-
Släng inte maten : ta tillvara allt du handla...
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2009. 89 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153433415
- Titel
- Släng inte maten : ta tillvara allt du handlar
- Författare
- Birgitta Rasmusson
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 89 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 247 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 403 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Prima mat i soppåsen!
100 kilo fullt ätbar mat! Det är vad ett genomsnittligt svenskt hushåll slänger bort varje år. Samtidigt klagar vi över matpriserna och hur jobbigt det är att släpa hem alla kassar från affären.
Nu har vi lärt oss att sortera tomma förpackningar och lämna dem till återvinningsstationen. Men innehållet är vi sämre på att ta hand om. Ändå har produktionen av maten oftast en större påverkan på miljön än emballaget.
Varför kastar vi då bort så mycket mat? Det finns enligt författaren fyra huvudsakliga anledningar till det:
* vi har svårt att bedöma hur mycket som går åt
* vi tror att maten kan ha blivit dålig
* bäst före datumet har gått ut
* vi vet inte vad vi ska göra med resterna
Botemedlen stavas kunskap, information och upplysning. Denna kunskap hade tidigare generationer. De visste hur maten skulle hanteras och förvaras för att inte förfaras. Det var fult att inte äta upp det man hade lagt för sig på tallriken, hellre fick man lägga på lite mindre men ta om flera gånger. Innan bäst före slog igenom tvingades folk använda och lita till sina egna sinnen. De lärde sig också att ta tillvara varenda matrest och förvandla den till nya rätter.
I den här boken väcker Birgitta Rasmusson liv i den delvis bortglömda kunskapen. Efter 25 år som chef för Ica Provkök har hon fått tusentals frågor om mat, de flesta om matens kvalitet. Rädslan för att bli sjuka av det vi äter verkar sitta djupt i människors medvetande och har säkert en gång i tiden varit avgörande för vår överlevnad.
Några av de vanligaste frågorna får här sina svar, men författarens syfte är framför allt att lära ut grunderna och uppmuntra läsarna att använda sig av det sunda förnuftet.
Ica Bokförlag 1 9789153433415 -
Släng inte maten : ta tillvara allt du handla...
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2009. 89 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153433415
- Titel
- Släng inte maten : ta tillvara allt du handlar
- Författare
- Birgitta Rasmusson
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 89 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 247 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 403 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Prima mat i soppåsen!
100 kilo fullt ätbar mat! Det är vad ett genomsnittligt svenskt hushåll slänger bort varje år. Samtidigt klagar vi över matpriserna och hur jobbigt det är att släpa hem alla kassar från affären.
Nu har vi lärt oss att sortera tomma förpackningar och lämna dem till återvinningsstationen. Men innehållet är vi sämre på att ta hand om. Ändå har produktionen av maten oftast en större påverkan på miljön än emballaget.
Varför kastar vi då bort så mycket mat? Det finns enligt författaren fyra huvudsakliga anledningar till det:
* vi har svårt att bedöma hur mycket som går åt
* vi tror att maten kan ha blivit dålig
* bäst före datumet har gått ut
* vi vet inte vad vi ska göra med resterna
Botemedlen stavas kunskap, information och upplysning. Denna kunskap hade tidigare generationer. De visste hur maten skulle hanteras och förvaras för att inte förfaras. Det var fult att inte äta upp det man hade lagt för sig på tallriken, hellre fick man lägga på lite mindre men ta om flera gånger. Innan bäst före slog igenom tvingades folk använda och lita till sina egna sinnen. De lärde sig också att ta tillvara varenda matrest och förvandla den till nya rätter.
I den här boken väcker Birgitta Rasmusson liv i den delvis bortglömda kunskapen. Efter 25 år som chef för Ica Provkök har hon fått tusentals frågor om mat, de flesta om matens kvalitet. Rädslan för att bli sjuka av det vi äter verkar sitta djupt i människors medvetande och har säkert en gång i tiden varit avgörande för vår överlevnad.
Några av de vanligaste frågorna får här sina svar, men författarens syfte är framför allt att lära ut grunderna och uppmuntra läsarna att använda sig av det sunda förnuftet.
Ica Bokförlag 1 9789153433415 -
Släng inte maten : ta tillvara allt du handla...
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2009. 89 sidor.
Nyskick. FörlagsNy Bok.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153433415
- Titel
- Släng inte maten : ta tillvara allt du handlar
- Författare
- Birgitta Rasmusson
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 89 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 247 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 403 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Prima mat i soppåsen!
100 kilo fullt ätbar mat! Det är vad ett genomsnittligt svenskt hushåll slänger bort varje år. Samtidigt klagar vi över matpriserna och hur jobbigt det är att släpa hem alla kassar från affären.
Nu har vi lärt oss att sortera tomma förpackningar och lämna dem till återvinningsstationen. Men innehållet är vi sämre på att ta hand om. Ändå har produktionen av maten oftast en större påverkan på miljön än emballaget.
Varför kastar vi då bort så mycket mat? Det finns enligt författaren fyra huvudsakliga anledningar till det:
* vi har svårt att bedöma hur mycket som går åt
* vi tror att maten kan ha blivit dålig
* bäst före datumet har gått ut
* vi vet inte vad vi ska göra med resterna
Botemedlen stavas kunskap, information och upplysning. Denna kunskap hade tidigare generationer. De visste hur maten skulle hanteras och förvaras för att inte förfaras. Det var fult att inte äta upp det man hade lagt för sig på tallriken, hellre fick man lägga på lite mindre men ta om flera gånger. Innan bäst före slog igenom tvingades folk använda och lita till sina egna sinnen. De lärde sig också att ta tillvara varenda matrest och förvandla den till nya rätter.
I den här boken väcker Birgitta Rasmusson liv i den delvis bortglömda kunskapen. Efter 25 år som chef för Ica Provkök har hon fått tusentals frågor om mat, de flesta om matens kvalitet. Rädslan för att bli sjuka av det vi äter verkar sitta djupt i människors medvetande och har säkert en gång i tiden varit avgörande för vår överlevnad.
Några av de vanligaste frågorna får här sina svar, men författarens syfte är framför allt att lära ut grunderna och uppmuntra läsarna att använda sig av det sunda förnuftet.
Ica Bokförlag 1 9789153433415 -
SLÄNG INTE MATEN -Ta tillvara allt du handlar
Inbunden bok. Ica Bokförlag. Första uppl. 2009. 89 sidor.
Nyskick. Boken är en gallrad biblioteksbok. Verkar oläst. Inga märken eller markeringar förutom bibliotekets egen stämpel. Inget 'bokhylleslitage' på pärmarna. som är inplastade. (Praktiskt när man ska använda boken i matlagning!). Ur förlagets beskrivning: ” I bo läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153433415
- Titel
- Släng inte maten : ta tillvara allt du handlar
- Författare
- Birgitta Rasmusson
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 89 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 247 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 403 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Prima mat i soppåsen!
100 kilo fullt ätbar mat! Det är vad ett genomsnittligt svenskt hushåll slänger bort varje år. Samtidigt klagar vi över matpriserna och hur jobbigt det är att släpa hem alla kassar från affären.
Nu har vi lärt oss att sortera tomma förpackningar och lämna dem till återvinningsstationen. Men innehållet är vi sämre på att ta hand om. Ändå har produktionen av maten oftast en större påverkan på miljön än emballaget.
Varför kastar vi då bort så mycket mat? Det finns enligt författaren fyra huvudsakliga anledningar till det:
* vi har svårt att bedöma hur mycket som går åt
* vi tror att maten kan ha blivit dålig
* bäst före datumet har gått ut
* vi vet inte vad vi ska göra med resterna
Botemedlen stavas kunskap, information och upplysning. Denna kunskap hade tidigare generationer. De visste hur maten skulle hanteras och förvaras för att inte förfaras. Det var fult att inte äta upp det man hade lagt för sig på tallriken, hellre fick man lägga på lite mindre men ta om flera gånger. Innan bäst före slog igenom tvingades folk använda och lita till sina egna sinnen. De lärde sig också att ta tillvara varenda matrest och förvandla den till nya rätter.
I den här boken väcker Birgitta Rasmusson liv i den delvis bortglömda kunskapen. Efter 25 år som chef för Ica Provkök har hon fått tusentals frågor om mat, de flesta om matens kvalitet. Rädslan för att bli sjuka av det vi äter verkar sitta djupt i människors medvetande och har säkert en gång i tiden varit avgörande för vår överlevnad.
Några av de vanligaste frågorna får här sina svar, men författarens syfte är framför allt att lära ut grunderna och uppmuntra läsarna att använda sig av det sunda förnuftet.
Ica Bokförlag Första 9789153433415 -
Släng inte maten : ta tillvara allt du handla...
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2009. 89 sidor.
Nyskick. Helt nytt exemplar.
Prima mat i soppåsen!
100 kilo fullt ätbar mat! Det är vad ett genomsnittligt svenskt hushåll slänger bort varje år. Samtidigt klagar vi över matpriserna och hur jobbigt det är att släpa hem alla kassar från affären.
Nu har vi läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153433415
- Titel
- Släng inte maten : ta tillvara allt du handlar
- Författare
- Birgitta Rasmusson
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 89 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 247 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 403 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Prima mat i soppåsen!
100 kilo fullt ätbar mat! Det är vad ett genomsnittligt svenskt hushåll slänger bort varje år. Samtidigt klagar vi över matpriserna och hur jobbigt det är att släpa hem alla kassar från affären.
Nu har vi lärt oss att sortera tomma förpackningar och lämna dem till återvinningsstationen. Men innehållet är vi sämre på att ta hand om. Ändå har produktionen av maten oftast en större påverkan på miljön än emballaget.
Varför kastar vi då bort så mycket mat? Det finns enligt författaren fyra huvudsakliga anledningar till det:
* vi har svårt att bedöma hur mycket som går åt
* vi tror att maten kan ha blivit dålig
* bäst före datumet har gått ut
* vi vet inte vad vi ska göra med resterna
Botemedlen stavas kunskap, information och upplysning. Denna kunskap hade tidigare generationer. De visste hur maten skulle hanteras och förvaras för att inte förfaras. Det var fult att inte äta upp det man hade lagt för sig på tallriken, hellre fick man lägga på lite mindre men ta om flera gånger. Innan bäst före slog igenom tvingades folk använda och lita till sina egna sinnen. De lärde sig också att ta tillvara varenda matrest och förvandla den till nya rätter.
I den här boken väcker Birgitta Rasmusson liv i den delvis bortglömda kunskapen. Efter 25 år som chef för Ica Provkök har hon fått tusentals frågor om mat, de flesta om matens kvalitet. Rädslan för att bli sjuka av det vi äter verkar sitta djupt i människors medvetande och har säkert en gång i tiden varit avgörande för vår överlevnad.
Några av de vanligaste frågorna får här sina svar, men författarens syfte är framför allt att lära ut grunderna och uppmuntra läsarna att använda sig av det sunda förnuftet.
Ica Bokförlag 1 9789153433415 -
Släng inte maten : ta tillvara allt du handla...
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2009. 89 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153433415
- Titel
- Släng inte maten : ta tillvara allt du handlar
- Författare
- Birgitta Rasmusson
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 89 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 247 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 403 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Prima mat i soppåsen!
100 kilo fullt ätbar mat! Det är vad ett genomsnittligt svenskt hushåll slänger bort varje år. Samtidigt klagar vi över matpriserna och hur jobbigt det är att släpa hem alla kassar från affären.
Nu har vi lärt oss att sortera tomma förpackningar och lämna dem till återvinningsstationen. Men innehållet är vi sämre på att ta hand om. Ändå har produktionen av maten oftast en större påverkan på miljön än emballaget.
Varför kastar vi då bort så mycket mat? Det finns enligt författaren fyra huvudsakliga anledningar till det:
* vi har svårt att bedöma hur mycket som går åt
* vi tror att maten kan ha blivit dålig
* bäst före datumet har gått ut
* vi vet inte vad vi ska göra med resterna
Botemedlen stavas kunskap, information och upplysning. Denna kunskap hade tidigare generationer. De visste hur maten skulle hanteras och förvaras för att inte förfaras. Det var fult att inte äta upp det man hade lagt för sig på tallriken, hellre fick man lägga på lite mindre men ta om flera gånger. Innan bäst före slog igenom tvingades folk använda och lita till sina egna sinnen. De lärde sig också att ta tillvara varenda matrest och förvandla den till nya rätter.
I den här boken väcker Birgitta Rasmusson liv i den delvis bortglömda kunskapen. Efter 25 år som chef för Ica Provkök har hon fått tusentals frågor om mat, de flesta om matens kvalitet. Rädslan för att bli sjuka av det vi äter verkar sitta djupt i människors medvetande och har säkert en gång i tiden varit avgörande för vår överlevnad.
Några av de vanligaste frågorna får här sina svar, men författarens syfte är framför allt att lära ut grunderna och uppmuntra läsarna att använda sig av det sunda förnuftet.
Ica Bokförlag 1 9789153433415 -
Släng inte maten : ta tillvara allt du handla...
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2009. 89 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153433415
- Titel
- Släng inte maten : ta tillvara allt du handlar
- Författare
- Birgitta Rasmusson
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 89 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 247 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 403 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Prima mat i soppåsen!
100 kilo fullt ätbar mat! Det är vad ett genomsnittligt svenskt hushåll slänger bort varje år. Samtidigt klagar vi över matpriserna och hur jobbigt det är att släpa hem alla kassar från affären.
Nu har vi lärt oss att sortera tomma förpackningar och lämna dem till återvinningsstationen. Men innehållet är vi sämre på att ta hand om. Ändå har produktionen av maten oftast en större påverkan på miljön än emballaget.
Varför kastar vi då bort så mycket mat? Det finns enligt författaren fyra huvudsakliga anledningar till det:
* vi har svårt att bedöma hur mycket som går åt
* vi tror att maten kan ha blivit dålig
* bäst före datumet har gått ut
* vi vet inte vad vi ska göra med resterna
Botemedlen stavas kunskap, information och upplysning. Denna kunskap hade tidigare generationer. De visste hur maten skulle hanteras och förvaras för att inte förfaras. Det var fult att inte äta upp det man hade lagt för sig på tallriken, hellre fick man lägga på lite mindre men ta om flera gånger. Innan bäst före slog igenom tvingades folk använda och lita till sina egna sinnen. De lärde sig också att ta tillvara varenda matrest och förvandla den till nya rätter.
I den här boken väcker Birgitta Rasmusson liv i den delvis bortglömda kunskapen. Efter 25 år som chef för Ica Provkök har hon fått tusentals frågor om mat, de flesta om matens kvalitet. Rädslan för att bli sjuka av det vi äter verkar sitta djupt i människors medvetande och har säkert en gång i tiden varit avgörande för vår överlevnad.
Några av de vanligaste frågorna får här sina svar, men författarens syfte är framför allt att lära ut grunderna och uppmuntra läsarna att använda sig av det sunda förnuftet.
Ica Bokförlag 1 9789153433415 -
Släng inte maten : ta tillvara allt du handla...
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2009. 89 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153433415
- Titel
- Släng inte maten : ta tillvara allt du handlar
- Författare
- Birgitta Rasmusson
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 89 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 247 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 403 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Prima mat i soppåsen!
100 kilo fullt ätbar mat! Det är vad ett genomsnittligt svenskt hushåll slänger bort varje år. Samtidigt klagar vi över matpriserna och hur jobbigt det är att släpa hem alla kassar från affären.
Nu har vi lärt oss att sortera tomma förpackningar och lämna dem till återvinningsstationen. Men innehållet är vi sämre på att ta hand om. Ändå har produktionen av maten oftast en större påverkan på miljön än emballaget.
Varför kastar vi då bort så mycket mat? Det finns enligt författaren fyra huvudsakliga anledningar till det:
* vi har svårt att bedöma hur mycket som går åt
* vi tror att maten kan ha blivit dålig
* bäst före datumet har gått ut
* vi vet inte vad vi ska göra med resterna
Botemedlen stavas kunskap, information och upplysning. Denna kunskap hade tidigare generationer. De visste hur maten skulle hanteras och förvaras för att inte förfaras. Det var fult att inte äta upp det man hade lagt för sig på tallriken, hellre fick man lägga på lite mindre men ta om flera gånger. Innan bäst före slog igenom tvingades folk använda och lita till sina egna sinnen. De lärde sig också att ta tillvara varenda matrest och förvandla den till nya rätter.
I den här boken väcker Birgitta Rasmusson liv i den delvis bortglömda kunskapen. Efter 25 år som chef för Ica Provkök har hon fått tusentals frågor om mat, de flesta om matens kvalitet. Rädslan för att bli sjuka av det vi äter verkar sitta djupt i människors medvetande och har säkert en gång i tiden varit avgörande för vår överlevnad.
Några av de vanligaste frågorna får här sina svar, men författarens syfte är framför allt att lära ut grunderna och uppmuntra läsarna att använda sig av det sunda förnuftet.
Ica Bokförlag 1 9789153433415 -
Släng inte maten : ta tillvara allt du handla...
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2009. 89 sidor.
Nyskick. Illustrerad med fotografier i färg. Om boken: Prima mat i soppåsen! 100 kilo fullt ätbar mat! Det är vad ett genomsnittligt svenskt hushåll slänger bort varje år. Samtidigt klagar vi över matpriserna och hur jobbigt det är att släpa hem alla kassar från a läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153433415
- Titel
- Släng inte maten : ta tillvara allt du handlar
- Författare
- Birgitta Rasmusson
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 89 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 247 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 403 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Prima mat i soppåsen!
100 kilo fullt ätbar mat! Det är vad ett genomsnittligt svenskt hushåll slänger bort varje år. Samtidigt klagar vi över matpriserna och hur jobbigt det är att släpa hem alla kassar från affären.
Nu har vi lärt oss att sortera tomma förpackningar och lämna dem till återvinningsstationen. Men innehållet är vi sämre på att ta hand om. Ändå har produktionen av maten oftast en större påverkan på miljön än emballaget.
Varför kastar vi då bort så mycket mat? Det finns enligt författaren fyra huvudsakliga anledningar till det:
* vi har svårt att bedöma hur mycket som går åt
* vi tror att maten kan ha blivit dålig
* bäst före datumet har gått ut
* vi vet inte vad vi ska göra med resterna
Botemedlen stavas kunskap, information och upplysning. Denna kunskap hade tidigare generationer. De visste hur maten skulle hanteras och förvaras för att inte förfaras. Det var fult att inte äta upp det man hade lagt för sig på tallriken, hellre fick man lägga på lite mindre men ta om flera gånger. Innan bäst före slog igenom tvingades folk använda och lita till sina egna sinnen. De lärde sig också att ta tillvara varenda matrest och förvandla den till nya rätter.
I den här boken väcker Birgitta Rasmusson liv i den delvis bortglömda kunskapen. Efter 25 år som chef för Ica Provkök har hon fått tusentals frågor om mat, de flesta om matens kvalitet. Rädslan för att bli sjuka av det vi äter verkar sitta djupt i människors medvetande och har säkert en gång i tiden varit avgörande för vår överlevnad.
Några av de vanligaste frågorna får här sina svar, men författarens syfte är framför allt att lära ut grunderna och uppmuntra läsarna att använda sig av det sunda förnuftet.
Ica Bokförlag 1 9789153433415 -
Släng inte maten : ta tillvara allt du handla...
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2009. 89 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153433415
- Titel
- Släng inte maten : ta tillvara allt du handlar
- Författare
- Birgitta Rasmusson
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 89 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 247 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 403 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Prima mat i soppåsen!
100 kilo fullt ätbar mat! Det är vad ett genomsnittligt svenskt hushåll slänger bort varje år. Samtidigt klagar vi över matpriserna och hur jobbigt det är att släpa hem alla kassar från affären.
Nu har vi lärt oss att sortera tomma förpackningar och lämna dem till återvinningsstationen. Men innehållet är vi sämre på att ta hand om. Ändå har produktionen av maten oftast en större påverkan på miljön än emballaget.
Varför kastar vi då bort så mycket mat? Det finns enligt författaren fyra huvudsakliga anledningar till det:
* vi har svårt att bedöma hur mycket som går åt
* vi tror att maten kan ha blivit dålig
* bäst före datumet har gått ut
* vi vet inte vad vi ska göra med resterna
Botemedlen stavas kunskap, information och upplysning. Denna kunskap hade tidigare generationer. De visste hur maten skulle hanteras och förvaras för att inte förfaras. Det var fult att inte äta upp det man hade lagt för sig på tallriken, hellre fick man lägga på lite mindre men ta om flera gånger. Innan bäst före slog igenom tvingades folk använda och lita till sina egna sinnen. De lärde sig också att ta tillvara varenda matrest och förvandla den till nya rätter.
I den här boken väcker Birgitta Rasmusson liv i den delvis bortglömda kunskapen. Efter 25 år som chef för Ica Provkök har hon fått tusentals frågor om mat, de flesta om matens kvalitet. Rädslan för att bli sjuka av det vi äter verkar sitta djupt i människors medvetande och har säkert en gång i tiden varit avgörande för vår överlevnad.
Några av de vanligaste frågorna får här sina svar, men författarens syfte är framför allt att lära ut grunderna och uppmuntra läsarna att använda sig av det sunda förnuftet.
Ica Bokförlag 1 9789153433415 -
Släng inte maten - Ta tillvara allt du handla...
Inbunden bok. ICA bokförlag. 2009. Inbunden. Dekorerat kartonnage.
Nära nyskick. Gåvotillskrift. Prima mat i soppåsen! 100 kilo fullt ätbar mat! Det är vad ett genomsnittligt svenskt hushåll slänger bort varje år. Samtidigt klagar vi över matpriserna och hur jobbigt det är att släpa hem alla kassar från affären. Nu har vi lärt oss a läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153433415
- Titel
- Släng inte maten : ta tillvara allt du handlar
- Författare
- Birgitta Rasmusson
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 89 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 247 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 403 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Prima mat i soppåsen!
100 kilo fullt ätbar mat! Det är vad ett genomsnittligt svenskt hushåll slänger bort varje år. Samtidigt klagar vi över matpriserna och hur jobbigt det är att släpa hem alla kassar från affären.
Nu har vi lärt oss att sortera tomma förpackningar och lämna dem till återvinningsstationen. Men innehållet är vi sämre på att ta hand om. Ändå har produktionen av maten oftast en större påverkan på miljön än emballaget.
Varför kastar vi då bort så mycket mat? Det finns enligt författaren fyra huvudsakliga anledningar till det:
* vi har svårt att bedöma hur mycket som går åt
* vi tror att maten kan ha blivit dålig
* bäst före datumet har gått ut
* vi vet inte vad vi ska göra med resterna
Botemedlen stavas kunskap, information och upplysning. Denna kunskap hade tidigare generationer. De visste hur maten skulle hanteras och förvaras för att inte förfaras. Det var fult att inte äta upp det man hade lagt för sig på tallriken, hellre fick man lägga på lite mindre men ta om flera gånger. Innan bäst före slog igenom tvingades folk använda och lita till sina egna sinnen. De lärde sig också att ta tillvara varenda matrest och förvandla den till nya rätter.
I den här boken väcker Birgitta Rasmusson liv i den delvis bortglömda kunskapen. Efter 25 år som chef för Ica Provkök har hon fått tusentals frågor om mat, de flesta om matens kvalitet. Rädslan för att bli sjuka av det vi äter verkar sitta djupt i människors medvetande och har säkert en gång i tiden varit avgörande för vår överlevnad.
Några av de vanligaste frågorna får här sina svar, men författarens syfte är framför allt att lära ut grunderna och uppmuntra läsarna att använda sig av det sunda förnuftet.
9789153433415 -
Släng inte maten! - Ta tillvara allt du handl...
Inbunden bok. ICA Bokförlag. 1:a uppl. 2009. 89 s. Inbunden. 25x18cm. 410 gram.
Nära nyskick. [Hylla:M].
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153433415
- Titel
- Släng inte maten : ta tillvara allt du handlar
- Författare
- Birgitta Rasmusson
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 89 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 247 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 403 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Prima mat i soppåsen!
100 kilo fullt ätbar mat! Det är vad ett genomsnittligt svenskt hushåll slänger bort varje år. Samtidigt klagar vi över matpriserna och hur jobbigt det är att släpa hem alla kassar från affären.
Nu har vi lärt oss att sortera tomma förpackningar och lämna dem till återvinningsstationen. Men innehållet är vi sämre på att ta hand om. Ändå har produktionen av maten oftast en större påverkan på miljön än emballaget.
Varför kastar vi då bort så mycket mat? Det finns enligt författaren fyra huvudsakliga anledningar till det:
* vi har svårt att bedöma hur mycket som går åt
* vi tror att maten kan ha blivit dålig
* bäst före datumet har gått ut
* vi vet inte vad vi ska göra med resterna
Botemedlen stavas kunskap, information och upplysning. Denna kunskap hade tidigare generationer. De visste hur maten skulle hanteras och förvaras för att inte förfaras. Det var fult att inte äta upp det man hade lagt för sig på tallriken, hellre fick man lägga på lite mindre men ta om flera gånger. Innan bäst före slog igenom tvingades folk använda och lita till sina egna sinnen. De lärde sig också att ta tillvara varenda matrest och förvandla den till nya rätter.
I den här boken väcker Birgitta Rasmusson liv i den delvis bortglömda kunskapen. Efter 25 år som chef för Ica Provkök har hon fått tusentals frågor om mat, de flesta om matens kvalitet. Rädslan för att bli sjuka av det vi äter verkar sitta djupt i människors medvetande och har säkert en gång i tiden varit avgörande för vår överlevnad.
Några av de vanligaste frågorna får här sina svar, men författarens syfte är framför allt att lära ut grunderna och uppmuntra läsarna att använda sig av det sunda förnuftet.
9789153433415 -
Släng inte maten! : ta tillvara allt du handl...
Ica, 2009 Inbunden, 89s. 25x17cm, 401g. Illustrerad. Mycket fint skick. ISBN 9789153433415.
Prima mat i soppåsen! 100 kilo fullt ätbar mat! Det är vad ett genomsnittligt svenskt hushåll slänger bort varje år. Samtidigt klagar vi över matpriserna och hur läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153433415
- Titel
- Släng inte maten : ta tillvara allt du handlar
- Författare
- Birgitta Rasmusson
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 89 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 247 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 403 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Prima mat i soppåsen!
100 kilo fullt ätbar mat! Det är vad ett genomsnittligt svenskt hushåll slänger bort varje år. Samtidigt klagar vi över matpriserna och hur jobbigt det är att släpa hem alla kassar från affären.
Nu har vi lärt oss att sortera tomma förpackningar och lämna dem till återvinningsstationen. Men innehållet är vi sämre på att ta hand om. Ändå har produktionen av maten oftast en större påverkan på miljön än emballaget.
Varför kastar vi då bort så mycket mat? Det finns enligt författaren fyra huvudsakliga anledningar till det:
* vi har svårt att bedöma hur mycket som går åt
* vi tror att maten kan ha blivit dålig
* bäst före datumet har gått ut
* vi vet inte vad vi ska göra med resterna
Botemedlen stavas kunskap, information och upplysning. Denna kunskap hade tidigare generationer. De visste hur maten skulle hanteras och förvaras för att inte förfaras. Det var fult att inte äta upp det man hade lagt för sig på tallriken, hellre fick man lägga på lite mindre men ta om flera gånger. Innan bäst före slog igenom tvingades folk använda och lita till sina egna sinnen. De lärde sig också att ta tillvara varenda matrest och förvandla den till nya rätter.
I den här boken väcker Birgitta Rasmusson liv i den delvis bortglömda kunskapen. Efter 25 år som chef för Ica Provkök har hon fått tusentals frågor om mat, de flesta om matens kvalitet. Rädslan för att bli sjuka av det vi äter verkar sitta djupt i människors medvetande och har säkert en gång i tiden varit avgörande för vår överlevnad.
Några av de vanligaste frågorna får här sina svar, men författarens syfte är framför allt att lära ut grunderna och uppmuntra läsarna att använda sig av det sunda förnuftet.
9789153433415 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789153433415
- Titel
- Släng inte maten : ta tillvara allt du handlar
- Författare
- Birgitta Rasmusson
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 89 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 247 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 403 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Prima mat i soppåsen!
100 kilo fullt ätbar mat! Det är vad ett genomsnittligt svenskt hushåll slänger bort varje år. Samtidigt klagar vi över matpriserna och hur jobbigt det är att släpa hem alla kassar från affären.
Nu har vi lärt oss att sortera tomma förpackningar och lämna dem till återvinningsstationen. Men innehållet är vi sämre på att ta hand om. Ändå har produktionen av maten oftast en större påverkan på miljön än emballaget.
Varför kastar vi då bort så mycket mat? Det finns enligt författaren fyra huvudsakliga anledningar till det:
* vi har svårt att bedöma hur mycket som går åt
* vi tror att maten kan ha blivit dålig
* bäst före datumet har gått ut
* vi vet inte vad vi ska göra med resterna
Botemedlen stavas kunskap, information och upplysning. Denna kunskap hade tidigare generationer. De visste hur maten skulle hanteras och förvaras för att inte förfaras. Det var fult att inte äta upp det man hade lagt för sig på tallriken, hellre fick man lägga på lite mindre men ta om flera gånger. Innan bäst före slog igenom tvingades folk använda och lita till sina egna sinnen. De lärde sig också att ta tillvara varenda matrest och förvandla den till nya rätter.
I den här boken väcker Birgitta Rasmusson liv i den delvis bortglömda kunskapen. Efter 25 år som chef för Ica Provkök har hon fått tusentals frågor om mat, de flesta om matens kvalitet. Rädslan för att bli sjuka av det vi äter verkar sitta djupt i människors medvetande och har säkert en gång i tiden varit avgörande för vår överlevnad.
Några av de vanligaste frågorna får här sina svar, men författarens syfte är framför allt att lära ut grunderna och uppmuntra läsarna att använda sig av det sunda förnuftet.
9789153433415
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn