-
Almundsryds Hembygdsförening Årsskrift 1977
Häftad bok. Carl Svanberg Tryckeri AB Växjö. 1 uppl. 1977.
Mycket gott skick. Fotoillustrerad. Plastad. Har tillhört Urshults Bibliotek. Ur innehållet: En backstuga, En torpares jordafärd, Ett par kvinnoporträtt, Lancetten Ryds Brunn, Gamla böcker berättar, Uppkomsten och utvecklingen av banksedeln, Åldermansgille, Postanstalten i läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKCarl Svanberg Tryckeri AB Växjö 1 -
Almundsryds Hembygdsförening Årsskrift 1981
Häftad bok. Carl Svanberg Tryckeri AB Växjö. 1 uppl. 1981.
Gott skick. Fotoillustrerad. Blekt rygg. Liten skada rygghuvudet. Ur innehållet: Mordet på bron vid Hovmansbygd, Den stora branden i Karsahult 1753, Makarna Ingemarsson, En öde station, Ox-snodden 13 kvarter, Sågbocken, Lönsbygd från 1865-1940, K.V.B.J. är nu nedlagd läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKCarl Svanberg Tryckeri AB Växjö 1 -
Almundsryds Hembygdsförening Årsskrift 1978
Häftad bok. Carl Svanberg Tryckeri AB Växjö. 1 uppl. 1978.
Mycket gott skick. Fotoillustrerad. Titel handskriven på ryggen. Blekt rygg. Ur innehållet: Bjellerhults byaskrin, Vi som inte "drack brunn", Förtennare Hesse och Frans-Oscar, Svältlyckorna i Rimshult, Domön, Garveriet i Ryd 1880-1978, Offerkällan i Härlunda, Ålfiskena i Al läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKCarl Svanberg Tryckeri AB Växjö 1 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKPrisma
-
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789151844138
- Titel
- Magproblem : må bra och ät gott
- Författare
- Per-Ove Lind
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 142 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 170 x 240 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 556 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Per Ove Lind har en väl utvecklad nyfikenhet och en imponerande förmåga att söka upp de allra senaste forskningsrönen inom sina områden, inte bara inom den traditionella medicinen. Här har han åstadkommit en bibel för den intresserade allmänheten när det gäller de vanligaste funktionella magtarm-åkommorna: funktionell dyspepsi (värk i magen utan känd orsak) och IBS (irritable bowel syndrome; rettarm, buksmärtor omväxlande med diarré och förstoppning). Även halsbränna, illamående, uppblåst mage, förstoppning, diarré, gallbesvär etc gås igenom på samma grundliga sätt.
Klara besked ges om möjliga åtgärder och förslag på egenvård, både i förebyggande och behandlande syfte, följer på varje åkomma: sättet att äta, val av näringsämnen och livsmedel, matlagningens betydelse, motion, huskurer och receptfria läkemedel gås igenom.
Lind diskuterar i flera fall även känslolivets betydelse, stress och andra eventuella orsaker och han väjer inte för att ta upp alternativ behandling som t ex hypnos, massage, avslappningsövningar. Dessutom ger han tips om örter, livsmedel och t ex probiotika som kan ge lindring av besvären.
Prisma 1 9789151844138 -
Maten som botar : minska risken för sjukdomar...
Inbunden bok. Norstedts. 5 uppl. 2016. 188 sidor.
Nyskick. PRESENTSKICK.
Vi blir alltmer medvetna om vilken mat som är nyttig för vår hälsa och vilken mat vi bör låta bli. Genom att utnyttja matens läkande krafter kan vi förebygga allvarliga folksjukdomar som hjärt- och kärlsjukdomar och cancer, men också magbes läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113076621
- Titel
- Maten som botar : minska risken för sjukdomar och håll dig frisk
- Författare
- Lind, Per Ove
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 188 sidor
- Bandtyp
- Flexband
- Mått
- 177 x 245 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 564 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vi blir alltmer medvetna om vilken mat som är nyttig för vår hälsa och vilken mat vi bör låta bli. Genom att utnyttja matens läkande krafter kan vi förebygga allvarliga folksjukdomar som hjärt- och kärlsjukdomar och cancer, men också magbesvär och förmodligen också demens och alzheimer.
I Maten som botar får du veta vilka födoämnen som har en särskilt hälsobringande kraft. Havre, råg, soja, broccoli, vitlök, tomat, lax och nötter är alla exempel på mat som kan hjälpa dig att behålla hälsan och få ett friskare och längre liv. Men det finns förstås fler: blåbär är exempelvis något av det nyttigaste som finns. Det är bra för hjärta, hjärna, ögon och hud, och kan även motverka cancer. Broccoli bör du äta flera gånger i veckan eftersom det är bra för immunförsvaret, hjärt-kärlsystemet och ögonen. Baljväxter - ärter, linser och bönor - är rika på protein, långsamma kolhydrater och mineraler som sänker kolesterolvärdet. Avokado är rik på nyttigt enkelomättat fett, antioxidanter och E-vitamin, vilket är bra för hjärt-kärlsystemet, ögonen och prostatan. Våra vanligaste kökskryddor var ursprungligen läkeväxter och därmed fungerar de som naturens egna apotek, som anis och fänkål mot hosta, pepparmynta, kummin och kanel mot magbesvär och citronmeliss mot sömnproblem.
Maten som botar utkom första gången redan 2001 men har kommit i flera utgåvor sedan dess och har uppdaterats i takt med senare forskning. Här varvas näringsfakta om olika livsmedel med recept och tabeller.
Norstedts 5 9789113076621 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9151844133
- Titel
- Magproblem : må bra och ät gott
- Författare
- Per-Ove Lind
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 142 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 170 x 240 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 556 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Per Ove Lind har en väl utvecklad nyfikenhet och en imponerande förmåga att söka upp de allra senaste forskningsrönen inom sina områden, inte bara inom den traditionella medicinen. Här har han åstadkommit en bibel för den intresserade allmänheten när det gäller de vanligaste funktionella magtarm-åkommorna: funktionell dyspepsi (värk i magen utan känd orsak) och IBS (irritable bowel syndrome; rettarm, buksmärtor omväxlande med diarré och förstoppning). Även halsbränna, illamående, uppblåst mage, förstoppning, diarré, gallbesvär etc gås igenom på samma grundliga sätt.
Klara besked ges om möjliga åtgärder och förslag på egenvård, både i förebyggande och behandlande syfte, följer på varje åkomma: sättet att äta, val av näringsämnen och livsmedel, matlagningens betydelse, motion, huskurer och receptfria läkemedel gås igenom.
Lind diskuterar i flera fall även känslolivets betydelse, stress och andra eventuella orsaker och han väjer inte för att ta upp alternativ behandling som t ex hypnos, massage, avslappningsövningar. Dessutom ger han tips om örter, livsmedel och t ex probiotika som kan ge lindring av besvären.
Prisma 1 9151844133 -
Doktor Linds alternativa medicin
Inbunden bok. Stockholm : Carlsson. 1999. 190 sidor.
Nära nyskick. Hel och fin.
Slitage av låg grad.
Läst ex.Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789172032934
- Titel
- Doktor Linds alternativa medicin
- Författare
- Lind, Per Ove
- Förlag
- Stockholm : Carlsson
- Utgivningsår
- 1999
- Språk
- Svenska
Stockholm : Carlsson 9789172032934 -
Maten som botar : Functional food och andra l...
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2001. 192 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151838731
- Titel
- Maten som botar : Functional food och andra livsmedel som förebygger sjukdom och gör dig frisk
- Författare
- Lind, Per-Ove
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Vikt
- 474 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Functional food och andra livsmedel som förebygger sjukdom och gör dig frisk
Kan man verkligen äta sig friskare? Svaret är ja. Det enda som behövs är kunskap om olika livsmedels och kökskryddors hälsobringande effekter, och kunskap och förmåga att välja rätt i floran av functional food, mat med olika hälsobefrämjande tillsatser. Boken förklarar och reder ut. Ur innehållet: Mat som medicin - gränsen mellan livsmedel och läkemedel suddas ut. Vad är functional food? Skillnaden mellan naturläkemedel och kosttillskott. Vilka sjukdomar kan functional food motverka? Vilka functional food-produkter finns att köpa, och var? Doktor Per Ove Lind har lång erfarenhet som allmänpraktiserande läkare och har givit ut en lång rad böcker om egenvård.
Prisma 1 9789151838731 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9151836742
- Titel
- Bota dig själv
- Författare
- Per-Ove Lind
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 302 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 706 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Boken förklarar orsakerna till sjukdomstillstånd och rekommenderar lämplig egenvård. Infektioner och förkylningar, magbesvär, hudåkommor, värk, oro, trötthet och sömnproblem, hjärtat och blodkärl, kvinnan och mannens åkommor. Nya rön vad det gäller vissa ämnen i maten (t ex flavonoider) och deras betydelse för hälsan beskrivs också, samt naturligtvis hur vår hälsa påverkas av vår livsstil. Avslutningsvis skriver doktor Lind om den nya läkemedelslagen och om godkända naturläkemedel och deras innehåll och användningsområden. Tabeller över vitaminer, mineraler och kostfiber i olika livsmedel samt råd om hur vi höjer vårt immunförsvar.
Per Ove Lind har lång erfarenhet som allmänpraktiserande läkare och har under många år haft populära frågespalter i flera tidningar. Han har givit ut en lång rad böcker om egenvård, mineraler och vitaminer, kostens betydelse och om olika alternativa behandlingsformer.
Prisma 1 9151836742 -
Maten som botar : Functional food och andra l...
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2001. 192 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Välaktat ex
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151838731
- Titel
- Maten som botar : Functional food och andra livsmedel som förebygger sjukdom och gör dig frisk
- Författare
- Lind, Per-Ove
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Vikt
- 474 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Functional food och andra livsmedel som förebygger sjukdom och gör dig frisk
Kan man verkligen äta sig friskare? Svaret är ja. Det enda som behövs är kunskap om olika livsmedels och kökskryddors hälsobringande effekter, och kunskap och förmåga att välja rätt i floran av functional food, mat med olika hälsobefrämjande tillsatser. Boken förklarar och reder ut. Ur innehållet: Mat som medicin - gränsen mellan livsmedel och läkemedel suddas ut. Vad är functional food? Skillnaden mellan naturläkemedel och kosttillskott. Vilka sjukdomar kan functional food motverka? Vilka functional food-produkter finns att köpa, och var? Doktor Per Ove Lind har lång erfarenhet som allmänpraktiserande läkare och har givit ut en lång rad böcker om egenvård.
Prisma 1 9789151838731 -
Maten som botar : minska risken för sjukdomar...
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2009. 190 sidor.
Nyskick. Vi blir alltmer medvetna om vilken mat som är nyttig för vår hälsa och vilken mat vi bör låta bli. Genom att äta rätt mat kan vi förebygga allvarliga folksjukdomar som hjärt- och kärlsjukdomar och cancer, men också magbesvär och förmodligen också demens o läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151852164
- Titel
- Maten som botar : minska risken för sjukdomar och håll dig frisk
- Författare
- Lind, Per Ove
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 190 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 198 x 198 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 584 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vi blir alltmer medvetna om vilken mat som är nyttig för vår hälsa och vilken mat vi bör låta bli. Genom att äta rätt mat kan vi förebygga allvarliga folksjukdomar som hjärt- och kärlsjukdomar och cancer, men också magbesvär och förmodligen också demens och alzheimer.
I Maten som botar får du veta vilka födoämnen som har en särskilt hälsobringande kraft. Havre, råg, soja, broccoli, vitlök, tomat, blåbär, lax och nötter är alla exempel på mat som kan hjälpa dig att behålla hälsan och få ett friskare och längre liv. Functional food är ett begrepp som oftast används i detta sammanhang.
Blåbär är exempelvis något av det nyttigaste som finns. Bra för hjärta, hjärna, ögon och hud, kan även motverka cancer.
Broccoli bör du äta 3-4 ggr/ vecka. Bra för immunförsvaret, hjärt-kärlsystemet och ögonen.
Baljväxter, som ärter, linser och bönor är rika på protein, långsamma kolhydrater och mineraler som sänker kolesterolvärdet.
Avocado är rik på nyttigt enkelomättat fett, antioxidanter och E-vitamin. Bra för hjärt-kärlsystemet, ögonen och prostatan.
Våra vanligaste kökskryddor var ursprungligen läkeväxter och därmed fungerar de som naturens egna apotek, som exempelvis anis och fänkål mot hosta, pepparmynta, kummin och kanel mot magbesvär och citronmeliss mot sömnproblem.
Författaren varvar näringsfakta om olika livsmedel med recept och tabeller.
Det här är en omarbetad utgåva av boken som utkom redan 2001. Boken är uppdaterad med den senaste forskningen inom området samt illustrerad i färg.
Prisma 1 9789151852164 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9170581126
- Titel
- Island och Grönland
- Författare
- Lind, Ove
- Förlag
- Stockholm : Gen.-stab:s lit. anst
- Utgivningsår
- 1980
- Språk
- Svenska
Stockholm : Gen.-stab:s lit. anst 9170581126 -
Smart av mat : fakta om maten och hjärnan
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2008. 152 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151849706
- Titel
- Smart av mat : fakta om maten och hjärnan
- Författare
- Per Ove Lind
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 152 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 140 x 215 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 323 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vad bör man äta och dricka för att hålla hjärnan i trim? Blir man dum om man äter för lite kolhydrater? Att det finns ett samband mellan maten vi äter och vår hälsa är numera vedertaget. Men även vår prestationsförmåga kan påverkas av den mat vi äter.
Per Ove Lind, läkare och expert på området hälsa och mat, reder ut begreppen i sin nya bok.
Kraven på den moderna människan ökar alltmer. Vi ska vara högpresterande både på jobbet och på vår fritid. Vi har också många fler valmöjligheter än tidigare. Att leva i vårt moderna samhälle kräver helt enkelt att vi blir smartare.
Senare årens forskning har visat att man faktiskt kan bli smartare av mat, det vill säga att vissa näringsämnen kan förbättra den kognitiva prestationsförmågan. Forskningen på detta område är mycket intensiv och i boken presenteras de senaste rönen. Läsaren får svar på frågor som:
• Kan jag prestera bättre på jobbet om jag äter en särskild frukost?
• Blir mitt barn intelligentare om jag ammar längre?
• Kan mitt barn som har ADHD bli bättre av att äta omega-3-fetter?
• Kan kaffedrickande förhindra eller försena demens?
• Kan GI-dieten fördumma oss?
Per Ove Lind redogör för den kognitiva effekten av kolhydrater, omega-3-fetter, äggviteämnen, koffein, alkohol, antioxidanter samt betydelsen av viss sorts mat som fisk, skaldjur och medelhavskost.
Prisma 1 9789151849706 -
Maten som botar : Functional food och andra l...
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2001. 192 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Förlagsny och oläst.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151838731
- Titel
- Maten som botar : Functional food och andra livsmedel som förebygger sjukdom och gör dig frisk
- Författare
- Lind, Per-Ove
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Vikt
- 474 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Functional food och andra livsmedel som förebygger sjukdom och gör dig frisk
Kan man verkligen äta sig friskare? Svaret är ja. Det enda som behövs är kunskap om olika livsmedels och kökskryddors hälsobringande effekter, och kunskap och förmåga att välja rätt i floran av functional food, mat med olika hälsobefrämjande tillsatser. Boken förklarar och reder ut. Ur innehållet: Mat som medicin - gränsen mellan livsmedel och läkemedel suddas ut. Vad är functional food? Skillnaden mellan naturläkemedel och kosttillskott. Vilka sjukdomar kan functional food motverka? Vilka functional food-produkter finns att köpa, och var? Doktor Per Ove Lind har lång erfarenhet som allmänpraktiserande läkare och har givit ut en lång rad böcker om egenvård.
Prisma 1 9789151838731 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789151842400
- Titel
- Diabetes : må bra och ät gott
- Författare
- Brinck, Lotta
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 170 x 240 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 524 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Första titeln i en ny serie om mat och våra vanligaste sjukdomar. "Må bra och ät gott" är det genomgående temat. Här beskriver läkaren Per Ove Lind sjukdomens orsaker, förklarar vad man bör ta hänsyn till när det gäller mathållning, motion med mera och redogör också för de senaste forskningsrönen. Dietisten och matjournalisten Lotta Brinck bidrar med ca 60 recept och ytterligare hälsotips.
Prisma 1 9789151842400 -
De viktigaste vitaminerna, mineralerna och na...
Inbunden bok. Norstedts. 1989. 287 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789118930126
- Titel
- De viktigaste vitaminerna, mineralerna och naturmedlen
- Författare
- Lind, Per Ove - Månsson, Waltraud
- Förlag
- Stockholm : Norstedt
- Utgivningsår
- 1989
- Språk
- Svenska
Norstedts 9789118930126 -
Naturliga mediciner : Receptfritt för egenvår...
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2006. 220 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. En bred, tillförlitlig och helt uppdaterad genomgång av hälsokostens alternativa mediciner och apotekets receptfria läkemedel. För att vara maximalt användarvänlig kan man både söka på preparat och sjukdomssymptom … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151846811
- Titel
- Naturliga mediciner : Receptfritt för egenvård
- Författare
- Lind, Per Ove
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 220 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 162 x 235 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 521 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En bred, tillförlitlig och helt uppdaterad genomgång av hälsokostens alternativa mediciner och apotekets receptfria läkemedel. För att vara maximalt användarvänlig kan man både söka på preparat och sjukdomssymptom.
Antalet receptfria och alternativa mediciner har ökat lavinartat de senaste åren. Men vilka preparat hjälper mot vad? Och går de att kombinera med traditionella syntetiska mediciner? Allt detta får läsaren veta i Naturliga mediciner.
Boken är indelad i tre avsnitt:
1. Alternativa mediciner och receptfria läkemedel från A-Ö.
2. Sjukdomssymptom från A-Ö.
3. Ordförklaringar från A-Ö.
Upplägget gör att läsaren som exempelvis har ont i halsen bara slår upp det i symptomdelen, där får han reda på vilka mediciner han kan använda och om de är farliga att kombinera med någon traditionell medicin.
Naturliga mediciner är en "FASS" för alternativa och receptfria mediciner, helt anpassad för allmänheten, och kräver inga förkunskaper.
Prisma 1 9789151846811 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9146166173
- Titel
- Du & din hund
- Författare
- Taylor, David - Scott, Peter - Lind, Per Ove - Sigfridsson, Lisbeth
- Förlag
- Stockholm : Wahlström & Widstrand
- Utgivningsår
- 1994
- Språk
- Svenska
Stockholm : Wahlström & Widstrand 9146166173 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789113026374
- Titel
- Maten som botar : Minska risken för sjukdomar och håll dig frisk
- Författare
- Lind, Per Ove
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 196 x 198 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 601 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vi blir alltmer medvetna om vilken mat som är nyttig för vår hälsa och vilken mat vi bör låta bli. Genom att äta rätt mat kan vi förebygga allvarliga folksjukdomar som hjärt- och kärlsjukdomar och cancer, men också magbesvär och förmodligen också demens och alzheimer.
I Maten som botar får du veta vilka födoämnen som har en särskilt hälsobringande kraft. Havre, råg, soja, broccoli, vitlök, tomat, blåbär, lax och nötter är alla exempel på mat som kan hjälpa dig att behålla hälsan och få ett friskare och längre liv. Functional food är ett begrepp som oftast används i detta sammanhang.
Blåbär är exempelvis något av det nyttigaste som finns. Bra för hjärta, hjärna, ögon och hud, kan även motverka cancer.
Broccoli bör du äta 3-4 ggr/ vecka. Bra för immunförsvaret, hjärt-kärlsystemet och ögonen.
Baljväxter, som ärter, linser och bönor är rika på protein, långsamma kolhydrater och mineraler som sänker kolesterolvärdet.
Avocado är rik på nyttigt enkelomättat fett, antioxidanter och E-vitamin. Bra för hjärt-kärlsystemet, ögonen och prostatan.
Våra vanligaste kökskryddor var ursprungligen läkeväxter och därmed fungerar de som naturens egna apotek, som exempelvis anis och fänkål mot hosta, pepparmynta, kummin och kanel mot magbesvär och citronmeliss mot sömnproblem.
Författaren varvar näringsfakta om olika livsmedel med recept och tabeller.
Det här är en omarbetad utgåva av boken som utkom redan 2001. Boken är uppdaterad med den senaste forskningen inom området samt illustrerad i färg.
Norstedts 9789113026374 -
Maten som botar : minska risken för sjukdomar...
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2009. 190 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151852164
- Titel
- Maten som botar : minska risken för sjukdomar och håll dig frisk
- Författare
- Lind, Per Ove
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 190 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 198 x 198 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 584 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vi blir alltmer medvetna om vilken mat som är nyttig för vår hälsa och vilken mat vi bör låta bli. Genom att äta rätt mat kan vi förebygga allvarliga folksjukdomar som hjärt- och kärlsjukdomar och cancer, men också magbesvär och förmodligen också demens och alzheimer.
I Maten som botar får du veta vilka födoämnen som har en särskilt hälsobringande kraft. Havre, råg, soja, broccoli, vitlök, tomat, blåbär, lax och nötter är alla exempel på mat som kan hjälpa dig att behålla hälsan och få ett friskare och längre liv. Functional food är ett begrepp som oftast används i detta sammanhang.
Blåbär är exempelvis något av det nyttigaste som finns. Bra för hjärta, hjärna, ögon och hud, kan även motverka cancer.
Broccoli bör du äta 3-4 ggr/ vecka. Bra för immunförsvaret, hjärt-kärlsystemet och ögonen.
Baljväxter, som ärter, linser och bönor är rika på protein, långsamma kolhydrater och mineraler som sänker kolesterolvärdet.
Avocado är rik på nyttigt enkelomättat fett, antioxidanter och E-vitamin. Bra för hjärt-kärlsystemet, ögonen och prostatan.
Våra vanligaste kökskryddor var ursprungligen läkeväxter och därmed fungerar de som naturens egna apotek, som exempelvis anis och fänkål mot hosta, pepparmynta, kummin och kanel mot magbesvär och citronmeliss mot sömnproblem.
Författaren varvar näringsfakta om olika livsmedel med recept och tabeller.
Det här är en omarbetad utgåva av boken som utkom redan 2001. Boken är uppdaterad med den senaste forskningen inom området samt illustrerad i färg.
Prisma 1 9789151852164 -
Maten som botar : minska risken för sjukdomar...
Inbunden bok. Norstedts. 3 uppl. 2009. 192 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113026381
- Titel
- Maten som botar : minska risken för sjukdomar och håll dig frisk
- Författare
- Lind, Per Ove
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 196 x 198 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 594 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vi blir alltmer medvetna om vilken mat som är nyttig för vår hälsa och vilken mat vi bör låta bli. Genom att äta rätt mat kan vi förebygga allvarliga folksjukdomar som hjärt- och kärlsjukdomar och cancer, men också magbesvär och förmodligen också demens och alzheimer.
I Maten som botar får du veta vilka födoämnen som har en särskilt hälsobringande kraft. "Functional food" är ett begrepp som oftast används i detta sammanhang.
Blåbär är exempelvis något av det nyttigaste som finns. Bra för hjärta, hjärna, ögon och hud, kan även motverka cancer.
Broccoli bör du äta 3-4 ggr/vecka. Bra för immunförsvaret, hjärt-kärlsystemet och ögonen.
Baljväxter, som ärter, linser och bönor är rika på protein, långsamma kolhydrater och mineraler som sänker kolesterolvärdet.
Avocado är rik på nyttigt, enkelomättat fett, antioxidanter och E-vitamin. Bra för hjärt-kärlsystemet, ögonen och prostatan.
Våra vanligaste kökskryddor var ursprungligen läkeväxter och därmed fungerar de som naturens egna apotek, som exempelvis anis och fänkål mot hosta, pepparmynta, kummin och kanel mot magbesvär och citronmeliss mot sömnproblem.
Författaren varvar näringsfakta om olika livsmedel med recept och tabeller.
Det här är en omarbetad utgåva av boken som utkom redan 2001. Boken är uppdaterad med den senaste forskningen inom området samt illustrerad i färg.
Norstedts 3 9789113026381 -
Magproblem : Må bra och ät gott
Inbunden bok. Prisma Bokförlag. 1:a uppl. 2005. 142 sidor.
Nyskick. Förlags ny. Oläst. Presentskick. Stor format : 24,5 cm x 17,6 cm. 544 gram. (låda20220716-2?0).
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151844138
- Titel
- Magproblem : må bra och ät gott
- Författare
- Per-Ove Lind
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 142 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 170 x 240 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 556 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Per Ove Lind har en väl utvecklad nyfikenhet och en imponerande förmåga att söka upp de allra senaste forskningsrönen inom sina områden, inte bara inom den traditionella medicinen. Här har han åstadkommit en bibel för den intresserade allmänheten när det gäller de vanligaste funktionella magtarm-åkommorna: funktionell dyspepsi (värk i magen utan känd orsak) och IBS (irritable bowel syndrome; rettarm, buksmärtor omväxlande med diarré och förstoppning). Även halsbränna, illamående, uppblåst mage, förstoppning, diarré, gallbesvär etc gås igenom på samma grundliga sätt.
Klara besked ges om möjliga åtgärder och förslag på egenvård, både i förebyggande och behandlande syfte, följer på varje åkomma: sättet att äta, val av näringsämnen och livsmedel, matlagningens betydelse, motion, huskurer och receptfria läkemedel gås igenom.
Lind diskuterar i flera fall även känslolivets betydelse, stress och andra eventuella orsaker och han väjer inte för att ta upp alternativ behandling som t ex hypnos, massage, avslappningsövningar. Dessutom ger han tips om örter, livsmedel och t ex probiotika som kan ge lindring av besvären.
Prisma Bokförlag 1:a 9789151844138 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKRabén & Sjögren
-
De viktigaste naturmedlen
Inbunden bok. Norstedt Bokförlag. 1:a uppl. 1985. 95 sidor.
Nära nyskick. 20,3 cm x 13,5 cm. 211 gram. (låda20220711-2?0).
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9118443524
- Titel
- De viktigaste naturmedlen
- Författare
- Lind, Per Ove - Månsson, Waltraud
- Förlag
- Stockholm : Norstedt
- Utgivningsår
- 1985
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Författaren, läkare och expert på medicinsk egenvård, presenterar forskningsresultat inom den vetenskapliga litteraturen på naturmedelsområdet.
J: Bröndegaardsamlingen ; Vagn Brøndegaard (1919-)
Li: S
Norstedt Bokförlag 1:a 9118443524 -
Maten som botar : minska risken för sjukdomar...
Inbunden bok. Norstedts. 3 uppl. 2009. 192 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113026381
- Titel
- Maten som botar : minska risken för sjukdomar och håll dig frisk
- Författare
- Lind, Per Ove
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 196 x 198 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 594 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vi blir alltmer medvetna om vilken mat som är nyttig för vår hälsa och vilken mat vi bör låta bli. Genom att äta rätt mat kan vi förebygga allvarliga folksjukdomar som hjärt- och kärlsjukdomar och cancer, men också magbesvär och förmodligen också demens och alzheimer.
I Maten som botar får du veta vilka födoämnen som har en särskilt hälsobringande kraft. "Functional food" är ett begrepp som oftast används i detta sammanhang.
Blåbär är exempelvis något av det nyttigaste som finns. Bra för hjärta, hjärna, ögon och hud, kan även motverka cancer.
Broccoli bör du äta 3-4 ggr/vecka. Bra för immunförsvaret, hjärt-kärlsystemet och ögonen.
Baljväxter, som ärter, linser och bönor är rika på protein, långsamma kolhydrater och mineraler som sänker kolesterolvärdet.
Avocado är rik på nyttigt, enkelomättat fett, antioxidanter och E-vitamin. Bra för hjärt-kärlsystemet, ögonen och prostatan.
Våra vanligaste kökskryddor var ursprungligen läkeväxter och därmed fungerar de som naturens egna apotek, som exempelvis anis och fänkål mot hosta, pepparmynta, kummin och kanel mot magbesvär och citronmeliss mot sömnproblem.
Författaren varvar näringsfakta om olika livsmedel med recept och tabeller.
Det här är en omarbetad utgåva av boken som utkom redan 2001. Boken är uppdaterad med den senaste forskningen inom området samt illustrerad i färg.
Norstedts 3 9789113026381 -
Diabetes : må bra och ät gott
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2004. 144 sidor.
Nyskick. Att leva med diabetes kräver att man är lite extra mån om sig själv, att man tar sin kropp och hälsa på allvar. Det borde förstås alla göra - även vi som ännu inte fått den allt vanligare vällevnadssjukdomen diabetes typ-2. Den här boken gör det betydligt läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151842408
- Titel
- Diabetes : må bra och ät gott
- Författare
- Brinck, Lotta
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 170 x 240 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 524 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Första titeln i en ny serie om mat och våra vanligaste sjukdomar. "Må bra och ät gott" är det genomgående temat. Här beskriver läkaren Per Ove Lind sjukdomens orsaker, förklarar vad man bör ta hänsyn till när det gäller mathållning, motion med mera och redogör också för de senaste forskningsrönen. Dietisten och matjournalisten Lotta Brinck bidrar med ca 60 recept och ytterligare hälsotips.
Prisma 1 9151842408 -
Maten som botar : Functional food och andra l...
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2001. 192 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. F
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151838737
- Titel
- Maten som botar : Functional food och andra livsmedel som förebygger sjukdom och gör dig frisk
- Författare
- Lind, Per-Ove
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Vikt
- 474 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Functional food och andra livsmedel som förebygger sjukdom och gör dig frisk
Kan man verkligen äta sig friskare? Svaret är ja. Det enda som behövs är kunskap om olika livsmedels och kökskryddors hälsobringande effekter, och kunskap och förmåga att välja rätt i floran av functional food, mat med olika hälsobefrämjande tillsatser. Boken förklarar och reder ut. Ur innehållet: Mat som medicin - gränsen mellan livsmedel och läkemedel suddas ut. Vad är functional food? Skillnaden mellan naturläkemedel och kosttillskott. Vilka sjukdomar kan functional food motverka? Vilka functional food-produkter finns att köpa, och var? Doktor Per Ove Lind har lång erfarenhet som allmänpraktiserande läkare och har givit ut en lång rad böcker om egenvård.
Prisma 1 9151838737 -
Smart av mat : fakta om maten och hjärnan
Inbunden bok.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Stockholm : Prisma, 2008 2008 Inb m skomsl Nyskick
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151849706
- Titel
- Smart av mat : fakta om maten och hjärnan
- Författare
- Per Ove Lind
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 152 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 140 x 215 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 323 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vad bör man äta och dricka för att hålla hjärnan i trim? Blir man dum om man äter för lite kolhydrater? Att det finns ett samband mellan maten vi äter och vår hälsa är numera vedertaget. Men även vår prestationsförmåga kan påverkas av den mat vi äter.
Per Ove Lind, läkare och expert på området hälsa och mat, reder ut begreppen i sin nya bok.
Kraven på den moderna människan ökar alltmer. Vi ska vara högpresterande både på jobbet och på vår fritid. Vi har också många fler valmöjligheter än tidigare. Att leva i vårt moderna samhälle kräver helt enkelt att vi blir smartare.
Senare årens forskning har visat att man faktiskt kan bli smartare av mat, det vill säga att vissa näringsämnen kan förbättra den kognitiva prestationsförmågan. Forskningen på detta område är mycket intensiv och i boken presenteras de senaste rönen. Läsaren får svar på frågor som:
• Kan jag prestera bättre på jobbet om jag äter en särskild frukost?
• Blir mitt barn intelligentare om jag ammar längre?
• Kan mitt barn som har ADHD bli bättre av att äta omega-3-fetter?
• Kan kaffedrickande förhindra eller försena demens?
• Kan GI-dieten fördumma oss?
Per Ove Lind redogör för den kognitiva effekten av kolhydrater, omega-3-fetter, äggviteämnen, koffein, alkohol, antioxidanter samt betydelsen av viss sorts mat som fisk, skaldjur och medelhavskost.
9789151849706 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9146166173
- Titel
- Du & din hund
- Författare
- Taylor, David - Scott, Peter - Lind, Per Ove - Sigfridsson, Lisbeth
- Förlag
- Stockholm : Wahlström & Widstrand
- Utgivningsår
- 1994
- Språk
- Svenska
Stockholm : Wahlström & Widstrand 9146166173
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn