-
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9187680106
- Titel
- Det orientaliska köket : den bästa maten från Mellanöstern
- Författare
- Aspinwall, Jane - Kilgour, Ann - Helleskog, Anna
- Förlag
- Lund : Alhambra
- Utgivningsår
- 1989
- Språk
- Svenska
Lund : Alhambra 9187680106 -
Ayurvedisk vegetarisk kokbok : ät enligt din...
Inbunden bok. Veda Lila. 2016. 199 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163921698
- Titel
- Ayurvedisk vegetarisk kokbok : ät enligt din kroppstyp
- Författare
- Offenbach-Ljungsberg, Ruth
- Förlag
- Veda Lila
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 199 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Att leva enligt ayurveda har genom denna bok blivit enklare och godare. En kokbok som inte bara handlar om goda och nyttiga ayurvediska recept, här ges även en lättillgänglig introduktion till den urgamla läran.
Ayurveda uppmuntrar till att äta färsk mat och med hjälp av denna bok kan du enkelt laga mat från grunden som är både närande och renande. Recepten innehåller endast råvaror i sin naturliga form, ingredienser som vi oftast har hemma. Rätterna är lättlagade och passar både för nybörjare och avancerade
Veda Lila 9789163921698 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789153430667
- Titel
- Sötsaker från Haga
- Författare
- Eija Niskakari - Bill Mason
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 64 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 215 x 217 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 374 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Sötsaker från Haga är precis vad titeln utlovar: söta bakverk - mest kakor och tårtor - som presenteras tillsammans med fantastiska miljöbilder från just Haga, som är en gammal och genuin stadsdel i Göteborg. Boken innehåller ca 30 recept på olika sorters läckerheter som tårtor, biskvier, brownies, bullar, maränger, pajer och marmelader. Recepten till bakverken är av olika svårighetsgrad, men är inte mer svåra än att personer med någon erfarenhet av bakning kan baka dessa utan problem. Varje bakverk illustreras med vackra och aptitretande bilder som får det att vattnas i munnen. Som en röd tråd genom boken löper också inbjudande miljöbilder från det kulturrika Haga. De pittoreska bilderna pryder bokens omslag, inledning och finns insprängda bland de olika recepten.
Författaren Eija Niskakari är en skicklig konditor som fram till nu drivit Tårterian, konditori och tårtbutik belägen i stadsdelen Haga i Göteborg. Sötsaker från Haga är hennes första bok. Fotograf och formgivare: Bill Mason är en erfaren formgivare som medverkat i en rad bokproduktioner, bl a för Dorling Kindersley Publishing. Han och hans familj bor och stortrivs i Haga, en känsla som han lyckas förmedla i sina stämningsfulla bilder.
Ica Bokförlag 1 9789153430667 -
Godis : nya och gamla favoriter för godisälsk...
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2005. 64 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9153425618
- Titel
- Godis : nya och gamla favoriter för godisälskaren
- Författare
- Maria Öhrn
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 64 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 217 x 218 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 378 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Inget godis kan bli av högre kvalitet än det man själv tillverkar hemma. Den här boken visar att det inte alls är särskilt svårt att själv göra allt från marshmallows och geléhallon till gräddiga chokladtryfflar och vackra petit fourer. Vissa av recepten kan verka ganska avancerade, men har man bara gott om och tid följer beskrivningarna noggrant så blir resultatet bra. Här finns också tips om kvalitetschoklad, pyssliga dekorationer och lämplig förvaring.
Maria Öhrn arbetar som konditor på Grand Hôtel i Stockholm och har tidigare givit ut den framgångsrika boken Kladdkakor.
Ica Bokförlag 1 9153425618 -
Salad Daze - The hot knives vegetarian cookbo...
Inbunden bok. MBP. 2011. 130 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKMBP -
Leilas guldkant på vardagen
Häftad bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2006. 160 sidor.
Gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9127357074
- Titel
- Leilas guldkant på vardagen
- Författare
- Leila Lindholm
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 190 x 240 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 688 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Att samlas och umgås kring mat ska vara roligt, spontant och avslappnat varför slå knut på sig själv i köket i onödan? Leila Lindholm spinner vidare på samma tema i sin nya kokbok. Här finns gott om förslag på festliga menyer att bjuda vännerna på och andra recept som sätter guldkant på vardagen. Tips finns också på uppläggningar, bordsplaceringar, goda drinkar och ätliga presenter att ta med när man själv blir bortbjuden på middag.
Här delar Leila med sig av sina bästa rätter, alla med hennes färgstarka och personliga touch. Recepten är enkla och pedagogiska, men gjorda med finess. Här finns bjudmat som passar för alla tillfällen släktmiddag med farmor, grillfest med kompisarna, karaokekväll med arbetskompisarna eller en härlig långfrukost.
Ett helhetstänk kring måltiden genomsyrar boken och varje kapitel har sin speciella stil. I till exempel Belissimo är det italienska smaker som serveras, i Barbeque finns en exotisk flirt i de grillade rätterna, i Släktmiddag gäller klassiska smaker som helstekt entrecote med rödvins- och chilisås och i Kitchen Kitch råder amerikanskt 50-tal med mat som hamburgare, revbensspjäll och coleslaw. Här finns också ett avsnitt med goda tilltugg och drinkar som passar till cocktailpartyt.
Utöver recepten finns förslag på hur man tar genvägar i köket och tips på ätliga presenter att ta med när man går bort på middag, som till exempel eget kryddsalt, hälsomüsli eller en egen nöt- och chokladblandning.
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9127357074 -
Naturens mirakeldrycker : gröna juicer, smoot...
Inbunden bok. Tukan Förlag. 2017. 159 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789176178959
- Titel
- Naturens mirakeldrycker : gröna juicer, smoothies, shots och longdrinks
- Författare
- Gustawson, Marlene
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 159 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 195 x 250 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 680 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Finns det mytomspunna livselixiret på riktigt? Ett elixir som gör dig mer balanserad, gladare, yngre, vackrare och vitalare?
Ja, menar Marlene Gustawson som är författare till Naturens mirakeldrycker och som tidigare bl.a. skrivit succéböckerna Gröna juicer & smothies: Turboladda kroppen med rå energi och Gröna soppor & smoothie bowls.
I Naturens mirakeldrycker delar Marlene Gustawson med sig av en mängd näringstäta drycker som håller kroppen pigg och ung. Det handlar inte bara om juicer och smoothies. Här finns även stimulerande shots, hälsosamma teer, vitaliserande soppor och energiboostande longdrinks.
Tukan Förlag 9789176178959 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789174615401
- Titel
- Mingelrätter & smörgåstårtor
- Författare
- Ahlberg, Monika
- Förlag
- Lind & Co
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 127 sidor
- Bandtyp
- Halvklotband
- Mått
- 198 x 242 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 680 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Jag kan inte tänka mig en bättre form för umgänge än att mingla!
Att gå runt och småprata, som ordet mingla lustigt nog betyder, är ju hur trevligt som helst. Och eftersom det vid de flesta mingeltillfällen även bjuds på aptitretande tilltugg och svalkande dryck blir ju minglet inte bara en upplevelse rent socialt utan också en upplevelse för såväl gommen som strupen och själen.
Dessutom är det roligt att ställa till med mingel! Att planera tilltuggen till ett mingel är bra mycket mer kreativt och kravlöst än att planera rätterna till en middagsbjudning. Kanske är det också därför som ett mingel passar utmärkt när man vill bjuda många gäster och nya bekantskaper? Eller varför inte rent av göra någon av de stora högtiderna till ett mingel? En minglande 50-årsfest kommer sent att glömmas, det är jag alldeles säker på!
Och nu när jag tänker efter är det ju inte bara aptitretare och mingelrätter som passar att bjuda på vid en minglande högtid. Nej, här passar även den i dag något bortglömda smörgåstårtan alldeles perfekt!
En smörgåstårta kan göras i alla möjliga former och varianter men har fördelen att den alltid mättar. Dessutom blir den bara godare av att förberedas dagen före, varför själva högtidsdagen helt kan ägnas åt firandet.
Så, kära vänner - låt oss börja mingla!
Mingelrätter & smörgåstårtor innehåller ett 50-tal recept fördelat på läckra aptitretare, lite matigare mingelrätter och saftiga smörgåstårtor. Här finns bröd till glutenfria smörgåstårtor samt flera gluten- och laktosfria mingelrätter. En steg-för-steg-beskrivning till hur du monterar den perfekta smörgåstårtan ryms också.
MONIKA AHLBERG startade på 1990-talet den stora kokbokstrenden i Sverige med Rosendals trädgårdscafé och är sedan dess en av Sveriges stora matprofiler. Med praktverket Monikas vardagsmat (Lind & Co, 2012) vann hon SM i kategorin Vardagsmåltider. Mingelrätter & smörgåstårtor är den tredje boken i en serie av mindre och lättanvända böcker efter de väl mottagna Soppa med tillbehör (Lind & Co, 2013) och Kakor - små och mjuka (Lind & Co, 2014). Till glädje för alla konst-, mat- och kakälskare driver Monika Ahlberg idag caféet på Thielska galleriet.
"Här finns ändå en hel del guldkorn. Som helhet är denna trevligt formgivna bok ett gott tillskott i den aktuella genren."
Gunnar Westling, BTJ
Lind & Co 1 9789174615401 -
Adrians skafferi : familjens bakbok
Inbunden bok. Rubin Förlag. 1 uppl. 2015. 102 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163757112
- Titel
- Adrians skafferi : familjens bakbok
- Författare
- Larsson, Veronica
- Förlag
- Rubin Förlag
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 102 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 215 x 285 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 754 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Adrians skafferi - familjens bakbok" är uppföljaren till den prisbelönade kokboken. Denna bakbok bjuder på en massa härliga recept som uppskattas av både stora och små. Med enkla steg-för-steg anvisningar och underbara bilder bakas det bland annat hallongrottor, chocolate chip cookies, dammsugare, gräddbullar, sex lager chokladtårta, muffins, cup cakes, snickers, kexchoklad och lollipops och mycket mer av Adrian och hans gästbagare.
Rubin Förlag 1 9789163757112 -
Njut av Tapas : en samling med över 100 läckr...
Inbunden bok. Läsförlaget. 2007. 240 sidor.
Gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9781407509877
- Titel
- Njut av Tapas : en samling med över 100 läckra recept
- Förlag
- Läsförlaget
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 240 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 120 x 150 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 358 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Potatis är tveklöst en av de mest mångsidiga basvaror som finns. Den är näringsrik och ger värdefulla tillskott av fibrer, mineral som kalium och vitaminerna C och B. Lägg till det att möjligheterna att laga god mat med potatis som bas är praktiskt taget outtömliga, så kan det väl knappast komma som någon överraskning att potatis är en av världens mest omtyckta grönsaker och odlas i praktiskt taget varenda land.
Njut av Potatis erbjuder ett brett urval av läckra potatisrätter; den klassiska potatisgratängen med varianter och innovativa och spännande recept från till exempel Indien, Frankrike, Spanien och Grekland.
- 112 näringsriktiga och läckra recept
- Korta inledningar till varje kapitel med tips
- Varje recept har en tydlig ingrediensförteckning och
enkla ansvisningar
- Varje recept illustreras med en aptitretande bild
Läsförlaget 9781407509877 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789146222224
- Titel
- Tio lektioner i matlagning
- Författare
- Lundgren, Lotta
- Förlag
- Wahlström & Widstrand
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 296 sidor
- Bandtyp
- Flexband
- Mått
- 175 x 246 mm Ryggbredd 28 mm
- Vikt
- 787 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Kan alla människor lära sig laga mat? Finns det andra vägar att gå än dem som vanliga kokböcker erbjuder? Och kan man till och med ha roligt under tiden?Tio lektioner i matlagning handlar om matlagning i fri stil, ätandets glädje, kärlek i gasform, före detta pojkvänner, otacksamma ungar, smaksinnets fysionomi, vikten av jämställdhet, problemet med kost, maten som religion, författandets plågor, kreativitetens källor, kökets utrustning, mat och sex, konsekvensen av kroppsfett, kött som konflikthärd, pengar och döden, men kanske allra mest om hur man gör när man lagar mat. Innehåller ca 30 recept.Ur innehållet:1. Redskap2. Känslor3. Smaker4. Kött 5. Kön6. Kost7. Efteråt8. Barn9. Pengar10. Hur man gör när man lagar mat
Wahlström & Widstrand 9789146222224 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789174243635
- Titel
- Sommarmat från Arla köket
- Författare
- Edestrand, Annika
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Halvklotband
- Mått
- 200 x 295 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 874 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Hur lyckas man i köket? Först väljer man råvaror som hör ihop med årstiden, då när de smakar som mest. Sedan tar man ett enkelt recept som inspirerar och går att lita på. Arla Köket har skapat och provlagat tusentals recept genom åren. Ofta får de hjälp av några av Sveriges bästa matlagare – vinnare av Årets Kock eller Årets Konditor, medlemmar ur Svenska Kocklandslaget och välbekanta tv-kockar varvas med fenomenala receptkreatörer som vet hur man gör vänner, familj och släkt lyckliga både till vardags och fest. Gemensamt för alla olika maträtter, bakverk, efterrätter och tillbehör är att recepten har passerat nålsögat som är Arlas provkök. Nu har de samlat sina favoriter i fyra kokböcker, indelade efter säsong, och nu är sommarmaten här! Vi tänder grillen, frossar i frukt och bär. Vardagsmaten är god och lättlagad, och varma dagar svalkar glass och iskaffe. Sommarmat från Arla Köket kan vara nygrillad som Fisk à la Provence eller midsommarfestlig som Flädersill. Vardagsgod som Klassisk sommarkyckling eller överdådig som Pavlova med bärgrädde. I de fem kapitlen Sommarfest, Grillat, Semestermat, Frukt- och bärfrossa och Svalka i solen finns något för alla tillfällen.
Bonnier Fakta 1 9789174243635 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKEricsson
-
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9175881993
- Titel
- Mallorca - en smaksak
- Författare
- Knutson, Ulrika - Lindvall, Anna - Elofsson, Håkan
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 1999
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 250 x 250 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 1186 g
- Språk
- Svenska
Bokförlaget Forum 9175881993 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789198003727
- Titel
- Är semlan en semla
- Författare
- Ljungberg, Mattias
- Förlag
- Watz Book
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 125 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 215 x 301 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 844 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
Ytterligare författare: Ljungberg, Mattias
Ytterligare författare: Wåreus, Joel
Ytterligare fotografer: Wåreus, Joel
Ytterligare designers: Ohlson, Sven R.
Ytterligare medarbetare: Tellström, Richard
Watz Book 1 9789198003727 -
Blå fisk : hållbara recept för dig som älskar...
Häftad bok. Recito Förlag. 2014. 132 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163743368
- Titel
- Blå fisk : hållbara recept för dig som älskar hav
- Författare
- Flank, Håkan - Svenska Juniorkocklandslaget
- Förlag
- Recito Förlag
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 132 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 215 x 280 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 650 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Ät blå fisk för en godare och grönare planet!
Kokboken Blå Fisk riktar sig både till redan frälsta fiskälskare och till dig som vill testa att laga fisk och skaldjur för första gången. Här samsas fantastiska fiskrecept, framtagna av Svenska Juniorkocklandslaget. Allihop är baserade på fisk och skaldjur som är miljömärkta. Genom att välja MSC-märkta fiskar och skaldjur bidrar du till att hjälpa världens hav på traven så att även kommande generationer ska kunna njuta av vildfångad fisk. Det gör dina stordåd i köket lite godare, på flera sätt.
Recito Förlag 9789163743368 -
Manna - en medveten kokbok
Häftad bok. Bokförlaget Langenskiöld. 2005. 168 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9197571806
- Titel
- Manna - en medveten kokbok
- Författare
- Bille, Karin
- Förlag
- Bokförlaget Langenskiöld
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 168 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 170 x 240 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 552 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vinnare i kategorin Livsstilslitteratur i Grythyttan 2005!
Den prisbelönta kocken Carola magnusson presenterar här mat som inte bara är god mot smaklökarna utan också för vår jord. Ett ekologiskt koncept, festligt och gott så långt ifrån det foträta man kan komma. Med underbara bilder, frestande recept och tänkvärd läsning blir Manna en heltäckande och annorlunda kokbok och en ny upplevelse för dig som älskar mat och vill äta dig till en bättre värld.
Bokförlaget Langenskiöld 9197571806 -
Paleo för nybörjare : tillbaka till rötterna...
Inbunden bok. Tukan Förlag. 1 uppl. 2016. 143 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789176175521
- Titel
- Paleo för nybörjare : tillbaka till rötterna - ät hälsosamt och tappa kilon
- Författare
- Lange, Elisabeth
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 143 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 185 x 256 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 624 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Tillbaka till rötterna - ät hälsosamt och tappa kilon.
På stenåldern var det ingen som hade några kilon extra och den huvudsakliga kosten bestod av två tredjedelar grönsaker och frukt samt en tredjedel magert kött, fisk eller ägg.
Den här boken är perfekt när du vill komma igång på allvar med paleokost eller kanske bara testa för att se om det är något för dig. Här får du alla svar du söker angående paleokost och du får bra, goda och enkla recept så att du kan komma igång och börja med paleo i en takt som passar dig. Boken avslutas med ett fyra veckors paleoprogram som visar att paleomaten är läcker, supernyttig och mättande.
Paleo för nybörjare förmedlar aktuell och vetenskapligt bevisad kunskap om stenålderskosten. Människans fysiologi har de senaste miljoner åren inte förändrats nämnvärt. Vår insida ser likadan ut som våra förfäders och är inte anpassad efter dagens moderna matvanor. Med paleodieten ger du kroppen den kost som den ursprungligen 'skapades' för. Och det finns mängder av färska, smakrika, hälsosamma råvaror att botanisera bland.
Elisabeth Lange är näringsfysiolog. Som frilansjournalist och författare har hon specialiserat sig på kostrådgivning och kokböcker.
Tukan Förlag 1 9789176175521 -
Golfilicious : smaka på det bästa ur golfens...
Inbunden bok. Votum & Gullers Förlag. 1 uppl. 2015. 235 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789187283642
- Titel
- Golfilicious : smaka på det bästa ur golfens värld
- Författare
- Cordén, Peter
- Förlag
- Votum & Gullers Förlag
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 235 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 262 x 277 mm Ryggbredd 27 mm
- Vikt
- 1590 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Boken för dig som älskar golf, god mat och livet!
Vad är det med golf som väcker så mycket känslor, som gör det så fascinerande att timme efter timme gå och slå på en liten, vit boll? Som får vuxna män och kvinnor att gråta av förtvivlan och frusta av glädje, hormonstinna juniorer att drapera klubban runt ett träd för att i nästa stund slänga sig ner på marken och kyssa gräset, och som ger knattar det bredaste av leenden när de leker med puttern på green. Fråga vilken golfare som helst i världen och du får i stort sett samma svar: utmaningen.
Golfilicious fångar allt det som gör vår passion till golfen så stor. Ta del av härliga minnen från några av Sveriges främsta golfproffs och läs anekdoter som andra kända profiler delat med sig av. Laga maträtterna som vårt lands allra duktigaste golfkrögare och kockar bjuder sina recept på och låt ögonen vila på fotografierna från ett urval av alla fantastiska svenska golfbanor.
Några av Sveriges duktiga golfproffs som delat med sig av sköna golfminnen i boken: Fredrik Jacobson, Helen Alfredsson, Johan Edfors, Anders Forsbrand, Carin Koch, Robert Karlsson, Mats Lanner, Peter Hedblom, Pelle Edberg, Richard S. Johnson, Daniel Chopra och Sophie Gustafson.
Några av bokens gästskribenter som gett boken allt och lite till: Erik Hamrén, Olle Sarri, Patrik Isaksson, Steffo Törnquist, Hasse Brontén, Peder Lamm, Göran Zachrisson, Fanny Sunesson, Stefano Catenacci, Barbro "Lill-Babs" Svensson, Joe Labero, Niklas Strömstedt och Peppe Eng.
Votum & Gullers Förlag 1 9789187283642 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9146202293
- Titel
- Veggiebook
- Författare
- Sjöstedt, Severin
- Förlag
- Wahlström & Widstrand
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 247 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 118 x 155 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 322 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Efter Cookbook och Drinkbook kommer nu ännu en knubbig pocketkokbok fylld av en mängd läckra vegetariska rätter som kittlar smaklökarna och som hämtat inspiration från all världens kök. Många av rätterna går utmärkt att kombinera med kött eller fisk. Liksom tidigare återges recepten på både svenska och engelska. Rikt illustrerad med foton i färg.
Wahlström & Widstrand 9146202293 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9173743224
- Titel
- Pietros kök
- Författare
- Norming, Jan
- Förlag
- Bokförlaget Korpen
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 136 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 150 x 240 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 470 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Pietro Fioriniello tog med sig de bästa idéerna om god mat från sin mamma i Neapel. Dit hör de katedrala kraven på basvarorna: på olivoljan och vitlöken, tomaten och citronen, brödet och basilikan.
Han skapade La Cucina Italiana, en liten kvalitetskrog vid Korsvägen i Göteborg, där gästerna förundras. Så gott! Så italienskt? Nej, inte bara. Pietro har snabbt tagit till sig det bästa i sitt nya hemland: marulken från fiskhamnen, ostronen från norra Bohuslän. Det händer att det smakar lingon om hans tiramisú.
Jan Norming, prisad författare och kulturjournalist, har hängt i Pietros kök i mer än ett år. I denna matbok för lekfulla serverar han nu ett stort antal av Pietros tips och tankar, insvepta i italienska minnen och kulinarisk kulturhistoria. Knepen är allt annat än krångliga. Recepten inbjuder läsaren att fortsätta skapandet.
Elisabeth Frang är matfotografen som lystrar till måltidens känsla, hellre än att strålkastarbelysa fiskskinnet. Hon var med när Pietro tog gasolköket under armen och gick till havs med sina vänner.
Bokförlaget Korpen 1 9173743224 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9153421949
- Titel
- Monikas buffémat
- Författare
- Monika Ahlgren
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 96 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 685 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Buffémat året runt!
I denna matbok delar Monika Ahlberg från Rosendals Trädgårdscafé med sig av sina allra populäraste bufférecept. Boken innehåller Frukostbuffé, Påskbuffé, Vårbuffé, Sommarbuffé, Sensommarbuffé, Höstbuffé, Vinterbuffé och Julbuffé. Bokens recept bjuder på säsongens råvaror och är till glädje året runt! Ca 60 färgfoton, ca 70 recept.
Ica Bokförlag 1 9153421949 -
Good mood food : maten som lyfter humör och e...
Inbunden bok. Lind & Co. 1 uppl. 2018. 134 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789177792376
- Titel
- Good mood food : maten som lyfter humör och energi
- Författare
- Hoffer, Ulrika
- Förlag
- Lind & Co
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 134 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 198 x 233 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 530 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Efter mängder av hälsokokböcker som kretsar kring kropp ochvikt kommer äntligen boken som sätter hjärna och humör i fokus.Good mood food vänder sig till alla som upplever att humör,energi och kreativitet ibland tryter. Boken innehåller ett åttiotal recept pålättlagad mat med spännande smaker som tillfredsställer smaklökarna ochtillhandahåller näringsämnen som visat sig ha betydelse för vår energi och vårthumör.För att göra det enkelt att följa bokens råd i en hektiskvardag är recepten indelade efter funktion: Hjärnvänligaproteiner, kroppens byggstenar för att tillverka må bra-ämnen . Grovakolhydrater, som ger hjärnan energi som räcker länge. Grönakolhydrater, med skyddande antioxidanter och de mineraler hjärnan behöver föratt fungera optimalt. Sundafetter, vilka fungerar som smörjmedel, skydd, och gör oss både mätta ochtillfreds.Självklart finns även recept på frukostar, desserter ochsnacks. Alla recept är fria från gluten, komjölk och tillsatt socker. Sötmakommer istället från frukt, och ibland från en klick honung för den som vill.Inga rätter innehåller sötningsmedel, mjölmixer eller andraersättningsprodukter, och alla råvaror finns att hitta i vanliga mataffärer.Good mood food utkommer nu i en ny, billigare utgåva.
Lind & Co 1 9789177792376 -
Bröd : från bagels till tunnbröd
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2009. 140 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153428954
- Titel
- Bröd : från bagels till tunnbröd
- Författare
- Strachal, George
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 140 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 247 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 640 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Njut av eget nybakat bröd!
Bakar du själv får du ett mycket nyttigare och godare och framför allt färskare bröd, jämfört med det du köper i affären. Bagaren och brödkreatören Göran Söderin delar med sig av sina proffsknep om skållning, bakning med fördeg och surdeg, ångbakning och mycket annat. Eller kortare uttryckt: Hur du får smakrika, saftiga och höga bröd med fin skorpa!
Bröd från bagels till tunnbröd innehåller närmare 60 brödrecept, från ljusa bröd som bagels, croissanter och franskt lantbröd till mörka bröd som kavring och danskt rågbröd. Här hittar man också recept på surdegsbröd och matiga läckerheter som jalapeño- och cheddarbröd, focaccia, tomatbröd m.m., och sist men inte minst knäckebröd i olika varianter.
I bokens faktakapitel beskrivs olika mjölsorter och deras speciella egenskaper, liksom olika typer av jäsning och hur man gör för att få höga, fina bröd. Ett bra tips är t ex att göra en fördeg som får jäsa över natten, så blir brödet både godare och luftigare.
Recepten är utformade så att de passar både nybörjaren och den mer erfarne bagaren. Den som är ovan ska lätt förstå principerna för hur brödbakning går till, och för den som är mer erfaren är recepten tänkta som en inspiration till nya sätt att baka. När man väl har lärt sig grunderna kan man experimentera i all oändlighet!
Boken innehåller ca 110 fantastiska foton av fotografen Helén Pe.
Ica Bokförlag 1 9789153428954 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9172330058
- Titel
- Tapas
- Författare
- Louise Pickford
- Förlag
- Valentin förlag
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 220 x 305 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 867 g
- Språk
- Svenska
Valentin förlag 1 9172330058 -
Mediterrana Delikatesser Frankrike
Inbunden bok. Royal group of entertainment. 2006. 191 sidor.
Gott skick. Skyddsomslag i hyggligt skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9783833123252
- Titel
- Mediterrana Delikatesser Frankrike
- Förlag
- Royal group of entertainment
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 191 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 230 x 290 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 1300 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Här presenterar totalt elva mästerkockar recept i olika svårighetsgrad, från raffinerade förrätter och soppor till traditionella huvudrätter och förföriska efterrätter. Läsaren kan följa tillagningen av dessa läckerheter steg för steg. Detaljerade uppgifter om svårighetsgrad, tillagningstid och förberedelser gör det lätt att planera menyn perfekt.
Royal group of entertainment 9783833123252 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9151847418
- Titel
- Desserter
- Författare
- Jan Hedh
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 239 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 175 x 248 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 822 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Med inspiration från Frankrike, Italien och Schweiz och i samklang med svenska desserttraditioner har Jan Hedh samlat erfarenheter i trettio år. I Desserter, som utkom för första gången 1998, delar han generöst med sig av sitt kunnande. Nytt förminskat format!
Dessertälskare får här sitt lystmäte. Med rätt metod kan det till synes svåra utan problem bli verklighet.
För att göra njutningen fullkomlig, innehåller boken också förslag på lämpliga dessertviner.
Ur innehållet:
Grunddegar, bottnar och maränger
Mandelmassa, marsipan, krämer och fyllningar
Såser, geléer, sockerkokning, syltning, puréer och inläggningar
Glass, sorbet, granité, parfait, suffléglass – samt mousse och bavaroise
Kalla desserter
Chokladdesserter. Tårtor och tarter
Varma desserter
Dessertviner
Prisma 3 9151847418 -
One more slice : surdegsbröd, pizza, pasta oc...
Inbunden bok. Walter and Books. 1 uppl. 2010. 224 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197859905
- Titel
- One more slice : surdegsbröd, pizza, pasta och söta bakverk
- Författare
- Lindholm, Leila
- Förlag
- Walter and Books
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 224 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 199 x 244 mm Ryggbredd 27 mm
- Vikt
- 965 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Nu kommer uppföljaren och andra delen av Leila Lindholms omåttligt populära bakbibel "A piece of cake". Andra boken "One more slice" tar vid där "A piece of cake" slutar. Nu gör Leila en djupdykning i hur man bakar sitt eget surdegsbröd, gör hembakad pizza och man lär sig göra sin egen pasta från grunden. Dessutom är det mängder av smarriga recept i kapitel som pannkakor & våfflor, say cheesecake, brownies & blondies, boulangerie och american pie. Precis som i förra boken är det genomgående grundrecept som enkelt förvandlas till många olika smakvarianter. Så det är lätt att hitta sina egna favoriter.
"One more slice" erbjuder recept som passar året runt till både vardag och kalas. Fotografier av Wolfgang Kleinschmidt. Leila bjuder också på massor av tips och läsning för den som vill utvecklas och lära sig smarta knep i köket, oavsett om man är en van hemmabagare eller nybörjare. Med "One more slice" blir du garanterat kung eller drottning i köket!
"Jag är så otroligt stolt över min nya fina kokbok. Vi har plåtat de flesta bilderna i Italien med fantastiskt ljus i superfina miljöer. Jag gjorde min första bakbok A piece of cake med ambitionen att det skulle bli två böcker. Den första skulle inrikta sig mer på söta bakverk som cupcakes, småkakor och tårtor medan den andra skulle bli en djupdykning i bröd och surdegsbröd men även mer matig bakning som pasta och pizza från grunden".
Walter and Books 1 9789197859905 -
Svensk gris i fin form
Häftad bok. Johanneshov : Svensk köttinformation. 2004. 95 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9163152290
- Titel
- Svensk gris i fin form
- Författare
- Svensk köttinformation
- Förlag
- Johanneshov : Svensk köttinformation
- Utgivningsår
- 2004
- Språk
- Svenska
Johanneshov : Svensk köttinformation 9163152290 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789176610114
- Titel
- Välkommen till Vegoriket
- Författare
- Kristiansson, Mattias
- Förlag
- Massolit Förlag
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 176 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 190 x 256 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 766 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Välkommen till Vegoriket! Här härskar Mattias Kristiansson, som med humor, smidighet och utan pekpinnar guidar dig bort från animaliska produkter mot en mer vegansk livsstil. Hösten 2014 gav han ut boken Vego där han delade med sig av favoriträtter från sin egen första, lite trevande (men övertygade) tid som vegan. I Välkommen till Vegoriket bjuder han på en mer komplett kokbok med allt från vardagsrätter att äta framför tv:n och middagar att bjuda vännerna på till riktiga festmåltider att imponera med. Frukostar och bakverk får också sin plats i denna personliga bok, underfundigt skriven av en av Sveriges främsta veganprofiler.
Massolit Förlag 9789176610114
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn