-
Ett sötare blod : om hälsoeffekterna av ett s...
Pocketbok. Natur & Kultur Akademisk. Ny upplaga i pocket uppl. 2015. 255 sidor.
Nyskick. 17,8 X 11 cm. 152 g
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127146235
- Titel
- Ett sötare blod : om hälsoeffekterna av ett sekel med socker
- Författare
- Fernholm, Ann
- Förlag
- Natur & Kultur Akademisk
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 255 sidor
- Bandtyp
- Mått
- 110 x 180 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 150 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- “Ha mindre fett i maten, så får du mindre fett på kroppen.”
Så löd rådet från våra myndigheter. Men det har blivit precis tvärtom. En epidemi av fetma och diabetes har drabbatstora delar av världen. Varför?
I Ett sötare blod granskar vetenskapsjournalisten AnnFernholm våra kostråd. Likt en deckarförfattare nystarhon upp historien om hur forskare vandrade vilse när de utsåg kolesterolnivåerna i blodet till ett avgörande måttpå hjärthälsa.
Hennes kartläggningar pekar istället ut enannan bov i dramat: vår sockerstinna kost som har gett ossett allt sötare blod.
Ett högt blodsocker skadar våra blodkärloch eldar på utvecklingen av både åderförkalkning ochdemens. Mycket insulin i blodet driver tillväxt i kroppen:nyfödda väger mer, barn går tidigare in i puberteten och vilöper en allt högre risk att drabbas av cancer.
Ann Fernholm ger här en både bred och insiktsfull bild avhur din hälsa påverkas av vad du äter.
Ann bloggar också. Följ henne här.
Spännande som en thriller och lättillgänglig även för den som inte har vetenskaplig skolning. Malin Nordgren, Dagens Nyheter
Till alla som däremot blir stående med fingrarna i godisaskarna finns en receptfri dunderkur: boken ”Ett sötare blod – om hälsoeffekterna av ett sekel med socker” av Ann Fernholm. Den är i paritet med Isabella Lövins bok om överfisket, vad gäller att med lätt hand borra sig in i ett komplext kunskapsområde. Dagens Nyheters ledarsidor
Författaren har doktorerat i molekylär bioteknik och vet hur man läser forskarrapporter. Slutsatsen hon drar är en riktig rysare: Socker ger dig hjärtinfarkt, socker gör dig dement, socker eldar på din cancer, socker stör din ägglossning, socker dödar i förtid... Ingalill Mosander, Aftonblader
Fast boken är en mycket noggrann genomgång av vetenskapliga studier så sträckläste jag den, som om det vore en bra deckare. På sätt och vis är den det. Liv står på spel. Ditt eget. Debatten om vilken kost som är bäst att äta har i och för sig pågått länge. Vad Fernholm gör är att lyfta fram vetenskapen i detta inflammerade debattämne. Thomas Lunds, Värnamo Nyheter
Den som införskaffar den här boken kommer inte att ångra sig, den hör hemma i den översta divisionen av nutritionsböcker och rekommenderas starkt. LCHF.se
Jag har funderat en hel del på det här med socker i blodet och vilken skada det gör att ha högt blodsocker. Särskilt efter att ha läst boken Ett sötare blod... , en av de bästa faktaböcker jag läst. Johanna Ekne, Kostrådgivarna
Alla borde vara rädda om sitt blodsocker och hålla nivåerna så låga som de kan med hjälp av lågkolhydratkost och motion. ... Läs boken för det är en av de bästa jag har läst och jag rekommenderar den varmt. Anna-Maria Johansson, Ultimat.nuSpännande som en thriller och lättillgänglig även för den som inte har vetenskaplig skolning.
Malin Nordgren, Dagens Nyheter
Natur & Kultur Akademisk Ny upplaga i pocket 9789127146235 -
Ett sötare blod : om hälsoeffekterna av ett s...
Inbunden bok. Natur & Kultur Akademisk. 1 uppl. 2012. 255 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127133730
- Titel
- Ett sötare blod : om hälsoeffekterna av ett sekel med socker
- Författare
- Fernholm, Ann
- Förlag
- Natur & Kultur Akademisk
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 255 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 143 x 215 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 420 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- “Ha mindre fett i maten, så får du mindre fett på kroppen.”
Så löd rådet från våra myndigheter. Men det har blivit precis tvärtom. En epidemi av fetma och diabetes har drabbat stora delar av världen. Varför?
I Ett sötare blod granskar vetenskapsjournalisten AnnFernholm våra kostråd. Likt en deckarförfattare nystarhon upp historien om hur forskare vandrade vilse när de utsåg kolesterolnivåerna i blodet till ett avgörande mått på hjärthälsa.
Hennes kartläggningar pekar istället ut en annan bov i dramat: vår sockerstinna kost som har gett oss ett allt sötare blod.
Ett högt blodsocker skadar våra blodkärl och eldar på utvecklingen av både åderförkalkning och demens. Mycket insulin i blodet driver tillväxt i kroppen: nyfödda väger mer, barn går tidigare in i puberteten och vi löper en allt högre risk att drabbas av cancer.
Ann Fernholm ger här en både bred och insiktsfull bild av hur din hälsa påverkas av vad du äter.
Ann bloggar också. Följ henne här.
Spännande som en thriller och lättillgänglig även för den som inte har vetenskaplig skolning.
Malin Nordgren, Dagens Nyheter
Till alla som däremot blir stående med fingrarna i godisaskarna finns en receptfri dunderkur: boken ”Ett sötare blod – om hälsoeffekterna av ett sekel med socker” av Ann Fernholm. Den är i paritet med Isabella Lövins bok om överfisket, vad gäller att med lätt hand borra sig in i ett komplext kunskapsområde.
Dagens Nyheters ledarsidor
Författaren har doktorerat i molekylär bioteknik och vet hur man läser forskarrapporter. Slutsatsen hon drar är en riktig rysare: Socker ger dig hjärtinfarkt, socker gör dig dement, socker eldar på din cancer, socker stör din ägglossning, socker dödar i förtid...
Ingalill Mosander, Aftonblader
Fast boken är en mycket noggrann genomgång av vetenskapliga studier så sträckläste jag den, som om det vore en bra deckare. På sätt och vis är den det. Liv står på spel. Ditt eget. Debatten om vilken kost som är bäst att äta har i och för sig pågått länge. Vad Fernholm gör är att lyfta fram vetenskapen i detta inflammerade debattämne.
Thomas Lunds, Värnamo Nyheter
Den som införskaffar den här boken kommer inte att ångra sig, den hör hemma i den översta divisionen av nutritionsböcker och rekommenderas starkt.
LCHF.se
Jag har funderat en hel del på det här med socker i blodet och vilken skada det gör att ha högt blodsocker. Särskilt efter att ha läst boken Ett sötare blod... , en av de bästa faktaböcker jag läst.
Johanna Ekne, Kostrådgivarna
Alla borde vara rädda om sitt blodsocker och hålla nivåerna så låga som de kan med hjälp av lågkolhydratkost och motion. ... Läs boken för det är en av de bästa jag har läst och jag rekommenderar den varmt.
Anna-Maria Johansson, Ultimat.nuSpännande som en thriller och lättillgänglig även för den som inte har vetenskaplig skolning.
Malin Nordgren, Dagens Nyheter
Natur & Kultur Akademisk 1 9789127133730 -
Att hålla hus i Östergötland : om östergötlan...
Inbunden bok. Östergötlands länsmuseum. 2008. 240 sidor.
Mycket gott skick. Biblioteksexemplar.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185908691
- Titel
- Att hålla hus i Östergötland : om östergötlands fantastiska bebyggelse
- Författare
- Bäck, Kalle
- Förlag
- Östergötlands länsmuseum
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 240 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 213 x 275 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 1200 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Östergötland har en fantastisk bebyggelse med allt från herrgårdar från 1600-talet, rundlogar från det sena 1800-talet, skolor, lantliga industrier och byar till små, speciella hus för ankor. Boken berättar om vanliga och typiska hus, men också om hustyper som är ovanliga eller på väg att försvinna. Gemensamt för alla är att de ingår i det östgötska byggnadsbeståndet och är en del av vårt kulturarv.
Östergötland består av skogsbygden i norr, slätten, övergångsbygden mot småländska höglandet, södra skogsbygden och skärgården. Bebyggelsen varierar, men en del byggnader är karakteristiska för hela landskapet. Vissa hus skulle kunna finnas på andra platser i Sverige, medan andra bara kan ligga just här i Östergötland.
Boken är rikt illustrerad med Lars Ekelunds fotografier och bilder ur Östergötlands länsmuseums arkiv.
Östergötlands länsmuseum 9789185908691 -
Smakäventyret : att lära små barn äta mat
Inbunden bok. Natur & Kultur Akademisk. 1 uppl. 2015. 170 sidor.
Nyskick. Oläst ex.
Hel och välvårdad bok.Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127144002
- Titel
- Smakäventyret : att lära små barn äta mat
- Författare
- Fernholm, Ann
- Förlag
- Natur & Kultur Akademisk
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 170 sidor
- Bandtyp
- Flexband
- Mått
- 140 x 215 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 310 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vinnare i Årets Svenska Måltidslitteratur 2016, kategori "Barn och mat"!
Kära nyblivna förälder!
Den här boken är till dig. Det är den bok jag önskar att någon hade stuckit i min hand när jag skulle börja ge mina bebisar mat. För inte hade jag en aning om hur viktig det första årets smakträning är. När barn närmar sig 2-årsåldern blir de ofta vad forskare kallar för neofobiska –de blir skeptiska mot ny mat. Då är det svårare att lära dem äta bra mat, som broccoli, leverpastej, ägg och lax. Därför behöver du ta tillvara din bebis nyfikenhet. Ni behöver ge er ut på ett äventyr tillsammans och utforska smak och konsistens bortom det söta och flytande.
Du känner kanske precis som jag även en rädsla för att barnet ska få i sig för lite näring eller för mycket salt. Det krävs en bra dos självförtroende och kunskap för att motstå industrins lobbying. För vem kom egentligen på att en pulverblandning av vetemjöl, skummjölk, palm- och rapsolja, koncentrerad fruktjuice och tillsatta vitaminer är bättre för bebisar än hemlagad mat?
Jag hoppas att denna bok ska inspirera till glädjefyllda upplevelser vid matbordet. Du kommer med säkerhet att behöva torka en del kladd. Se det som en investering i ditt barns hälsa.
Ann Fernholm
mamma, vetenskapsjournalist och fil. dr i molekylär bioteknik.
"Man vinner mycket på att smakträna barnen tidigt, för vi äter vad vi lärt oss som mycket små. Här är boken som tar tillvara nyfikenheten på mat redan innan ettårsdagen."
Juryn för tävlingen Årets Svenska Måltidslitteratur 2016
Natur & Kultur Akademisk 1 9789127144002 -
Det sötaste vi har - om barn och växande krop...
Förlagsband med skyddsomslag. 2014
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127137950
- Titel
- Det sötaste vi har : om socker och växande kroppar
- Författare
- Fernholm, Ann
- Förlag
- Natur & Kultur Akademisk
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 355 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 144 x 218 mm Ryggbredd 28 mm
- Vikt
- 540 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vad skulle du tänka om du såg någon mata en kanin med läsk? Eller om du fick reda på att grannfamiljens mops fick glass varje fredag, godis varje lördag och gick på hundkalas varje söndag? Det finns inget djur vi skulle ge den mat som vi ger våra barn idag. De skulle bli sjuka, få hål i tänderna och ont i magen. Idag har 10 till 25 procent av alla barn oförklarliga magknip.
I Det sötaste vi har – om socker och växande kroppar berättar vetenskapsjournalisten Ann Fernholm om hur den historiskt höga konsumtionen av socker och vitt mjöl ställer till det i barnens kroppar. Det är en svindlande resa som går från lever och hjärna, till tarmar och ben. Hon visar hur de sjukdomar och problem som ökar bland barn över hela världen – astma, allergier, glutenintolerans, typ 1 diabetes, depression, fetma, autism, adhd, akne och en för tidig pubertet – går att knyta till söt och vetemjölsbaserad mat och ett stillasittande liv.
9789127137950 -
Ett sötare blod : om hälsoeffekterna av ett s...
Inbunden bok. Natur & Kultur Akademisk. 1 uppl. 2012. 255 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Fint exemplar.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127133730
- Titel
- Ett sötare blod : om hälsoeffekterna av ett sekel med socker
- Författare
- Fernholm, Ann
- Förlag
- Natur & Kultur Akademisk
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 255 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 143 x 215 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 420 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- “Ha mindre fett i maten, så får du mindre fett på kroppen.”
Så löd rådet från våra myndigheter. Men det har blivit precis tvärtom. En epidemi av fetma och diabetes har drabbat stora delar av världen. Varför?
I Ett sötare blod granskar vetenskapsjournalisten AnnFernholm våra kostråd. Likt en deckarförfattare nystarhon upp historien om hur forskare vandrade vilse när de utsåg kolesterolnivåerna i blodet till ett avgörande mått på hjärthälsa.
Hennes kartläggningar pekar istället ut en annan bov i dramat: vår sockerstinna kost som har gett oss ett allt sötare blod.
Ett högt blodsocker skadar våra blodkärl och eldar på utvecklingen av både åderförkalkning och demens. Mycket insulin i blodet driver tillväxt i kroppen: nyfödda väger mer, barn går tidigare in i puberteten och vi löper en allt högre risk att drabbas av cancer.
Ann Fernholm ger här en både bred och insiktsfull bild av hur din hälsa påverkas av vad du äter.
Ann bloggar också. Följ henne här.
Spännande som en thriller och lättillgänglig även för den som inte har vetenskaplig skolning.
Malin Nordgren, Dagens Nyheter
Till alla som däremot blir stående med fingrarna i godisaskarna finns en receptfri dunderkur: boken ”Ett sötare blod – om hälsoeffekterna av ett sekel med socker” av Ann Fernholm. Den är i paritet med Isabella Lövins bok om överfisket, vad gäller att med lätt hand borra sig in i ett komplext kunskapsområde.
Dagens Nyheters ledarsidor
Författaren har doktorerat i molekylär bioteknik och vet hur man läser forskarrapporter. Slutsatsen hon drar är en riktig rysare: Socker ger dig hjärtinfarkt, socker gör dig dement, socker eldar på din cancer, socker stör din ägglossning, socker dödar i förtid...
Ingalill Mosander, Aftonblader
Fast boken är en mycket noggrann genomgång av vetenskapliga studier så sträckläste jag den, som om det vore en bra deckare. På sätt och vis är den det. Liv står på spel. Ditt eget. Debatten om vilken kost som är bäst att äta har i och för sig pågått länge. Vad Fernholm gör är att lyfta fram vetenskapen i detta inflammerade debattämne.
Thomas Lunds, Värnamo Nyheter
Den som införskaffar den här boken kommer inte att ångra sig, den hör hemma i den översta divisionen av nutritionsböcker och rekommenderas starkt.
LCHF.se
Jag har funderat en hel del på det här med socker i blodet och vilken skada det gör att ha högt blodsocker. Särskilt efter att ha läst boken Ett sötare blod... , en av de bästa faktaböcker jag läst.
Johanna Ekne, Kostrådgivarna
Alla borde vara rädda om sitt blodsocker och hålla nivåerna så låga som de kan med hjälp av lågkolhydratkost och motion. ... Läs boken för det är en av de bästa jag har läst och jag rekommenderar den varmt.
Anna-Maria Johansson, Ultimat.nuSpännande som en thriller och lättillgänglig även för den som inte har vetenskaplig skolning.
Malin Nordgren, Dagens Nyheter
Natur & Kultur Akademisk 1 9789127133730 -
Ett sötare blod : om hälsoeffekterna av ett s...
Inbunden bok. Natur & Kultur Akademisk. 1 uppl. 2012. 255 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Sjätte tryckningen 2014.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127133730
- Titel
- Ett sötare blod : om hälsoeffekterna av ett sekel med socker
- Författare
- Fernholm, Ann
- Förlag
- Natur & Kultur Akademisk
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 255 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 143 x 215 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 420 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- “Ha mindre fett i maten, så får du mindre fett på kroppen.”
Så löd rådet från våra myndigheter. Men det har blivit precis tvärtom. En epidemi av fetma och diabetes har drabbat stora delar av världen. Varför?
I Ett sötare blod granskar vetenskapsjournalisten AnnFernholm våra kostråd. Likt en deckarförfattare nystarhon upp historien om hur forskare vandrade vilse när de utsåg kolesterolnivåerna i blodet till ett avgörande mått på hjärthälsa.
Hennes kartläggningar pekar istället ut en annan bov i dramat: vår sockerstinna kost som har gett oss ett allt sötare blod.
Ett högt blodsocker skadar våra blodkärl och eldar på utvecklingen av både åderförkalkning och demens. Mycket insulin i blodet driver tillväxt i kroppen: nyfödda väger mer, barn går tidigare in i puberteten och vi löper en allt högre risk att drabbas av cancer.
Ann Fernholm ger här en både bred och insiktsfull bild av hur din hälsa påverkas av vad du äter.
Ann bloggar också. Följ henne här.
Spännande som en thriller och lättillgänglig även för den som inte har vetenskaplig skolning.
Malin Nordgren, Dagens Nyheter
Till alla som däremot blir stående med fingrarna i godisaskarna finns en receptfri dunderkur: boken ”Ett sötare blod – om hälsoeffekterna av ett sekel med socker” av Ann Fernholm. Den är i paritet med Isabella Lövins bok om överfisket, vad gäller att med lätt hand borra sig in i ett komplext kunskapsområde.
Dagens Nyheters ledarsidor
Författaren har doktorerat i molekylär bioteknik och vet hur man läser forskarrapporter. Slutsatsen hon drar är en riktig rysare: Socker ger dig hjärtinfarkt, socker gör dig dement, socker eldar på din cancer, socker stör din ägglossning, socker dödar i förtid...
Ingalill Mosander, Aftonblader
Fast boken är en mycket noggrann genomgång av vetenskapliga studier så sträckläste jag den, som om det vore en bra deckare. På sätt och vis är den det. Liv står på spel. Ditt eget. Debatten om vilken kost som är bäst att äta har i och för sig pågått länge. Vad Fernholm gör är att lyfta fram vetenskapen i detta inflammerade debattämne.
Thomas Lunds, Värnamo Nyheter
Den som införskaffar den här boken kommer inte att ångra sig, den hör hemma i den översta divisionen av nutritionsböcker och rekommenderas starkt.
LCHF.se
Jag har funderat en hel del på det här med socker i blodet och vilken skada det gör att ha högt blodsocker. Särskilt efter att ha läst boken Ett sötare blod... , en av de bästa faktaböcker jag läst.
Johanna Ekne, Kostrådgivarna
Alla borde vara rädda om sitt blodsocker och hålla nivåerna så låga som de kan med hjälp av lågkolhydratkost och motion. ... Läs boken för det är en av de bästa jag har läst och jag rekommenderar den varmt.
Anna-Maria Johansson, Ultimat.nuSpännande som en thriller och lättillgänglig även för den som inte har vetenskaplig skolning.
Malin Nordgren, Dagens Nyheter
Natur & Kultur Akademisk 1 9789127133730 -
Det sötaste vi har : om socker och växande kr...
Inbunden bok. Natur & Kultur Akademisk. 1 uppl. 2014. 355 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. .................// Vad skulle du tänka om du såg någon mata en kanin med läsk? Eller om du fick reda på att grannfamiljens mops fick glass varje fredag, godis varje lördag och gick på hundkalas varje söndag? Det finns inget djur vi skulle ge den mat som läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127137950
- Titel
- Det sötaste vi har : om socker och växande kroppar
- Författare
- Fernholm, Ann
- Förlag
- Natur & Kultur Akademisk
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 355 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 144 x 218 mm Ryggbredd 28 mm
- Vikt
- 540 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vad skulle du tänka om du såg någon mata en kanin med läsk? Eller om du fick reda på att grannfamiljens mops fick glass varje fredag, godis varje lördag och gick på hundkalas varje söndag? Det finns inget djur vi skulle ge den mat som vi ger våra barn idag. De skulle bli sjuka, få hål i tänderna och ont i magen. Idag har 10 till 25 procent av alla barn oförklarliga magknip.
I Det sötaste vi har – om socker och växande kroppar berättar vetenskapsjournalisten Ann Fernholm om hur den historiskt höga konsumtionen av socker och vitt mjöl ställer till det i barnens kroppar. Det är en svindlande resa som går från lever och hjärna, till tarmar och ben. Hon visar hur de sjukdomar och problem som ökar bland barn över hela världen – astma, allergier, glutenintolerans, typ 1 diabetes, depression, fetma, autism, adhd, akne och en för tidig pubertet – går att knyta till söt och vetemjölsbaserad mat och ett stillasittande liv.
Natur & Kultur Akademisk 1 9789127137950 -
Ett sötare blod : om hälsoeffekterna av ett s...
Pocketbok. Natur & Kultur förlag. 2017. 255 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127146235
- Titel
- Ett sötare blod : om hälsoeffekterna av ett sekel med socker
- Författare
- Fernholm, Ann
- Förlag
- Natur & Kultur Akademisk
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 255 sidor
- Bandtyp
- Mått
- 110 x 180 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 150 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- “Ha mindre fett i maten, så får du mindre fett på kroppen.”
Så löd rådet från våra myndigheter. Men det har blivit precis tvärtom. En epidemi av fetma och diabetes har drabbatstora delar av världen. Varför?
I Ett sötare blod granskar vetenskapsjournalisten AnnFernholm våra kostråd. Likt en deckarförfattare nystarhon upp historien om hur forskare vandrade vilse när de utsåg kolesterolnivåerna i blodet till ett avgörande måttpå hjärthälsa.
Hennes kartläggningar pekar istället ut enannan bov i dramat: vår sockerstinna kost som har gett ossett allt sötare blod.
Ett högt blodsocker skadar våra blodkärloch eldar på utvecklingen av både åderförkalkning ochdemens. Mycket insulin i blodet driver tillväxt i kroppen:nyfödda väger mer, barn går tidigare in i puberteten och vilöper en allt högre risk att drabbas av cancer.
Ann Fernholm ger här en både bred och insiktsfull bild avhur din hälsa påverkas av vad du äter.
Ann bloggar också. Följ henne här.
Spännande som en thriller och lättillgänglig även för den som inte har vetenskaplig skolning. Malin Nordgren, Dagens Nyheter
Till alla som däremot blir stående med fingrarna i godisaskarna finns en receptfri dunderkur: boken ”Ett sötare blod – om hälsoeffekterna av ett sekel med socker” av Ann Fernholm. Den är i paritet med Isabella Lövins bok om överfisket, vad gäller att med lätt hand borra sig in i ett komplext kunskapsområde. Dagens Nyheters ledarsidor
Författaren har doktorerat i molekylär bioteknik och vet hur man läser forskarrapporter. Slutsatsen hon drar är en riktig rysare: Socker ger dig hjärtinfarkt, socker gör dig dement, socker eldar på din cancer, socker stör din ägglossning, socker dödar i förtid... Ingalill Mosander, Aftonblader
Fast boken är en mycket noggrann genomgång av vetenskapliga studier så sträckläste jag den, som om det vore en bra deckare. På sätt och vis är den det. Liv står på spel. Ditt eget. Debatten om vilken kost som är bäst att äta har i och för sig pågått länge. Vad Fernholm gör är att lyfta fram vetenskapen i detta inflammerade debattämne. Thomas Lunds, Värnamo Nyheter
Den som införskaffar den här boken kommer inte att ångra sig, den hör hemma i den översta divisionen av nutritionsböcker och rekommenderas starkt. LCHF.se
Jag har funderat en hel del på det här med socker i blodet och vilken skada det gör att ha högt blodsocker. Särskilt efter att ha läst boken Ett sötare blod... , en av de bästa faktaböcker jag läst. Johanna Ekne, Kostrådgivarna
Alla borde vara rädda om sitt blodsocker och hålla nivåerna så låga som de kan med hjälp av lågkolhydratkost och motion. ... Läs boken för det är en av de bästa jag har läst och jag rekommenderar den varmt. Anna-Maria Johansson, Ultimat.nuSpännande som en thriller och lättillgänglig även för den som inte har vetenskaplig skolning.
Malin Nordgren, Dagens Nyheter
Natur & Kultur förlag 9789127146235 -
Ett sötare blod - om hälsoeffekterna av ett s...
Inbunden bok. Natur & Kultur Akademisk. 1:1 uppl. 2012. 255 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Format 21,5 x 14 cm Vikt 325 g.
Inbundet rött klotband med vit ryggtext och skyddsomslag. INNEHÅLL: Del I. Vägskälet där forskningen gick vilse; Del II. Inflammation - ett varigt sår i vår sjukvård; Del III. Socker - ett gödsel för kroppen; Del IV. Om m läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127133730
- Titel
- Ett sötare blod : om hälsoeffekterna av ett sekel med socker
- Författare
- Fernholm, Ann
- Förlag
- Natur & Kultur Akademisk
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 255 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 143 x 215 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 420 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- “Ha mindre fett i maten, så får du mindre fett på kroppen.”
Så löd rådet från våra myndigheter. Men det har blivit precis tvärtom. En epidemi av fetma och diabetes har drabbat stora delar av världen. Varför?
I Ett sötare blod granskar vetenskapsjournalisten AnnFernholm våra kostråd. Likt en deckarförfattare nystarhon upp historien om hur forskare vandrade vilse när de utsåg kolesterolnivåerna i blodet till ett avgörande mått på hjärthälsa.
Hennes kartläggningar pekar istället ut en annan bov i dramat: vår sockerstinna kost som har gett oss ett allt sötare blod.
Ett högt blodsocker skadar våra blodkärl och eldar på utvecklingen av både åderförkalkning och demens. Mycket insulin i blodet driver tillväxt i kroppen: nyfödda väger mer, barn går tidigare in i puberteten och vi löper en allt högre risk att drabbas av cancer.
Ann Fernholm ger här en både bred och insiktsfull bild av hur din hälsa påverkas av vad du äter.
Ann bloggar också. Följ henne här.
Spännande som en thriller och lättillgänglig även för den som inte har vetenskaplig skolning.
Malin Nordgren, Dagens Nyheter
Till alla som däremot blir stående med fingrarna i godisaskarna finns en receptfri dunderkur: boken ”Ett sötare blod – om hälsoeffekterna av ett sekel med socker” av Ann Fernholm. Den är i paritet med Isabella Lövins bok om överfisket, vad gäller att med lätt hand borra sig in i ett komplext kunskapsområde.
Dagens Nyheters ledarsidor
Författaren har doktorerat i molekylär bioteknik och vet hur man läser forskarrapporter. Slutsatsen hon drar är en riktig rysare: Socker ger dig hjärtinfarkt, socker gör dig dement, socker eldar på din cancer, socker stör din ägglossning, socker dödar i förtid...
Ingalill Mosander, Aftonblader
Fast boken är en mycket noggrann genomgång av vetenskapliga studier så sträckläste jag den, som om det vore en bra deckare. På sätt och vis är den det. Liv står på spel. Ditt eget. Debatten om vilken kost som är bäst att äta har i och för sig pågått länge. Vad Fernholm gör är att lyfta fram vetenskapen i detta inflammerade debattämne.
Thomas Lunds, Värnamo Nyheter
Den som införskaffar den här boken kommer inte att ångra sig, den hör hemma i den översta divisionen av nutritionsböcker och rekommenderas starkt.
LCHF.se
Jag har funderat en hel del på det här med socker i blodet och vilken skada det gör att ha högt blodsocker. Särskilt efter att ha läst boken Ett sötare blod... , en av de bästa faktaböcker jag läst.
Johanna Ekne, Kostrådgivarna
Alla borde vara rädda om sitt blodsocker och hålla nivåerna så låga som de kan med hjälp av lågkolhydratkost och motion. ... Läs boken för det är en av de bästa jag har läst och jag rekommenderar den varmt.
Anna-Maria Johansson, Ultimat.nuSpännande som en thriller och lättillgänglig även för den som inte har vetenskaplig skolning.
Malin Nordgren, Dagens Nyheter
Natur & Kultur Akademisk 1:1 9789127133730 -
Det sötaste vi har : om socker och växande kr...
Inbunden bok. Natur & Kultur Akademisk. 1 uppl. 2014. 355 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. förlagsny
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127137950
- Titel
- Det sötaste vi har : om socker och växande kroppar
- Författare
- Fernholm, Ann
- Förlag
- Natur & Kultur Akademisk
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 355 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 144 x 218 mm Ryggbredd 28 mm
- Vikt
- 540 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vad skulle du tänka om du såg någon mata en kanin med läsk? Eller om du fick reda på att grannfamiljens mops fick glass varje fredag, godis varje lördag och gick på hundkalas varje söndag? Det finns inget djur vi skulle ge den mat som vi ger våra barn idag. De skulle bli sjuka, få hål i tänderna och ont i magen. Idag har 10 till 25 procent av alla barn oförklarliga magknip.
I Det sötaste vi har – om socker och växande kroppar berättar vetenskapsjournalisten Ann Fernholm om hur den historiskt höga konsumtionen av socker och vitt mjöl ställer till det i barnens kroppar. Det är en svindlande resa som går från lever och hjärna, till tarmar och ben. Hon visar hur de sjukdomar och problem som ökar bland barn över hela världen – astma, allergier, glutenintolerans, typ 1 diabetes, depression, fetma, autism, adhd, akne och en för tidig pubertet – går att knyta till söt och vetemjölsbaserad mat och ett stillasittande liv.
Natur & Kultur Akademisk 1 9789127137950 -
Ett sötare blod : om hälsoeffekterna av ett s...
Inbunden bok. Natur & Kultur Akademisk. 1 uppl. 2012. 255 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. förlagsny
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127133730
- Titel
- Ett sötare blod : om hälsoeffekterna av ett sekel med socker
- Författare
- Fernholm, Ann
- Förlag
- Natur & Kultur Akademisk
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 255 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 143 x 215 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 420 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- “Ha mindre fett i maten, så får du mindre fett på kroppen.”
Så löd rådet från våra myndigheter. Men det har blivit precis tvärtom. En epidemi av fetma och diabetes har drabbat stora delar av världen. Varför?
I Ett sötare blod granskar vetenskapsjournalisten AnnFernholm våra kostråd. Likt en deckarförfattare nystarhon upp historien om hur forskare vandrade vilse när de utsåg kolesterolnivåerna i blodet till ett avgörande mått på hjärthälsa.
Hennes kartläggningar pekar istället ut en annan bov i dramat: vår sockerstinna kost som har gett oss ett allt sötare blod.
Ett högt blodsocker skadar våra blodkärl och eldar på utvecklingen av både åderförkalkning och demens. Mycket insulin i blodet driver tillväxt i kroppen: nyfödda väger mer, barn går tidigare in i puberteten och vi löper en allt högre risk att drabbas av cancer.
Ann Fernholm ger här en både bred och insiktsfull bild av hur din hälsa påverkas av vad du äter.
Ann bloggar också. Följ henne här.
Spännande som en thriller och lättillgänglig även för den som inte har vetenskaplig skolning.
Malin Nordgren, Dagens Nyheter
Till alla som däremot blir stående med fingrarna i godisaskarna finns en receptfri dunderkur: boken ”Ett sötare blod – om hälsoeffekterna av ett sekel med socker” av Ann Fernholm. Den är i paritet med Isabella Lövins bok om överfisket, vad gäller att med lätt hand borra sig in i ett komplext kunskapsområde.
Dagens Nyheters ledarsidor
Författaren har doktorerat i molekylär bioteknik och vet hur man läser forskarrapporter. Slutsatsen hon drar är en riktig rysare: Socker ger dig hjärtinfarkt, socker gör dig dement, socker eldar på din cancer, socker stör din ägglossning, socker dödar i förtid...
Ingalill Mosander, Aftonblader
Fast boken är en mycket noggrann genomgång av vetenskapliga studier så sträckläste jag den, som om det vore en bra deckare. På sätt och vis är den det. Liv står på spel. Ditt eget. Debatten om vilken kost som är bäst att äta har i och för sig pågått länge. Vad Fernholm gör är att lyfta fram vetenskapen i detta inflammerade debattämne.
Thomas Lunds, Värnamo Nyheter
Den som införskaffar den här boken kommer inte att ångra sig, den hör hemma i den översta divisionen av nutritionsböcker och rekommenderas starkt.
LCHF.se
Jag har funderat en hel del på det här med socker i blodet och vilken skada det gör att ha högt blodsocker. Särskilt efter att ha läst boken Ett sötare blod... , en av de bästa faktaböcker jag läst.
Johanna Ekne, Kostrådgivarna
Alla borde vara rädda om sitt blodsocker och hålla nivåerna så låga som de kan med hjälp av lågkolhydratkost och motion. ... Läs boken för det är en av de bästa jag har läst och jag rekommenderar den varmt.
Anna-Maria Johansson, Ultimat.nuSpännande som en thriller och lättillgänglig även för den som inte har vetenskaplig skolning.
Malin Nordgren, Dagens Nyheter
Natur & Kultur Akademisk 1 9789127133730 -
Ett sötare blod . Om hälsoeffekterna av ett s...
Inbunden bok. Natur & Kultur Akademisk. 2012. 256 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Med kolesterolet i fokus har forskare gett oss kostråd: dra ner på fettet. Mindre fett i maten skulle också göra oss smalare. Men det har blivit precis tvärt om. En epidemi av fetma och diabetes har drabbat stora delar av världen. I Ett sötare blod gransk läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127133730
- Titel
- Ett sötare blod : om hälsoeffekterna av ett sekel med socker
- Författare
- Fernholm, Ann
- Förlag
- Natur & Kultur Akademisk
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 255 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 143 x 215 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 420 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- “Ha mindre fett i maten, så får du mindre fett på kroppen.”
Så löd rådet från våra myndigheter. Men det har blivit precis tvärtom. En epidemi av fetma och diabetes har drabbat stora delar av världen. Varför?
I Ett sötare blod granskar vetenskapsjournalisten AnnFernholm våra kostråd. Likt en deckarförfattare nystarhon upp historien om hur forskare vandrade vilse när de utsåg kolesterolnivåerna i blodet till ett avgörande mått på hjärthälsa.
Hennes kartläggningar pekar istället ut en annan bov i dramat: vår sockerstinna kost som har gett oss ett allt sötare blod.
Ett högt blodsocker skadar våra blodkärl och eldar på utvecklingen av både åderförkalkning och demens. Mycket insulin i blodet driver tillväxt i kroppen: nyfödda väger mer, barn går tidigare in i puberteten och vi löper en allt högre risk att drabbas av cancer.
Ann Fernholm ger här en både bred och insiktsfull bild av hur din hälsa påverkas av vad du äter.
Ann bloggar också. Följ henne här.
Spännande som en thriller och lättillgänglig även för den som inte har vetenskaplig skolning.
Malin Nordgren, Dagens Nyheter
Till alla som däremot blir stående med fingrarna i godisaskarna finns en receptfri dunderkur: boken ”Ett sötare blod – om hälsoeffekterna av ett sekel med socker” av Ann Fernholm. Den är i paritet med Isabella Lövins bok om överfisket, vad gäller att med lätt hand borra sig in i ett komplext kunskapsområde.
Dagens Nyheters ledarsidor
Författaren har doktorerat i molekylär bioteknik och vet hur man läser forskarrapporter. Slutsatsen hon drar är en riktig rysare: Socker ger dig hjärtinfarkt, socker gör dig dement, socker eldar på din cancer, socker stör din ägglossning, socker dödar i förtid...
Ingalill Mosander, Aftonblader
Fast boken är en mycket noggrann genomgång av vetenskapliga studier så sträckläste jag den, som om det vore en bra deckare. På sätt och vis är den det. Liv står på spel. Ditt eget. Debatten om vilken kost som är bäst att äta har i och för sig pågått länge. Vad Fernholm gör är att lyfta fram vetenskapen i detta inflammerade debattämne.
Thomas Lunds, Värnamo Nyheter
Den som införskaffar den här boken kommer inte att ångra sig, den hör hemma i den översta divisionen av nutritionsböcker och rekommenderas starkt.
LCHF.se
Jag har funderat en hel del på det här med socker i blodet och vilken skada det gör att ha högt blodsocker. Särskilt efter att ha läst boken Ett sötare blod... , en av de bästa faktaböcker jag läst.
Johanna Ekne, Kostrådgivarna
Alla borde vara rädda om sitt blodsocker och hålla nivåerna så låga som de kan med hjälp av lågkolhydratkost och motion. ... Läs boken för det är en av de bästa jag har läst och jag rekommenderar den varmt.
Anna-Maria Johansson, Ultimat.nuSpännande som en thriller och lättillgänglig även för den som inte har vetenskaplig skolning.
Malin Nordgren, Dagens Nyheter
Natur & Kultur Akademisk 9789127133730 -
Att hålla hus i Östergötland : om östergötlan...
Inbunden bok. Östergötlands länsmuseum. 2008. 240 sidor.
Nära nyskick. KÖP FLERA BÖCKER TILL SAMMA FRAKTPRIS. Tryck på säljare: Tabermans böcker nedan och se utbudet !
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185908691
- Titel
- Att hålla hus i Östergötland : om östergötlands fantastiska bebyggelse
- Författare
- Bäck, Kalle
- Förlag
- Östergötlands länsmuseum
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 240 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 213 x 275 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 1200 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Östergötland har en fantastisk bebyggelse med allt från herrgårdar från 1600-talet, rundlogar från det sena 1800-talet, skolor, lantliga industrier och byar till små, speciella hus för ankor. Boken berättar om vanliga och typiska hus, men också om hustyper som är ovanliga eller på väg att försvinna. Gemensamt för alla är att de ingår i det östgötska byggnadsbeståndet och är en del av vårt kulturarv.
Östergötland består av skogsbygden i norr, slätten, övergångsbygden mot småländska höglandet, södra skogsbygden och skärgården. Bebyggelsen varierar, men en del byggnader är karakteristiska för hela landskapet. Vissa hus skulle kunna finnas på andra platser i Sverige, medan andra bara kan ligga just här i Östergötland.
Boken är rikt illustrerad med Lars Ekelunds fotografier och bilder ur Östergötlands länsmuseums arkiv.
Östergötlands länsmuseum 9789185908691 -
Ett sötare blod : om hälsoeffekterna av ett s...
Inbunden bok. Natur & Kultur Akademisk. Första upplagan uppl. 2012. 255 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. 21,5 x 14 cm. 429 g
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127133730
- Titel
- Ett sötare blod : om hälsoeffekterna av ett sekel med socker
- Författare
- Fernholm, Ann
- Förlag
- Natur & Kultur Akademisk
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 255 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 143 x 215 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 420 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- “Ha mindre fett i maten, så får du mindre fett på kroppen.”
Så löd rådet från våra myndigheter. Men det har blivit precis tvärtom. En epidemi av fetma och diabetes har drabbat stora delar av världen. Varför?
I Ett sötare blod granskar vetenskapsjournalisten AnnFernholm våra kostråd. Likt en deckarförfattare nystarhon upp historien om hur forskare vandrade vilse när de utsåg kolesterolnivåerna i blodet till ett avgörande mått på hjärthälsa.
Hennes kartläggningar pekar istället ut en annan bov i dramat: vår sockerstinna kost som har gett oss ett allt sötare blod.
Ett högt blodsocker skadar våra blodkärl och eldar på utvecklingen av både åderförkalkning och demens. Mycket insulin i blodet driver tillväxt i kroppen: nyfödda väger mer, barn går tidigare in i puberteten och vi löper en allt högre risk att drabbas av cancer.
Ann Fernholm ger här en både bred och insiktsfull bild av hur din hälsa påverkas av vad du äter.
Ann bloggar också. Följ henne här.
Spännande som en thriller och lättillgänglig även för den som inte har vetenskaplig skolning.
Malin Nordgren, Dagens Nyheter
Till alla som däremot blir stående med fingrarna i godisaskarna finns en receptfri dunderkur: boken ”Ett sötare blod – om hälsoeffekterna av ett sekel med socker” av Ann Fernholm. Den är i paritet med Isabella Lövins bok om överfisket, vad gäller att med lätt hand borra sig in i ett komplext kunskapsområde.
Dagens Nyheters ledarsidor
Författaren har doktorerat i molekylär bioteknik och vet hur man läser forskarrapporter. Slutsatsen hon drar är en riktig rysare: Socker ger dig hjärtinfarkt, socker gör dig dement, socker eldar på din cancer, socker stör din ägglossning, socker dödar i förtid...
Ingalill Mosander, Aftonblader
Fast boken är en mycket noggrann genomgång av vetenskapliga studier så sträckläste jag den, som om det vore en bra deckare. På sätt och vis är den det. Liv står på spel. Ditt eget. Debatten om vilken kost som är bäst att äta har i och för sig pågått länge. Vad Fernholm gör är att lyfta fram vetenskapen i detta inflammerade debattämne.
Thomas Lunds, Värnamo Nyheter
Den som införskaffar den här boken kommer inte att ångra sig, den hör hemma i den översta divisionen av nutritionsböcker och rekommenderas starkt.
LCHF.se
Jag har funderat en hel del på det här med socker i blodet och vilken skada det gör att ha högt blodsocker. Särskilt efter att ha läst boken Ett sötare blod... , en av de bästa faktaböcker jag läst.
Johanna Ekne, Kostrådgivarna
Alla borde vara rädda om sitt blodsocker och hålla nivåerna så låga som de kan med hjälp av lågkolhydratkost och motion. ... Läs boken för det är en av de bästa jag har läst och jag rekommenderar den varmt.
Anna-Maria Johansson, Ultimat.nuSpännande som en thriller och lättillgänglig även för den som inte har vetenskaplig skolning.
Malin Nordgren, Dagens Nyheter
Natur & Kultur Akademisk Första upplagan 9789127133730 -
Att hålla hus i Östergötland (om östergötland...
Inbunden bok. Östergötlands länsmuseum, 2008.
Nära nyskick. Illustrerat kartonnage, 239(1) sid. rikligt illustrerad. Format 2,0 x 21,5 x 27,5 cm.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185908691
- Titel
- Att hålla hus i Östergötland : om östergötlands fantastiska bebyggelse
- Författare
- Bäck, Kalle
- Förlag
- Östergötlands länsmuseum
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 240 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 213 x 275 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 1200 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Östergötland har en fantastisk bebyggelse med allt från herrgårdar från 1600-talet, rundlogar från det sena 1800-talet, skolor, lantliga industrier och byar till små, speciella hus för ankor. Boken berättar om vanliga och typiska hus, men också om hustyper som är ovanliga eller på väg att försvinna. Gemensamt för alla är att de ingår i det östgötska byggnadsbeståndet och är en del av vårt kulturarv.
Östergötland består av skogsbygden i norr, slätten, övergångsbygden mot småländska höglandet, södra skogsbygden och skärgården. Bebyggelsen varierar, men en del byggnader är karakteristiska för hela landskapet. Vissa hus skulle kunna finnas på andra platser i Sverige, medan andra bara kan ligga just här i Östergötland.
Boken är rikt illustrerad med Lars Ekelunds fotografier och bilder ur Östergötlands länsmuseums arkiv.
Östergötlands länsmuseum, 2008 9789185908691 -
Ett sötare blod : om hälsoeffekterna av ett s...
Inbunden bok. Natur & Kultur Akademisk. 1 uppl. 2012. 255 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127133730
- Titel
- Ett sötare blod : om hälsoeffekterna av ett sekel med socker
- Författare
- Fernholm, Ann
- Förlag
- Natur & Kultur Akademisk
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 255 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 143 x 215 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 420 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- “Ha mindre fett i maten, så får du mindre fett på kroppen.”
Så löd rådet från våra myndigheter. Men det har blivit precis tvärtom. En epidemi av fetma och diabetes har drabbat stora delar av världen. Varför?
I Ett sötare blod granskar vetenskapsjournalisten AnnFernholm våra kostråd. Likt en deckarförfattare nystarhon upp historien om hur forskare vandrade vilse när de utsåg kolesterolnivåerna i blodet till ett avgörande mått på hjärthälsa.
Hennes kartläggningar pekar istället ut en annan bov i dramat: vår sockerstinna kost som har gett oss ett allt sötare blod.
Ett högt blodsocker skadar våra blodkärl och eldar på utvecklingen av både åderförkalkning och demens. Mycket insulin i blodet driver tillväxt i kroppen: nyfödda väger mer, barn går tidigare in i puberteten och vi löper en allt högre risk att drabbas av cancer.
Ann Fernholm ger här en både bred och insiktsfull bild av hur din hälsa påverkas av vad du äter.
Ann bloggar också. Följ henne här.
Spännande som en thriller och lättillgänglig även för den som inte har vetenskaplig skolning.
Malin Nordgren, Dagens Nyheter
Till alla som däremot blir stående med fingrarna i godisaskarna finns en receptfri dunderkur: boken ”Ett sötare blod – om hälsoeffekterna av ett sekel med socker” av Ann Fernholm. Den är i paritet med Isabella Lövins bok om överfisket, vad gäller att med lätt hand borra sig in i ett komplext kunskapsområde.
Dagens Nyheters ledarsidor
Författaren har doktorerat i molekylär bioteknik och vet hur man läser forskarrapporter. Slutsatsen hon drar är en riktig rysare: Socker ger dig hjärtinfarkt, socker gör dig dement, socker eldar på din cancer, socker stör din ägglossning, socker dödar i förtid...
Ingalill Mosander, Aftonblader
Fast boken är en mycket noggrann genomgång av vetenskapliga studier så sträckläste jag den, som om det vore en bra deckare. På sätt och vis är den det. Liv står på spel. Ditt eget. Debatten om vilken kost som är bäst att äta har i och för sig pågått länge. Vad Fernholm gör är att lyfta fram vetenskapen i detta inflammerade debattämne.
Thomas Lunds, Värnamo Nyheter
Den som införskaffar den här boken kommer inte att ångra sig, den hör hemma i den översta divisionen av nutritionsböcker och rekommenderas starkt.
LCHF.se
Jag har funderat en hel del på det här med socker i blodet och vilken skada det gör att ha högt blodsocker. Särskilt efter att ha läst boken Ett sötare blod... , en av de bästa faktaböcker jag läst.
Johanna Ekne, Kostrådgivarna
Alla borde vara rädda om sitt blodsocker och hålla nivåerna så låga som de kan med hjälp av lågkolhydratkost och motion. ... Läs boken för det är en av de bästa jag har läst och jag rekommenderar den varmt.
Anna-Maria Johansson, Ultimat.nuSpännande som en thriller och lättillgänglig även för den som inte har vetenskaplig skolning.
Malin Nordgren, Dagens Nyheter
Natur & Kultur Akademisk 1 9789127133730 -
Ett sötare blod : om hälsoeffekterna av ett s...
Pocketbok. Natur & Kultur Akademisk. Ny upplaga i pocket uppl. 2015. 255 sidor.
Nyskick. 18 x 11 cm. 141 g
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127146235
- Titel
- Ett sötare blod : om hälsoeffekterna av ett sekel med socker
- Författare
- Fernholm, Ann
- Förlag
- Natur & Kultur Akademisk
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 255 sidor
- Bandtyp
- Mått
- 110 x 180 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 150 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- “Ha mindre fett i maten, så får du mindre fett på kroppen.”
Så löd rådet från våra myndigheter. Men det har blivit precis tvärtom. En epidemi av fetma och diabetes har drabbatstora delar av världen. Varför?
I Ett sötare blod granskar vetenskapsjournalisten AnnFernholm våra kostråd. Likt en deckarförfattare nystarhon upp historien om hur forskare vandrade vilse när de utsåg kolesterolnivåerna i blodet till ett avgörande måttpå hjärthälsa.
Hennes kartläggningar pekar istället ut enannan bov i dramat: vår sockerstinna kost som har gett ossett allt sötare blod.
Ett högt blodsocker skadar våra blodkärloch eldar på utvecklingen av både åderförkalkning ochdemens. Mycket insulin i blodet driver tillväxt i kroppen:nyfödda väger mer, barn går tidigare in i puberteten och vilöper en allt högre risk att drabbas av cancer.
Ann Fernholm ger här en både bred och insiktsfull bild avhur din hälsa påverkas av vad du äter.
Ann bloggar också. Följ henne här.
Spännande som en thriller och lättillgänglig även för den som inte har vetenskaplig skolning. Malin Nordgren, Dagens Nyheter
Till alla som däremot blir stående med fingrarna i godisaskarna finns en receptfri dunderkur: boken ”Ett sötare blod – om hälsoeffekterna av ett sekel med socker” av Ann Fernholm. Den är i paritet med Isabella Lövins bok om överfisket, vad gäller att med lätt hand borra sig in i ett komplext kunskapsområde. Dagens Nyheters ledarsidor
Författaren har doktorerat i molekylär bioteknik och vet hur man läser forskarrapporter. Slutsatsen hon drar är en riktig rysare: Socker ger dig hjärtinfarkt, socker gör dig dement, socker eldar på din cancer, socker stör din ägglossning, socker dödar i förtid... Ingalill Mosander, Aftonblader
Fast boken är en mycket noggrann genomgång av vetenskapliga studier så sträckläste jag den, som om det vore en bra deckare. På sätt och vis är den det. Liv står på spel. Ditt eget. Debatten om vilken kost som är bäst att äta har i och för sig pågått länge. Vad Fernholm gör är att lyfta fram vetenskapen i detta inflammerade debattämne. Thomas Lunds, Värnamo Nyheter
Den som införskaffar den här boken kommer inte att ångra sig, den hör hemma i den översta divisionen av nutritionsböcker och rekommenderas starkt. LCHF.se
Jag har funderat en hel del på det här med socker i blodet och vilken skada det gör att ha högt blodsocker. Särskilt efter att ha läst boken Ett sötare blod... , en av de bästa faktaböcker jag läst. Johanna Ekne, Kostrådgivarna
Alla borde vara rädda om sitt blodsocker och hålla nivåerna så låga som de kan med hjälp av lågkolhydratkost och motion. ... Läs boken för det är en av de bästa jag har läst och jag rekommenderar den varmt. Anna-Maria Johansson, Ultimat.nuSpännande som en thriller och lättillgänglig även för den som inte har vetenskaplig skolning.
Malin Nordgren, Dagens Nyheter
Natur & Kultur Akademisk Ny upplaga i pocket 9789127146235 -
Det sötaste vi har : om socker och växande kr...
Inbunden bok. Natur & Kultur Akademisk. 2014. 355 sidor.
Nyskick. Förlagsny.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127137950
- Titel
- Det sötaste vi har : om socker och växande kroppar
- Författare
- Fernholm, Ann
- Förlag
- Natur & Kultur Akademisk
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 355 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 144 x 218 mm Ryggbredd 28 mm
- Vikt
- 540 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vad skulle du tänka om du såg någon mata en kanin med läsk? Eller om du fick reda på att grannfamiljens mops fick glass varje fredag, godis varje lördag och gick på hundkalas varje söndag? Det finns inget djur vi skulle ge den mat som vi ger våra barn idag. De skulle bli sjuka, få hål i tänderna och ont i magen. Idag har 10 till 25 procent av alla barn oförklarliga magknip.
I Det sötaste vi har – om socker och växande kroppar berättar vetenskapsjournalisten Ann Fernholm om hur den historiskt höga konsumtionen av socker och vitt mjöl ställer till det i barnens kroppar. Det är en svindlande resa som går från lever och hjärna, till tarmar och ben. Hon visar hur de sjukdomar och problem som ökar bland barn över hela världen – astma, allergier, glutenintolerans, typ 1 diabetes, depression, fetma, autism, adhd, akne och en för tidig pubertet – går att knyta till söt och vetemjölsbaserad mat och ett stillasittande liv.
Natur & Kultur Akademisk 9789127137950 -
Ett sötare blod. Om hälsoeffekterna av ett se...
Inbunden bok.
Nära nyskick. Natur & Kultur 2014. 255 sid. Pappband med skyddsomslag. Dedikation på försättsbladet: "Trevlig läsning! Ann"
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn