Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn

9789197957441

Din sökning gav ingen träff. Spara sökningen som en Bevakning  
Visa endast

Just nu finns inte titeln du söker på Bokbörsen. Skapa ett användarkonto eller logga in om du vill skapa en bevakning. Klicka sedan på knappen nedan. Du aviseras via e-post så snart artikeln kommer in igen.
Naturen är mitt kök : den hälsosamma samiska matkulturen

Naturen är mitt kök : den hälsosamma samiska matkulturen

Inbundna böcker. Varda HB. 2014. 96 sidor.

All mat i den samiska kulturen är näringsrik och fungerar som en naturlig medicin för både kropp och själ. Greta Huuva förkroppsligar passionerat denna filosofi genom sitt arbete som samisk kock, som modern medicinkvinna, och som samiska matambassadör.
Underlaget till denna bok är baserat på Gretas exceptionella kunskaper om mat och matlagning, samt hennes användning av nästan bortglömda växter och örter från den samiska världen.
Greta Huuvas engagemang går långt utöver bevarandet av kunskap, och kännetecknas av en önskan att förmedla sin visdom till kommande generationer.

- "Samisk kultur gömmer en skatt av kunskaper och traditioner om hur man tar tillvara och använder det som växer och lever i fjällvärlden. For Greta Huuva är detta levande kunskap. Hon växt upp i renskötarfamilj i Tornedalen. Farmor lärde henne allt som hörde till ett traditionellt renskötarhushåll. Skolan satte punkt för dett livet. Greta Huuva beskriver hur hon bytte språk, kläder och matkultur och först efter många år hittade tillbaka. Hon har sedan på olika sätt arbetat med samisk kultur, i Jokkmokk på Ajtte-museet, på Samernas utbildningscentrum med samisk matkulturutbildning och som matambassadör for Sapmi. Hennes liv och arbete med familj och besökare beskrivs, likaså hennes kunskaper i matlagning och användning av örter, okså som medicin, samt receptsamling. En vid och inspirernade inblick i samisk kultur, rikt illustrerad med foton" Christina Ullman BTJ - Bibliotekstjänst

- "Hennes liv med maten nu i bokform"
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=2327&artikel=6067432

- NSD - artikel "Nedslag i Samiska matkulturen"
https://www.facebook.com/Vardahb/photos/a.293412157387804.68381.201838243211863/848241875238160/?type=3&theater

Förlagsfakta

ISBN
9789197957441
Titel
Naturen är mitt kök : den hälsosamma samiska matkulturen
Författare
Huuva, Greta - Barghi, Andrea - Giles, Ian - Blom Thomsen, Gunilla - Syrjala, Jenni
Förlag
Varda HB
Utgivningsår
2014
Omfång
96 sidor
Bandtyp
Flexband
Mått
260 x 240 mm Ryggbredd 12 mm
Vikt
750 g
Språk
Svenska
English