-
Mathistorisk uppslagsbok 2:a upplag
Inbunden bok. Ordalaget Bokförlag. 2 uppl. 2003. 314 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789189086494
- Titel
- Mathistorisk uppslagsbok 2:a upplag
- Författare
- Jan-Öjvind Swahn
- Förlag
- Ordalaget Bokförlag
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 314 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 177 x 245 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 924 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- (Denna bok har utgått och ersatts av Stora matlexikonet.)
"En närmast oumbärlig uppslagsbok!" Upsala Nya Tidning
Varför äter man ärtsoppa med fläsk på torsdagar?
Vem uppfann konservburken?
Vad betyder sovel?
Vem var Escoffier?
Hur tillagade romerska kockar en flamingo?
Hur många köttbullar säljer Ikea varje år i USA?
Mathistorisk uppslagsbok är en fullmatad resa i matens och dryckernas värld. Uppslagsorden spänner över ett brett fält och tar bl a upp maträtter, råvaror, berömda restauranger och kockar, kökstermer, drycker, kryddor. Här finns också översiktsartiklar om olika länders kök.
Boken rymmer ett 20-tal klassiska recept på t ex julglögg, Blå portens abborrar, Ägg à la Claridge's...
Boken är illustrerad i sv/v och färg.
Pressröster om första upplagan:
"Ingen matroad kan undvara detta upplsagsverk som innehåller otroligt mycket av det en matintresserad kan tänkas vilja slå upp." Nya Wermlands-Tidningen
"Brask, braxenaladåb, brunch... Från det medeltida till det absolut nyaste. Författare till det här storverket (faktiskt!) är ingen mindre än Jan-Öjvind Swahn, folklorist och matkunnig, allt i ett. En ny klassiker..." Östgöta Correspondenten
Jan-Öjvind Swahn är en av våra främsta auktoriteter på mat- och kulturhistoria, tillika professor emeritus i folkloristik. För många är han känd som ledare för Fråga Lund och en av skäggen i TV:s barndom. Han är medlem av Gastronomiska akademien. Tidigare har han bl a varit huvudredaktör för Bra Böckers lexikon och ingått i Nationalencyklopediens vetenskapliga råd.
Ordalaget Bokförlag 2 9789189086494 -
Mathistorisk uppslagsbok
Inbunden bok. Ordalaget Bokförlag. 2 uppl. 2003. 314 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i hyggligt skick. Hanteringsspår samt skavda hörn och kanter på omslaget. Omslaget har en mindre reva (-0,5 cm) på pärmens framsidas överkant mot ryggen. Boken verkar närmast oläst. [rum 2] … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 918908649x
- Titel
- Mathistorisk uppslagsbok 2:a upplag
- Författare
- Jan-Öjvind Swahn
- Förlag
- Ordalaget Bokförlag
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 314 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 177 x 245 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 924 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- (Denna bok har utgått och ersatts av Stora matlexikonet.)
"En närmast oumbärlig uppslagsbok!" Upsala Nya Tidning
Varför äter man ärtsoppa med fläsk på torsdagar?
Vem uppfann konservburken?
Vad betyder sovel?
Vem var Escoffier?
Hur tillagade romerska kockar en flamingo?
Hur många köttbullar säljer Ikea varje år i USA?
Mathistorisk uppslagsbok är en fullmatad resa i matens och dryckernas värld. Uppslagsorden spänner över ett brett fält och tar bl a upp maträtter, råvaror, berömda restauranger och kockar, kökstermer, drycker, kryddor. Här finns också översiktsartiklar om olika länders kök.
Boken rymmer ett 20-tal klassiska recept på t ex julglögg, Blå portens abborrar, Ägg à la Claridge's...
Boken är illustrerad i sv/v och färg.
Pressröster om första upplagan:
"Ingen matroad kan undvara detta upplsagsverk som innehåller otroligt mycket av det en matintresserad kan tänkas vilja slå upp." Nya Wermlands-Tidningen
"Brask, braxenaladåb, brunch... Från det medeltida till det absolut nyaste. Författare till det här storverket (faktiskt!) är ingen mindre än Jan-Öjvind Swahn, folklorist och matkunnig, allt i ett. En ny klassiker..." Östgöta Correspondenten
Jan-Öjvind Swahn är en av våra främsta auktoriteter på mat- och kulturhistoria, tillika professor emeritus i folkloristik. För många är han känd som ledare för Fråga Lund och en av skäggen i TV:s barndom. Han är medlem av Gastronomiska akademien. Tidigare har han bl a varit huvudredaktör för Bra Böckers lexikon och ingått i Nationalencyklopediens vetenskapliga råd.
Ordalaget Bokförlag 2 918908649x -
MATHISTORISK UPPSLAGSBOK
Inbunden bok. Ordalaget Bokförlag. 2003. 314 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK, verkar oläst men har tillskrift på den grå smutssidan! (Går att skära bort.) – Se fler bilder! ––
Varför äter man ärtsoppa med fläsk på torsdagar?
Vem uppfann konservburken?
Vad betyder sovel?
Vem var Escoffier?
Hur tillagade r läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789189086494
- Titel
- Mathistorisk uppslagsbok 2:a upplag
- Författare
- Jan-Öjvind Swahn
- Förlag
- Ordalaget Bokförlag
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 314 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 177 x 245 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 924 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- (Denna bok har utgått och ersatts av Stora matlexikonet.)
"En närmast oumbärlig uppslagsbok!" Upsala Nya Tidning
Varför äter man ärtsoppa med fläsk på torsdagar?
Vem uppfann konservburken?
Vad betyder sovel?
Vem var Escoffier?
Hur tillagade romerska kockar en flamingo?
Hur många köttbullar säljer Ikea varje år i USA?
Mathistorisk uppslagsbok är en fullmatad resa i matens och dryckernas värld. Uppslagsorden spänner över ett brett fält och tar bl a upp maträtter, råvaror, berömda restauranger och kockar, kökstermer, drycker, kryddor. Här finns också översiktsartiklar om olika länders kök.
Boken rymmer ett 20-tal klassiska recept på t ex julglögg, Blå portens abborrar, Ägg à la Claridge's...
Boken är illustrerad i sv/v och färg.
Pressröster om första upplagan:
"Ingen matroad kan undvara detta upplsagsverk som innehåller otroligt mycket av det en matintresserad kan tänkas vilja slå upp." Nya Wermlands-Tidningen
"Brask, braxenaladåb, brunch... Från det medeltida till det absolut nyaste. Författare till det här storverket (faktiskt!) är ingen mindre än Jan-Öjvind Swahn, folklorist och matkunnig, allt i ett. En ny klassiker..." Östgöta Correspondenten
Jan-Öjvind Swahn är en av våra främsta auktoriteter på mat- och kulturhistoria, tillika professor emeritus i folkloristik. För många är han känd som ledare för Fråga Lund och en av skäggen i TV:s barndom. Han är medlem av Gastronomiska akademien. Tidigare har han bl a varit huvudredaktör för Bra Böckers lexikon och ingått i Nationalencyklopediens vetenskapliga råd.
Ordalaget Bokförlag 9789189086494 -
Mathistorisk uppslagsbok 2:a upplag
Inbunden bok. Ordalaget Bokförlag. 2 uppl. 2003. 314 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789189086494
- Titel
- Mathistorisk uppslagsbok 2:a upplag
- Författare
- Jan-Öjvind Swahn
- Förlag
- Ordalaget Bokförlag
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 314 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 177 x 245 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 924 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- (Denna bok har utgått och ersatts av Stora matlexikonet.)
"En närmast oumbärlig uppslagsbok!" Upsala Nya Tidning
Varför äter man ärtsoppa med fläsk på torsdagar?
Vem uppfann konservburken?
Vad betyder sovel?
Vem var Escoffier?
Hur tillagade romerska kockar en flamingo?
Hur många köttbullar säljer Ikea varje år i USA?
Mathistorisk uppslagsbok är en fullmatad resa i matens och dryckernas värld. Uppslagsorden spänner över ett brett fält och tar bl a upp maträtter, råvaror, berömda restauranger och kockar, kökstermer, drycker, kryddor. Här finns också översiktsartiklar om olika länders kök.
Boken rymmer ett 20-tal klassiska recept på t ex julglögg, Blå portens abborrar, Ägg à la Claridge's...
Boken är illustrerad i sv/v och färg.
Pressröster om första upplagan:
"Ingen matroad kan undvara detta upplsagsverk som innehåller otroligt mycket av det en matintresserad kan tänkas vilja slå upp." Nya Wermlands-Tidningen
"Brask, braxenaladåb, brunch... Från det medeltida till det absolut nyaste. Författare till det här storverket (faktiskt!) är ingen mindre än Jan-Öjvind Swahn, folklorist och matkunnig, allt i ett. En ny klassiker..." Östgöta Correspondenten
Jan-Öjvind Swahn är en av våra främsta auktoriteter på mat- och kulturhistoria, tillika professor emeritus i folkloristik. För många är han känd som ledare för Fråga Lund och en av skäggen i TV:s barndom. Han är medlem av Gastronomiska akademien. Tidigare har han bl a varit huvudredaktör för Bra Böckers lexikon och ingått i Nationalencyklopediens vetenskapliga råd.
Ordalaget Bokförlag 2 9789189086494 -
Mathistorisk uppslagsbok 2:a upplag
Inbunden bok. Ordalaget Bokförlag. 2 uppl. 2003. 314 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 918908649x
- Titel
- Mathistorisk uppslagsbok 2:a upplag
- Författare
- Jan-Öjvind Swahn
- Förlag
- Ordalaget Bokförlag
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 314 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 177 x 245 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 924 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- (Denna bok har utgått och ersatts av Stora matlexikonet.)
"En närmast oumbärlig uppslagsbok!" Upsala Nya Tidning
Varför äter man ärtsoppa med fläsk på torsdagar?
Vem uppfann konservburken?
Vad betyder sovel?
Vem var Escoffier?
Hur tillagade romerska kockar en flamingo?
Hur många köttbullar säljer Ikea varje år i USA?
Mathistorisk uppslagsbok är en fullmatad resa i matens och dryckernas värld. Uppslagsorden spänner över ett brett fält och tar bl a upp maträtter, råvaror, berömda restauranger och kockar, kökstermer, drycker, kryddor. Här finns också översiktsartiklar om olika länders kök.
Boken rymmer ett 20-tal klassiska recept på t ex julglögg, Blå portens abborrar, Ägg à la Claridge's...
Boken är illustrerad i sv/v och färg.
Pressröster om första upplagan:
"Ingen matroad kan undvara detta upplsagsverk som innehåller otroligt mycket av det en matintresserad kan tänkas vilja slå upp." Nya Wermlands-Tidningen
"Brask, braxenaladåb, brunch... Från det medeltida till det absolut nyaste. Författare till det här storverket (faktiskt!) är ingen mindre än Jan-Öjvind Swahn, folklorist och matkunnig, allt i ett. En ny klassiker..." Östgöta Correspondenten
Jan-Öjvind Swahn är en av våra främsta auktoriteter på mat- och kulturhistoria, tillika professor emeritus i folkloristik. För många är han känd som ledare för Fråga Lund och en av skäggen i TV:s barndom. Han är medlem av Gastronomiska akademien. Tidigare har han bl a varit huvudredaktör för Bra Böckers lexikon och ingått i Nationalencyklopediens vetenskapliga råd.
Ordalaget Bokförlag 2 918908649x -
Mathistorisk uppslagsbok 2:a upplag
Inbunden bok. Ordalaget Bokförlag. 2 uppl. 2003. 314 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. PRESENTSKICK.
"En närmast oumbärlig uppslagsbok!" Upsala Nya Tidning
Varför äter man ärtsoppa med fläsk på torsdagar?
Vem uppfann konservburken?
Vad betyder sovel?
Vem var Escoffier?
Hur tillagade romerska kockar en flamingo?
Hur många köttbullar läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789189086494
- Titel
- Mathistorisk uppslagsbok 2:a upplag
- Författare
- Jan-Öjvind Swahn
- Förlag
- Ordalaget Bokförlag
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 314 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 177 x 245 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 924 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- (Denna bok har utgått och ersatts av Stora matlexikonet.)
"En närmast oumbärlig uppslagsbok!" Upsala Nya Tidning
Varför äter man ärtsoppa med fläsk på torsdagar?
Vem uppfann konservburken?
Vad betyder sovel?
Vem var Escoffier?
Hur tillagade romerska kockar en flamingo?
Hur många köttbullar säljer Ikea varje år i USA?
Mathistorisk uppslagsbok är en fullmatad resa i matens och dryckernas värld. Uppslagsorden spänner över ett brett fält och tar bl a upp maträtter, råvaror, berömda restauranger och kockar, kökstermer, drycker, kryddor. Här finns också översiktsartiklar om olika länders kök.
Boken rymmer ett 20-tal klassiska recept på t ex julglögg, Blå portens abborrar, Ägg à la Claridge's...
Boken är illustrerad i sv/v och färg.
Pressröster om första upplagan:
"Ingen matroad kan undvara detta upplsagsverk som innehåller otroligt mycket av det en matintresserad kan tänkas vilja slå upp." Nya Wermlands-Tidningen
"Brask, braxenaladåb, brunch... Från det medeltida till det absolut nyaste. Författare till det här storverket (faktiskt!) är ingen mindre än Jan-Öjvind Swahn, folklorist och matkunnig, allt i ett. En ny klassiker..." Östgöta Correspondenten
Jan-Öjvind Swahn är en av våra främsta auktoriteter på mat- och kulturhistoria, tillika professor emeritus i folkloristik. För många är han känd som ledare för Fråga Lund och en av skäggen i TV:s barndom. Han är medlem av Gastronomiska akademien. Tidigare har han bl a varit huvudredaktör för Bra Böckers lexikon och ingått i Nationalencyklopediens vetenskapliga råd.
Ordalaget Bokförlag 2 9789189086494
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn