-
Matglädje från hela världen - Fisk & kött
Inbunden bok. Bra Böcker. 2003. 128 sidor.
Mycket gott skick. Smärre hanteringsspår på pärmen. Fin inlaga.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789170020216
- Titel
- Fisk & kött : matglädje från hela världen
- Författare
- Brauner, Michael
- Förlag
- Bra Böcker
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 240 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 590 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- FISK
Knappast någon annan råvara har en så delikat smak, är så nyttig och kan tillagas på så många olika sätt som fisk. Välj en fiskrätt med pikant eller mild kryddning, fint grillad eller inbakad och njut!
KÖTT
På menyerna runt om i världen finns nästan alltid härliga kötträtter. Kotlett, schnitzel, biff eller fin oxfilé alla har sina favoriter. Här får du tips på nya och annorlunda sätt att steka och panera, laga hela eller strimlade köttbitar eller göra fräscha rätter i woken.
Bra Böcker 9789170020216 -
Kött : [att kunna och sälja]
Inbunden bok. Stockholm : LT i samarbete med Sveriges livsmedelshandlareförb. och Sveriges slakteriförb. 1976.
Gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789136008067
- Titel
- Kött : [att kunna och sälja]
- Författare
- Ericsson, Bo - Gunnefur, Bo - Sveriges livsmedelshandlareförbund - Sveriges slakteriförbund
- Förlag
- Stockholm : LT i samarbete med Sveriges livsmedelshandlareförb. och Sveriges slakteriförb
- Utgivningsår
- 1976
- Språk
- Svenska
Stockholm : LT i samarbete med Sveriges livsmedelshandlareförb. och Sveriges slakteriförb 9789136008067 -
Recept som förändrar världen ( de 47 recept ä...
Inbunden bok. Max Ström Bokförlaget. 1:a uppl. 2019. 128 sidor.
Mycket gott skick. Se namnen på de 47 recept och innehåll som finns inom parenteser på titel rutan där uppe! Pärm sliten en lite på hörnen och en liten reva på kanten är tejpad. Bladen med ny skick. Oläst. Inga anteckningar. Rikt illustrerad med färg bilder. 21,8 cm x 15 cm läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789171264923
- Titel
- Recept som förändrar världen (PKL)
- Författare
- Rockström, Johan
- Förlag
- Max Ström
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det här är kokboken som hjälper dig att rädda världen i ditt eget kök. Inget annat påverkar vår miljö och jordens klimat så mycket som framställningen av mat och vår matkonsumtion. Detta är mänsklighetens största enskilda utmaning, för samtidigt som denna miljöpåverkan måste minska, behöver jordens växande befolkning förses med hälsosam mat där produktionen håller sig inom planetens gränser.
Svaren är inte alltid enkla och entydiga. Forskare över hela världen brottas med dessa utmaningar. Alla är dock överens om att det finns enormt mycket som går att göra hemma i köket – det är där som den egna förändringsresan måste börja.
Denna kompakta version presenterar mer än femtio recept på mat som är både hälsosam och hållbar. Att laga och äta mat kan vara fyllt av njutning – särskilt om man vet vad man kan äta med gott samvete. Recepten har huvudsakligen inspirerats av det nordiska köket, men med många inslag av medelhavsmat – och lite råvaror från Asien och Sydamerika. Ingredienserna i bokens recept är alla miljösmarta – och maten blir garanterat god!
Boken har skapats av professor Johan Rockström, som står för det vetenskapliga underlaget, och kocken Malin Landqvist, som står för recepten. Doktoranden Victoria Bignet skriver texterna och inledningen skrivs av stiftelsen Eats grundare Gunhild Stordalen. Här finns också en omfattande Q&A som svarar på de vanligaste frågorna kring produktion och konsumtion av mat.
Detta är en generös, inspirerande och viktig kokbok som verkligen kan få dig att göra skillnad – hemma i ditt eget kök.
Max Ström Bokförlaget 1:a 9789171264923 -
Kött : välja hantera tillaga
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2009. 287 sidor.
Nyskick. PRESENTSKICK – I ABSOLUT NYSKICK
Vår längtan efter riktigt bra råvaror blir allt starkare. Samtidigt vill vi laga god mat till ett vettigt pris. I Kött – välja, hantera, tillaga lär styckmästare Håkan Fällman oss att skilja bra kött från dåligt. Han ger läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127117877
- Titel
- Kött : välja hantera tillaga
- Författare
- Fällman, Håkan
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 287 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 209 x 268 mm Ryggbredd 27 mm
- Vikt
- 1230 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vår längtan efter riktigt bra råvaror blir allt starkare. Samtidigt vill vi laga god mat till ett vettigt pris. I Kött – välja, hantera, tillaga lär styckmästare Håkan Fällman oss att skilja bra kött från dåligt. Han ger tips om prisvärda styckningsdetaljer och vilken detalj som passar till vilken maträtt. Här får vi också veta hur uppfödning, foder, slakt, mörning och kön påverkar köttets kvalitet, vilken färg köttet ska ha för att smaka bra och hur man ser att köttet är mört. Dessutom får vi reda på hur vi förvarar, steker, rimmar och grillar vårt kött på bästa sätt.
Kött är en omfattande, faktaspäckad bok med massor av recept från några av landets skickligaste kockar! Här finns även styckningsscheman, köpguide, hanteringstips, tillagningstips samt allmän köttkunskap om nöt, kalv, fläsk, lamm, vilt och fågel.
Håkan Fällman har arbetat med kött i stort sett hela sitt liv. Som pojke jobbade han extra hos sin pappa som hade ett företag som levererade kött till restauranger, idag är han själv kunglig hovleverantör och förser många av stjärnkrogarna med prima råvara. Håkan Fällman är även uppskattad föredragshållare för såväl kockelever som yrkesmänniskor i branschen.
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127117877 -
Ett kungadöme av kött och eld
Häftad bok. Akademius Förlag. 2022. 656 sidor.
Nära nyskick. läst 1 gång
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789198740110
- Titel
- Ett kungadöme av kött och eld
- Författare
- Armentrout, Jennifer L.
- Förlag
- Akademius Förlag
- Utgivningsår
- 2022
- Omfång
- 656 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 135 x 210 mm Ryggbredd 45 mm
- Vikt
- 668 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Del 2 i succéserien Blod och aska. Är kärlek starkare än hämnd? Ett svek Allting Poppy någonsin har trott på är en lögn. Inte ens mannen hon föll för var den han utgav sig för att vara. Hon har hamnat mitt ibland dem som ser henne som en symbol för ett avskyvärt kungadöme och vet knappt vem hon är utan jungfruns slöja. Det enda hon vet är att ingenting är så farligt för henne som han är. Den Mörke, Atlantiens prins. Han vill att hon ska bekämpa honom och det är en order hon gärna lyder. Han må ha tagit henne, men hon kommer aldrig att bli hans. Ett val Casteel Da'Neer har många namn och många ansikten. Hans lögner är lika förföriska som hans beröring, hans sanningar lika sensuella som hans bett. Poppy vet att hon inte kan lita på honom. Han behöver henne levande, frisk och helskinnad för sina egna syften. Men det är bara genom honom hon kan uppnå sitt mål att hitta sin bror Ian och med egna ögon se om han har blivit en själlös upphöjd. Att samarbeta med Casteel i stället för att kämpa emot har sina risker. Han frestar henne fortfarande med varje andetag och erbjuder henne allt hon någonsin har drömt om. Casteel har planer för henne. Planer som skulle kunna leda till otänkbar njutning och ofattbar smärta. Planer som kommer att tvinga henne att se bortom allt hon trodde att hon visste om sig själv och om honom. Planer som skulle kunna knyta samman deras liv på oväntade sätt, sätt som inget av de två rikena är beredda på. Och hon är alldeles för oförsiktig, för hungrig, för att motstå frestelsen. En hemlighet Men oroligheter har spridit sig i Atlantien medan invånarna väntar på att deras prins ska återvända. Ryktena om krig har blivit allt starkare och det är Poppy som står i centrum för dem. Kungen vill använda henne för att sända ett budskap. Ättlingarna vill se henne död. Ulverna blir alltmer oförutsägbara. Och i takt med att hennes förmåga att känna smärta och känslor växer och blir allt starkare börjar atlantierna frukta henne. Mörka hemligheter cirkulerar, genomsyrade av två rikens bloddränkta synder, riken som skulle göra allt för att hålla sanningen dold. Men när jorden börjar skälva och skyarna blöder kan det redan vara för sent.
Akademius Förlag 9789198740110 -
En liten bok om kött och chark : (med en särs...
Häftad bok. Stockholm : B. Wahlström. 1976. 224 sidor.
Hyggligt skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789132413940
- Titel
- En liten bok om kött och chark : (med en särskild receptdel)
- Författare
- Eriksson, Gunnel - Sidh, Birgitta - Slakteriförbundet/Scan - Jordbrukets provkök
- Förlag
- Stockholm : B. Wahlström
- Utgivningsår
- 1976
- Språk
- Svenska
Stockholm : B. Wahlström 9789132413940 -
Kött - välja hantera tillaga
Inbunden bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2009. 287 sidor.
Nära nyskick. Förlagets illustrerade helklotband, trådbunden. Rikt illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127117877
- Titel
- Kött : välja hantera tillaga
- Författare
- Fällman, Håkan
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 287 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 209 x 268 mm Ryggbredd 27 mm
- Vikt
- 1230 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vår längtan efter riktigt bra råvaror blir allt starkare. Samtidigt vill vi laga god mat till ett vettigt pris. I Kött – välja, hantera, tillaga lär styckmästare Håkan Fällman oss att skilja bra kött från dåligt. Han ger tips om prisvärda styckningsdetaljer och vilken detalj som passar till vilken maträtt. Här får vi också veta hur uppfödning, foder, slakt, mörning och kön påverkar köttets kvalitet, vilken färg köttet ska ha för att smaka bra och hur man ser att köttet är mört. Dessutom får vi reda på hur vi förvarar, steker, rimmar och grillar vårt kött på bästa sätt.
Kött är en omfattande, faktaspäckad bok med massor av recept från några av landets skickligaste kockar! Här finns även styckningsscheman, köpguide, hanteringstips, tillagningstips samt allmän köttkunskap om nöt, kalv, fläsk, lamm, vilt och fågel.
Håkan Fällman har arbetat med kött i stort sett hela sitt liv. Som pojke jobbade han extra hos sin pappa som hade ett företag som levererade kött till restauranger, idag är han själv kunglig hovleverantör och förser många av stjärnkrogarna med prima råvara. Håkan Fällman är även uppskattad föredragshållare för såväl kockelever som yrkesmänniskor i branschen.
Natur & Kultur 1 9789127117877 -
Slankare, friskare, lättare : hur man lagar h...
Häftad bok. Tidskrift för hälsa. 1976.
Gott skick. en del bruksspår, men inget skrivet. Portot gäller oavsett antal böcker. En bok med över 400 recept på hälsosam vegetarisk mat.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185506002
- Titel
- Slankare, friskare, lättare : hur man lagar hälsosam vardagsmat utan kött, fisk och ägg : 404 recept
- Författare
- Skoog, Gun - Tidskrift för hälsa
- Förlag
- Lidingö : Tidskrift för hälsa
- Utgivningsår
- 1976
- Språk
- Svenska
Tidskrift för hälsa 9789185506002 -
Så röker du kött och fisk
Inbunden bok. Bokförlaget Settern. 1 uppl. 2000. 96 sidor.
Nyskick. Förlagsny och oläst bok
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789175865133
- Titel
- Så röker du kött och fisk
- Författare
- Alf Andersson
- Förlag
- Bokförlaget Settern
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 96 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 245 x 175 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 377 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Så röker du kött och fisk är en faktabok som passar alla från nybörjare till kunniga rökare.
Författaren Alf Andersson tar upp allt från rökningens kemi och teknik, bakteriologi, förberedelser av kött och fisk till själva rökningsprocessen och olika rökmetoder. Författare lämnar inget åt slumpen. Med den här boken i hand får du den bästa vägledning du kan önska.
Bygg din egen rök
För den som vill bygga sin egen rök finns ett par kapitel med utförlig text och konstruktiva illustrationer, vilka beskriver hur man själv enkelt kan bygga olika sorters rökar. Som alltid i sina handböcker är Alf Andersson noggrann, pedagogisk och lätt att förstå.
Många recept, samt hur man gör och röker korv!
Ytterligare författare: Andersson, Alf
Bokförlaget Settern 1 9789175865133 -
Kött, vilt, fågel
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2016. 218 sidor.
Mycket gott skick. Mycket lätt nötning undersida rygg framsida mot rygg (se bild). Inlagan i nyskick
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127148154
- Titel
- Kött, vilt, fågel
- Författare
- Myllymäki, Tommy
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 218 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 198 x 248 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 880 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Den unga åldern till trots börjar Tommy Myllymäki redan bli en nestor på kokböcker."
Gourmet
Kött, vilt & fågel innehåller ett urval riktigt bra recept. De cirka 100 recepten är fördelade på lika många vardags som festrätter, till exempel fläskkotlett med plommon och radicchio, biff Lindström, olika varianter på råbiff och helstekt fågel. Recepten är oftast ganska enkla, både klassiker och moderna varianter.
Det viktigaste när du lagar mat hemma är att få till brytningen mellan två olika smaker. Det är det som lyfter fram råvaran och gör en rätt riktigt bra. Många tips och smakkombinationer kommer från restaurangvärlden och ger nyskapande och spännande smaker. Välj ditt kött med omsorg, och ät hellre riktigt bra kött mer sällan.
Boken inkluderar även vilt- och fågelrecept, och dessutom ägnas ett kapitel åt grillning.
Tommy Myllymäki är en av Sveriges mest meriterade kockar och medverkar regelbundet i TV4:s Nyhetsmorgon och Mitt kök. 2007 vann Tommy Årets kock, 2014 guld i Bocuse d’Or EM, 2011 silver i Bocuse d’Or VM och 2015 brons i samma tävling. Han ligger bakom en rad restauranger, bland annat Julita utanför Katrineholm, och är kreativ ledare för Svenska Brasseriet där bland annat Taverna Brillo, Sturehof, Riche och Teatergrillen i Stockholm ingår. Tommy har tidigare gett ut Såser, Grönsaker och Fisk & skaldjur.
”Tommy Myllymäki håller med sin serie grundläggande kokböcker på att bli den yngre kockgenerationens Mannerström.”
Allt om Vin
"Välrenommerade King-favoriten Tommy Myllymäki fortsätter att beta av råvarulistan och släpper nu uppföljaren till uppskattade Såser, Grönsaker och Fisk & skaldjur."
King Magazine
"I varje kokbok av Tommy Myllymäki finns det något recept som förändrar tillvaron i mitt kök helt."
Residence
”Prisade kocken Tommy Myllymäki fulländar härmed sin tematiska kokbokskvartett. Och det är inte utan att problematisera köttkonsumtionen - han förespråkar att använda mindre mängd men bättre kvalitet. Låt dig inspireras av hela skalan från vardagsklassiker som köttfärssås till lyxiga konfiterade anklår, allt illustrerat med vackert foto.”
MatMagasinet
Allt är mycket tidlöst och pedagogiskt.
Gourmet
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127148154 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9137068717
- Titel
- En ros av kött
- Författare
- Wolkers, Jan - Dahlman, Brita
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 1978
- Bandtyp
- Vikt
- 213 g
- Språk
- Svenska
Bokförlaget Forum 9137068717 -
Kött & blod slakthusområdet i Johanneshov 100...
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Informationsförlaget. 2012. 192 s. Förlagsband. 22,5 x 28,5cm. Inlagan i nära nyskick. Rikt illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789177366317
- Titel
- Kött & blod : slakthusområdet i Johanneshov 100 år : mat, människor och miljöer i Stockholms historia
- Författare
- Brundin, Anders - Johnson, Anders - Kroon, Eta
- Förlag
- Stockholm : Informationsförlaget
- Utgivningsår
- 2012
- Språk
- Svenska
9789177366317 -
Annas örtagård : Om glädjen att odla och anvä...
Inbunden bok. Bonnier Alba Bokförlagen. 1:a uppl. 1998. 208 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Se innehål ( ca. 130 matrecept ) inom parenteser på titel rutan där uppe! Omslaget sliten lite och tejpad på kanter. Pärm och bladen som nya. Inga anteckningar. Rikt illustrerad med färg fotografier. 23,6 cm x 17,5 cm. 704 gram. (senare låda20240229-2?0) läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789134513457
- Titel
- Annas örtagård : om glädjen att odla och använda kryddor
- Författare
- Bergenström, Anna - Peterson, Nisse
- Förlag
- Stockholm : Bonnier Alba
- Utgivningsår
- 1993
- Språk
- Svenska
Bonnier Alba Bokförlagen 1:a 9789134513457 -
Philips kokbok för mikrovågsugnar ( Ca 250 re...
Häftad bok. Philips Försäljning AB. 96 sidor.
Mycket gott skick. Se de ca. 250 recept inom parenteser på titel rutan där uppe! Pärm sliten lite på kanter. Bladen son nya. Inga anteckningar. Stor format : 29,5 cm x 20,8 cm. 418 gram. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKPhilips Försäljning AB -
Köttbonden : att föda upp, slakt och tillaga...
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratu. 1 uppl. 2015. 208 sidor.
Gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127141193
- Titel
- Köttbonden : att föda upp, slakt och tillaga riktigt bra kött
- Författare
- Westman, Lina
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratu
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 208 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 195 x 268 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 970 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Fantastisk läsning och mycket tittgodis."
Svenska Dagbladet
Hur gör man världens bästa kött? Finns det etiskt och miljömässigt försvarbart kött? Det här är historien om två storstadsbor som flyttade till mörkaste Småland och köpte trettio kor för att ta reda på det.
Vägen mot bondelivet började med ett expeditonsfartyg som sjönk i södra ishavet. Lina arbetade som skeppsläkare och Oscar som guide. På öppet hav tvingades de överge fartyget och väl hemma i Stockholm igen var de utan boende. Det fick bli ett torp i Småland, och de sex hönorna i inflyttningspresent gav mersmak.
I dag driver Lina och Oscar Westman gården Mårdstorp där de föder upp svenska lantraser enligt devisen ”etiskt, ekologiskt, kulinariskt” och levererar till några av Sveriges främsta restauranger. I den här boken beskriver de köttets väg till din tallrik och konsten att göra riktigt bra kött. Här finns också ett 70-tal av köttböndernas favoritrecept på nöt, gris, höns, får och get.
Lina Westman är bonde och kirurg på Höglandssjukhuset i Eksjö. Oscar Westman är bonde, sjöman, föreläsare och driver en polarresebyrå.
"Bilder från gården och smarriga recept med kött fyller denna bok."
MatMagasinet
"Här får du ta del av deras filosofi, tillvägsgångssätt och favoritrecept!"
Elle Mat & Vin
"Fantastisk läsning och mycket tittgodis för dig som drömmer om att sadla om, flytta från storstan och ägna dig åt glada kor och lyckliga grisar med knorr på svansen."
Anna-Britta Ståhl, Svenska Dagbladet
"...skriver de om sin väg till bondelivet, sin vision om djurhållning och bjuder på recept för alla djurets delar."
Smålands-Tidningen
"Nu är det bondens tur att bli rockstjärna."
Tranås-Posten
"Om det är så att kött är det nya vinet, det vill säga att det är val av kött, kunskap om kött, om uppfödning, foder och styckning, kunskap om hur man lagar och serverar kött som mer än något annat är det som anger din status vid matbordet på det sätt som kunskap om vin gjorde på 80-talet, då är det här kanske den bästa bok du kan skaffa just nu."
Erik Hörfeldt, BaconHär får du ta del av deras filosofi, tillvägsgångssätt och favoritrecept!
Elle Mat & Vin
Natur & Kultur Allmänlitteratu 1 9789127141193 -
Kött : välja hantera tillaga
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2009. 287 sidor.
Nära nyskick. Oanvänd, dock något vågig k snitt, inga fläckar.
Läckra bilder. Ägar namn överstruken flörsta sidan.Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127117877
- Titel
- Kött : välja hantera tillaga
- Författare
- Fällman, Håkan
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 287 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 209 x 268 mm Ryggbredd 27 mm
- Vikt
- 1230 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vår längtan efter riktigt bra råvaror blir allt starkare. Samtidigt vill vi laga god mat till ett vettigt pris. I Kött – välja, hantera, tillaga lär styckmästare Håkan Fällman oss att skilja bra kött från dåligt. Han ger tips om prisvärda styckningsdetaljer och vilken detalj som passar till vilken maträtt. Här får vi också veta hur uppfödning, foder, slakt, mörning och kön påverkar köttets kvalitet, vilken färg köttet ska ha för att smaka bra och hur man ser att köttet är mört. Dessutom får vi reda på hur vi förvarar, steker, rimmar och grillar vårt kött på bästa sätt.
Kött är en omfattande, faktaspäckad bok med massor av recept från några av landets skickligaste kockar! Här finns även styckningsscheman, köpguide, hanteringstips, tillagningstips samt allmän köttkunskap om nöt, kalv, fläsk, lamm, vilt och fågel.
Håkan Fällman har arbetat med kött i stort sett hela sitt liv. Som pojke jobbade han extra hos sin pappa som hade ett företag som levererade kött till restauranger, idag är han själv kunglig hovleverantör och förser många av stjärnkrogarna med prima råvara. Håkan Fällman är även uppskattad föredragshållare för såväl kockelever som yrkesmänniskor i branschen.
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127117877 -
Kött, vilt, fågel
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2016. 218 sidor.
Mycket gott skick. Gåvoskrift på försättsbladet.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127148154
- Titel
- Kött, vilt, fågel
- Författare
- Myllymäki, Tommy
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 218 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 198 x 248 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 880 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Den unga åldern till trots börjar Tommy Myllymäki redan bli en nestor på kokböcker."
Gourmet
Kött, vilt & fågel innehåller ett urval riktigt bra recept. De cirka 100 recepten är fördelade på lika många vardags som festrätter, till exempel fläskkotlett med plommon och radicchio, biff Lindström, olika varianter på råbiff och helstekt fågel. Recepten är oftast ganska enkla, både klassiker och moderna varianter.
Det viktigaste när du lagar mat hemma är att få till brytningen mellan två olika smaker. Det är det som lyfter fram råvaran och gör en rätt riktigt bra. Många tips och smakkombinationer kommer från restaurangvärlden och ger nyskapande och spännande smaker. Välj ditt kött med omsorg, och ät hellre riktigt bra kött mer sällan.
Boken inkluderar även vilt- och fågelrecept, och dessutom ägnas ett kapitel åt grillning.
Tommy Myllymäki är en av Sveriges mest meriterade kockar och medverkar regelbundet i TV4:s Nyhetsmorgon och Mitt kök. 2007 vann Tommy Årets kock, 2014 guld i Bocuse d’Or EM, 2011 silver i Bocuse d’Or VM och 2015 brons i samma tävling. Han ligger bakom en rad restauranger, bland annat Julita utanför Katrineholm, och är kreativ ledare för Svenska Brasseriet där bland annat Taverna Brillo, Sturehof, Riche och Teatergrillen i Stockholm ingår. Tommy har tidigare gett ut Såser, Grönsaker och Fisk & skaldjur.
”Tommy Myllymäki håller med sin serie grundläggande kokböcker på att bli den yngre kockgenerationens Mannerström.”
Allt om Vin
"Välrenommerade King-favoriten Tommy Myllymäki fortsätter att beta av råvarulistan och släpper nu uppföljaren till uppskattade Såser, Grönsaker och Fisk & skaldjur."
King Magazine
"I varje kokbok av Tommy Myllymäki finns det något recept som förändrar tillvaron i mitt kök helt."
Residence
”Prisade kocken Tommy Myllymäki fulländar härmed sin tematiska kokbokskvartett. Och det är inte utan att problematisera köttkonsumtionen - han förespråkar att använda mindre mängd men bättre kvalitet. Låt dig inspireras av hela skalan från vardagsklassiker som köttfärssås till lyxiga konfiterade anklår, allt illustrerat med vackert foto.”
MatMagasinet
Allt är mycket tidlöst och pedagogiskt.
Gourmet
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127148154 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9170245398
- Titel
- Kött på smalt och läckert sätt
- Författare
- Murphy, James - Petersson, Britt - Stenmark, Cajsa - Time-Life Books
- Förlag
- Höganäs : Bokorama
- Utgivningsår
- 1989
- Språk
- Svenska
Höganäs : Bokorama 9170245398 -
Mer kött på benen : om styrketräning och dess...
Inbunden bok. Farsta : SISU idrottsböcker. 145 sidor.
Nära nyskick. Biblioteksbok plastad verkar oläst och olånad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789187660269
- Titel
- Mer kött på benen : om styrketräning och dess effekter
- Författare
- Colliander, Erland - Woxnerud, Katarina - Hautala, Tapio U
- Förlag
- Farsta : SISU idrottsböcker
- Språk
- Svenska
Farsta : SISU idrottsböcker 9789187660269 -
Såsbok : [mer än tvåhundra goda såser till kö...
Inbunden bok. Stockholm : Atlantis : Mejerierna. 1987. 101 sidor.
Nära nyskick. Oläst
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 917486436x
- Titel
- Såsbok : [mer än tvåhundra goda såser till kött, fågel, fisk, skaldjur, pasta, grönsaker, sallad och desserter]
- Författare
- Borssén, Jonas - Appeltofft, Bo - Svenska mejeriernas riksförening
- Förlag
- Stockholm : Atlantis : Mejerierna
- Utgivningsår
- 1987
- Språk
- Svenska
Stockholm : Atlantis : Mejerierna 917486436x -
Atlantis nya såsbok : [en samling av spännand...
Inbunden bok. Stockholm : Atlantis. 1995. 79 sidor.
Nyskick. Oläst
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 917486193x
- Titel
- Atlantis nya såsbok : [en samling av spännande såser till kött, fågel, fisk, pasta, grönsaker, sallader och desserter från när och fjärran]
- Förlag
- Stockholm : Atlantis
- Utgivningsår
- 1995
- Språk
- Svenska
Stockholm : Atlantis 917486193x -
Rökning : så röker du kött och fisk
Inbunden bok. Bokförlaget Settern. 1 uppl. 2020. 94 sidor.
Mycket gott skick. 24x17c.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789175866598
- Titel
- Rökning : så röker du kött och fisk
- Författare
- Andersson, Alf
- Förlag
- Bokförlaget Settern
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 94 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 247 x 175 mm Ryggbredd 11 mm
- Vikt
- 470 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Nu kommer RÖKNING som har varit en försäljningssuccé genom åren, i en ny omarbetad utgåva, helt i färg.
En faktabok som passar alla - från nybörjare till kunniga rökare.
Författaren Alf Andersson tar upp allt - från rökningens kemi och teknik, bakteriologi, förberedelser av kött och fisk - till själva rökningsprocessen och olika rökmetoder. Boken visar hur du varm- och kallröker fisk som t.ex. lax, böckling och ål. Även rökning av kött så som kassler, rådjurslår, kyckling, fläsk och skinka. Du får också lära dig hur du tillreder och röker korv och charketurivaror. Författaren lämnar inget åt slumpen. Med den här boken i hand får du den bästa vägledning du kan önska.
Bygg din egen rök För den som vill bygga sin egen rök finns ett par kapitel med utförlig text och konstruktiva illustrationer, vilka beskriver hur man själv enkelt kan bygga olika sorters rökar.
Som alltid i sina handböcker är Alf Andersson noggrann, pedagogisk och lätt att förstå.
Bokförlaget Settern 1 9789175866598 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9185283568
- Titel
- Av kött och blod
- Författare
- Harvey, John
- Förlag
- Minotaur
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 382 sidor
- Bandtyp
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- För femton år sedan försvann Susan Blacklock spårlöst och trots en massiv insats lyckades polisen aldrig hitta henne. Två män, Shane Donald och Alan McKeirnan, greps men var tvungna att släppas i brist på bevis. Ett år senare blev de båda dömda för våldtäkt och mord på en ung flicka. Kriminalkommissarie Frank Elder som ledde sökandet efter Susan har nu dragit sig tillbaka från polisen för att leva ett stillsamt liv långt borta från storstaden. Men när han får höra att Shane Donald har blivit villkorligt frigiven väcks de plågsamma minnena av det olösta fallet åter till liv. Då ytterligare en ung kvinna hittas mördad får polisen vykort från en som säger sig vara gärningsmannen. Frank känner sig tvingad att ingripa, ovetande om att han utsätter hela sin familj för livsfara.
Minotaur 9185283568 -
Kött- och fiskkonservering - Modern handbok i...
Häftad bok. Esselte. 7 uppl. 1943. 84 sidor.
Gott skick. Väldigt trevlig och ovanlig liten bok. Några noteringar i blyerts. Vackra illustrationer.
FRI FRAKT inrikesEsselte 7 -
Kött : välja hantera tillaga
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2009. 287 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127117877
- Titel
- Kött : välja hantera tillaga
- Författare
- Fällman, Håkan
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 287 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 209 x 268 mm Ryggbredd 27 mm
- Vikt
- 1230 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vår längtan efter riktigt bra råvaror blir allt starkare. Samtidigt vill vi laga god mat till ett vettigt pris. I Kött – välja, hantera, tillaga lär styckmästare Håkan Fällman oss att skilja bra kött från dåligt. Han ger tips om prisvärda styckningsdetaljer och vilken detalj som passar till vilken maträtt. Här får vi också veta hur uppfödning, foder, slakt, mörning och kön påverkar köttets kvalitet, vilken färg köttet ska ha för att smaka bra och hur man ser att köttet är mört. Dessutom får vi reda på hur vi förvarar, steker, rimmar och grillar vårt kött på bästa sätt.
Kött är en omfattande, faktaspäckad bok med massor av recept från några av landets skickligaste kockar! Här finns även styckningsscheman, köpguide, hanteringstips, tillagningstips samt allmän köttkunskap om nöt, kalv, fläsk, lamm, vilt och fågel.
Håkan Fällman har arbetat med kött i stort sett hela sitt liv. Som pojke jobbade han extra hos sin pappa som hade ett företag som levererade kött till restauranger, idag är han själv kunglig hovleverantör och förser många av stjärnkrogarna med prima råvara. Håkan Fällman är även uppskattad föredragshållare för såväl kockelever som yrkesmänniskor i branschen.
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127117877 -
Stycka kött : Hemma, i butik, i skola
Inbunden bok. Ica. 1974. 135 sidor.
Nyskick. Kött i stora stycken är en dyr råvara som det gäller att hantera rätt. Att stycka en grishalva, ett lamm eller rådjur till bra konsumtionsdetaljer fordrar kunnande Kunnandet i sin tur fordrar ordentlig handledning.
Tillsammans med Harald Karlenhed, konsu läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9153402863
- Titel
- Stycka kött : hemma, i butik, i skola
- Författare
- Högdal, Eva - Karlenhed, Harald - Ica provkök
- Förlag
- Västerås : Ica bokförl
- Utgivningsår
- 1977
- Språk
- Svenska
Ica 9153402863 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789176178133
- Titel
- Allt om att röka kött
- Författare
- Will Fleischman
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 191 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 195 x 230 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 670 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Lär dig röka i vanlig grill och i rök!
Oavsett om du använder en rök eller en grill så får du här en komplett handbok till hur du lyckas med rökning av kött av olika slag. Första kapitlet i boken avhandlar olika slags rökar, hur man använder dem och skillnader i resultat. Om du inte redan har en rök så får du en handfast guide som hjälper dig att välja rätt typ. Men du måste inte ha en rök. Med rätt teknik kan du röka i vanliga kol- och gasolgrillar också. Här visas i detalj hur du då går tillväga.
Efter genomgångar av tekniker följer sex kapitel med recept. Varje kapitel handlar om olika typer av kött (nöt, fläsk, fågel, lamm, vilt samt fisk och skaldjur) och inleds med en genomgång med specifika tips och olika slags styckningar. Vid varje recept finns också konkreta instruktioner samt även lite serveringstips.
Längst bak i boken finns några sidor med vegetariska recept och såser gjorda på rökta ingredienser.
Ytterligare författare: Fleischman, Will
Ytterligare översättare: Medin, Sandra
Ytterligare illustratörer: Nash, Philippa
Ytterligare fotografer: Zhang, Joy
Ytterligare designers: Moore, Hannah
Tukan Förlag 1 9789176178133 -
Köttbonden att föda upp, slakta och tillaga r...
Inbunden bok.
Gott skick. Natur & Kultur. uppl.1. [2015]. 208 s. bruksslitage, svagt snedläst, smutsat övre snitt, skav på pärm.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127141193
- Titel
- Köttbonden : att föda upp, slakt och tillaga riktigt bra kött
- Författare
- Westman, Lina
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratu
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 208 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 195 x 268 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 970 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Fantastisk läsning och mycket tittgodis."
Svenska Dagbladet
Hur gör man världens bästa kött? Finns det etiskt och miljömässigt försvarbart kött? Det här är historien om två storstadsbor som flyttade till mörkaste Småland och köpte trettio kor för att ta reda på det.
Vägen mot bondelivet började med ett expeditonsfartyg som sjönk i södra ishavet. Lina arbetade som skeppsläkare och Oscar som guide. På öppet hav tvingades de överge fartyget och väl hemma i Stockholm igen var de utan boende. Det fick bli ett torp i Småland, och de sex hönorna i inflyttningspresent gav mersmak.
I dag driver Lina och Oscar Westman gården Mårdstorp där de föder upp svenska lantraser enligt devisen ”etiskt, ekologiskt, kulinariskt” och levererar till några av Sveriges främsta restauranger. I den här boken beskriver de köttets väg till din tallrik och konsten att göra riktigt bra kött. Här finns också ett 70-tal av köttböndernas favoritrecept på nöt, gris, höns, får och get.
Lina Westman är bonde och kirurg på Höglandssjukhuset i Eksjö. Oscar Westman är bonde, sjöman, föreläsare och driver en polarresebyrå.
"Bilder från gården och smarriga recept med kött fyller denna bok."
MatMagasinet
"Här får du ta del av deras filosofi, tillvägsgångssätt och favoritrecept!"
Elle Mat & Vin
"Fantastisk läsning och mycket tittgodis för dig som drömmer om att sadla om, flytta från storstan och ägna dig åt glada kor och lyckliga grisar med knorr på svansen."
Anna-Britta Ståhl, Svenska Dagbladet
"...skriver de om sin väg till bondelivet, sin vision om djurhållning och bjuder på recept för alla djurets delar."
Smålands-Tidningen
"Nu är det bondens tur att bli rockstjärna."
Tranås-Posten
"Om det är så att kött är det nya vinet, det vill säga att det är val av kött, kunskap om kött, om uppfödning, foder och styckning, kunskap om hur man lagar och serverar kött som mer än något annat är det som anger din status vid matbordet på det sätt som kunskap om vin gjorde på 80-talet, då är det här kanske den bästa bok du kan skaffa just nu."
Erik Hörfeldt, BaconHär får du ta del av deras filosofi, tillvägsgångssätt och favoritrecept!
Elle Mat & Vin
9789127141193 -
Mer kött på benen om styrketräning och dess e...
Inbunden bok.
Gott skick. SISU idrottsböcker. uppl.1. 1994. 145 s. mindre bruksslitage, namnad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789187660269
- Titel
- Mer kött på benen : om styrketräning och dess effekter
- Författare
- Colliander, Erland - Woxnerud, Katarina - Hautala, Tapio U
- Förlag
- Farsta : SISU idrottsböcker
- Språk
- Svenska
9789187660269 -
Grillmat LCHF 80 njutbara recept på fisk, fåg...
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Optimal. uppl.1. 2013. 157 s.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789172412484
- Titel
- Grillmat LCHF
- Författare
- Höglund, Birgitta
- Förlag
- Optimal Förlag
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 204 x 250 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 760 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Sommarmat med sallader, såser och desserter.
Helt vanlig mat som alla kan äta. Över 80 läckra recept med grillmat, läckra såser och tillbehör.
Birgitta Höglund, som är utbildad kock, har länge skrivit på den populära bloggen Birgitta Höglunds mat. I den här boken delar Birgitta med sig av sina gedigna recept, som passar utmärkt på grillen. Marinader, såser och läckra tillbehör gör grillningen aptitlig. Birgitta kan verkligen laga mat.
Birgitta har egen erfarenhet av att utesluta socker och mjöl i kosten. Nu äter hon i stället betydligt mer grönsaker än hon gjort tidigare, vilket är ett bra komplement till all slags kött, fisk, skaldjur och ägg som hamnar på tallriken. Det har inneburit att hon har gått från sjuk till frisk.
Ren mat utan tillsatser med goda grönsaker och tillbehör är Birgittas melodi.
Kosten är anpassad för LCHF, men passar även för paleokost (stenålderskost). Birgitta föredrar att helt enkelt kalla den naturlig mat, för den lagas i huvudsak med ekologiskt odlade råvaror och så få processade varor som möjligt.
Förordet är skrivet av Anna Hallén som skrivit flera böcker om LCHF.
9789172412484
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn