-
Baka med Linus : vinnare av Hela Sverige baka...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2015. 104 sidor.
Gott skick. Fint exemplar, finns ngt litet skav.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174245189
- Titel
- Baka med Linus : vinnare av Hela Sverige bakar 2015
- Författare
- Larsson, Linus
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 104 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 202 x 231 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 510 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Enkla recept och snygg finish är Linus motto. Han vill inspirera och visa att det inte alls behöver vara svårt att baka både gott och vackert. Här finns favoritrecept på allt från klassiker som hallongrottor och lyxiga chokladbollar till mer avancerade bakverk som popcorntårtan från Hela Sverige bakar.Linus bjuder på en härlig blandning av småkakor och konditoriklassiker med twist, matiga bröd, lyxiga tårtor och ett helt kapitel med favoritråvaran choklad. Och allt är så klart fantastiskt gott!Ur innehållet:Småkakor och croissanter – smått och gott till kaffet. Snabbakat som hallongrottor eller choklad- och kardemummakakor eller lite mer avancerat som petit-chousvanar och croissanter.Klassiker med nya smaker – annorlunda varianter på klassiska bakverk som nypon- och vaniljbullar, äppelknyten och saftiga cupcakes med rice crispies-topping.Matiga och mättande bröd – bröd för alla tillfällen som chèvre- och rosmarindoftande grytbröd, baguetter och luftiga tekakorChokladfavoriter – råvaran som passar till allt från lyxiga efterrätter som salt choklad- och kolapaj till tryfflar med hallon och vit choklad som gör sig lika bra på kakfatet till fikat eller efter finmiddagenFint till festen –Somrig moussetårta, randiga bakelser eller popcorntårta ? Här finns tårtor och bakelser till de lite festligare tillfällena.
Bonnier Fakta 9789174245189 -
Roots : jamaicansk mat & kultur
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2020. 171 sidor.
Mycket gott skick. Fint exemplar
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127164611
- Titel
- Roots : jamaicansk mat & kultur
- Författare
- Smith, Kristian
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2020
- Omfång
- 171 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 185 x 245 mm Ryggbredd 32 mm
- Vikt
- 686 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- ”För 20 år sen var jag en färsking i restaurangköket, en kille som precis avslutat kockskolan i London. Det var då min jamaicanska pappa för första gången tog med hela familjen till ön. Väl där hamnade vi inte bland turisternas lyxiga hotellkomplex – pappa visade oss det riktiga Jamaica. Att bo och äta med lokalbefolkningen gjorde att jag på allvar upptäckte mina jamaicanska rötter. Den rökiga doften från brinnande pimentoträ i grillar fullpackade med jerk-kyckling, de kryddiga fiskrätterna nere vid stranden, stoltheten och glädjen i matlagningen – allt detta vill jag förmedla i denna bok. Jamaicansk matkultur är ett resultat av öns spännande historia, och jag har gett mig själv i uppdrag att sprida all den kunskap jag lyckats samlat på mig.”
I Roots lär Kristian Smith utan genvägar ut den jamaicanska matens hemligheter. I boken tillägnas jerk ett helt kapitel, det unika sättet att krydda och grillröka mat, och kapitlen kött, fisk och vego samlar alla de klassiska rätterna som ackee & saltfish, escovitch fish, curry goat, brown stew chicken och veganska ital stew peas – totalt över 50 recept.
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127164611 -
Bakning Bröd, kakor och småbröd samt bakelser...
Inbunden bok. Åhlen&Åkerlund. 3 uppl. 1917. 124 sidor.
Gott skick. Mycket fint skick, hörnen ngt böjda efter 100 år..
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKÅhlen&Åkerlund 3 -
Husmodern i staden och på landet
Inbunden bok. 1884. 1048 sidor.
Gott skick. Mycket bra skick med tanke på ålder.
Namnad av två tidigare ägare, 1887 och 1951.
Från sidan 1027 så har sidorna nästan släppt helt, sitter löst men har inte lossnat.
Med detta i åtanke är priset därefter. … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
Vår kokbok
Inbunden bok. Stockholm : Rabén & Sjögren. 11 uppl. 1977. 640 sidor.
Gott skick. Fint exemplar men skav finns naturligtvis
1975, elfte helt omarbetade upplagan. Tryckår 1975.Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789129449730
- Titel
- Vår kokbok
- Författare
- Agnsäter, Anna-Britt - KFs provkök
- Förlag
- Stockholm : Rabén & Sjögren
- Utgivningsår
- 1977
- Språk
- Svenska
Stockholm : Rabén & Sjögren 11 9789129449730 -
Vår kokbok
Inbunden bok. Norstedts. 25 uppl. 2009. 880 sidor.
Mycket gott skick. Mycket fint exemplar
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113023427
- Titel
- Vår kokbok
- Författare
- Begner, Sara - COOP provkök
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 880 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 155 x 221 mm Ryggbredd 41 mm
- Vikt
- 1570 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Grundkokboken med den traditionella svenska maten. Nu uppdaterad med nya moderna recept och råvaror. Tidsenlig och inspirerande! Gott och lättlagat, med hänsyn till ekonomi, hälsa och miljö.
Cirka 1 200 recept, 300 nytagna bilder och illustrationer. Ny form, men samma pålitliga innehåll.
Nya upplagan av Vår kokbok är den största och modernaste svenska grundkokboken. För alla hem och alla kök. Här finns baskunskapen som inspirerar till mod i köket. Våga!
I drygt 50 år har Vår kokbok varit en källa till inspiration och kunskap i svenska kök. Med 25 upplagor och över 2,3 miljoner sålda exemplar torde den vara den mest spridda och uppskattade matlagningshjälpen.
Sara Begner, tv-kock, engagerad matinspiratör och ansvarig för Coops provkök, för nu traditionen vidare genom att förmedla det kreativa och lustfyllda hantverk som matlagningen är. Hennes ambition är att sprida bra matvanor och visa hur man enkelt kan laga maten själv från grunden - något som ligger helt rätt i tiden och varken behöver vara krångligare eller mer tidskrävande än att köpa halvfabrikat.
Vår kokbok är fylld med recept som inspirerar till goda vardagsmiddagar och generösa fester.
Allt är provlagat och koktider och temperaturer är reviderade för att bättre passa vår tids syn på hur mat ska smaka. Här finns också fakta om olika livsmedel, näringslära och tips om hur vi bör välja mat med hänsyn till hälsa och miljö.
Vår kokbok är den enda kokbok som behövs i ett modernt hem.
Norstedts 25 9789113023427 -
Barnmatsboken - Laga bra barnmat från början
Inbunden bok. Pagina Förlags. 1 uppl. 2014. 160 sidor.
Mycket gott skick. Fint exemplar
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163610295
- Titel
- Barnmatsboken - Laga bra barnmat från början
- Författare
- Forslund, Monique le Roux
- Förlag
- Pagina Förlags
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 215 x 218 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 820 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Lär dig laga hälsosam och ekologisk barnmat på ett enkelt vis. Introducera mat som är skonsam för den lilla magen, samtidigt som barnets näringsbehov tillgodoses. Ta del av teorier vad gäller proteiner, vitaminer, fett och kolhydrater. Få reda på vad du bör undvika det första året och vad skillnaden mellan matallergi och matintolerans är.
Boken innehåller enkla, goda och näringsriktiga recept. Allt från smakportioner till äta-själv-metoden, från välling, gröt, puré, dessert och mellanmål till hela måltider och kalasförslag. Här finns en pedagogisk vägledning till naturlig mat som mättar, jämnar ut blodsockerkurvorna och ger barnet de bästa förutsättningarna från den första tuggan.
Pagina Förlags 1 9789163610295 -
Just Sweet : manuelas sötsaker
Inbunden bok. Tukan Förlag. 1 uppl. 2013. 283 sidor.
Mycket gott skick. Fint exemplar
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174017267
- Titel
- Just Sweet : manuelas sötsaker
- Författare
- Manuela Kjeilen
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 283 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 223 x 245 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 1250 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Författaren Manuela Kjeilen är Norges okrönta
bakningsdrottning. Hon hämtar sin inspiration från
den amerikanska baktraditionen, och hennes bok är
en läckerhet i sig själv.
I Just Sweet gör Manuela bakning enkelt. Hon delar med sig av sina favoritrecept samt tips på dekorationer och tillvägagångssätt. Innehåller recept på cupcakes, kakor och andra sötsaker med enkla steg-för-steg bilder som visar hur man bäst lyckas med baket.
Manuella Kjeilen driver den populära bakbloggen passion4baking.com i Norge vilken haft över 240 000 svenska besökare!
Format 222x246 mm
Tukan Förlag 1 9789174017267 -
Baka ljuvligt gott utan socker & gluten
Inbunden bok. Expressen. 1 uppl. 2018. 142 sidor.
Mycket gott skick. Mycket fint ex.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789188479228
- Titel
- Baka ljuvligt gott utan socker & gluten
- Författare
- Johansson, Elisabeth
- Förlag
- Expressen
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 142 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 273 mm Ryggbredd 11 mm
- Vikt
- 610 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Här är boken för dig som älskar bakverk, krämig glass och ljuvligt godis och samtidigt vill äta sunt! Mästerkonditorn Elisabeth Johansson har skapat frestande godsaker fulla av underbara smaker, men utan det vita raffinerade sockret. I stället sötas småkakor, muffins och paj med mer hälsosamma ingredienser som frukt, bär och honung. Recepten är också fria från vete, korn och råg för dig som vill undvika gluten. Som tur är går det alldeles utmärkt att göra läckra cheesecakes och baka drömgoda bullar med till exempel mandelmjöl och bovetemjöl. Låt dig inspireras och bjud på en härlig och lite hälsosammare fikastund!
Expressen 1 9789188479228 -
Vin med ny adress : Yarra Valley, Georgien, E...
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2020. 185 sidor.
Mycket gott skick. Mycket fint ex. Som oläst
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127169241
- Titel
- Vin med ny adress : Yarra Valley, Georgien, England, Tjeckien & Slovakien, Swartland, Kanarieöarna, Adelaide Hills, Grekland, Japan, Sverige
- Författare
- Tumble, Alf
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2020
- Omfång
- 185 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 177 x 248 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 698 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- ”I en vinvärld där det händer massor - klimatförändringar, tillverkningstekniker, nya och unga generationers vinmakares sätt att se vin - är det välgörande med kompasser likt den Alf bjuder på med sin bok." Sinding Larsen
”Galant språk och fantastiska illustrationer och form. Och en hel del konkreta vintips som visserligen kan vara svåra att få tag på men som ändå ger inblick i den ”nya” vinvärlden.” Anders Melldén
”För alla som älskar att trampa sig fram på druvans stigar och resa långt längs vinets vägar är Vin med ny adress en spännande hållplats att stanna till vid, nu när resandet mest sker från fåtöljen och i egna smakvärldar.” Gourmet
”Vin med ny adress är den efterlängtade uppföljaren till Vin med adress, och tar dig med på en resa till nya vinländer, regioner och odlingsplatser som av väldigt skilda anledningar inte har blomstrat. Förrän nu.” Vagabond
”Alf Tumble undersöker på sitt alltid så pedagogiska och skarpa sätt, nya vinländer, regioner och odlingsplatser - från Teneriffa till Österlen. ” Amelia
Vinvärlden växer så det knakar. Nya vinländer, regioner och odlingsplatser gör att gamla vinatlas borde ritas om för att göra plats åt Fuji-berget, Sussex, Teneriffa och Österlen. En ny generation vinmakare söker sig utanför gränserna i jakt på nya uttryck, samtidigt som klimatförändringar och tillverkningstekniker gör vinodling möjlig på exotiska platser. De nya adresserna har mycket att leva upp till. På vissa platser har det gjorts vin i flera tusen år – utan att de har uppmärksammats för det. Men för de flesta är pappret blankt och paletten full. Vin med ny adress är en efterlängtad uppföljare till Vin med adress som vann publishingpriset 2016.
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127169241 -
Paleo för nybörjare : tillbaka till rötterna...
Inbunden bok. Tukan Förlag. 1 uppl. 2016. 143 sidor.
Mycket gott skick. Fint skick
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789176175521
- Titel
- Paleo för nybörjare : tillbaka till rötterna - ät hälsosamt och tappa kilon
- Författare
- Lange, Elisabeth
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 143 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 185 x 256 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 624 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Tillbaka till rötterna - ät hälsosamt och tappa kilon.
På stenåldern var det ingen som hade några kilon extra och den huvudsakliga kosten bestod av två tredjedelar grönsaker och frukt samt en tredjedel magert kött, fisk eller ägg.
Den här boken är perfekt när du vill komma igång på allvar med paleokost eller kanske bara testa för att se om det är något för dig. Här får du alla svar du söker angående paleokost och du får bra, goda och enkla recept så att du kan komma igång och börja med paleo i en takt som passar dig. Boken avslutas med ett fyra veckors paleoprogram som visar att paleomaten är läcker, supernyttig och mättande.
Paleo för nybörjare förmedlar aktuell och vetenskapligt bevisad kunskap om stenålderskosten. Människans fysiologi har de senaste miljoner åren inte förändrats nämnvärt. Vår insida ser likadan ut som våra förfäders och är inte anpassad efter dagens moderna matvanor. Med paleodieten ger du kroppen den kost som den ursprungligen 'skapades' för. Och det finns mängder av färska, smakrika, hälsosamma råvaror att botanisera bland.
Elisabeth Lange är näringsfysiolog. Som frilansjournalist och författare har hon specialiserat sig på kostrådgivning och kokböcker.
Tukan Förlag 1 9789176175521 -
Raw Food och enkel Detox : en underbar omstar...
Inbunden bok. Pagina Förlags. 1 uppl. 2015. 175 sidor.
Mycket gott skick. Fint exemplar
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163611094
- Titel
- Raw Food och enkel Detox : en underbar omstart för hela kroppen
- Författare
- Wignall, Judita
- Förlag
- Pagina Förlags
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 175 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 210 x 260 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 840 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Holistisk hälsa och en omstart för hela kroppen
Vare sig du vill testa detox en helg, eller förändra din livsstil under en längre period Raw food och enkel detox innehåller allt du behöver veta. För visst är din kropp är värd en lyckad omstart!
Det är en utmaning att leva hälsosamt med alla gifter som omger oss. I maten du äter, i luften du andas och i vattnet du dricker. Att rena kroppen med juicer har blivit ett populärt sätt att hålla gifterna ifrån sig. Men att dricka flytande föda kan bli jobbigt i längden.
I sin nya bok presenterar Judita Wignall över 100 läckra recept där du inte bara får dricka, utan även tugga, knapra och mumsa dig till en bättre hälsa. Recepten är framtagna för att stärka ditt immunsystem och förbättra din matsmältning.
Ur innehållet
- Så förbereder du köket för dina nya matvanor
- Inköpslistor
- Måltidsplanering
- Massor av råd och tips för en sund livsstil
Författaren
Judita Wignall är kock, hälsocoach och författare till flera bästsäljande hälsoböcker. Hon är specialist på detox och använder raw food som ett medel för att uppnå en bättre och mer hälsosam livsstil. Raw food och enkel detox är den första boken av Judita Wignall på svenska. Den utges samtidigt på flera språk över hela världen.
www.juditawignall.com
Pagina Förlags 1 9789163611094 -
Tapas & Sherry
Inbunden bok. Damm Förlag AB. 1 uppl. 2006. 216 sidor.
Mycket gott skick. Fint exemplar
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789171303967
- Titel
- Tapas & Sherry
- Författare
- Rasmus Kjaer - Sören Frank
- Förlag
- Damm Förlag AB
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 216 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 202 x 255 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 996 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Tapas och sherry är borna följeslagare. Kanske för att de är födda under samma sol - Andalusiens. På de andalusiska barerna skulle man aldrig drömma om att servera sherry utan tilltugg - det är här tapas kommer in i bilden!
Många av oss nordbor betraktar fortfarande sherry som en översöt dryck uppskattad endast av äldre damer. Men när vinkännaren Søren Frank berättar om anrika sorter som fino, manzanilla, amontillado och oloroso får vi en helt annan bild av denna ädla dryck. Sherry har en oöverträffad förmåga att möta mat. Det finns en sherrysort för varje maträtt och varje tillfälle. Därför är sherry perfekt till tapas, något som inte minst kan upplevas i det moderna kök Rasmus Kjær skapar!
Rasmus Kjær är kock och driver flera topprestauranger i Köpenhamn. Han blev utnämnd till Årets kock 2002. Tillsammans med fotograf Jes Buusmann har han tidigare skrivit bland annat boken KAFFE.
Søren Frank är mat- och vinredaktör på den danska dagstidningen Berlingske Tidende.
Damm Förlag AB 1 9789171303967 -
Cheesecake : 60 himmelskt goda desserter
Inbunden bok. Tukan Förlag. 1 uppl. 2014. 144 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Fint exemplar
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174017588
- Titel
- Cheesecake : 60 himmelskt goda desserter
- Författare
- Hanna Miles
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 243 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 663 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Cheesecake comeback!
Cheesecakes som du aldrig förut sett dem.
Här bjuds på 60 oemotståndliga och överdådiga skapelser som det bara är att kapitulera för.
Boken bjuder på klassiska cheesecakes, lyxiga gourmetvarianter och spännande nyskapelser.
Det här är en frestelse du inte kan motstå!
Format: 198x243 mm
Tukan Förlag 1 9789174017588 -
Kakor : små och mjuka
Inbunden bok. Lind & Co. 1 uppl. 2014. 127 sidor.
Mycket gott skick. Mycket fint exemplar
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174612578
- Titel
- Kakor : små och mjuka
- Författare
- Ahlberg, Monika
- Förlag
- Lind & Co
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 127 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 195 x 240 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 690 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Min farfar var bagare, en riktig bagare! Hemma hos honom serverades det aldrig annat än 7 sorters kakor till kaffet. Ibland var det bara småkakor, ibland var det blandat - småkakor och mjuka kakor. Men de var alltid 7 till antalet. Farfar sade nämligen att det behövdes 7 stycken för att bli ett riktigt kakfat. Detta inte minst för att midsommarblommorna liksom Snövits dvärgar är 7, och ja, han nämnde till och med dödssynderna!
Själv tycker jag inte att det måste vara 7 stycken. Det kan gott och väl vara flera eller färre. En sak är i alla fall säker: det finns en kaka för oss alla!
Kakor - små och mjuka innehåller ett 40-tal recept på kakor för alla smaker. Lättbakade för nybörjaren och mer avancerade för den erfarna. Liten och knaprig eller spröd, större, mjuk och saftig!
Ett par älskade klassiker finns med såsom schackrutor och sockerkaka, om än lite omgjorda och här på mitt sätt naturligtvis. Nya, modernare och kanske mer spännande kakor som till exempel liten socker- och mandeldoppad chokladkaka samt pepparkaksrulltårta med lingonsmörkräm får också plats.
Allmänna tips för att lyckas med baket och roliga idéer till läckra glasyrer och oemotståndliga fyllningar har egna kapitel. Och för den som vill baka gluten- och äggfritt finns också förslag. Ja, jag är alldeles säker på att ni här får ihop ert kakfat!
Så lycka till med baket! Att baka är härligt för sinnet och en god kaka då och då gör alla glada!
/Monika Ahlberg
MONIKA AHLBERG startade på 1990-talet den stora kokbokstrenden i Sverige med Rosendals trädgårdscafé och är sedan dess en av Sveriges stora matprofiler. Med praktverket Monikas vardagsmat (Lind & Co, 2012) vann hon SM i kategorin Vardagsmåltider. Monika syns och hörs regelbundet i media och håller föredrag och kurser. Hon har även vunnit utmärkelser från Gourmand World Cookbook Awards. Kakor - små och mjuka är andra boken i en serie av mindre och lättanvända böcker efter den väl mottagna Soppa med tillbehör (Lind & Co, 2013).
Lind & Co 1 9789174612578 -
Systrarna von Sydow : Maten, livet och samtal...
Inbunden bok. The Book Affair. 2019. 170 sidor.
Mycket gott skick. Mycket fint exemplar.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789198499322
- Titel
- Systrarna von Sydow : Maten, livet och samtalen runt köksbordet
- Författare
- Kleberg von Sydow, Ebba
- Förlag
- The Book Affair
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 170 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 205 x 248 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 750 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det är ingen hejd på alla goda smaker och smarta och personliga tips och trix på hur maten på noga utvalda råvaror och en liten extra touch på dukningen kan skapa härlig trivsel på systrarna och mamma von Sydows vis! För i den här boken får vi också lära känna mamma Helen lite mer hon bjuder oss dels på några av barnbarnens absoluta favoritrecept men också på egna minnen och små avslöjanden om sina döttrar, Ebba och Amy! Systrarna berättar personligt både om varandra liksom om mamma Helen. För vi vet ju alla att det är när man står i köket tillsammans som alla goda samtal sker platsen där livet, minnen och drömmar dryftas och får ta plats. De vackra bilderna är fotograferade i familjen von Sydows trivsamma hem på Marstrand och i Skåne där de tillbringar mycket tid och lagar och äter gott tillsammans. Systrarna von Sydow maten, livet och samtalen runt köksbordet bjuder på mer än 50 goda recept för både vardag och fest. Härliga, smakrika och lättlagade recept för de tillfällen då man vill samla sina nära och kära om det så är till långsamma frukoststunden, brunch, lunch, fika eller en god middag. Vad sägs om t ex yoghurtparfait, pannkaksmuffins, syrlig citrussallad och smoothies, avokado- och gurksoppa, pizza, fisksoppa, lavendelkyckling, asiatisk biffsallad och mamma Helens vegetariska lasagne. Till dessert kanske en pavlova med picklade jordgubbar och rosa eller vit sangria att släcka törsten med. Äntligen är systrarna von Sydow tillbaka med en härligt inspirerande kokbok fylld med recept och vackra dukningar och berättelsen om var all den goda maten kommer ifrån. Ebba Kleberg von Sydow är journalist, programledare och författare, samt co-founder till modeprojektet Säker stil. Hennes syster, Amy von Sydow är läkare och legitimerad dietist. Tillsammans blir detta deras fjärde kokbok, och i den här boken träder mamma Helen von Sydow, som är ryggraden i döttrarna von Sydows receptbank och som varit delaktig i flera av systrarnas kokböcker, fram som författare med en egen röst.
The Book Affair 9789198499322 -
Lee Wade’s Korean Cookery
Inbunden bok. 2 uppl. 2001. 95 sidor.
ISBN 0930878450
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Fint exemplar.
Koreansk mat
Engelsk text.
Solblekt rygg.
Ringbunden med omslag.Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK2 0930878450 -
Makalös mat : min kärlek till det franska kök...
Inbunden bok. Nygren & Nygren. 2016. 240 sidor.
Mycket gott skick. Mycket fint exemplar
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186623685
- Titel
- Makalös mat : min kärlek till det franska köket
- Författare
- Adell, Yohan
- Förlag
- Nygren & Nygren
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 240 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 225 x 292 mm Ryggbredd 30 mm
- Vikt
- 1340 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Här finns 90 recept på franska klassiker lättlagat med en modern twist. Här presenteras 10 tre-rätters menyer och några menyer för större sällskap för den som planerar en bjudning. Yohans 25 favoritrecept och praktiska tips finns med. Boken är vackert formgiven med underbara bilder uppläggningar, vinodlingar i Alsace, Bourgogne, Bordeaux och Champagne och bildreportage från Nice och Paris. Med Makalös Mat vill Yohan förmedla sin kärlek till Frankrike. Han vill inspirera dig till att laga fransk mat, resa till en fransk vingård eller ett besök på Brasserie Makalös vid Kungsträdgården i Stockholm? Yohan är en svensk kock och krögare som är bosatt i Frankrike. Yohan började sin karriär som kockelev med att laga mat och servera Richard Nixon på Restaurangen The Caspian Tea Room i Washington DC. Nästa arbetsplats var Windows of the World i New York. Yohan arbetade som köksmästare på Villa Källhagen i Stockholm.Sedan flyttade han till Frankrike där arbetade på anrika Brasserie La Coupole i Montparnasse i Paris.
Nygren & Nygren 9789186623685 -
Ulrikas Gotland - äta, njuta, leva
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2016. 176 sidor.
Mycket gott skick. Mycket fint exemplar
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174245745
- Titel
- Ulrikas Gotland - äta, njuta, leva
- Författare
- Davidsson, Ulrika
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 176 sidor
- Bandtyp
- Halvklotband
- Mått
- 222 x 267 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 907 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- ”När jag var liten trodde jag att Gotland var ett annat land, att vi åkte utomlands. Jag minns fortfarande känslan av förväntan och frihet när båten närmade sig Visby hamn. Det är samma känsla än i dag. Vardagen med dess problem och bekymmer lämnas på fastlandet likt en tung ryggsäck.”Följ med kostrådgivaren och kokboksförfattaren Ulrika Davidsson till hennes älskade Gotland. Med stämningsfulla bilder, personliga berättelser och en stor portion kärlek får vi uppleva ön som får Ulrikas hjärta att ta ett glädjeskutt varje gång färjan närmar sig hamnen.Ulrikas vistelser på Gotland har lagt grunden till mycket av hennes matintresse och inspirerat henne att dela med sig av sin stora passion – att laga och äta mat som är välbalanserad och nyttig för kropp och själ. Vi får också stifta bekantskap med några av Gotlands många lokala matproducenter och handlare och får veta alla Ulrikas hemliga smultronställen.Boken innehåller en mängd kreativa, spännande recept – allt från somriga frukostar och bufféer, lammgrillning och fiskrätter till perfekta recept för strandpicknicken, förrätter och snacks liksom goda bröd och smarriga desserter, de allra flesta med lågt kolhydratinnehåll.En bok om att äta, njuta och leva på en av vårt lands vackraste platser.
Bonnier Fakta 9789174245745 -
Husman : traditionell mat för moderna människ...
Inbunden bok. Tukan Förlag. 1 uppl. 2011. 192 sidor.
Mycket gott skick. Fint exemplar
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174013634
- Titel
- Husman : traditionell mat för moderna människor
- Författare
- Johan Åkerberg - Sara Bang-Melchior
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 205 x 275 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 908 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Husman tar dig med på en spännande utflykt i din egen mathistoria. Du kommer att upptäcka att maten som farmor lagade passar utmärkt även för dagens moderna svenskar. Från kalvrulader, raggmunk och gravad lax till ostkaka, flädersaft och fattiga riddare boken innehåller recept på allt det man förknippar med svensk mattradition.
Husmanskost är gott och näringsrikt. Att laga mat ur den egna traditionen är också intressant för den som vill ta till vara lokalt producerade råvaror på bästa sätt. Här finns mycket att lära om hur man utvinner de naturliga smakerna och lagar varierad kost.
Husman innehåller nästan 150 recept på allt från kött- och fiskrätter till desserter, drycker och tillbehör som saltgurka och rotmos en oumbärlig bok för såväl nybörjaren som den mer erfarna kocken!
Format: 203 x 276 mm
Fler titlar i samma serie:
Grilla
Choklad
Muffins
Bröd
Tukan Förlag 1 9789174013634 -
Det vilda köket
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 1 uppl. 2014. 191 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Som ny och oläst.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174243543
- Titel
- Det vilda köket
- Författare
- Kalf-Hansen, Rune
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 191 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 203 x 242 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 883 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Att äta lindblad, kirskål och skogsviol är inte konstigare än att äta rucola och gräslök, dessutom är det helt gratis och garanterat ekologiskt. I den här kokboken visar örtspecialisten Lisen Sundgren vägen till sina favoriter bland allt det ätbara från naturen, och kocken Rune Kalf-Hansen har skapat recept där det vilda får en naturlig plats i soppor, sallader, grytor, röror, oljor, efterrätter och mycket mer.Året runt bjuder den vilda naturen på sådant som går att äta. Mycket hittar man lätt runt knuten eller i närmsta skog. Rönnbär och nässlor känner nog de flesta till, men hur många vet hur kärleksört, sommargyllen, våtarv och tusensköna smakar? Allt som krävs för att ta del av detta dolda skafferi är att man öppnar ögonen och tar sig tid att plocka. Då får man också tillträde till en ny smakvärld, något som lyxkrogarnas kockar redan har upptäckt.Så plocka in det vilda i ditt kök. Blanda till en älgörtsmajonnäs eller rölleksolja, lägg almfrukter i pastan, krydda vardagsköttbullarna med svinmålla och backtimjan eller ta in höstens smaker och servera en festrätt som biff Rydberg med vild pepparrot, kirskål och rårörda rönnbär.
Bonnier Fakta 1 9789174243543 -
Jamie upptäcker : Spanien, Italien, Marocco,...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2011. 359 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Mycket fint skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174241471
- Titel
- Jamie upptäcker : Spanien, Italien, Marocco, Grekland, Frankrike
- Författare
- Oliver, Jamie
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 359 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 201 x 256 mm Ryggbredd 35 mm
- Vikt
- 1257 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Jamie Oliver upptäcker Sverige, Frankrike, Italien, Spanien, Grekland och Marocko och röjer runt i varje lands traditionella kök. Han utgår från de mest berömda och delikata rätterna och lagar dem på sitt eget suveräna sätt. Med hjälp av den här boken kan alla fixa en spansk paella, en italiensk risotto, en svensk Jansons eller pytt, eller varför inte en marockansk tagine!Recepten är lätta. Jamies motto är ju att alla kan och bör laga god mat – och att det varken får kosta för mycket eller ta för lång tid. Men det finns ju så mycket mer i livet än bara själva maten. Jamie låter sig inspireras av nya spännande platser, han träffar folk och deltar i både vardagslivet och de traditionella högtiderna i varje land. För i vår tid av enkelt och billigt resande finns det ju inget skäl till varför vi inte ska fara till ett nytt land och låta oss inspireras av människorna och kulturen och maten!Så följ med Jamie och laga minestronesoppa i ett italienskt kvinnofängelse på en ö utanför Venedig, besök en marockansk marknad tidigt en morgon eller delta i ett franskt jaktlag – och kräftskiva tillsammans med Jamie är givetvis en höjdare. För Jamie är en stor Sverigevän och känner varmt för både människorna och maten i vårt avlånga land.Jamie upptäcker är en vacker och inspirerande kokbok fylld med delikata anrättningar. Förrätter, varmrätter och efterrätter från varje land Jamie besöker. 360 fullmatade sidor!
Bonnier Fakta 9789174241471 -
Såser
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2013. 160 sidor.
Mycket gott skick. Mycket fint skick
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127136014
- Titel
- Såser
- Författare
- Myllymäki, Tommy
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 198 x 247 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 790 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Kan man göra en hel kokbok om såser? Ja - i alla fall om man heter Tommy Myllymäki, och är Sveriges, ja, kanske världens bästa på att göra just det. Här är alla hans hemligheter i en otroligt vacker bok!"
Elle Mat & Vin
"Det här är en väldigt fin bok."
Gomorron Sverige
"En guldgruva för alla matlagare med ambitioner."
Expressen
"En lysande introduktion till såskonsten."
Kvällsposten
”Tricket för att få till en riktigt bra rödvinssås är att steka på löken ordentligt så att den blir söt och god. Inte bränd, utan fint brynt. Sen brukar jag steka med lite rödbeta för finare färg. Och lite rökt svål för smaken. Avsluta med att reducera ner ordentligt.”
Tommy Myllymäki är en av Sveriges mest meriterade kockar och en av hans absolut starkaste sidor som kock är hans såskunskaper. Klassiska, moderna, kalla, varma, mustiga, syrliga – alltid riktigt bra såser. Såser innehåller recept och tekniktips på alla varianter av såser du kan tänkas behöva för att kunna äta och laga riktigt bra mat hemma. Från vit- och rödvinssås, portvinssås och bearnaisesås till kalla såser, vinägretter, salsor och efterrättssåser. Samtliga gjorda på det sätt Tommy tycker de blir allra godast.
Tommy Myllymäki medverkar regelbundet i TV4:s Nyhetsmorgon och Mitt kök. Han vann Årets kock 2007 och tog silver i Bocuse d’Or 2010. Han har startat en rad restauranger och är inblandad i minst lika många till, nu senast egna restaurangen Sjön i Jönköping. 2012 kammande Tommy hem segern i matlagningsprogrammet Kockarnas kamp – framför allt just tack vare sina såskunskaper.
"Kan man göra en hel kokbok om såser? Ja - i alla fall om man heter Tommy Myllymäki, och är Sveriges, ja, kanske världens bästa på att göra just det. Här är alla hans hemligheter i en otroligt vacker bok!"
Jenny Norberg, Elle Mat & Vin
"En bok som hjälper dig att nå nya kulinariska höjder i köket!"
Andreas Grube, Vin & Bar Journalen
"Recepten är föredömligt lättlästa med tydlig text med tips om vad såsen passar till, ingredienslista och metod för att laga till såsen."
Monica Sjöstrand, Skaraborgs Allehanda
"En perfekt hjälpreda i köket, eller en säkerligen uppskattad present att ge bort till den som är intresserad av matlagning."
Ann-Christin Antonsson, Tranås-Posten
"Genialt val var det av Tommy Myllymäki att göra "Såser" som första kokbok. Läs den som receptbok eller som såslexikon. Jättekul för alla som vill nörda in sig på hur man gör en beurre blanc eller slår en bearnaise."
Stina Cederholm, Svenska Dagbladet
"Tommy Myllymäki, som blev Årets kock 2007 och vann Kockarnas kamp i TV4 2012, ger oss sina allra bästa såsrecept och de där smarta kocktricken som gör skillnad i boken Såser."
Ica-Kuriren
"...faktum är att detta kan bli den mest ovärderliga kokbok du kan komma att äga."
Johan Engman, Sundsvalls tidningKan man göra en hel kokbok om såser? Ja - i alla fall om man heter Tommy Myllymäki, och är Sveriges, ja, kanske världens bästa på att göra just det. Här är alla hans hemligheter i en otroligt vacker bok!
Jenny Norberg, Elle Mat & Vin
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127136014 -
Världens enklaste vegomat!
Inbunden bok. Tukan förlag. 1 uppl. 2019. 159 sidor.
Mycket gott skick. Mycket fint exemplar
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789177835578
- Titel
- Världens enklaste vegomat!
- Författare
- Porat, Sofia von
- Förlag
- Tukan förlag
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 159 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 208 x 260 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 800 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Recept med max tio ingredienser för en enklare vardag.
Busenkel vegansk mat! I Världens enklaste vegomat! hittar du över 70 recept som är både spännande och kreativa samtidigt som de visar hur enkelt och gott det veganska köket kan vara.
Samtliga recept innehåller max tio ingredienser (ofta färre) och vid varje recept finns bilder på alla ingredienser som används vilket gör att du snabbt och enkelt kan bläddra igenom boken för att se vad som går att göra med det du redan har hemma.
Boken innehåller dessutom smarta tips på hur du kan förenkla vardagen och matlagningen samt visar hur du enkelt får i dig viktiga näringsämnen genom vegansk kost. Men större delen av boken består naturligtvis av recept – galet goda och härligt enkla!
Tukan förlag 1 9789177835578 -
LCHQ : lågkolhydratkost av högsta kvalitet
Inbunden bok. Fitnessförlaget. 2011. 128 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Mycket fint exwmplar
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789173630436
- Titel
- LCHQ : lågkolhydratkost av högsta kvalitet
- Författare
- Paulún, Fredrik
- Förlag
- Fitnessförlaget
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 179 x 248 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 587 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- LCHQ står för Low Carb High Quality. En kost med lite kolhydrater och högsta möjliga kvalitet, helt enkelt en modernare och mer uppdaterad version av LCHF. En kost som ger dig få men hälsosamma kolhydrater, rätt mängd av det fett som också bränner fett, bygger muskler, minskar inflammationer i kroppen och håller dig frisk. Men med LCHQ äter du även en hög andel protein – fisk, kyckling, vilt och annat kött – eftersom det gör dig mättare och gynnar din muskeltillväxt. Något mer du önskar?Det här är inte en kaloribegränsad diet, det är en livsstil som håller. Den gör din kropp snyggare och friskare än någonsin, utan den tuffa vånda som många dieter kräver. Här får du också tillräckligt med energi för att orka träna. Kort sagt är LCHQ den ultimata kombinationen av kost och träning – baserat på de senaste vetenskapliga rönen – och är därmed betydligt sundare och mer mångsidig än andra dieter. Här får du även veta hur vi påverkas av de fettlösliga miljögifter vi har lagrade i våra kroppar när vi äter mer fett. Boken avslutas med ett komplett veckoprogram med cirka 30 recept för enkla frukostar, luncher och middagar.Med LCHQ får du garanterat i dig alla näringsämnen du behöver. Att du sedan förmodligen tappar några kilon på vägen är bara en bonus.”Jag har själv provat olika dieter och följt forskningen noga under 20 års tid. Nu har jag satt samman det som ger mig precis vad jag vill ha – optimal hälsa. Med LCHQ presenterar jag min syn på en sund och hållbar lågkolhydratkost.”Fredrik Paulún
Fitnessförlaget 9789173630436 -
LCHF för familjen : den goda vägen till mätta...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2012. 160 sidor.
Mycket gott skick. Mycket fint ex.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174242423
- Titel
- LCHF för familjen : den goda vägen till mätta och friska barn
- Författare
- Hallén, Anna
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 201 x 232 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 672 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Med rätt mat blir dina barn mätta, nöjda och glada. De håller sig sunda och har lagom mycket energi, bra koncentrationsförmåga och ett jämnt humör. Och i förlängningen slipper de våra välfärdssjukdomar.Allt fler upptäcker fördelarna med att minska sitt kolhydratintag och i stället äta lite mer fett. Tjock blir smal, sjuk blir frisk. Men, är LCHF även okej för våra barn?Ja. Varför skulle den mat som allt fler äter och blir friskare och piggare av inte passa barn? Det är ju naturlig mat. Grönsaker i alla former och färger, fisk, fågel, kött och nyttiga fetter. LCHF är ingen mirakelkur, det är bara maten vi är skapta för att äta. Den naturliga kosten. Helt enkelt mat som optimerar barnens (vår allas!) hälsa.Recepten i boken är i barns smak. Recept har skapats för att göra ohälsosamma barnfavoriter till bra val. Men här finns även nya, inspirerande rätter – från picknickmat till en hel meny för barnkalas.Avsnitt:Barn och viktGodis och läsk, hur gör vi med det?Mat för överaktiva barnRätt mat för den som leker och tränarGlada magarTillsatser i matRecept:KesofruttiPlättarVåfflorSmåfranskaVaniljyoghurt med chruchmüsliMandelkaka med drottningsyltKanelbullarPizza capricciosaSesampanerade fiskpinnarTacopajKycklingburgareHamburgare med egen ketchupBananglassChokladsåsLördagsgodis i flera varianter
Bonnier Fakta 9789174242423 -
Det japanska köket : lättlagad mat med rena s...
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2008. 176 sidor.
Mycket gott skick. Fint exwmplar
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153430964
- Titel
- Det japanska köket : lättlagad mat med rena smaker
- Författare
- Kimiko Barber
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 176 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 245 x 246 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 981 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Mat att må bra av
Den japanska maten är omgärdad av mystik - helt i onödan, för enklare kan det egentligen inte bli. Det handlar om att uppskatta råvarans naturliga smak snarare än att förklä den till något annat. Maten äts därför ofta efter minsta möjliga tillagning. Råvarorna väljs efter årstid och alla våra sinnen ska tillfredsställas i varje måltid.
I Det japanska köket lutar sig Kimiko Barber mot de uråldriga mattraditionerna i Japan, samtidigt som hon adderar moderna influenser från hela världen. Resultatet blir vällagad, mättande och hälsosam mat att bjuda familj och vänner på.
Det är ingen slump att japaner lever längst i världen. Hemligheten bakom deras hälsa finns i det japanska köket.
Kim Barber föddes i Japan och kom till Storbritannien 1972. Under flera år arbetade hon på den välkända bokhandeln Books for Cooks i London. Idag undervisar Kim i japanska och håller kurser i japansk matlagning.
Ica Bokförlag 1 9789153430964 -
Design like you give a damn - architectural r...
Häftad bok. Metropolis Books. 2006. 333 sidor.
Mycket gott skick. Mycket fint exemplar, omslaget lite skadat efter prislapp, övre högra hörnet, se bild.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9781933045252
- Titel
- Design like you give a damn - architectural responses to humanitarian crisis
- Förlag
- Metropolis Books
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 333 sidor
Metropolis Books 9781933045252 -
Jag vill ju bara se bra ut naken Kokboken
Häftad bok. Nicotext. 1 uppl. 2010. 163 sidor.
Mycket gott skick. Fint skick
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186283155
- Titel
- Jag vill ju bara se bra ut naken Kokboken
- Författare
- Jonas Colting
- Förlag
- Nicotext
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 163 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 140 x 195 mm Ryggbredd 9 mm
- Vikt
- 232 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Jag vill ju bara se bra ut naken är kokboken för alla som bryr sig om sin kropp.
Nu uppdateradmed fler läckra recept, samt flera nya kapitel som behandlar just sambandet mellan kost och hälsa, kommer den att hjälpa dig att leva ett mer vitalt och njutbart liv. Trots den något skämtsamma titeln är den här kokboken att ta på allvar. Hälsa och kost har aldrig varit lika aktuellt som just nu, i en tid då hälsoproblem som övervikt, diabetas och hjärt- och kärlsjukdomar till största del beror på felaktig kost och för lite motion.
Den här boken blir en oumbärlig motvikt till dessa problem och en ljuspunkt för alla som bestämt sig för att leva ett sundare liv.
Bli stark, må bra, trivs med dig själv, se bra ut naken!
Nicotext 1 9789186283155 -
Familjemiddagen : hemlagat med världens bästa...
Inbunden bok. Tukan Förlag. 1 uppl. 2012. 383 sidor.
Mycket gott skick. Mycket fint skick
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174014341
- Titel
- Familjemiddagen : hemlagat med världens bästa kock, Ferran Adrià
- Författare
- Ferran Adriá
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 383 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 225 x 300 mm Ryggbredd 32 mm
- Vikt
- 1734 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Förstklassig manual till att lyckas i köket.
Låt världens bästa kock förgylla familjens köttfärssås.
Ferran Adrià brukar kallas för världens bästa kock. I många år har han drivit den legendariska restaurangen elBulli utanför Barcelona som fem gånger utnämnts till världens bästa restaurang. Restaurangen är världskänd för sin så kallade molekylärgastronomi och sitt haute cuisine, men i kokboken Familjemiddagen handlar det uteslutande om förstklassiga, gedigna familjemåltider.
Familjemiddagen. Hemlagad mat med Ferran Adrià är en kokbok som bjuder på hederlig, traditionell mat för hela familjen - med en mästerkocks omisskänneliga "touch". Här visar Ferran Adrià hur vi ska laga mästerlig chili con carne och hamburgare, och hur vi lyckas med våra omeletter, mousser och bryléepuddingar. Låt världens bästa kock förgylla familjens köttfärssås. Allt som allt finns närmare 100 recept.
Boken bjuder först på ett antal basrecept och därefter presenterar Ferran Adrià 31 menyer som består av huvudrätt, förrätt och efterrätt. Genomgående i boken står användarvänlighet i fokus och alla recept - såväl förrätter, huvudrätter som desserter - illustreras med tydliga steg-för-steg-bilder. Dessutom inleds varje meny med en inköpslista samt en tidslinje. Det senare visar tydligt när man bör utföra olika förberedelser och matlagningsmoment. Allt för att tillagningen ska gå smidigt och maten ska bli så välsmakande som möjligt. Allt är genomtänkt i minsta detalj för att det ska bli så enkelt som möjligt för användaren att både planera och tillaga maten.
Bilderna i Familjemiddagen är inte sedvanligt tillrättalagda matfotografier, i stället är det medvetet verklighetstrogna och instruktiva. Även här sätts användarvänligheten i fokus: Så som det ser ut på steg-för-steg-bilderna kommer det att se ut även när du lagar maten hemma i ditt kök. Det är både ärligt och pedagogiskt. Ingen behöver fråga sig: "Varför ser det inte ut som på bilden?", "Har jag gjort fel?".
Detta är den första och enda boken av Ferran Adrià som handlar om vanlig, hederlig mat och det är en förstklassig manual till hur du ska lyckas i köket.
Tukan Förlag 1 9789174014341
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn