-
Fest på våg : menyer ombord från urtid till n...
Inbunden bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2001. 199 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127354234
- Titel
- Fest på våg : menyer ombord från urtid till nutid
- Författare
- Nilsson, I
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 199 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1434 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Välkommen ut på världshaven! Börja med att titta in i byssan på Noaks ark, följ med på vikingarnas seglatser och knapra skeppsskorpor med ostindienfararna. Res över Atlanten med de första emigranterna, med Titanic och med räkpyramider och glassbomber ombord på Svenska-Amerikaliniens vita båtar. Låt fartyg och skärgårdskrogar bjuda till fest. Här blandas kulturhistoria med matlagning – och recepten visar att människor i alla tider kunnat laga härlig mat!
Kapitlen heter: Noaks ark, Vikingarnas måltider, Regalskeppet Vasa, Svenska Ostindiska kompaniet, Adolf Nordenskiölds Vegaexpedition, Emigrationen till Nordamerika, Titanic, Svenska-Amerikalinien, Skeppskocken, Kap Hornseglarna, Karlskrona - den marina staden, Marinens Intendenturskola, Göta kanal, Världsomseglaren Gunnar Lundgren, Waxholms Ångfartygs-Aktiebolag, Skärgårdssmak, Kustbevakningen, Petersons krog på Käringön, Pråmen Nordens ljus i Stockholm, Kryssningsfartyget Sea Cloud II.
Fest på våg riktar sig bl a till det matintresserade båtfolket, allmänt matintresserade och kulturhistoriskt intresserade.
Ingrid Nilsson, skribent och frilansjournalist, har varit radiojournalist med inriktning på gastronomi och kultur. Hon producerade bl a matprogram från Grythyttans Gästgivargård tillsammans med Carl Jan Granqvist och i samarbete med honom har hon även skrivit böckerna Fest och vardag på Grythyttan och Fest på spår.
Carl Jan Granqvist är bokens gästgivare – han behöver väl ingen närmare presentation.
Ingvar Eriksson är matfotograf i denna bok och i många tidigare på olika förlag.
Per Gustafson är kock med gedigen utbilning och erfarenhet från landets bästa krogar. Har lagat den läckra mat som ingår i boken.
Natur & Kultur 1 9789127354234 -
Fest på våg menyer ombord från urtid till nut...
Inbunden bok.
Nära nyskick. Skyddsomslag i gott skick. Färgspelet. 2001. 199 s. Förlagsband. 25 x 30,5cm. Omslaget har kantslitage och en reva i ovankant. Rikt illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127354234
- Titel
- Fest på våg : menyer ombord från urtid till nutid
- Författare
- Nilsson, I
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 199 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1434 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Välkommen ut på världshaven! Börja med att titta in i byssan på Noaks ark, följ med på vikingarnas seglatser och knapra skeppsskorpor med ostindienfararna. Res över Atlanten med de första emigranterna, med Titanic och med räkpyramider och glassbomber ombord på Svenska-Amerikaliniens vita båtar. Låt fartyg och skärgårdskrogar bjuda till fest. Här blandas kulturhistoria med matlagning – och recepten visar att människor i alla tider kunnat laga härlig mat!
Kapitlen heter: Noaks ark, Vikingarnas måltider, Regalskeppet Vasa, Svenska Ostindiska kompaniet, Adolf Nordenskiölds Vegaexpedition, Emigrationen till Nordamerika, Titanic, Svenska-Amerikalinien, Skeppskocken, Kap Hornseglarna, Karlskrona - den marina staden, Marinens Intendenturskola, Göta kanal, Världsomseglaren Gunnar Lundgren, Waxholms Ångfartygs-Aktiebolag, Skärgårdssmak, Kustbevakningen, Petersons krog på Käringön, Pråmen Nordens ljus i Stockholm, Kryssningsfartyget Sea Cloud II.
Fest på våg riktar sig bl a till det matintresserade båtfolket, allmänt matintresserade och kulturhistoriskt intresserade.
Ingrid Nilsson, skribent och frilansjournalist, har varit radiojournalist med inriktning på gastronomi och kultur. Hon producerade bl a matprogram från Grythyttans Gästgivargård tillsammans med Carl Jan Granqvist och i samarbete med honom har hon även skrivit böckerna Fest och vardag på Grythyttan och Fest på spår.
Carl Jan Granqvist är bokens gästgivare – han behöver väl ingen närmare presentation.
Ingvar Eriksson är matfotograf i denna bok och i många tidigare på olika förlag.
Per Gustafson är kock med gedigen utbilning och erfarenhet från landets bästa krogar. Har lagat den läckra mat som ingår i boken.
9789127354234 -
Fest på våg. Menyer ombord från urtid till nu...
Inbunden bok. Färgspelet Förlag. 2001. 199 sidor.
Gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Illustrerad. 4:o. Stötmärken på pärmarnas övre hörn i övrigt är bok och skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127354234
- Titel
- Fest på våg : menyer ombord från urtid till nutid
- Författare
- Nilsson, I
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 199 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1434 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Välkommen ut på världshaven! Börja med att titta in i byssan på Noaks ark, följ med på vikingarnas seglatser och knapra skeppsskorpor med ostindienfararna. Res över Atlanten med de första emigranterna, med Titanic och med räkpyramider och glassbomber ombord på Svenska-Amerikaliniens vita båtar. Låt fartyg och skärgårdskrogar bjuda till fest. Här blandas kulturhistoria med matlagning – och recepten visar att människor i alla tider kunnat laga härlig mat!
Kapitlen heter: Noaks ark, Vikingarnas måltider, Regalskeppet Vasa, Svenska Ostindiska kompaniet, Adolf Nordenskiölds Vegaexpedition, Emigrationen till Nordamerika, Titanic, Svenska-Amerikalinien, Skeppskocken, Kap Hornseglarna, Karlskrona - den marina staden, Marinens Intendenturskola, Göta kanal, Världsomseglaren Gunnar Lundgren, Waxholms Ångfartygs-Aktiebolag, Skärgårdssmak, Kustbevakningen, Petersons krog på Käringön, Pråmen Nordens ljus i Stockholm, Kryssningsfartyget Sea Cloud II.
Fest på våg riktar sig bl a till det matintresserade båtfolket, allmänt matintresserade och kulturhistoriskt intresserade.
Ingrid Nilsson, skribent och frilansjournalist, har varit radiojournalist med inriktning på gastronomi och kultur. Hon producerade bl a matprogram från Grythyttans Gästgivargård tillsammans med Carl Jan Granqvist och i samarbete med honom har hon även skrivit böckerna Fest och vardag på Grythyttan och Fest på spår.
Carl Jan Granqvist är bokens gästgivare – han behöver väl ingen närmare presentation.
Ingvar Eriksson är matfotograf i denna bok och i många tidigare på olika förlag.
Per Gustafson är kock med gedigen utbilning och erfarenhet från landets bästa krogar. Har lagat den läckra mat som ingår i boken.
Färgspelet Förlag 9789127354234 -
Fest på våg : menyer ombord från urtid till n...
Inbunden bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2001. 199 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9127354237
- Titel
- Fest på våg : menyer ombord från urtid till nutid
- Författare
- Nilsson, I
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 199 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1434 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Välkommen ut på världshaven! Börja med att titta in i byssan på Noaks ark, följ med på vikingarnas seglatser och knapra skeppsskorpor med ostindienfararna. Res över Atlanten med de första emigranterna, med Titanic och med räkpyramider och glassbomber ombord på Svenska-Amerikaliniens vita båtar. Låt fartyg och skärgårdskrogar bjuda till fest. Här blandas kulturhistoria med matlagning – och recepten visar att människor i alla tider kunnat laga härlig mat!
Kapitlen heter: Noaks ark, Vikingarnas måltider, Regalskeppet Vasa, Svenska Ostindiska kompaniet, Adolf Nordenskiölds Vegaexpedition, Emigrationen till Nordamerika, Titanic, Svenska-Amerikalinien, Skeppskocken, Kap Hornseglarna, Karlskrona - den marina staden, Marinens Intendenturskola, Göta kanal, Världsomseglaren Gunnar Lundgren, Waxholms Ångfartygs-Aktiebolag, Skärgårdssmak, Kustbevakningen, Petersons krog på Käringön, Pråmen Nordens ljus i Stockholm, Kryssningsfartyget Sea Cloud II.
Fest på våg riktar sig bl a till det matintresserade båtfolket, allmänt matintresserade och kulturhistoriskt intresserade.
Ingrid Nilsson, skribent och frilansjournalist, har varit radiojournalist med inriktning på gastronomi och kultur. Hon producerade bl a matprogram från Grythyttans Gästgivargård tillsammans med Carl Jan Granqvist och i samarbete med honom har hon även skrivit böckerna Fest och vardag på Grythyttan och Fest på spår.
Carl Jan Granqvist är bokens gästgivare – han behöver väl ingen närmare presentation.
Ingvar Eriksson är matfotograf i denna bok och i många tidigare på olika förlag.
Per Gustafson är kock med gedigen utbilning och erfarenhet från landets bästa krogar. Har lagat den läckra mat som ingår i boken.
Natur & Kultur 1 9127354237 -
Fest på våg : menyer ombord från urtid till n...
Inbunden bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2001. 199 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9127354237
- Titel
- Fest på våg : menyer ombord från urtid till nutid
- Författare
- Nilsson, I
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 199 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1434 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Välkommen ut på världshaven! Börja med att titta in i byssan på Noaks ark, följ med på vikingarnas seglatser och knapra skeppsskorpor med ostindienfararna. Res över Atlanten med de första emigranterna, med Titanic och med räkpyramider och glassbomber ombord på Svenska-Amerikaliniens vita båtar. Låt fartyg och skärgårdskrogar bjuda till fest. Här blandas kulturhistoria med matlagning – och recepten visar att människor i alla tider kunnat laga härlig mat!
Kapitlen heter: Noaks ark, Vikingarnas måltider, Regalskeppet Vasa, Svenska Ostindiska kompaniet, Adolf Nordenskiölds Vegaexpedition, Emigrationen till Nordamerika, Titanic, Svenska-Amerikalinien, Skeppskocken, Kap Hornseglarna, Karlskrona - den marina staden, Marinens Intendenturskola, Göta kanal, Världsomseglaren Gunnar Lundgren, Waxholms Ångfartygs-Aktiebolag, Skärgårdssmak, Kustbevakningen, Petersons krog på Käringön, Pråmen Nordens ljus i Stockholm, Kryssningsfartyget Sea Cloud II.
Fest på våg riktar sig bl a till det matintresserade båtfolket, allmänt matintresserade och kulturhistoriskt intresserade.
Ingrid Nilsson, skribent och frilansjournalist, har varit radiojournalist med inriktning på gastronomi och kultur. Hon producerade bl a matprogram från Grythyttans Gästgivargård tillsammans med Carl Jan Granqvist och i samarbete med honom har hon även skrivit böckerna Fest och vardag på Grythyttan och Fest på spår.
Carl Jan Granqvist är bokens gästgivare – han behöver väl ingen närmare presentation.
Ingvar Eriksson är matfotograf i denna bok och i många tidigare på olika förlag.
Per Gustafson är kock med gedigen utbilning och erfarenhet från landets bästa krogar. Har lagat den läckra mat som ingår i boken.
Natur & Kultur 1 9127354237 -
Fest på våg : menyer ombord från urtid till n...
Inbunden bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2001. 199 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Välkommen ut på världshaven! Börja med att titta in i byssan på Noaks ark, följ med på vikingarnas seglatser och knapra skeppsskorpor med ostindienfararna. Res över Atlanten med de första emigranterna, med Titanic och med räkpyramider och glassbomber ombo läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9127354237
- Titel
- Fest på våg : menyer ombord från urtid till nutid
- Författare
- Nilsson, I
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 199 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1434 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Välkommen ut på världshaven! Börja med att titta in i byssan på Noaks ark, följ med på vikingarnas seglatser och knapra skeppsskorpor med ostindienfararna. Res över Atlanten med de första emigranterna, med Titanic och med räkpyramider och glassbomber ombord på Svenska-Amerikaliniens vita båtar. Låt fartyg och skärgårdskrogar bjuda till fest. Här blandas kulturhistoria med matlagning – och recepten visar att människor i alla tider kunnat laga härlig mat!
Kapitlen heter: Noaks ark, Vikingarnas måltider, Regalskeppet Vasa, Svenska Ostindiska kompaniet, Adolf Nordenskiölds Vegaexpedition, Emigrationen till Nordamerika, Titanic, Svenska-Amerikalinien, Skeppskocken, Kap Hornseglarna, Karlskrona - den marina staden, Marinens Intendenturskola, Göta kanal, Världsomseglaren Gunnar Lundgren, Waxholms Ångfartygs-Aktiebolag, Skärgårdssmak, Kustbevakningen, Petersons krog på Käringön, Pråmen Nordens ljus i Stockholm, Kryssningsfartyget Sea Cloud II.
Fest på våg riktar sig bl a till det matintresserade båtfolket, allmänt matintresserade och kulturhistoriskt intresserade.
Ingrid Nilsson, skribent och frilansjournalist, har varit radiojournalist med inriktning på gastronomi och kultur. Hon producerade bl a matprogram från Grythyttans Gästgivargård tillsammans med Carl Jan Granqvist och i samarbete med honom har hon även skrivit böckerna Fest och vardag på Grythyttan och Fest på spår.
Carl Jan Granqvist är bokens gästgivare – han behöver väl ingen närmare presentation.
Ingvar Eriksson är matfotograf i denna bok och i många tidigare på olika förlag.
Per Gustafson är kock med gedigen utbilning och erfarenhet från landets bästa krogar. Har lagat den läckra mat som ingår i boken.
Natur & Kultur 1 9127354237 -
Fest på våg : menyer ombord från urtid till n...
Inbunden bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2001. 199 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9127354237
- Titel
- Fest på våg : menyer ombord från urtid till nutid
- Författare
- Nilsson, I
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 199 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1434 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Välkommen ut på världshaven! Börja med att titta in i byssan på Noaks ark, följ med på vikingarnas seglatser och knapra skeppsskorpor med ostindienfararna. Res över Atlanten med de första emigranterna, med Titanic och med räkpyramider och glassbomber ombord på Svenska-Amerikaliniens vita båtar. Låt fartyg och skärgårdskrogar bjuda till fest. Här blandas kulturhistoria med matlagning – och recepten visar att människor i alla tider kunnat laga härlig mat!
Kapitlen heter: Noaks ark, Vikingarnas måltider, Regalskeppet Vasa, Svenska Ostindiska kompaniet, Adolf Nordenskiölds Vegaexpedition, Emigrationen till Nordamerika, Titanic, Svenska-Amerikalinien, Skeppskocken, Kap Hornseglarna, Karlskrona - den marina staden, Marinens Intendenturskola, Göta kanal, Världsomseglaren Gunnar Lundgren, Waxholms Ångfartygs-Aktiebolag, Skärgårdssmak, Kustbevakningen, Petersons krog på Käringön, Pråmen Nordens ljus i Stockholm, Kryssningsfartyget Sea Cloud II.
Fest på våg riktar sig bl a till det matintresserade båtfolket, allmänt matintresserade och kulturhistoriskt intresserade.
Ingrid Nilsson, skribent och frilansjournalist, har varit radiojournalist med inriktning på gastronomi och kultur. Hon producerade bl a matprogram från Grythyttans Gästgivargård tillsammans med Carl Jan Granqvist och i samarbete med honom har hon även skrivit böckerna Fest och vardag på Grythyttan och Fest på spår.
Carl Jan Granqvist är bokens gästgivare – han behöver väl ingen närmare presentation.
Ingvar Eriksson är matfotograf i denna bok och i många tidigare på olika förlag.
Per Gustafson är kock med gedigen utbilning och erfarenhet från landets bästa krogar. Har lagat den läckra mat som ingår i boken.
Natur & Kultur 1 9127354237 -
Fest på våg Menyer ombord från urtid till nut...
Mycket gott skick. Rikt illustrerad med foto och illustrationer i sv/v och färg Färgspelet Förlag 2001 199s Ppb+so ISBN 9789127354234 Hylla,Mycket gott skick.,9789127354234, … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127354234
- Titel
- Fest på våg : menyer ombord från urtid till nutid
- Författare
- Nilsson, I
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 199 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1434 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Välkommen ut på världshaven! Börja med att titta in i byssan på Noaks ark, följ med på vikingarnas seglatser och knapra skeppsskorpor med ostindienfararna. Res över Atlanten med de första emigranterna, med Titanic och med räkpyramider och glassbomber ombord på Svenska-Amerikaliniens vita båtar. Låt fartyg och skärgårdskrogar bjuda till fest. Här blandas kulturhistoria med matlagning – och recepten visar att människor i alla tider kunnat laga härlig mat!
Kapitlen heter: Noaks ark, Vikingarnas måltider, Regalskeppet Vasa, Svenska Ostindiska kompaniet, Adolf Nordenskiölds Vegaexpedition, Emigrationen till Nordamerika, Titanic, Svenska-Amerikalinien, Skeppskocken, Kap Hornseglarna, Karlskrona - den marina staden, Marinens Intendenturskola, Göta kanal, Världsomseglaren Gunnar Lundgren, Waxholms Ångfartygs-Aktiebolag, Skärgårdssmak, Kustbevakningen, Petersons krog på Käringön, Pråmen Nordens ljus i Stockholm, Kryssningsfartyget Sea Cloud II.
Fest på våg riktar sig bl a till det matintresserade båtfolket, allmänt matintresserade och kulturhistoriskt intresserade.
Ingrid Nilsson, skribent och frilansjournalist, har varit radiojournalist med inriktning på gastronomi och kultur. Hon producerade bl a matprogram från Grythyttans Gästgivargård tillsammans med Carl Jan Granqvist och i samarbete med honom har hon även skrivit böckerna Fest och vardag på Grythyttan och Fest på spår.
Carl Jan Granqvist är bokens gästgivare – han behöver väl ingen närmare presentation.
Ingvar Eriksson är matfotograf i denna bok och i många tidigare på olika förlag.
Per Gustafson är kock med gedigen utbilning och erfarenhet från landets bästa krogar. Har lagat den läckra mat som ingår i boken.
9789127354234 -
Fest på våg : menyer ombord från urtid till n...
Inbunden bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2001. 199 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Förlagsband. Rikt illustrerad i färg och sv./v.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9127354237
- Titel
- Fest på våg : menyer ombord från urtid till nutid
- Författare
- Nilsson, I
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 199 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1434 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Välkommen ut på världshaven! Börja med att titta in i byssan på Noaks ark, följ med på vikingarnas seglatser och knapra skeppsskorpor med ostindienfararna. Res över Atlanten med de första emigranterna, med Titanic och med räkpyramider och glassbomber ombord på Svenska-Amerikaliniens vita båtar. Låt fartyg och skärgårdskrogar bjuda till fest. Här blandas kulturhistoria med matlagning – och recepten visar att människor i alla tider kunnat laga härlig mat!
Kapitlen heter: Noaks ark, Vikingarnas måltider, Regalskeppet Vasa, Svenska Ostindiska kompaniet, Adolf Nordenskiölds Vegaexpedition, Emigrationen till Nordamerika, Titanic, Svenska-Amerikalinien, Skeppskocken, Kap Hornseglarna, Karlskrona - den marina staden, Marinens Intendenturskola, Göta kanal, Världsomseglaren Gunnar Lundgren, Waxholms Ångfartygs-Aktiebolag, Skärgårdssmak, Kustbevakningen, Petersons krog på Käringön, Pråmen Nordens ljus i Stockholm, Kryssningsfartyget Sea Cloud II.
Fest på våg riktar sig bl a till det matintresserade båtfolket, allmänt matintresserade och kulturhistoriskt intresserade.
Ingrid Nilsson, skribent och frilansjournalist, har varit radiojournalist med inriktning på gastronomi och kultur. Hon producerade bl a matprogram från Grythyttans Gästgivargård tillsammans med Carl Jan Granqvist och i samarbete med honom har hon även skrivit böckerna Fest och vardag på Grythyttan och Fest på spår.
Carl Jan Granqvist är bokens gästgivare – han behöver väl ingen närmare presentation.
Ingvar Eriksson är matfotograf i denna bok och i många tidigare på olika förlag.
Per Gustafson är kock med gedigen utbilning och erfarenhet från landets bästa krogar. Har lagat den läckra mat som ingår i boken.
Natur & Kultur 1 9127354237 -
Fest på våg : menyer ombord från urtid till n...
Inbunden bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2001. 199 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9127354237
- Titel
- Fest på våg : menyer ombord från urtid till nutid
- Författare
- Nilsson, I
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 199 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1434 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Välkommen ut på världshaven! Börja med att titta in i byssan på Noaks ark, följ med på vikingarnas seglatser och knapra skeppsskorpor med ostindienfararna. Res över Atlanten med de första emigranterna, med Titanic och med räkpyramider och glassbomber ombord på Svenska-Amerikaliniens vita båtar. Låt fartyg och skärgårdskrogar bjuda till fest. Här blandas kulturhistoria med matlagning – och recepten visar att människor i alla tider kunnat laga härlig mat!
Kapitlen heter: Noaks ark, Vikingarnas måltider, Regalskeppet Vasa, Svenska Ostindiska kompaniet, Adolf Nordenskiölds Vegaexpedition, Emigrationen till Nordamerika, Titanic, Svenska-Amerikalinien, Skeppskocken, Kap Hornseglarna, Karlskrona - den marina staden, Marinens Intendenturskola, Göta kanal, Världsomseglaren Gunnar Lundgren, Waxholms Ångfartygs-Aktiebolag, Skärgårdssmak, Kustbevakningen, Petersons krog på Käringön, Pråmen Nordens ljus i Stockholm, Kryssningsfartyget Sea Cloud II.
Fest på våg riktar sig bl a till det matintresserade båtfolket, allmänt matintresserade och kulturhistoriskt intresserade.
Ingrid Nilsson, skribent och frilansjournalist, har varit radiojournalist med inriktning på gastronomi och kultur. Hon producerade bl a matprogram från Grythyttans Gästgivargård tillsammans med Carl Jan Granqvist och i samarbete med honom har hon även skrivit böckerna Fest och vardag på Grythyttan och Fest på spår.
Carl Jan Granqvist är bokens gästgivare – han behöver väl ingen närmare presentation.
Ingvar Eriksson är matfotograf i denna bok och i många tidigare på olika förlag.
Per Gustafson är kock med gedigen utbilning och erfarenhet från landets bästa krogar. Har lagat den läckra mat som ingår i boken.
Natur & Kultur 1 9127354237 -
Fest på våg : menyer ombord från urtid till n...
Inbunden bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2001. 199 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Rikt illustrerad - band och inlaga i nära nyskick, skyddsomslaget med några lätta bruksspår i övre kant.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127354234
- Titel
- Fest på våg : menyer ombord från urtid till nutid
- Författare
- Nilsson, I
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 199 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1434 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Välkommen ut på världshaven! Börja med att titta in i byssan på Noaks ark, följ med på vikingarnas seglatser och knapra skeppsskorpor med ostindienfararna. Res över Atlanten med de första emigranterna, med Titanic och med räkpyramider och glassbomber ombord på Svenska-Amerikaliniens vita båtar. Låt fartyg och skärgårdskrogar bjuda till fest. Här blandas kulturhistoria med matlagning – och recepten visar att människor i alla tider kunnat laga härlig mat!
Kapitlen heter: Noaks ark, Vikingarnas måltider, Regalskeppet Vasa, Svenska Ostindiska kompaniet, Adolf Nordenskiölds Vegaexpedition, Emigrationen till Nordamerika, Titanic, Svenska-Amerikalinien, Skeppskocken, Kap Hornseglarna, Karlskrona - den marina staden, Marinens Intendenturskola, Göta kanal, Världsomseglaren Gunnar Lundgren, Waxholms Ångfartygs-Aktiebolag, Skärgårdssmak, Kustbevakningen, Petersons krog på Käringön, Pråmen Nordens ljus i Stockholm, Kryssningsfartyget Sea Cloud II.
Fest på våg riktar sig bl a till det matintresserade båtfolket, allmänt matintresserade och kulturhistoriskt intresserade.
Ingrid Nilsson, skribent och frilansjournalist, har varit radiojournalist med inriktning på gastronomi och kultur. Hon producerade bl a matprogram från Grythyttans Gästgivargård tillsammans med Carl Jan Granqvist och i samarbete med honom har hon även skrivit böckerna Fest och vardag på Grythyttan och Fest på spår.
Carl Jan Granqvist är bokens gästgivare – han behöver väl ingen närmare presentation.
Ingvar Eriksson är matfotograf i denna bok och i många tidigare på olika förlag.
Per Gustafson är kock med gedigen utbilning och erfarenhet från landets bästa krogar. Har lagat den läckra mat som ingår i boken.
Natur & Kultur 1 9789127354234 -
FEST PÅ VÅG – Menyer ombord från urtid till n...
Inbunden bok. Natur & Kultur. 2001. 199 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK, oläst! – (Obet. kantmärken på skyddsomslaget.) – Stort format, ca 25x30 cm! – Se fler bilder! ––
Välkommen ut på världshaven! Börja med att titta in i byssan på Noaks ark, följ med på vikingarnas seglatser och knapra skeppssko läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127354234
- Titel
- Fest på våg : menyer ombord från urtid till nutid
- Författare
- Nilsson, I
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 199 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1434 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Välkommen ut på världshaven! Börja med att titta in i byssan på Noaks ark, följ med på vikingarnas seglatser och knapra skeppsskorpor med ostindienfararna. Res över Atlanten med de första emigranterna, med Titanic och med räkpyramider och glassbomber ombord på Svenska-Amerikaliniens vita båtar. Låt fartyg och skärgårdskrogar bjuda till fest. Här blandas kulturhistoria med matlagning – och recepten visar att människor i alla tider kunnat laga härlig mat!
Kapitlen heter: Noaks ark, Vikingarnas måltider, Regalskeppet Vasa, Svenska Ostindiska kompaniet, Adolf Nordenskiölds Vegaexpedition, Emigrationen till Nordamerika, Titanic, Svenska-Amerikalinien, Skeppskocken, Kap Hornseglarna, Karlskrona - den marina staden, Marinens Intendenturskola, Göta kanal, Världsomseglaren Gunnar Lundgren, Waxholms Ångfartygs-Aktiebolag, Skärgårdssmak, Kustbevakningen, Petersons krog på Käringön, Pråmen Nordens ljus i Stockholm, Kryssningsfartyget Sea Cloud II.
Fest på våg riktar sig bl a till det matintresserade båtfolket, allmänt matintresserade och kulturhistoriskt intresserade.
Ingrid Nilsson, skribent och frilansjournalist, har varit radiojournalist med inriktning på gastronomi och kultur. Hon producerade bl a matprogram från Grythyttans Gästgivargård tillsammans med Carl Jan Granqvist och i samarbete med honom har hon även skrivit böckerna Fest och vardag på Grythyttan och Fest på spår.
Carl Jan Granqvist är bokens gästgivare – han behöver väl ingen närmare presentation.
Ingvar Eriksson är matfotograf i denna bok och i många tidigare på olika förlag.
Per Gustafson är kock med gedigen utbilning och erfarenhet från landets bästa krogar. Har lagat den läckra mat som ingår i boken.
Natur & Kultur 9789127354234
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn