-
Aquavit c/o New York
Inbunden bok. B Wahlströms. 1 uppl. 2004. 252 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9132330944
- Titel
- Aquavit c/o New York
- Författare
- Marcus Samuelsson
- Förlag
- B Wahlströms
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 252 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 289 x 263 mm Ryggbredd 28 mm
- Vikt
- 1592 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Marcus Samuelsson är idag vår kanske främste ambassadör för det nya skandinaviska köket. Som 24-åring blev han kökschef på den berömda svenska restaurangen Aquavit i New York. År 2003 fick han utmärkelsen Best Chef in New York City och han är den yngste kock som någonsin förärats tre stjärnor i New York Times. Att han dessutom utsetts till en av USA:s fem mest eftertraktade ungkarlar gör honom inte mindre intressant i världens ögon. Aquavit har fått utmärkelsen Best Chef Cookbook i USA 2003.
Idag är Marcus delägare i Aquavit tillsammans med grundaren Håkan Swahn. I februari 2004 öppnade de en ny New York-restaurang, Riingo, med inriktning på japansk-amerikansk mat.
Hörnstenarna i Marcus Samuelssons matkonst är smak, utseende och konsistens. Mitt sätt att laga mat är smakdrivet, säger han själv. Grunden är skandinavisk även om influenser från världens olika kök och smaker ständigt påverkar och utvecklar hans kreativitet.
När Marcus skapade recepten till denna kokbok hade han två provlagare som satte stopp om recepten blev för avancerade för hemmakocken. Så även om många av rätterna känns sensationellt nyskapande är de gjorda för amatörkocken. Dessutom är många av recepten välkända för oss svenskar med Marcus personliga touche som extra krydda!
Boken har fått utmärkelsen "folkets röst" som bästa kokbok i tävlingen om Årets Svenska Måltidslitteratur 2004!
B Wahlströms 1 9132330944 -
Streetfood : recept av Marcus Samuelsson
Häftad bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2004. 176 sidor.
Nära nyskick. Recepten är uppdelade efter olika tidpunkter på dygnet ,från frukost till nattmat.Mat är det bästa sättet att känna människor och deras seder.
FRI FRAKT inrikes- ISBN
- 9127355772
- Titel
- Streetfood : recept av Marcus Samuelsson
- Författare
- Marcus Samuelsson - Bo Madestrand
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 176 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 19 x 241 mm Ryggbredd 175 mm
- Vikt
- 599 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Den svenske kocken Marcus Samuelsson har slagit igenom stort i New York. I Sverige är han bl a känd från TV4. Nu ger han ut en mycket personlig kokbok, inspirerad av etnisk gatumat från världens alla hörn. Gatumat är snabb, god och enkel att laga, och säger samtidigt mycket om ett lands kultur och matvanor. Boken vänder sig till både nybörjaren i köket och den redan inbitna matlagaren och innehåller ett 50-tal recept. De blandas med berättelser om gatukultur, om musik och om att laga gatumat hemma. När Marcus utbildade sig till kock arbetade han i köket på några av Europas bästa restauranger. Bakom kulisserna träffade han unga kockar från hela världen. När de var lediga lagade de husmanskost från sina hemländer åt varandra, men ibland åt de ute billig snabbmat, eftersom de inte hade så mycket pengar. Streetfood innehåller Marcus favoritrecept på snabbmat för dygnets alla timmar frukost, brunch, lunch, fika, middag och nattmat och det är mat från många platser i världen och alla kan laga den. Här finns recept på räksallad som han lärde sig i ett gatukök i Smögen, krabburgare med spetskål, riskakor med sötsur sås, satayspett, munk med chokladgelé och mycket mera. Under hösten 2004 och våren 2005 sänder TV4 20 program om Marcus och hans mat, inspelade i Sverige och i New York.
Natur & Kultur 1 9127355772 -
En smakresa : Samuelsson, Marcus
Inbunden bok. TV4 AB. 1 uppl. 2002. 194 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789189406247
- Titel
- En smakresa : Samuelsson, Marcus
- Författare
- Marcus Samuelsson
- Förlag
- TV4 AB
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 194 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 242 x 278 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 1189 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- För Marcus Samuelsson är skapandet i köket inte så komplicerat. Han tar helt enkelt de maträtter och smaker han tycker om och skapar nya smaker och rätter att tycka om.
Maträtterna byggs upp av både smak, textur och estetik, för att få med så många sinnen som möjligt i upplevelsen vid bordet. Marcus mat är magisk i sin kombination av enkelhet och överraskningar.
Grunterna kommer från Smögen, Etiopien och New Yorkl och härifrån har han inspirerats av tre distinkta smaker: havet, traditionen och storstaden. En inspiration som tar oss på en lika märklig som välsmakande resa; sushin görs på sill, soppan innehåller mjölkchoklad och hans version av fish and chips kommer garanterat ingen engelsman att känna igen.
Spännande mat, men ändå enkel att göra.
– Tänk som en kock, laga mat som du brukar, menar Marcus.
I den här boken visar han att det inte är svårare än så. Bara godare.
Boken är utgiven av TV4 och distribueras av Bokförlaget Natur och Kultur.
Marcus Samuelsson är för den svenska publiken mest känd från TV4 Nyhetsmorgon, där han presenterat en lång rad uppskattade middagstips. För publiken i New York är han mer känd som stjärnkocken på Aquavit, en av stadens högst rankade restauranger.
TV4 AB 1 9789189406247 -
Red Rooster : matlagning i Harlem
Inbunden bok. Mondial. 1 uppl. 2017. 384 sidor.
Nyskick. Boken är förlagsny och oläst bok.
Marcus Samuelsson föddes i en by i Etiopien och växte upp utanför Göteborg. Vid 17 års ålder slutade han med fotbollen och bestämde sig för att satsa allt på att bli köksmästare. Sju år senare utnämndes han till New York läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789188671073
- Titel
- Red Rooster : matlagning i Harlem
- Författare
- Samuelsson, Marcus
- Förlag
- Mondial
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 384 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 205 x 262 mm Ryggbredd 37 mm
- Vikt
- 1509 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Marcus Samuelsson föddes i en by i Etiopien och växte upp utanför Göteborg. Vid 17 års ålder slutade han med fotbollen och bestämde sig för att satsa allt på att bli köksmästare. Sju år senare utnämndes han till New Yorks bäste kock.
Han har drivit ett flertal krogar, men det är Red Rooster i Harlem som varit hans bas de senaste åren. Det är där han blandar smaker från hela världen till något helt unikt något han nu delar med sig av för första gången i denna fantastiska kokbok som spänner över en hel karriär.
Marcus tar oss med på en resa världen över och lär oss laga Harlemklassiker som Brown Butter Biscuits, Chicken and Waffle, Killer Collards, och munkar med sötpotatiscreme. Recepten varvas med essäer som förmedlar såväl historier som smaker från Harlems gator.
Mondial 1 9789188671073 -
Aquavit c/o New York
Inbunden bok. B Wahlströms. 1 uppl. 2004. 252 sidor.
Nära nyskick. Lätta hanteringsspår. Färgfotoliiustrerad
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789132330940
- Titel
- Aquavit c/o New York
- Författare
- Marcus Samuelsson
- Förlag
- B Wahlströms
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 252 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 289 x 263 mm Ryggbredd 28 mm
- Vikt
- 1592 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Marcus Samuelsson är idag vår kanske främste ambassadör för det nya skandinaviska köket. Som 24-åring blev han kökschef på den berömda svenska restaurangen Aquavit i New York. År 2003 fick han utmärkelsen Best Chef in New York City och han är den yngste kock som någonsin förärats tre stjärnor i New York Times. Att han dessutom utsetts till en av USA:s fem mest eftertraktade ungkarlar gör honom inte mindre intressant i världens ögon. Aquavit har fått utmärkelsen Best Chef Cookbook i USA 2003.
Idag är Marcus delägare i Aquavit tillsammans med grundaren Håkan Swahn. I februari 2004 öppnade de en ny New York-restaurang, Riingo, med inriktning på japansk-amerikansk mat.
Hörnstenarna i Marcus Samuelssons matkonst är smak, utseende och konsistens. Mitt sätt att laga mat är smakdrivet, säger han själv. Grunden är skandinavisk även om influenser från världens olika kök och smaker ständigt påverkar och utvecklar hans kreativitet.
När Marcus skapade recepten till denna kokbok hade han två provlagare som satte stopp om recepten blev för avancerade för hemmakocken. Så även om många av rätterna känns sensationellt nyskapande är de gjorda för amatörkocken. Dessutom är många av recepten välkända för oss svenskar med Marcus personliga touche som extra krydda!
Boken har fått utmärkelsen "folkets röst" som bästa kokbok i tävlingen om Årets Svenska Måltidslitteratur 2004!
B Wahlströms 1 9789132330940 -
En smakresa : Middagstips från Marcus Samuels...
Inbunden bok. TV4 AB. 1 uppl. 2005. 194 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Rikt illustr.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789189406247
- Titel
- En smakresa : Samuelsson, Marcus
- Författare
- Marcus Samuelsson
- Förlag
- TV4 AB
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 194 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 242 x 278 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 1189 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- För Marcus Samuelsson är skapandet i köket inte så komplicerat. Han tar helt enkelt de maträtter och smaker han tycker om och skapar nya smaker och rätter att tycka om.
Maträtterna byggs upp av både smak, textur och estetik, för att få med så många sinnen som möjligt i upplevelsen vid bordet. Marcus mat är magisk i sin kombination av enkelhet och överraskningar.
Grunterna kommer från Smögen, Etiopien och New Yorkl och härifrån har han inspirerats av tre distinkta smaker: havet, traditionen och storstaden. En inspiration som tar oss på en lika märklig som välsmakande resa; sushin görs på sill, soppan innehåller mjölkchoklad och hans version av fish and chips kommer garanterat ingen engelsman att känna igen.
Spännande mat, men ändå enkel att göra.
– Tänk som en kock, laga mat som du brukar, menar Marcus.
I den här boken visar han att det inte är svårare än så. Bara godare.
Boken är utgiven av TV4 och distribueras av Bokförlaget Natur och Kultur.
Marcus Samuelsson är för den svenska publiken mest känd från TV4 Nyhetsmorgon, där han presenterat en lång rad uppskattade middagstips. För publiken i New York är han mer känd som stjärnkocken på Aquavit, en av stadens högst rankade restauranger.
TV4 AB 1 9789189406247 -
Aquavit c/o New York
Inbunden bok. B Wahlströms. 2004. 252 sidor.
Gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Illustrerad. 4:o.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789132330940
- Titel
- Aquavit c/o New York
- Författare
- Marcus Samuelsson
- Förlag
- B Wahlströms
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 252 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 289 x 263 mm Ryggbredd 28 mm
- Vikt
- 1592 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Marcus Samuelsson är idag vår kanske främste ambassadör för det nya skandinaviska köket. Som 24-åring blev han kökschef på den berömda svenska restaurangen Aquavit i New York. År 2003 fick han utmärkelsen Best Chef in New York City och han är den yngste kock som någonsin förärats tre stjärnor i New York Times. Att han dessutom utsetts till en av USA:s fem mest eftertraktade ungkarlar gör honom inte mindre intressant i världens ögon. Aquavit har fått utmärkelsen Best Chef Cookbook i USA 2003.
Idag är Marcus delägare i Aquavit tillsammans med grundaren Håkan Swahn. I februari 2004 öppnade de en ny New York-restaurang, Riingo, med inriktning på japansk-amerikansk mat.
Hörnstenarna i Marcus Samuelssons matkonst är smak, utseende och konsistens. Mitt sätt att laga mat är smakdrivet, säger han själv. Grunden är skandinavisk även om influenser från världens olika kök och smaker ständigt påverkar och utvecklar hans kreativitet.
När Marcus skapade recepten till denna kokbok hade han två provlagare som satte stopp om recepten blev för avancerade för hemmakocken. Så även om många av rätterna känns sensationellt nyskapande är de gjorda för amatörkocken. Dessutom är många av recepten välkända för oss svenskar med Marcus personliga touche som extra krydda!
Boken har fått utmärkelsen "folkets röst" som bästa kokbok i tävlingen om Årets Svenska Måltidslitteratur 2004!
B Wahlströms 9789132330940 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9189406249
- Titel
- En smakresa : Samuelsson, Marcus
- Författare
- Marcus Samuelsson
- Förlag
- TV4 AB
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 194 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 242 x 278 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 1189 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- För Marcus Samuelsson är skapandet i köket inte så komplicerat. Han tar helt enkelt de maträtter och smaker han tycker om och skapar nya smaker och rätter att tycka om.
Maträtterna byggs upp av både smak, textur och estetik, för att få med så många sinnen som möjligt i upplevelsen vid bordet. Marcus mat är magisk i sin kombination av enkelhet och överraskningar.
Grunterna kommer från Smögen, Etiopien och New Yorkl och härifrån har han inspirerats av tre distinkta smaker: havet, traditionen och storstaden. En inspiration som tar oss på en lika märklig som välsmakande resa; sushin görs på sill, soppan innehåller mjölkchoklad och hans version av fish and chips kommer garanterat ingen engelsman att känna igen.
Spännande mat, men ändå enkel att göra.
– Tänk som en kock, laga mat som du brukar, menar Marcus.
I den här boken visar han att det inte är svårare än så. Bara godare.
Boken är utgiven av TV4 och distribueras av Bokförlaget Natur och Kultur.
Marcus Samuelsson är för den svenska publiken mest känd från TV4 Nyhetsmorgon, där han presenterat en lång rad uppskattade middagstips. För publiken i New York är han mer känd som stjärnkocken på Aquavit, en av stadens högst rankade restauranger.
TV4 AB 1 9189406249 -
Oui, chef!
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2012. 336 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Hel och välvårdad bok.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100130121
- Titel
- Oui, chef!
- Författare
- Samuelsson, Marcus
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 336 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 145 x 219 mm Ryggbredd 26 mm
- Vikt
- 480 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I de trestjärniga franska köken gäller två enkla regler:1) Du får inte se recepten2) Du får inte göra felMarcus Samuelsson föddes i en fattig by i Etiopien och växte upp i Puketorp utanför Göteborg. Vid 17 års ålder slutade han med fotbollen och bestämde sig för att satsa allt på att bli köksmästare. Sju år senare utnämndes han till New Yorks bäste kock.För att bli bäst i världen måste man vara beredd att offra allt. Egentligen började allt med en enkel ritual. Som liten pojke brukade Marcus cykla till sin mormor för att hjälpa henne med middagen, ofta ugnsstekt kyckling eller fisk, alltid prima råvara, aldrig halvfabrikat. Det var där, i mormor Helgas enkla kök som han kom i kontakt med matlagningens grunder, och det var där hans nyfikenhet växte. Och alla de timmarna i hennes kök la sedan grunden till hans frarmgång. Det till synes enkla och vardagliga tillvägagångssätt som mormor Helga använde för att göra maten godare visade sig vara precis samma knep som stjärnkockar världen över använder. Kunskapen, knepen, lusten att pröva något nytt -- allt det fick han av mormor Helga.Rättframt och ärligt berättar Marcus Samuelsson, en av världens främsta kockar, om sin livsresa från folkhemmet till Vita huset. En berättelse om uppväxt och identitet, om att offra allt för en dröm och om mat. Framför allt om mat.
Albert Bonniers Förlag 9789100130121 -
Streetfood : recept av Marcus Samuelsson
Häftad bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2004. 176 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9127355772
- Titel
- Streetfood : recept av Marcus Samuelsson
- Författare
- Marcus Samuelsson - Bo Madestrand
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 176 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 19 x 241 mm Ryggbredd 175 mm
- Vikt
- 599 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Den svenske kocken Marcus Samuelsson har slagit igenom stort i New York. I Sverige är han bl a känd från TV4. Nu ger han ut en mycket personlig kokbok, inspirerad av etnisk gatumat från världens alla hörn. Gatumat är snabb, god och enkel att laga, och säger samtidigt mycket om ett lands kultur och matvanor. Boken vänder sig till både nybörjaren i köket och den redan inbitna matlagaren och innehåller ett 50-tal recept. De blandas med berättelser om gatukultur, om musik och om att laga gatumat hemma. När Marcus utbildade sig till kock arbetade han i köket på några av Europas bästa restauranger. Bakom kulisserna träffade han unga kockar från hela världen. När de var lediga lagade de husmanskost från sina hemländer åt varandra, men ibland åt de ute billig snabbmat, eftersom de inte hade så mycket pengar. Streetfood innehåller Marcus favoritrecept på snabbmat för dygnets alla timmar frukost, brunch, lunch, fika, middag och nattmat och det är mat från många platser i världen och alla kan laga den. Här finns recept på räksallad som han lärde sig i ett gatukök i Smögen, krabburgare med spetskål, riskakor med sötsur sås, satayspett, munk med chokladgelé och mycket mera. Under hösten 2004 och våren 2005 sänder TV4 20 program om Marcus och hans mat, inspelade i Sverige och i New York.
Natur & Kultur 1 9127355772 -
Streetfood : recept av Marcus Samuelsson
Häftad bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2004. 176 sidor.
Mycket gott skick. Häftad med vikomslag. illustrerad
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127355774
- Titel
- Streetfood : recept av Marcus Samuelsson
- Författare
- Marcus Samuelsson - Bo Madestrand
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 176 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 19 x 241 mm Ryggbredd 175 mm
- Vikt
- 599 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Den svenske kocken Marcus Samuelsson har slagit igenom stort i New York. I Sverige är han bl a känd från TV4. Nu ger han ut en mycket personlig kokbok, inspirerad av etnisk gatumat från världens alla hörn. Gatumat är snabb, god och enkel att laga, och säger samtidigt mycket om ett lands kultur och matvanor. Boken vänder sig till både nybörjaren i köket och den redan inbitna matlagaren och innehåller ett 50-tal recept. De blandas med berättelser om gatukultur, om musik och om att laga gatumat hemma. När Marcus utbildade sig till kock arbetade han i köket på några av Europas bästa restauranger. Bakom kulisserna träffade han unga kockar från hela världen. När de var lediga lagade de husmanskost från sina hemländer åt varandra, men ibland åt de ute billig snabbmat, eftersom de inte hade så mycket pengar. Streetfood innehåller Marcus favoritrecept på snabbmat för dygnets alla timmar frukost, brunch, lunch, fika, middag och nattmat och det är mat från många platser i världen och alla kan laga den. Här finns recept på räksallad som han lärde sig i ett gatukök i Smögen, krabburgare med spetskål, riskakor med sötsur sås, satayspett, munk med chokladgelé och mycket mera. Under hösten 2004 och våren 2005 sänder TV4 20 program om Marcus och hans mat, inspelade i Sverige och i New York.
Natur & Kultur 1 9789127355774 -
En smakresa : Samuelsson, Marcus
Inbunden bok. TV4 AB. 1 uppl. 2005. 194 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Signerad av författaren
Förråd 1800Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9189406249
- Titel
- En smakresa : Samuelsson, Marcus
- Författare
- Marcus Samuelsson
- Förlag
- TV4 AB
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 194 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 242 x 278 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 1189 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- För Marcus Samuelsson är skapandet i köket inte så komplicerat. Han tar helt enkelt de maträtter och smaker han tycker om och skapar nya smaker och rätter att tycka om.
Maträtterna byggs upp av både smak, textur och estetik, för att få med så många sinnen som möjligt i upplevelsen vid bordet. Marcus mat är magisk i sin kombination av enkelhet och överraskningar.
Grunterna kommer från Smögen, Etiopien och New Yorkl och härifrån har han inspirerats av tre distinkta smaker: havet, traditionen och storstaden. En inspiration som tar oss på en lika märklig som välsmakande resa; sushin görs på sill, soppan innehåller mjölkchoklad och hans version av fish and chips kommer garanterat ingen engelsman att känna igen.
Spännande mat, men ändå enkel att göra.
– Tänk som en kock, laga mat som du brukar, menar Marcus.
I den här boken visar han att det inte är svårare än så. Bara godare.
Boken är utgiven av TV4 och distribueras av Bokförlaget Natur och Kultur.
Marcus Samuelsson är för den svenska publiken mest känd från TV4 Nyhetsmorgon, där han presenterat en lång rad uppskattade middagstips. För publiken i New York är han mer känd som stjärnkocken på Aquavit, en av stadens högst rankade restauranger.
TV4 AB 1 9189406249 -
Oui, chef!
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2012. 336 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100130121
- Titel
- Oui, chef!
- Författare
- Samuelsson, Marcus
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 336 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 145 x 219 mm Ryggbredd 26 mm
- Vikt
- 480 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I de trestjärniga franska köken gäller två enkla regler:1) Du får inte se recepten2) Du får inte göra felMarcus Samuelsson föddes i en fattig by i Etiopien och växte upp i Puketorp utanför Göteborg. Vid 17 års ålder slutade han med fotbollen och bestämde sig för att satsa allt på att bli köksmästare. Sju år senare utnämndes han till New Yorks bäste kock.För att bli bäst i världen måste man vara beredd att offra allt. Egentligen började allt med en enkel ritual. Som liten pojke brukade Marcus cykla till sin mormor för att hjälpa henne med middagen, ofta ugnsstekt kyckling eller fisk, alltid prima råvara, aldrig halvfabrikat. Det var där, i mormor Helgas enkla kök som han kom i kontakt med matlagningens grunder, och det var där hans nyfikenhet växte. Och alla de timmarna i hennes kök la sedan grunden till hans frarmgång. Det till synes enkla och vardagliga tillvägagångssätt som mormor Helga använde för att göra maten godare visade sig vara precis samma knep som stjärnkockar världen över använder. Kunskapen, knepen, lusten att pröva något nytt -- allt det fick han av mormor Helga.Rättframt och ärligt berättar Marcus Samuelsson, en av världens främsta kockar, om sin livsresa från folkhemmet till Vita huset. En berättelse om uppväxt och identitet, om att offra allt för en dröm och om mat. Framför allt om mat.
Albert Bonniers Förlag 9789100130121 -
Kryddpraktika : hjälpreda för kryddodlare
Inbunden bok. Stockholm : Carlsson. 1993. 205 sidor.
Mycket gott skick. pappband, 22*14 cm, illustrerad
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9177986598
- Titel
- Kryddpraktika : hjälpreda för kryddodlare
- Författare
- Samuelsson, Lars-Eric - Schenkmanis, Ulf - Marcus, Mia
- Förlag
- Stockholm : Carlsson
- Utgivningsår
- 1993
- Språk
- Svenska
Stockholm : Carlsson 9177986598 -
Aquavit c/o New York
Inbunden bok.
Mycket gott skick. B. Wahlström. 2004. 251 s. Förlagsband. 28 x 26cm. Pärmen har ett laminat veck på baksidan. Pärmen hel inte veckad. Rikt illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789132330940
- Titel
- Aquavit c/o New York
- Författare
- Marcus Samuelsson
- Förlag
- B Wahlströms
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 252 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 289 x 263 mm Ryggbredd 28 mm
- Vikt
- 1592 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Marcus Samuelsson är idag vår kanske främste ambassadör för det nya skandinaviska köket. Som 24-åring blev han kökschef på den berömda svenska restaurangen Aquavit i New York. År 2003 fick han utmärkelsen Best Chef in New York City och han är den yngste kock som någonsin förärats tre stjärnor i New York Times. Att han dessutom utsetts till en av USA:s fem mest eftertraktade ungkarlar gör honom inte mindre intressant i världens ögon. Aquavit har fått utmärkelsen Best Chef Cookbook i USA 2003.
Idag är Marcus delägare i Aquavit tillsammans med grundaren Håkan Swahn. I februari 2004 öppnade de en ny New York-restaurang, Riingo, med inriktning på japansk-amerikansk mat.
Hörnstenarna i Marcus Samuelssons matkonst är smak, utseende och konsistens. Mitt sätt att laga mat är smakdrivet, säger han själv. Grunden är skandinavisk även om influenser från världens olika kök och smaker ständigt påverkar och utvecklar hans kreativitet.
När Marcus skapade recepten till denna kokbok hade han två provlagare som satte stopp om recepten blev för avancerade för hemmakocken. Så även om många av rätterna känns sensationellt nyskapande är de gjorda för amatörkocken. Dessutom är många av recepten välkända för oss svenskar med Marcus personliga touche som extra krydda!
Boken har fått utmärkelsen "folkets röst" som bästa kokbok i tävlingen om Årets Svenska Måltidslitteratur 2004!
9789132330940 -
Red Rooster : matlagning i Harlem
Inbunden bok. Mondial. 2017. 384 sidor.
Nyskick. Titta gärna på våra andra böcker också - samma fraktpris oavsett antalet böcker du beställer av oss.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789188671073
- Titel
- Red Rooster : matlagning i Harlem
- Författare
- Samuelsson, Marcus
- Förlag
- Mondial
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 384 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 205 x 262 mm Ryggbredd 37 mm
- Vikt
- 1509 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Marcus Samuelsson föddes i en by i Etiopien och växte upp utanför Göteborg. Vid 17 års ålder slutade han med fotbollen och bestämde sig för att satsa allt på att bli köksmästare. Sju år senare utnämndes han till New Yorks bäste kock.
Han har drivit ett flertal krogar, men det är Red Rooster i Harlem som varit hans bas de senaste åren. Det är där han blandar smaker från hela världen till något helt unikt något han nu delar med sig av för första gången i denna fantastiska kokbok som spänner över en hel karriär.
Marcus tar oss med på en resa världen över och lär oss laga Harlemklassiker som Brown Butter Biscuits, Chicken and Waffle, Killer Collards, och munkar med sötpotatiscreme. Recepten varvas med essäer som förmedlar såväl historier som smaker från Harlems gator.
Mondial 9789188671073 -
Streetfood : recept av Marcus Samuelsson
Inbunden bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2004. 176 sidor.
Nyskick. Rikt illustr.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9127355772
- Titel
- Streetfood : recept av Marcus Samuelsson
- Författare
- Marcus Samuelsson - Bo Madestrand
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 176 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 19 x 241 mm Ryggbredd 175 mm
- Vikt
- 599 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Den svenske kocken Marcus Samuelsson har slagit igenom stort i New York. I Sverige är han bl a känd från TV4. Nu ger han ut en mycket personlig kokbok, inspirerad av etnisk gatumat från världens alla hörn. Gatumat är snabb, god och enkel att laga, och säger samtidigt mycket om ett lands kultur och matvanor. Boken vänder sig till både nybörjaren i köket och den redan inbitna matlagaren och innehåller ett 50-tal recept. De blandas med berättelser om gatukultur, om musik och om att laga gatumat hemma. När Marcus utbildade sig till kock arbetade han i köket på några av Europas bästa restauranger. Bakom kulisserna träffade han unga kockar från hela världen. När de var lediga lagade de husmanskost från sina hemländer åt varandra, men ibland åt de ute billig snabbmat, eftersom de inte hade så mycket pengar. Streetfood innehåller Marcus favoritrecept på snabbmat för dygnets alla timmar frukost, brunch, lunch, fika, middag och nattmat och det är mat från många platser i världen och alla kan laga den. Här finns recept på räksallad som han lärde sig i ett gatukök i Smögen, krabburgare med spetskål, riskakor med sötsur sås, satayspett, munk med chokladgelé och mycket mera. Under hösten 2004 och våren 2005 sänder TV4 20 program om Marcus och hans mat, inspelade i Sverige och i New York.
Natur & Kultur 1 9127355772 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789173939942
- Titel
- Störande elever korrigerande lärare : om regler, förväntningar och lärares åtgärder mot störande flickor och pojkar i klassrummet
- Författare
- Samuelsson, Marcus - Linköpings universitet. Institutionen för beteendevetenskap och lärande
- Utgivningsår
- 2019
- Språk
- Svenska
9789173939942 -
Oui, chef!
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2012. 336 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100130121
- Titel
- Oui, chef!
- Författare
- Samuelsson, Marcus
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 336 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 145 x 219 mm Ryggbredd 26 mm
- Vikt
- 480 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I de trestjärniga franska köken gäller två enkla regler:1) Du får inte se recepten2) Du får inte göra felMarcus Samuelsson föddes i en fattig by i Etiopien och växte upp i Puketorp utanför Göteborg. Vid 17 års ålder slutade han med fotbollen och bestämde sig för att satsa allt på att bli köksmästare. Sju år senare utnämndes han till New Yorks bäste kock.För att bli bäst i världen måste man vara beredd att offra allt. Egentligen började allt med en enkel ritual. Som liten pojke brukade Marcus cykla till sin mormor för att hjälpa henne med middagen, ofta ugnsstekt kyckling eller fisk, alltid prima råvara, aldrig halvfabrikat. Det var där, i mormor Helgas enkla kök som han kom i kontakt med matlagningens grunder, och det var där hans nyfikenhet växte. Och alla de timmarna i hennes kök la sedan grunden till hans frarmgång. Det till synes enkla och vardagliga tillvägagångssätt som mormor Helga använde för att göra maten godare visade sig vara precis samma knep som stjärnkockar världen över använder. Kunskapen, knepen, lusten att pröva något nytt -- allt det fick han av mormor Helga.Rättframt och ärligt berättar Marcus Samuelsson, en av världens främsta kockar, om sin livsresa från folkhemmet till Vita huset. En berättelse om uppväxt och identitet, om att offra allt för en dröm och om mat. Framför allt om mat.
Albert Bonniers Förlag 9789100130121 -
Aquavit c/o New York
Inbunden bok. B Wahlströms. 2004. 252 sidor.
Gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Illustrerad. 4:o.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789132330940
- Titel
- Aquavit c/o New York
- Författare
- Marcus Samuelsson
- Förlag
- B Wahlströms
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 252 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 289 x 263 mm Ryggbredd 28 mm
- Vikt
- 1592 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Marcus Samuelsson är idag vår kanske främste ambassadör för det nya skandinaviska köket. Som 24-åring blev han kökschef på den berömda svenska restaurangen Aquavit i New York. År 2003 fick han utmärkelsen Best Chef in New York City och han är den yngste kock som någonsin förärats tre stjärnor i New York Times. Att han dessutom utsetts till en av USA:s fem mest eftertraktade ungkarlar gör honom inte mindre intressant i världens ögon. Aquavit har fått utmärkelsen Best Chef Cookbook i USA 2003.
Idag är Marcus delägare i Aquavit tillsammans med grundaren Håkan Swahn. I februari 2004 öppnade de en ny New York-restaurang, Riingo, med inriktning på japansk-amerikansk mat.
Hörnstenarna i Marcus Samuelssons matkonst är smak, utseende och konsistens. Mitt sätt att laga mat är smakdrivet, säger han själv. Grunden är skandinavisk även om influenser från världens olika kök och smaker ständigt påverkar och utvecklar hans kreativitet.
När Marcus skapade recepten till denna kokbok hade han två provlagare som satte stopp om recepten blev för avancerade för hemmakocken. Så även om många av rätterna känns sensationellt nyskapande är de gjorda för amatörkocken. Dessutom är många av recepten välkända för oss svenskar med Marcus personliga touche som extra krydda!
Boken har fått utmärkelsen "folkets röst" som bästa kokbok i tävlingen om Årets Svenska Måltidslitteratur 2004!
B Wahlströms 9789132330940 -
Yes, Chef: A Memoir
Inbunden bok. Random House. 2012. 318 sidor.
ISBN 9780385342605
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. INBUNDEN Engelska, 2012-06-01
From a very early age, there was little question what Samuelsson was going to be when he grew up. This story chronicles his remarkable journey from Ethiopia to Sweden to some of the most demanding and cutthroat restaurants i läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKRandom House 9780385342605 -
Oui, chef!
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2012. 336 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100130121
- Titel
- Oui, chef!
- Författare
- Samuelsson, Marcus
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 336 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 145 x 219 mm Ryggbredd 26 mm
- Vikt
- 480 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I de trestjärniga franska köken gäller två enkla regler:1) Du får inte se recepten2) Du får inte göra felMarcus Samuelsson föddes i en fattig by i Etiopien och växte upp i Puketorp utanför Göteborg. Vid 17 års ålder slutade han med fotbollen och bestämde sig för att satsa allt på att bli köksmästare. Sju år senare utnämndes han till New Yorks bäste kock.För att bli bäst i världen måste man vara beredd att offra allt. Egentligen började allt med en enkel ritual. Som liten pojke brukade Marcus cykla till sin mormor för att hjälpa henne med middagen, ofta ugnsstekt kyckling eller fisk, alltid prima råvara, aldrig halvfabrikat. Det var där, i mormor Helgas enkla kök som han kom i kontakt med matlagningens grunder, och det var där hans nyfikenhet växte. Och alla de timmarna i hennes kök la sedan grunden till hans frarmgång. Det till synes enkla och vardagliga tillvägagångssätt som mormor Helga använde för att göra maten godare visade sig vara precis samma knep som stjärnkockar världen över använder. Kunskapen, knepen, lusten att pröva något nytt -- allt det fick han av mormor Helga.Rättframt och ärligt berättar Marcus Samuelsson, en av världens främsta kockar, om sin livsresa från folkhemmet till Vita huset. En berättelse om uppväxt och identitet, om att offra allt för en dröm och om mat. Framför allt om mat.
Albert Bonniers Förlag 9789100130121 -
Oui, chef!
Pocketbok. Bonnier Pocket. Förlagsny!. 2013. 336 sidor.
Nyskick. Förlagsny!
Från folkhemmet till Vita huset. En berättelse om uppväxt, identitet - och om mat
I de trestjärniga franska köken gäller två enkla regler:
1) Du får inte se recepten
2) Du får inte göra fel
Marcus Samuelsson föddes i en fattig by i läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174293241
- Titel
- Oui, chef!
- Författare
- Samuelsson, Marcus
- Förlag
- Bonnier Pocket
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 335 sidor
- Bandtyp
- Mått
- 110 x 178 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 188 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I de trestjärniga franska köken gäller två enkla regler:1) Du får inte se recepten2) Du får inte göra felMarcus Samuelsson föddes i en fattig by i Etiopien och växte upp i Puketorp utanför Göteborg. Vid 17 års ålder slutade han med fotbollen och bestämde sig för att satsa allt på att bli köksmästare. Sju år senare utnämndes han till New Yorks bäste kock.För att bli bäst i världen måste man vara beredd att offra allt. Egentligen började allt med en enkel ritual. Som liten pojke brukade Marcus cykla till sin mormor för att hjälpa henne med middagen, ofta ugnsstekt kyckling eller fisk, alltid prima råvara, aldrig halvfabrikat. Det var där, i mormor Helgas enkla kök som han kom i kontakt med matlagningens grunder, och det var där hans nyfikenhet växte. Och alla de timmarna i hennes kök la sedan grunden till hans frarmgång. Det till synes enkla och vardagliga tillvägagångssätt som mormor Helga använde för att göra maten godare visade sig vara precis samma knep som stjärnkockar världen över använder. Kunskapen, knepen, lusten att pröva något nytt -- allt det fick han av mormor Helga.Rättframt och ärligt berättar Marcus Samuelsson, en av världens främsta kockar, om sin livsresa från folkhemmet till Vita huset. En berättelse om uppväxt och identitet, om att offra allt för en dröm och om mat. Framför allt om mat.
Bonnier Pocket. Förlagsny! 9789174293241 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789100130121
- Titel
- Oui, chef!
- Författare
- Samuelsson, Marcus
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 336 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 145 x 219 mm Ryggbredd 26 mm
- Vikt
- 480 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I de trestjärniga franska köken gäller två enkla regler:1) Du får inte se recepten2) Du får inte göra felMarcus Samuelsson föddes i en fattig by i Etiopien och växte upp i Puketorp utanför Göteborg. Vid 17 års ålder slutade han med fotbollen och bestämde sig för att satsa allt på att bli köksmästare. Sju år senare utnämndes han till New Yorks bäste kock.För att bli bäst i världen måste man vara beredd att offra allt. Egentligen började allt med en enkel ritual. Som liten pojke brukade Marcus cykla till sin mormor för att hjälpa henne med middagen, ofta ugnsstekt kyckling eller fisk, alltid prima råvara, aldrig halvfabrikat. Det var där, i mormor Helgas enkla kök som han kom i kontakt med matlagningens grunder, och det var där hans nyfikenhet växte. Och alla de timmarna i hennes kök la sedan grunden till hans frarmgång. Det till synes enkla och vardagliga tillvägagångssätt som mormor Helga använde för att göra maten godare visade sig vara precis samma knep som stjärnkockar världen över använder. Kunskapen, knepen, lusten att pröva något nytt -- allt det fick han av mormor Helga.Rättframt och ärligt berättar Marcus Samuelsson, en av världens främsta kockar, om sin livsresa från folkhemmet till Vita huset. En berättelse om uppväxt och identitet, om att offra allt för en dröm och om mat. Framför allt om mat.
Albert Bonniers Förlag 9789100130121 -
Streetfood : recept av Marcus Samuelsson
Häftad bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2004. 176 sidor.
Nära nyskick. Rikt illustr.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9127355772
- Titel
- Streetfood : recept av Marcus Samuelsson
- Författare
- Marcus Samuelsson - Bo Madestrand
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 176 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 19 x 241 mm Ryggbredd 175 mm
- Vikt
- 599 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Den svenske kocken Marcus Samuelsson har slagit igenom stort i New York. I Sverige är han bl a känd från TV4. Nu ger han ut en mycket personlig kokbok, inspirerad av etnisk gatumat från världens alla hörn. Gatumat är snabb, god och enkel att laga, och säger samtidigt mycket om ett lands kultur och matvanor. Boken vänder sig till både nybörjaren i köket och den redan inbitna matlagaren och innehåller ett 50-tal recept. De blandas med berättelser om gatukultur, om musik och om att laga gatumat hemma. När Marcus utbildade sig till kock arbetade han i köket på några av Europas bästa restauranger. Bakom kulisserna träffade han unga kockar från hela världen. När de var lediga lagade de husmanskost från sina hemländer åt varandra, men ibland åt de ute billig snabbmat, eftersom de inte hade så mycket pengar. Streetfood innehåller Marcus favoritrecept på snabbmat för dygnets alla timmar frukost, brunch, lunch, fika, middag och nattmat och det är mat från många platser i världen och alla kan laga den. Här finns recept på räksallad som han lärde sig i ett gatukök i Smögen, krabburgare med spetskål, riskakor med sötsur sås, satayspett, munk med chokladgelé och mycket mera. Under hösten 2004 och våren 2005 sänder TV4 20 program om Marcus och hans mat, inspelade i Sverige och i New York.
Natur & Kultur 1 9127355772 -
En smakresa : Samuelsson, Marcus
Inbunden bok. TV4 AB. 2002. 194 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789189406247
- Titel
- En smakresa : Samuelsson, Marcus
- Författare
- Marcus Samuelsson
- Förlag
- TV4 AB
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 194 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 242 x 278 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 1189 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- För Marcus Samuelsson är skapandet i köket inte så komplicerat. Han tar helt enkelt de maträtter och smaker han tycker om och skapar nya smaker och rätter att tycka om.
Maträtterna byggs upp av både smak, textur och estetik, för att få med så många sinnen som möjligt i upplevelsen vid bordet. Marcus mat är magisk i sin kombination av enkelhet och överraskningar.
Grunterna kommer från Smögen, Etiopien och New Yorkl och härifrån har han inspirerats av tre distinkta smaker: havet, traditionen och storstaden. En inspiration som tar oss på en lika märklig som välsmakande resa; sushin görs på sill, soppan innehåller mjölkchoklad och hans version av fish and chips kommer garanterat ingen engelsman att känna igen.
Spännande mat, men ändå enkel att göra.
– Tänk som en kock, laga mat som du brukar, menar Marcus.
I den här boken visar han att det inte är svårare än så. Bara godare.
Boken är utgiven av TV4 och distribueras av Bokförlaget Natur och Kultur.
Marcus Samuelsson är för den svenska publiken mest känd från TV4 Nyhetsmorgon, där han presenterat en lång rad uppskattade middagstips. För publiken i New York är han mer känd som stjärnkocken på Aquavit, en av stadens högst rankade restauranger.
TV4 AB 9789189406247 -
En smakresa : Samuelsson, Marcus
Inbunden bok. TV4 AB. 1 uppl. 2005. 194 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. illustrerad
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9189406249
- Titel
- En smakresa : Samuelsson, Marcus
- Författare
- Marcus Samuelsson
- Förlag
- TV4 AB
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 194 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 242 x 278 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 1189 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- För Marcus Samuelsson är skapandet i köket inte så komplicerat. Han tar helt enkelt de maträtter och smaker han tycker om och skapar nya smaker och rätter att tycka om.
Maträtterna byggs upp av både smak, textur och estetik, för att få med så många sinnen som möjligt i upplevelsen vid bordet. Marcus mat är magisk i sin kombination av enkelhet och överraskningar.
Grunterna kommer från Smögen, Etiopien och New Yorkl och härifrån har han inspirerats av tre distinkta smaker: havet, traditionen och storstaden. En inspiration som tar oss på en lika märklig som välsmakande resa; sushin görs på sill, soppan innehåller mjölkchoklad och hans version av fish and chips kommer garanterat ingen engelsman att känna igen.
Spännande mat, men ändå enkel att göra.
– Tänk som en kock, laga mat som du brukar, menar Marcus.
I den här boken visar han att det inte är svårare än så. Bara godare.
Boken är utgiven av TV4 och distribueras av Bokförlaget Natur och Kultur.
Marcus Samuelsson är för den svenska publiken mest känd från TV4 Nyhetsmorgon, där han presenterat en lång rad uppskattade middagstips. För publiken i New York är han mer känd som stjärnkocken på Aquavit, en av stadens högst rankade restauranger.
TV4 AB 1 9189406249 -
Streetfood : recept av Marcus Samuelsson
Häftad bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2004. 176 sidor.
Nyskick. NYSKICK
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9127355772
- Titel
- Streetfood : recept av Marcus Samuelsson
- Författare
- Marcus Samuelsson - Bo Madestrand
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 176 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 19 x 241 mm Ryggbredd 175 mm
- Vikt
- 599 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Den svenske kocken Marcus Samuelsson har slagit igenom stort i New York. I Sverige är han bl a känd från TV4. Nu ger han ut en mycket personlig kokbok, inspirerad av etnisk gatumat från världens alla hörn. Gatumat är snabb, god och enkel att laga, och säger samtidigt mycket om ett lands kultur och matvanor. Boken vänder sig till både nybörjaren i köket och den redan inbitna matlagaren och innehåller ett 50-tal recept. De blandas med berättelser om gatukultur, om musik och om att laga gatumat hemma. När Marcus utbildade sig till kock arbetade han i köket på några av Europas bästa restauranger. Bakom kulisserna träffade han unga kockar från hela världen. När de var lediga lagade de husmanskost från sina hemländer åt varandra, men ibland åt de ute billig snabbmat, eftersom de inte hade så mycket pengar. Streetfood innehåller Marcus favoritrecept på snabbmat för dygnets alla timmar frukost, brunch, lunch, fika, middag och nattmat och det är mat från många platser i världen och alla kan laga den. Här finns recept på räksallad som han lärde sig i ett gatukök i Smögen, krabburgare med spetskål, riskakor med sötsur sås, satayspett, munk med chokladgelé och mycket mera. Under hösten 2004 och våren 2005 sänder TV4 20 program om Marcus och hans mat, inspelade i Sverige och i New York.
Natur & Kultur 1 9127355772 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789174293241
- Titel
- Oui, chef!
- Författare
- Samuelsson, Marcus
- Förlag
- Bonnier Pocket
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 335 sidor
- Bandtyp
- Mått
- 110 x 178 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 188 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I de trestjärniga franska köken gäller två enkla regler:1) Du får inte se recepten2) Du får inte göra felMarcus Samuelsson föddes i en fattig by i Etiopien och växte upp i Puketorp utanför Göteborg. Vid 17 års ålder slutade han med fotbollen och bestämde sig för att satsa allt på att bli köksmästare. Sju år senare utnämndes han till New Yorks bäste kock.För att bli bäst i världen måste man vara beredd att offra allt. Egentligen började allt med en enkel ritual. Som liten pojke brukade Marcus cykla till sin mormor för att hjälpa henne med middagen, ofta ugnsstekt kyckling eller fisk, alltid prima råvara, aldrig halvfabrikat. Det var där, i mormor Helgas enkla kök som han kom i kontakt med matlagningens grunder, och det var där hans nyfikenhet växte. Och alla de timmarna i hennes kök la sedan grunden till hans frarmgång. Det till synes enkla och vardagliga tillvägagångssätt som mormor Helga använde för att göra maten godare visade sig vara precis samma knep som stjärnkockar världen över använder. Kunskapen, knepen, lusten att pröva något nytt -- allt det fick han av mormor Helga.Rättframt och ärligt berättar Marcus Samuelsson, en av världens främsta kockar, om sin livsresa från folkhemmet till Vita huset. En berättelse om uppväxt och identitet, om att offra allt för en dröm och om mat. Framför allt om mat.
Bonnier Pocket 9789174293241 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789174293241
- Titel
- Oui, chef!
- Författare
- Samuelsson, Marcus
- Förlag
- Bonnier Pocket
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 335 sidor
- Bandtyp
- Mått
- 110 x 178 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 188 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I de trestjärniga franska köken gäller två enkla regler:1) Du får inte se recepten2) Du får inte göra felMarcus Samuelsson föddes i en fattig by i Etiopien och växte upp i Puketorp utanför Göteborg. Vid 17 års ålder slutade han med fotbollen och bestämde sig för att satsa allt på att bli köksmästare. Sju år senare utnämndes han till New Yorks bäste kock.För att bli bäst i världen måste man vara beredd att offra allt. Egentligen började allt med en enkel ritual. Som liten pojke brukade Marcus cykla till sin mormor för att hjälpa henne med middagen, ofta ugnsstekt kyckling eller fisk, alltid prima råvara, aldrig halvfabrikat. Det var där, i mormor Helgas enkla kök som han kom i kontakt med matlagningens grunder, och det var där hans nyfikenhet växte. Och alla de timmarna i hennes kök la sedan grunden till hans frarmgång. Det till synes enkla och vardagliga tillvägagångssätt som mormor Helga använde för att göra maten godare visade sig vara precis samma knep som stjärnkockar världen över använder. Kunskapen, knepen, lusten att pröva något nytt -- allt det fick han av mormor Helga.Rättframt och ärligt berättar Marcus Samuelsson, en av världens främsta kockar, om sin livsresa från folkhemmet till Vita huset. En berättelse om uppväxt och identitet, om att offra allt för en dröm och om mat. Framför allt om mat.
Bonnier Pocket 9789174293241
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn