-
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789186187040
- Titel
- Afrika : [ur Allt om mat]
- Författare
- Karlström, Ulla - Lundin, Cecilia - Wrede, Eva - Allt om mat
- Förlag
- Stockholm : Bonnier tidskrifter
- Utgivningsår
- 2009
- Språk
- Svenska
Stockholm : Bonnier tidskrifter 9789186187040 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789189346932
- Titel
- Sydostasien : [ur Allt om mat]
- Författare
- Karlström, Ulla - Lundin, Cecilia - Wrede, Eva - Allt om mat
- Förlag
- Stockholm : Bonnier tidskrifter
- Utgivningsår
- 2008
- Språk
- Svenska
Stockholm : Bonnier tidskrifter 9789189346932 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789189346956
- Titel
- U.S.A. : [ur Allt om mat]
- Författare
- Karlström, Ulla - Lundin, Cecilia - Wrede, Eva - Allt om mat
- Förlag
- Stockholm : Bonnier tidskrifter
- Utgivningsår
- 2008
- Språk
- Svenska
Stockholm : Bonnier tidskrifter 9789189346956 -
100 lätta snabba middagar ur Allt om mat
Inbunden bok. Stockholm : Bonniers specialtidningsförl. : Allt om mat. 1999.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9197345075
- Titel
- 100 lätta snabba middagar ur Allt om mat
- Författare
- Bennetoft, Catarina - Förster, Anna - Abrahamsson, Astrid - Almers, Stefan - Allt om mat
- Förlag
- Stockholm : Bonniers specialtidningsförl. : Allt om mat
- Utgivningsår
- 1999
- Språk
- Svenska
Stockholm : Bonniers specialtidningsförl. : Allt om mat 9197345075 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789113059396
- Titel
- Fredagsgourmet
- Författare
- Karlström, Ulla - Lundin, Cecilia - Hultgren Karell, Gunilla - Allt om mat
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 320 sidor
- Bandtyp
- Klotband
- Mått
- 199 x 283 mm Ryggbredd 35 mm
- Vikt
- 1428 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Efter fyra succéböcker om fredagsgourmet - och en sammanställning med det bästa ur dessa böcker - är det nu dags igen! Precis som tidigare samlas de senaste årens bästa recept ur Allt om Mat:s stående och väldigt uppskattade avdelning Fredagsgourmet.
Att efter en arbetsvecka kunna bjuda hem vänner och familj till en komplett, god och fin middag är inte det lättaste. I Fredagsgourmet kombineras en varmrätt med en drink, en förrätt eller en dessert och tanken är att du inom en timme ska kunna duka fram festlig mat på bordet. Till varje middag presenteras förslag på drycker som ytterligare kan höja upplevelsen.
Bokens format och formgivning bryter denna gång mot de tidigare i serien med en modernare framtoning. En annan nyhet är den utbyggda registerdelen, där maträtterna även kategoriseras efter hur lång tid de tar att laga - det är ju trots allt fredag.
Norstedts 1 9789113059396 -
Laga lätt med 5:2 - 100 nyttiga, smala & enkl...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 1 uppl. 2013. 151 sidor.
Nyskick. // Hur får man ihop vällagade, goda, enkla och mättande måltider under 5:2-dietens dagar med halvfasta? Med Laga lätt med 5:2 är det inga problem. Här får du 100 recept på kalorisnåla och lättlagade måltider med smaker från hela världen – alla hämtade läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174244052
- Titel
- Laga lätt med 5:2 : 100 nyttiga, smala & enkla recept
- Författare
- Nilsson, Tove
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 151 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 202 x 236 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 700 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Hur får man ihop vällagade, goda, enkla och mättande måltider under 5:2-dietens dagar med halvfasta? Med Laga lätt med 5:2 är det inga problem. Här får du 100 recept på kalorisnåla och lättlagade måltider med smaker från hela världen – alla hämtade från tidningen Laga lätt. Gott, lätt och enkelt! 5:2-dieten går ut på att under två dagar i veckan ägna sig åt halvfasta, vilket innebär ett lågt kaloriintag, gärna i kombination med 16 timmar i sträck utan föda. I praktiken innebär det att man antingen hoppar över frukosten eller middagen och att kaloriintaget delas upp på två tillfällen med ett mindre och ett lite ”större” mål. För att göra det enkelt att fasta enligt 5:2-dieten är samtliga recept i boken utvalda från tidningen Laga lätts allra godaste och lättaste recept. Lättast i dubbel bemärkelse: de innehåller ytterst få kalorier och är oerhört enkla och snabblagade. Inspirerande och moderna med smaker från hela världen. I boken får du bra recept på och inspiration till välsmakande luncher eller middagar. Som komplement till det finns det även kalorisnåla mellanmålsrecept och andra frukost- eller lunchförslag. Du får också ett urval av bra råvaror som inspiration till att komponera dina egna mättande måltider.
Bonnier Fakta 1 9789174244052 -
Baka bröd : med Allt om Mat
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2010. 160 sidor.
Nära nyskick. Förråd kök 6
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113023977
- Titel
- Baka bröd : med Allt om Mat
- Författare
- Jenkinson, Charlotte - Allt om mat
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 189 x 235 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 638 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I den här boken finner du de bästa brödrecepten ur Allt om Mat. Från rejäla surdegslimpor till knäckebröd, snabbröd och utländska specialiteter.
Bröd är vårt kanske viktigaste och mest älskade livsmedel. Inget är väl så oemotståndligt som doften av nybakat bröd. Den förföriska doften sprider en känsla av trygghet, värme och omtanke. Ett nybakat naanbröd från en indisk tandooriugn eller ett varmt tunnbröd från en vedugn i Jämtland ger samma glädje åt den som får dem i sin hand.
Men också själva bakningen ger glädje. Att följa jäsningens långsamma process, eller känna degens mjukhet i händerna när den formas på ett mjölat bakbord är för många ett sätt att varva ner och koppla av.
Att baka bröd är en konst men blir lätt med Allt om Mats tydliga recept. Så tveka inte längre, utan starta en deg, värm upp ugnen och låt de ljuva dofterna inbjudande slingra sig ut.
Boken innehåller recept på surdegsbröd, limpor, småbröd, knäckebröd och mjuka platta bröd.
Samtliga recept är provlagade i Allt om Mats provkök, skrivna på tidningens välkända och prisbelönta sätt, och illustrerade med fotografier tagna av några av Sveriges allra bästa matfotografer.
Boken är sammanställd av Charlotte Jenkinson, matkreatör och matskribent på Allt om Mat, som tidigare sammanställt Fredagsgourmet (2009), Stora Köksskolan (2007) samt Fisk och skaldjur (2003).
Norstedts 1 9789113023977 -
Det bästa ur fredagsgourmet
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2011. 311 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113034799
- Titel
- Det bästa ur fredagsgourmet
- Författare
- Kroon, Eta - Abrahamsson, Astrid - Allt om mat
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 311 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 226 x 288 mm Ryggbredd 31 mm
- Vikt
- 1580 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Den del av tidningen Allt om Mat som under rubriken Fredagsgourmet ständigt producerar ny läckra recept för för vår matlagning under veckosluten, tillhör tidningens allra mest populära avsnitt. Böckerna som med jämna mellanrum producerats under samma titel har varit formidabla säljsuccéer. Nu kommer en stor samlingsvolym med de bästa recepten från mitten av 90-talet fram till 2000-talet. En bibel för matälskare: underbara huvudrätter men ofta också hela menyer inkl förätter, efterrätter och vintips!
En närmast outtömlig skatt av middagsrecept som varvar det enkla med det sofistikerade och det klassiska med det modernt nyskapande.
Visst är fredagen lite speciell. Arbetsveckan är slut och helgen ligger orörd framför oss. En anledning att duka upp något extra gott - men utan för mycket besvär, eftersom man ändå är lite trött och tiden är knapp efter jobbet. Då passar en middag ur Det bästa ur Fredagsgourmet perfekt!
I denna samling får du ca 300 goda middagsförslag. Mat som är festlig, modern, läcker och överraskande presenterad på ett vackert och inspirerande sätt. Det här dessutom festmat som inte tar så lång tid att laga - det är själva poängen!
Men fredagsgourmeterna är mer än bara ett recept på en huvudrätt. Här finns till varje rätt det där lilla extra som gör måltiden till en hel middag. Det kan vara en drink, en förrätt eller en dessert. Dessutom finns det till varje fredagsgourmet förslag på vad som passar att dricka till maten. Samlingsvolymen är dessutom utökad med fler läckra förrätter och desserter samt nya vintips till rätterna!
Alltid lika efterlängtad. Alltid lika lockande. Alltid lika lättillgänglig. Alltid lika pålitlig. 1996 gavs den första Fredagsgourmeten ut. Samlingsvolymen innehåller de bästa recepten från tioårsperioden 1996 till 2006.
Norstedts 1 9789113034799 -
Karibien : [ur Allt om mat]
Inbunden bok. Stockholm : Bonnier tidskrifter. 2009. 124 sidor.
Nyskick. (16) Oläst Rak o fin.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186187033
- Titel
- Karibien : [ur Allt om mat]
- Författare
- Karlström, Ulla - Lundin, Cecilia - Wrede, Eva - Allt om mat
- Förlag
- Stockholm : Bonnier tidskrifter
- Utgivningsår
- 2009
- Språk
- Svenska
Stockholm : Bonnier tidskrifter 9789186187033 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789113024578
- Titel
- Husmanskost
- Författare
- Kroon, Eta - Lyth, Annika - Allt om mat
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 188 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 197 x 246 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 742 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det råder en renässans för den enkla och rustika maten. På topprestaurangerna har den traditionella svenska husmanskosten intagit finmatsalarna. Klassiker trängs på menyerna!
Begreppet husmanskost kommer från husman, ägare till ett litet hus utan tillhörande mark, ursprungligen en sammanfattande benämning på enkel, billig, klassisk vardagsmat som åts på landet. Närodlat efter säsong ... Honnörsord i dagens matdebatt.
Den svenska husmanskostens råvaror är inhemskt svenska - fläsk i alla former, fisk, grova spannmål samt potatis och andra rotfrukter. Tids- och omsorgskrävande matlagningsmetoder som redningar och långkok är vanliga.
Exempel på svensk husmanskost är kroppkakor, kalops, rotmos med fläsk, köttbullar, ärtsoppa, pannkakor, inkokt lax, fiskbullar, palt, raggmunk, kåldolmar, nävgröt och pytt i panna.
Husmanskosten har under senare tid genomgått en renässans sedan kända kockar som Tore Wretman presenterat moderniserade varianter av klassiska svenska rätter. I denna "nouvel husman" har man ofta minskat på fett, infört nya råvaror och ändrat vissa tillagningsmetoder för att snabba på tillagningen och på ett bättre sätt ta vara på råvarornas näring och smak.
När det kommer till snabbmat har vi fått många tillskott under 1900-talet. Många minns restaurang Östergök i Stockholm och därmed pizzans intåg på 1960-talet. Senare kom kebab och falafel ...
Den internationellt mest kända rätten är köttbullar. En annan, egentligen väldigt typisk svensk maträtt, är falukorven, som till skillnad från köttbullarna är mer unikt svensk, liksom filmjölk och knäckebröd. Torsdagen har traditionellt varit en soppdag, eftersom pigorna då hade ledigt halva dagen, och soppa var en lättlagad rätt. Den mest framstående är ärtsoppan, fortfarande en vanlig lunchrätt på krogen.
Norstedts 1 9789113024578 -
Gott & grönt : gröna läckerheter från Allt om...
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2004. 192 sidor.
Mycket gott skick. namnad
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151842691
- Titel
- Gott & grönt : gröna läckerheter från Allt om Mat
- Författare
- Abrahamsson, Astrid - Allt om mat
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 190 x 240 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 918 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Grön mat är god mat! Det är budskapet i denna vackra kokbok från Allt om Mat och systertidningen Gott och Grönt. Här hittar du läckra recept på allt från sallader till hela menyer. Recepten är provlagade i Allt om Mats provkök vilket garanterar att de inte bara är möjliga att göra utan också att resultatet är välsmakande och välgörande. Rikt illustrerad med ett hundratal vackra och inbjudande fotografier av Sveriges ledande matfotografer.
Prisma 1 9789151842691 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789189346994
- Titel
- Indien : [ur Allt om mat]
- Författare
- Karlström, Ulla - Lundin, Cecilia - Wrede, Eva - Allt om mat
- Förlag
- Stockholm : Bonnier tidskrifter
- Utgivningsår
- 2008
- Språk
- Svenska
Stockholm : Bonnier tidskrifter 9789189346994 -
Italien : [ur Allt om mat]
Inbunden bok. Stockholm : Bonnier tidskrifter. 1 uppl. 2008.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789189346918
- Titel
- Italien : [ur Allt om mat]
- Författare
- Karlström, Ulla - Lundin, Cecilia - Wrede, Eva - Allt om mat
- Förlag
- Stockholm : Bonnier tidskrifter
- Utgivningsår
- 2008
- Språk
- Svenska
Stockholm : Bonnier tidskrifter 1 9789189346918 -
Snabba & lätta favoriter : 83 recept
Häftad bok. Prisma. 1 uppl. 2008. 192 sidor.
Gott skick. Spiralhäftad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151850641
- Titel
- Snabba & lätta favoriter : 83 recept
- Författare
- Bennetoft, Catarina - Lundin, Cecilia - Allt om mat
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Spiral
- Mått
- 210 x 242 mm Ryggbredd 26 mm
- Vikt
- 768 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En önskebok från Allt om Mat:s provkök. Recepten har alla det gemensamt att de är pålitliga, går fort att laga och resulterar i läckra, välsmakande rätter med få kalorier.
I den här boken har provköket samlat recept som är snabba, lätta och framför allt goda. De tar inte mer än 30 minuter att laga, alla är näringsberäknade och testade i Allt om Mat:s provkök. Det är framför allt en bok som ska ge dig hjälp och inspiration i vardagen, men många av recepten är precis lika goda att servera en lördag eller söndag!
Öppna kylskåpet och se vad som finns hemma: en bit korv, rotfrukter och en klick senap blir snabbt en god korvgryta. Musslor på burk, pasta och pesto blir en festlig musselpasta.
De näringsberäknade recepten innehåller max 600 kcal och 17 gram fett. Boken följer Livsmedelsverkets rekommendationer för att inte få för fet mat – utan att ge avkall på den goda smaken
Prisma 1 9789151850641 -
Läckert till förrätt och vickning
Häftad bok. Stockholm : Specialtidningsförl. 1978.
Nära nyskick. Som ny förutom en något gulnad inlaga.
Se gärna mina övriga annonser för fler liknande böcker.
Y2
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9172740744
- Titel
- Läckert till förrätt och vickning
- Författare
- Helleblad, Görn - Tunberg, Anders - Allt om mat
- Förlag
- Stockholm : Specialtidningsförl
- Utgivningsår
- 1978
- Språk
- Svenska
Stockholm : Specialtidningsförl 9172740744 -
Sommarfester : ur Allt om Mat
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2009. 191 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Lätta hanteringsspår på omslag. Rikt illustrerad med vackra och inbjudande bilder. Se mitt stora urval av kok-och bakböcker för samfrakt.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151852430
- Titel
- Sommarfester : ur Allt om Mat
- Författare
- Bennetoft, Catarina - Allt om mat
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 191 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 225 x 288 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 1182 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Drömmen om sommaren. Ljusa kvällar och ljumma nätter. Solbränd hud mot tunn bomull. Mat och dryck utomhus i goda vänners lag!
Sommarfester ger massor av inspiration till säsongens alla partyn, festliga luncher och middagar med vännerna och familjen. Här hittar du de ystra studentfesterna, midsommaraftonens sillbord och naturligtvis grillfester av olika slag, liksom andra härliga trädgårdsfester för stora och små sällskap. Vi har inte heller glömt sommarbröllopet med en elegant middag, eller dopet i trädgården med en enkel och förberedd buffé. Och självklart är kräftfesten i augusti med, både på svenskt och amerikanskt vis.
Sommarfester består av recept ur tidningen Allt om Mat och samtliga recept är provlagade i redaktionens eget provkök. Köket är stort, modernt och välutrustat men inrett som ett vanligt "hemmakök" för att stämma med läsarnas möjligheter. Bilden, ingredienslistan och steg för steg-anvisningarna ska stämma exakt, så att läsarna kan få samma resultat. Allt om Mat:s redaktion försöker tänka och handla ekologiskt och närproducerat. Vi följer också näringsdebatten om mat och hälsa men är försiktiga när det gäller modedieter.
Redaktör för Sommarfester är matkreatören och skribenten Catarina Bennetoft.
Prisma 1 9789151852430 -
Gott och lätt : smalmat från Allt om Mat
Inbunden bok. Prisma. 3 uppl. 2008. 199 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151851525
- Titel
- Gott och lätt : smalmat från Allt om Mat
- Författare
- Holmström, Jan - Bennetoft, Catarina - Allt om mat
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 199 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 176 x 249 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 672 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- God mat med låg fetthalt och få kalorier – låter det som en omöjlig ekvation?
Det är det inte. I Gott & lätt – smalmat från Allt om Mat hittar du över 100 recept på läckra måltider som tillfredställer både öga och gom men inte lämnar trista spår i samvete och midja. Kött, fisk, fågel och grönt; alla recept på middagar under 450 kalorier. Gott, nyttigt och inte minst lätt!
Ur innehållet:
Fisk & skaldjur
Fågel
Kött
Soppor
Grönt
Register
Prisma 3 9789151851525 -
Smaker från hela världen 12 - Sydamerika
Inbunden bok. Bonnier tidskrifter. 2009.
Nyskick. Portot gäller oavsett antal böcker. - Kan det typiskt sydamerikanska köket fångas i en enda bild? Saftiga köttstycken som grillas sakta över en kolbädd, vore i så fall vara omöjligt att inte ta med. Majs och bönor skulle vara lika svåra att hoppa över. Vi läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186187026
- Titel
- Sydamerika : [ur Allt om mat]
- Författare
- Karlström, Ulla - Lundin, Cecilia - Wrede, Eva - Allt om mat
- Förlag
- Stockholm : Bonnier tidskrifter
- Utgivningsår
- 2009
- Språk
- Svenska
Bonnier tidskrifter 9789186187026 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789113023977
- Titel
- Baka bröd : med Allt om Mat
- Författare
- Jenkinson, Charlotte - Allt om mat
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 189 x 235 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 638 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I den här boken finner du de bästa brödrecepten ur Allt om Mat. Från rejäla surdegslimpor till knäckebröd, snabbröd och utländska specialiteter.
Bröd är vårt kanske viktigaste och mest älskade livsmedel. Inget är väl så oemotståndligt som doften av nybakat bröd. Den förföriska doften sprider en känsla av trygghet, värme och omtanke. Ett nybakat naanbröd från en indisk tandooriugn eller ett varmt tunnbröd från en vedugn i Jämtland ger samma glädje åt den som får dem i sin hand.
Men också själva bakningen ger glädje. Att följa jäsningens långsamma process, eller känna degens mjukhet i händerna när den formas på ett mjölat bakbord är för många ett sätt att varva ner och koppla av.
Att baka bröd är en konst men blir lätt med Allt om Mats tydliga recept. Så tveka inte längre, utan starta en deg, värm upp ugnen och låt de ljuva dofterna inbjudande slingra sig ut.
Boken innehåller recept på surdegsbröd, limpor, småbröd, knäckebröd och mjuka platta bröd.
Samtliga recept är provlagade i Allt om Mats provkök, skrivna på tidningens välkända och prisbelönta sätt, och illustrerade med fotografier tagna av några av Sveriges allra bästa matfotografer.
Boken är sammanställd av Charlotte Jenkinson, matkreatör och matskribent på Allt om Mat, som tidigare sammanställt Fredagsgourmet (2009), Stora Köksskolan (2007) samt Fisk och skaldjur (2003).
Norstedts 1 9789113023977 -
Nya Fisk & skaldjur : ur Allt om Mat
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2008. 160 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Svaga bruksspår på skyddsomslag. Stort format. Rikl ill i färg. Finns i Sthlm
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151850634
- Titel
- Nya Fisk & skaldjur : ur Allt om Mat
- Författare
- Heland, Gunilla von - Allt om mat
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 227 x 289 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 1022 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Fisk och skaldjur är god och nyttig mat som vi bör äta två till tre gånger i veckan (enligt Livsmedelsverket). Och det är inte alls så krångligt att laga till läckra fiskrätter. Här får du, förutom inspiration till nya goda rätter, hjälp att välja rätt fisksorter så att du inte bidrar till utrotningen av hotade arter.
Många känner sig idag osäkra på fisk. Man vet inte heller riktigt vilken fisk man ska välja med tanke på utrotningshoten för många arter. Det kan även vara svårt att variera sig och få inspiration till nya, goda rätter.
Men fisk och skaldjur är god och nyttig mat som innehåller nyttiga omega-3 fetter, vitaminer och mineraler. Vi bör äta hela 120 g per person två till tre gånger i veckan enligt Livsmedelsverkets rekommendationer. Gör du det?
Fisk och skaldjur är självklart inte bara nyttigt, utan framförallt väldigt gott. Boken innehåller läckra rätter som passar både till vardag och fest utan att det för den skull behöver ta en hel eftermiddag att laga dem. Fisk är faktiskt många gånger snabbmat. Här finns klassiska recept som stekt sill och kokta dillkräftor och mängder av nya spännande recept med både insjöfisk och havsfisk.
Boken innehåller inte några utrotningshotade fiskar som finns på WWF:s röda lista. Förutom de många recepten innehåller den en mängd fakta om hanteringen av fisk, alltifrån hur man ser om fisken är färsk till hur man rensar och flår olika typer av fiskar och skaldjur. Dessutom vissa grundrecept, exempelvis hur man kokar en fiskbuljong, gör en vitvinssås eller en perfekt aioli.
Ur innehållet: sill och strömming, plattfiskar, torskfiskar, sej, kolja, långa, hooki, gös, gädda, abborre, skaldjur, fiskgrytor och soppor, laxfiskar, såser, övrigt, filea, flå, bena ur etc, vilka fiskar som är med på WWF:s röda lista, fångstmetoder, certifiering, krav och MSC-märkning, åtgång, hållbarhet, förvaring.
Fisk & skaldjur är rikt illustrerad med läckra matbilder.
Prisma 1 9789151850634 -
Fredagsgourmet : ur Allt om mat
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2009. 157 sidor.
Gott skick. Skyddsomslag i hyggligt skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151852423
- Titel
- Fredagsgourmet : ur Allt om mat
- Författare
- Jenkinson, Charlotte - Allt om mat
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 157 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 225 x 287 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 1028 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Alltid lika efterlängtad. Alltid lika lockande. Alltid lika lättillgänglig. Alltid lika pålitlig. Det är dags för en ny Fredagsgourmet! Nya läckra recept för alla oss som trots att vi är lite trötta efter en veckas slit ändå vill unna oss en liten festmåltid på fredagskvällen.
1996 gavs den första Fredagsgourmeten ut, kallad just Fredagsgourmet. 2001 kom Nya Fredagsgourmet och 2005 kom den senaste, Mera Fredagsgourmet. Samtliga har med tiden blivit klassiker i den svenska kokboksutgivningen. De bygger alla på recept hämtade från en av tidningen Allt om Mat:s allra äldsta och mest älskade avdelningar – "Fredagsgourmet". God och festlig mat som inte kräver alltför långa förberedelser (recepten ska ju kunna göras just en fredag!). Råvarorna ska vara någorlunda lättillgängliga, och det ska vara "höga smaker utan att det krävs särskild kockbriljans".
Men fredagsgourmeterna är mer än bara ett recept på en huvudrätt. Här finns till varje rätt det där lilla extra som gör måltiden till en hel middag. Det kan vara en drink, en förrätt eller en dessert. Dessutom finns det till varje fredagsgourmet förslag på vad som passar att dricka till maten.
Fredagsgourmet innehåller allt från klassiska rätter som "Klassisk abborre med syrlig sås" eller en "Liten räkcocktail" följd av "Grillad biff på salladsbädd", till mer exotiska som "Lime- och tequilamarinerad kycklingfilé" eller kanske "Lax med paksoi".
Samtliga recept är provlagade i tidningens provkök, skrivna på Allt om Mat:s välkända och prisbelönta sätt, och illustrerade med fotografier tagna av några av Sveriges allra bästa matfotografer.
Boken är sammanställd av Charlotte Jenkinson, matkreatör och matskribent på Allt om Mat. Hon har tidigare sammanställt Stora Köksskolan, (2007) och Fisk och Skaldjur (2003).
Prisma 1 9789151852423 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789113038414
- Titel
- Julkokboken
- Författare
- Lundin, Cecilia - Wrede, Eva - Pousette, Ulrika - Drevstam, Charlie - Allt om mat
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 263 x 286 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 1161 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Hösten 2010 utkom Stora kokboken. Den blev en av höstens storsäljare och välkomnades som den nya generationens grundkokbok. Stort, generöst format, rikt illustrerad med inspirerande matbilder och absolut pålitlig efter otaliga provlagningar i Allt om Mats provkök. Nu följer vi upp framgången med Allt om Mats julkokbok, samma inbjudande format, lika inspirerande, lika pålitlig.
För dig som vill fira en traditionell jul med alla goda inslag är Allt om Mats julkokbok ett inspirerande måste! Boken tar sin början redan i advent med recept på bland annat ätbara julklappar, godis, glögg- och adventsfestmenyer. Och naturligtvis pepparkaksbak. I Luciakapitlet hittar vi recept på allt från gröt och lussebullar till hemkryddat brännvin. Dan före dan lägger vi in sillar, gör köttbullar , bakar leverpastej och skinka. Har du lust finns även recept på sylta. Vi avslutar med en uppesittarkväll, smakar på skinkan tillsammans med en öl och vår egen snaps.
Julafton inleds med julfrukost. Här finns ett femtontal recept för det stora julbordet, men du får också förslag på en liten enkel jul för två, för en grön jul, eller för den "mobila julen". Julmat från hela världen är ett annat inspirerande avsnitt. Varför inte bjuda på Afternoon tea när du får besök på juldagen, eller kanske en drink framför brasan?
I Allt om Mats julkokbok får du också tips och idéer för hur du tar hand om resterna under mellandagarna. Och sist, men inte minst, bjuder boken på ett fylligt kapitel med olika nyårsmenyer på teman som "nattamat", "nyårssupé för två", "knytkalas & buffé", "lyxmiddag" och "tolvslaget".
Norstedts 1 9789113038414 -
Karibien : [ur Allt om mat]
Inbunden bok. Stockholm : Bonnier tidskrifter. 2009.
Nära nyskick. Inlaga oläst och i nyskick. Små märken av användning utvändigt men inget märkvärdigt (se bild).
Se gärna mina övriga annonser för fler liknande böcker!
Kök1 … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186187033
- Titel
- Karibien : [ur Allt om mat]
- Författare
- Karlström, Ulla - Lundin, Cecilia - Wrede, Eva - Allt om mat
- Förlag
- Stockholm : Bonnier tidskrifter
- Utgivningsår
- 2009
- Språk
- Svenska
Stockholm : Bonnier tidskrifter 9789186187033 -
Mellanöstern : [ur Allt om mat]
Inbunden bok. Stockholm : Bonnier tidskrifter. 2008.
Nyskick. Bok i nyskick! Oläst.
Se gärna mina övriga annonser för fler liknande böcker!
Kök1Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789189346987
- Titel
- Mellanöstern : [ur Allt om mat]
- Författare
- Karlström, Ulla - Lundin, Cecilia - Wrede, Eva - Allt om mat
- Förlag
- Stockholm : Bonnier tidskrifter
- Utgivningsår
- 2008
- Språk
- Svenska
Stockholm : Bonnier tidskrifter 9789189346987 -
Frankrike : [ur Allt om mat]
Inbunden bok. Stockholm : Bonnier tidskrifter. 2008.
Nyskick. Bok som ny!
Se gärna mina övriga annonser för fler liknande böcker!
Kök1Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789189346925
- Titel
- Frankrike : [ur Allt om mat]
- Författare
- Karlström, Ulla - Lundin, Cecilia - Wrede, Eva - Allt om mat
- Förlag
- Stockholm : Bonnier tidskrifter
- Utgivningsår
- 2008
- Språk
- Svenska
Stockholm : Bonnier tidskrifter 9789189346925 -
U.S.A. : [ur Allt om mat]
Inbunden bok. Stockholm : Bonnier tidskrifter. 2008.
Nära nyskick. Fint skick!
Se gärna mina övriga annonser för fler liknande böcker.
Kök1Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789189346956
- Titel
- U.S.A. : [ur Allt om mat]
- Författare
- Karlström, Ulla - Lundin, Cecilia - Wrede, Eva - Allt om mat
- Förlag
- Stockholm : Bonnier tidskrifter
- Utgivningsår
- 2008
- Språk
- Svenska
Stockholm : Bonnier tidskrifter 9789189346956 -
Desserter : [ur Allt om mat]
Inbunden bok. Stockholm : Bonnier tidskrifter. 2009.
Nyskick. Komplett nyskick. Ser orörd ut invändigt.
Se gärna mina övriga annonser för fler liknande böcker.
Kök1Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186187101
- Titel
- Desserter : [ur Allt om mat]
- Författare
- Karlström, Ulla - Lundin, Cecilia - Wrede, Eva - Allt om mat
- Förlag
- Stockholm : Bonnier tidskrifter
- Utgivningsår
- 2009
- Språk
- Svenska
Stockholm : Bonnier tidskrifter 9789186187101 -
Italien due : [ur Allt om mat]
Inbunden bok. Stockholm : Bonnier tidskrifter. 2009.
Nyskick. Fint skick, inlaga oläst.
Se gärna mina övriga annonser för fler liknande böcker.
Kök1Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186187071
- Titel
- Italien due : [ur Allt om mat]
- Författare
- Karlström, Ulla - Lundin, Cecilia - Wrede, Eva - Allt om mat
- Förlag
- Stockholm : Bonnier tidskrifter
- Utgivningsår
- 2009
- Språk
- Svenska
Stockholm : Bonnier tidskrifter 9789186187071 -
Grekland : [ur Allt om mat]
Inbunden bok. Stockholm : Bonnier tidskrifter. 2008.
Nyskick. Grekisk matlagning i nyskick!
Se gärna mina övriga annonser för fler liknande böcker!
Kök1Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789189346970
- Titel
- Grekland : [ur Allt om mat]
- Författare
- Karlström, Ulla - Lundin, Cecilia - Wrede, Eva - Allt om mat
- Förlag
- Stockholm : Bonnier tidskrifter
- Utgivningsår
- 2008
- Språk
- Svenska
Stockholm : Bonnier tidskrifter 9789189346970 -
Bakat : [ur Allt om mat]
Inbunden bok. Stockholm : Bonnier tidskrifter. 2009.
Nära nyskick. Inlaga i nyskick. Hörn ner till höger lite kantstött.
Se gärna mina övriga annonser för fler liknande böcker.
Kök1Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186187095
- Titel
- Bakat : [ur Allt om mat]
- Författare
- Karlström, Ulla - Lundin, Cecilia - Wrede, Eva - Allt om mat
- Förlag
- Stockholm : Bonnier tidskrifter
- Utgivningsår
- 2009
- Språk
- Svenska
Stockholm : Bonnier tidskrifter 9789186187095
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn