-
Le Cordon Bleu bjuder på Efterrätter
Häftad bok. Könemann. 2006. 64 sidor.
Mycket gott skick. Massor av goda recept för olika tillfällen. Kokbok. Mjukband med vikomslag, s k danskt band. Kvadratisk 8:o. 245x210x8 mm. 290 g. Välvårdat och fint ex, ej ägarnamn. [31109] … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9783833129650
- Titel
- Efterrätter
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 64 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Språk
- Svenska
Könemann 9783833129650 -
Le Cordon Bleu bjuder på: 1. Franska speciali...
Häftad bok. Könemann. 2007.
Mycket gott skick. Massor av goda recept för olika tillfällen. ISBN 3829018533 resp. 9783833129650, utg. 2006 resp. 2007. Två mjukband med vikomslag, s k danskt band. Kvadratisk 8:o. 245x210x15 mm [alla]. 580 g [alla]. Välvårdat och fint set, ej ägarnamn. [31109] … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKKönemann -
4 x Hemmets fina bakbok [7]: 1. Baka julens g...
Inbunden bok. Hemmets Veckotidning (HV). 1 uppl. 1987. 96 sidor.
Mycket gott skick. Fyra rikt illustrerade klammerhäften distribuerade som bilagor till med Hemmets Veckotidning 1987-1988, oftast fastklamrade i mittuppslaget. Ca 150 recept för alla typer av bakning till storhelger - bullar, kakor, tårtor, rulltårtor, mjuka kakor etc. Häft läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKHemmets Veckotidning (HV) 1 -
Grilla som proffsen
Häftad bok. Norstedts. 2 uppl. 2014. 192 sidor.
Nyskick. NY FRÅN LAGER. [+] 149 spännande, heta, lockande matrecept av riktiga råvaror i tre metoder - grillat, BBQ, asado. Mjukband med vikomslag, s k danskt band. Rikt illustrerad med färgbilder. 8:o. 191x156x15 mm. 410 g. Nytt, oläst ex. [ii/Lir/31106] … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113058580
- Titel
- Grilla som proffsen!
- Författare
- Borssén, Jonas
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 156 x 191 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 408 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Lagom till grillsäsongen finns nu den oumbärliga och uppdaterade Grilla som proffsen! i plånboks- och köksvänligt smartformat!
Att grilla rätt är en konst och inte detsamma som att slänga en köttbit på gasolgrillen. För att höja säsongens smakupplevelser och slå grannarna med häpnad är det dags att ta examen i grillandets ädla konst och njuta av bokens tre hörnpelare: grillat (tillagning med mycket stark och direkt glödvärme), BBQ (tillagning med svag och indirekt glödvärme samt med rökved) och asado (helgrillat lamm, spädgris, vildsvin med mera på spett eller liknande). Dessa tre stilar är fundamentet för all tillagning över eld.
Boken bjuder på 150 recept, allt från sommarens godaste grillade blåmusslor till barbecuegrillad lax som kyssts av rökaromen. Prova också den underbara kombinationen av grillad endivesallat med gorgonzola, honung och valnötter eller något så enkelt som grillad färskpotatis med olivcrème. Köttälskaren får sina lustar tillfredställda av saftig och mör entrecôte, revbensspjäll och lammkotletter. Lika förföriskt god är brasiliansk picanha och en rad andra styckningsdetaljer. Vegetarianer, och alla andra för den delen, kan festa på bland annat svampburgare med mandel och spenat, grillad sparris eller frasiga quesadillas med taleggio, aprikos och kapris. För att inte tala om eldprovet, helgrillat lamm och spädgris samt Jonas berömda porchetta. Samtidigt får grillade bröd, frukter och grönsaker smaka på träkolsaromen. Glazer, smaskiga såser och sallader samt förföriskt goda grilldesserter fulländar din utbildning i grillat, BBQ och asado.
Norstedts 2 9789113058580 -
Sommarkalas
Häftad bok. Norstedts. 3 uppl. 2014. 282 sidor.
Nyskick. NY FRÅN LAGER. Uppföljaren till Vinterkalas, Rimfrost och trädgårdsdrömmar, Vårkänning, Trädgårdsmagi, Hannus mat, Trädgårdsvisioner. Njutningsfull, sensuell och glädjefylld kokbok med recept. Sagolika bilder som ger inspiration till sommarkalas. Mjukband läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113058603
- Titel
- Sommarkalas
- Författare
- Sarenström, Hannu
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 282 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 155 x 190 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 596 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Ständigt aktuelle Hannu Sarenströms inspirerande Sommarkalas finns nu i ett litet och behändigt smartformat som passar alla plånböcker. En perfekt present till en vän eller kanske dig själv, när du vill planera sommarens fester och umgänge i bersån under långa, ljusa kvällar. Få kan skriva så lustfyllt och filosofiskt om mat och natur som Hannu:
"Jag älskar månadsskiftet maj-juni, våren har visserligen blommat över men sparrisen skjuter fortfarande nya skott, rabarbern har blad stora som dasslock och årets första färskpotatis är inom räckhåll. I köket är det både vår och sommar samtidigt. Och strax utanför köksfönstret nere i Munkängarna blommar ramslöken i kilometerlånga stråk, en bröllopsvit vitlöksdoftande upplevelse som jag aldrig tröttnar på! Och varje nytt blad är början till grönskande festmåltider, vilket betyder försommarpesto, soppa och sill med smak av ramslök, mums!"
I kapitel som Sommarromansen, Plötsligt är det fest varje kväll, Äntligen tomtater och Sylta och safta lite mer tar Hannu oss från de första sommarkänslorna till höstens smygande intrång. Det plockas nypotatis, firas midsommar, grillas, fiskas, plockas svamp, bakas och äts kräftor - allt som hör sommaren till. Med underbara naturbilder, enkla och ståtliga dukningar och en stor dos inspiration kliver vi rakt ut på sommarängen med Hannu.
Boken utsågs till vinnare i Årets Svenska Måltidslitteratur 2011 i kategorin Livsstilslitteratur med motiveringen: "En njutningsfull, sensuell och glädjefylld kokbok med sagolika bilder som ger inspiration till många varierade sommarkalas."
Norstedts 3 9789113058603 -
London - en pubguide
Häftad bok. Grenadine. 1 uppl. 2009. 473 sidor.
Mycket gott skick. Pubguiden som tar dig till samma bänk som Charles Dickens satt på, George Orwells favoritpub, eller en pubrunda i Karl Marx fotspår. Guide till pubar över hela England, inklusive historia och anekdoter kring såväl pubarna, orterna som Englands ofta blodig läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185329915
- Titel
- London - en pubguide
- Författare
- Larsson, Krister
- Förlag
- Grenadine
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 473 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 160 x 220 mm Ryggbredd 35 mm
- Vikt
- 960 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- London en pubguide
Londonentusiasten Krister Larsson har i denna guidebok beskrivit sina ingående och mycket läsvärda studier av London och dess pubar. Inte mindre än 127 pubar finns med! De är strukturerade per stadsdel på ett mycket överskådligt sätt. I boken hittar du som läsare intressant historik om både pubarna och de områden de ligger i. Hur denna bok kom till beskriver författaren så här: Allt började i januari 1997 vid ett samtal med en arbetskamrat och den därpå följande resan till London. Efter denna resa var jag såld på engelska pubar. Jag fick ett obeskrivligt begär att undersöka detta närmare samt att uppleva atmosfären i dem. Under alla sina resor har Krister också dokumenterat alla de kända och okända, men genomgående fascinerande personer som korsat hans och pubarnas vägar under Londons långa och våldsamma historia.
Grenadine 1 9789185329915 -
Den underbara matresan. Boken om den nya sven...
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 1996. 311 sidor.
Nära nyskick. Kulinarisk resa genom hela Sverige, från Glemmingebro i söder till Harrå i norr där råvaror, producenter och stjärnkockarna i Svenska Kocklandslaget mixar samman i en kreativ röra och trevliga reportage. Rikt illustrerad kokbok, fotografier av Lars Paulss läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9119436726
- Titel
- Den underbara matresan : boken om den nya svenska maten med 198 recept och reseberättelser från 15 gårdar
- Författare
- Lennart Hagerfors
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 1996
- Omfång
- 311 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1572 g
- Språk
- Svenska
Norstedts 1 9119436726 -
Nils Emils middagstips
Inbunden bok. TV4 AB. 1 uppl. 2001. 175 sidor.
Mycket gott skick. Vanlig svensk husmanskost men på kulinarisk nivå. Massor av vardagliga recept av kock i paritet med Tore Wretman. Förord Lasse Anrell. Teckningar signerade Stig Claesson, Slas. Rikt illustrerad kokbok. Inbunden, dekortryckt pärm / kartonnage, färgade förs läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9189406206
- Titel
- Nils Emils middagstips
- Författare
- Nils-Emil Ahlin
- Förlag
- TV4 AB
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 175 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 215 x 302 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 1092 g
- Språk
- Svenska
TV4 AB 1 9189406206 -
Smoothies. Fräscht, fruktigt och oemotståndli...
Inbunden bok. NGV. 1 uppl. 192 sidor.
ISBN 9783625121503
Nyskick. Sugen på en färsk energikick? Då är dessa smoothies och juiceshakes precis vad du behöver! Massor av recept på rena vitaminbomber. Rikt illustrerad. Inbunden, färgtryckt laminatband / kartonnage, färgade första och sista uppslag. 4:o. 270x215x18 mm. 900 g läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKNGV 1 9783625121503 -
Sommarkokboken
Inbunden bok. Page One Publishing. 1 uppl. 1999. 109 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Lasse Berghagens kulinariska favoriter, recept hämtade från hela Sverige. Parade med Berghagens lyriska sångtexter och notstrofer (musiktryck). Signerad av Berghagen i trycket. Rikt illustrerad. Inbunden, färgtryckt laminatband / kartonnage med skyddsomsl läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9171250654
- Titel
- Sommarkokboken
- Författare
- Berghagen, Lars
- Förlag
- Stockholm : Page One Publishing
- Utgivningsår
- 1999
- Språk
- Svenska
Page One Publishing 1 9171250654 -
Mannerströms skaldjur
Inbunden bok. Norstedts. 2 uppl. 2009. 256 sidor.
Mycket gott skick. Leif Mannerström älskar skaldjur. Här bjuder han på sina bästa recept. Bon apetit! (Har även utg. Mannerströms... bästa, mat, menyer, helg, berså, fisk, jul, färs, skaldjur, sill och strömming, middagstips, viltkokbok, julkokbok, stora kokbok, husmanskost läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113023472
- Titel
- Mannerströms skaldjur
- Författare
- Mannerström, Leif
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 256 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 221 x 286 mm Ryggbredd 26 mm
- Vikt
- 1424 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "En omfattande, vacker, inspirerande och kunskapsspäckad invigning i konsten att anrätta räkor, ostron, humrar och krabbor av vår kanske störste skaldjurskock."
Så löd vinnarmotiveringen från Årets svenska måltidslitteratur 2008 i kategorin "Folkets röst".
Mannerströms skaldjur fick också tredje pris i Gourmand World Cookbook Awards 2008 i kategorin "Best Fish Book in the World".
I Mannerströms skaldjur lagar Leif till de skaldjur som finns i svenska vatten, och lite till. Här finns recept med räkor, scampi, ostron, kräftor, havskräftor, hummer, krabba, musslor, pilgrimsmusslor, snäckor och sjöborrar. Samt en lång rad fantastiska kombinationer, där skaldjuren sätter guldkant på rätter med andra ingredienser.
Leif gratinerar, gör sallader, soppor, kombinerar med nya såser och kryddningar, friterar, serverar som ceviche, toast och omelett, grillar, gör risotto, paella, terriner ... Möjligheterna är oändliga för en mästarkock som Leif Mannerström!
Mannerströms skaldjur är en bok för glädje och njutning!
Norstedts 2 9789113023472 -
Man tager vad man haver. Jan-Öjvind Swahn ber...
Inbunden bok. Bra Böcker. 1 uppl. 1970. 119 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag saknas. Kulturhistorisk odyssé om traditioner kring mat och matbord, och annan matglädje. Ciceron Jan-Öjwind Svahn. Rikt illustrerad. Inbunden, relieftryckt illustrerat klotband utan skyddsomslag. 8:o. 240x215x12 mm. 520 g. Välvårdat och fint antikvariskt ex, ej läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKBra Böcker 1 -
Receptsamling. Utarbetad vid Statens skolköks...
Häftad bok. Svenska Bokförlaget / Norstedts. 15:1 uppl. 1942. 108 sidor.
Hyggligt skick. Receptsamling avsedd för skolköksutbildningarna i Sverige under 1900-talets första hälft. Klammerhäfte. 8:o. 190x120x6 mm. 100 g. Tummat ex (främst omslaget), intakt klammerhäftning, ej ägarnamn. [31015id] … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKSvenska Bokförlaget / Norstedts 15:1 -
Desserter. Europas mästerkockar bjuder till b...
Inbunden bok. Läsförlaget. 1 uppl. 1999. 331 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. 150 recept och maträtter komponerade av några av de allra främsta mästerkockarna i Europa. Kokbok. Eurodélices. (Serien består av: 1.Kalla förrätter. 2.Varma förrätter. 3.Fisk och skaldjur. 4.Kött och fågel. 5.Desserter. 6.Bakverk.) Rikt illustrerad. Inbu läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 3829009569
- Titel
- Desserter
- Förlag
- Läsförlaget
- Utgivningsår
- 1999
- Omfång
- 331 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 238 x 307 mm Ryggbredd 28 mm
- Vikt
- 2015 g
- Språk
- Svenska
Läsförlaget 1 3829009569 -
Skånsk mat. Skånsk matkultur för nutida bruk.
Häftad bok. Nordvästra Skånes Tidningar [NST]. 3 uppl. 1979. 64 sidor.
Mycket gott skick. Rätter typiska för matkulturen i Skåne. Receptsamling tillkommen genom en pristävling i NST 1973. Rikt illustrerat klammerhäfte. 8:o. 205x210x6 mm. 180 g. Välvårdat och fint ex, ej ägarnamn. [31014] … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKNordvästra Skånes Tidningar [NST] 3 -
Tareq Taylor. Om mat och kärlek.
Inbunden bok. ICA Bokförlag. 1 uppl. 2011. 199 sidor.
Mycket gott skick. Taylors bästa recept. Men också färgstarka berättelser om matlagning, från barndomens första experiment till upptäckarlusta och strapatsrika äventyr i kök och fjärran länder. Rikt illustrerad kokbok. Inbunden, färgtryckt laminatband / kartonnage, färgade läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153435754
- Titel
- Tareq Taylor : om mat och kärlek
- Författare
- Tareq Taylor - Petra Öhlin Lindhem
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 199 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 195 x 228 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 760 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Tareq Taylor har en livslång och passionerad kärlek till mat. Både tillagningen och måltiden. Redan som liten älskade Tareq att experimentera i köket hemma i lägenheten i Malmö, och hans mamma gav honom fria händer. Inspiration hämtade han från mammas svenska husmanskost, pappas arabiska kök och morfars brittiska matinfluenser - cross cooking långt innan ordet var uppfunnet, alltså.
I sin första kokbok delar Tareq Taylor här med sig av sina bästa recept, men också av färgstarka minnen av mat och kärlek, från barndomens första experiment under 1970- och 80-talen, då middagarna hemma runt köksbordet var en trygg oas fjärran från mobbingen i skolan, till upptäckarlusta och strapatsrika äventyr i nya kök och fjärran länder som Seychellerna och Australien.
Väl hemma igen startade Tareq restaurang, och vi får anekdoter och recept både från Tareqs välkända gourmetkrog trappaner och från mysiga Slottsträdgårdens Kafé som alla Malmöbor tagit till sitt hjärta. Kaféet är beläget just i den trädgård som tevetittare från hela landet lärt känna genom det populära programmet Trädgårdsfredag, där Tareq med smittande entusiasm lagar spontan och jordnära mat av nyskördade råvaror.
ICA Bokförlag 1 9789153435754 -
Svenska landskapsrätter.
Inbunden bok. Generalstabens Litografiska Anstalt. 1965. 206 sidor.
Mycket gott skick. Urval recept signifikanta för olika svenska landskap, sammanställt av Oskar Jakobsson. Utg. i samarbete med Svenska turistförningen. Rikt illustrerad kokbok, teckningar och omslag Ylva Källström-Eklund. Inbunden, färgtryckt pappband / kartonnage, tryckta läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKGeneralstabens Litografiska Anstalt -
God mat i grevens tid. Historiska & kulinaris...
Inbunden bok. Görmangruppen / Arena. 1 uppl. 1995. 127 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Lång rad festmenyer inkl. recept skapade av Trolleholms köksmästare Eric Lips blandat med släkt- och kulturhistoria på Trolleholms slott i Skåne, anekdoter, krigsäventyr, skrönor om vålnader och slottsspöken. Rikt illustrerad kokbok. Inbunden, halvklotban läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 917843100X
- Titel
- God mat i grevens tid : historiska & kulinariska äventyr från Trolleholms slott
- Författare
- Pernfors, Bengt - Magnusson, Gunnar - Görmangruppen
- Förlag
- Stockholm : Arena ; Malmö : Görmangruppen
- Språk
- Svenska
Görmangruppen / Arena 1 917843100X -
Barnens skafferi
Häftad bok. ICA Bokförlag. 1:2 uppl. 2001. 96 sidor.
Mycket gott skick. Rikt illustrerad kokbok för barn med lekande lätta recept. Spiralband. Tvär 4:o. 200x270x15 mm. 540 g. Välvårdat och fint ex, ej ägarnamn. [31006] … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9153421590
- Titel
- Barnens skafferi
- Författare
- ICA Provkök
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 96 sidor
- Bandtyp
- Spiral
- Vikt
- 540 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det här är en kreativ kokbok för hela familjen som presenterar annorlunda vardagsmat på ett roligare sätt. Med hjälp av Barnens skafferi gör du den vanliga vardagsmaten både annorlunda och roligare. Recepten är enkla och illustrerade med bilder och passar såväl barn som föräldrar. Idén till boken springer ur behovet som alla föräldrar har - maten ska vara god, nyttig och näringsriktig. Dessutom ska det gå fort och ge barnen stor aptit. drygt 40 recept, genomillustrerad med fyrfärgsillustrationer.
ICA Bokförlag 1:2 9153421590 -
Mina smaker från Provence. Medelhavets läcker...
Häftad bok. Norstedts. 1 uppl. 2010. 120 sidor.
Nyskick. Lättlagde rätter gjorda på råvaror från södra Frankrike. Rikt illustrerad kokbok med recept. Spiralband / ringpärm som kan ställas på högkant, förvarad i kassett. 8:o. 250x155x45 mm. 900 g. Välvårdat och fint ex, skick som ny. [31005] … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113030463
- Titel
- Mina smaker från Provence : medelhavets läckerheter
- Författare
- Couet, Danyel
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 120 sidor
- Bandtyp
- Spiral
- Mått
- 153 x 250 mm Ryggbredd 44 mm
- Vikt
- 893 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Följ med till Provence, där kullarna doftar av vild rosmarin och timjan. Här finns stjärnkockens bästa recept på mustiga grytor, lätta fiskrätter och härliga efterrätter.
Till vardags styr Danyel Couet ett av Sveriges främsta restaurangkök, det på F12 i Stockholm. Men han lagar naturligtvis även mer än gärna mat när han är ledig. I Mina smaker från Provence bjuder han på de rätter som ligger honom allra varmast om hjärtat, dem han ofta lagar hemma. Mat från Medelhavet som smakar sol och värme och som är enkel att laga.
Boken är paketerad på ett nytt och praktiskt sätt för hemmamatlagaren. Den är försedd med ringpärm och kan ställas på högkant. Varje enskilt, enkelt beskrivet recept upptar en egen sida, vilket gör att stjärnkocken Danyel kan stå bredvid dig på köksbänken när du lagar middag. De vackra bilderna är tagna av David Loftus.
I serien "Stjärnkocken vid din spis" ingår också Stefano Catenaccis Mitt goda Toscana, Melker Anderssons Mina frestelser från Grekiska övärlden samt Markus Aujalays Mina favoriter från Barcelona.
Norstedts 1 9789113030463 -
Stenålderskost. Paleo - kokbok för moderna mä...
Inbunden bok. Optimal Förlag. 1 uppl. 2013. 260 sidor.
Mycket gott skick. Mat för Hedenhösare på stenåldersvis, dvs kost baserad på kött, fisk, grönsaker, ägg, frukt, bär, nötter, men inte socker, pasta, ris eller spannmålsprodukter - s k paleokost. Rikt illustrerad kokbok. Inbunden, färgtryckt pappband / kartonnage, färgade fö läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789172412613
- Titel
- Stenålderskost : Paleo - kokbok för moderna människor
- Författare
- Rode Andersen, Thomas
- Förlag
- Optimal Förlag
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 260 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 195 x 250 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 1140 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Maten som dina gener är vana vid!
Paleo är en förkortning av paleolitikum, den vetenskapliga benämningen på stenåldern. Recepten i den här boken baseras på den senaste forskningen om den kost som vi är genetiskt anpassade för. Stenålderskost. I Tomas Rode Andersens evolutionärt intelligenta recept står de naturliga råvarorna och smakerna i centrum.
Stjärnkocken Tomas Rode Andersen har varit kökschef på Kong Hans Kælder i Köpenhamn i snart tjugo år. 2008 förverkligade han sin dröm och gjorde om menyn på sin lyxkrog. Nu serverar han modern stenålderskost i gourmetklass.
I boken finns fler än 80 fantastiska recept som bygger på stenålderskostens principer, där kött, fisk grönsaker, ägg, frukt, bär och nötter utgör basen. Naturligt och hälsosamt. Till glädje för gommen, magen och hela kroppen.
Paleo innebär också att ta hand om hela sin kropp och att se kosten och träningen i ett helhetsperspektiv. Som en livsstil. I boken delar Thomas med sig av sina bästa träningstips.
Författaren
Thomas Rode Andersen Mr Paleo är en av Danmarks mest kända kockar. Han har arbetat på två- och trestjärniga Michelinkrogar i Danmark, Österrike och Tyskland. Rode Andersens bok har sålt 75 000 exemplar i Danmark på åtta månader.
Hemsida
länk
Optimal Förlag 1 9789172412613 -
Småkakor - klassiska, fyllda, dubbla, glasera...
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2011. 158 sidor.
Mycket gott skick. Trolla på bara ett par timmar fram högar av läckra kakor och bjud på ett riktigt kakkalas. Massor av recept. Hyllning till gamla tiders kalas med sju sorters kakor. Rikt illustrerad. Inbunden, färgtryckt klotband, färgtryckta första och sista uppslag, läs läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113035222
- Titel
- Småkakor : klassiska, fyllda, dubbla, glaserade och dekorerade
- Författare
- Andersson, Bodil - Stevens, Brett
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 158 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 205 x 227 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 572 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Hoppa över de torra kanelbullarna och köpekakorna och satsa på hemgjorda, utsökta småkakor och bakverk!
Lyxa till eftermiddagsfikan med härliga och moderna godsaker. Läckra småkakor och bakverk, allt från klassiska havrekakor och maffiga chocolate chip cookies till pecan- och kaffebiscotti, macadamiakakor med vit choklad och valnötskrisp.
Norstedts 1 9789113035222 -
Köksalmanack x 2: 1. köksalmanack 2003. 2. Kö...
Inbunden bok. Semic. 1 uppl.
Mycket gott skick. Festrätter, vardagsmat, veckomatsedlar, tips och idéer. Kokböcker, diverse olika artiklar och kåserier omkring mat och mattraditioner. Årgång 2003 är jubileumsbok för att fira obruten utg. 70 år, 1933-2003. Två inbundna färgtrykta laminband / kartonnage, läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKSemic 1 -
Stora boken om grillning. Så lyckas man med g...
Inbunden bok. Parragon. 1 uppl. 2011. 320 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. ALLA recept, och knepen, du behöver för att få bästa möjliga resultat vid grillen. Mer än 140 goda recept. Rikt illustrerad kokbok. Inbunden, färgtryckt laminatband / kartonnage med identiskt illustrerat skyddsomslag, färgade första och sista uppslag. 4:o läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9781445429762
- Titel
- Stora boken om grillning : så lyckas man med grillen, marinaden och kryddningen
- Förlag
- Parragon
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 320 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 225 x 277 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 1518 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- IStora boken om grillninghittar du alla recept du behöver för att bli en mästare vid grillen.
Här finns recept på många grillfavoriter, bland annat härliga grillbiffar, läckra spätt, finaste fisken, välsmakande vegetariskt, smarriga sallader, bästa tillbehören, desserter och drinkar.
Så, nu är det bara att tända grilen och sätta igång !
Parragon 1 9781445429762 -
Grilla vilt och fisk
Inbunden bok. Bokförlaget Settern. 1 uppl. 2002. 96 sidor.
Nyskick. Många och skiftande recept. (Av förf. utg.: Styckning av vilt; Passning av älg; Eftersök av älg och rådjur; Jägarens skinn och hudar; Det viktiga eftersöket; Grilla vilt och fisk; Fisken efter fångsten; Så röker du kött och fisk; Från håv till tallrik; Vi läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9175865491
- Titel
- Grilla vilt och fisk
- Författare
- Alf Andersson
- Förlag
- Bokförlaget Settern
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 96 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 245 x 175 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 366 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Så är mannen bakom succéboken Så röker du kött och fisk framme igen!
Denna gång handlar det om hur man på bästa sätt grillar vilt och fisk, samt hur man bygger olika slag av grillar och tar hand om råvarorna från skog, sjö och mark för ett gott resultat. Allt genomfört på författarens sedvanliga noggranna och pedagogiska sätt, som blivit ett adelsmärke för hans populära böcker - vare sig det handlar om styckning av vilt, rensning av fisk, eftersök m.m. Recepten är många och skiftande, fotograferade av Christer Johansson, känd skribent och fotograf i fiskepressen. Han svarar också för bokens fina miljöfoton. Alf Andersson har gjort teckningarna i sin grillbok.
Böcker av Alf Andersson:
Styckning av vilt I, 1988
Passning av älg, 1990
Eftersök på älg och rådjur, 1992
Jägarens skinn och hudar, 1993
Fisken efter fångsten, 1996
Det viktiga eftersöket, 1999
Så röker du kött och fisk, 2000
Grilla vilt och fisk, 2002
Styckning av vilt II, 2003
M.R.2007
Bokförlaget Settern 1 9175865491 -
Frederik Zälls bästa grill
Inbunden bok. Grenadine Bokförlag. 1 uppl. 2021. 74 sidor.
Nyskick. Eskobar-gitarristen Frederik Zälls absoluta grillfavoriter. (Av förf. utg.: Frederik Zäll's bästa... 1...grill. 2...såser, röror, krämer, fonder och klassiker. 3...förrätter och smårätter. 4...grytor. 5...lergrytor och långkok. 6...sommarmat, sill, fisk o läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789188397492
- Titel
- Frederik Zälls bästa grill
- Författare
- Zäll, Frederik
- Förlag
- Grenadine Bokförlag
- Utgivningsår
- 2021
- Omfång
- 74 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 245 mm Ryggbredd 11 mm
- Vikt
- 346 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En bok som är fylld till bredden av Frederik Zäll´s absoluta grillfavoriter.I den här boken har Frederik Zäll valt att samla några av sina bästa grillrecept. Inspirationen är ofta från det stora landet med alla möjligheterna, borta i väst, men det finns även kopplingar till Sverige, Japan, Tyskland och en hel del andra länder i boken.Bland de olika favoriterna tåls att nämnas Peppargrillad Lax med jordgubbar, Heta entrecôterullader, Charkens bästa med surkål, Devil s Smoked Chicken, Mighty Fine Iberico Steak Det smakar gott redan när man bläddrar i boken och inspirationen blommar ut till max tack vare de läckra bilderna. Här har vi en framtida klassiker!Boken tilldelades priset "Best in the world" i kategorin "Barbecue", vid den årliga internationella finalen i Gourmand Cookbook Awards.Frederik Zäll är en mångsysslare av rang. Hans band Eskobar släpper under 2020 sitt sjunde album och har turnerat världen runt sedan 1999. Frederik har skrivit otaliga kokböcker och med storsäljarna Stora Grytboken (Årets Svenska Måltidslitteratur 2017 - Måltidsakademien) och Grilla & Rök (Årets Svenska Grillbok 2019 World Gourmand Cook Book Awards) som riktigt fina höjdpunkter. Utöver kokböckerna har Frederik skrivit och illustrerat barnbokstrilogin Drakarnas Land. Han har jobbat många år på TV4 Nyhetsmorgon, haft matlagningsprogram på SVT-Barnkanalen och ligger bakom Svinninge Ölkompani. Under 2020 öppnades hand första restaurang Zäll s Smokehouse i Åkersberga.
Grenadine Bokförlag 1 9789188397492 -
Julgodis. För små och stora sockerbagare.
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 1 uppl. 2008. 95 sidor.
Mycket gott skick. Smarriga recept på godis för julen. Rikt illustrerad. Inbunden, färgtryckt laminatband / kartonnage, färgtryckta första och sista uppslag. Kvadratisk 8:o. 217x217x13 mm. 470 g. Välvårdat och fint ex, ej ägarnamn. [3912rp] … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155254179
- Titel
- Julgodis : för små och stora sockerbagare
- Författare
- Westman, Johanna
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 95 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 217 x 217 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 463 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Att laga mat är roligt men det är ju nödvändigt. Att göra godis och konfekt är helt överflödigt, onyttigt, onödigt och fullkomligt underbart! Just därför måste man göra massor, tycker Johanna Westman.Här kan alla hitta sitt älsklingsgodis att äta själv, eller att ge bort. Fint inslaget godis blir jättefina och smarriga julklappar!Prova annorlunda knäck med apelsin eller choklad, barnsligt god kola som smakar citron, saffran eller lakrits. Smaka på trillingnöt, wienernougat, pistagepralin, mozartkulor och baci - italienska kyssar. Eller varför inte klassiska kyssar med pepparmynta. Och för den som tänker i GI-banor finns också flera lockande godisbitar, som chokladdoppad physalis eller frukt- och nötbollar.Med hjälp av alla dessa härliga julgodisrecept kan såväl stora som små sockerbagare ge julens gottebord "extra allt"! Hemgjort godis ligger i tiden. Hellre goda onyttigheter gjorda med kärlek än med konstgjorda tillsatser!Bokens alla fina bilder är tagna av fotografen Eva Ankarvall.
Bokförlaget Semic 1 9789155254179 -
Tradisjonsmat. "Nögne pöjker og tilslørte bon...
Inbunden bok. Trysil-forlaget. 1 uppl. 1993. 143 sidor.
ISBN 8291352038
Mycket gott skick. Samlinger av 200 gamle lokale matoppskrifter og retter, mattradisjonar, matskikkar og matminner fra Engerdal og Trysil i Hedmark fylke, Norge. Og mange artikler om oppbevaringsmetoder og tillberedning, om livet på setra, kosthold i skogen og om levekår ge läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKTrysil-forlaget 1 8291352038 -
Mannerströms julkokbok
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2010. 237 sidor.
Mycket gott skick. Swedish Christmas Cooking in Swedish. MASSOR av recept och inspiration till julbordet. Text Jesper Lindberg. Recept: Leif Mannerström, Karl-Magnus Edberg, Katja Palmdahl. Rikt illustrerad av Tomas Yeh. Inbunden, rött halvklotband, illustrerad kartonnagepä läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113024004
- Titel
- Mannerströms julkokbok
- Författare
- Mannerström, Leif
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 237 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 220 x 286 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 1350 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Jag tycker om en gammaldags jul! Jag kavlar upp ärmarna och lagar all julmat från grunden. Jag lägger in sillen, gravar laxen, rullar köttbullar, kokar och griljerar skinkan, gör revbensspjällen ... Inget får saknas!
Sen är det gott med en kall snaps och lite mumma!"
Sveriges bästa kock lagar Sveriges godaste julbord. Här finns recepten som får de vuxna att tindra och barnen att flockas.
De bästa traditionerna, de godaste gotterna, bröd, korv, köttbullar ... Här finns glittret, brasan, tomtens spår i snön, den ångande glöggen, den hemgjorda marsipanen, vörtbröd, doppa, senap, kanel, saffran, kardemumma ...
Helt enkelt - dina drömmars jul. Här är råden, tipsen och recepten.
"Jag är inte mycket för halvfabrikat och snabba lösningar. Julmaten måste lagas från grunden på riktiga råvaror. Då finns det inget som är godare. Sedan samlar man familjen, tänder ljusen, ser ögonen glittra på både ung och gammal.
Det finns inget bättre än en riktig jul!"
Norstedts 1 9789113024004 -
Med en gammeldansk i Skåne. Och lite till.
Inbunden bok. GDV förlag. 1 uppl. 2002. 223 sidor.
Mycket gott skick. Kulinarisk rundresa bland krogar, hotell och restauranger i Skåne speglande kärleken till mat, dryck och övrigt kultur, gärna med danska förtecken, varvat med matlagning och läckra recept. (Del i serien Med en gammeldansk... i köket; ...på väg; ...i Skåne läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 916311643X
- Titel
- Med en gammeldansk i Skåne : och lite till
- Författare
- Agrelin, Ove
- Förlag
- Malmö : GDV förl
- Språk
- Svenska
GDV förlag 1 916311643X
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn