Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn

9789173550727

Din sökning gav ingen träff. Spara sökningen som en Bevakning  
Visa endast

Just nu finns inte titeln du söker på Bokbörsen. Skapa ett användarkonto eller logga in om du vill skapa en bevakning. Klicka sedan på knappen nedan. Du aviseras via e-post så snart artikeln kommer in igen.
Rim och reson : om att skriva vistexter

Rim och reson : om att skriva vistexter

Häftade böcker. Kabusa Böcker. 1 uppl. 2008. 87 sidor.

Första svenska boken om konsten att skriva vistexter
Hur får jag som visskrivare fram mitt budskap i texten? Hur får jag lyssnaren att uppleva innehållet? Christina Kjellsson tar läsaren i fast hand och ger oss alla som är intresserade av visor lyssnare som vismakare konkreta instruktioner i konsten att skriva vistexter.
I folksång och visor är det, till skillnad från popmusik, texten snarare än melodin som står i förgrunden. En bra visa kräver därför att visskrivaren lägger mycket kraft, känsla och tanke i själva textarbetet.
Rim och reson Om att skriva vistexter är en muntert pedagogisk genomgång av hantverket bakom vistexter, med illustrationer som speglar texten. Vilka arbetssätt ger resultat? Vilka fallgropar lurar? Kjellsson ger också visskrivaren goda råd om hur man kan utveckla sitt kreativa arbete. Hennes gedigna erfarenhet, varma tonfall och texter och bilder kryddade med humor stimulerar läsaren till skapande. Vi får också goda tips på hur man arbetar med texter i grupp.
Christina Kjellsson (f. 1962) har lång erfarenhet av vistexter. Bland annat som föreläsare på Vislinjen vid Nordiska folkhögskolan Kungälv och Visskolan i Västervik. Hon är en etablerad och mycket uppskattad liveestradör och har gett ut fyra vissamlingar: Ordagrant (2004), 39plus (2003), Mitt i en mening (2000) samt Långt till Amerika (1995). Christina Kjellsson har även skrivit kåserier om tillvaron för P4.

Förlagsfakta

ISBN
9789173550727
Titel
Rim och reson : om att skriva vistexter
Författare
Kjellsson, Christina
Förlag
Kabusa Böcker
Utgivningsår
2008
Omfång
87 sidor
Bandtyp
Häftad
Mått
150 x 200 mm Ryggbredd 8 mm
Vikt
144 g
Språk
Svenska