna av örter/växter i boken påminner om gamla skolplanscher av växter."
Kloka hem
"Nu jobbar hon ihop med svenska stjärnkockar. Hennes bok handlar om livsfilosofi och handfast odling. Här finns också spännande recept."
Drömhem & Trädgård
Årets coolaste odlings- och kokbok står Sutip Austad för.
Residence
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127145849 -
Från mitt kök till ditt : läckra matpresenter...
Inbunden bok. Kakao Förlag. 2006. 108 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Hanterad men med varsamhet.
Fin inlaga.
Bakning.
Fina presenttips med tillagning och inslagning.Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197572460
- Titel
- Från mitt kök till ditt : läckra matpresenter fyllda med omtanke
- Författare
- Henrik Francke
- Förlag
- Kakao Förlag
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 108 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 181 x 247 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 534 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Den här boken är full av läckra tips på presenter från köket. Att överräcka en glasburk med inlagda svampar eller en påse med hemlagade kakor signalerar omtanke starkare än någon köpt present. Det är dessutom en uråldrig symbolhandling för att indikera vänskap. Du får möta en rad unika personer som med stort hjärta delar med sig av sina egentillverkade favoriter. Det är godsaker som knapriga lavendelskorpor, kaneltryffel, syltgrottor och rabarbersaft men också inlagd sill, gravad lax och hemlagad pasta. En underbar bok både för såväl matglada amatörer som ambitiösa matälskare.
Kakao Förlag 9789197572460
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn