-
Högt blodtryck : Må bra och ät gott
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2004. 135 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151842264
- Titel
- Högt blodtryck : Må bra och ät gott
- Författare
- Lotta Brinck - Karin Schenck-Gustafsson
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 135 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 170 x 240 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 528 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Karin Schenck-Gustafsson, välkänd överläkare och docent i kardiologi, beskriver på ett enkelt och lättfattligt sätt bakgrund och orsaker till våra problem med högt blodtryck. Hon besvarar dessutom frågor som:
Vad är högt blodtryck? Hur vanligt är det? Kan man förebygga/bota högt blodtryck? Hur farligt är stress i sammanhanget? Varför är det viktigt att medicinera; vilka är riskerna annars? Hur viktigt är det med motion? Vilka symtom ska man ge akt på? När kan det bli farligt? Hur viktigt är det att man äter bra? Är det något man ska passa sig för som man inte behövt tänka på innan?
Själklart är kosten viktig. Att välja bra och god mat kan man dock behöva hjälp med. Den hjälpen kommer i andra halvan av boken där Lotta Brinck, erfaren journalist, matlagare och dietist med flera kokböcker bakom sig, presenterar ett stort antal recept, närmare bestämt drygt 60 stycken.
Förutom recepten finns ett stort antal tips- och förklaringstexter som motiverar läsaren och ger förståelse för varför olika livsmedel är särskilt bra för människor med eller i riskzonen för högt blodtryck. Recepten omfattar bröd, frukost, mellanmål, vardagsmat, "tio-i-topp", festmat och utflyktsmat. För de lockande matbilderna står Nisse Peterson, en av Sveriges främsta matfotografer. Pernilla Qvist har formgivit.
Prisma 1 9789151842264 -
Det vegetariska köket
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2002. 224 sidor.
Nära nyskick. Boken är hel och ren. Några mikroskopiska tecken på att ha varit i kontakt med annan yta hindrar mig från att skriva NYSKICK.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151839695
- Titel
- Det vegetariska köket
- Författare
- Lotta Brinck
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 224 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 190 x 225 mm
- Vikt
- 805 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Allt fler äter alltmer grönt och hoppar över kött, korv, kyckling och kanske även fisk och skaldjur. Vi gör det för att grön mat är så god, doftar så härligt och för att den ofta blir så vacker. Eller helt enkelt för att vi mår bra av att äta vegetariskt. Det är nyttigt, sunt och hälsosamt. Att äta mycket grönt medför dessutom att man äter lite mer på naturens villkor.
Huvuddelen av boken består av över 300 recept. De allra flesta maträtterna är helgröna men en betydande del är ovo-laktovegetariska, dvs. de innehåller också ägg och mjölkprodukter. I de fallen finns det tips om hur man enkelt och läckert gör rätten rent vegansk. Inspirationen är hämtad från när och fjärran! Här finns de läckraste och bästa vegetariska maträtterna från all världens kök: medelhavsmat förstås och mängder av inspirerande recept från Europa, Mellanöstern, Afrika, indien, Thailand, Kina, Japan, Latinamerika. Frukosten är ett viktigt mål,som får sitt eget kapitel. Liksom drycker.
Dessutom finns kapitel om näringslära, råd om hur man bygger upp ett genomtänkt basskafferi, hur man utnyttjar säsongernas möjligheter, tips på utmärkta rätter med ingredienser som alltid är billiga, osv.
Prisma 1 9151839695 -
Det vegetariska köket : den goda gröna maten...
Inbunden bok. Prisma. 3 uppl. 2007. 224 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151849560
- Titel
- Det vegetariska köket : den goda gröna maten från hela världen
- Författare
- Lotta Brinck
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 224 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 175 x 245 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 763 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Allt fler äter alltmer grönt och hoppar över kött, korv, kyckling och kanske även fisk och skaldjur. Vi gör det för att grön mat är så god, doftar så härligt och för att den ofta blir så vacker. Eller helt enkelt för att vi mår bra av att äta vegetariskt. Det är nyttigt, sunt och hälsosamt. Att äta mycket grönt medför dessutom att man äter lite mer på naturens villkor.
Huvuddelen av boken består av över 300 recept. De allra flesta maträtterna är helgröna men en betydande del är ovo-laktovegetariska, dvs. de innehåller också ägg och mjölkprodukter. I de fallen finns det tips om hur man enkelt och läckert gör rätten rent vegansk.
Inspirationen är hämtad från när och fjärran! Här finns de läckraste och bästa vegetariska maträtterna från all världens kök: medelhavsmat förstås och mängder av inspirerande recept från Europa, Mellanöstern, Afrika, indien, Thailand, Kina, Japan, Latinamerika. Frukosten är ett viktigt mål,som får sitt eget kapitel. Liksom drycker.
Dessutom finns kapitel om näringslära, råd om hur man bygger upp ett genomtänkt basskafferi, hur man utnyttjar säsongernas möjligheter, tips på utmärkta rätter med ingredienser som alltid är billiga, osv.
Boken utkom första gången 2002
Prisma 3 9789151849560 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9150211528
- Titel
- Barnfamiljens bästa mat
- Författare
- Lotta Brinck
- Förlag
- Berghs
- Utgivningsår
- 1999
- Omfång
- 176 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 135 x 197 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 368 g
- Språk
- Svenska
Berghs 1 9150211528 -
Det vegetariska köket : den goda gröna maten...
Inbunden bok. Prisma. 3 uppl. 2007. 224 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151849560
- Titel
- Det vegetariska köket : den goda gröna maten från hela världen
- Författare
- Lotta Brinck
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 224 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 175 x 245 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 763 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Allt fler äter alltmer grönt och hoppar över kött, korv, kyckling och kanske även fisk och skaldjur. Vi gör det för att grön mat är så god, doftar så härligt och för att den ofta blir så vacker. Eller helt enkelt för att vi mår bra av att äta vegetariskt. Det är nyttigt, sunt och hälsosamt. Att äta mycket grönt medför dessutom att man äter lite mer på naturens villkor.
Huvuddelen av boken består av över 300 recept. De allra flesta maträtterna är helgröna men en betydande del är ovo-laktovegetariska, dvs. de innehåller också ägg och mjölkprodukter. I de fallen finns det tips om hur man enkelt och läckert gör rätten rent vegansk.
Inspirationen är hämtad från när och fjärran! Här finns de läckraste och bästa vegetariska maträtterna från all världens kök: medelhavsmat förstås och mängder av inspirerande recept från Europa, Mellanöstern, Afrika, indien, Thailand, Kina, Japan, Latinamerika. Frukosten är ett viktigt mål,som får sitt eget kapitel. Liksom drycker.
Dessutom finns kapitel om näringslära, råd om hur man bygger upp ett genomtänkt basskafferi, hur man utnyttjar säsongernas möjligheter, tips på utmärkta rätter med ingredienser som alltid är billiga, osv.
Boken utkom första gången 2002
Prisma 3 9789151849560 -
Det vegetariska köket : den goda gröna maten...
Inbunden bok. Prisma. 3 uppl. 2007. 224 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151849560
- Titel
- Det vegetariska köket : den goda gröna maten från hela världen
- Författare
- Lotta Brinck
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 224 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 175 x 245 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 763 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Allt fler äter alltmer grönt och hoppar över kött, korv, kyckling och kanske även fisk och skaldjur. Vi gör det för att grön mat är så god, doftar så härligt och för att den ofta blir så vacker. Eller helt enkelt för att vi mår bra av att äta vegetariskt. Det är nyttigt, sunt och hälsosamt. Att äta mycket grönt medför dessutom att man äter lite mer på naturens villkor.
Huvuddelen av boken består av över 300 recept. De allra flesta maträtterna är helgröna men en betydande del är ovo-laktovegetariska, dvs. de innehåller också ägg och mjölkprodukter. I de fallen finns det tips om hur man enkelt och läckert gör rätten rent vegansk.
Inspirationen är hämtad från när och fjärran! Här finns de läckraste och bästa vegetariska maträtterna från all världens kök: medelhavsmat förstås och mängder av inspirerande recept från Europa, Mellanöstern, Afrika, indien, Thailand, Kina, Japan, Latinamerika. Frukosten är ett viktigt mål,som får sitt eget kapitel. Liksom drycker.
Dessutom finns kapitel om näringslära, råd om hur man bygger upp ett genomtänkt basskafferi, hur man utnyttjar säsongernas möjligheter, tips på utmärkta rätter med ingredienser som alltid är billiga, osv.
Boken utkom första gången 2002
Prisma 3 9789151849560 -
Celiaki : att inte tåla gluten : må bra och ä...
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2006. 136 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151846209
- Titel
- Celiaki : att inte tåla gluten : må bra och ät gott
- Författare
- Brinck, Lotta
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 136 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 175 x 250 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 529 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Ungefär 1 av 100 svenskar har celiaki, det vill säga de tål inte gluten. Det är ett livslångt handikapp och diagnosen drabbar de flesta som ett dråpslag. Men med rätt mat kan man snabbt bli bättre. Den här boken ger inspirerande och god hjälp på vägen.Celiaki är en livslång sjukdom men när diagnosen väl är ställd vänder det. Med rätt mat tillfrisknar tarmen och allmäntillståndet blir de närmaste månaderna bättre. Diffusa krämpor från mage och tarm försvinner, kanske även huvudvärk, värk i skelettet och nedstämdhet.Den här boken förklarar vad celiaki är och visar hur man kommer till rätta med sin sjukdom. Maten är mycket viktig ? både som friskfaktor och som glädjekälla. Här finns exempel på spännande alternativ till pastan, mjölet och andra livsmedel som innehåller gluten. Men även recept på glutenfria varianter av pizza, pannkaka, paj, grovt och mättande bröd, läckra kakor och luftiga efterrätter.Lars Stenhammar, docent och överläkare vid barnklinikerna i Östergötland har forskat och skrivit om celiaki i 30 år. Här beskriver han sjukdomens historia, orsaker, symptom och behandling.För recept, goda livsmedelsval och praktiska matråd står Lotta Brinck ? matjournalist och dietist med ett antal kokböcker bakom sig, de flesta utgivna av Prisma.
Prisma 1 9151846209 -
Barnfamiljens bästa mat
Inbunden bok. Berghs. 1 uppl. 1999. 176 sidor.
Nyskick. Berghs. 1998. 171 s. Inbunden. 360 gram. Förlagsny. Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9150211528
- Titel
- Barnfamiljens bästa mat
- Författare
- Lotta Brinck
- Förlag
- Berghs
- Utgivningsår
- 1999
- Omfång
- 176 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 135 x 197 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 368 g
- Språk
- Svenska
Berghs 1 9150211528 -
Julstök : Pyssel, klappar, julbak, mat
Inbunden bok. Rabén & Sjögren. 1 uppl. 1995. 92 sidor.
Nära nyskick. Mycket fint och välbevarat exemplar. Boken är hanterad med största varsamhet.
Minimala hanteringsspår på pärmen. För övrigt så är allt i nyskick.
Boken är rikligt illustrerad och har steg-för-steg bilder.
En julbok för hela familjen med det mesta som h läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9129630975
- Titel
- Julstök : Pyssel, klappar, julbak, mat
- Författare
- Lotta Brinck
- Förlag
- Rabén & Sjögren
- Utgivningsår
- 1995
- Omfång
- 92 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Vikt
- 469 g
- Språk
- Svenska
Rabén & Sjögren 1 9129630975 -
Gröna rätter för unga kockar
Inbunden bok.
Nära nyskick. Rabén & Sjögren. 1996. 77 s. Förlagsband. 17,5 x 23,5cm. Rikt illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789129630541
- Titel
- Gröna rätter för unga kockar
- Författare
- Lotta Brinck
- Förlag
- Rabén & Sjögren
- Utgivningsår
- 1996
- Omfång
- 77 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Vikt
- 343 g
- Språk
- Svenska
9789129630541 -
Celiaki : att inte tåla gluten : må bra och ä...
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2006. 136 sidor.
Nyskick. Förlagets laminatband, 8o. Ny bok - restupplaga. Flera ex finns. Se också våra övriga böcker - samma fraktpris oavsett antal titlar du beställer av oss. Klicka på Lemon Art nedan och skriv sökord i titelrutan, exv Restupplaga (nya böcker från 29 kr/st). … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151846200
- Titel
- Celiaki : att inte tåla gluten : må bra och ät gott
- Författare
- Brinck, Lotta
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 136 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 175 x 250 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 529 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Ungefär 1 av 100 svenskar har celiaki, det vill säga de tål inte gluten. Det är ett livslångt handikapp och diagnosen drabbar de flesta som ett dråpslag. Men med rätt mat kan man snabbt bli bättre. Den här boken ger inspirerande och god hjälp på vägen.Celiaki är en livslång sjukdom men när diagnosen väl är ställd vänder det. Med rätt mat tillfrisknar tarmen och allmäntillståndet blir de närmaste månaderna bättre. Diffusa krämpor från mage och tarm försvinner, kanske även huvudvärk, värk i skelettet och nedstämdhet.Den här boken förklarar vad celiaki är och visar hur man kommer till rätta med sin sjukdom. Maten är mycket viktig ? både som friskfaktor och som glädjekälla. Här finns exempel på spännande alternativ till pastan, mjölet och andra livsmedel som innehåller gluten. Men även recept på glutenfria varianter av pizza, pannkaka, paj, grovt och mättande bröd, läckra kakor och luftiga efterrätter.Lars Stenhammar, docent och överläkare vid barnklinikerna i Östergötland har forskat och skrivit om celiaki i 30 år. Här beskriver han sjukdomens historia, orsaker, symptom och behandling.För recept, goda livsmedelsval och praktiska matråd står Lotta Brinck ? matjournalist och dietist med ett antal kokböcker bakom sig, de flesta utgivna av Prisma.
Prisma 1 9789151846200 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789151842400
- Titel
- Diabetes : må bra och ät gott
- Författare
- Brinck, Lotta
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 170 x 240 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 524 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Första titeln i en ny serie om mat och våra vanligaste sjukdomar. "Må bra och ät gott" är det genomgående temat. Här beskriver läkaren Per Ove Lind sjukdomens orsaker, förklarar vad man bör ta hänsyn till när det gäller mathållning, motion med mera och redogör också för de senaste forskningsrönen. Dietisten och matjournalisten Lotta Brinck bidrar med ca 60 recept och ytterligare hälsotips.
Prisma 1 9789151842400 -
Julstök. Pyssel, klappar, julbak, mat.
Inbunden bok. Rabén & Sjögren. 1 uppl. 1995. 92 sidor.
Mycket gott skick. [+] Modern julbok för hela familjen, barn och vuxna tillsammans, sprängfylld av idéer från första advent till tjugondedag Knut. Rikt illustrerad. Inbunden, färgtryckt laminatband / kartonnage, illustrerade första och sista uppslag. Kvadratisk 8:o. 230x230 läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9129630975
- Titel
- Julstök : Pyssel, klappar, julbak, mat
- Författare
- Lotta Brinck
- Förlag
- Rabén & Sjögren
- Utgivningsår
- 1995
- Omfång
- 92 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Vikt
- 469 g
- Språk
- Svenska
Rabén & Sjögren 1 9129630975 -
Diabetes : må bra och ät gott
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2004. 144 sidor.
Nyskick. Att leva med diabetes kräver att man är lite extra mån om sig själv, att man tar sin kropp och hälsa på allvar. Det borde förstås alla göra - även vi som ännu inte fått den allt vanligare vällevnadssjukdomen diabetes typ-2. Den här boken gör det betydligt läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151842408
- Titel
- Diabetes : må bra och ät gott
- Författare
- Brinck, Lotta
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 170 x 240 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 524 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Första titeln i en ny serie om mat och våra vanligaste sjukdomar. "Må bra och ät gott" är det genomgående temat. Här beskriver läkaren Per Ove Lind sjukdomens orsaker, förklarar vad man bör ta hänsyn till när det gäller mathållning, motion med mera och redogör också för de senaste forskningsrönen. Dietisten och matjournalisten Lotta Brinck bidrar med ca 60 recept och ytterligare hälsotips.
Prisma 1 9151842408 -
Hjärt-kärlsjukdomar : må bra och ät gott
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2005. 137 sidor.
Nyskick. Fyra miljoner människor varav hälften kvinnor dör varje år i hjärt- och kärlsjukdomar i Europa. Och fler blir det tyvärr.
Vad beror det på? Och finns det något vi själva kan göra utöver medicinering för att vända denna utveckling?
Karin Schenck-Gus läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151845229
- Titel
- Hjärt-kärlsjukdomar : må bra och ät gott
- Författare
- Lotta Brinck - Karin Schenck-Gustafsson
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 137 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 170 x 240 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 525 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Fyra miljoner människor varav hälften kvinnor dör varje år i hjärt- och kärlsjukdomar i Europa. Och fler blir det tyvärr. Vad beror det på? Och finns det något vi själva kan göra utöver medicinering för att vända denna utveckling?
Karin Schenck-Gustafsson, välkänd överläkare och docent i kardiologi, beskriver på ett enkelt sätt bakgrund och orsaker till våra vanligaste hjärt- och kärlsjukdomar: hjärtinfarkt, kärlkramp i bröstet, stroke och fönstertittarsjuka. Hon besvarar dessutom frågor som:
Varför får vi hjärt- och kärlsjukdomar? Vilka är riskfaktorerna? Kan man förebygga/bota hjärt- och kärlsjukdomar? Hur farligt är stress i sammanhanget? Varför är det viktigt att medicinera; vilka är riskerna annars? Hur viktigt är det med motion? Vilka symptom ska man ge akt på? När kan det bli farligt?
Självklart är det viktigt vad man äter, även i förebyggande syfte. Nyttig mat och hälsosamma livsvanor stärker hjärtat och förebygger hjärt- och kärlsjukdomar. Att välja och hitta bra och god mat kan man dock behöva hjälp med. Den hjälpen kommer i andra halvan av boken där Lotta Brinck, erfaren journalist, matlagare och dietist med flera kokböcker bakom sig, presenterar ett stort antal recept. Recepten omfattar allt från frukost och fika till hälsosam husmanskost. Förutom recepten finns tips- och förklaringstexter som motiverar läsaren och ger förståelse för varför olika livsmedel skyddar mot hjärt- och kärlsjukdomar. För matbilderna står Nisse Peterson, en av Sveriges främsta matfotografer. Pernilla Qvist har formgivit.
Prisma 1 9151845229 -
Hjärt-kärlsjukdomar : må bra och ät gott
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2005. 137 sidor.
Mycket gott skick. Rikt illustrerad. 18x24 cm.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151845229
- Titel
- Hjärt-kärlsjukdomar : må bra och ät gott
- Författare
- Lotta Brinck - Karin Schenck-Gustafsson
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 137 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 170 x 240 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 525 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Fyra miljoner människor varav hälften kvinnor dör varje år i hjärt- och kärlsjukdomar i Europa. Och fler blir det tyvärr. Vad beror det på? Och finns det något vi själva kan göra utöver medicinering för att vända denna utveckling?
Karin Schenck-Gustafsson, välkänd överläkare och docent i kardiologi, beskriver på ett enkelt sätt bakgrund och orsaker till våra vanligaste hjärt- och kärlsjukdomar: hjärtinfarkt, kärlkramp i bröstet, stroke och fönstertittarsjuka. Hon besvarar dessutom frågor som:
Varför får vi hjärt- och kärlsjukdomar? Vilka är riskfaktorerna? Kan man förebygga/bota hjärt- och kärlsjukdomar? Hur farligt är stress i sammanhanget? Varför är det viktigt att medicinera; vilka är riskerna annars? Hur viktigt är det med motion? Vilka symptom ska man ge akt på? När kan det bli farligt?
Självklart är det viktigt vad man äter, även i förebyggande syfte. Nyttig mat och hälsosamma livsvanor stärker hjärtat och förebygger hjärt- och kärlsjukdomar. Att välja och hitta bra och god mat kan man dock behöva hjälp med. Den hjälpen kommer i andra halvan av boken där Lotta Brinck, erfaren journalist, matlagare och dietist med flera kokböcker bakom sig, presenterar ett stort antal recept. Recepten omfattar allt från frukost och fika till hälsosam husmanskost. Förutom recepten finns tips- och förklaringstexter som motiverar läsaren och ger förståelse för varför olika livsmedel skyddar mot hjärt- och kärlsjukdomar. För matbilderna står Nisse Peterson, en av Sveriges främsta matfotografer. Pernilla Qvist har formgivit.
Prisma 1 9151845229 -
Gröna rätter för unga kockar
Inbunden bok. Rabén & Sjögren. 1 uppl. 1996. 77 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag saknas. 24 x 18 cm
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9129630541
- Titel
- Gröna rätter för unga kockar
- Författare
- Lotta Brinck
- Förlag
- Rabén & Sjögren
- Utgivningsår
- 1996
- Omfång
- 77 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Vikt
- 343 g
- Språk
- Svenska
Rabén & Sjögren 1 9129630541 -
Barnfamiljens bästa mat - recept och tips för...
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Stockholm : Bergh, 1994 (Finland) 176s. Färgill. Ill.: Charlotte Ramel. 20 x 13,5 cm. ISBN: 91-502-1152-8 ; Inbunden dekorerat förlagsband med ljusgrönt läsemärke. (Kartonnage) Märke på försättsbladet av tidigare brukare, i övrigt nära nyskick. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789150211528
- Titel
- Barnfamiljens bästa mat
- Författare
- Lotta Brinck
- Förlag
- Berghs
- Utgivningsår
- 1999
- Omfång
- 176 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 135 x 197 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 368 g
- Språk
- Svenska
9789150211528 -
Stark, glad, gravid : Träning för dig som vän...
Inbunden bok. Miro Förlag. 3:e uppdaterade upp., 2:a tryckningen uppl. 2016. 184 sidor.
Nära nyskick. Stor storlek: 24,6 cm x 17,5 cm. 481 gram. (låda20220326-2#0).
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789187181085
- Titel
- Stark, glad, gravid : träning för dig som väntar barn
- Författare
- Wigbrant, Maria
- Förlag
- Miro Förlag
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 184 sidor
- Bandtyp
- Flexband
- Mått
- 176 x 248 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 490 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vad kan jag träna som gravid och hur kommer jag igång efter
förlossningen? Vilken mat får jag äta?
Här är den kompletta hälsoboken med träningsprogram, hälsotips och matidéer för hela graviditeten i en tredje, uppdaterad upplaga. Boken är utökad med ännu mer råd, information och övningar kring hållnings- och stabilitetsträning och hur man kan träna magen, både medan den växer och efter förlossningen.
Författaren Maria Wigbrant är barnmorska, träningsinstruktör och instruktörsutbildare för SAFE.
Kapitlet med mattips och recept är skrivet av dietisten och
matskribenten Lotta Brinck. Profylaxgruppens Anna Frisk har
bidragit med ett kapitel om avspänning och förlossningsförberedelse.
Stark, glad, gravid vänder sig till dig som väntar barn och till alla som arbetar med gravida och nyförlösta.
Miro Förlag 3:e uppdaterade upp., 2:a tryckningen 9789187181085 -
Celiaki - att inte tåla gluten - må bra och ä...
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2006. 136 sidor.
Nyskick. Laminatband. Rikl.färgfotoillustrerad. Oläst
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151846200
- Titel
- Celiaki : att inte tåla gluten : må bra och ät gott
- Författare
- Brinck, Lotta
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 136 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 175 x 250 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 529 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Ungefär 1 av 100 svenskar har celiaki, det vill säga de tål inte gluten. Det är ett livslångt handikapp och diagnosen drabbar de flesta som ett dråpslag. Men med rätt mat kan man snabbt bli bättre. Den här boken ger inspirerande och god hjälp på vägen.Celiaki är en livslång sjukdom men när diagnosen väl är ställd vänder det. Med rätt mat tillfrisknar tarmen och allmäntillståndet blir de närmaste månaderna bättre. Diffusa krämpor från mage och tarm försvinner, kanske även huvudvärk, värk i skelettet och nedstämdhet.Den här boken förklarar vad celiaki är och visar hur man kommer till rätta med sin sjukdom. Maten är mycket viktig ? både som friskfaktor och som glädjekälla. Här finns exempel på spännande alternativ till pastan, mjölet och andra livsmedel som innehåller gluten. Men även recept på glutenfria varianter av pizza, pannkaka, paj, grovt och mättande bröd, läckra kakor och luftiga efterrätter.Lars Stenhammar, docent och överläkare vid barnklinikerna i Östergötland har forskat och skrivit om celiaki i 30 år. Här beskriver han sjukdomens historia, orsaker, symptom och behandling.För recept, goda livsmedelsval och praktiska matråd står Lotta Brinck ? matjournalist och dietist med ett antal kokböcker bakom sig, de flesta utgivna av Prisma.
Prisma 1 9789151846200 -
Mat med känsla för miljö
Inbunden bok. Stockholm : Naturvårdsverket : Konsumentverket ; Uppsala : Livsmedelsverket. 1998. 136 sidor.
Nära nyskick. Kartonnage
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 916201191x
- Titel
- Mat med känsla för miljö
- Författare
- Brinck, Lotta - Bontin, Ida - Peterson, Nils - Sverige. Naturvårdsverket
- Förlag
- Stockholm : Naturvårdsverket : Konsumentverket ; Uppsala : Livsmedelsverket
- Utgivningsår
- 1998
- Språk
- Svenska
Stockholm : Naturvårdsverket : Konsumentverket ; Uppsala : Livsmedelsverket 916201191x -
Celiaki : att inte tåla gluten : må bra och ä...
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2006. 136 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151846209
- Titel
- Celiaki : att inte tåla gluten : må bra och ät gott
- Författare
- Brinck, Lotta
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 136 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 175 x 250 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 529 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Ungefär 1 av 100 svenskar har celiaki, det vill säga de tål inte gluten. Det är ett livslångt handikapp och diagnosen drabbar de flesta som ett dråpslag. Men med rätt mat kan man snabbt bli bättre. Den här boken ger inspirerande och god hjälp på vägen.Celiaki är en livslång sjukdom men när diagnosen väl är ställd vänder det. Med rätt mat tillfrisknar tarmen och allmäntillståndet blir de närmaste månaderna bättre. Diffusa krämpor från mage och tarm försvinner, kanske även huvudvärk, värk i skelettet och nedstämdhet.Den här boken förklarar vad celiaki är och visar hur man kommer till rätta med sin sjukdom. Maten är mycket viktig ? både som friskfaktor och som glädjekälla. Här finns exempel på spännande alternativ till pastan, mjölet och andra livsmedel som innehåller gluten. Men även recept på glutenfria varianter av pizza, pannkaka, paj, grovt och mättande bröd, läckra kakor och luftiga efterrätter.Lars Stenhammar, docent och överläkare vid barnklinikerna i Östergötland har forskat och skrivit om celiaki i 30 år. Här beskriver han sjukdomens historia, orsaker, symptom och behandling.För recept, goda livsmedelsval och praktiska matråd står Lotta Brinck ? matjournalist och dietist med ett antal kokböcker bakom sig, de flesta utgivna av Prisma.
Prisma 1 9151846209 -
Julstök : Pyssel, klappar, julbak, mat
Inbunden bok. Rabén & Sjögren. 1 uppl. 1995. 92 sidor.
Nära nyskick. Se innehåll, illustrationer och skick i bildgalleriet!
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9129630975
- Titel
- Julstök : Pyssel, klappar, julbak, mat
- Författare
- Lotta Brinck
- Förlag
- Rabén & Sjögren
- Utgivningsår
- 1995
- Omfång
- 92 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Vikt
- 469 g
- Språk
- Svenska
Rabén & Sjögren 1 9129630975 -
Julstök : Pyssel, klappar, julbak, mat
Inbunden bok. Rabén & Sjögren. 1 uppl. 1995. 92 sidor.
Nära nyskick. Se innehåll, illustrationer och skick i bildgalleriet!
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9129630975
- Titel
- Julstök : Pyssel, klappar, julbak, mat
- Författare
- Lotta Brinck
- Förlag
- Rabén & Sjögren
- Utgivningsår
- 1995
- Omfång
- 92 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Vikt
- 469 g
- Språk
- Svenska
Rabén & Sjögren 1 9129630975 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9150211323
- Titel
- Bästa barnmaten
- Författare
- Lotta Brinck
- Förlag
- Berghs
- Utgivningsår
- 1993
- Omfång
- 80 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 217 g
- Språk
- Svenska
Berghs 1 9150211323 -
Tigerkaka och prickig fisk : kokbok för unga...
Inbunden bok. Rabén & Sjögren. 1992.
Nära nyskick. namnad. Portot gäller oavsett antal böcker. - För dig som tycker om mat. För dig som tycker om läckra middagar, mustiga bröd, eleganta efterrätter och smarriga mellanmål. Med den här boken i ena handen och sleven i den andra, hoppas vi att du ska prova på läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789129620894
- Titel
- Tigerkaka och prickig fisk : kokbok för unga kockar
- Författare
- Brinck, Lotta - Blåberg, Anette
- Förlag
- Stockholm : Rabén & Sjögren
- Utgivningsår
- 1992
- Språk
- Svenska
Rabén & Sjögren 9789129620894 -
Diabetes : må bra och ät gott
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2004. 144 sidor.
Nyskick. Portot gäller oavsett antal böcker. - Att leva med diabetes kräver att man är lite extra mån om sig själv, att man tar sin kropp och hälsa på allvar. Det borde förstås alla göra - även vi som ännu inte fått den allt vanligare vällevnadssjukdomen diabetes läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151842408
- Titel
- Diabetes : må bra och ät gott
- Författare
- Brinck, Lotta
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 170 x 240 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 524 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Första titeln i en ny serie om mat och våra vanligaste sjukdomar. "Må bra och ät gott" är det genomgående temat. Här beskriver läkaren Per Ove Lind sjukdomens orsaker, förklarar vad man bör ta hänsyn till när det gäller mathållning, motion med mera och redogör också för de senaste forskningsrönen. Dietisten och matjournalisten Lotta Brinck bidrar med ca 60 recept och ytterligare hälsotips.
Prisma 1 9151842408 -
Helgstök : Godis, pyssel, lekar, traditioner
Inbunden bok. Rabén & Sjögren. 1 uppl. 1997. 93 sidor.
Nära nyskick. Namnad
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9129639735
- Titel
- Helgstök : Godis, pyssel, lekar, traditioner
- Författare
- Lotta Brinck
- Förlag
- Rabén & Sjögren
- Utgivningsår
- 1997
- Omfång
- 93 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Vikt
- 496 g
- Språk
- Svenska
Rabén & Sjögren 1 9129639735 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789150211528
- Titel
- Barnfamiljens bästa mat
- Författare
- Lotta Brinck
- Förlag
- Berghs
- Utgivningsår
- 1999
- Omfång
- 176 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 135 x 197 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 368 g
- Språk
- Svenska
Berghs 1 9789150211528 -
Mat med känsla för miljö
Inbunden bok. Stockholm : Naturvårdsverket : Konsumentverket ; Uppsala : Livsmedelsverket. 1:a uppl. 1998. 136 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 916201191x
- Titel
- Mat med känsla för miljö
- Författare
- Brinck, Lotta - Bontin, Ida - Peterson, Nils - Sverige. Naturvårdsverket
- Förlag
- Stockholm : Naturvårdsverket : Konsumentverket ; Uppsala : Livsmedelsverket
- Utgivningsår
- 1998
- Språk
- Svenska
Stockholm : Naturvårdsverket : Konsumentverket ; Uppsala : Livsmedelsverket 1:a 916201191x
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn