-
O liv! : [ät gott och lev väl! Fernando Di Lu...
Inbunden bok. Stockholm : Fernando Di Luca. 2009. 288 sidor.
Nära nyskick. Kartonnage.
Mindre hanterings spår omslag.
Se våra andra böcker för samfrakt!Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163348082
- Titel
- O liv! : [ät gott och lev väl! Fernando Di Luca och professor Mai-Lis Hellénius öppnar dörren till medelhavsköket. Även Bo Hagström tittar in]
- Författare
- Falk, Lars - Hagström, Bo - Hellénius, Mai-Lis - Di Luca, Fernando - Aujalay, Markus - Bylund, Lilian
- Förlag
- Stockholm : Fernando Di Luca
- Utgivningsår
- 2009
- Språk
- Svenska
Stockholm : Fernando Di Luca 9789163348082 -
Viva la pasta!
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 2011. 191 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag saknas. Pärmen är något repad och något lös i ryggen. Papperet i boken är något vågigt med några mindre hundöron, men annars praktiskt taget i nyskick. Leverans kan inom Stockholmsområdet göras av säljaren
personligen till överenskommen plats. Totalkostnaden bli läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153436560
- Titel
- Viva la pasta!
- Författare
- Bo Hagström
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 191 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 202 x 253 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 846 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I Viva la pasta! - köksbibeln för alla som älskar pasta tar Bo Hagström med oss till pastaköken Italien runt. För även om pastan är Italiens odiskutabla nationalrätt så finns det en enorm variationsrikedom bland recepten. Nästan varenda by har sin egen pastasort, förankrad i lokala traditioner.
Boken inleds med en pastaskola, i vilken Bo Hagström delar med sig av kunskapen han fått genom alla besök i värdshus på den italienska landsbygden. Lär dig hur de olika pastasorterna kommer bäst till sin rätt, hur du vet att pastan är perfekt al dente och hur du lyckas med hemgjord pasta.
Sedan bär det av på en pastaresa från norr till söder, som resulterar i recept med bovetepasta som den lagas i Alperna, spaghetti med kantarellsås från bergsbyarna i centrala Italien och Sophia Lorens napolitanska älsklingsrätt, pasta i citronsås. Recepten varvas med gastronomisk historik och anekdoter. Visste du till exempel att pastasorten mafalde var ett försök att efterlikna prinsessan Mafaldas krusiga hår?
Ica Bokförlag 9789153436560 -
Buonissimo! : italienska kök och smultronstäl...
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2010. 191 sidor.
Mycket gott skick. "I Buonissimo! berättar Bo Hagström om hur många av de mest älskade italienska recepten har uppstått ur människors kamp för sin överlevnad, rätter som till exempel panzanella, den klassiska brödsalladen som vi förknippar med italiensk matglädje..." När du läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153435297
- Titel
- Buonissimo! : italienska kök och smultronställen
- Författare
- Bo Hagström
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 191 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 201 x 252 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 855 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Smaka på Bo Hagströms italienska favoriträtter
I Buonissimo! berättar Bo Hagström om hur många av de mest älskade italienska recepten har uppstått ur människors kamp för sin överlevnad, rätter som till exempel panzanella, den klassiska brödsalladen som vi förknippar med italiensk matglädje. I Italien finns inget enhetligt nationellt kök. I stället handlar det om flera olika kök och ett unikt utbud av lokala råvaror.
Få känner Italien och dess matkultur som Bo Hagström. Hans italienska resa började redan för fyrtio år sedan, och under åtta år har vi bänkat oss framför teven för att se honom åka runt på den italienska landsbygden, lyfta på grytlocken, sniffa och smaka och förtjust dela ut betyget: Buonissimo! Jättegott! I boken Buonissimo! tar han oss med till landet där folket är lyckliga över sin jord och sitt bröd. Han lagar sina favoriträtter - däribland läckra pastarätter, en krämig risotto och den varma dipsåsen bagna cauda - och förklarar hur kärleken till det enkla och genuina köket faktiskt har förändrat världens matvanor.
"Mina matminnen från Italien är inte bara minnen av smaker och dofter från fantastiska kök. Det är lika mycket minnen av platser, människor och kärlek. Min bok är både en guide och en kokbok, för platserna och maten hänger intimt samman i Italien. För att du ska få samma stora matupplevelser som jag har i Italien får du därför inte bara recepten utan också mina smultronställen där du hittar den goda maten."
Bo Hagström
Ica Bokförlag 1 9789153435297 -
Bo Hagströms kokbok : från mormor till medelh...
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2009. 191 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153433910
- Titel
- Bo Hagströms kokbok : från mormor till medelhavet
- Författare
- Bo Hagström
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 191 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 252 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 874 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Bo Hagströms bästa recept
I Bo Hagströms kokbok hyllas både den traditionella svenska husmanskosten och den lätta medelhavsmaten som älskas av så många. Här möts smakerna sött, surt, salt och beskt i kombinationer som väcker både minnen och inspiration. Med fokus på råvaror av hög kvalitet visar Bo Hagström hur man enkelt kan laga smakrik mat med mindre fett. Den nyttiga medelhavsdieten med olivolja, färska örter och mycket grönsaker präglar många av recepten i boken. Vi får också en djupare kunskap om hur matens kemi fungerar i köket.
Bo Hagströms passion för mat kryddas med färgstarka minnen från många år vid spisen. Vi får känna smaken av både Hildas äggakaka från Österlen och Mussolinis militärkex från Italien.
De läckra matbilderna är tagna av fotograf Tine Guth Linse.
Efter alla mina matresor tar jag nu kappsäcken med mig in i köket. Här dukar jag upp matupplevelser från både mormors skånska kök och den rika matkulturen kring Medelhavet. I min kappsäck finns ingredienser till mat som smakar kärlek, längtan och nostalgi. Den är också fylld med massor av tålamod, för mycket av den goda maten är väntans mat.
Bo Hagström
Ica Bokförlag 1 9789153433910 -
Italia! : guide till det bästa av det godaste
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2013. 279 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153438809
- Titel
- Italia! : guide till det bästa av det godaste
- Författare
- Bo Hagström
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 279 sidor
- Bandtyp
- Halvklotband
- Mått
- 234 x 296 mm Ryggbredd 30 mm
- Vikt
- 1704 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Bo Hagström presenterar de allra bästa italienska specialiteterna, vad som karakteriserar dem och vem som tillverkar dem. Visste du till exempel att det är stor skillnad på en parmesanost gjord på mjölk från kor på sommarbete och en parmesan som gjorts på mjölk från kossor som står i stall?
Boken är späckad med historisk kunskap och anekdoter som får oss att förstå varför det italienska köket blivit så älskat över hela världen. Läs om vilket inflytande Slow Food-rörelsen haft för småskaliga och traditionella producenter och lär känna fenomenet och mattemplet Eataly. Dessutom tips på avstickare från allfarvägarna som leder dig till garanterat unika matupplevelser!
Ica Bokförlag 1 9789153438809 -
Solens smak : nya matresor till Italien
Häftad bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2008. 224 sidor.
Nära nyskick. Danskt band.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153431190
- Titel
- Solens smak : nya matresor till Italien
- Författare
- Bo Hagström
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 224 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 163 x 232 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 610 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- SOLENS SMAK - Nya matresor till Italien
av Bo Hagström
"Följ med till Bolognas och Emilia-Romagnas världsberömda charkuterier och njut av förföriska pastarätter. Upptäck det okända Marches kök från både hav och land. Möt dofterna och smakerna från det matmedvetna Piemonte där den regionala maten talar en alldeles speciell dialekt. Nu bär det av på en resa till de smaker som gett mig en livslång kärlek till det italienska köket." I matreseguiden SOLENS SMAK fortsätter Bo Hagström sitt sökande efter unika smakupplevelser i det genuina italienska köket. Liksom i succéprogrammet SOLENS MAT och i boken med samma namn får vi träffa sanna matentusiaster och lokala producenter, vi får adresserna till små guldkorn till restauranger och delikatessbutiker bortom turiststråken. Bo Hagström delar i en lustfylld smakskola dessutom generöst med sig av sin långa erfarenhet vid spisen och ger massor av konkreta tips om hur man själv kan komponera äkta italienska recept. I ord och bild presenteras även ett tiotal av de mest karakteristiskt italienska delikatesserna, såsom pancetta, pecorino, salsiccia och acciughe. Liksom i tv-programmen står fotograf Per Anders Rudelius för de stämningsfulla bilderna.
Ica Bokförlag 1 9789153431190 -
Solens mat : en matreseguide till Italien
Häftad bok. Ica Bokförlag. 4 uppl. 2008. 220 sidor.
Nyskick. Danskt band.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153431602
- Titel
- Solens mat : en matreseguide till Italien
- Författare
- Bo Hagström
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 220 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 160 x 233 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 500 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Att Bo Hagström är en passionerad och hängiven matturist har inte kunnat undgå någon som sett den kritikerrosade TV-serien SOLENS MAT. Drömmer du också om att få dofta och smaka på det genuina Italien bortom allfarvägarnas turistfällor? Då är det bara att packa väskorna, ta fram den stora kylväskan och hänga med. Nu bär det av på fem matresor för alla sinnen till landskapen Toscana, Umbrien, Marche, Emilia-Romagna och Lazio.
I denna matturistens reseguide delar Bo Hagström generöst med sig av all sin kunskap om den italienska matkulturen. Du får hjälp att hitta okända smultronställen såsom matmarknader, vingårdar, färgstarka byfester, små lokala matproducenter och lantliga trattorier där man fortfarande lagar de genuina rätterna.
Bo Hagström bjuder in till en värld fylld med spännande smaker och dofter som oftast annars går turistens sinnen förbi. I ett utförligt kapitel ges även praktiska råd om hur man hittar, bär hem och använder skatterna från det italienska köket.
Boken är gjord i samarbete med SVT. Den är rikt illustrerad med bilder tagna av fotograf Per Anders Rudelius.
"Jag reser i smakernas och dofternas värld. Här heter vägarna vin, olivolja, ost, skinka och bröd. Mina monument är fåraherdar, vinbönder, olivplockare och en gammal mamma i köket. Och souvenirerna jag bär med mig hem är doftminnen och smakupplevelser i både tid och rum; här finns människornas historia, och här finns alla platsers innersta väsen, geografin och klimatet."
BO HAGSTRÖM
Ica Bokförlag 4 9789153431602 -
Buonissimo! Italienska kök och smultronställe...
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2010. 191 sidor.
Nyskick. Klotryggband. Mycket rikl.färgfotoillustrerad. Oläst
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153435297
- Titel
- Buonissimo! : italienska kök och smultronställen
- Författare
- Bo Hagström
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 191 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 201 x 252 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 855 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Smaka på Bo Hagströms italienska favoriträtter
I Buonissimo! berättar Bo Hagström om hur många av de mest älskade italienska recepten har uppstått ur människors kamp för sin överlevnad, rätter som till exempel panzanella, den klassiska brödsalladen som vi förknippar med italiensk matglädje. I Italien finns inget enhetligt nationellt kök. I stället handlar det om flera olika kök och ett unikt utbud av lokala råvaror.
Få känner Italien och dess matkultur som Bo Hagström. Hans italienska resa började redan för fyrtio år sedan, och under åtta år har vi bänkat oss framför teven för att se honom åka runt på den italienska landsbygden, lyfta på grytlocken, sniffa och smaka och förtjust dela ut betyget: Buonissimo! Jättegott! I boken Buonissimo! tar han oss med till landet där folket är lyckliga över sin jord och sitt bröd. Han lagar sina favoriträtter - däribland läckra pastarätter, en krämig risotto och den varma dipsåsen bagna cauda - och förklarar hur kärleken till det enkla och genuina köket faktiskt har förändrat världens matvanor.
"Mina matminnen från Italien är inte bara minnen av smaker och dofter från fantastiska kök. Det är lika mycket minnen av platser, människor och kärlek. Min bok är både en guide och en kokbok, för platserna och maten hänger intimt samman i Italien. För att du ska få samma stora matupplevelser som jag har i Italien får du därför inte bara recepten utan också mina smultronställen där du hittar den goda maten."
Bo Hagström
Ica Bokförlag 1 9789153435297 -
Solens mat : en matreseguide till Italien
Häftad bok. Damm förlag. 1 uppl. 2006. 222 sidor.
Nyskick. Klassikern
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789171306111
- Titel
- Solens mat : en matreseguide till Italien
- Författare
- Bo Hagström
- Förlag
- Damm förlag
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 222 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 162 x 233 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 580 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Att Bo Hagström är en passionerad och hängiven matturist har inte kunnat undgå någon som sett den kritikerrosade TV-serien SOLENS MAT. Drömmer du också om att få dofta och smaka på det genuina Italien bortom allfarvägarnas turistfällor? Då är det bara att packa väskorna, ta fram den stora kylväskan och hänga med. Nu bär det av på fem matresor för alla sinnen till landskapen Toscana, Umbrien, Marche, Emilia-Romagna och Lazio.
I denna matturistens reseguide delar Bo Hagström generöst med sig av all sin kunskap om den italienska matkulturen. Du får hjälp att hitta okända smultronställen såsom matmarknader, vingårdar, färgstarka byfester, små lokala matproducenter och lantliga trattorier där man fortfarande lagar de genuina rätterna.
Bo Hagström bjuder in till en värld fylld med spännande smaker och dofter som oftast annars går turistens sinnen förbi. I ett utförligt kapitel ges även praktiska råd om hur man hittar, bär hem och använder skatterna från det italienska köket.
Boken är gjord i samarbete med SVT. Den är rikt illustrerad med bilder tagna av fotograf Per Anders Rudelius.
"Jag reser i smakernas och dofternas värld. Här heter vägarna vin, olivolja, ost, skinka och bröd. Mina monument är fåraherdar, vinbönder, olivplockare och en gammal mamma i köket. Och souvenirerna jag bär med mig hem är doftminnen och smakupplevelser i både tid och rum; här finns människornas historia, och här finns alla platsers innersta väsen, geografin och klimatet."
BO HAGSTRÖM
Damm förlag 1 9789171306111 -
Solens smak : nya matresor till Italien
Häftad bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2007. 224 sidor.
Nära nyskick. Pärmen är något nött och solkad. Resten av boken känns något läst, men är praktiskt taget i nyskick. Leverans kan inom Stockholmsområdet göras av säljaren
personligen till överenskommen plats. Totalkostnaden blir då
80 kr. Köp gärna fler böcker till sa läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153431190
- Titel
- Solens smak : nya matresor till Italien
- Författare
- Bo Hagström
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 224 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 163 x 232 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 610 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- SOLENS SMAK - Nya matresor till Italien
av Bo Hagström
"Följ med till Bolognas och Emilia-Romagnas världsberömda charkuterier och njut av förföriska pastarätter. Upptäck det okända Marches kök från både hav och land. Möt dofterna och smakerna från det matmedvetna Piemonte där den regionala maten talar en alldeles speciell dialekt. Nu bär det av på en resa till de smaker som gett mig en livslång kärlek till det italienska köket." I matreseguiden SOLENS SMAK fortsätter Bo Hagström sitt sökande efter unika smakupplevelser i det genuina italienska köket. Liksom i succéprogrammet SOLENS MAT och i boken med samma namn får vi träffa sanna matentusiaster och lokala producenter, vi får adresserna till små guldkorn till restauranger och delikatessbutiker bortom turiststråken. Bo Hagström delar i en lustfylld smakskola dessutom generöst med sig av sin långa erfarenhet vid spisen och ger massor av konkreta tips om hur man själv kan komponera äkta italienska recept. I ord och bild presenteras även ett tiotal av de mest karakteristiskt italienska delikatesserna, såsom pancetta, pecorino, salsiccia och acciughe. Liksom i tv-programmen står fotograf Per Anders Rudelius för de stämningsfulla bilderna.
Ica Bokförlag 1 9789153431190 -
Solens smak : nya matresor till Italien
Häftad bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2007. 224 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153431190
- Titel
- Solens smak : nya matresor till Italien
- Författare
- Bo Hagström
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 224 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 163 x 232 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 610 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- SOLENS SMAK - Nya matresor till Italien
av Bo Hagström
"Följ med till Bolognas och Emilia-Romagnas världsberömda charkuterier och njut av förföriska pastarätter. Upptäck det okända Marches kök från både hav och land. Möt dofterna och smakerna från det matmedvetna Piemonte där den regionala maten talar en alldeles speciell dialekt. Nu bär det av på en resa till de smaker som gett mig en livslång kärlek till det italienska köket." I matreseguiden SOLENS SMAK fortsätter Bo Hagström sitt sökande efter unika smakupplevelser i det genuina italienska köket. Liksom i succéprogrammet SOLENS MAT och i boken med samma namn får vi träffa sanna matentusiaster och lokala producenter, vi får adresserna till små guldkorn till restauranger och delikatessbutiker bortom turiststråken. Bo Hagström delar i en lustfylld smakskola dessutom generöst med sig av sin långa erfarenhet vid spisen och ger massor av konkreta tips om hur man själv kan komponera äkta italienska recept. I ord och bild presenteras även ett tiotal av de mest karakteristiskt italienska delikatesserna, såsom pancetta, pecorino, salsiccia och acciughe. Liksom i tv-programmen står fotograf Per Anders Rudelius för de stämningsfulla bilderna.
Ica Bokförlag 1 9789153431190 -
Bo Hagströms kokbok. Från mormor till Medelha...
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2009. 191 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Rikl.färgfotoillustrerad. Oläst
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153433910
- Titel
- Bo Hagströms kokbok : från mormor till medelhavet
- Författare
- Bo Hagström
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 191 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 252 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 874 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Bo Hagströms bästa recept
I Bo Hagströms kokbok hyllas både den traditionella svenska husmanskosten och den lätta medelhavsmaten som älskas av så många. Här möts smakerna sött, surt, salt och beskt i kombinationer som väcker både minnen och inspiration. Med fokus på råvaror av hög kvalitet visar Bo Hagström hur man enkelt kan laga smakrik mat med mindre fett. Den nyttiga medelhavsdieten med olivolja, färska örter och mycket grönsaker präglar många av recepten i boken. Vi får också en djupare kunskap om hur matens kemi fungerar i köket.
Bo Hagströms passion för mat kryddas med färgstarka minnen från många år vid spisen. Vi får känna smaken av både Hildas äggakaka från Österlen och Mussolinis militärkex från Italien.
De läckra matbilderna är tagna av fotograf Tine Guth Linse.
Efter alla mina matresor tar jag nu kappsäcken med mig in i köket. Här dukar jag upp matupplevelser från både mormors skånska kök och den rika matkulturen kring Medelhavet. I min kappsäck finns ingredienser till mat som smakar kärlek, längtan och nostalgi. Den är också fylld med massor av tålamod, för mycket av den goda maten är väntans mat.
Bo Hagström
Ica Bokförlag 1 9789153433910 -
Italienska klassiker
Inbunden bok. Ica förlaget. 2011. 125 sidor.
Mycket gott skick. Dek Ppbd ill. foton.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKIca förlaget -
Solens öar : matresor till Italiens vackraste...
Häftad bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2008. 224 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153431367
- Titel
- Solens öar : matresor till Italiens vackraste öar
- Författare
- Bo Hagström
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 224 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 160 x 233 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 591 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Öar i solen har alltid haft en speciell dragningskraft på oss. En del av dem är semesterparadis som många återvänder till år efter år. Andra gömmer sig fortfarande lite hemlighetsfullt där ute i det blå havet. Flera av dem är värda en resa!
I Solens öar tar Bo Hagström oss med till sina italienska favoritöar. Öar där människorna har bevarat sin särart och platserna sin identitet. Följ med till Ponza och möt den gamle fiskaren Beppe och hans åsna och smaka på havets delikatesser. Ta färjan ut i den okända toskanska arkipelagen och kliv iland på den gamla fängelseön Capraia. Möt våren på Salina när kaprisen börjar blomma eller lämna det larmande Neapel och låt själen få ro hos vinbönderna på Ischia. Än en gång överraskar Bo Hagström oss genom att visa det okända och det äkta bortom massturismens attraktioner.
Liksom i SVT:s succéprogram Solens mat är det fotograf Per Anders Rudelius som har fångat Solens öar med sin kamera.
"Jag ger er mina allra bästa öar. Det är en resa ut i det blå med den salta havsbrisen i ansiktet och solen i ögonen. Men framför allt är det en resa till den läckra och nyttiga medelhavsmaten. Solens mat."
Bo Hagström
Presenterade öar: Ponza, Capraia, Salina, Ischia
Ica Bokförlag 1 9789153431367 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
-
Bo Hagströms Kokbok från Mormor till Medelhav...
Inbunden bok. Ica. 2009. 151 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Med rötter i Italien och Skåne blandas här i en härlig kokbok. Mycket mat och goda kryddor långsamt lagade. Mycket grönsaker och dessutom både seafood och kött. De traditonella köken på ett fräscht sätt! … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKIca -
Buonissimo! : italienska kök och smultronstäl...
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2010. 191 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153435297
- Titel
- Buonissimo! : italienska kök och smultronställen
- Författare
- Bo Hagström
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 191 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 201 x 252 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 855 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Smaka på Bo Hagströms italienska favoriträtter
I Buonissimo! berättar Bo Hagström om hur många av de mest älskade italienska recepten har uppstått ur människors kamp för sin överlevnad, rätter som till exempel panzanella, den klassiska brödsalladen som vi förknippar med italiensk matglädje. I Italien finns inget enhetligt nationellt kök. I stället handlar det om flera olika kök och ett unikt utbud av lokala råvaror.
Få känner Italien och dess matkultur som Bo Hagström. Hans italienska resa började redan för fyrtio år sedan, och under åtta år har vi bänkat oss framför teven för att se honom åka runt på den italienska landsbygden, lyfta på grytlocken, sniffa och smaka och förtjust dela ut betyget: Buonissimo! Jättegott! I boken Buonissimo! tar han oss med till landet där folket är lyckliga över sin jord och sitt bröd. Han lagar sina favoriträtter - däribland läckra pastarätter, en krämig risotto och den varma dipsåsen bagna cauda - och förklarar hur kärleken till det enkla och genuina köket faktiskt har förändrat världens matvanor.
"Mina matminnen från Italien är inte bara minnen av smaker och dofter från fantastiska kök. Det är lika mycket minnen av platser, människor och kärlek. Min bok är både en guide och en kokbok, för platserna och maten hänger intimt samman i Italien. För att du ska få samma stora matupplevelser som jag har i Italien får du därför inte bara recepten utan också mina smultronställen där du hittar den goda maten."
Bo Hagström
Ica Bokförlag 1 9789153435297 -
Buonissimo! Italienska kök och smultronställe...
Inbunden bok. Ica bokförlag. Första uppl. 2010. 192 sidor.
Nyskick. Förlagsny
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153435297
- Titel
- Buonissimo! : italienska kök och smultronställen
- Författare
- Bo Hagström
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 191 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 201 x 252 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 855 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Smaka på Bo Hagströms italienska favoriträtter
I Buonissimo! berättar Bo Hagström om hur många av de mest älskade italienska recepten har uppstått ur människors kamp för sin överlevnad, rätter som till exempel panzanella, den klassiska brödsalladen som vi förknippar med italiensk matglädje. I Italien finns inget enhetligt nationellt kök. I stället handlar det om flera olika kök och ett unikt utbud av lokala råvaror.
Få känner Italien och dess matkultur som Bo Hagström. Hans italienska resa började redan för fyrtio år sedan, och under åtta år har vi bänkat oss framför teven för att se honom åka runt på den italienska landsbygden, lyfta på grytlocken, sniffa och smaka och förtjust dela ut betyget: Buonissimo! Jättegott! I boken Buonissimo! tar han oss med till landet där folket är lyckliga över sin jord och sitt bröd. Han lagar sina favoriträtter - däribland läckra pastarätter, en krämig risotto och den varma dipsåsen bagna cauda - och förklarar hur kärleken till det enkla och genuina köket faktiskt har förändrat världens matvanor.
"Mina matminnen från Italien är inte bara minnen av smaker och dofter från fantastiska kök. Det är lika mycket minnen av platser, människor och kärlek. Min bok är både en guide och en kokbok, för platserna och maten hänger intimt samman i Italien. För att du ska få samma stora matupplevelser som jag har i Italien får du därför inte bara recepten utan också mina smultronställen där du hittar den goda maten."
Bo Hagström
Ica bokförlag Första 9789153435297 -
Solens smak : nya matresor till Italien
Häftad bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2007. 224 sidor.
Mycket gott skick. Läst ex i mkt gott skick. Hanteringsmärken på omslaget.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153431190
- Titel
- Solens smak : nya matresor till Italien
- Författare
- Bo Hagström
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 224 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 163 x 232 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 610 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- SOLENS SMAK - Nya matresor till Italien
av Bo Hagström
"Följ med till Bolognas och Emilia-Romagnas världsberömda charkuterier och njut av förföriska pastarätter. Upptäck det okända Marches kök från både hav och land. Möt dofterna och smakerna från det matmedvetna Piemonte där den regionala maten talar en alldeles speciell dialekt. Nu bär det av på en resa till de smaker som gett mig en livslång kärlek till det italienska köket." I matreseguiden SOLENS SMAK fortsätter Bo Hagström sitt sökande efter unika smakupplevelser i det genuina italienska köket. Liksom i succéprogrammet SOLENS MAT och i boken med samma namn får vi träffa sanna matentusiaster och lokala producenter, vi får adresserna till små guldkorn till restauranger och delikatessbutiker bortom turiststråken. Bo Hagström delar i en lustfylld smakskola dessutom generöst med sig av sin långa erfarenhet vid spisen och ger massor av konkreta tips om hur man själv kan komponera äkta italienska recept. I ord och bild presenteras även ett tiotal av de mest karakteristiskt italienska delikatesserna, såsom pancetta, pecorino, salsiccia och acciughe. Liksom i tv-programmen står fotograf Per Anders Rudelius för de stämningsfulla bilderna.
Ica Bokförlag 1 9789153431190 -
Solens mat : en matreseguide till Italien
Häftad bok. Damm förlag. 1 uppl. 2006. 222 sidor.
Nära nyskick. Danskt band.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789171306111
- Titel
- Solens mat : en matreseguide till Italien
- Författare
- Bo Hagström
- Förlag
- Damm förlag
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 222 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 162 x 233 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 580 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Att Bo Hagström är en passionerad och hängiven matturist har inte kunnat undgå någon som sett den kritikerrosade TV-serien SOLENS MAT. Drömmer du också om att få dofta och smaka på det genuina Italien bortom allfarvägarnas turistfällor? Då är det bara att packa väskorna, ta fram den stora kylväskan och hänga med. Nu bär det av på fem matresor för alla sinnen till landskapen Toscana, Umbrien, Marche, Emilia-Romagna och Lazio.
I denna matturistens reseguide delar Bo Hagström generöst med sig av all sin kunskap om den italienska matkulturen. Du får hjälp att hitta okända smultronställen såsom matmarknader, vingårdar, färgstarka byfester, små lokala matproducenter och lantliga trattorier där man fortfarande lagar de genuina rätterna.
Bo Hagström bjuder in till en värld fylld med spännande smaker och dofter som oftast annars går turistens sinnen förbi. I ett utförligt kapitel ges även praktiska råd om hur man hittar, bär hem och använder skatterna från det italienska köket.
Boken är gjord i samarbete med SVT. Den är rikt illustrerad med bilder tagna av fotograf Per Anders Rudelius.
"Jag reser i smakernas och dofternas värld. Här heter vägarna vin, olivolja, ost, skinka och bröd. Mina monument är fåraherdar, vinbönder, olivplockare och en gammal mamma i köket. Och souvenirerna jag bär med mig hem är doftminnen och smakupplevelser i både tid och rum; här finns människornas historia, och här finns alla platsers innersta väsen, geografin och klimatet."
BO HAGSTRÖM
Damm förlag 1 9789171306111 -
Italienska klassiker
Inbunden bok. ICA Bokförlag. 1 uppl. 2011. 125 sidor.
Mycket gott skick. Guide i det italienska köket genom recept med historiska fakta och underhållande kuriosa. Rikt illustrerad kokbok. Inbunden, färgtryckt laminatband / kartonnage, färgtryckta första och sista uppslag. 4:o. 273x200x15 mm. 680 g. Välvårdat och fint ex, ej äg läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153436133
- Titel
- Italienska klassiker
- Författare
- Bo Hagström - Robert Maglia
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 125 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 273 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 673 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Italiensk mat förknippas kanske främst med pasta och pizza och italienarna äter mest pasta i världen. Men det italienska köket har så mycket mer att erbjuda - antipasti, primi, secondi, contorni och dolci.
I Italienska klassiker varvas välbekanta recept med kul kuriosa. Visste du till exempel att svartpepparn i pasta alla carbonara - eller kolarhustruns pasta - sägs symbolisera koldammet som kolaren drog med sig hem? Eller att carpaccion kom till när en grevinna med dåliga blodvärden ordinerades av sin läkare att äta råbiff och varierade menyn med oxfilé i tunna skivor?
ICA Bokförlag 1 9789153436133 -
Solens öar : matresor till Italiens vackraste...
Häftad bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2008. 224 sidor.
Nära nyskick. Trevliga skildringar från italienska öar i solen.
Praktisk utgåva.Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153431367
- Titel
- Solens öar : matresor till Italiens vackraste öar
- Författare
- Bo Hagström
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 224 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 160 x 233 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 591 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Öar i solen har alltid haft en speciell dragningskraft på oss. En del av dem är semesterparadis som många återvänder till år efter år. Andra gömmer sig fortfarande lite hemlighetsfullt där ute i det blå havet. Flera av dem är värda en resa!
I Solens öar tar Bo Hagström oss med till sina italienska favoritöar. Öar där människorna har bevarat sin särart och platserna sin identitet. Följ med till Ponza och möt den gamle fiskaren Beppe och hans åsna och smaka på havets delikatesser. Ta färjan ut i den okända toskanska arkipelagen och kliv iland på den gamla fängelseön Capraia. Möt våren på Salina när kaprisen börjar blomma eller lämna det larmande Neapel och låt själen få ro hos vinbönderna på Ischia. Än en gång överraskar Bo Hagström oss genom att visa det okända och det äkta bortom massturismens attraktioner.
Liksom i SVT:s succéprogram Solens mat är det fotograf Per Anders Rudelius som har fångat Solens öar med sin kamera.
"Jag ger er mina allra bästa öar. Det är en resa ut i det blå med den salta havsbrisen i ansiktet och solen i ögonen. Men framför allt är det en resa till den läckra och nyttiga medelhavsmaten. Solens mat."
Bo Hagström
Presenterade öar: Ponza, Capraia, Salina, Ischia
Ica Bokförlag 1 9789153431367 -
Bo Hagströms kokbok : från mormor till medelh...
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1:a uppl. 2009. 191 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Pärm tappat lite glans. Omslaget sliten lite på kanter. Bladen är nya. Stor format. 25 3 cm x 20 cm. Rikt illustrerad med färg foto. 859 gram. (2230630-2?0). … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153433910
- Titel
- Bo Hagströms kokbok : från mormor till medelhavet
- Författare
- Bo Hagström
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 191 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 252 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 874 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Bo Hagströms bästa recept
I Bo Hagströms kokbok hyllas både den traditionella svenska husmanskosten och den lätta medelhavsmaten som älskas av så många. Här möts smakerna sött, surt, salt och beskt i kombinationer som väcker både minnen och inspiration. Med fokus på råvaror av hög kvalitet visar Bo Hagström hur man enkelt kan laga smakrik mat med mindre fett. Den nyttiga medelhavsdieten med olivolja, färska örter och mycket grönsaker präglar många av recepten i boken. Vi får också en djupare kunskap om hur matens kemi fungerar i köket.
Bo Hagströms passion för mat kryddas med färgstarka minnen från många år vid spisen. Vi får känna smaken av både Hildas äggakaka från Österlen och Mussolinis militärkex från Italien.
De läckra matbilderna är tagna av fotograf Tine Guth Linse.
Efter alla mina matresor tar jag nu kappsäcken med mig in i köket. Här dukar jag upp matupplevelser från både mormors skånska kök och den rika matkulturen kring Medelhavet. I min kappsäck finns ingredienser till mat som smakar kärlek, längtan och nostalgi. Den är också fylld med massor av tålamod, för mycket av den goda maten är väntans mat.
Bo Hagström
Ica Bokförlag 1:a 9789153433910 -
Solens hälsa : laga mat med olivolja och må b...
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2013. 154 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153439295
- Titel
- Solens hälsa : laga mat med olivolja och må bra
- Författare
- Hagström, Bo
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 154 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 241 x 278 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 990 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Solens hälsa varvar läckra recept från det italienska köket med rykande färska, vetenskapligt baserade kostråd hela tiden med olivoljan som grund. I medelhavskosten har olivoljan sedan urminnes tider spelat en viktig roll. Olivolja innehåller nyttiga enkelomättade fetter som sänker det onda och höjer det goda kolesterolet. Dessutom är den full av hälsosamma antioxidanter som bromsar åldrandet. Boken presenterar nya forskningsrön om hur olivolja kan ge oss ett bättre skydd mot bland annat hjärt-kärlsjukdomar, cancer och demens. Men den berättar också om själva oliven: olika olivsorter, hur skörden och pressningen går till och hur man ska tänka när man väljer en smakrik jungfruolja och lagar mat med olivolja. Allt bildsatt med vackra bilder från Toscana tagna av Bruno Ehrs. Bo Hagström har gjort uppskattade tv-program, däribland Solens mat, och skrivit ett flertal böcker om maten i Italien. Mai-Lis Hellénius är professor vid Karolinska Institutet och överläkare vid Livsstilsmottagningen, Karolinska Universitetssjukhuset. Hon har medverkat i bland annat böckerna Medelhavsmat förlänger livet, Hälsosam livsstil och Riktiga män äter sallad. Kokboken Solens hälsa vann första pris i kategorin Mediterranean Cuisine vid Gourmand World Cookbook Awards i Beijing 2014.
Ica Bokförlag 1 9789153439295 -
O liv! : [ät gott och lev väl! Fernando Di Lu...
Inbunden bok. Stockholm : Fernando Di Luca. 2009.
Nyskick. Lättare hanteringsslitage.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163348082
- Titel
- O liv! : [ät gott och lev väl! Fernando Di Luca och professor Mai-Lis Hellénius öppnar dörren till medelhavsköket. Även Bo Hagström tittar in]
- Författare
- Falk, Lars - Hagström, Bo - Hellénius, Mai-Lis - Di Luca, Fernando - Aujalay, Markus - Bylund, Lilian
- Förlag
- Stockholm : Fernando Di Luca
- Utgivningsår
- 2009
- Språk
- Svenska
Stockholm : Fernando Di Luca 9789163348082 -
Solens smak Nya matresor till Italien
Häftad bok. Damm Förlag. 1 uppl. 2007. 224 sidor.
Nära nyskick. Dedikationssignerad av Bo Hagström. Häftad utgiven av Damm Förlag 2007. Bo Hagström fortsätter sitt sökande efter unika smakupplevelser i det genuina italienska köket. Vi får träffa matentusiaster, lokala producenter, adresserna till små guldkorn till res läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789173511025
- Titel
- Solens smak : nya matresor till Italien
- Författare
- Bo Hagström
- Förlag
- Damm förlag
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 224 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 160 x 233 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 608 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- SOLENS SMAK - Nya matresor till Italien
av Bo Hagström
"Följ med till Bolognas och Emilia-Romagnas världsberömda charkuterier och njut av förföriska pastarätter. Upptäck det okända Marches kök från både hav och land. Möt dofterna och smakerna från det matmedvetna Piemonte där den regionala maten talar en alldeles speciell dialekt. Nu bär det av på en resa till de smaker som gett mig en livslång kärlek till det italienska köket." I matreseguiden SOLENS SMAK fortsätter Bo Hagström sitt sökande efter unika smakupplevelser i det genuina italienska köket. Liksom i succéprogrammet SOLENS MAT och i boken med samma namn får vi träffa sanna matentusiaster och lokala producenter, vi får adresserna till små guldkorn till restauranger och delikatessbutiker bortom turiststråken. Bo Hagström delar i en lustfylld smakskola dessutom generöst med sig av sin långa erfarenhet vid spisen och ger massor av konkreta tips om hur man själv kan komponera äkta italienska recept. I ord och bild presenteras även ett tiotal av de mest karakteristiskt italienska delikatesserna, såsom pancetta, pecorino, salsiccia och acciughe. Liksom i tv-programmen står fotograf Per Anders Rudelius för de stämningsfulla bilderna.
Damm Förlag 1 9789173511025 -
Solens mat : en matreseguide till Italien
Häftad bok. Damm förlag. 1 uppl. 2006. 222 sidor.
Nyskick. Mycket bra skick. Namn på förra ägare i boken. Mint cond.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789171306111
- Titel
- Solens mat : en matreseguide till Italien
- Författare
- Bo Hagström
- Förlag
- Damm förlag
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 222 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 162 x 233 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 580 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Att Bo Hagström är en passionerad och hängiven matturist har inte kunnat undgå någon som sett den kritikerrosade TV-serien SOLENS MAT. Drömmer du också om att få dofta och smaka på det genuina Italien bortom allfarvägarnas turistfällor? Då är det bara att packa väskorna, ta fram den stora kylväskan och hänga med. Nu bär det av på fem matresor för alla sinnen till landskapen Toscana, Umbrien, Marche, Emilia-Romagna och Lazio.
I denna matturistens reseguide delar Bo Hagström generöst med sig av all sin kunskap om den italienska matkulturen. Du får hjälp att hitta okända smultronställen såsom matmarknader, vingårdar, färgstarka byfester, små lokala matproducenter och lantliga trattorier där man fortfarande lagar de genuina rätterna.
Bo Hagström bjuder in till en värld fylld med spännande smaker och dofter som oftast annars går turistens sinnen förbi. I ett utförligt kapitel ges även praktiska råd om hur man hittar, bär hem och använder skatterna från det italienska köket.
Boken är gjord i samarbete med SVT. Den är rikt illustrerad med bilder tagna av fotograf Per Anders Rudelius.
"Jag reser i smakernas och dofternas värld. Här heter vägarna vin, olivolja, ost, skinka och bröd. Mina monument är fåraherdar, vinbönder, olivplockare och en gammal mamma i köket. Och souvenirerna jag bär med mig hem är doftminnen och smakupplevelser i både tid och rum; här finns människornas historia, och här finns alla platsers innersta väsen, geografin och klimatet."
BO HAGSTRÖM
Damm förlag 1 9789171306111 -
Solens öar : matresor till Italiens vackraste...
Häftad bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2008. 224 sidor.
Gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153431367
- Titel
- Solens öar : matresor till Italiens vackraste öar
- Författare
- Bo Hagström
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 224 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 160 x 233 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 591 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Öar i solen har alltid haft en speciell dragningskraft på oss. En del av dem är semesterparadis som många återvänder till år efter år. Andra gömmer sig fortfarande lite hemlighetsfullt där ute i det blå havet. Flera av dem är värda en resa!
I Solens öar tar Bo Hagström oss med till sina italienska favoritöar. Öar där människorna har bevarat sin särart och platserna sin identitet. Följ med till Ponza och möt den gamle fiskaren Beppe och hans åsna och smaka på havets delikatesser. Ta färjan ut i den okända toskanska arkipelagen och kliv iland på den gamla fängelseön Capraia. Möt våren på Salina när kaprisen börjar blomma eller lämna det larmande Neapel och låt själen få ro hos vinbönderna på Ischia. Än en gång överraskar Bo Hagström oss genom att visa det okända och det äkta bortom massturismens attraktioner.
Liksom i SVT:s succéprogram Solens mat är det fotograf Per Anders Rudelius som har fångat Solens öar med sin kamera.
"Jag ger er mina allra bästa öar. Det är en resa ut i det blå med den salta havsbrisen i ansiktet och solen i ögonen. Men framför allt är det en resa till den läckra och nyttiga medelhavsmaten. Solens mat."
Bo Hagström
Presenterade öar: Ponza, Capraia, Salina, Ischia
Ica Bokförlag 1 9789153431367 -
Italienska desserter
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2009. 93 sidor.
Nyskick. Vid beställningar över 500 SEK är det fri frakt inrikes. Titta gärna till mina andra böcker, har över 2000 böcker i sortimentet.
Italienska desserter - som smeker smaklökarna och
fyller sinnet med solmogna dofter.
Syndigt gott! Kaloribomberna efter läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153431862
- Titel
- Italienska desserter
- Författare
- Bo Hagström - Robert Maglia
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 93 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 272 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 549 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Italienska desserter - som smeker smaklökarna och
fyller sinnet med solmogna dofter.
Syndigt gott! Kaloribomberna efter maten väcker ofta dubbla känslor. Men det finns en väg till ångestfri och sinnlig njutning: La dolce vita italiana! Italienarna har en avslappnad inställning till efterrätter. Ofta är det stundens ingivelse som får styra; säsongens frukt och bär, en perfekt mogen ost eller ett läckert bakverk hos den lokala bagaren.
Som värd behöver man faktiskt inte bekymra sig så mycket om desserten för ofta ordnar gästerna den. I varje fall på landsbygden är det vanligt att man tar med sig en dessert när man är bortbjuden, ungefär som vi tar med oss en flaska vin. Det är en älskvärd tradition, som alltid blir mycket uppskattad. Men trots den lättsamma attityden presterar italienarna ofta efterrätter som är svårslagna.
Boken bjuder på de läckraste desserterna från Italien i urval av Bo Hagström och Robert Maglia. Robert Maglia står för recept och tillagning och Bo Hagström för text och anekdoter.
Bo Hagström känd från Tv-programmet Solens Mat och böckerna Solens Mat, Solens Smak och Solens Öar. Robert Maglia med bakgrund från Italien och italiensk mat som specialitet. Robert har 2 gånger varit finalist i tävlingen Bocuse D´or i den svenska uttagningen
Ica Bokförlag 1 9789153431862 -
Italia! : guide till det bästa av det godaste
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 2013. 279 sidor.
Mycket gott skick. Litet färgskrap på pärmen fram och några hanteringsspår på pärmen. I övrigt jättefint skick. Inspirerande bok. Personlig hälsning på sida 3 från författaren. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153438809
- Titel
- Italia! : guide till det bästa av det godaste
- Författare
- Bo Hagström
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 279 sidor
- Bandtyp
- Halvklotband
- Mått
- 234 x 296 mm Ryggbredd 30 mm
- Vikt
- 1704 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Bo Hagström presenterar de allra bästa italienska specialiteterna, vad som karakteriserar dem och vem som tillverkar dem. Visste du till exempel att det är stor skillnad på en parmesanost gjord på mjölk från kor på sommarbete och en parmesan som gjorts på mjölk från kossor som står i stall?
Boken är späckad med historisk kunskap och anekdoter som får oss att förstå varför det italienska köket blivit så älskat över hela världen. Läs om vilket inflytande Slow Food-rörelsen haft för småskaliga och traditionella producenter och lär känna fenomenet och mattemplet Eataly. Dessutom tips på avstickare från allfarvägarna som leder dig till garanterat unika matupplevelser!
Ica Bokförlag 9789153438809
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn