-
Frankrikes mästerkockar bjuder till bords: Kö...
Inbunden bok. Könemann. 2000.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. 2 st förlagsband, 4o, i fint skick. Namnteckning på försättsbladet i båda vol. Totalt ca 480 sidor, rikt illustrerade. Svenska. Pris för båda.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKKönemann -
Skrädmjöl : det värmländska mjölet
Inbunden bok. Votum & Gullers Förlag. 1 uppl. 2021. 137 sidor.
Nyskick. Förlagsny och oläst. Flera ex i lager
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789189021372
- Titel
- Skrädmjöl : det värmländska mjölet
- Författare
- Edsgård, Margareta
- Förlag
- Votum & Gullers Förlag
- Utgivningsår
- 2021
- Omfång
- 137 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 206 x 248 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 736 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Årets Svenska Måltidslitteratur 2021Bli inspirerad att göra som Selma Lagerlöf gjorde - börja varje ny dag med en skål nyttig skrädmjölsvälling! Följ med till Sveriges tre kvarnar som mal skrädmjöl: Stöpafors Kvarn, Björkaholm Qvarn och Femtå Qvarn, alla i Värmland så klart. Att skräda betyder skala, men det är rostningen av havren som ger den typiska smaken och den nötaktiga doften. Du får i denna bok veta allt som är värt att veta om skrädmjöl - hur det går till när man rostar och mal det, näringsvärde och historia. Möt mjölnare från förr och nu, havreodlare och nävgrötskokerskor, som alla brinner för att bevara det kulturarv som skrädmjölet bär. Till sist får du naturligtvis del av både gamla och nydanande recept med detta mycket användbara och nyttiga mjöl, då havret och mjölet är naturligt fritt från gluten. "Den kraftiga pärmen med framsides- och baksidesbilder från olika kvarnar tål att ligga framme både vid bakbordet och på kaffebordet. Skrädmjöl är en inspirerande och faktaspäckad bok för hobbybagaren som är intresserad av mjöl och svenskt kulturarv inom brödbak." - lektör Kristina Rydälv Kåreby i BTJ-häftet nr 16, 2021. 4 av 5. Skrädmjölet har i Sverige idag en alldeles särskild koppling till Värmland och intresset förskrädmjöl har vaknat till liv ordentligt, detta av flera skäl. Ett är t ex att skrädmjöl bygger på havre och som färdig produkt därför har mycket litet eller inget innehåll av gluten. Skrädmjölet är en produkt som förknippas starkt med Värmland. Kopplingen till historien är stark och finns i många av de värmländska författarnas texter samtidigt som nya produkter på skrädmjöl utvecklas av nya generationer. Det är också så att Sveriges enda skrädmjölsproduktion idag sker i Värmland.
Författaren Margareta Edsgård (1953-2022) arbetade under sitt yrkesliv med att utveckla det värmländska matföretagandet. Hon var i juni 2017 med och bildade den ideella föreningen Värmländskt skrädmjöl för att sedan till EU lämna in en ansökan om skyddad geografisk beteckning (SGB) i syfte att kvalitetssäkra det värmländska skrädmjölet.
Denna ansökan beviljades 2021 och därmed har skrädmjölet fått ett erkännande om att ha särskilda kvaliteter och egenskaper som till största del är kopplade till den geografiska plats där det tillverkas.
Votum & Gullers Förlag 1 9789189021372 -
Bondens skafferi : recepten & teknikerna för...
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2017. 158 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113077260
- Titel
- Bondens skafferi : recepten & teknikerna för att äta bättre
- Författare
- Kämpargård, Niklas
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 158 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 244 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 668 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I flera hundra år har bonden förädlat gårdens mat på hemmaplan. Tagit del av säsongens utbud av färska delikatesser och bevarat smak, doft och välbehag inför vintern. I Niklas Kämpargårds nya bok Bondens skafferi får läsaren lära sig att ta hand om gårdens, skogens och de öppna viddernas råvaror, får ta del av de nedärvda knepen om hur man med hjälp av klassiska tekniker kan göra det absolut bästa av dem. Det är en kokbok med gott om recept, men här hittas också så mycket mer än så: Här får man kunskaper om hela kedjan, från odlingstips till förädlingstekniker.
Kapitlen har namn som Mjölkens fröjd, Skogens skafferi, Blommor och bin, Baka en kaka, Naturliga smakförstärkare, Sött och salt, och i boken finns också resonemang kring mathantverk och tradition.
Boken utgår från livet på en mindre gård, men självklart kan läsaren få tag på råvarorna på andra sätt: köpa köttet i sin lokala butik, odla tomaterna på balkongen och plocka bären i skogen osv. Man behöver inte vara bonde för att äta som en.
Norstedts 1 9789113077260 -
Bröd, bullar & kakor : Bagarmästarens bästa r...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2022. 288 sidor.
Nyskick. Förlagsny och oläst. Flera ex i lager
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789178873593
- Titel
- Bröd, bullar & kakor : Bagarmästarens bästa recept
- Författare
- Sörberg, Johan
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2022
- Omfång
- 288 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 205 x 270 mm Ryggbredd 33 mm
- Vikt
- 1224 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Som vi har väntat! Äntligen en ny bok av bageri- och konditorimästare Johan Sörberg. Han tar bakning på största allvar och lär gärna ut det han kan om den lite gåtfulla världen av mjöl, jäst och surdeg. Här får man alltså inte bara de bästa recepten utan också en fantastisk chans att lära sig mer om bakning. Boken innehåller cirka 80 recept. Från fluffigt rostbröd till mustigt finskt rågbröd – och massor däremellan, exempelvis levain, baguetter, kavring och knäckebröd. På sötsidan dignar det av godsaker: wienerbröd, mazariner, pepparkakor, rulltårta, sockerkaka, syltgrottor och kolasnittar är bara ett axplock. Och vetebröd, förstås!Här finns mängder med råd och tips och dessutom bildserier som tydligt visar de handgrepp vi hemmabagare behöver.
Bonnier Fakta 9789178873593 -
Italy, the country and its cuisine
Inbunden bok. Parragon. 2009. 511 sidor.
ISBN 9781407547589
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Förlagsband, 4o (25x31 cm). Ny bok, flera ex finns. Ett rikt illustrerat verk med inriktning på italiensk mat av alla slag. Engelska.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKParragon 9781407547589 -
En värld av vin : den kompletta vinguiden
Inbunden bok. Norstedts. 1994. 942 sidor.
Gott skick. Skyddsomslag i hyggligt skick. Den moderna och pålitliga guiden till all världens viner.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789119431820
- Titel
- En värld av vin : den kompletta vinguiden
- Författare
- Frithiofsson, Bengt - Mölstad, Mikael - Löfgren, Claes
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 1996
- Omfång
- 942 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1900 g
- Språk
- Svenska
Norstedts 9789119431820 -
Nya hembränningsboken
Häftad bok. Exakt. 2:a utökade uppl. 1991. 132 sidor.
Mycket gott skick. Lite blekt rygg. Inget skrivet
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKExakt 2:a utökade -
Tårtor och bakelser : från En Liten Smula
Inbunden bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2010. 78 sidor.
Mycket gott skick. Mycket rikt och läckert illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127120914
- Titel
- Tårtor och bakelser : från En Liten Smula
- Författare
- Therese Baalack
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 78 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 240 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 452 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- På födelsedagskalaset, studentmottagningen och sommarkalaset är tårtan självskriven, men varför inte också avsluta en fin middag med en läcker tårta. Therese Baalack som driver det prisbelönta konditoriet En Liten Smula i Norrtälje har tårtor och bakelser som specialitet.
Här delar hon med sig av sina favoritrecept på allt från eleganta moussetårtor, fruktiga cheesecakes, spröda marängtårtor, somriga pajer och kladdiga chokladtårtor till olika bakelser.
Vad sägs till exempel om jordgubbstårta på nötbotten, citruscheesecake, kolakrispig valnötspaj, chokladmoussetårta med tre sorters choklad, limemarängpaj, kladdkaka med mint och hallon, chokladpaj med blåbärsmaräng, biskvitårta med whisky och mandel, pistaschrulltårta med hallon och mycket mer.
Natur & Kultur 1 9789127120914 -
Bergenströms bästa : Billigt och hur gott som...
Inbunden bok. Trio Förlag. 1 uppl. 2017. 175 sidor.
Nära nyskick. Mjuk pärm
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197627979
- Titel
- Bergenströms bästa : Billigt och hur gott som helst.
- Författare
- Bergenström, Anna
- Förlag
- Trio Förlag
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 175 sidor
- Bandtyp
- Flexband
- Mått
- 152 x 200 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 400 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Billigt och hur gott som helst handlar om hur man kan laga ekonomiskt (och samtidigt miljövänligt) när matkassan är skral utan att kompromissa på de goda smakerna. Här finns exempelvis recept till hyfsat billig fisksoppa, dinkelbiffar med svamp, klassiker som kålpudding med rårörda lingon, spännande fräscha bowls och gröna måltider i säsong. Dessutom läckra kötträtter på billigare vis och ett par riktigt goda och lättbakade bröd och tårtor. Inledningsvis ett kapitel med handfasta tips och idéer i sparköket, och på hur man kan förgylla den enkla vardagsmaten med det där lilla extra.
Trio Förlag 1 9789197627979 -
Mycket kärlek och en nypa salt : Österlen, ma...
Häftad bok. Kammaren. 1 uppl. 2018. 227 sidor.
Mycket gott skick. Inplastad
Biblioteksstämpel
Utgallrat biblioteksexemplarInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163987618
- Titel
- Mycket kärlek och en nypa salt : Österlen, mat och andra frestelser
- Författare
- Bengtsson, Staffan
- Förlag
- Kammaren
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 227 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 190 x 210 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 555 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Varje dag släpps en ny kokbok i Sverige. Men precis som matrecepten behöver genren förnyas, lyfta fram nya smaker. Staffan Bengtsson och Pia Staël von Holstein gör här ett sådant försök att bryta ny mark. Boken kallar de ”matbok” och förutom de obligatoriska recepten bjuder författarna på underhållande nedslag i deras österlenska landskap kryddat med färgstark kulturhistoria om formgivning och matlagning. Egna texter, egna foton, egna teckningar - resultatet har blivit en högst personlig och överraskande frispråkig skröna om kokekonst och kärlek.
Ur bokens förord
”Den här boken (så hoppas vi helhjärtat) sjunger snarare enkelhetens än krånglighetens lov. Ärligt och gott, så vill vi ha det på bordet. Modern husmanskost med en och annan raffinerad twist. Som att inte glömma spiskummin i köttbullarna eller att spara vattnet du kokte jordärtskockorna i till pastakoket. Vackert skall det vara när vi dukar. Tidiga 1800-tals tallrikar med blå-vit dekor får glänsa porslinsvita i skimret av levande ljus. Och öl och vin smakar bäst i 1800-talets lätta sodaglas fyndade på auktion…”
Författarparet är:
Staffan Bengtsson
Tv-producent (K-märkt, Bästa formen, K Special) och
författare och föreläsare
Pia Stael von Holstein
Antikexpert (Antikrundan, svt), värderingsman
och föreläsare
Kammaren 1 9789163987618 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789197627962
- Titel
- Bergenströms bästa : smårätter och plock
- Författare
- Bergenström, Anna
- Förlag
- Trio Förlag
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 167 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 151 x 200 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 380 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Bergenströms Bästa kallar Anna och Fanny sin nya bokserie med små och behändiga kokböcker. Här samlar de sina bästa recept, både gamla trotjänare och många nya favoriter. Först ut är titeln "Smårätter och plock fylld med idéer till läcker och lättfixad plockmat. Här finns svenska klassiker, franska och italienska smårätter samt en lång rad tapas och meze. Du hittar också plock med inspiration från Sydamerika och Sydostasien i denna innehållsrika lilla kokbok för både vardag och fest.
Trio Förlag 9789197627962 -
Ekolådans Recept : 346 recept och 10 odlare f...
Inbunden bok. Infotain & Infobooks Sweden. 1 uppl. 2009. 256 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789170032813
- Titel
- Ekolådans Recept : 346 recept och 10 odlare från A till Ö
- Författare
- Anette Dieng - Annica Kvint
- Förlag
- Infotain & Infobooks Sweden
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 256 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 173 x 245 mm Ryggbredd 30 mm
- Vikt
- 975 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- EKOLÅDANS RECEPT
Intresset för ekologiska råvaror ökar allt mer. Ekolådan har under flera år levererat ekologisk frukt och grönsaker till företag och privatpersoner och ökar stadigt sin omsättning. Deras populära recept blir nu bok. Här har man samlat ett urval av de allra bästa recepten. 310 läckra recept där utgångspunkten är den ekologiska råvaran. Flera recept för varje råvara och tips på vad det passar till. Här blandas kött och fisk med mangold, spenat, aubergine och ananas, avocado och rödbetor, kronärtskockor och palsternacka ... Dessutom ett 10-tal personliga portträtt av ekologiska odlare från hela världen. Alla recept är provlagade. Läckert foto av Ingvar Eriksson.
Infotain & Infobooks Sweden 1 9789170032813 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789189346918
- Titel
- Italien : [ur Allt om mat]
- Författare
- Karlström, Ulla - Lundin, Cecilia - Wrede, Eva - Allt om mat
- Förlag
- Stockholm : Bonnier tidskrifter
- Utgivningsår
- 2008
- Språk
- Svenska
Stockholm : Bonnier tidskrifter 9789189346918 -
Munskänkarnas vinbok
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 1:2 uppl. 2001. 320 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789137115245
- Titel
- Munskänkarnas vinbok
- Författare
- Hiort af Ornäs, Catarina
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 320 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 217 x 267 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 1356 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Om du bara ska köpa en enda vinbok i ditt liv så är det denna du ska satsa på.¿ Bengt-Göran Kronstam En fyllig handbok och uppslagsbok för alla vinintresserade. Här skildras både de klassiska vindistrikten i Europa och nya världens vinländer. Kartor, faktarutor, druvsorter, framställningsmetoder, klassificeringar och alla andra basfakta presenteras. Eftersom boken är skriven av Catarina Hiort af Ornäs är tonen personlig och hon förenar sin stora kärlek till vinets värld med gedigen kunskap och stor erfarenhet. Boken är genomgående illustrerad med fantastiska färgfotografier. Catarina Hiort af Ornäs har varit medlem i Munskänkarna i över trettio år och varit föreningens vice ordförande. Hon har skrivit och översatt flera vinböcker, är vinskribent i Svenska Dagbladet och medarbetar i andra tidningar och tidskrifter.
Bokförlaget Forum 1:2 9789137115245 -
De 100 bästa pastasåserna
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 1991. 128 sidor.
Nära nyskick. Laminatband. Rygghuvudet med minimalt slitage. I övrigt nyskick. Rikl.illustrerad med färgteckningar
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789137100432
- Titel
- De 100 bästa pastasåserna
- Författare
- Seed, Diane - Budwig, Robert - Wachtmeister, Kerstin
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 1991
- Bandtyp
- Kartonnage
- Vikt
- 545 g
- Språk
- Svenska
Bokförlaget Forum 9789137100432 -
Det lilla köket - mat för en till två
Inbunden bok. Bokförlaget DN. 2003. 128 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Skyddsomslaget med mycket små hanteringsspår. Rikl.färgfotoillustrerad. Oläst. 52 lättlagade middagar
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789175884721
- Titel
- Det lilla köket : mat för en till två
- Författare
- Lyregård, Berit
- Förlag
- Bokförlaget DN
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 206 x 218 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 603 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Dagens Nyheters matskribent Berit Lyregård delar med sig av sina bästa recept för det lilla hushållet. God och lättlagad mat som passar både till vardag och fest. Middagsmat för en eller två personer. Är man fler går det lätt att dubbla recepten. Pasta, kyckling, fisk, soppa och gröna middagar har fått varsitt kapitel. Bland tillbehören finns många goda röror, bröd och kalla såser, till exempel rucolapesto, tapenade, harissasås, indisk yoghurtsås, hummus, focaccia, ciabatta och mycket mer.Fler smakprov ur innehållet: Pastasås från Sicilien med tomat och mandelLax och kapris till tagliatelleKantarellfyllda cannelloniKycklinglår med lime och ingefära Kalkonwraps Röd och vit fisk i saffranssås Kräftstjärtar i kokosmölkOrientalisk fisksoppa Rödbetssoppa med fetaostkrämVid varje recept står angivet hur lång tid som beräknas gå åt vid tillagningen. För det mesta räcker det med 2530 minuter. Albert Håkanssons fina matbilder lockar till nytändning i köket.Berit Lyregård skriver om mat i Dagens Nyheter varje vecka. Hon är journalist och hämtar inspiration till recepten på resor i världen. Det lilla köket är hennes andra kokbok. Den förra, Smaker, utkom 2001.
Bokförlaget DN 9789175884721 -
Plåtmat - grönt i en långpanna
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2018. 153 sidor.
Nyskick. Rikl.färgfotoillustrerad. Oläst. Inspirationsguide för kreativa plåträtter
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113084763
- Titel
- Plåtmat : grönt i en långpanna
- Författare
- Tuvesson, Julia
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 153 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 197 x 233 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 680 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Julia Tuvesson gjorde tidigt succé på Instagram med sin opretentiösa och glädjefyllda matlagningsstil med fokus på vegetarisk vardagsmat. Framförallt blev hon snabbt känd för det hon kallar plåtmat.
I Plåtmat - gröna rätter i långpanna lär du dig allt du behöver veta för att bli en mästare på att tillaga vegetariska allt-i-ett-rätter. Boken är uppdelad i två delar. I den första lär du dig hur du lagar de bästa plåtmåltiderna på ett kreativt och enkelt sätt med hjälp av ett antal vardagsguider. I den andra delen hittar du över 40 recept fördelade under kategorierna förrätter, huvudrätter, desserter, tillbehör och såser. Recepten varvas med inspirationsguider som smakkartor, ersättningslistor, hitte-på-plåtar och nya begrepp som guacamoleprincipen och tacokonceptet. Du hittar allt från sallader till pytträtter, biffar, pasta och desserter. För att laga rätterna i boken behöver du inte ha någon som helst förkunskap inom matlagning. Boken vänder sig både till dig som redan är en frälst vegoälskare och till dig som är intresserad av att få ny inspiration kring enkel och grön matlagning med ingredienser som du redan har hemma.
Norstedts 1 9789113084763 -
Leifs utvalda
Inbunden bok. Norstedts. 2014. 168 sidor.
Nyskick. Förlagets helklotband. Mycket rikl.färgfotoillustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113064048
- Titel
- Leifs utvalda
- Författare
- Mannerström, Leif - Yeh, Tomas
- Förlag
- Stockholm : Norstedt
- Utgivningsår
- 2014
- Språk
- Svenska
Norstedts 9789113064048 -
Vin og brennevin
Inbunden bok. J W Cappelsen. 1953. 309 sidor.
Mycket gott skick. Norsk bok. Lite bleknad på rygg och omslag. Signaturer på smutsbladet
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKJ W Cappelsen -
Kokbok för dig som har diabetes. Grundkokboke...
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2004. 160 sidor.
Nyskick. Mycket rikl.färgfotoillustrerad. Oläst. Recept för dagens alla måltider, vardag, helg och fest
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153424109
- Titel
- Kokbok för dig som har diabetes : grundkokboken med recept för hela dagen
- Författare
- ICA provkök
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 247 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 593 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I denna bok finns rikligt med spännande och lättlagade maträtter som är anpassade för diabetiker. Det är nyttig mat som också smakar gott. Här finns recept för dagens alla måltider, från vardagens frukost, snabba lunch och olika mellanmål till festliga helgmiddagar och goda desserter. Alla recept är näringsberäknade.
Många diabetiker behöver hjälp att planera sin mat. Särskilt de som får diabetes när de blir äldre och som då behöver lägga om sin kost har behov av lättsam, korrekt information om hur de ska äta. Mat för diabetiker ska se lika läcker ut som annan mat och bilderna är därför moderna och vackra.
Boken inleds med ett informationsavsnitt: senaste nytt om diabetesmat, liten näringslära, tabell med sötningsmedel med mera. Kapitlen är indelade efter en dags måltider: frukost, mellanmål, lunch, mellanmål, snabba middagar, festliga middagar, kvällsmål.
Boken innehåller 130 recept med alla slags råvaror och även efterrätter. Här finns också förslag till menyer för en dag. Alla recept är näringsberäknade. Recepten är utprovade på ICA Provkök. Förord av Professor Claude Marcus, Huddinge Universitetssjukhus.
Ica Bokförlag 1 9789153424109 -
Äppelkakor och annat smått & gott av äpplen
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2005. 64 sidor.
Nyskick. Färgfotoillustrerad. Oläst. Maffiga muffins, läckra bakelser, klassiska pajer m. m.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153425557
- Titel
- Äppelkakor : och annat smått & gott av äpplen
- Författare
- Ann-Kristin Hallgren
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 64 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 217 x 217 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 373 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Maffiga muffins, läckra bakelser, klassiska pajer, festliga tårtor Här finns något för alla smaker. Recepten är enkla och kräver ofta få ingredienser. Den viktigaste är äpplet, en fantastisk krydda och smakförhöjare i sig. Tillsammans med nyrivet citron- eller apelsinskal, kardemumma, ingefära, kanel eller äkta vanilj blir det extra gott. Hemligheten bakom en lyckad kaka eller efterrätt är bra och fräscha råvaror. Det gäller också de olika tillbehören som vaniljsås eller grädde smaksatt med likör, konjak eller citrus.
Ann-Kristin Hallgren delar frikostigt med sig av sina absoluta favoriter bland äppelkakor och efterrätter och skriver på ett trevligt och personligt sätt. Varje recept illustreras med färgfoto taget av Hans Mårtensson.
Ica Bokförlag 1 9789153425557 -
Kitchen Confidential : en kocks bekännelser
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2001. 297 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100575748
- Titel
- Kitchen Confidential : en kocks bekännelser
- Författare
- Bourdain, Anthony
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 296 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Efter tjugofem år av sex, droger, dåligt uppförande och matlagning i den högre skolan beslutar sig kocken och författaren Anthony Bourdain för att ge sin bild av livet i restaurangköken - från hans första ostron i Frankrike till jobbet som diskare på en fiskrestaurant i Provincetown; från köket på Rainbow Room högst upp i Rockefeller Center till möten med knarklangare i East Village, från Tokyo till Paris och tillbaka till New York igen. Med stor kärlek, humor och passion berättar Anthony Bourdain om det hårda livet i restaurangköken.
Albert Bonniers Förlag 9789100575748 -
God mat i grevens tid. Historiska & kulinaris...
Inbunden bok. Arena ; Malmö : Görmangruppen. 1995. 127 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Skyddsomslaget med lätta hanteringsspår. Färgfotoillustrerad. Oläst. Trolleholms köksmästare bjuder på en lång rad festmenyer.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789178431007
- Titel
- God mat i grevens tid : historiska & kulinariska äventyr från Trolleholms slott
- Författare
- Pernfors, Bengt - Magnusson, Gunnar - Görmangruppen
- Förlag
- Stockholm : Arena ; Malmö : Görmangruppen
- Språk
- Svenska
Arena ; Malmö : Görmangruppen 9789178431007 -
Köksskolan
Häftad bok. Bilda. 2001. 167 sidor.
Nyskick. Danskt band. Färgfotoillustrerad. Oläst.
Sammanfattning av hur man gör när man lagar mat - hur man får kött, fisk och grönsaker att smaka så gott som möjligt!
… läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789157459510
- Titel
- Köksskolan
- Författare
- Lundgren, Lotta
- Förlag
- Stockholm : Bilda
- Utgivningsår
- 2001
- Språk
- Svenska
Bilda 9789157459510 -
Var dags mat: Favoriter för alla dagar
Inbunden bok. 2016. 143 sidor.
Nyskick. Titta gärna på mina andra matböcker, samma frakt oavsett hur många ni köper.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789198041163
- Titel
- Var dags mat
- Författare
- WW, Viktväktarna
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 143 sidor
- Språk
- Svenska
9789198041163 -
Mästerkockarnas Bästa Sommarrecept Grillat
Inbunden bok. Aftonbladet/Norstedts. 1 uppl. 2010. 80 sidor.
Nära nyskick. Utgiven av Aftonbladet/Norstedts 2010. Här delar några av Sveriges främsta kockar med sig av sina favoritgrillrecept. Mathias Dahlgren, Malin Södderström, Paul Svensson, Susanne Jonsson med flera. Parmalindade chèvre, Grillad sparris med fagiolatoså, Tand läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113031934
- Titel
- Mästerkockarnas Bästa Sommarrecept - Grillat
- Författare
- Ahlberg, Monika - Aftonbladet
- Förlag
- Royal group of entertainment
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 80 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 225 mm Ryggbredd 80 mm
- Vikt
- 360 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Grillat
Har du också längtat efter samvaron runt grillen en skön sommarkväll med kvardröjande värme i luften i bästa fall en bit in på natten. Och det finns så mycket mera gott att grilla än flintastek och korv! Du kan grilla förrätter och efterrätter, och glöm inte bort att det går alldeles utmärkt att grilla grönsaker, fisk, skaldjur, frukt… variationsmöjligheterna är närmast oändliga. Bara fantasin sätter gränser. Kokboken är nummer två i Afton¬bladet och Norstedts serie Mästerkockarnas bästa sommarrecept. Låt dig inspireras av några av Sveriges främsta kockar. Varför inte pröva Monika Ahlbergs Parmalindade chèvre eller Caroline Hofbergs Grillad sparris med fagiolatosås som ensamrätt eller läcker förrätt? Och om aptiten är stor, fyll på med Paul Svenssons Tandoorikryddade lax med gurka, gräddfil och mynta och avsluta med Elisabeth Johanssons Grillad mango med hallon och kokosmascarpone. Kan en sommarkväll vid grillen bli bättre? Botanisera i grillboken och hitta dina egna favoriter. Låt dig också inspireras till att upptäcka egna läckra kombinationer. Skön grillsommar!
Aftonbladet/Norstedts 1 9789113031934 -
Koka soppa på fysik : en bok om matlagning
Inbunden bok. Lund : Boström. 1997. 234 sidor.
Nära nyskick. PRESENTSKICK
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197263474
- Titel
- Koka soppa på fysik : en bok om matlagning
- Författare
- Bengtsson, Hans-Uno - Boris-Möller, Jan - Płoski, Andrzej
- Förlag
- Lund : Boström
- Utgivningsår
- 1997
- Språk
- Svenska
Lund : Boström 9789197263474 -
Husmoderns Köksalmanack 1949
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Rött klotband med pärmtitel och dekor i guld, 24*19 cm, ryggen ngt solblekt, inlagan mkt fin, inget skrivet vad jag kan se.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
Husmoderns Köksalmanack 1935
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Rött klotband med pärmtitel och dekor i guld, 24*19 cm, ngn fläck å främre pärm och ryggen solblekt, inlagan mkt fin, inget skrivet vad jag kan se. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
Laga vilt snabbt och enkelt: Läckra vardagsrä...
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 1 uppl. 2014. 124 sidor.
Nära nyskick. Titta gärna på mina andra matböcker, samma frakt oavsett hur många ni köper.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155261290
- Titel
- Laga vilt - snabbt och enkelt : läckra vardagsrätter med kött, fisk, fågel och svamp
- Författare
- Brydling, Carina
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 124 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 267 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 651 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Att använda råvaror från skog och mark är både gott och nyttigt – men du behöver inte vara en hardcore-jägare för att kunna njuta av tjälknöl eller vildsvinstapas. Det går lika bra att sondera terrängen på närmsta storköp. I boken Laga vilt – snabbt och enkelt visar systrarna Carina och Ulrika Brydling hur lätt man svänger ihop viltmiddagar som hela familjen kommer att älska. Låt barnen vara med och baka sin egen smarriga renköttspizza och kebabspetten av älgkött blir en given favorit! Genom att välja mat från naturen bidrar du även till en hållbar utveckling eftersom det vilda inte påverkar vår miljö på ett negativt sätt. Bra både för dig och dina barns framtid alltså!
Bokförlaget Semic 1 9789155261290
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn