-
VÅRT SVENSKA MATARV – En kärleksförklaring
Inbunden bok. Bokförlaget Arena i samarbete med Årets Kock. 2002. 495 sidor.
Nyskick. –– NYSKICK, verkar oläst! – Obet. ytmärken på omslaget. – Format, ca 17x24x4 cm. – Se fler bilder! –– Lär känna våra bästa kockar som tillsammans med matglada skrivare och skildrare av den svenska mattraditionen tar dig med på en resa i vårt svenska m läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789178431731
- Titel
- Vårt svenska matarv : en kärleksförklaring
- Författare
- Lewander, Annica - Flygt, Torbjörn - Föreningen Årets kock
- Förlag
- Bokförlaget Arena
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 495 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 1 x 1 mm Ryggbredd 1 mm
- Vikt
- 1464 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Lär känna våra bästa kockar som tillsammans med matglada skrivare och skildrare av den svenska mattraditionen tar dig med på en resa i vårt svenska matarv. Kärleken till vår mat och musten i berättandet är den här bokens själ.
Du får 120 klassiska recept uppdaterade av kockarna i föreningen Årets Kock, bland andra Michael Björklund, Anders Dahlbom, Jonas Dahlbom, Fredrik Eriksson och Christer Lingström. Bland de medverkande författarna märks Carl Johan De Geer,Marie Hermansson, Maja Lundgren,Mikael Niemi och Bodil Malmsten.
Bokförlaget Arena i samarbete med Årets Kock 9789178431731 -
CORDIALLY INVITED –
Inbunden bok. –– FÖRLAGSNY! – Hodder & Stoughton. 2018. 256 sidor.
Nyskick. –– FÖRLAGSNY! – Se fler bilder! –– From Zoe Sugg - record breaking author and lifestyle content creator - comes Cordially Invited, a blueprint for making an event and a memory out of each day. Packed full of Ideas, inspiration and DIYs for making any d läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9781473687776
- Titel
- Cordially Invited
- Författare
- Sugg, Zoe
- Förlag
- Hodder & Stoughton
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 256 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 192 x 252 mm Ryggbredd 26 mm
- Vikt
- 1040 g
- Språk
- English
- Baksidestext
- For as long as Zoe Sugg can remember she has loved welcoming friends & family into her home, whether it's to celebrate someone else's big day or just being with friends, there is nothing she enjoys more than putting her energy into making any occasion special.In Zoe's eyes the best thing about getting people together is there really is no right or wrong way: maybe you want to plan a throw-everything-at-it shindig, or simply make a special effort for one guest. Mostly it's about how people feel when they're in your company. How the smallest of gatherings can feel momentous, and the biggest of parties can feel intimate.Over the years Zoe has shared glimpses of this side to her in her videos, with millions of viewers taking daily inspiration from her life. In Cordially Invited she shares her best and never seen before ideas in print. Divided into seasons, and woven through with Zoe's own stories and memories, this book reveals her favourite events - big or small - throughout the year and how to celebrate them in style.From practical ideas for how to feed your guests and hacks for unexpected get-togethers to simple but impressive DIYs and those personal touches people will remember, Cordially Invited is Zoe's blueprint for making an event and a memory out of each day.
–– FÖRLAGSNY! – Hodder & Stoughton 9781473687776 -
HEDONISTEN
Inbunden bok. Natur & Kultur. 2015. 239 sidor.
Nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK på inlagan, verkar oläst! – Obetydliga ytmärken på lite känsliga pärmarna. – Stort format, ca 23x31 cm! – Se fler bilder! ––
Detta är en bok om åtta middagar. Åtta gastronomiska tillfällen i våra liv där återhållsamhet ses som en sty läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127137875
- Titel
- Hedonisten
- Författare
- Crespi, Daniel
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratu
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 239 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 236 x 318 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 1470 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vinnare av Svenska Publishing-priset 2015 i kategorin Fackbok med motiveringen: "För ett coolt omslag, personligt skrivna texter och skicklig bildjournalistik - matpornografi på högsta nivå."
"Hedonisten är lätt årets mat- och kokbok hittills. Den ska upplevas."
Umeå Tidning
Detta är en bok om åtta middagar. Åtta gastronomiska tillfällen i våra liv där återhållsamhet ses som en styggelse och lagom är ett bannat ord. Dessa middagar är överdrivet överdådiga, ytterst oförståndiga, vansinnigt personliga och genomförda utan någon som helst tanke på en eventuell morgondag. Åtta tydliga avtryck av våra personligheter som matlagare och livsnjutare. Vi har förevigat dessa tillfällen när vi hänger oss åt mat och dryck med en stor nypa extra allt. Det är middagar starkt färgade av våra hårt hedonistiska själar med den godaste mat och dryck som vi tycker Moder Jord kan uppbringa.
Man kan kalla den här boken vad man vill, en hedonists handbok, en matpundares dagbok eller kanske, om man känner sig lite sådär lagom och mellanmjölk, några dårars dinerande, men den är framförallt en bok som inte är lik någon annan. En bok för och med riktiga bon vivants som lever livet, äter, dricker och röker som om morgondagen aldrig skulle komma. En gastropornografisk skapelse av sällan skådade mått, en hedonistisk bibel eller rätt och slätt bara 240 sidor Crespi & Einarsson. Detta, kära vänner, är Hedonisten. Skål för fan!
Middagarna:
Kaviar
En alltför ovanligt förekommande, episk, djupgående och livsfulländad middagstillställning över några kilo av den mest mytomspunna delikatessen av dem alla: störkaviaren.
Haute cuisine
Klassisk och perfekt mat i extrem lyxförpackning. Den här maten är vårt egentliga arv, ett arv som ytterst få varken kan eller vill förvalta men som ohyggligt många älskar.
Smörgåsbordet
Ett grande spectacle av sällan skådat mått. En middag som osar av vackert, svenskt mathantverk där Tore hela tiden sitter på axeln.
Vinmiddagen
24 magnumflaskor av monumentalt läcker druvjuice vävs in och lägger grunden för en bombastisk middag av sällan uppätet, men definitivt uppdrucket, slag.
Pre rigor mortis
Den ultimata och mest respektfulla jaktmiddagen. En jakt, ett djur, en slakt och sisådär tolv serveringar på det fortfarande kroppsvarma djuret innan den förargliga likstelheten inträder.
Mårten gås med extra allt
En gåsamiddag som skulle få självaste Edward Persson att blekna. En ytterst steroid, sydsvensk-osande, gourmandmiddag med en av våra finaste mattraditioner som grund.
Köttslöjd
En charkuterists och slaktares våta dröm. Den ädla konsten att förädla en gris till charkuterier av rang och sedan, 15 månader senare, laga en mathantverksspäckad slaktarmiddag.
En studie i entrecôte
Att fördjupa sig i den, på nötkreaturet, ädlaste styckdetaljen av dem alla är ett måste för den hedonistiskt hängivne. Ett snålvattendrypande svandyk i den marmorerade köttkonungens värld.
Dryck?
Alla, och då menar vi alla, middagar sköljs ner med ohemula mängder av passande drycker. Så detta verk handlar inte alls bara om mat utan precis lika mycket om hur man ytterligare förstärker middagsupplevelsen några rejäla snäpp tillsammans med goda drycker.
Daniel Crespi är lika delar restauratör, sommelier och hedonistiskt bokstavsbarn som ägnar sig åt att äta, dricka, röka och skriva sig genom livet. Till vardags driver han restaurangerna Djuret, Pubologi, Leijontornet 12 x 8, Tweed, The Burgundy och Svinet i Gamla Stan i Stockholm.
Mikael Einarsson är matlagare i själen, hängiven mathantverkare och fullfjädrad råvarufetischist. Han lagar, smakar och styckar sig igenom livet och ägnar sig åt köksmästargöromål på samma gastronomiska etablissemang som Crespi.
"Jag hoppas att den kan inspirera till fler hedonistiska val i livet, och lyfta mat-hedonismen i Sverige från sitt nuvarande stigmatiserade tillstånd."
Mattias Kroon, Sydsvenskan
"Den fotorika publikationen skildrar åtta stycken hämningslösa middagar och innehåller förutom 250 bilder av Calle Stoltz recept till samtliga rätter och kommentarer av krögaren själv."
Pelle Tamleht, Nöjesguiden
"Men Hedonisten är naturligtvins inte enbart ute efter att skaka om lagom-Sverige, det händlar faktiskt om två synnerligen kompetenta matkreatörer med tillgång till fantastiska råvaror."
Vin & Bar-JournalenJag hoppas att den kan inspirera till fler hedonistiska val i livet, och lyfta mat-hedonismen i Sverige från sitt nuvarande stigmatiserade tillstånd.
Sydsvenskan
Natur & Kultur 9789127137875 -
The RED DOT MELTING POT Cookbook – A Selectio...
Inbunden bok. International Cooking Club Singapore. 2017. 328 sidor.
ISBN 9789811145711
Nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK, oläst! – Stort format, ca 23x30x3 cm! – Se fler bilder! ––
This cookbook showcases 223 recipes from over 1,000 International Cooking Club Singapore participants from 97 countries.
• Divided into 11 regions of the world, each recip läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKInternational Cooking Club Singapore 9789811145711 -
ÄGG – Recept & teknik
Inbunden bok. –– FÖRLAGSNY! –– Natur & Kultur. 2014. 192 sidor.
Nyskick. –– FÖRLAGSNY! –– Se fler bilder! ––
Det finns inget som är så gott som egg benedict frasig brioche, perfekt pocherat ägg som toppas med smörig hollandaise. Eller att lyckas med sin omelett enligt klassiskt franskt manér, fast och slät på ytan utan färg läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127140066
- Titel
- Ägg : recept & teknik
- Författare
- Tove Nilsson
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 195 x 245 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 820 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Tove Nilsson är säker, både i sin matlagning och i sina fina matupplägg."
Elle Mat & Vin
"Ett måste för alla som älskar alla former av just ägg."
Svenska Dagbladet
"Höstens finaste kokbok. Gjord med mycket kunskap och värme. Köp den bara!"
Gomorron Sverige
Det finns inget som är så gott som egg benedict frasig brioche, perfekt pocherat ägg som toppas med smörig hollandaise. Eller att lyckas med sin omelett enligt klassiskt franskt manér, fast och slät på ytan utan färg och saftigt krämig inuti.
Hur får man ett perfekt kokt ägg med en krämig gula, vilken är den ultimata tiden och temperaturen? Hur går det till när ägget koagulerar och vad händer när man vispar en majonnäs? I boken hittar du rätt teknik och fakta för att lyckas med allt från kokt och pocherat ägg till 63-gradigt ägg och japansk omelett.
Det här är boken om ägg. Ägget som har en betydande roll i många av de godaste rätterna som finns egg noodles, shakshuka, huevos rancheros, pickled eggs, Scotch egg, egg pizza, solöga, Pelle Jansson, tea eggs och egg custard. Med rätter som dessa kan man, om man vill, äta ägg till varje måltid. Och det vill man.
Tove Nilsson är kock, matskribent och sommelier. Hon anlitas regelbundet av Sveriges ledande mattidningar, medverkar i TV4 Nyhetsmorgon och hörs återkommande i radio där hon delar med sig av sina godaste recept och berättar om det senaste inom matvärlden. Ända sedan Tove åt sin första huevos rancheros på Shopsins i New York för 10 år sedan har hon velat göra en bok om ägg.
"Tove Nilsson är säker, både i sin matlagning och i sina fina matupplägg. En inspirerande bok om man älskar ägg - som ju har en sådan betydande roll i många härliga klassiker."
Jenny Norberg, Elle Mat & Vin
"Här är boken du inte kan vara utan om du gillar ägg."
Granngården
"En väldigt häftig kokbok."
Magnus Utvik, SVT Gomorron Sverige
"En bok för såväl nördarna, som för gemene kokschef som ständigt misslyckas med att få till den perfekta konsistensen."
Vin & Bar-Journalen
"Grundlig, så kan man kort och precist beskriva Tove Nilssons nya ägg-epos."
MatMagasinetEn väldigt häftig kokbok.Magnus Utvik, SVT Gomorron Sverige
–– FÖRLAGSNY! –– Natur & Kultur 9789127140066 -
SOPPA MED TILLBEHÖR
Inbunden bok. Lind & Co. 2013. 99 sidor.
Nyskick. – ABSOLUT NYSKICK! – Se fler bilder! –– Många av oss ser soppa som alltför tråkig och enkel mat, och skulle inte kunna tänka sig att servera en soppa på en finare middag. Det vill jag ändra på nu! Få maträtter är så lätt- och snabblagade som soppor. A läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174611977
- Titel
- Soppa med tillbehör
- Författare
- Ahlberg, Monika
- Förlag
- Lind & Co
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 99 sidor
- Bandtyp
- Halvklotband
- Mått
- 195 x 240 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 590 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Många av oss ser soppa som alltför tråkig och enkel mat, och skulle inte kunna tänka sig att servera en soppa på en finare middag. Det vill jag ändra på nu! Få maträtter är så lätt- och snabblagade som soppor. Att de dessutom oftast är både nyttiga och vänliga mot plånboken är ju ytterligare anledning till att börja laga soppa. Och tråkig mat? Nej då, en soppa kan vara både vacker och elegant. Hemligheten ligger i att förädla den och sedan servera den med ett spännande tillbehör. Ett bra recept och en rejäl stavmixer är det som behövs.
En soppa kan serveras på flera vis. En rejälare portion ger en god och mättande huvudrätt i sällskap med ett gott bröd och en god ost. En nättare portion serverad i ett vackert glas, en kopp eller mindre skål, med fina tillbehör som till exempel färska räkor eller ugnstorkad parmaskinka, blir lätt till en elegant och uppskattad förrätt.
Här i min bok, Soppa med tillbehör, finns ett 40-tal recept till goda soppor för alla tillfällen och årstider allt från den enkla tomatsoppan till den exklusivare jordärtskockssoppan, den efterlängtade nässelsoppan och den matiga köttsoppan.
Till samtliga soppor föreslår jag också ett lockande tillbehör. Vad sägs till exempel om ugnsrostade tomater, riven mozzarella, halstrade pilgrimsmusslor, pocherat ägg, rostad vitlök, knaperstekt bacon eller ett rustikt och saftigt hembakat bröd?
Goda råd bjuder jag också på liksom en romantisk tråd med vackra ting som hör soppa till. Så, jag är alldeles säker på att ni från och med nu kommer att älska att laga och servera er soppa!
MONIKA AHLBERG startade på 1990-talet den stora kokbokstrenden i Sverige med Rosendals trädgårdscafé och är sedan dess en av Sveriges stora matprofiler. Med praktverket Monikas vardagsmat, som utkom hösten 2012, vann hon SM i kategorin Vardagsmåltider med Måltidsakademiens motivering: "En vackert iscensatt och redigt receptsatt handledning i att höja nivån på sin vardagsmat. Med några enkla handgrepp - och en nypa kärlek - blir allt definitivt godare." Monika syns och hörs regelbundet i media och håller föredrag och kurser. Hon har även vunnit utmärkelser från Gourmand World Cookbook Awards.
Lind & Co 9789174611977 -
LÅNGKOK
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2013. 141 sidor.
Nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK, verkar oläst! – Se fler bilder! ––
Kanske kan man tro att långkok inte alls passar den stressade nutidsmänniskan, men det är precis tvärtom.
• Grytor som kalops och boeuf bourguignon kräver faktiskt en ganska liten arbetsinsats läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174243567
- Titel
- Långkok
- Författare
- Linder, Jens
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 141 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 201 x 231 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 640 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Nu är den här, den efterlängtade nyutgåvan av Långkok. Kanske kan man tro att långkok inte alls passar den stressade nutidsmänniskan, men det är precis tvärtom. Grytor som kalops och boeuf bourguignon kräver faktiskt en ganska liten arbetsinsats eftersom de sköter sig själva på spisen. Och medan grytan eller steken tillagas kan man göra helt andra saker. I Långkok finns grytor, sautéer och raguer, såväl lättsamma och gräddvita som chiliheta och vitlöksskarpa. Här finns värmande soppor, stekar med knaprig yta och medgörliga saftiga inre och här finns långsamma lådor. Du hittar också tillbehör i form av karljohangratäng, pressgurka eller rostad potatis. Många av rätterna är svenska och komponerade av Jens Linder, en del kommer från andra delar av världen. Förutom de många välsmakande recepten får du allmänna tips om tillagning, köttkvalitet, förberedelser, kryddning och redningar.
Bonnier Fakta 9789174243567 -
VARJE DAG ÄR EN FEST – Catarina König – Vinna...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2016. 104 sidor.
Nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK, oläst! – Se fler bilder! ––
Rena smaker med elegans!
• När en matfashionista lagar mat blir det klassisk vardagslyx med rena smaker och snygga uppläggningar.
• Här finns Catarinas recept för en lyckad middagsbjudning, med alltifr läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174245486
- Titel
- Varje dag är en fest : vinnare av Sveriges Mästerkock 2016
- Författare
- König, Catarina
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 104 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 201 x 266 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 590 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- När en matfashionista lagar mat blir det klassisk vardagslyx med rena smaker och snygga uppläggningar. Här finns Catarinas recept för en lyckad middagsbjudning, med alltifrån fräscha drinkar, aptitretande mingelmat, goda förrätter, maffiga huvudrätter och söta desserter. Varje dag är en fest hos Catarina, och därför finns också hennes bästa vardagsrätter med en guldkant. Dessutom en bank av grundrecept på olika tillbehör samt en uppläggningsskola med de bästa tipsen för hur du kan få till riktigt fina uppläggningar. Följ Catarinas recept så blir det både snyggt och gott!
Bonnier Fakta 9789174245486 -
ÖSTERREICHISCHE KÜCHE – RELOADED
Inbunden bok. – FÖRLAGSNY! – Braumüller. 2014. 439 sidor.
ISBN 9783991001270
Nyskick. – FÖRLAGSNY! – Format ca 20x25x4 cm. – Se fler bilder! –– Zu Hause schmeckts am besten! Das findet auch Spitzenkoch Bernie Rieder und begibt sich auf eine kulinarische und historische Spurensuche quer durch Österreichs Küchen - nicht ohne innovative läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK– FÖRLAGSNY! – Braumüller 9783991001270 -
ÄTA INSEKTER – Entomaten och det stora protei...
Inbunden bok. –– FÖRLAGSNY! –– Pug Förlag. 2018. 190 sidor.
Nyskick. –– FÖRLAGSNY! –– Se fler bilder! ––
Äta insekter är boken som tar framtiden på allvar, och är en grundläggande guide för alla som vill dra sitt strå till stacken genom klimatsmart och resurseffektiv föda.
• Följ med på journalisten Anders Engströms läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789188699145
- Titel
- Äta insekter: entomaten och det stora proteinskiftet
- Författare
- Engström, Anders
- Förlag
- Pug Förlag
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 190 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 248 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 660 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Äta insekter är boken som tar framtiden på allvar, och är en grundläggande guide för alla som vill dra sitt strå till stacken genom klimatsmart och resurseffektiv föda. Följ med på journalisten Anders Engströms spännande resa bland entreprenörer, forskare, in i vårt egna land och ut i världen. Inspireras också av nyskapande, nyttiga och spännande recept från Sveriges insektskock Ola Albrektsson.Äta insekter beskriver inte bara vikten av ett proteinskifte och varför det är så smart och hälsosamt att äta just insekter, utan berättar också historien om en helt ny bransch, om utmaningarna som omgärdar den och vad som egentligen krävs för att insekter på riktigt ska bli ett vapen i kampen för vår framtida miljö. Här läser du bland annat om de framtida proteinalternativen, de främsta skälen till att äta insekter och om hur äntligen västvärlden också börjat anamma insektsmat. Boken bjuder bland annat på en omfattande guide till ätbara insekter med råd kring hur du köper, odlar, samlar och tillagar framtidens föda.Anders Engström är journalist, föreläsare och webbdesigner med ett brinnande intresse för teknik, kulturer och hur vi alla kan utvecklas och bli bättre. Han är också grundare av bugburger.se en blogg om framtidens proteinkälla där han sedan 2014 delat med sig av den senaste forskningen och nyheterna kring insektsmat i en modern tid.
–– FÖRLAGSNY! –– Pug Förlag 9789188699145 -
CAJSA WARG, HIRAM och de andra – Om svenska k...
Inbunden bok. Ordalaget Bokförlag. 2000. 206 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. –– ABSOLUT NYSKICK, oläst! – Obet. små märken på skyddsomslaget. – Se fler bilder! ––
Följ med till kvinnorna bakom våra kokböcker!
• Kulturhistoria med recept, ett eldorado för alla som intresserar sig för mat och historia.
• Här berättas om de st läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789189086159
- Titel
- Cajsa Warg, Hiram och de andra
- Författare
- Ärlemalm, Inger
- Förlag
- Ordalaget Bokförlag
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 206 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 178 x 250 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 714 g
- Språk
- Svenska
Ordalaget Bokförlag 9789189086159 -
INGEN MÅLTID UTAN OST – Världens godaste osta...
Inbunden bok. Läsförlaget. 2008. 189 sidor.
Nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK, verkar oläst! – Obet. ytmärken på omslaget. – Se fler bilder! ––
Du får möta våra kära vardagsostar; Grevé, Präst och alla de andra som vi dagligen lägger på frukostmackan. Du får även bekanta dig med det spännande utbudet hos gå läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197768900
- Titel
- Ingen måltid utan ost
- Författare
- Per Mårtensson - Claes Göran Green
- Förlag
- Läsförlaget
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 189 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 205 x 262 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 1016 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Följ med på en upptäcktsresa i ostarnas fascinerande värld - med en av Sveriges duktigaste osthandlare som ciceron. Du får möta våra kära vardagsostar; Grevé, Präst och alla de andra som vi dagligen lägger på frukostmackan. Du får även bekanta dig med det spännande utbudet hos gårdsmejerier runt om i Sverige. Naturligtvis åker vi söderut, här är några av utflyktsmålen;
Frankrike, där Roquefort är en av värdarna. Schweiz, där Gruyére möter upp i hela sin härlighet. Italien, där du bland annat får hälsa på hos Parmigiano-Reggiano. Spanien, där Manchego óch Monte Enebro vinkar glatt åt alla besökare. För den mer våghalsige står doftrika rödkittostar på programmet. Vad sägs om hembesök hos "The world´s stinkest Cheese" - Vieux-Boulogne? Även de nu så populära getostarna slår givetvis upp dörren och lockar förförsikt med oemotståndliga dofter.
Ingen måltid utan ost är en bok för alla som vill lära sig mer om ett livsmedel som bjuder på ett oändligt spektrum av smaker och dofter.
Här berättas personligt och sakkunnigt om olika ostars kännetecken, tillverkningsmetoder och kulturhistoria. Här ges värdefulla tips om drycker och tillbehör, och boken innehåller även matrecept och förslag till ett antal aptitretande ostbrickor. Alla ackompanjerat av bilder som doftar - och får snålvattnet att rinna till...
Världens godaste ostar - alla finns att köpa i Sverige -
presenterade av Peter Mårtensson.
Mannen bakom Möllans ost är osthandlaren Peter Mårtensson. Han startade i blygsam skala - den första butiken som öppnade 1988 var på 43 kvadratmeter - men bedriver nu Sveriges största ostaffär. En mer sakkunnig ostciceron kan man nog inte tänka sig, något som intygas av den fina utmärkelser osthandlare Mårtensson förärats. År 2002 blev han dubbad till riddare av Confrérie des Déguteux d´Chievuv d´Selles som är en fransk getostorden, samt Condrérie des Chevaliers du Taste-Fromage de France, Franrikes mest exklusiva ostordern. Möllans Ost har dessutom belönats med Gastronomiska akademins diplom, tidningen Gourmets diplom och tidningens Nöjesguidens Malmöpris. Man kan också stoltsera med att man år 2006 av Dagens Nyheter utsågs till en av de två bästa ostbutikerna i landet.
Möllans Ost är en av Sveriges mest välrenommerade ostaffärer. Den är belägen vid det multietniska - och i mångas ögon exotiska - Möllevångstorget i Malmö. Hit vallfärdar kunder från när och fjärran för att botanisera i ett imponerande utbud (mer än 350 olika ostsorter) som sträcker sig från ecxklusiva läckerheter som Vacherin Mont d´Or och Sörmlands Ädel till mer välbekanta vardagsostar. Här ser man destingerade herrar som med kännarmin pillar i sig smakbitar av en vällagrad Grevé, här ser man ungdomar som insuper råd om ingrdeenserna på kvällens planerade bjudostbricka, här ser man fina damer från Slottsstaden som med kräsna ögon synar det framdukade sortimentet.
Möllans Ost är i sanning ett paradis för ostälskare av alla de slag.
Läsförlaget 9789197768900 -
ALL VÄRLDENS OSTAR • 450 ostar • Mer än 100 r...
Inbunden bok. Tukan Förlag. 2011. 304 sidor.
Nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK, verkar oläst, förutom en liten hörnreva på den enfärgade smutssidan och obet. hörnveck på några av de följande sidorna! – Se fler bilder! ––
En riktig bibel för alla ostälskare! Tar upp över 450 ostsorter från hela världen – inklus läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174012170
- Titel
- All världens ostar
- Författare
- Patricia Michelson
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 304 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 220 x 280 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 1463 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En riktig bibel för alla ostälskare!
Tar upp över 450 ostsorter från hela världen - inklusive Sverige, mer än 100 recept och vilka drycker drycker som passar till.
Här hittar du också tips om förvaring, servering och förslag till ostprovningar.
Författarinnan Patricia Michelson driver den prisbelönta gourmetbutiken La Fromagerie i London och har både Jamie Oliver, Gordon Ramsey och Nigella Lawson bland sina kunder.
Förordet till boken är skrivet av Jamie Oliver.
mått: 220x276 mm
Tukan Förlag 9789174012170 -
BUFFÉ OCH MINGELMAT FÖR HELA ÅRET!
Inbunden bok. –– FÖRLAGSNY! –– Bokförlaget Semic. 2012. 109 sidor.
Nyskick. –– KÖP TRE, BETALA FÖR TVÅ! – Gäller alla mina böcker under 100 kr! (Den billigaste gratis!) ––
–– FÖRLAGSNY! –– Se fler bilder! ––
Småplock, tilltugg, finger food och mingelmat. Nästan alltid när det ska lagas extra festlig mat är bästa lösningen läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155258085
- Titel
- Buffé och mingelmat : för hela året
- Författare
- Nilsson, Eja
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 109 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 201 x 268 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 550 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Småplock, tilltugg, finger food och mingelmat. Nästan alltid när det ska lagas extra festlig mat är bästa lösningen en buffé.Under ett år kan det bli många tillfällen att bjuda till fest. Det kan vara sonen som tar studenten, eller maken som fyller år. Kanske brunchmingel i december, eller så är det dags för en riktig skördefest i augusti när alla är tillbaka från semestern? Hur som helst finns det alltid en anledning att fira något tillsammans med vänner. Men vad ska du bjuda på? Och hur slipper du stressa och jäkta i köket?I Buffé och mingelmat ger dig Eja Nilsson hundratals bufférecept, och dessutom goda tips och råd kring hur du ska tänka när du bjuder många på samma gång. Här finns tapas och småplock, matiga sallader, marockanska läckerheter, festliga soppor till soppkalaset, påskbuffé, vinterbrunch och självklart en diger dessertbuffé på slutet – allt som behövs för att festbordet ska digna!
–– FÖRLAGSNY! –– Bokförlaget Semic 9789155258085 -
TILLTUGG FÖR ALLA TILLFÄLLEN
Inbunden bok. – FÖRLAGSNY! – Pagina Förlags. 2017. 224 sidor.
Nyskick. –– FÖRLAGSNY! – Se fler bilder! –– Här hittar du recepten som du behöver när du vill bjuda till, oavsett det är afternoon tea, brunch, myskväll eller frukost på sängen. Med tilltalande och tydliga bilder är de omöjligt att inte lyckas göra en snygg och läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163614965
- Titel
- Tilltugg för alla tillfällen
- Författare
- Westerhausen, Shelly
- Förlag
- Chronicle Books LLC
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 224 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 192 x 262 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 870 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Här hittar du recepten som du behöver när du vill bjuda till, oavsett det är afternoon tea, brunch, myskväll eller frukost på sängen. Med tilltalande och tydliga bilder är de omöjligt att inte lyckas göra en snygg och aptitretande bricka som passar till både små och stora fester.
Vem kan motstå en galet god bricka med ost, kex, nötter, choklad, jordgubbar eller en charkbricka med egengjord tomat- och timjanmarmelad och nygjorda crostinis?
– FÖRLAGSNY! – Pagina Förlags 9789163614965 -
FRUKOST • morgon • middag • kväll
Inbunden bok. – FÖRLAGSNY! – Ordalaget Bokförlag. 2016. 159 sidor.
Nyskick. –– FÖRLAGSNY! – Se fler bilder! –– Frukost hela dagen!
• Nu kommer Frukost där vi går "all in". En bok för livsnjutare. Här hittar du aptitretande rätter som fungerar när som helst på dygnet!
• Här finns frukostfavoriter som omelett, müsli, pa läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174691467
- Titel
- Frukost : morgon, middag, kväll
- Författare
- Green, Fern
- Förlag
- Ordalaget Bokförlag
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 159 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 185 x 278 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 790 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "En kokbok för alla frukost- och brunchentusiaster som verkligen inspirerar... Helt enkelt en mångsidig bok där man kan plocka och sätta ihop en egen favoritmeny till morgon, middag eller kväll."
Bibliotekstjänst, Moa Långbergs
Frukost hela dagen!
Nu kommer Frukost där vi går "all in". En bok för livsnjutare. Här hittar du aptitretande rätter som fungerar när som helst på dygnet!
Här finns frukostfavoriter som omelett, müsli, pannkakor, toast - ofta med en inspirerande twist. Men här finns så mycket mer! Spännande och smakrika recept från olika delar av världen som ger dig nya möjligheter att starta dagen på.
Prova Hembakta muffins med ägg Benedict eller Pumpabröd med pekannötter och chokladkross. Här finns rejäla engelska frukostar och mer exotiska, som Vietnamesisk frukostomelett på baguette, Marockanska ägg och Indiska glutenfria crêpes.
Och såklart dryck! Chai latte, Milkshake eller varför inte en Bloody Caesar. Med den här boken kan du lyfta din frukost till en helt ny nivå! Och njuta länge.
Boken innehåller över 60 recept och ett eget kapitel om ägg - hur du knäcker, kokar, förvarar. Frukost följer trenden med mer rustik och stadigare mat som vi bland annat kan se i Edward Bloms Kokkonst för livsnjutare och boken Smör.
Fern Green är bl.a. matstylist och hotellägare. Som kock på restauranger runtom i Europa har hon inspirerats av olika länders smakkombinationer.
– FÖRLAGSNY! – Ordalaget Bokförlag 9789174691467 -
UTEKOKBOKEN för finsmakare i fält
Inbunden bok. Prisma. 1996. 205 sidor.
Nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK, verkar oläst! – Se fler bilder! ––
I Utekokboken finns allt en friluftsmänniska behöver veta om mat, köksutrustning, packning etc. 220 recept som passar olika typer av utflykter i naturen.
• Metoden är enkel: det mesta av maträtt läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151829289
- Titel
- Utekokboken för finsmakare i fält
- Författare
- Anders Klint
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 1996
- Omfång
- 205 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Vikt
- 801 g
- Språk
- Svenska
Prisma 9789151829289 -
SHARE – Delicious Sharing Boards for Social D...
Inbunden bok. –– FÖRLAGSNY! ––Ryland, Peters & Small Ltd. 2020. 160 sidor.
ISBN 9781788792110
Nyskick. –– FÖRLAGSNY! –– Se fler bilder! ––
Create a brand new dining experience in your own home with 75 recipes from MasterChef UK's Theo Michaels, presented as themed menus on stunning sharing boards.
• Here you will discover delicious food, presented wi läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK–– FÖRLAGSNY! ––Ryland, Peters & Small Ltd 9781788792110 -
KÖKSFRÖJDER ÅRET OM
ABSOLUT NYSKICK! Klicka på rubriken ovan för fler bilder! --- Damm förlag, 2007.
Omfång: 265 sidor.
Illustrerad: Ja.
Bandtyp: Kartonnage.
Mått: 205 x 256 mm. --- Nu är det dags att återupptäcka trotjänare som ramslök, ängssyra, myska, piplök, fläder, läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789171303943
- Titel
- Köksfröjder året om
- Författare
- Christa Alstrup
- Förlag
- Damm förlag
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 265 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 205 x 256 mm Ryggbredd 28 mm
- Vikt
- 1082 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- KÖKSFRÖJDER ÅRET OM
av Christa Alstrup
Nu är det dags att återupptäcka trotjänare som ramslök, ängssyra, myska, piplök, fläder, kvitten och svartrot lättillgängliga men ofta bortglömda råvaror i köket. Bakom dessa poetiska namn döljer sig underbara smaker som vi glömt att vi älskar. Även krusbär, rädisor, rabarber, tomater, plommon, rödbetor och morötter bjuder på ögonfröjd och serveras i boken i överraskande och aptitretande smakkombinationer.
KÖKSFRÖJDER ÅRET OM är en personlig kokbok med över hundra läckra och innovativa recept. Den är indelad efter de fyra årstiderna och tar sin utgångspunkt i säsongens färska råvaror och primörer. Recepten kräver inte särskilt mycket arbete men ger mängder av glädje och lust.
Christa Alstrup är sedan 25 år matskribent på den danska tidskriften Bo Bedre. Fotograf Peter Kam har tagit bokens enastående bilder. Båda har erhållit Det Danske Gastronomiske Akademis hedersdiplom.
9789171303943 -
ART AND COOK – Love Food, Live Design and Dr...
Inbunden bok. Digital In Space. 2004. 304 sidor.
ISBN 9780974308920
Nyskick. – ABSOLUT NYSKICK! – Obet. ytmärken på omslaget. Format ca 23x31x3 cm! – Se fler bilder! –– Have you ever seen a cookbook that mixes controversy into its recipes? Have you ever come across a book that combines gourmet dishes, artwork, and political and läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKDigital In Space 9780974308920 -
EDIBLE SELBY
Inbunden bok. Abrams. 2012. 296 sidor.
ISBN 9780810998049
Nyskick. –– NYSKICK, verkar oläst! – Obet. märken på omslaget. – Format ca 21x28 cm. – Se fler bilder! –– Photographer Todd Selby is back, this time focusing his lens on the kitchens, gardens, homes, and restaurants of more than 40 of the most creative and dynam läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKAbrams 9780810998049 -
The URBAN COOKBOOK – Creative Recipes for the...
Inbunden bok. Thames & Hudson Ltd . 2008. 256 sidor.
Nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK, oläst! – Se fler bilder! ––
The Urban Cookbook is an indepth investigation into five great cities where the street sets the creative agenda: New York, Berlin, Paris, Amsterdam and London.
• After a general introduction, King Adz läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9780500514306
- Titel
- Urban cookbook - creative recipes for the graffiti generation
- Författare
- King Adz
- Förlag
- Thames & Hudson Ltd
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 256 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 196 x 247 mm Ryggbredd 30 mm
- Vikt
- 1120 g
- Språk
- English
- Baksidestext
- Street food, street art, and street style: creative recipes for the graffiti generation. Here is an international culinary first, a cookbook with a difference: recipes to feed the creative appetite, born out of the edgy, rugged culture of the street. Jerk chicken with hot pepper gravy, Ras-el-hanout lamb, Trinchada, Potjiekos, Rajad's perfect steak: King Adz explores five of the world's greatest cities to seek out and cook forty dishes in all. From Paris, Berlin, and Amsterdam to London and New York, his road-trip rules were to use public transport, eat street food, and stay in cheap, locally run hotels, all of which allowed him to visit places that are seldom covered in traditional travel or food titles. This being a cookbook unlike any other, once your appetite for food has been sated, you can go on to find all that epitomizes urban creativity through interviews with key photographers, illustrators, fashion designers, digital and street artists, skaters, DJs, club owners, musicians, street-savvy talent scouts, and Internet entrepreneurs. 250+ color illustrations.
Thames & Hudson Ltd 9780500514306 -
Rachael Ray's BIG ORANGE BOOK – The Ultimate...
Häftad bok. Random House . 2011. 360 sidor.
ISBN 9780307383198
Nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK, oläst! – (Obet. ytmärken på pärmarna.) – Se fler bilder! ––
In the 10 years since she served up her first 30-minute meal and thousands of delectable dinners later Rachael Ray has learned just about all there is to know about läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKRandom House 9780307383198 -
MIDDAGSPARTY
Inbunden bok. Tukan Förlag. 2014. 158 sidor.
Nära nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK på inlagan, oläst! – Ytrepor på pärmarna. – Se fler bilder! ––
Att planera, tänka på och äta middagar är själva stommen i livslusten för systrarna Hannah Widell och Amanda Schulman. Med sin farmor som förebild lever Hannah och Amand läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174019445
- Titel
- Middagsparty
- Författare
- Hannah Widell - Amanda Schulman
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 158 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 238 x 288 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 1067 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Att planera, tänka på och äta middagar är själva stommen i livslusten för systrarna Hannah Widell och Amanda Schulman.
Med sin farmor som förebild lever Hannah och Amanda för att duka upp till storstilade och generösa bjudningar.
I Middagsparty bjuder de förutom recept på många praktiska tips och kloka insikter sprungna ur erfarenheter från olika slags sammankomster.
Boken är indelad efter olika typer av middagar. Här finns t.ex. middag för svärföräldrarna, nyårsbjudning, stora familjemiddagar, födelsedagsfest, överraskningsfest, räddaren i äktenskapsnöden, våga vägra parmiddagar och mycket mer.
Med den här boken i köket kan alla bjuda på lyckade middagspartyn!
Format: 233x283 mm
Tukan Förlag 9789174019445 -
Min ost 2 – HVITMUGGOSTER
Inbunden bok. Ostehuset. 2013. 207 sidor.
ISBN 9788299869515
Nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK, verkar oläst! – (Obet. ytmärken på pärmarna.) – Stort format, ca 22x29 cm! – Text på norska.
– Se fler bilder! ––
På sin ambisiøse reise gjennom osteverdenen er Tom Helge Sørensen kommet til osteklassen de mugne går i, anf läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKOstehuset 9788299869515 -
SIMPLISSIME – Världens enklaste kokbok
Inbunden bok. Tukan Förlag. 2016. 384 sidor.
Nyskick. –– NYSKICK på inlagan! – Obet. yt- och hörnmärken på omslaget. – Se fler bilder! ––
Här kommer en oumbärlig köksbibel för alla oerfarna och nyblivna hemmakockar. Med den här bokens extremt tydliga steg för steg-recept bygger man upp en gedigen gr läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789176177518
- Titel
- Simplissime : världens enklaste kokbok
- Författare
- J.-F. Mallet
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 384 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 205 x 255 mm Ryggbredd 44 mm
- Vikt
- 1844 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Första hjälpen för novisen vid spisen!
Här kommer en oumbärlig köksbibel för alla oerfarna och nyblivna hemmakockar. Med den här bokens extremt tydliga steg för steg-recept bygger man upp en gedigen grund för vidare experiment i köket.
Perfekt present till nyblivna studenter, de som just flyttat hemifrån, tonåringar som börjar ta mer ansvar hemma och alla andra som ännu inte lyckats erövra köksregionerna. Eller varför inte sätta den i händerna på dem som alltid står och tittar på nära andra lagar maten?
Detta är förstås också den perfekta vardagsmatskokboken och en enorm källa till uppslag och idéer när man undrar: Vad ska vi äta till middag?
Förrätter, tilltugg, kött, fisk, fågel, grönsaker och efterrätter här kommer resurser för såväl vardag som fest!
Jean-Francois Mallet är kock och matfotograf. Hans kokbok Simplissime har blivit en enorm succé i hemlandet Frankrike där en hel serie kokböcker på temat Simplissime skapats.
Tukan Förlag 9789176177518 -
FAMILJEMIDDAGEN – Hemlagat med världens bästa...
Inbunden bok. –– FÖRLAGSNY! –– Tukan Förlag. 2012. 383 sidor.
Nyskick. –– FÖRLAGSNY! –– Se fler bilder! ––
Förstklassig manual till att lyckas i köket. Låt världens bästa kock förgylla familjens köttfärssås.
• Ferran Adrià brukar kallas för världens bästa kock. I många år har han drivit den legendariska restaurangen elBu läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174014341
- Titel
- Familjemiddagen : hemlagat med världens bästa kock, Ferran Adrià
- Författare
- Ferran Adriá
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 383 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 225 x 300 mm Ryggbredd 32 mm
- Vikt
- 1734 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Förstklassig manual till att lyckas i köket.
Låt världens bästa kock förgylla familjens köttfärssås.
Ferran Adrià brukar kallas för världens bästa kock. I många år har han drivit den legendariska restaurangen elBulli utanför Barcelona som fem gånger utnämnts till världens bästa restaurang. Restaurangen är världskänd för sin så kallade molekylärgastronomi och sitt haute cuisine, men i kokboken Familjemiddagen handlar det uteslutande om förstklassiga, gedigna familjemåltider.
Familjemiddagen. Hemlagad mat med Ferran Adrià är en kokbok som bjuder på hederlig, traditionell mat för hela familjen - med en mästerkocks omisskänneliga "touch". Här visar Ferran Adrià hur vi ska laga mästerlig chili con carne och hamburgare, och hur vi lyckas med våra omeletter, mousser och bryléepuddingar. Låt världens bästa kock förgylla familjens köttfärssås. Allt som allt finns närmare 100 recept.
Boken bjuder först på ett antal basrecept och därefter presenterar Ferran Adrià 31 menyer som består av huvudrätt, förrätt och efterrätt. Genomgående i boken står användarvänlighet i fokus och alla recept - såväl förrätter, huvudrätter som desserter - illustreras med tydliga steg-för-steg-bilder. Dessutom inleds varje meny med en inköpslista samt en tidslinje. Det senare visar tydligt när man bör utföra olika förberedelser och matlagningsmoment. Allt för att tillagningen ska gå smidigt och maten ska bli så välsmakande som möjligt. Allt är genomtänkt i minsta detalj för att det ska bli så enkelt som möjligt för användaren att både planera och tillaga maten.
Bilderna i Familjemiddagen är inte sedvanligt tillrättalagda matfotografier, i stället är det medvetet verklighetstrogna och instruktiva. Även här sätts användarvänligheten i fokus: Så som det ser ut på steg-för-steg-bilderna kommer det att se ut även när du lagar maten hemma i ditt kök. Det är både ärligt och pedagogiskt. Ingen behöver fråga sig: "Varför ser det inte ut som på bilden?", "Har jag gjort fel?".
Detta är den första och enda boken av Ferran Adrià som handlar om vanlig, hederlig mat och det är en förstklassig manual till hur du ska lyckas i köket.
–– FÖRLAGSNY! –– Tukan Förlag 9789174014341 -
JÄRNSPISAR, HACKEKORV & TABBERAS – 164 recept...
Inbunden bok. Ersatz. 2008. 255 sidor.
Nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK, oläst! – (Obet. märken på pärmarna.) – Se fler bilder! ––
I Astrid Lindgrens berättelser intar maten en central plats, hos såväl fattiga som rika. Vad dukade Emil fram på bordet när han bjöd in fattighjonen till det stora tabberaset läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789188858597
- Titel
- Järnspisar, hackekorv & tabberas : mat, smak & tradition i Astrid Lindgrens värld
- Författare
- Göran Lager
- Förlag
- Ersatz
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 255 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 240 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 737 g
- Språk
- Svenska
Ersatz 9789188858597 -
EN SMAKRESA – Middagstips från Marcus Samuels...
Inbunden bok. TV4 AB. 2005. 194 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK, oläst! – Se fler bilder! ––
För Marcus Samuelsson är skapandet i köket inte så komplicerat. Han tar helt enkelt de maträtter och smaker han tycker om och skapar nya smaker och rätter att tycka om.
Maträtterna byggs upp av både smak läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789189406247
- Titel
- En smakresa : Samuelsson, Marcus
- Författare
- Marcus Samuelsson
- Förlag
- TV4 AB
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 194 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 242 x 278 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 1189 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- För Marcus Samuelsson är skapandet i köket inte så komplicerat. Han tar helt enkelt de maträtter och smaker han tycker om och skapar nya smaker och rätter att tycka om.
Maträtterna byggs upp av både smak, textur och estetik, för att få med så många sinnen som möjligt i upplevelsen vid bordet. Marcus mat är magisk i sin kombination av enkelhet och överraskningar.
Grunterna kommer från Smögen, Etiopien och New Yorkl och härifrån har han inspirerats av tre distinkta smaker: havet, traditionen och storstaden. En inspiration som tar oss på en lika märklig som välsmakande resa; sushin görs på sill, soppan innehåller mjölkchoklad och hans version av fish and chips kommer garanterat ingen engelsman att känna igen.
Spännande mat, men ändå enkel att göra.
– Tänk som en kock, laga mat som du brukar, menar Marcus.
I den här boken visar han att det inte är svårare än så. Bara godare.
Boken är utgiven av TV4 och distribueras av Bokförlaget Natur och Kultur.
Marcus Samuelsson är för den svenska publiken mest känd från TV4 Nyhetsmorgon, där han presenterat en lång rad uppskattade middagstips. För publiken i New York är han mer känd som stjärnkocken på Aquavit, en av stadens högst rankade restauranger.
TV4 AB 9789189406247 -
MEST GRÖNT & konsten att koka bläckfisk
Inbunden bok. –– FÖRLAGSNY! – Nygren & Nygren. 2015. 262 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. –– FÖRLAGSNY! – Se fler bilder! ––
Mest grönt & konsten att koka bläckfisk är en vacker och passionerad bok där författaren Peter Norman samlat recept från bl.a Sverige, Mellanöstern, Asien, Japan, Peru och Mexiko där han själv bor.
• Med fantastisk läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186623579
- Titel
- Mest grönt & konsten att koka bläckfisk
- Författare
- Norman, Peter
- Förlag
- Nygren & Nygren
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 262 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 215 x 280 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 1300 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Mest grönt & konsten att koka bläckfisk är en vacker och passionerad bok där författaren Peter Norman samlat recept från bl.a Sverige, Mellanöstern, Asien, Japan, Peru och Mexiko där han själv bor. Med fantastiska miljöfotografier får du möta Peters vänner världen över, besöka odlingar och se gator, trädgårdar och skogar. Maten dignar av örter, chili, tryffel, svamp och allt är naturligt och enkelt.
Kött, kyckling, fisk och skaldjur används som komplement till det vegetariska men ett helt kapitel handlar om konsten att koka en riktigt god bläckfisk.
–– FÖRLAGSNY! – Nygren & Nygren 9789186623579
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn