-
Vår smakresa genom Grekland och Cypern
Inbunden bok.
Nära nyskick. Fontana Food. 2018. 192 s. Förlagsband. 20,5 x 27,5cm. Rikt illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163998461
- Titel
- Vår smakresa genom Grekland och Cypern
- Författare
- Papadopoulou, Maro
- Förlag
- Fontana Food
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 205 x 277 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 952 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Välkommen att följa med på Maros och Frixos smakresa!
På Cypern och i Greklnad är maten och gemenskapen en mycket viktig del av livet. Man brukar säga att det ska vara enkelt att dela det goda!
Maro och Frixos Papadopoulou, grundare av Fontana, älskar grekisk matkultur och sedan 1978 förser de hela Sverige med sin barndoms råvaror och smaker - fetaost, olivolja, halloumi, oliver och mycket mer. De har också gjort en 7 000 kilometer lång smakresa i syfte att utforska den lokala och genuina matkonsten i olika delar av Grekland och på Cypern. En resa som har tagit dem tillbaka till sitt hemland Cypern och runt hela Grekland - Aten, Grevena, Halkidiki, Kalamata, Kreta, Lesvos, Olympos, Thessalia och Thessaloniki. På vägen har de mött och lagat mat med fantastiska, kunniga, matlagningspassionerade män och kvinnor, kockar, familjer, kvinnokooperativ - och som ett resultat av av alla dessa möten har de samlat på sig en unik receptskatt.
Här delar Maro och Frixos med sig av sina fina upplevelser och de unika recepten. Traditionell, cypriotisk och grekisk mat direkt från dem som gör den allra bäst.
Kali orexi! (Smaklig måltid)
9789163998461 -
Singel i köket
Inbunden bok. Ordalaget Bokförlag. 1 uppl. 2010. 95 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag saknas. Boken är i mycket gott skick.Här är kokboken med enkla och goda recept för en eller två personer. Lämplig som present till sig själv eller någon annan. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185465927
- Titel
- Singel i köket
- Författare
- Swanberg, Åsa
- Förlag
- Ordalaget Bokförlag
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 95 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 217 x 256 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 600 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Passar som inspiration till en singel. Jag ger den till min goa tv-kollega som just blivit singel."
Ernst Kirchsteiger
Här är kokboken för alla små hushåll som vill ha enkla och goda recept för vardag och fest.
Boken är indelad i avsnitt:
VARDAG (Enkla recept för en portion)
STORKOK (Recept i flera portioner, lämpliga att frysa in eller spara till matlådan)
FREDAG (Lite lyxigare)
IMPA (Menyer när man vill bjuda hem chefen, pappa eller svärmor...)
TJEJMIDDAG/HERRMIDDAG (Fyra menyer efter olika teman med förrätt, varmrätt och dessert)
Boken, som är skapad av gänget bakom Smaker från Saltå kvarn och Tjejmiddag, är i högsta grad skräddarsydd för att passa det lilla hushållet, vare sig du är singel, särbo, delsbo eller bara hungrig.
Fotografierna är tagna av Wolfgang Kleinschmidt, en av våra främsta matfotografer.
Åsa Swanberg har skrivit den uppmärksammade Smaker från Saltå kvarn. Hon står även bakom Tjejmiddag, Mat att äta minst en gång i livet samt Blomstrande måltider.
Ordalaget Bokförlag 1 9789185465927 -
Smaker från Saltå kvarn : maten brödet kakorn...
Inbunden bok. Ordalaget Bokförlag. 1 uppl. 2008. 144 sidor.
Mycket gott skick. Förlagets illustrerade laminatband, trådbunden. Rakt och rent ex. Bakre pärmens nederkant något nött. Inlagan i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185465361
- Titel
- Smaker från Saltå kvarn : maten brödet kakorna
- Författare
- Swanberg, Åsa
- Förlag
- Ordalaget Bokförlag
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 232 x 303 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 980 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Boken vann första pris 2008 som bästa kokbok i kategorin Hälsa.
Här är den första boken om Saltå kvarn! En underbart vacker kokbok med ca 145 recept på all mat du kan laga utifrån Saltå kvarns produkter. En kokbok som även berättar om Saltå kvarns filosofi och historia och om det vackra trädgårdskaféet, där bagare Manfred håller kurser. Allt ackompanjerat av härliga foton av mat och miljö.
Det råder en hälsotrend i Sverige just nu. Fullkorn, surdeg, bönor, GI-metoden... Och samtidigt är oron för miljön stark. Mitt i allt detta finner vi Saltå kvarn utanför Södertälje, som sedan 60-talet har sålt fullkornsprodukter gjorda av biodynamiskt odlade spannmål. Plötsligt har de blivit helt rätt! Deras produkter finns i Konsum och ICA-butiker över hela landet.
Bokens recept fördelar sig på tre avsnitt: Mat, Bröd och Kakor. Du får bl a lära dig att baka en surdeg enligt konstens regler. Du får veta skillnaden mellan olika ärtor, frön och nötter. I avsnittet Matnyttiga termer reds olika begrepp ut.
Åsa Swanberg, som står bakom texten, är matälskande skribent och copywriter som skrivit böckerna Fika Kika Njut och Bara Bullar.
Wolfgang Kleinschmidt, som tagit flertalet av bokens bilder, är en av våra skickligaste matfotografer. Han har medverkat i ett stort antal kokböcker.
Ordalaget Bokförlag 1 9789185465361 -
Ebbas bageri
Inbunden bok. Ordalaget Bokförlag. 1 uppl. 2009. 88 sidor.
Nära nyskick. Underbar kokbok för alla unga kakmonster!
Ta fram bunken och vispen, knäck i äggen och måtta ner mjölet. Marsipan, kakao, vanilj och citron. Hallon, kokos och kanel - smakerna är många, recepten läskande och resultatet garanterat gott!
I den här vä läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185465705
- Titel
- Ebbas bageri
- Författare
- Swanberg, Åsa
- Förlag
- Ordalaget Bokförlag
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 88 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 188 x 209 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 400 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Underbar kokbok för alla unga kakmonster!
Ta fram bunken och vispen, knäck i äggen och måtta ner mjölet. Marsipan, kakao, vanilj och citron. Hallon, kokos och kanel - smakerna är många, recepten läskande och resultatet garanterat gott!
I den här välfyllda och charmiga bakboken för alla kakmonster har Ebba samlat sina bästa recept. Hon visar hur man svänger ihop en blåbärspaj, gör prinsessbakelser och smarties cookies. Hon bakar chokladbullar, kiwi cheese cake och minicupcakes med hallon. Geléhallongrottor, smoothieglass och rulltårta, kokostoppar, chokladsemlor och scones. Och mycket mer. En oemotståndlig bakbok för alla som älskar kakor, bullar, tårtor, glass, bakelser och godis!
Bakboken har 31 smarriga och lättbakade recept för alla som gärna vill överraska mamma med muffins på mors dag, baka sin egen födelsedagstårta eller baka för att det är roligt och gott. Boken har förutom recept också Ebbas tips och är fylld med inspirerande och härliga foton i sprakande färger.
Åsa Swanberg är journalist och copywriter och har tidigare skrivit den prisbelönta Smaker från Saltå Kvarn. Tillsammans med Malou Holm har hon även skrivit Fika, Kika, Njut - Stockholms bästa utflykter. Ebba är dotter till Åsa Swanberg.
Ordalaget Bokförlag 1 9789185465705 -
Vår smakresa genom Grekland och Cypern
Inbunden bok.
Nära nyskick. Fontana Food. 2018. 192 s. Förlagsband. 20,5 x 27,5cm. Rikt illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163998461
- Titel
- Vår smakresa genom Grekland och Cypern
- Författare
- Papadopoulou, Maro
- Förlag
- Fontana Food
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 205 x 277 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 952 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Välkommen att följa med på Maros och Frixos smakresa!
På Cypern och i Greklnad är maten och gemenskapen en mycket viktig del av livet. Man brukar säga att det ska vara enkelt att dela det goda!
Maro och Frixos Papadopoulou, grundare av Fontana, älskar grekisk matkultur och sedan 1978 förser de hela Sverige med sin barndoms råvaror och smaker - fetaost, olivolja, halloumi, oliver och mycket mer. De har också gjort en 7 000 kilometer lång smakresa i syfte att utforska den lokala och genuina matkonsten i olika delar av Grekland och på Cypern. En resa som har tagit dem tillbaka till sitt hemland Cypern och runt hela Grekland - Aten, Grevena, Halkidiki, Kalamata, Kreta, Lesvos, Olympos, Thessalia och Thessaloniki. På vägen har de mött och lagat mat med fantastiska, kunniga, matlagningspassionerade män och kvinnor, kockar, familjer, kvinnokooperativ - och som ett resultat av av alla dessa möten har de samlat på sig en unik receptskatt.
Här delar Maro och Frixos med sig av sina fina upplevelser och de unika recepten. Traditionell, cypriotisk och grekisk mat direkt från dem som gör den allra bäst.
Kali orexi! (Smaklig måltid)
9789163998461 -
Bara bullar
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 2009. 64 sidor.
Mycket gott skick. Inbunden i förlagets laminerade pappband. Illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789137131399
- Titel
- Bara bullar
- Författare
- Swanberg, Åsa
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2009
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 204 x 229 mm Ryggbredd 11 mm
- Vikt
- 400 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Äntligen en bok för alla bullälskare! En härlig bullguide att hämta inspiration, kunskap, lust och tröst ur. Här kan man läsa om bullens betydelse i olika sammanhang, om minnen av bullar, hur olika en bulle kan smaka vid skilda tillfällen Smarta bulltips och nyttiga råd som: Vad ska man tänka på när man bakar? Vad blir bäst, smör eller margarin? Ska man använda råsocker, florsocker, flytande eller vanligt vitt socker? Kan man använda sötningsmedel? Hur är det med lättmjölk respektive vanlig mjölk? Vatten? Bästa jäsningen? Utbakningen? Gräddningen? Vad bör man känna till om att frysa in bullar? Vilka bullformar är bäst och snyggast? Och så det bästa receptregistret en guldgruva att ösa ur! Här återfinns till exempel kanelbullen i dess olika skepnader: vegabröd, fransk lilja, dubbelsnäcka, knutar, kanelbriocher, snäckor, snurror, kransar, längder samt olika fyllningar. Släta bullar, solskensbullar, karlsbaderbullar, syltbullar, vaniljbullar, toscabullar, saffransbullar, lussebullar med apelsin, lurbullar. Veganska kanelbullar, butterkaka, semlor, lyxbullar, kardemummabullar, benhamrabullar, äppelbullar, bullar med mandelmassa, glutenfria bullar, bullar för laktosallergiker, smala bullar, mandelkubbar, nötbullar, sockerbullar och chokladbullar. Dessutom finns informativa avsnitt om kanel, vanilj, saffran, kardemumma och mandel. Bara bullar ett måste i köket!Åsa Swanberg arbetar som matskribent och har också lång erfarenhet som copywriter. Hon har ett stort intresse för matlagning och bakning och har tidigare skrivit inspirationsboken Matnytta och ögonfägnad. Året på stora Benhamra.
Bokförlaget Forum 9789137131399 -
Koll på kalorierna: måltider från 100 till 50...
Inbunden bok. Ordalaget Bokförlag. 1 uppl. 2019. 132 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174692983
- Titel
- Koll på kalorierna: måltider från 100 till 500 kalorier
- Författare
- Swanberg, Åsa
- Förlag
- Ordalaget Bokförlag
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 132 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 188 x 232 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 543 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Fyller ett hål i den svenska kokboksutgivningen... Enkel och lättfattlig och en basbok för den som är intresserad av att lära sig mer om hur mycket kalorier vi stoppar i oss."Alba.nu, Lasse Winkler Inspirerande recept för bättre hälsa! Med bl a kaloritabell för vanliga livsmedel.
Det är kalorierna som räknas! En del vill gå ner i vikt, en del vill gå upp andra vill behålla sin vikt. Här är boken för alla som enkelt vill ha koll på hur mycket kalorier en måltid innehåller. Boken innehåller cirka 100 recept på frukost, mellanmål, lunch och middag. För alla recept anges tydligt hur många kalorier en portion innehåller. Recepten är snabba och enkla att laga, men samtidigt inspirerande och läckra. För en tydlig översikt är recepten indelade i grupper efter ungefärlig kalorimängd. Längst bak finns en kaloritabell över vanliga livsmedel. Exempel på recept: Rostbiff med potatissallad (500 kalorier) Spenatvåffla med avokado och rökt lax (400 kalorier) Tortillawrap med currykyckling (260 kalorier) Svampomelett (200 kalorier) Asiatiska räknudlar (150 kalorier) Het rotsakssoppa (85 kalorier) Jordgubbs- och ingefärssmootihe (100 kalorier) ÅSA SWANBERG är matälskande skribent med ett stort intresse för såväl kokkonst som bakning. Hon har skrivit flera kokböcker, bl a Smaker från Saltå Kvarn och Lättlagad sommarmat. Koll på kalorierna är en reviderad och utökad utgåva av Succémetoden 5:2.
Ordalaget Bokförlag 1 9789174692983 -
Koll på kalorierna. Måltider från 100 till 50...
Inbunden bok. Ordalaget Bokförlag. 1 uppl. 2019. 132 sidor.
Nyskick. Rikl. färgfotoillustrerad. Oläst
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174692983
- Titel
- Koll på kalorierna: måltider från 100 till 500 kalorier
- Författare
- Swanberg, Åsa
- Förlag
- Ordalaget Bokförlag
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 132 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 188 x 232 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 543 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Fyller ett hål i den svenska kokboksutgivningen... Enkel och lättfattlig och en basbok för den som är intresserad av att lära sig mer om hur mycket kalorier vi stoppar i oss."Alba.nu, Lasse Winkler Inspirerande recept för bättre hälsa! Med bl a kaloritabell för vanliga livsmedel.
Det är kalorierna som räknas! En del vill gå ner i vikt, en del vill gå upp andra vill behålla sin vikt. Här är boken för alla som enkelt vill ha koll på hur mycket kalorier en måltid innehåller. Boken innehåller cirka 100 recept på frukost, mellanmål, lunch och middag. För alla recept anges tydligt hur många kalorier en portion innehåller. Recepten är snabba och enkla att laga, men samtidigt inspirerande och läckra. För en tydlig översikt är recepten indelade i grupper efter ungefärlig kalorimängd. Längst bak finns en kaloritabell över vanliga livsmedel. Exempel på recept: Rostbiff med potatissallad (500 kalorier) Spenatvåffla med avokado och rökt lax (400 kalorier) Tortillawrap med currykyckling (260 kalorier) Svampomelett (200 kalorier) Asiatiska räknudlar (150 kalorier) Het rotsakssoppa (85 kalorier) Jordgubbs- och ingefärssmootihe (100 kalorier) ÅSA SWANBERG är matälskande skribent med ett stort intresse för såväl kokkonst som bakning. Hon har skrivit flera kokböcker, bl a Smaker från Saltå Kvarn och Lättlagad sommarmat. Koll på kalorierna är en reviderad och utökad utgåva av Succémetoden 5:2.
Ordalaget Bokförlag 1 9789174692983 -
Smaker från Saltå kvarn : maten brödet kakorn...
Inbunden bok. Ordalaget Bokförlag. 2008. 144 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185465361
- Titel
- Smaker från Saltå kvarn : maten brödet kakorna
- Författare
- Swanberg, Åsa
- Förlag
- Ordalaget Bokförlag
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 232 x 303 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 980 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Boken vann första pris 2008 som bästa kokbok i kategorin Hälsa.
Här är den första boken om Saltå kvarn! En underbart vacker kokbok med ca 145 recept på all mat du kan laga utifrån Saltå kvarns produkter. En kokbok som även berättar om Saltå kvarns filosofi och historia och om det vackra trädgårdskaféet, där bagare Manfred håller kurser. Allt ackompanjerat av härliga foton av mat och miljö.
Det råder en hälsotrend i Sverige just nu. Fullkorn, surdeg, bönor, GI-metoden... Och samtidigt är oron för miljön stark. Mitt i allt detta finner vi Saltå kvarn utanför Södertälje, som sedan 60-talet har sålt fullkornsprodukter gjorda av biodynamiskt odlade spannmål. Plötsligt har de blivit helt rätt! Deras produkter finns i Konsum och ICA-butiker över hela landet.
Bokens recept fördelar sig på tre avsnitt: Mat, Bröd och Kakor. Du får bl a lära dig att baka en surdeg enligt konstens regler. Du får veta skillnaden mellan olika ärtor, frön och nötter. I avsnittet Matnyttiga termer reds olika begrepp ut.
Åsa Swanberg, som står bakom texten, är matälskande skribent och copywriter som skrivit böckerna Fika Kika Njut och Bara Bullar.
Wolfgang Kleinschmidt, som tagit flertalet av bokens bilder, är en av våra skickligaste matfotografer. Han har medverkat i ett stort antal kokböcker.
Ordalaget Bokförlag 9789185465361 -
Matnytta och ögonfägnad. Året på Stora Benham...
Inbunden bok. Atlantis. 1997. 155 sidor.
ISBN 9789174863908
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKAtlantis 9789174863908 -
VINTERNS GODA - Mat - Bakat - Sött
Nyskick. 2013. 151 sidor. 26.5 x 21.5 cm. 770 gram. Förlagets dekorerade helpappband. NY !!
"Om du uppskattar advent och tycker om att njuta lite extra i vintermörkret så är boken Vinterns goda av Åsa Swanberg och Malou Holm rätt inspirationskälla!"
Smak för m läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174690545
- Titel
- Vinterns goda : mat, bakat, sött
- Författare
- Åsa Swanberg - Malou Holm
- Förlag
- Ordalaget Bokförlag
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 151 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 215 x 265 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 772 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Om du uppskattar advent och tycker om att njuta lite extra i vintermörkret så är boken Vinterns goda av Åsa Swanberg och Malou Holm rätt inspirationskälla!"
Smak för mat
Härliga grytor, adventsplock, julmat, kakor och godis - recepten på allt det goda man vill laga och baka under vintern finns nu samlat i en fin kokbok."
Hemmets veckotidning
Dags för vintermys!
Här är recepten som tinar upp kropp och själ när vi som bäst behöver det. En underbart vacker bok fylld med recept och stämmningsfulla foton.
Värm dig med mustiga soppor och grytor. Gör julbaket till årets höjdpunkt. Lys upp nyårsnatten med en lyxig meny. Väck din älskade med en kärleksfrukost på Alla hjärtans dag och mota förkylningen med havtorns- och morotsmarmelad på mackkan.
I boken hittar du såväl klassiska recept som nya fräscha påhitt varför inte prova ett alternativt julbord i år? Till semlans och våfflans dagar får du tips på roliga smakvarianter, som lakritssemlor och mandelvåfflor.
MALOU HOLM och ÅSA SWANBERG gör tidningen BAKA och har gjort flera kok-och bakböcker ihop, bland annat Sweet dreams, Smaker från Saltå Kvarn och Året runt med Saltå Kvarn.
Ytterligare författare: Swanberg, Åsa
Ytterligare författare: Holm, Malou
Ytterligare fotografer: Holm, Malou
Ytterligare fotografer: Geijerstam, Bengt af
Ytterligare fotografer: Odermatt, Heike
Ytterligare fotografer: Pekkarinen, Ismo
Ytterligare designers: Holm, Malou
Ytterligare fotografer: Granefelt, Lena
9789174690545 -
Sommar på burk
Inbunden bok. Ordalaget Bokförlag. 1 uppl. 2011. 114 sidor.
Nyskick. Bok i absolut nyskick. PRESENTSKICK
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174690002
- Titel
- Sommar på burk
- Författare
- Åsa Swanberg
- Förlag
- Ordalaget Bokförlag
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 114 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 216 x 272 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 740 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "En receptsamling som fint ersätter de gamla slitna sylta och safta-böckerna... Lockande att bläddra i och själv sätta igång." Bibliotekstjänst
"Här finns massor av sylt, saft och annat gott att göra på sommarens bär och frukter." DN
"En bok som jag verkligen vill ha i kokbokshyllan." Sara Begner, Mersmak
Det är alltid sommar när du har hemgjord sylt i kylen eller frysen! Så sätt igång att sylta, safta och lägga in. Resultatet blir roligare, nyttigare, godare och vackrare än det du hittar i butik. Det är enkelt dessutom.
Boken innehåller närmare 100 recept som kan varieras med sommarens smaker - och dina egna. Därtill vackra bilder, fakta, kuriosa, ett urval självplockställen och de bästa sylta- och safta in-tipsen. En bok som verkligen inspirerar till att ta till vara naturens rikedomar.
Innehåll: Safter, Sylter, Inläggningar, Marmelader, Geléer, Vinäger, Pickles, Likörer
Bär och frukter: Björnbär, Blåbär, Havtorn, Grönsaker, Hallon, Jordgubbar, Krusbär, Plommon, Päron, Rabarber, Vinbär, Äpplen
Själv är jag löjligt förtjust i själva bunkringsmomenten. Att ställa upp en hel rad med nyfyllda burkar eller saftflaskor på diskbänken och titta på, det ryser jag lite välmående av. Rikedom.
Åsa Swanberg, bokens författare
Åsa Swanberg och Malou Holm har tidigare gjort prisbelönta böcker som Smaker från Saltå Kvarn och Mat att äta minst en gång i livet.
Ytterligare designers: Holm, Malou
Ytterligare fotografer: Holm, Malou
Ytterligare författare: Swanberg, Åsa
Ordalaget Bokförlag 1 9789174690002 -
Bagarnas bästa bröd och bakverk
Inbunden bok. Ordalaget Bokförlag. 1 uppl. 2013. 175 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174690552
- Titel
- Bagarnas bästa bröd och bakverk
- Författare
- Swanberg, Åsa
- Förlag
- Ordalaget Bokförlag
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 175 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 215 x 255 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 822 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Hêlain, äppelflarn, tryffel - låt bagarna få fresta med sådant du själv kan baka! Över 100 recept från några av Sverige främsta bagare och konditorer!
Besök några av Sveriges bästa bagerier och konditorier och få recepten på godsakerna. Bakom varje väldoftande bröd finns en bagare, ofta prisbelönt för sin kreativitet och kunskap.
Möt legendaren Jan Hedh, som startat och driver Olof Viktors på en åker på Österlen, och bagaren bakom Riddarbageriet. Få recept på Fabian Flinks Enköpingslimpa och Heléne Johanssons Hêlain. Roy Fares, känd från Go'kväll, delar med sig av fem favoriter och den franske bagarn Sebastien Boudets ger dig recept på tartellete au citron och andra franska läckerheter.
Recepten är i varierad svårighetsgrad. Här finns såväl fantastiska sötsaksskapelser som klassiska matbröd. Här finns också vetebullar, knäckebröd, praliner och wienerbröd. Och mycket mer. Recept för alla smaker och i alla nivåer.
Boken är smakfullt formgiven och illustrerad med en mängd smaklökskittlande foton.
Åsa Swanberg är matskribent och har tillsammans med formgivaren Malou Holm gett ut en rad uppmärksammade kok- och bakböcker: Smaker från Saltå Kvarn, Sweet dreams, Tjejmiddag m m. De gör också tidningen Baka tillsammans.
Ordalaget Bokförlag 1 9789174690552 -
Koll på kalorierna: måltider från 100 till 50...
Inbunden bok. Ordalaget Bokförlag. 1 uppl. 2019. 132 sidor.
Gott skick. Hanteringsspår på pärmen. Hundöron. I övrigt fin inlaga. [rum 2]
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174692983
- Titel
- Koll på kalorierna: måltider från 100 till 500 kalorier
- Författare
- Swanberg, Åsa
- Förlag
- Ordalaget Bokförlag
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 132 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 188 x 232 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 543 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Fyller ett hål i den svenska kokboksutgivningen... Enkel och lättfattlig och en basbok för den som är intresserad av att lära sig mer om hur mycket kalorier vi stoppar i oss."Alba.nu, Lasse Winkler Inspirerande recept för bättre hälsa! Med bl a kaloritabell för vanliga livsmedel.
Det är kalorierna som räknas! En del vill gå ner i vikt, en del vill gå upp andra vill behålla sin vikt. Här är boken för alla som enkelt vill ha koll på hur mycket kalorier en måltid innehåller. Boken innehåller cirka 100 recept på frukost, mellanmål, lunch och middag. För alla recept anges tydligt hur många kalorier en portion innehåller. Recepten är snabba och enkla att laga, men samtidigt inspirerande och läckra. För en tydlig översikt är recepten indelade i grupper efter ungefärlig kalorimängd. Längst bak finns en kaloritabell över vanliga livsmedel. Exempel på recept: Rostbiff med potatissallad (500 kalorier) Spenatvåffla med avokado och rökt lax (400 kalorier) Tortillawrap med currykyckling (260 kalorier) Svampomelett (200 kalorier) Asiatiska räknudlar (150 kalorier) Het rotsakssoppa (85 kalorier) Jordgubbs- och ingefärssmootihe (100 kalorier) ÅSA SWANBERG är matälskande skribent med ett stort intresse för såväl kokkonst som bakning. Hon har skrivit flera kokböcker, bl a Smaker från Saltå Kvarn och Lättlagad sommarmat. Koll på kalorierna är en reviderad och utökad utgåva av Succémetoden 5:2.
Ordalaget Bokförlag 1 9789174692983 -
Singel i köket
Inbunden bok. Ordalaget Bokförlag. 1 uppl. 2010. 95 sidor.
Mycket gott skick. Hanteringsspår på pärmen. Daterad på inlagans andra blad. I övrigt fin inlaga. [rum 12]
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185465927
- Titel
- Singel i köket
- Författare
- Swanberg, Åsa
- Förlag
- Ordalaget Bokförlag
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 95 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 217 x 256 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 600 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Passar som inspiration till en singel. Jag ger den till min goa tv-kollega som just blivit singel."
Ernst Kirchsteiger
Här är kokboken för alla små hushåll som vill ha enkla och goda recept för vardag och fest.
Boken är indelad i avsnitt:
VARDAG (Enkla recept för en portion)
STORKOK (Recept i flera portioner, lämpliga att frysa in eller spara till matlådan)
FREDAG (Lite lyxigare)
IMPA (Menyer när man vill bjuda hem chefen, pappa eller svärmor...)
TJEJMIDDAG/HERRMIDDAG (Fyra menyer efter olika teman med förrätt, varmrätt och dessert)
Boken, som är skapad av gänget bakom Smaker från Saltå kvarn och Tjejmiddag, är i högsta grad skräddarsydd för att passa det lilla hushållet, vare sig du är singel, särbo, delsbo eller bara hungrig.
Fotografierna är tagna av Wolfgang Kleinschmidt, en av våra främsta matfotografer.
Åsa Swanberg har skrivit den uppmärksammade Smaker från Saltå kvarn. Hon står även bakom Tjejmiddag, Mat att äta minst en gång i livet samt Blomstrande måltider.
Ordalaget Bokförlag 1 9789185465927 -
Vår smakresa genom Grekland och Cypern
Inbunden bok. Fontana Food. 1 uppl. 2018. 192 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 7316150105025
- Titel
- Vår smakresa genom Grekland och Cypern
- Författare
- Åsa Swanberg
- Förlag
- Fontana Food
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 205 x 277 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 952 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Välkommen att följa med på Maros och Frixos smakresa!
På Cypern och i Greklnad är maten och gemenskapen en mycket viktig del av livet. Man brukar säga att det ska vara enkelt att dela det goda!
Maro och Frixos Papadopoulou, grundare av Fontana, älskar grekisk matkultur och sedan 1978 förser de hela Sverige med sin barndoms råvaror och smaker - fetaost, olivolja, halloumi, oliver och mycket mer. De har också gjort en 7 000 kilometer lång smakresa i syfte att utforska den lokala och genuina matkonsten i olika delar av Grekland och på Cypern. En resa som har tagit dem tillbaka till sitt hemland Cypern och runt hela Grekland - Aten, Grevena, Halkidiki, Kalamata, Kreta, Lesvos, Olympos, Thessalia och Thessaloniki. På vägen har de mött och lagat mat med fantastiska, kunniga, matlagningspassionerade män och kvinnor, kockar, familjer, kvinnokooperativ - och som ett resultat av av alla dessa möten har de samlat på sig en unik receptskatt.
Här delar Maro och Frixos med sig av sina fina upplevelser och de unika recepten. Traditionell, cypriotisk och grekisk mat direkt från dem som gör den allra bäst.
Kali orexi! (Smaklig måltid)
Fontana Food 1 7316150105025 -
Året runt med Saltå kvarn
Inbunden bok. Ordalaget Bokförlag. 1 uppl. 2011. 175 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174690149
- Titel
- Året runt med Saltå kvarn
- Författare
- Swanberg, Åsa
- Förlag
- Ordalaget Bokförlag
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 175 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 232 x 304 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 1100 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Äntligen: uppföljaren till Smaker från Saltå Kvarn. Lika vacker, inspirerande och fullmatad med recept.
Boken är indelad i Vår, Sommar, Höst och Vinter. Recepten följer årstidernas smaker och utbud och har Saltå Kvarns ekologiska produkter som grund. Laga och avnjut kokoscheesecake med mangosås på våren, parmalindade kycklingspett med primörsallad på sommaren, skogsbröd på hösten och köttgryta med bönor och äppelcouscous på vintern.
Cirka 200 recept med spännande smakkombinationer, hälsosamma ingredienser, sötsaker och mycket annat. Kort och gott en omfångsrik kokbok som faller såväl vegetarian som köttälskare på läppen.
Innehåller en lång rad brödrecept från Saltå Kvarns bagarmästare Manfred Enoksson
Åsa Swanberg är kokboksförfattare. Malou Holm är grafisk formgivare. Deras samarbete har resulterat i flera framgångrika kokböcker, förutom Smaker från Saltå Kvarn, även Mat att äta minst en gång i livet, Singel i Köket, Tjejmiddag m.fl. Wolfgang Kleinschmidt är en av Sveriges skickligaste matfotografer.
Ordalaget Bokförlag 1 9789174690149 -
Mat att äta minst en gång i livet
Inbunden bok. Ordalaget Bokförlag. 2010. 144 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185465774
- Titel
- Mat att äta minst en gång i livet
- Författare
- Åsa Swanberg - Malou Holm
- Förlag
- Ordalaget Bokförlag
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 217 x 286 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 787 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "En given julklappsbok för den som är matinresserad."
Dalabygden
ÅRETS BÄSTA KOKBOK 2010 i kategorin vardagsmat, allt enligt Måltidsakademien i Grythyttan.
"En av årets allra bästa måltidsböcker kan jag nästan lova! Läs och laga" Jens Linder, Dagens Nyheter
"En rolig idé som förvaltats till en ljuvlig bok. Här går till exempel pilgrimsmussla, murklor, smultron, mörk choklad, filbunke, surströmming och sniglar samma härliga behandling till mötes: en kort text om varan där du får lära dig något extra samt ett lyxigt recept till. Utmärkt att ge bort." Elle Mat&Vin
Årets vackraste kokbok! Fylld av oemotståndliga smaker, spännande historia och fantastiska foton. Följ med på ett (smak)äventyr utöver det vanliga, till smaker du inte villa missa!
Boken innehåller 60 kulinariska höjdpunkter: svenska havskräftor, granatäpple, pata negra, tryffel, hjortron, färska fikon, rostade kastanjer, Kalixlöjrom, limeblad och vaktelägg. Filbunke, piggvar och ramslök. Äkta balsamvinäger, ostron och tuttul - hur mycket har du egentligen smakat?
Allt är inte dyrt, kanske inte ens svårt att få tag på, gemensamt är att allt är värt att smaka minst en gång i livet!
I den här boken är utvalda höjdpunkter samlade tillsammans med en presentation, smakfulla och inspirerande foton och massor av recept. Recepten är omsorgsfullt utvalda för att på bästa sätt ta tillvara smakerna.
Boken innehåller även tre texter om mat, av Gunnar Ekelöf, Hans Alfredson och August Strindberg.
Både Malou Holm, som är grafisk formgivare, och Åsa Swanberg, författare och copywriter, har passion för det vackra och goda. De har tidigare skrivit de uppmärksammade Smaker från Saltå Kvarn, Tjejmiddag och guiden Fika, Kika, Njut.
Ytterligare designers: Holm, Malou
Ytterligare fotografer: Persson, Roland
Ytterligare författare: Swanberg, Åsa
Ytterligare författare: Holm, Malou
Ordalaget Bokförlag 9789185465774 -
Fika, kika, njut : Stockholms bästa utflykter
Inbunden bok. Ordalaget Bokförlag. 1 uppl. 2007. 104 sidor.
Nyskick. Presentskick.
Så fina tips på platser att besöka i Stockholm. Fortfarande aktuell.
Se bilderInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185465187
- Titel
- Fika, kika, njut : Stockholms bästa utflykter
- Författare
- Malou Holm - Åsa Swanberg
- Förlag
- Ordalaget Bokförlag
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 104 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 181 x 210 mm Ryggbredd 11 mm
- Vikt
- 350 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En bok för alla stockholmare som en ledig söndag känner för att göra en liten dagstur. Här presenteras en hel rad mysig ställen som du kanske inte känner till. Har du varit på Överjärva gård, Rosenhill eller Fattigstugan?
Boken är rikt illustrerad i färg och perfekt för alla som vill uppleva 26 av de bästa utflyktsmålen runt Stockholm. Från Växplats Nybyn i norr till Nynäs slott i söder, från Mariefred i väster till Långa Raden i öster.
På de flesta ställen finns gott kaffe och härliga bakverk att köpa, men för säkerhets skull innehåller boken flera picknicktips. Allt för att den där sköna söndagen ska bli precis så bra som den har förutsättning att bli!
"Boken är mycket tilltalande och kan utan tvekan vara till nytta och glädje när den egna fantasin tryter." (Bibliotekstjänst)
"En trevlig och upplysande guide som ger 26 orsaker att ta sig ut från huvudstaden... Mycket inspirerande." (DN)
Ytterligare designers: Holm, Malou
Ytterligare fotografer: Jacobsson Adelgren, Linda
Ytterligare författare: Holm, Malou
Ytterligare författare: Swanberg, Åsa
Ordalaget Bokförlag 1 9789185465187 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789137131399
- Titel
- Bara bullar
- Författare
- Swanberg, Åsa
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2009
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 204 x 229 mm Ryggbredd 11 mm
- Vikt
- 400 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Äntligen en bok för alla bullälskare! En härlig bullguide att hämta inspiration, kunskap, lust och tröst ur. Här kan man läsa om bullens betydelse i olika sammanhang, om minnen av bullar, hur olika en bulle kan smaka vid skilda tillfällen Smarta bulltips och nyttiga råd som: Vad ska man tänka på när man bakar? Vad blir bäst, smör eller margarin? Ska man använda råsocker, florsocker, flytande eller vanligt vitt socker? Kan man använda sötningsmedel? Hur är det med lättmjölk respektive vanlig mjölk? Vatten? Bästa jäsningen? Utbakningen? Gräddningen? Vad bör man känna till om att frysa in bullar? Vilka bullformar är bäst och snyggast? Och så det bästa receptregistret en guldgruva att ösa ur! Här återfinns till exempel kanelbullen i dess olika skepnader: vegabröd, fransk lilja, dubbelsnäcka, knutar, kanelbriocher, snäckor, snurror, kransar, längder samt olika fyllningar. Släta bullar, solskensbullar, karlsbaderbullar, syltbullar, vaniljbullar, toscabullar, saffransbullar, lussebullar med apelsin, lurbullar. Veganska kanelbullar, butterkaka, semlor, lyxbullar, kardemummabullar, benhamrabullar, äppelbullar, bullar med mandelmassa, glutenfria bullar, bullar för laktosallergiker, smala bullar, mandelkubbar, nötbullar, sockerbullar och chokladbullar. Dessutom finns informativa avsnitt om kanel, vanilj, saffran, kardemumma och mandel. Bara bullar ett måste i köket!Åsa Swanberg arbetar som matskribent och har också lång erfarenhet som copywriter. Hon har ett stort intresse för matlagning och bakning och har tidigare skrivit inspirationsboken Matnytta och ögonfägnad. Året på stora Benhamra.
Bokförlaget Forum 9789137131399 -
Matnytta och ögonfägnad. Året på Stora Benham...
Gott skick. Atlantis 1997. 28 x 25,5 cm. 156 s. Ill. Förlagsband med skyddsomslag. ISBN 9789174863901
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174863901
- Titel
- Matnytta och Ögonfägnad : Året på Stora Benhamra
- Författare
- Åsa Swanberg
- Förlag
- Bokförlaget Atlantis
- Utgivningsår
- 1997
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 1 x 1 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 1137 g
- Språk
- Svenska
9789174863901 -
Smaker från Saltå kvarn : maten brödet kakorn...
Inbunden bok. Ordalaget Bokförlag. 2008. 144 sidor.
Mycket gott skick. Lite stött i kanterna.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185465361
- Titel
- Smaker från Saltå kvarn : maten brödet kakorna
- Författare
- Swanberg, Åsa
- Förlag
- Ordalaget Bokförlag
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 232 x 303 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 980 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Boken vann första pris 2008 som bästa kokbok i kategorin Hälsa.
Här är den första boken om Saltå kvarn! En underbart vacker kokbok med ca 145 recept på all mat du kan laga utifrån Saltå kvarns produkter. En kokbok som även berättar om Saltå kvarns filosofi och historia och om det vackra trädgårdskaféet, där bagare Manfred håller kurser. Allt ackompanjerat av härliga foton av mat och miljö.
Det råder en hälsotrend i Sverige just nu. Fullkorn, surdeg, bönor, GI-metoden... Och samtidigt är oron för miljön stark. Mitt i allt detta finner vi Saltå kvarn utanför Södertälje, som sedan 60-talet har sålt fullkornsprodukter gjorda av biodynamiskt odlade spannmål. Plötsligt har de blivit helt rätt! Deras produkter finns i Konsum och ICA-butiker över hela landet.
Bokens recept fördelar sig på tre avsnitt: Mat, Bröd och Kakor. Du får bl a lära dig att baka en surdeg enligt konstens regler. Du får veta skillnaden mellan olika ärtor, frön och nötter. I avsnittet Matnyttiga termer reds olika begrepp ut.
Åsa Swanberg, som står bakom texten, är matälskande skribent och copywriter som skrivit böckerna Fika Kika Njut och Bara Bullar.
Wolfgang Kleinschmidt, som tagit flertalet av bokens bilder, är en av våra skickligaste matfotografer. Han har medverkat i ett stort antal kokböcker.
Ordalaget Bokförlag 9789185465361 -
Succémetoden 5:2 enkla, snabba recept för fas...
Inbunden bok.
Nära nyskick. Ordalaget. 2014. 120 s. Förlagsband. 17,5 x 21,5cm. Rikt illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174690705
- Titel
- Succémetoden 5:2 : enkla, snabba recept för fastedagar
- Författare
- Swanberg, Åsa
- Förlag
- Ordalaget Bokförlag
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 120 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 176 x 217 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 435 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "En aktuell och innehållsrik kokbok... Mycket näringsriktiga recept."
Bibliotekstjänst, Eeva-Stiina Sundén
5:2-metoden! Här lite snyggare och enklare! Av författaren till Saltå kvarn-böckerna!
Dieten 5:2 gör succé i Sverige! Du äter vad gott du vill, bara mindre två dagar i veckan. Författarna gör den "enkla" 5:2-metoden än enklare!
Boken innehåller cirka 90 recept på frukost, mellanmål, lunch och middag under halvfastedagarna. De är indelade i kalorispann och du kombinerar recepten fritt och efter hur just du vill äta (någon äter allt på en gång, andra lite i omgångar).
Mellanmålen är för dig som kanske vill mjukstarta och testa dieten. Det finns även enstaka recept på uppemot 550 kcal/person för den som bara vill äta ett mål per dag. Alla recept är snabba och enkla att laga men samtidigt inspirerande och läckra, t ex "Morot-och kokossmoothie" och "Kräftwrap". En del är storkok som man kan frysa in till kommande fastedagar då man sällan har lust att stå vid spisen.
Maten är snyggt och stilsäkert fotad uppifrån. En 5:2-kokbok som inspirerar!
ÅSA SWANBERG och MALOU HOLM är själva hängivna 5:2:are och samtidigt glada i mat och gott. De har tillsammans gjort flera framgångsrika kokböcker, bland andra Året runt med Saltå Kvarn, Vinterns goda och Bagarnas bästa bröd och bakverk, och gör tidningen BAKA. I boken berättar de om sina erfarenheter av dieten och ger sina bästa tips.
9789174690705 -
Bagarnas bästa bröd och bakverk (förlagsny bo...
Inbunden bok. Ordalaget Bokförlag. 1 uppl. 2013. 175 sidor.
Nyskick. (620)+(ny2)
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174690552
- Titel
- Bagarnas bästa bröd och bakverk
- Författare
- Swanberg, Åsa
- Förlag
- Ordalaget Bokförlag
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 175 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 215 x 255 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 822 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Hêlain, äppelflarn, tryffel - låt bagarna få fresta med sådant du själv kan baka! Över 100 recept från några av Sverige främsta bagare och konditorer!
Besök några av Sveriges bästa bagerier och konditorier och få recepten på godsakerna. Bakom varje väldoftande bröd finns en bagare, ofta prisbelönt för sin kreativitet och kunskap.
Möt legendaren Jan Hedh, som startat och driver Olof Viktors på en åker på Österlen, och bagaren bakom Riddarbageriet. Få recept på Fabian Flinks Enköpingslimpa och Heléne Johanssons Hêlain. Roy Fares, känd från Go'kväll, delar med sig av fem favoriter och den franske bagarn Sebastien Boudets ger dig recept på tartellete au citron och andra franska läckerheter.
Recepten är i varierad svårighetsgrad. Här finns såväl fantastiska sötsaksskapelser som klassiska matbröd. Här finns också vetebullar, knäckebröd, praliner och wienerbröd. Och mycket mer. Recept för alla smaker och i alla nivåer.
Boken är smakfullt formgiven och illustrerad med en mängd smaklökskittlande foton.
Åsa Swanberg är matskribent och har tillsammans med formgivaren Malou Holm gett ut en rad uppmärksammade kok- och bakböcker: Smaker från Saltå Kvarn, Sweet dreams, Tjejmiddag m m. De gör också tidningen Baka tillsammans.
Ordalaget Bokförlag 1 9789174690552 -
Mat att äta minst en gång i livet
Inbunden bok. Ordalaget Bokförlag. 2010. 144 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag saknas. Mkt fin.
Läcker grafik.
Historier/ berättelser om mat som bonus.Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185465774
- Titel
- Mat att äta minst en gång i livet
- Författare
- Åsa Swanberg - Malou Holm
- Förlag
- Ordalaget Bokförlag
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 217 x 286 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 787 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "En given julklappsbok för den som är matinresserad."
Dalabygden
ÅRETS BÄSTA KOKBOK 2010 i kategorin vardagsmat, allt enligt Måltidsakademien i Grythyttan.
"En av årets allra bästa måltidsböcker kan jag nästan lova! Läs och laga" Jens Linder, Dagens Nyheter
"En rolig idé som förvaltats till en ljuvlig bok. Här går till exempel pilgrimsmussla, murklor, smultron, mörk choklad, filbunke, surströmming och sniglar samma härliga behandling till mötes: en kort text om varan där du får lära dig något extra samt ett lyxigt recept till. Utmärkt att ge bort." Elle Mat&Vin
Årets vackraste kokbok! Fylld av oemotståndliga smaker, spännande historia och fantastiska foton. Följ med på ett (smak)äventyr utöver det vanliga, till smaker du inte villa missa!
Boken innehåller 60 kulinariska höjdpunkter: svenska havskräftor, granatäpple, pata negra, tryffel, hjortron, färska fikon, rostade kastanjer, Kalixlöjrom, limeblad och vaktelägg. Filbunke, piggvar och ramslök. Äkta balsamvinäger, ostron och tuttul - hur mycket har du egentligen smakat?
Allt är inte dyrt, kanske inte ens svårt att få tag på, gemensamt är att allt är värt att smaka minst en gång i livet!
I den här boken är utvalda höjdpunkter samlade tillsammans med en presentation, smakfulla och inspirerande foton och massor av recept. Recepten är omsorgsfullt utvalda för att på bästa sätt ta tillvara smakerna.
Boken innehåller även tre texter om mat, av Gunnar Ekelöf, Hans Alfredson och August Strindberg.
Både Malou Holm, som är grafisk formgivare, och Åsa Swanberg, författare och copywriter, har passion för det vackra och goda. De har tidigare skrivit de uppmärksammade Smaker från Saltå Kvarn, Tjejmiddag och guiden Fika, Kika, Njut.
Ytterligare designers: Holm, Malou
Ytterligare fotografer: Persson, Roland
Ytterligare författare: Swanberg, Åsa
Ytterligare författare: Holm, Malou
Ordalaget Bokförlag 9789185465774 -
Whoopies! : ljuvliga bakverk med tradition
Inbunden bok. Ordalaget Bokförlag. 1 uppl. 2012. 58 sidor.
Nära nyskick. Vid beställningar över 500 SEK är det fri frakt inrikes. Titta gärna till mina andra böcker, har över 2000 böcker i sortimentet.
"En sötsak med vackra bilder och härliga recept. Fyra av fem möjliga! Pralin
Whoopie! Nästa stora trend är här, häng läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174690255
- Titel
- Whoopies! : ljuvliga bakverk med tradition
- Författare
- Swanberg, Åsa
- Förlag
- Ordalaget Bokförlag
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 58 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 179 x 217 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 297 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "En sötsak med vackra bilder och härliga recept. Fyra av fem möjliga! Pralin
Whoopie! Nästa stora trend är här, häng på!
Efter cupcakes kom makroner, och nu har även whoopies - eller whoopie pies som de egentligen heter - hittat hit. Små, söta bakverk, ljuvliga för såväl ögat och för gommen.
Trendigt, javisst, men det finns en lång historia och tradition bakom dessa små godsaker. Det sägs att de fick sitt namn då de hårt arbetande jordbrukarna i Maine eller Pennsylvania utropade just "Whoopie!" när de öppnade lunchlådan och dessa låg däri. Sant eller inte, whoopies har funnits och sålts i USA i nästan 100 år.
Nu har de nått Sverige, och nu kan alla göra dem! Boken innehåller ca 25 recept på whoopies: ca 12 varianter på kakan och 25 olika fyllningar. Dessutom idéer på dekorationer: nötter, karamellkross, silverkulor, strössel med mera.
Förutom sagolika bilder och härliga färger, också tips och trix på hur man bäst lyckas med de små munsbitarna. Lycka till!
Åsa Swanberg har skrivit flera prisbelönta kokböcker, bl a Smaker från Saltå kvarn.
Ordalaget Bokförlag 1 9789174690255 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789185465774
- Titel
- Mat att äta minst en gång i livet
- Författare
- Åsa Swanberg - Malou Holm
- Förlag
- Ordalaget Bokförlag
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 217 x 286 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 787 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "En given julklappsbok för den som är matinresserad."
Dalabygden
ÅRETS BÄSTA KOKBOK 2010 i kategorin vardagsmat, allt enligt Måltidsakademien i Grythyttan.
"En av årets allra bästa måltidsböcker kan jag nästan lova! Läs och laga" Jens Linder, Dagens Nyheter
"En rolig idé som förvaltats till en ljuvlig bok. Här går till exempel pilgrimsmussla, murklor, smultron, mörk choklad, filbunke, surströmming och sniglar samma härliga behandling till mötes: en kort text om varan där du får lära dig något extra samt ett lyxigt recept till. Utmärkt att ge bort." Elle Mat&Vin
Årets vackraste kokbok! Fylld av oemotståndliga smaker, spännande historia och fantastiska foton. Följ med på ett (smak)äventyr utöver det vanliga, till smaker du inte villa missa!
Boken innehåller 60 kulinariska höjdpunkter: svenska havskräftor, granatäpple, pata negra, tryffel, hjortron, färska fikon, rostade kastanjer, Kalixlöjrom, limeblad och vaktelägg. Filbunke, piggvar och ramslök. Äkta balsamvinäger, ostron och tuttul - hur mycket har du egentligen smakat?
Allt är inte dyrt, kanske inte ens svårt att få tag på, gemensamt är att allt är värt att smaka minst en gång i livet!
I den här boken är utvalda höjdpunkter samlade tillsammans med en presentation, smakfulla och inspirerande foton och massor av recept. Recepten är omsorgsfullt utvalda för att på bästa sätt ta tillvara smakerna.
Boken innehåller även tre texter om mat, av Gunnar Ekelöf, Hans Alfredson och August Strindberg.
Både Malou Holm, som är grafisk formgivare, och Åsa Swanberg, författare och copywriter, har passion för det vackra och goda. De har tidigare skrivit de uppmärksammade Smaker från Saltå Kvarn, Tjejmiddag och guiden Fika, Kika, Njut.
Ytterligare designers: Holm, Malou
Ytterligare fotografer: Persson, Roland
Ytterligare författare: Swanberg, Åsa
Ytterligare författare: Holm, Malou
Ordalaget Bokförlag 9789185465774 -
Smaker från Saltå kvarn : maten brödet kakorn...
Inbunden bok. Ordalaget Bokförlag. 2008. 144 sidor.
Nyskick. Rikt illustrerad. Välaktat ex
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185465361
- Titel
- Smaker från Saltå kvarn : maten brödet kakorna
- Författare
- Swanberg, Åsa
- Förlag
- Ordalaget Bokförlag
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 232 x 303 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 980 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Boken vann första pris 2008 som bästa kokbok i kategorin Hälsa.
Här är den första boken om Saltå kvarn! En underbart vacker kokbok med ca 145 recept på all mat du kan laga utifrån Saltå kvarns produkter. En kokbok som även berättar om Saltå kvarns filosofi och historia och om det vackra trädgårdskaféet, där bagare Manfred håller kurser. Allt ackompanjerat av härliga foton av mat och miljö.
Det råder en hälsotrend i Sverige just nu. Fullkorn, surdeg, bönor, GI-metoden... Och samtidigt är oron för miljön stark. Mitt i allt detta finner vi Saltå kvarn utanför Södertälje, som sedan 60-talet har sålt fullkornsprodukter gjorda av biodynamiskt odlade spannmål. Plötsligt har de blivit helt rätt! Deras produkter finns i Konsum och ICA-butiker över hela landet.
Bokens recept fördelar sig på tre avsnitt: Mat, Bröd och Kakor. Du får bl a lära dig att baka en surdeg enligt konstens regler. Du får veta skillnaden mellan olika ärtor, frön och nötter. I avsnittet Matnyttiga termer reds olika begrepp ut.
Åsa Swanberg, som står bakom texten, är matälskande skribent och copywriter som skrivit böckerna Fika Kika Njut och Bara Bullar.
Wolfgang Kleinschmidt, som tagit flertalet av bokens bilder, är en av våra skickligaste matfotografer. Han har medverkat i ett stort antal kokböcker.
Ordalaget Bokförlag 9789185465361 -
Saltå Kvarn Maten brödet kakorna
Inbunden bok. Ordalaget bokförlag . 2010. 144 sidor.
Mycket gott skick. Saltå kvarn startade sin verksamhet 1964 i en tid när Lena Larsson stod på barrikaden och propagerade för slit och släng, industrins hjul gick på fullvarv och produktiviteten hyllades och ord som surdeg, ekologi småskalighet och miljö var skällsord! Ur rö läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKOrdalaget bokförlag -
Whoopies! : ljuvliga bakverk med tradition
Inbunden bok. Ordalaget Bokförlag. 1 uppl. 2012. 58 sidor.
Nära nyskick. Hel och fin.
Läst ex.Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174690255
- Titel
- Whoopies! : ljuvliga bakverk med tradition
- Författare
- Swanberg, Åsa
- Förlag
- Ordalaget Bokförlag
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 58 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 179 x 217 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 297 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "En sötsak med vackra bilder och härliga recept. Fyra av fem möjliga! Pralin
Whoopie! Nästa stora trend är här, häng på!
Efter cupcakes kom makroner, och nu har även whoopies - eller whoopie pies som de egentligen heter - hittat hit. Små, söta bakverk, ljuvliga för såväl ögat och för gommen.
Trendigt, javisst, men det finns en lång historia och tradition bakom dessa små godsaker. Det sägs att de fick sitt namn då de hårt arbetande jordbrukarna i Maine eller Pennsylvania utropade just "Whoopie!" när de öppnade lunchlådan och dessa låg däri. Sant eller inte, whoopies har funnits och sålts i USA i nästan 100 år.
Nu har de nått Sverige, och nu kan alla göra dem! Boken innehåller ca 25 recept på whoopies: ca 12 varianter på kakan och 25 olika fyllningar. Dessutom idéer på dekorationer: nötter, karamellkross, silverkulor, strössel med mera.
Förutom sagolika bilder och härliga färger, också tips och trix på hur man bäst lyckas med de små munsbitarna. Lycka till!
Åsa Swanberg har skrivit flera prisbelönta kokböcker, bl a Smaker från Saltå kvarn.
Ordalaget Bokförlag 1 9789174690255
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn