-
Mat med känsla för miljö
Inbunden bok. Stockholm : Naturvårdsverket : Konsumentverket ; Uppsala : Livsmedelsverket. 1:a uppl. 1998. 136 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 916201191x
- Titel
- Mat med känsla för miljö
- Författare
- Brinck, Lotta - Bontin, Ida - Peterson, Nils - Sverige. Naturvårdsverket
- Förlag
- Stockholm : Naturvårdsverket : Konsumentverket ; Uppsala : Livsmedelsverket
- Utgivningsår
- 1998
- Språk
- Svenska
Stockholm : Naturvårdsverket : Konsumentverket ; Uppsala : Livsmedelsverket 1:a 916201191x -
Mat med känsla för miljö
Inbunden bok. Stockholm : Naturvårdsverket : Konsumentverket ; Uppsala : Livsmedelsverket. 1:a upplagan uppl. 1998. 136 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 916201191x
- Titel
- Mat med känsla för miljö
- Författare
- Brinck, Lotta - Bontin, Ida - Peterson, Nils - Sverige. Naturvårdsverket
- Förlag
- Stockholm : Naturvårdsverket : Konsumentverket ; Uppsala : Livsmedelsverket
- Utgivningsår
- 1998
- Språk
- Svenska
Stockholm : Naturvårdsverket : Konsumentverket ; Uppsala : Livsmedelsverket 1:a upplagan 916201191x -
Helgstök : Godis, pyssel, lekar, traditioner
Inbunden bok. Rabén & Sjögren. 1 uppl. 1997. 93 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789129639735
- Titel
- Helgstök : Godis, pyssel, lekar, traditioner
- Författare
- Lotta Brinck
- Förlag
- Rabén & Sjögren
- Utgivningsår
- 1997
- Omfång
- 93 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Vikt
- 496 g
- Språk
- Svenska
Rabén & Sjögren 1 9789129639735 -
Celiaki : att inte tåla gluten : må bra och ä...
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2006. 136 sidor.
Nära nyskick. ...........................// Ungefär 1 av 100 svenskar har celiaki, det vill säga de tål inte gluten. Det är ett livslångt handikapp och diagnosen drabbar de flesta som ett dråpslag. Men med rätt mat kan man snabbt bli bättre. Den här boken ger inspirera läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151846209
- Titel
- Celiaki : att inte tåla gluten : må bra och ät gott
- Författare
- Brinck, Lotta
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 136 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 175 x 250 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 529 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Ungefär 1 av 100 svenskar har celiaki, det vill säga de tål inte gluten. Det är ett livslångt handikapp och diagnosen drabbar de flesta som ett dråpslag. Men med rätt mat kan man snabbt bli bättre. Den här boken ger inspirerande och god hjälp på vägen.Celiaki är en livslång sjukdom men när diagnosen väl är ställd vänder det. Med rätt mat tillfrisknar tarmen och allmäntillståndet blir de närmaste månaderna bättre. Diffusa krämpor från mage och tarm försvinner, kanske även huvudvärk, värk i skelettet och nedstämdhet.Den här boken förklarar vad celiaki är och visar hur man kommer till rätta med sin sjukdom. Maten är mycket viktig ? både som friskfaktor och som glädjekälla. Här finns exempel på spännande alternativ till pastan, mjölet och andra livsmedel som innehåller gluten. Men även recept på glutenfria varianter av pizza, pannkaka, paj, grovt och mättande bröd, läckra kakor och luftiga efterrätter.Lars Stenhammar, docent och överläkare vid barnklinikerna i Östergötland har forskat och skrivit om celiaki i 30 år. Här beskriver han sjukdomens historia, orsaker, symptom och behandling.För recept, goda livsmedelsval och praktiska matråd står Lotta Brinck ? matjournalist och dietist med ett antal kokböcker bakom sig, de flesta utgivna av Prisma.
Prisma 1 9151846209 -
Celiaki : att inte tåla gluten : må bra och ä...
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2006. 136 sidor.
Nära nyskick. Dekorerat kartonnage.
Ungefär 1 av 100 svenskar har celiaki, det vill säga de tål inte gluten. Det är ett livslångt handikapp och diagnosen drabbar de flesta som ett dråpslag. Men med rätt mat kan man snabbt bli bättre. Den här boken ger inspirerande o läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151846200
- Titel
- Celiaki : att inte tåla gluten : må bra och ät gott
- Författare
- Brinck, Lotta
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 136 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 175 x 250 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 529 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Ungefär 1 av 100 svenskar har celiaki, det vill säga de tål inte gluten. Det är ett livslångt handikapp och diagnosen drabbar de flesta som ett dråpslag. Men med rätt mat kan man snabbt bli bättre. Den här boken ger inspirerande och god hjälp på vägen.Celiaki är en livslång sjukdom men när diagnosen väl är ställd vänder det. Med rätt mat tillfrisknar tarmen och allmäntillståndet blir de närmaste månaderna bättre. Diffusa krämpor från mage och tarm försvinner, kanske även huvudvärk, värk i skelettet och nedstämdhet.Den här boken förklarar vad celiaki är och visar hur man kommer till rätta med sin sjukdom. Maten är mycket viktig ? både som friskfaktor och som glädjekälla. Här finns exempel på spännande alternativ till pastan, mjölet och andra livsmedel som innehåller gluten. Men även recept på glutenfria varianter av pizza, pannkaka, paj, grovt och mättande bröd, läckra kakor och luftiga efterrätter.Lars Stenhammar, docent och överläkare vid barnklinikerna i Östergötland har forskat och skrivit om celiaki i 30 år. Här beskriver han sjukdomens historia, orsaker, symptom och behandling.För recept, goda livsmedelsval och praktiska matråd står Lotta Brinck ? matjournalist och dietist med ett antal kokböcker bakom sig, de flesta utgivna av Prisma.
Prisma 1 9789151846200 -
Det vegetariska köket
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2002. 224 sidor.
Mycket gott skick. Dekorerat pappband.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151839691
- Titel
- Det vegetariska köket
- Författare
- Lotta Brinck
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 224 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 190 x 225 mm
- Vikt
- 805 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Allt fler äter alltmer grönt och hoppar över kött, korv, kyckling och kanske även fisk och skaldjur. Vi gör det för att grön mat är så god, doftar så härligt och för att den ofta blir så vacker. Eller helt enkelt för att vi mår bra av att äta vegetariskt. Det är nyttigt, sunt och hälsosamt. Att äta mycket grönt medför dessutom att man äter lite mer på naturens villkor.
Huvuddelen av boken består av över 300 recept. De allra flesta maträtterna är helgröna men en betydande del är ovo-laktovegetariska, dvs. de innehåller också ägg och mjölkprodukter. I de fallen finns det tips om hur man enkelt och läckert gör rätten rent vegansk. Inspirationen är hämtad från när och fjärran! Här finns de läckraste och bästa vegetariska maträtterna från all världens kök: medelhavsmat förstås och mängder av inspirerande recept från Europa, Mellanöstern, Afrika, indien, Thailand, Kina, Japan, Latinamerika. Frukosten är ett viktigt mål,som får sitt eget kapitel. Liksom drycker.
Dessutom finns kapitel om näringslära, råd om hur man bygger upp ett genomtänkt basskafferi, hur man utnyttjar säsongernas möjligheter, tips på utmärkta rätter med ingredienser som alltid är billiga, osv.
Prisma 1 9789151839691 -
Helgstök : Godis, pyssel, lekar, traditioner
Inbunden bok. Rabén & Sjögren. 1 uppl. 1997. 93 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9129639735
- Titel
- Helgstök : Godis, pyssel, lekar, traditioner
- Författare
- Lotta Brinck
- Förlag
- Rabén & Sjögren
- Utgivningsår
- 1997
- Omfång
- 93 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Vikt
- 496 g
- Språk
- Svenska
Rabén & Sjögren 1 9129639735 -
Det vegetariska köket
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2002. 224 sidor.
Nära nyskick. "Det vegetariska köket" är både en stor kokbok med över 300 recept och en handbok i att äta gott och grönt, hälsosamt och spännande.
De gröna recepten kommer från hela världen, är lätta att laga och de flesta råvarorna finns i närmaste livsmedelsbutik. D läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151839691
- Titel
- Det vegetariska köket
- Författare
- Lotta Brinck
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 224 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 190 x 225 mm
- Vikt
- 805 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Allt fler äter alltmer grönt och hoppar över kött, korv, kyckling och kanske även fisk och skaldjur. Vi gör det för att grön mat är så god, doftar så härligt och för att den ofta blir så vacker. Eller helt enkelt för att vi mår bra av att äta vegetariskt. Det är nyttigt, sunt och hälsosamt. Att äta mycket grönt medför dessutom att man äter lite mer på naturens villkor.
Huvuddelen av boken består av över 300 recept. De allra flesta maträtterna är helgröna men en betydande del är ovo-laktovegetariska, dvs. de innehåller också ägg och mjölkprodukter. I de fallen finns det tips om hur man enkelt och läckert gör rätten rent vegansk. Inspirationen är hämtad från när och fjärran! Här finns de läckraste och bästa vegetariska maträtterna från all världens kök: medelhavsmat förstås och mängder av inspirerande recept från Europa, Mellanöstern, Afrika, indien, Thailand, Kina, Japan, Latinamerika. Frukosten är ett viktigt mål,som får sitt eget kapitel. Liksom drycker.
Dessutom finns kapitel om näringslära, råd om hur man bygger upp ett genomtänkt basskafferi, hur man utnyttjar säsongernas möjligheter, tips på utmärkta rätter med ingredienser som alltid är billiga, osv.
Prisma 1 9789151839691 -
Julstök : Pyssel, klappar, julbak, mat
Inbunden bok. Rabén & Sjögren. 1 uppl. 1995. 92 sidor.
Nyskick. Oläst
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9129630975
- Titel
- Julstök : Pyssel, klappar, julbak, mat
- Författare
- Lotta Brinck
- Förlag
- Rabén & Sjögren
- Utgivningsår
- 1995
- Omfång
- 92 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Vikt
- 469 g
- Språk
- Svenska
Rabén & Sjögren 1 9129630975 -
Det vegetariska köket : den goda gröna maten...
Inbunden bok. Prisma. 3 uppl. 2007. 224 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151849560
- Titel
- Det vegetariska köket : den goda gröna maten från hela världen
- Författare
- Lotta Brinck
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 224 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 175 x 245 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 763 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Allt fler äter alltmer grönt och hoppar över kött, korv, kyckling och kanske även fisk och skaldjur. Vi gör det för att grön mat är så god, doftar så härligt och för att den ofta blir så vacker. Eller helt enkelt för att vi mår bra av att äta vegetariskt. Det är nyttigt, sunt och hälsosamt. Att äta mycket grönt medför dessutom att man äter lite mer på naturens villkor.
Huvuddelen av boken består av över 300 recept. De allra flesta maträtterna är helgröna men en betydande del är ovo-laktovegetariska, dvs. de innehåller också ägg och mjölkprodukter. I de fallen finns det tips om hur man enkelt och läckert gör rätten rent vegansk.
Inspirationen är hämtad från när och fjärran! Här finns de läckraste och bästa vegetariska maträtterna från all världens kök: medelhavsmat förstås och mängder av inspirerande recept från Europa, Mellanöstern, Afrika, indien, Thailand, Kina, Japan, Latinamerika. Frukosten är ett viktigt mål,som får sitt eget kapitel. Liksom drycker.
Dessutom finns kapitel om näringslära, råd om hur man bygger upp ett genomtänkt basskafferi, hur man utnyttjar säsongernas möjligheter, tips på utmärkta rätter med ingredienser som alltid är billiga, osv.
Boken utkom första gången 2002
Prisma 3 9789151849560 -
Julstök : Pyssel, klappar, julbak, mat
Inbunden bok. Rabén & Sjögren. 1 uppl. 1995. 92 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9129630975
- Titel
- Julstök : Pyssel, klappar, julbak, mat
- Författare
- Lotta Brinck
- Förlag
- Rabén & Sjögren
- Utgivningsår
- 1995
- Omfång
- 92 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Vikt
- 469 g
- Språk
- Svenska
Rabén & Sjögren 1 9129630975 -
Hjärt-kärlsjukdomar : må bra och ät gott
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2005. 137 sidor.
Mycket gott skick. Prislapp främre pärm (se bild), annars mycket gott ex.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151845227
- Titel
- Hjärt-kärlsjukdomar : må bra och ät gott
- Författare
- Lotta Brinck - Karin Schenck-Gustafsson
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 137 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 170 x 240 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 525 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Fyra miljoner människor varav hälften kvinnor dör varje år i hjärt- och kärlsjukdomar i Europa. Och fler blir det tyvärr. Vad beror det på? Och finns det något vi själva kan göra utöver medicinering för att vända denna utveckling?
Karin Schenck-Gustafsson, välkänd överläkare och docent i kardiologi, beskriver på ett enkelt sätt bakgrund och orsaker till våra vanligaste hjärt- och kärlsjukdomar: hjärtinfarkt, kärlkramp i bröstet, stroke och fönstertittarsjuka. Hon besvarar dessutom frågor som:
Varför får vi hjärt- och kärlsjukdomar? Vilka är riskfaktorerna? Kan man förebygga/bota hjärt- och kärlsjukdomar? Hur farligt är stress i sammanhanget? Varför är det viktigt att medicinera; vilka är riskerna annars? Hur viktigt är det med motion? Vilka symptom ska man ge akt på? När kan det bli farligt?
Självklart är det viktigt vad man äter, även i förebyggande syfte. Nyttig mat och hälsosamma livsvanor stärker hjärtat och förebygger hjärt- och kärlsjukdomar. Att välja och hitta bra och god mat kan man dock behöva hjälp med. Den hjälpen kommer i andra halvan av boken där Lotta Brinck, erfaren journalist, matlagare och dietist med flera kokböcker bakom sig, presenterar ett stort antal recept. Recepten omfattar allt från frukost och fika till hälsosam husmanskost. Förutom recepten finns tips- och förklaringstexter som motiverar läsaren och ger förståelse för varför olika livsmedel skyddar mot hjärt- och kärlsjukdomar. För matbilderna står Nisse Peterson, en av Sveriges främsta matfotografer. Pernilla Qvist har formgivit.
Prisma 1 9789151845227 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9151845229
- Titel
- Hjärt-kärlsjukdomar : må bra och ät gott
- Författare
- Lotta Brinck - Karin Schenck-Gustafsson
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 137 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 170 x 240 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 525 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Fyra miljoner människor varav hälften kvinnor dör varje år i hjärt- och kärlsjukdomar i Europa. Och fler blir det tyvärr. Vad beror det på? Och finns det något vi själva kan göra utöver medicinering för att vända denna utveckling?
Karin Schenck-Gustafsson, välkänd överläkare och docent i kardiologi, beskriver på ett enkelt sätt bakgrund och orsaker till våra vanligaste hjärt- och kärlsjukdomar: hjärtinfarkt, kärlkramp i bröstet, stroke och fönstertittarsjuka. Hon besvarar dessutom frågor som:
Varför får vi hjärt- och kärlsjukdomar? Vilka är riskfaktorerna? Kan man förebygga/bota hjärt- och kärlsjukdomar? Hur farligt är stress i sammanhanget? Varför är det viktigt att medicinera; vilka är riskerna annars? Hur viktigt är det med motion? Vilka symptom ska man ge akt på? När kan det bli farligt?
Självklart är det viktigt vad man äter, även i förebyggande syfte. Nyttig mat och hälsosamma livsvanor stärker hjärtat och förebygger hjärt- och kärlsjukdomar. Att välja och hitta bra och god mat kan man dock behöva hjälp med. Den hjälpen kommer i andra halvan av boken där Lotta Brinck, erfaren journalist, matlagare och dietist med flera kokböcker bakom sig, presenterar ett stort antal recept. Recepten omfattar allt från frukost och fika till hälsosam husmanskost. Förutom recepten finns tips- och förklaringstexter som motiverar läsaren och ger förståelse för varför olika livsmedel skyddar mot hjärt- och kärlsjukdomar. För matbilderna står Nisse Peterson, en av Sveriges främsta matfotografer. Pernilla Qvist har formgivit.
Prisma 1 9151845229 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9151845229
- Titel
- Hjärt-kärlsjukdomar : må bra och ät gott
- Författare
- Lotta Brinck - Karin Schenck-Gustafsson
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 137 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 170 x 240 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 525 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Fyra miljoner människor varav hälften kvinnor dör varje år i hjärt- och kärlsjukdomar i Europa. Och fler blir det tyvärr. Vad beror det på? Och finns det något vi själva kan göra utöver medicinering för att vända denna utveckling?
Karin Schenck-Gustafsson, välkänd överläkare och docent i kardiologi, beskriver på ett enkelt sätt bakgrund och orsaker till våra vanligaste hjärt- och kärlsjukdomar: hjärtinfarkt, kärlkramp i bröstet, stroke och fönstertittarsjuka. Hon besvarar dessutom frågor som:
Varför får vi hjärt- och kärlsjukdomar? Vilka är riskfaktorerna? Kan man förebygga/bota hjärt- och kärlsjukdomar? Hur farligt är stress i sammanhanget? Varför är det viktigt att medicinera; vilka är riskerna annars? Hur viktigt är det med motion? Vilka symptom ska man ge akt på? När kan det bli farligt?
Självklart är det viktigt vad man äter, även i förebyggande syfte. Nyttig mat och hälsosamma livsvanor stärker hjärtat och förebygger hjärt- och kärlsjukdomar. Att välja och hitta bra och god mat kan man dock behöva hjälp med. Den hjälpen kommer i andra halvan av boken där Lotta Brinck, erfaren journalist, matlagare och dietist med flera kokböcker bakom sig, presenterar ett stort antal recept. Recepten omfattar allt från frukost och fika till hälsosam husmanskost. Förutom recepten finns tips- och förklaringstexter som motiverar läsaren och ger förståelse för varför olika livsmedel skyddar mot hjärt- och kärlsjukdomar. För matbilderna står Nisse Peterson, en av Sveriges främsta matfotografer. Pernilla Qvist har formgivit.
Prisma 1 9151845229 -
Det vegetariska köket
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2002. 224 sidor.
Mycket gott skick. Heelt och rent ex.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151839695
- Titel
- Det vegetariska köket
- Författare
- Lotta Brinck
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 224 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 190 x 225 mm
- Vikt
- 805 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Allt fler äter alltmer grönt och hoppar över kött, korv, kyckling och kanske även fisk och skaldjur. Vi gör det för att grön mat är så god, doftar så härligt och för att den ofta blir så vacker. Eller helt enkelt för att vi mår bra av att äta vegetariskt. Det är nyttigt, sunt och hälsosamt. Att äta mycket grönt medför dessutom att man äter lite mer på naturens villkor.
Huvuddelen av boken består av över 300 recept. De allra flesta maträtterna är helgröna men en betydande del är ovo-laktovegetariska, dvs. de innehåller också ägg och mjölkprodukter. I de fallen finns det tips om hur man enkelt och läckert gör rätten rent vegansk. Inspirationen är hämtad från när och fjärran! Här finns de läckraste och bästa vegetariska maträtterna från all världens kök: medelhavsmat förstås och mängder av inspirerande recept från Europa, Mellanöstern, Afrika, indien, Thailand, Kina, Japan, Latinamerika. Frukosten är ett viktigt mål,som får sitt eget kapitel. Liksom drycker.
Dessutom finns kapitel om näringslära, råd om hur man bygger upp ett genomtänkt basskafferi, hur man utnyttjar säsongernas möjligheter, tips på utmärkta rätter med ingredienser som alltid är billiga, osv.
Prisma 1 9151839695 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9151839695
- Titel
- Det vegetariska köket
- Författare
- Lotta Brinck
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 224 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 190 x 225 mm
- Vikt
- 805 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Allt fler äter alltmer grönt och hoppar över kött, korv, kyckling och kanske även fisk och skaldjur. Vi gör det för att grön mat är så god, doftar så härligt och för att den ofta blir så vacker. Eller helt enkelt för att vi mår bra av att äta vegetariskt. Det är nyttigt, sunt och hälsosamt. Att äta mycket grönt medför dessutom att man äter lite mer på naturens villkor.
Huvuddelen av boken består av över 300 recept. De allra flesta maträtterna är helgröna men en betydande del är ovo-laktovegetariska, dvs. de innehåller också ägg och mjölkprodukter. I de fallen finns det tips om hur man enkelt och läckert gör rätten rent vegansk. Inspirationen är hämtad från när och fjärran! Här finns de läckraste och bästa vegetariska maträtterna från all världens kök: medelhavsmat förstås och mängder av inspirerande recept från Europa, Mellanöstern, Afrika, indien, Thailand, Kina, Japan, Latinamerika. Frukosten är ett viktigt mål,som får sitt eget kapitel. Liksom drycker.
Dessutom finns kapitel om näringslära, råd om hur man bygger upp ett genomtänkt basskafferi, hur man utnyttjar säsongernas möjligheter, tips på utmärkta rätter med ingredienser som alltid är billiga, osv.
Prisma 1 9151839695 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9151842408
- Titel
- Diabetes : må bra och ät gott
- Författare
- Brinck, Lotta
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 170 x 240 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 524 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Första titeln i en ny serie om mat och våra vanligaste sjukdomar. "Må bra och ät gott" är det genomgående temat. Här beskriver läkaren Per Ove Lind sjukdomens orsaker, förklarar vad man bör ta hänsyn till när det gäller mathållning, motion med mera och redogör också för de senaste forskningsrönen. Dietisten och matjournalisten Lotta Brinck bidrar med ca 60 recept och ytterligare hälsotips.
Prisma 1 9151842408 -
Tigerkaka och prickig fisk : kokbok för unga...
Inbunden bok. Stockholm : Rabén & Sjögren. 1992. 53 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9129620899
- Titel
- Tigerkaka och prickig fisk : kokbok för unga kockar
- Författare
- Brinck, Lotta - Blåberg, Anette
- Förlag
- Stockholm : Rabén & Sjögren
- Utgivningsår
- 1992
- Språk
- Svenska
Stockholm : Rabén & Sjögren 9129620899 -
Barnfamiljens bästa mat
Inbunden bok. Berghs. 1 uppl. 1999. 176 sidor.
Nyskick. Laminatbd. Sparsamt illustrerad i färg. Oläst
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789150211528
- Titel
- Barnfamiljens bästa mat
- Författare
- Lotta Brinck
- Förlag
- Berghs
- Utgivningsår
- 1999
- Omfång
- 176 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 135 x 197 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 368 g
- Språk
- Svenska
Berghs 1 9789150211528 -
Det vegetariska köket : den goda gröna maten...
Inbunden bok. Prisma. 3 uppl. 2007. 224 sidor.
Nära nyskick. Namnad
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151849560
- Titel
- Det vegetariska köket : den goda gröna maten från hela världen
- Författare
- Lotta Brinck
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 224 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 175 x 245 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 763 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Allt fler äter alltmer grönt och hoppar över kött, korv, kyckling och kanske även fisk och skaldjur. Vi gör det för att grön mat är så god, doftar så härligt och för att den ofta blir så vacker. Eller helt enkelt för att vi mår bra av att äta vegetariskt. Det är nyttigt, sunt och hälsosamt. Att äta mycket grönt medför dessutom att man äter lite mer på naturens villkor.
Huvuddelen av boken består av över 300 recept. De allra flesta maträtterna är helgröna men en betydande del är ovo-laktovegetariska, dvs. de innehåller också ägg och mjölkprodukter. I de fallen finns det tips om hur man enkelt och läckert gör rätten rent vegansk.
Inspirationen är hämtad från när och fjärran! Här finns de läckraste och bästa vegetariska maträtterna från all världens kök: medelhavsmat förstås och mängder av inspirerande recept från Europa, Mellanöstern, Afrika, indien, Thailand, Kina, Japan, Latinamerika. Frukosten är ett viktigt mål,som får sitt eget kapitel. Liksom drycker.
Dessutom finns kapitel om näringslära, råd om hur man bygger upp ett genomtänkt basskafferi, hur man utnyttjar säsongernas möjligheter, tips på utmärkta rätter med ingredienser som alltid är billiga, osv.
Boken utkom första gången 2002
Prisma 3 9789151849560 -
Celiaki : att inte tåla gluten : må bra och ä...
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2006. 136 sidor.
Nyskick. Boken förklarar vad celiaki är och dess behandling. Här finns glutenfria varianter av bröd, pizza, pannkaka och paj men även festmåltider, läckra kakor och efterrätter. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151846209
- Titel
- Celiaki : att inte tåla gluten : må bra och ät gott
- Författare
- Brinck, Lotta
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 136 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 175 x 250 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 529 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Ungefär 1 av 100 svenskar har celiaki, det vill säga de tål inte gluten. Det är ett livslångt handikapp och diagnosen drabbar de flesta som ett dråpslag. Men med rätt mat kan man snabbt bli bättre. Den här boken ger inspirerande och god hjälp på vägen.Celiaki är en livslång sjukdom men när diagnosen väl är ställd vänder det. Med rätt mat tillfrisknar tarmen och allmäntillståndet blir de närmaste månaderna bättre. Diffusa krämpor från mage och tarm försvinner, kanske även huvudvärk, värk i skelettet och nedstämdhet.Den här boken förklarar vad celiaki är och visar hur man kommer till rätta med sin sjukdom. Maten är mycket viktig ? både som friskfaktor och som glädjekälla. Här finns exempel på spännande alternativ till pastan, mjölet och andra livsmedel som innehåller gluten. Men även recept på glutenfria varianter av pizza, pannkaka, paj, grovt och mättande bröd, läckra kakor och luftiga efterrätter.Lars Stenhammar, docent och överläkare vid barnklinikerna i Östergötland har forskat och skrivit om celiaki i 30 år. Här beskriver han sjukdomens historia, orsaker, symptom och behandling.För recept, goda livsmedelsval och praktiska matråd står Lotta Brinck ? matjournalist och dietist med ett antal kokböcker bakom sig, de flesta utgivna av Prisma.
Prisma 1 9151846209 -
Det vegetariska köket. Den goda maten från he...
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2002. 224 sidor.
Nära nyskick. Fin vegetarisk kokbok
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151839695
- Titel
- Det vegetariska köket
- Författare
- Lotta Brinck
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 224 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 190 x 225 mm
- Vikt
- 805 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Allt fler äter alltmer grönt och hoppar över kött, korv, kyckling och kanske även fisk och skaldjur. Vi gör det för att grön mat är så god, doftar så härligt och för att den ofta blir så vacker. Eller helt enkelt för att vi mår bra av att äta vegetariskt. Det är nyttigt, sunt och hälsosamt. Att äta mycket grönt medför dessutom att man äter lite mer på naturens villkor.
Huvuddelen av boken består av över 300 recept. De allra flesta maträtterna är helgröna men en betydande del är ovo-laktovegetariska, dvs. de innehåller också ägg och mjölkprodukter. I de fallen finns det tips om hur man enkelt och läckert gör rätten rent vegansk. Inspirationen är hämtad från när och fjärran! Här finns de läckraste och bästa vegetariska maträtterna från all världens kök: medelhavsmat förstås och mängder av inspirerande recept från Europa, Mellanöstern, Afrika, indien, Thailand, Kina, Japan, Latinamerika. Frukosten är ett viktigt mål,som får sitt eget kapitel. Liksom drycker.
Dessutom finns kapitel om näringslära, råd om hur man bygger upp ett genomtänkt basskafferi, hur man utnyttjar säsongernas möjligheter, tips på utmärkta rätter med ingredienser som alltid är billiga, osv.
Prisma 1 9151839695 -
Celiaki - Att inte tåla gluten : Må bra och ä...
Inbunden bok. Prisma. 2006. Inbunden. Dekorerat laminatband.
Nyskick. Ungefär 1 av 100 svenskar har celiaki, det vill säga de tål inte gluten. Det är ett livslångt handikapp och diagnosen drabbar de flesta som ett dråpslag. Men med rätt mat kan man snabbt bli bättre. Den här boken ger inspirerande och god hjälp på vägen. C läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151846209
- Titel
- Celiaki : att inte tåla gluten : må bra och ät gott
- Författare
- Brinck, Lotta
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 136 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 175 x 250 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 529 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Ungefär 1 av 100 svenskar har celiaki, det vill säga de tål inte gluten. Det är ett livslångt handikapp och diagnosen drabbar de flesta som ett dråpslag. Men med rätt mat kan man snabbt bli bättre. Den här boken ger inspirerande och god hjälp på vägen.Celiaki är en livslång sjukdom men när diagnosen väl är ställd vänder det. Med rätt mat tillfrisknar tarmen och allmäntillståndet blir de närmaste månaderna bättre. Diffusa krämpor från mage och tarm försvinner, kanske även huvudvärk, värk i skelettet och nedstämdhet.Den här boken förklarar vad celiaki är och visar hur man kommer till rätta med sin sjukdom. Maten är mycket viktig ? både som friskfaktor och som glädjekälla. Här finns exempel på spännande alternativ till pastan, mjölet och andra livsmedel som innehåller gluten. Men även recept på glutenfria varianter av pizza, pannkaka, paj, grovt och mättande bröd, läckra kakor och luftiga efterrätter.Lars Stenhammar, docent och överläkare vid barnklinikerna i Östergötland har forskat och skrivit om celiaki i 30 år. Här beskriver han sjukdomens historia, orsaker, symptom och behandling.För recept, goda livsmedelsval och praktiska matråd står Lotta Brinck ? matjournalist och dietist med ett antal kokböcker bakom sig, de flesta utgivna av Prisma.
9151846209 -
Hjärt-kärlsjukdomar : må bra och ät gott
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2005. 137 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag saknas.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151845229
- Titel
- Hjärt-kärlsjukdomar : må bra och ät gott
- Författare
- Lotta Brinck - Karin Schenck-Gustafsson
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 137 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 170 x 240 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 525 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Fyra miljoner människor varav hälften kvinnor dör varje år i hjärt- och kärlsjukdomar i Europa. Och fler blir det tyvärr. Vad beror det på? Och finns det något vi själva kan göra utöver medicinering för att vända denna utveckling?
Karin Schenck-Gustafsson, välkänd överläkare och docent i kardiologi, beskriver på ett enkelt sätt bakgrund och orsaker till våra vanligaste hjärt- och kärlsjukdomar: hjärtinfarkt, kärlkramp i bröstet, stroke och fönstertittarsjuka. Hon besvarar dessutom frågor som:
Varför får vi hjärt- och kärlsjukdomar? Vilka är riskfaktorerna? Kan man förebygga/bota hjärt- och kärlsjukdomar? Hur farligt är stress i sammanhanget? Varför är det viktigt att medicinera; vilka är riskerna annars? Hur viktigt är det med motion? Vilka symptom ska man ge akt på? När kan det bli farligt?
Självklart är det viktigt vad man äter, även i förebyggande syfte. Nyttig mat och hälsosamma livsvanor stärker hjärtat och förebygger hjärt- och kärlsjukdomar. Att välja och hitta bra och god mat kan man dock behöva hjälp med. Den hjälpen kommer i andra halvan av boken där Lotta Brinck, erfaren journalist, matlagare och dietist med flera kokböcker bakom sig, presenterar ett stort antal recept. Recepten omfattar allt från frukost och fika till hälsosam husmanskost. Förutom recepten finns tips- och förklaringstexter som motiverar läsaren och ger förståelse för varför olika livsmedel skyddar mot hjärt- och kärlsjukdomar. För matbilderna står Nisse Peterson, en av Sveriges främsta matfotografer. Pernilla Qvist har formgivit.
Prisma 1 9151845229 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9151842408
- Titel
- Diabetes : må bra och ät gott
- Författare
- Brinck, Lotta
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 170 x 240 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 524 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Första titeln i en ny serie om mat och våra vanligaste sjukdomar. "Må bra och ät gott" är det genomgående temat. Här beskriver läkaren Per Ove Lind sjukdomens orsaker, förklarar vad man bör ta hänsyn till när det gäller mathållning, motion med mera och redogör också för de senaste forskningsrönen. Dietisten och matjournalisten Lotta Brinck bidrar med ca 60 recept och ytterligare hälsotips.
Prisma 1 9151842408 -
Barnfamiljens bästa mat
Inbunden bok. Berghs. 1 uppl. 1999. 176 sidor.
Gott skick. Stötta hörn, namnad, blekt rygg, rispor på pärmarna
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9150211528
- Titel
- Barnfamiljens bästa mat
- Författare
- Lotta Brinck
- Förlag
- Berghs
- Utgivningsår
- 1999
- Omfång
- 176 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 135 x 197 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 368 g
- Språk
- Svenska
Berghs 1 9150211528 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9151842408
- Titel
- Diabetes : må bra och ät gott
- Författare
- Brinck, Lotta
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 170 x 240 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 524 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Första titeln i en ny serie om mat och våra vanligaste sjukdomar. "Må bra och ät gott" är det genomgående temat. Här beskriver läkaren Per Ove Lind sjukdomens orsaker, förklarar vad man bör ta hänsyn till när det gäller mathållning, motion med mera och redogör också för de senaste forskningsrönen. Dietisten och matjournalisten Lotta Brinck bidrar med ca 60 recept och ytterligare hälsotips.
Prisma 1 9151842408 -
Det vegetariska köket - Den goda gröna maten...
Inbunden bok. Prisma. 3 uppl. 2007. 224 sidor.
Mycket gott skick. Dekorerat kartonnage.
Allt fler äter alltmer grönt och hoppar över kött, korv, kyckling och kanske även fisk och skaldjur. Vi gör det för att grön mat är så god, doftar så härligt och för att den ofta blir så vacker. Eller helt enkelt för att vi mår b läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151849560
- Titel
- Det vegetariska köket : den goda gröna maten från hela världen
- Författare
- Lotta Brinck
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 224 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 175 x 245 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 763 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Allt fler äter alltmer grönt och hoppar över kött, korv, kyckling och kanske även fisk och skaldjur. Vi gör det för att grön mat är så god, doftar så härligt och för att den ofta blir så vacker. Eller helt enkelt för att vi mår bra av att äta vegetariskt. Det är nyttigt, sunt och hälsosamt. Att äta mycket grönt medför dessutom att man äter lite mer på naturens villkor.
Huvuddelen av boken består av över 300 recept. De allra flesta maträtterna är helgröna men en betydande del är ovo-laktovegetariska, dvs. de innehåller också ägg och mjölkprodukter. I de fallen finns det tips om hur man enkelt och läckert gör rätten rent vegansk.
Inspirationen är hämtad från när och fjärran! Här finns de läckraste och bästa vegetariska maträtterna från all världens kök: medelhavsmat förstås och mängder av inspirerande recept från Europa, Mellanöstern, Afrika, indien, Thailand, Kina, Japan, Latinamerika. Frukosten är ett viktigt mål,som får sitt eget kapitel. Liksom drycker.
Dessutom finns kapitel om näringslära, råd om hur man bygger upp ett genomtänkt basskafferi, hur man utnyttjar säsongernas möjligheter, tips på utmärkta rätter med ingredienser som alltid är billiga, osv.
Boken utkom första gången 2002
Prisma 3 9789151849560 -
Tigerkaka och prickig fisk : kokbok för unga...
Inbunden bok. Stockholm : Rabén & Sjögren. 1992. 53 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9129620899
- Titel
- Tigerkaka och prickig fisk : kokbok för unga kockar
- Författare
- Brinck, Lotta - Blåberg, Anette
- Förlag
- Stockholm : Rabén & Sjögren
- Utgivningsår
- 1992
- Språk
- Svenska
Stockholm : Rabén & Sjögren 9129620899 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789151845227
- Titel
- Hjärt-kärlsjukdomar : må bra och ät gott
- Författare
- Lotta Brinck - Karin Schenck-Gustafsson
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 137 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 170 x 240 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 525 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Fyra miljoner människor varav hälften kvinnor dör varje år i hjärt- och kärlsjukdomar i Europa. Och fler blir det tyvärr. Vad beror det på? Och finns det något vi själva kan göra utöver medicinering för att vända denna utveckling?
Karin Schenck-Gustafsson, välkänd överläkare och docent i kardiologi, beskriver på ett enkelt sätt bakgrund och orsaker till våra vanligaste hjärt- och kärlsjukdomar: hjärtinfarkt, kärlkramp i bröstet, stroke och fönstertittarsjuka. Hon besvarar dessutom frågor som:
Varför får vi hjärt- och kärlsjukdomar? Vilka är riskfaktorerna? Kan man förebygga/bota hjärt- och kärlsjukdomar? Hur farligt är stress i sammanhanget? Varför är det viktigt att medicinera; vilka är riskerna annars? Hur viktigt är det med motion? Vilka symptom ska man ge akt på? När kan det bli farligt?
Självklart är det viktigt vad man äter, även i förebyggande syfte. Nyttig mat och hälsosamma livsvanor stärker hjärtat och förebygger hjärt- och kärlsjukdomar. Att välja och hitta bra och god mat kan man dock behöva hjälp med. Den hjälpen kommer i andra halvan av boken där Lotta Brinck, erfaren journalist, matlagare och dietist med flera kokböcker bakom sig, presenterar ett stort antal recept. Recepten omfattar allt från frukost och fika till hälsosam husmanskost. Förutom recepten finns tips- och förklaringstexter som motiverar läsaren och ger förståelse för varför olika livsmedel skyddar mot hjärt- och kärlsjukdomar. För matbilderna står Nisse Peterson, en av Sveriges främsta matfotografer. Pernilla Qvist har formgivit.
Prisma 9789151845227
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn