-
Eat the meat
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2008. 161 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Äntligen! Eat the Meat är boken som innehåller allt du behöver veta om riktigt bra kött. Jonas Borssén lär dig urskilja god kvalitet på nöt-, kalv-, lamm- och fläskkött och inte minst att omvandla dina nyvunna kunskaper i suveräna recept.
Mästerkocken läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151849898
- Titel
- Eat the meat
- Författare
- Borssén, Jonas
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 161 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 255 x 232 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 970 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Äntligen! Eat the Meat är boken som innehåller allt du behöver veta om riktigt bra kött. Jonas Borssén lär dig urskilja god kvalitet på nöt-, kalv-, lamm- och fläskkött och inte minst att omvandla dina nyvunna kunskaper i suveräna recept.
Mästerkocken Jonas visar vägen till den perfekta biffen och de godaste revbenen, men bjuder också på recept på mer ovanliga bitar som kalvbräss, lammlägg och flankstek.
Eat the Meat rymmer också matlagningstekniker och vilken metod som passar för respektive köttbit.
"Du kommer att steka, bräsera, koka och grilla som ett proffs. Den saken är biff!"
Boken innehåller också:
· Styckningsschema för nöt-, kalv-, lamm- och fläskkött
· 60 recept som spänner över klassiker, husmanskost och exotiska delikatesser
· Goda tillbehör och smarriga såser
· Förslag på andra köttbitar som du kan variera recepten med
· Rätt temperaturangivelser för kött
· Uppfödning, slakt och mörning av kött
· Inköpställen, gårdsbutiker och organisationer
Prisma 1 9789151849898 -
Allt i ett : gott, lätt, hett i gryta, wok, p...
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2005. 128 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Hett i gryta, wok, panna
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151843862
- Titel
- Allt i ett : gott, lätt, hett i gryta, wok, panna...
- Författare
- Jonas Borssén
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 190 x 225 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 563 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det är svårt att göra det enkla riktigt bra. För vi vill ju alla göra vår matlagning till en okomplicerad och trivsam stund. Det gäller även för mig trots att jag är kock och med många avancerade anrättningar på min repertoar. Samtidigt uppskattar jag det geniala i ett lättlagat recept och som många kan ta del av. Få förberedelser, lite stök och ännu mindre att diska. Det gäller både vardag och helg och inte minst när man bjuder till fest med många ätande.
Utifrån dessa tankar har Jonas Borssén samlat sina bästa recept på allt-i-ett-mat med spännande smaker. Idén är att ingredienserna nästan tillagar sig själva genom att de hamnar i samma kastrull, gryta, ugnsform, wok eller grill. Det är inget nytt matlagningskoncept men det underlättar köksarbetet tro mig! säger Jonas, och det är just det ett gott råd!
Rostad pumpasoppa med vildris- & baconpilaff, Träkolsgrillade kronärtskockor med vitlöks- & persiljesmör, Helstekt kyckling med ugnsrostade grönsaker samt New Orleans Jamabalaya är exempel på maträtter som kan anrättas på detta enkla vis.
Ur innehållet:
I Jonas skafferi, Lär dig tänka som en kock, Sallader, Soppor och grytor, Wokstekt, Pizza, pajer och gratänger, Ugnsstekt och bräserat, Grillat och BBQ, Efterrätter
Prisma 1 9151843862 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789151832876
- Titel
- Kockarnas knep
- Författare
- Jonas Borssén - Stefan Saidac
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 1998
- Omfång
- 147 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 414 g
- Språk
- Svenska
Prisma 1 9789151832876 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKRönnberg McCann 1
-
Eat The Heat : Kokboken som skjuter skarpt me...
Inbunden bok. Rabén Prisma Bokförlag. 1:a uppl. 1996. 160 sidor.
Nära nyskick. Språk : Svenska med engelska namnet på recept. Spiralrygg med hårda pärmar. Nästan och kanske ny skick. Inga anteckningar. Bevarad i topp skick. Enstaka illustrationer med färg foto. 21,4 cm x 15,7 cm. 444 gram. (låda20220809-2?0). … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151829050
- Titel
- Eat the heat : kokboken som skjuter skarpt med chilepeppar
- Författare
- Jonas Borssén
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 1996
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Övrigt
- Vikt
- 447 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det här är kokboken som aldrig slocknar! Som blivit lite av en kultbok för alla som älskar stark, het mat. Den gör dig till god vän med världens hetaste frukt, grönsak och krydda: chilipeppar.
Chili är världens mest använda krydda och en väsentlig ingrediens i alla intressanta och nyskapande matkulturer. I boken förflyttar vi oss genom historien från inkaindianernas värld fram till ditt eget kök i dag. Vi får veta en hel del fakta och bekanta oss med många myter om chilipepparens betydelse inom folkmedicinen.
Det finns 150–200 olika sorters chilipeppar, och i den här boken presenteras de vanligaste inom gastronomin.
Rabén Prisma Bokförlag 1:a 9789151829050 -
Grilla som proffsen!
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2011. 208 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Lättare hanteringsslitage.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113032726
- Titel
- Grilla som proffsen!
- Författare
- Jonas Borssén
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 208 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 257 x 232 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 1070 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Känslan för grillning och måltiden kan inte överskattas, den är helt enkelt en del av utvecklingsläran. Därför är det dags att ta examen i grillandets ädla konst och njuta av bokens tre hörnpelare i världens populäraste matlagningsform: Grillat, BBQ och asado.
Att grilla är ett sätt att både förädla och civilisera råvaran och ätandet. Maten, tillagad med värme, blev på samma gång mer smaklig, lättsmält och näringsrik. Grundpelarna som tas upp är: grillat (tillagning med mycket stark och direkt glödvärme), BBQ (tillagning med svag och indirekt glödvärme samt med rökved) och asado (helgrillat lamm, spädgris, vildsvin med mera på spett eller liknande). Dessa tre stilar är det akademiska fundamentet för all tillagning över eld. Och nu är det upprop i grillskolan!
Du kommer att lära dig allt om det som oftast går under rubriken grillning. Föreställ dig perfekt grillglöd, ett rent grillgaller, välkryddade köttbitar, glaze, de rätta redskapen, sallad och tillbehör på matbordet. Då har du lärt dig grunderna för en storartad måltid. Lägg till läran om rökved, grillkol och briketter, hur du gör upp eld och stämmer av värmen samt vad som utmärker olika grillar. Runda av studierna med vilka råvaror som krävs, marinad kontra kryddblandning, köttets innertemperatur och vilotid så blir du en fullfjädrad grillmästare.
Boken bjuder på 150 recept, allt från sommarens godaste grillade blåmusslor till barbecuegrillad lax som kyssts av rökaromen. Prova också den underbara kombinationen av grillad endivesallat med gorgonzola, honung och valnötter eller något så enkelt som grillad färskpotatis med olivcrème. Köttälskaren får sina lustar tillfredställda av saftig och mör entrecôte, revbensspjäll och lammkotletter. Lika förföriskt god är brasiliansk picanha och en rad andra styckningsdetaljer. Vegetarianer, och alla andra för den delen, kan festa på bland annat svampburgare med mandel och spenat, grillad sparris eller frasiga quesadillas med taleggio, aprikos och kapris. För att inte tala om eldprovet, helgrillat lamm och spädgris samt Jonas berömda porchetta. Samtidigt får grillade bröd, frukter och grönsaker smaka på träkolsaromen. Glazer, smaskiga såser och sallader samt förföriskt goda grilldesserter fulländar din utbildning i grillat, BBQ och asado.
Norstedts 1 9789113032726 -
Absolute heat : din grill- & barbecuebok
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 1999. 223 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151835150
- Titel
- Absolute heat : din grill- & barbecuebok
- Författare
- Jonas Borssén
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 1999
- Omfång
- 223 sidor
- Bandtyp
- Övrigt
- Vikt
- 812 g
- Språk
- Svenska
Prisma 1 9789151835150 -
Absolute heat : din grill- & barbecuebok
Övrigt tryckt och skrivet. Prisma. 1 uppl. 1999. 223 sidor.
Nyskick. Förlagsny och oläst.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151835150
- Titel
- Absolute heat : din grill- & barbecuebok
- Författare
- Jonas Borssén
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 1999
- Omfång
- 223 sidor
- Bandtyp
- Övrigt
- Vikt
- 812 g
- Språk
- Svenska
Prisma 1 9789151835150 -
Eat the heat : kokboken som skjuter skarpt me...
Häftad bok. Prisma. 3 uppl. 2007. 190 sidor.
Nära nyskick. 17,5 x 15 cm
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151849331
- Titel
- Eat the heat : kokboken som skjuter skarpt med chilepeppar
- Författare
- Jonas Borssén
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 190 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 145 x 175 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 333 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Eat the heat utkom första gången 1996 och var med att sprida världens mest använda krydda även i vårt svala land. Här hittar du chilikryddade recept på salsa, chutney, barbecuesås, heta smårätter, varmrätter med glöd, desserter, bröd och drycker.
Det här är kokboken som aldrig slocknar! Som blivit lite av en kultbok för alla som älskar stark, het mat. Den gör dig till god vän med världens hetaste frukt, grönsak och krydda: chilipeppar.
Chili är världens mest använda krydda och en väsentlig ingrediens i alla intressanta och nyskapande matkulturer. I boken förflyttar vi oss genom historien från inkaindianernas värld fram till ditt eget kök i dag. Vi får veta en hel del fakta och bekanta oss med många myter om chilipepparens betydelse inom folkmedicinen.
Det finns 150–200 olika sorters chilipeppar, och i den här boken presenteras de vanligaste inom gastronomin.
Prisma 3 9789151849331 -
Het Mat : coola Drycker
Inbunden bok. Grenadine. 1 uppl. 2008. 96 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Signerad av Jonas Borssén
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185329786
- Titel
- Het Mat : coola Drycker
- Författare
- Jamais, Michael
- Förlag
- Grenadine
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 96 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 210 x 270 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 610 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vin till Texas Chili? Vad dricker man till ceviche, vindaloo och en kinesisk wokgryta? Het Mat, Coola Drycker är boken för dig som gillar kryddstark mat och goda drycker därtill. Lär dig använda chilepeppar i maten och kombinera dina kryddiga anrättningar med drycker som förgyller måltiden. Under flera års tid har Jonas
Borssén och Michel Jamais inspirerat mat- och dryckesintresserade personer runt om i landet med kursen Hot Food, Cool Wines.
I den här boken har de samlat sina bästa recept och godaste erfarenheter av drycker. Lär av två heta herrar som frikostigt delar med sig av kunskapen kring chilepeppar, drycker och om hur smaksinnet och våra känselsinnen fungerar. Det är avgörande kunskaper för att du ska förstå hur heta smaker bäst kombineras med vin, öl, cider eller te och juicer.
Jonas Borssén är Sveriges hetaste kock. Intresset för chilepeppar och heta smaker föddes i början av 1980-talet. Sedan dess har han specialiserat sig på het mat med chilefrukter från hela världen. All kunskap
och god mat har han samlat i flera mycket uppskattade böcker om mat med chilepeppar och andra kryddor. Jonas har också ett stort intresse för vin och en god smak för vin till het mat.
Michel Jamais har en lika lång bakgrund inom svensk restaurang- ochdryckesbransch. Som både kock och sommelier har han skaffat sig en unik kunskap inom den alltmer efterfrågade konsten att kombinera mat
och dryck. I 15 år har Michel haft tusentals föreläsningar och skrivit fleraböcker inom ämnet.
KAPITELRUBRIKER:
Chilepeppar
Vad är chilepeppar?
Olika typer av chilepeppar het, hetare, hetast!
Att arbeta med chilepeppar i matlagning
Sinnlig känsla för smaker och dofter
Fräscht, syrligt eller för surt?
Den ljuva sötman
Aptitretande sälta
Bittra erfarenheter
Smakcharmören umami
Känsliga känselsinnen
Med näsa för dofter
Den nyanserade drycken
Bland lättviktare och tungviktare
Fruktighet, brödig malt och annan sötma
Den livgivande syran
Bitter struktur
Förföriska dofter
Vad är det vi äter?
Smakrikedom och tillagningsmetod
De dominerande råvarorna och smakerna
Hetta och eld utan lågor
Krämigt och fett
Ibland blir det lite bråkigt
Coola drycker till maten
Allt smakar inte alltid lika
Balanskonst, kontraster och spegelbilder
Vikten av att smaksätta maten
Smaknyckel
Tio coola drycker till den heta kocken
16 heta rätter, 16 coola drycker
Sex heta tillbehör
Njut fullt ut av drycken
Serveringstemperaturer
Låt vinet andas
Det rätta glaset
Hoppsan, det blev visst lite kvar!
Grenadine 1 9789185329786 -
Absolute heat : din grill- & barbecuebok
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 1999. 223 sidor.
Nära nyskick. Dedikation. Spiralband.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151835150
- Titel
- Absolute heat : din grill- & barbecuebok
- Författare
- Jonas Borssén
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 1999
- Omfång
- 223 sidor
- Bandtyp
- Övrigt
- Vikt
- 812 g
- Språk
- Svenska
Prisma 1 9151835150 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9151837137
- Titel
- Het trädgård - odling och recept
- Författare
- Jonas Borssén - Philippe Plöninge
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 694 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Chilepeppar, strandkämpe eller kinesisk slanggurka? Följ trädgårdsmästarens råd och odla egna grönsaker. Använd dem nyskördade i något av bokens 60 färgstarka recept.
Massor av människor som tålmodigt väntar för att få se Europas största chilepepparutställning. Ett helt växthus fyllt med chilepeppar i olika färg och form. Dofter från köket av kryddstark mat. Så såg det ut vid Bergianska trädgården för något år sedan när trädgårdsmästaren Philippe Plöninge och kocken Jonas Borssén visade chilepepparns mångfald när det gäller odling och gastronomi. I boken Het trädgård har de vidgat horisonten till en mängd olika spännande grönsaker, både välkända klassiker som morot och rödbeta och några riktiga outsiders som det är värt att stifta bekantskap med.
Prisma 1 9151837137 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9151832879
- Titel
- Kockarnas knep
- Författare
- Jonas Borssén - Stefan Saidac
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 1998
- Omfång
- 147 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 414 g
- Språk
- Svenska
Prisma 1 9151832879 -
Allt i ett : gott, lätt, hett i gryta, wok, p...
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2005. 128 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151843862
- Titel
- Allt i ett : gott, lätt, hett i gryta, wok, panna...
- Författare
- Jonas Borssén
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 190 x 225 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 563 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det är svårt att göra det enkla riktigt bra. För vi vill ju alla göra vår matlagning till en okomplicerad och trivsam stund. Det gäller även för mig trots att jag är kock och med många avancerade anrättningar på min repertoar. Samtidigt uppskattar jag det geniala i ett lättlagat recept och som många kan ta del av. Få förberedelser, lite stök och ännu mindre att diska. Det gäller både vardag och helg och inte minst när man bjuder till fest med många ätande.
Utifrån dessa tankar har Jonas Borssén samlat sina bästa recept på allt-i-ett-mat med spännande smaker. Idén är att ingredienserna nästan tillagar sig själva genom att de hamnar i samma kastrull, gryta, ugnsform, wok eller grill. Det är inget nytt matlagningskoncept men det underlättar köksarbetet tro mig! säger Jonas, och det är just det ett gott råd!
Rostad pumpasoppa med vildris- & baconpilaff, Träkolsgrillade kronärtskockor med vitlöks- & persiljesmör, Helstekt kyckling med ugnsrostade grönsaker samt New Orleans Jamabalaya är exempel på maträtter som kan anrättas på detta enkla vis.
Ur innehållet:
I Jonas skafferi, Lär dig tänka som en kock, Sallader, Soppor och grytor, Wokstekt, Pizza, pajer och gratänger, Ugnsstekt och bräserat, Grillat och BBQ, Efterrätter
Prisma 1 9151843862 -
Arctic heat : modern svensk het mat
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 1998. 224 sidor.
Gott skick. Ringpärm
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151832666
- Titel
- Arctic heat : modern svensk het mat
- Författare
- Jonas Borssén
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 1998
- Omfång
- 224 sidor
- Bandtyp
- Övrigt
- Vikt
- 838 g
- Språk
- Svenska
Prisma 1 9151832666 -
Grilla som proffsen!
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2011. 208 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. 149 fantastiska recept och kloka ord från en av Sveriges främsta grillexperter. Passar perfekt till dig som gillar en godbit på grillen oavsett hur pass erfaren du är. Skyddsomslaget har mindre skavanker. Utöver det inga skadade sidor eller klotter. Spars läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113032726
- Titel
- Grilla som proffsen!
- Författare
- Jonas Borssén
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 208 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 257 x 232 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 1070 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Känslan för grillning och måltiden kan inte överskattas, den är helt enkelt en del av utvecklingsläran. Därför är det dags att ta examen i grillandets ädla konst och njuta av bokens tre hörnpelare i världens populäraste matlagningsform: Grillat, BBQ och asado.
Att grilla är ett sätt att både förädla och civilisera råvaran och ätandet. Maten, tillagad med värme, blev på samma gång mer smaklig, lättsmält och näringsrik. Grundpelarna som tas upp är: grillat (tillagning med mycket stark och direkt glödvärme), BBQ (tillagning med svag och indirekt glödvärme samt med rökved) och asado (helgrillat lamm, spädgris, vildsvin med mera på spett eller liknande). Dessa tre stilar är det akademiska fundamentet för all tillagning över eld. Och nu är det upprop i grillskolan!
Du kommer att lära dig allt om det som oftast går under rubriken grillning. Föreställ dig perfekt grillglöd, ett rent grillgaller, välkryddade köttbitar, glaze, de rätta redskapen, sallad och tillbehör på matbordet. Då har du lärt dig grunderna för en storartad måltid. Lägg till läran om rökved, grillkol och briketter, hur du gör upp eld och stämmer av värmen samt vad som utmärker olika grillar. Runda av studierna med vilka råvaror som krävs, marinad kontra kryddblandning, köttets innertemperatur och vilotid så blir du en fullfjädrad grillmästare.
Boken bjuder på 150 recept, allt från sommarens godaste grillade blåmusslor till barbecuegrillad lax som kyssts av rökaromen. Prova också den underbara kombinationen av grillad endivesallat med gorgonzola, honung och valnötter eller något så enkelt som grillad färskpotatis med olivcrème. Köttälskaren får sina lustar tillfredställda av saftig och mör entrecôte, revbensspjäll och lammkotletter. Lika förföriskt god är brasiliansk picanha och en rad andra styckningsdetaljer. Vegetarianer, och alla andra för den delen, kan festa på bland annat svampburgare med mandel och spenat, grillad sparris eller frasiga quesadillas med taleggio, aprikos och kapris. För att inte tala om eldprovet, helgrillat lamm och spädgris samt Jonas berömda porchetta. Samtidigt får grillade bröd, frukter och grönsaker smaka på träkolsaromen. Glazer, smaskiga såser och sallader samt förföriskt goda grilldesserter fulländar din utbildning i grillat, BBQ och asado.
Norstedts 1 9789113032726 -
Eat the meat
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2008. 161 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Lär dig urskilja rätt kvalitet på nöt, kalv, lamm och fläskkött. För att inte tala om proppfull med fantastiska recept för dig som gillar att utveckla dina kulinariska färdigheter. Sparsamt använd och nästintill nyskick. Inget klotter eller skadade sidor. läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151849898
- Titel
- Eat the meat
- Författare
- Borssén, Jonas
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 161 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 255 x 232 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 970 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Äntligen! Eat the Meat är boken som innehåller allt du behöver veta om riktigt bra kött. Jonas Borssén lär dig urskilja god kvalitet på nöt-, kalv-, lamm- och fläskkött och inte minst att omvandla dina nyvunna kunskaper i suveräna recept.
Mästerkocken Jonas visar vägen till den perfekta biffen och de godaste revbenen, men bjuder också på recept på mer ovanliga bitar som kalvbräss, lammlägg och flankstek.
Eat the Meat rymmer också matlagningstekniker och vilken metod som passar för respektive köttbit.
"Du kommer att steka, bräsera, koka och grilla som ett proffs. Den saken är biff!"
Boken innehåller också:
· Styckningsschema för nöt-, kalv-, lamm- och fläskkött
· 60 recept som spänner över klassiker, husmanskost och exotiska delikatesser
· Goda tillbehör och smarriga såser
· Förslag på andra köttbitar som du kan variera recepten med
· Rätt temperaturangivelser för kött
· Uppfödning, slakt och mörning av kött
· Inköpställen, gårdsbutiker och organisationer
Prisma 1 9789151849898 -
Arctic heat : modern svensk het mat
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 1998. 224 sidor.
Nära nyskick. Ringbunden
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151832666
- Titel
- Arctic heat : modern svensk het mat
- Författare
- Jonas Borssén
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 1998
- Omfång
- 224 sidor
- Bandtyp
- Övrigt
- Vikt
- 838 g
- Språk
- Svenska
Prisma 1 9151832666 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789113058580
- Titel
- Grilla som proffsen!
- Författare
- Borssén, Jonas
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 156 x 191 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 408 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Lagom till grillsäsongen finns nu den oumbärliga och uppdaterade Grilla som proffsen! i plånboks- och köksvänligt smartformat!
Att grilla rätt är en konst och inte detsamma som att slänga en köttbit på gasolgrillen. För att höja säsongens smakupplevelser och slå grannarna med häpnad är det dags att ta examen i grillandets ädla konst och njuta av bokens tre hörnpelare: grillat (tillagning med mycket stark och direkt glödvärme), BBQ (tillagning med svag och indirekt glödvärme samt med rökved) och asado (helgrillat lamm, spädgris, vildsvin med mera på spett eller liknande). Dessa tre stilar är fundamentet för all tillagning över eld.
Boken bjuder på 150 recept, allt från sommarens godaste grillade blåmusslor till barbecuegrillad lax som kyssts av rökaromen. Prova också den underbara kombinationen av grillad endivesallat med gorgonzola, honung och valnötter eller något så enkelt som grillad färskpotatis med olivcrème. Köttälskaren får sina lustar tillfredställda av saftig och mör entrecôte, revbensspjäll och lammkotletter. Lika förföriskt god är brasiliansk picanha och en rad andra styckningsdetaljer. Vegetarianer, och alla andra för den delen, kan festa på bland annat svampburgare med mandel och spenat, grillad sparris eller frasiga quesadillas med taleggio, aprikos och kapris. För att inte tala om eldprovet, helgrillat lamm och spädgris samt Jonas berömda porchetta. Samtidigt får grillade bröd, frukter och grönsaker smaka på träkolsaromen. Glazer, smaskiga såser och sallader samt förföriskt goda grilldesserter fulländar din utbildning i grillat, BBQ och asado.
Norstedts 2 9789113058580 -
Eat the heat : kokboken som skjuter skarpt me...
Häftad bok. Prisma. 2 uppl. 1998. 160 sidor.
Nyskick. Illustrerad med bilder i färg. Det här är kokboken som aldrig slocknar! Som blivit lite av en kultbok för alla som älskar stark, het mat. Den gör dig till god vän med världens hetaste frukt, grönsak och krydda: chilipeppar. Chili är världens mest använda läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151834626
- Titel
- Eat the heat : kokboken som skjuter skarpt med chilepeppar
- Författare
- Jonas Borssén
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 1998
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Vikt
- 364 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det här är kokboken som aldrig slocknar! Som blivit lite av en kultbok för alla som älskar stark, het mat. Den gör dig till god vän med världens hetaste frukt, grönsak och krydda: chilipeppar.
Chili är världens mest använda krydda och en väsentlig ingrediens i alla intressanta och nyskapande matkulturer. I boken förflyttar vi oss genom historien från inkaindianernas värld fram till ditt eget kök i dag. Vi får veta en hel del fakta och bekanta oss med många myter om chilipepparens betydelse inom folkmedicinen.
Det finns 150–200 olika sorters chilipeppar, och i den här boken presenteras de vanligaste inom gastronomin.
Prisma 2 9151834626 -
Grilla som proffsen!
Inbunden bok. Norstedts. 2011. 208 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113032726
- Titel
- Grilla som proffsen!
- Författare
- Jonas Borssén
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 208 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 257 x 232 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 1070 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Känslan för grillning och måltiden kan inte överskattas, den är helt enkelt en del av utvecklingsläran. Därför är det dags att ta examen i grillandets ädla konst och njuta av bokens tre hörnpelare i världens populäraste matlagningsform: Grillat, BBQ och asado.
Att grilla är ett sätt att både förädla och civilisera råvaran och ätandet. Maten, tillagad med värme, blev på samma gång mer smaklig, lättsmält och näringsrik. Grundpelarna som tas upp är: grillat (tillagning med mycket stark och direkt glödvärme), BBQ (tillagning med svag och indirekt glödvärme samt med rökved) och asado (helgrillat lamm, spädgris, vildsvin med mera på spett eller liknande). Dessa tre stilar är det akademiska fundamentet för all tillagning över eld. Och nu är det upprop i grillskolan!
Du kommer att lära dig allt om det som oftast går under rubriken grillning. Föreställ dig perfekt grillglöd, ett rent grillgaller, välkryddade köttbitar, glaze, de rätta redskapen, sallad och tillbehör på matbordet. Då har du lärt dig grunderna för en storartad måltid. Lägg till läran om rökved, grillkol och briketter, hur du gör upp eld och stämmer av värmen samt vad som utmärker olika grillar. Runda av studierna med vilka råvaror som krävs, marinad kontra kryddblandning, köttets innertemperatur och vilotid så blir du en fullfjädrad grillmästare.
Boken bjuder på 150 recept, allt från sommarens godaste grillade blåmusslor till barbecuegrillad lax som kyssts av rökaromen. Prova också den underbara kombinationen av grillad endivesallat med gorgonzola, honung och valnötter eller något så enkelt som grillad färskpotatis med olivcrème. Köttälskaren får sina lustar tillfredställda av saftig och mör entrecôte, revbensspjäll och lammkotletter. Lika förföriskt god är brasiliansk picanha och en rad andra styckningsdetaljer. Vegetarianer, och alla andra för den delen, kan festa på bland annat svampburgare med mandel och spenat, grillad sparris eller frasiga quesadillas med taleggio, aprikos och kapris. För att inte tala om eldprovet, helgrillat lamm och spädgris samt Jonas berömda porchetta. Samtidigt får grillade bröd, frukter och grönsaker smaka på träkolsaromen. Glazer, smaskiga såser och sallader samt förföriskt goda grilldesserter fulländar din utbildning i grillat, BBQ och asado.
Norstedts 9789113032726 -
Absolute heat : din grill- & barbecuebok
Övrigt tryckt och skrivet. Prisma. 1 uppl. 1999. 223 sidor.
Mycket gott skick. Jonas Borssén brinner inte bara för chilipeppar utan också för barbecue och grillning.
I sin bok Absolute Heat förklarar han skillnaden mellan de båda matlagningssätten och ger kunniga råd för hur din matlagning vid grillen ska bli så lyckad som möjlig läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151835150
- Titel
- Absolute heat : din grill- & barbecuebok
- Författare
- Jonas Borssén
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 1999
- Omfång
- 223 sidor
- Bandtyp
- Övrigt
- Vikt
- 812 g
- Språk
- Svenska
Prisma 1 9789151835150 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9151832879
- Titel
- Kockarnas knep
- Författare
- Jonas Borssén - Stefan Saidac
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 1998
- Omfång
- 147 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 414 g
- Språk
- Svenska
Prisma 1 9151832879 -
Killen vid grillen : Borssén brassar på igen
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2006. 168 sidor.
Nära nyskick. Presentdedikation på insidan, i övrigt nyskick. 230x255 mm.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151845334
- Titel
- Killen vid grillen : Borssén brassar på igen
- Författare
- Jonas Borssén
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 168 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 255 x 232 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 854 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Allt du behöver veta om grillning och barbecue! Många enkla och några avancerade recept för soliga sommardagar, fester och årets helgdagar, ja till och med Barbecuegrillad Julskinka och Helgrillad Oxfilé till nyårsafton.
Oväntade kombinationer, sensationella smårätter, grillning och kryddning av grönsaker, kött, fågel och fisk! Dessutom Jonas tips om drinkar och vin till maten.
"Dina alster på halster kommer att uppskattas. Dessutom fina förslag på sallader, tillbehör, marinader och annat kryddigt. Avsluta med en svalkande söt dessert."
Låt Jonas Borssén vända upp och ner på din föreställning om vad som kan grillas. Grillad Gazpacho, Barbecuegrillad Kalkon, Grönsaker från grillen med penne, parmesan och pinjenötter, Classic Jerk Chicken samt Grillad bröd- & tomatsallad med rucola och tabascodressing... Bara några exempel på grillgott som ger kocken eller kockan den rätta glöden vid grillen.
Jonas reder ut begreppen om vad som är grillning och vad som är barbecue. Och delar med sig av fantastifulla recept, nya kombinationer och en lång rad såser, marinader och kryddsättningar.
Prisma 1 9151845334 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9151832879
- Titel
- Kockarnas knep
- Författare
- Jonas Borssén - Stefan Saidac
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 1998
- Omfång
- 147 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 414 g
- Språk
- Svenska
Prisma 1 9151832879 -
Het trädgård - odling och recept
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2001. 160 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151837137
- Titel
- Het trädgård - odling och recept
- Författare
- Jonas Borssén - Philippe Plöninge
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 694 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Chilepeppar, strandkämpe eller kinesisk slanggurka? Följ trädgårdsmästarens råd och odla egna grönsaker. Använd dem nyskördade i något av bokens 60 färgstarka recept.
Massor av människor som tålmodigt väntar för att få se Europas största chilepepparutställning. Ett helt växthus fyllt med chilepeppar i olika färg och form. Dofter från köket av kryddstark mat. Så såg det ut vid Bergianska trädgården för något år sedan när trädgårdsmästaren Philippe Plöninge och kocken Jonas Borssén visade chilepepparns mångfald när det gäller odling och gastronomi. I boken Het trädgård har de vidgat horisonten till en mängd olika spännande grönsaker, både välkända klassiker som morot och rödbeta och några riktiga outsiders som det är värt att stifta bekantskap med.
Prisma 1 9151837137 -
Såsbok . Mer än tvåhundra goda såser till köt...
Inbunden bok. Atlantis. 1987. 102 sidor.
Mycket gott skick. Något sned i bindningen. Såsbok med recept på 200 olika såser till kött, fågel, fisk, skaldjur, pasta, grönsaker, sallad och desserter. Mycket lätt att följa recepten och lyckas med en utsökt sås! Laminatband. Rikt fotoillustrerad i färg. Format 30,5x21,8 läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174864366
- Titel
- Såsbok : [mer än tvåhundra goda såser till kött, fågel, fisk, skaldjur, pasta, grönsaker, sallad och desserter]
- Författare
- Borssén, Jonas - Appeltofft, Bo - Svenska mejeriernas riksförening
- Förlag
- Stockholm : Atlantis : Mejerierna
- Utgivningsår
- 1987
- Språk
- Svenska
Atlantis 9789174864366 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789113058580
- Titel
- Grilla som proffsen!
- Författare
- Borssén, Jonas
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 156 x 191 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 408 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Lagom till grillsäsongen finns nu den oumbärliga och uppdaterade Grilla som proffsen! i plånboks- och köksvänligt smartformat!
Att grilla rätt är en konst och inte detsamma som att slänga en köttbit på gasolgrillen. För att höja säsongens smakupplevelser och slå grannarna med häpnad är det dags att ta examen i grillandets ädla konst och njuta av bokens tre hörnpelare: grillat (tillagning med mycket stark och direkt glödvärme), BBQ (tillagning med svag och indirekt glödvärme samt med rökved) och asado (helgrillat lamm, spädgris, vildsvin med mera på spett eller liknande). Dessa tre stilar är fundamentet för all tillagning över eld.
Boken bjuder på 150 recept, allt från sommarens godaste grillade blåmusslor till barbecuegrillad lax som kyssts av rökaromen. Prova också den underbara kombinationen av grillad endivesallat med gorgonzola, honung och valnötter eller något så enkelt som grillad färskpotatis med olivcrème. Köttälskaren får sina lustar tillfredställda av saftig och mör entrecôte, revbensspjäll och lammkotletter. Lika förföriskt god är brasiliansk picanha och en rad andra styckningsdetaljer. Vegetarianer, och alla andra för den delen, kan festa på bland annat svampburgare med mandel och spenat, grillad sparris eller frasiga quesadillas med taleggio, aprikos och kapris. För att inte tala om eldprovet, helgrillat lamm och spädgris samt Jonas berömda porchetta. Samtidigt får grillade bröd, frukter och grönsaker smaka på träkolsaromen. Glazer, smaskiga såser och sallader samt förföriskt goda grilldesserter fulländar din utbildning i grillat, BBQ och asado.
9789113058580 -
Grilla som proffsen!
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2011. 208 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Vid beställningar över 500 SEK är det fri frakt inrikes. Titta gärna till mina andra böcker, har över 2000 böcker i sortimentet.
Känslan för grillning och måltiden kan inte överskattas, den är helt enkelt en del av utvecklingsläran. Därför är det dags läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113032726
- Titel
- Grilla som proffsen!
- Författare
- Jonas Borssén
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 208 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 257 x 232 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 1070 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Känslan för grillning och måltiden kan inte överskattas, den är helt enkelt en del av utvecklingsläran. Därför är det dags att ta examen i grillandets ädla konst och njuta av bokens tre hörnpelare i världens populäraste matlagningsform: Grillat, BBQ och asado.
Att grilla är ett sätt att både förädla och civilisera råvaran och ätandet. Maten, tillagad med värme, blev på samma gång mer smaklig, lättsmält och näringsrik. Grundpelarna som tas upp är: grillat (tillagning med mycket stark och direkt glödvärme), BBQ (tillagning med svag och indirekt glödvärme samt med rökved) och asado (helgrillat lamm, spädgris, vildsvin med mera på spett eller liknande). Dessa tre stilar är det akademiska fundamentet för all tillagning över eld. Och nu är det upprop i grillskolan!
Du kommer att lära dig allt om det som oftast går under rubriken grillning. Föreställ dig perfekt grillglöd, ett rent grillgaller, välkryddade köttbitar, glaze, de rätta redskapen, sallad och tillbehör på matbordet. Då har du lärt dig grunderna för en storartad måltid. Lägg till läran om rökved, grillkol och briketter, hur du gör upp eld och stämmer av värmen samt vad som utmärker olika grillar. Runda av studierna med vilka råvaror som krävs, marinad kontra kryddblandning, köttets innertemperatur och vilotid så blir du en fullfjädrad grillmästare.
Boken bjuder på 150 recept, allt från sommarens godaste grillade blåmusslor till barbecuegrillad lax som kyssts av rökaromen. Prova också den underbara kombinationen av grillad endivesallat med gorgonzola, honung och valnötter eller något så enkelt som grillad färskpotatis med olivcrème. Köttälskaren får sina lustar tillfredställda av saftig och mör entrecôte, revbensspjäll och lammkotletter. Lika förföriskt god är brasiliansk picanha och en rad andra styckningsdetaljer. Vegetarianer, och alla andra för den delen, kan festa på bland annat svampburgare med mandel och spenat, grillad sparris eller frasiga quesadillas med taleggio, aprikos och kapris. För att inte tala om eldprovet, helgrillat lamm och spädgris samt Jonas berömda porchetta. Samtidigt får grillade bröd, frukter och grönsaker smaka på träkolsaromen. Glazer, smaskiga såser och sallader samt förföriskt goda grilldesserter fulländar din utbildning i grillat, BBQ och asado.
Norstedts 1 9789113032726 -
Grilla som proffsen!
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2011. 208 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Vid beställningar över 500 SEK är det fri frakt inrikes. Titta gärna till mina andra böcker, har över 2000 böcker i sortimentet.
Känslan för grillning och måltiden kan inte överskattas, den är helt enkelt en del av utvecklingsläran. Därför är det dags läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113032726
- Titel
- Grilla som proffsen!
- Författare
- Jonas Borssén
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 208 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 257 x 232 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 1070 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Känslan för grillning och måltiden kan inte överskattas, den är helt enkelt en del av utvecklingsläran. Därför är det dags att ta examen i grillandets ädla konst och njuta av bokens tre hörnpelare i världens populäraste matlagningsform: Grillat, BBQ och asado.
Att grilla är ett sätt att både förädla och civilisera råvaran och ätandet. Maten, tillagad med värme, blev på samma gång mer smaklig, lättsmält och näringsrik. Grundpelarna som tas upp är: grillat (tillagning med mycket stark och direkt glödvärme), BBQ (tillagning med svag och indirekt glödvärme samt med rökved) och asado (helgrillat lamm, spädgris, vildsvin med mera på spett eller liknande). Dessa tre stilar är det akademiska fundamentet för all tillagning över eld. Och nu är det upprop i grillskolan!
Du kommer att lära dig allt om det som oftast går under rubriken grillning. Föreställ dig perfekt grillglöd, ett rent grillgaller, välkryddade köttbitar, glaze, de rätta redskapen, sallad och tillbehör på matbordet. Då har du lärt dig grunderna för en storartad måltid. Lägg till läran om rökved, grillkol och briketter, hur du gör upp eld och stämmer av värmen samt vad som utmärker olika grillar. Runda av studierna med vilka råvaror som krävs, marinad kontra kryddblandning, köttets innertemperatur och vilotid så blir du en fullfjädrad grillmästare.
Boken bjuder på 150 recept, allt från sommarens godaste grillade blåmusslor till barbecuegrillad lax som kyssts av rökaromen. Prova också den underbara kombinationen av grillad endivesallat med gorgonzola, honung och valnötter eller något så enkelt som grillad färskpotatis med olivcrème. Köttälskaren får sina lustar tillfredställda av saftig och mör entrecôte, revbensspjäll och lammkotletter. Lika förföriskt god är brasiliansk picanha och en rad andra styckningsdetaljer. Vegetarianer, och alla andra för den delen, kan festa på bland annat svampburgare med mandel och spenat, grillad sparris eller frasiga quesadillas med taleggio, aprikos och kapris. För att inte tala om eldprovet, helgrillat lamm och spädgris samt Jonas berömda porchetta. Samtidigt får grillade bröd, frukter och grönsaker smaka på träkolsaromen. Glazer, smaskiga såser och sallader samt förföriskt goda grilldesserter fulländar din utbildning i grillat, BBQ och asado.
Norstedts 1 9789113032726
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn