-
Våra älskade kräftor : från bur till bord
Bäckström, 2003 Cartonnage, 119s. 23,5x21,5cm, 669g. Färgillustrerad.
Mycket gott skick. ISBN 9189394151. När augustimörkret faller är det kräftornas tid. Iförda roliga hattar och haklappar njuter vi av dillkokta kräftor och över oss lyser augustimånen och färggranna papperslyktor. Vi sjunger en och annan nubbevisa och skålar med varandra. läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9189394151
- Titel
- Våra älskade kräftor : från bur till bord
- Författare
- Fürst, Magnus - Törngren, Kerstin
- Förlag
- Stockholm : Bäckström
- Utgivningsår
- 2003
- Språk
- Svenska
9189394151 -
Det nya svenska köket
Forum, 1987 Inbunden, skyddsomslag, 222s. 27x20cm, 976g. Illustrerad.
Mycket gott skick. ISBN 9137093738.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9137093738
- Titel
- Det nya sv.
- Författare
- Lingström, Christer - Sandberg, Marianne - Paulsson, Lars
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 1987
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1100 g
- Språk
- Svenska
9137093738 -
Leifs utvalda
Norstedt, 2014
Klotband, 168s. 21x22cm, 658g.
Rikt färgfotoillustrerad.Gott skick.
ISBN 9789113064048.Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113064048
- Titel
- Leifs utvalda
- Författare
- Mannerström, Leif - Yeh, Tomas
- Förlag
- Stockholm : Norstedt
- Utgivningsår
- 2014
- Språk
- Svenska
9789113064048 -
Die geheimen Rezepte des Herrn Thuilier oder...
Hallwag Verlag Bern und Stuttgart, 1981. Inbunden, transparent skyddsomslag, 234s. 21x19cm, 596g. Illustrerad.
ISBN 3444102909
Mycket gott skick. Tysk text. ISBN 3444102909. Kokbok med recept som har varit hemliga.
Baksidestext:
Unter den großen Köchen Frankreichs genießt Raymond Thuilier ein besonderes Ansehen. Im Herzen der Provence, in Les Baux, dem Lande der Dichter Daudet und Mistral, führt läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK3444102909 -
Manna : en medveten kokbok
Langenskiöld, 2005 Hft, mjuka pärmar. 168s. 24x17cm, 558g. Färgfotoillustrerad.
Mycket gott skick. ISBN 9197571806.
Vinnare i kategorin Livsstilslitteratur i Grythyttan 2005! Den prisbelönta kocken Carola Magnusson presenterar här mat som inte bara är god mot smaklökarna utan också för vår jord. Ett ekologiskt koncept, festligt och gott så långt ifrå läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9197571806
- Titel
- Manna - en medveten kokbok
- Författare
- Bille, Karin
- Förlag
- Bokförlaget Langenskiöld
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 168 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 170 x 240 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 552 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vinnare i kategorin Livsstilslitteratur i Grythyttan 2005!
Den prisbelönta kocken Carola magnusson presenterar här mat som inte bara är god mot smaklökarna utan också för vår jord. Ett ekologiskt koncept, festligt och gott så långt ifrån det foträta man kan komma. Med underbara bilder, frestande recept och tänkvärd läsning blir Manna en heltäckande och annorlunda kokbok och en ny upplevelse för dig som älskar mat och vill äta dig till en bättre värld.
9197571806 -
Schücks vintermat
Bonnier Alba, 1999, Kartonnage, 208, 22,5x16cm, 614g. Illustrerad.
Mycket gott skick. ISBN 9134519068. Mat som går fort att laga, smakar gott och är vacker att titta på. Sådan är min mat, skriver Cathrine Schück i sin bok.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9134519068
- Titel
- Schücks vintermat
- Författare
- Schück, Cathrine - Håkansson, Albert - Watz, Birgitta
- Förlag
- Stockholm : Bonnier Alba
- Utgivningsår
- 1997
- Språk
- Svenska
9134519068 -
Barnmatsboken : goda matvanor tidigt i livet
Semper, [2008?]
Hft. 151s. 19x13cm, 228g.
Illustrerad.Gott skick.
Barnmatsboken handlar om barn och mat de första åren. Vi på Semper vet att frågorna är många speciellt när det handlar om första barnet men säkert har du funderingar vare sig du är första-, andra- eller tredjegångsförälder. … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
Barnmatsboken : goda matvanor tidigt i livet
Semper, [2008?] Hft. 151s. 19x12,5cm, 226g.
Rikt färgfotoillustrerad.Mycket gott skick.
Barnmatsboken handlar om barn och mat de första åren. Vi på Semper vet att frågorna är många speciellt när det handlar om första barnet men säkert har du funderingar vare sig du är första-, andra- eller tredjegångsförälder. … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
Italienska inviter : gastronomiska utflykter
Rabén Prisma, 1994 Inbunden, 190s. ca 25x20cm, 784g. Färgfotoillustrerad.
Mycket gott skick. ISBN 915182650X.
Gastronomiska utflykter En kulinarisk resa genom norra Italien. Skinkor, ostar, vin och olivolja från toscanska slott och gårdar. Och naturligtvis bjuds vi på de bästa recepten från Medelhavsköket. … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 915182650X
- Titel
- Italienska inviter : gastronomiska utflykter med Siv och Key L Nilson
- Författare
- Nilson, Siv - Nilson, Key L. - Nilson, Key L. 1938-2002
- Förlag
- Stockholm : Rabén Prisma
- Utgivningsår
- 1994
- Språk
- Svenska
915182650X -
La cuisine luxembourgeoise daujourd hui ( D'a...
RTL 2003. Cartonnage, 153s. 25,5x19,5cm, 763g. Rikt färgfotoillustrerad.
ISBN 2879540933
Mycket gott skick. Fransk text. ISBN 2879540933.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK2879540933 -
Helt naturligt : mat med lågt GI
Bokförl. DN, 2004 Inbunden, skyddsomslag, 158s. 25x20cm, 779g. Illustrerad.
Mycket gott skick. ISBN 9175885239.
Mat med lågt GI (glykemiskt index) är det vi bör satsa på för att må bättre. I stora drag betyder det att vi bör äta fullkornsris, magert kött, fullkornspasta, fet fisk, grönsaker, baljväxter, rotfrukter, fullkornsbröd, omättat fett, f läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9175885239
- Titel
- Helt naturligt : mat med lågt GI
- Författare
- Schück, Cathrine
- Förlag
- Bokförlaget DN
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 199 x 252 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 775 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Mat med lågt GI (glykemiskt index) är det vi bör satsa på för att må bättre. I stora drag betyder det att vi bör äta fullkornsris, magert kött, fullkornspasta, fet fisk, grönsaker, baljväxter, rotfrukter, fullkornsbröd, omättat fett, frukt. Enkelt, klart och okomplicerat berättar Cathrine Schück om hur hon själv helst äter. Boken är full av tips, knep och spännande recept som kan passa hela familjen. Lämpliga frukostar, sunda luncher, trevlig utflyktsmat, enkla mellanmål och välkomponerade middagar här finns den goda maten för alla människor och för alla tillfällen. Ett plock ur den frestande receptsamlingen: Mallorcaomelett, bulgursallad, majssoppa, tomatsoppa, blomkål polonaise, kycklingklubbor med timjan och citron, laxburgare med chilidressing, bakade rödbetor med chèvre, falafelbullar på endivebädd, marinerade kalkonspett, buljongkokt kyckling med gremolata, böncurry med fullkornsris, ugnsbakad lax med timjanstekta gurkmånar, kalkongryta med vita bönor, flintastek på lamm och potatissallad med broccoli, pasta med svamp, lammfilé med kantareller och äpplen, fiskpaket med grönsaker, lammfärsbiffar med tomater och timjan, ugnsbakade grönsaker och rotfrukter, wokade sallader, rabarberkräm, jordgubbsgazpacho, björnbärsglass, päron i bärsås. Helt naturligt innehåller helt enkelt balanserad mat som inte är svår att laga och som håller humöret på topp och blodsockret på en jämn nivå.Cathrine Schück är kock, matskribent och lic. kostrådgivare med specialinriktning på vikt och hälsa. Hon medverkar i Elle à la carte, Buffé samt i dags- och veckopress. Har skrivit en rad kokböcker, bland dem Schücks Sommar, Schücks Vinter, Schücks Gröna och Schücks Honungsmat. Cathrine Schück kommer under hösten 2003 att presentera mat i TV4:s morgonprogram.
9175885239 -
Meze : smårätter från Grekland och Libanon
Bonnier impact, 2006. Inbunden, skyddsomslag,
64s. 20x20cm, 369g.
Rikt färgfotoillustrerad.Mycket gott skick.
ISBN 9789185605040.
En grekisk eller libanesisk meze är antingen en enkel rätt serverad som den är eller en del av en större måltid. Det kan vara en liten tallrik oliver eller fetaost med olivolja och oregano, men det kan också vara något mer mättan läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185605040
- Titel
- Meze : smårätter från Grekland och Libanon
- Författare
- Salaman, Rena
- Förlag
- Bonnier Impact
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 64 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En grekisk eller libanesisk meze är antingen en enkel rätt serverad som den är eller en del av en större måltid. Det kan vara en liten tallrik oliver eller fetaost med olivolja och oregano, men det kan också vara något mer mättande som kebab med lamm eller kyckling.Den grekiska matskribenten Rena Salaman älskar de här läckerheterna och berättar på ett personligt sätt hur man tillagar dem, från minsta tilltugg till en hel buffé.I kapitlet Dipsåser och sallader kan du hitta krämig hummus, avsvalkande tzatziki och tabbouleh. Pröva på härliga recept i Ost och småpajer, som spanakotyropitta (spenat- och ostpaj) eller sambusak (kryddiga köttpajer).En meze av Bönor och grönsaker är en fröjd, och en nyttig sådan. Bland favoriterna finns gigandes (stora vita bönor med vitlök och tomat), liksom vegetariska klassiker som falafel, dolmades (vindolmar) och imam bayildi (ugnsbakad aubergine med vitlök och tomat).Bland rätterna i Fisk och skaldjur märks färska musslor med saffran och citron, och grillade tonfiskspett, men vill du hellre ha Kött och fågel kan du pröva kycklingkebab eller keftedes (stekta köttbullar).
9789185605040 -
Glutenfritt är gott : en bakbok för hela fami...
Lind & Co, 2013 Inbunden, 99s.
20x19cm, 351g. Rikt färgfotoillustrerad.
Mycket fint skick. ISBN 9789174612004.
År 2005 fick författaren Martin Svensson reda på att hans son Colin var glutenallergiker. Det innebar en stor omställning för familjen och de läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174612004
- Titel
- Glutenfritt är gott : en bakbok för hela familjen
- Författare
- Martin Svensson
- Förlag
- Lind & Co
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 99 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 190 x 198 mm Ryggbredd 11 mm
- Vikt
- 424 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- År 2005 fick författaren Martin Svensson reda på att hans son Colin var glutenallergiker. Det innebar en stor omställning för familjen och det visade sig snart att det rådande utbudet var ett av hindren. Det glutenfria brödet och de glutenfria bullarna som låg vakuumförpackade på hyllorna i mataffären var inte ett bra alternativ. Colin tyckte inte om det och slutade äta bröd och Martin kunde inte klandra honom. Han skulle själv inte frivilligt äta de produkterna.
Därför lärde sig Martin att baka eget glutenfritt bröd. Det visade sig vara både roligare och lättare än han trott, och resultat blev så gott att hela familjen idag äter hembakt bröd utan gluten. De upptäckte nämligen att de mår bättre av den dieten - en erfarenhet de delar med bland andra golfaren Michelle Wie och tennisstjärnan Novak Djokovic.
I USA köper över en femtedel av befolkningen, av olika anledningar, glutenfria produkter. Det glutenfria sortimentet har 2008-2012 ökat med 28 procent per år. Många företag har hoppat på tåget och utvecklingen pekar mot ett fortsatt växande utbud av glutenfria bakprodukter i affärerna och mot en ökande medvetenhet om vinsterna för folkhälsan med en glutenfri kost.
Glutenintolerans är ett folkhälsoproblem som uppmärksammas allt mer, och i takt med att allt fler diagnostiseras som glutenintoleranta växer behovet av bra glutenfritt bröd. I det sammanhanget fyller den här boken sin funktion som inspirationskälla.
Glutenfritt är gott är boken för alla familjer där en eller flera personer är glutenallergiker. Det är också boken för alla som vill lära sig att baka både hälsosamt och gott!
MARTIN SVENSSON har på Känguru tidigare utkommit med Knacka tre gånger - och andra spökhistorier (2012). På Lind & Co finns även hans vuxenromaner Hej! Mitt namn var Elton Persson (2007) och Din heder (2009). Våren 2013 gav han ut Min första bakbok.
9789174612004 -
Sanders gästabud
1993 Pappband med skyddsomslag, 128s. 27,5x21,5cm, 758g. Rikt färgfotoillustrerad.
Mycket gott skick. ISBN 9163020068. Han är självlärd som kock och började redan som liten med envetna studier av Prinsessornas Kokbok hemma i barndomens kronotorp i Myrheden. Hans matkunnande bottnar i ett både sinnligt och filosofiskt förhållande till mat och matlagning. läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9163020068
- Titel
- Sanders gästabud
- Författare
- Johansson, Sander - Lundquist, Marie - Ringqvist, Tomas - Gröna Konsum
- Förlag
- Stockholm : Gröna Konsum
- Utgivningsår
- 1993
- Språk
- Svenska
9163020068 -
New great dishes of the world
Boxtree, 1997 Inbunden, skyddsomslag, 256s.
29x23cm, 1432g.
Rikt färgfotoillustrerad. Gott skick, skyddsomslaget har några ytliga repor. Engelsk text.
ISBN 0752210599.
A sequel to the 1963 publication, "Great Dishes of the World", which became an int läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 0752210599
- Titel
- New great dishes of the world
- Författare
- Carrier, Robert
- Förlag
- London : Boxtree
- Utgivningsår
- 1997
- Språk
- English
0752210599 -
Våra älskade kräftor : från bur till bord
Bäckström, 2003 Inbunden, 119s.
23,5x21,5cm, 658g.
Rikt färgfotoillustrerad.
Mycket gott skick, stämpel Recensionsex. på
försättsbladet. ISBN 9189394151.
När augustimörkret faller är det kräftornas tid. Iförda roliga hattar och haklappar njuter vi a läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9189394151
- Titel
- Våra älskade kräftor : från bur till bord
- Författare
- Fürst, Magnus - Törngren, Kerstin
- Förlag
- Stockholm : Bäckström
- Utgivningsår
- 2003
- Språk
- Svenska
9189394151 -
Presenter från köket
Egmond Richter AB, 2000
Kartonnage, 63s. 28x21cm, 508g.
Rikt färgillustrerad.Mycket gott skick.
ISBN 9177093445.Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9177093445
- Titel
- Presenter från köket
- Författare
- Leslie Downey
- Förlag
- Damm Förlag AB
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 64 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 214 x 280 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 506 g
- Språk
- Svenska
9177093445 -
Duka upp : idébok : enkelt och effektfullt, t...
Semic, 2004 Kartonnage, 46s. 26,5x20cm,
308g. Rikt färgfotoillustrerad.
Mycket gott skick. ISBN 9155231675.
I flera år har intresset för mat och matlagning ökat och vi har fått idéer genom receptblad, matböcker och tv-kockar. Nu tar vi nästa steg och läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9155231675
- Titel
- Duka upp
- Författare
- Ekehjelm, Lisa
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 46 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 201 x 266 mm Ryggbredd 8 mm
- Vikt
- 314 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I flera år har intresset för mat och matlagning ökat och vi har fått idéer genom receptblad, matböcker och tv-kockar. Nu tar vi nästa steg och sätter fokus på hur maten bäst ska komma till sin rätt, hur vi gör bordet så inbjudande och trivsamt som möjligt. I Duka upp finns inspiration till måltider av alla de slag, hela året - från Alla hjärtans dag till jul - och idéer om hur man med enkla medel gör bordet inbjudande. Man kan fixa det lilla extra både när man äter ensam, på tu man hand eller när många samlas runt bordet. Massor av inspirerande färgbilder!Ur innehållet:* Bind många små buketter av ängsblommor eller vitsippor och gör en perfekt jättebukett för matbordet.* Borra många hål i halloweenpumpan och stoppa in ljusslingan från julfirandet* Gör egna duktyngder av stenar och vanthållare!* Bjud på brunch och duka på dagstidningar reseannonserna eller nöjessidorna t ex istället för duk* Lägg is direkt på bordet och ställ ut små snapsflaskor när det är kräftskiva i trädgården* Skär en stor vattenmelon till en fruktkorg och fyll den med frukt och bär det blir en fantastisk bordsdekoration och samtidigt perfekt dessert till sommarfesten* Plocka blommor och blad och bär i trädgården och i skogen. Gör placeringskort av gröna blad m m
9155231675 -
Vad markerna ger
Norstedt, 1996 Pappband, 168s. 22x14cm, 358g. Illustrerad med teckningar.
Mycket gott skick. ISBN 9119612222.
Klassiker från 1966 i ny utgåva.Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9119612222
- Titel
- Vad markerna ger
- Författare
- Haglund, Elsa
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 1996
- Omfång
- 168 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 350 g
- Språk
- Svenska
9119612222 -
Smulpajer : nya och gamla favoriter för smulä...
ICA 2009 Inbunden, 64s. 21,5x21,5cm,
371g. Rikt färgfotoillustrerad.
Mycket fint skick. ISBN 9789153427742.
Alla kan baka smulpaj, det kräver varken mycket tid eller större ansträngning. Tänk så gott det är med en klassisk smulpaj med rabarber eller ä läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153427742
- Titel
- Smulpajer : nya och gamla favoriter för smulälskaren
- Författare
- Maria Öhrn
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 64 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 217 x 217 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 398 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Alla kan baka smulpaj, det kräver varken mycket tid eller större ansträngning. Tänk så gott det är med en klassisk smulpaj med rabarber eller äpplen, serverad med glass, grädde eller vaniljsås. Ändå kan både fyllningen och degen varieras i det oändliga! Aprikoser passar fint tillsammans med jordgubbar och lime. Vetemjölet kan bytas mot grahamsmjöl, kruskakli och havregryn. Vit choklad i smuldegen ger ett lite karamelligt täcke och en ton av vanilj. Här finns även recept utan smör, vilket passar laktosintoleranta och veganer. Smulor kan också användas i andra former: till rabarberbakelser med mandelsmulor, frukostfras och kladdkaka med smulig chokladtopping.
9789153427742 -
Vardagsmat utan stress
Semic, 2006 Inbunden, 96s.
22x21,5cm, 456g.
Rikt färgfotoillustrerad.Mycket gott skick.
ISBN 9155233813.
En bok som hjälper dig att göra vardagen både enklare och mycket roligare- utan stress!
Med den här boken till hjälp blir vardagsmatlagningen trevlig och lättsam- och maten garanterat läcker! Den är en oumbärlig hjälpreda när det läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9155233813
- Titel
- Vardagsmat utan stress
- Författare
- Nilsson, Eja
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 96 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En bok som hjälper dig att göra vardagen både enklare och mycket roligare - utan stress!Med den här boken till hjälp blir vardagsmatlagningen trevlig och lättsam - och maten garanterat läcker! Den är en oumbärlig hjälpreda när det drar ihop sig till middag till vardags. Soppor, fågel, köttfärs, fisk, pasta och vegetariskt... Med den här boken till hands kan man också bjuda in gäster - utan alltför mycket besvär! Här hittar du mängder av fiffiga genvägar och tips och förstås massor av läcker och lättlagad mat. Du sparar både tid, pengar och energi. Med många härliga och frestande färgbilder.Eja Nilsson är journalist, matskribent och författare till ett flertal kokböcker. Hon är mycket intresserad av kulturhistoria och resor. På Bokförlaget Semic gav hon 2005 ut Sill, ägg och nubbe.
9155233813 -
En god jul
Max Ström, 2005 Inbunden, 223s. 28x22cm,
1294g. Rikt färgfotoillustrerad.
Mycket gott skick. (Fraktkostnad 39kr, B-post inrikes, idag 2015-02-09, reservation för postens framtida prisförändringar) ISBN 9171260153.
Julen är en högtid som präglas av samv läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9171260153
- Titel
- En God Jul
- Författare
- Landqvist, Malin
- Förlag
- Max Ström
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 223 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 221 x 279 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 1288 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Julen är en högtid som präglas av samvaro och god mat. Men måste julbordet se ut som det alltid har gjort? Malin Landqvist och Kalle Landqvist har gjort en nyskapande kokbok med ett hundratal recept . Här finns nya och spännande inslag som filodegsknyten med getost, honung och färska fikon, saffransdoftande grönsakscasserole samt fyllda apelsiner med marängtäcke. Men här finns också klassiska rätter som sill, julskinka och Janssons frestelse. Och förutom hemgjord glögg får vi bl a recept på en julröd varm tranbärsdrink. Här finns även julgodis, bakverk, bröd och hela menyförslag. Det här är den heltäckande julboken för det moderna svenska köket!Malin Landqvist och Kalle Landqvist är syskon och har i flera år arbetat tillsammans med att förnya det klassiska svenska köket. De medverkar kontinuerligt i bl a Allt om Mat och Elle à la Carte. De är dessutom matskribenter i tidningen Vi.
9171260153 -
Den goda julen : Christer Lingströms bästa ju...
Ica, 2005 Inbunden, 111s. 28x24cm,782g.
Rikt färgfotoillustrerad.Mycket gott skick. ISBN 9153426371.
Den goda julen är en julkokbok där Christer Lingström bjuder på alla de klassiska rätterna på julbordet. Från sillar, laxar, korvar, syltor och julskinka. Rödkål och brunkål, sallader och citronomelett. Pepparkakor och mandelmusslor, mu läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9153426371
- Titel
- Den goda julen : Christer Lingströms bästa julrecept
- Författare
- Christer Lingström - Tomas Tengby
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 111 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 236 x 278 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 762 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Den goda julen är en julkokbok där Christer Lingström bjuder på alla de klassiska rätterna på julbordet. Från sillar, laxar, korvar, syltor och julskinka. Rödkål och brunkål, sallader och citronomelett. Pepparkakor och mandelmusslor, mustvörtbröd och knäckebröd. Ris à la Malta, saffransparfait, kokosglass och julgröt. Knäckris och chokladkola, pepparkakstryfflar och trillingnöt. Därtill glögg, krogens mumma, tomtens toddy och kryddat brännvin.
Edsbacka Krog har sina kulinariska rätter i den svenska husmanskosten och de svenska råvarorna. Därför är det självklart att julbordet spelar en viktig och framträdande roll.
Redan år 1626 utfärdade Sveriges konung Gustav 11 Adolf privilegiebrev till den förste krögaren på Edsbacka Krog. Sedan drevs här krog i 250 år. Under mer än 100 år var det annan verksamhet i huset, men 1983 öppnade den 25 årige Christer Lingström åter krog i huset. Idag är Edsbacka Krog världsberömd och Sveriges enda restaurang med två stjärnor i aktade Guide Michelin och Christer Lingström en av Sveriges främsta kockar.
9153426371 -
Allemans bok om att safta, sylta, frysa och t...
LiberFörlag, 1979. Hft. 96s. 20x15cm, 185g. Illustrerad.
Mycket gott skick. Originaltitel: Preserving food. ISBN 9138034123.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9138034123
- Titel
- Allemans bok om att safta, sylta, frysa och torka : [en praktisk vägledning för den vetgirige]
- Författare
- Dotter, Pamela - Knös, Kitty - Thermaenius-Göransson, Maj
- Förlag
- Stockholm : LiberFörlag
- Språk
- Svenska
9138034123 -
Carolas ekokök : mat som smakar på riktigt
Langenskiöld, 2008 Tryckt för ikea. Inbunden, 191s. 26x21cm, 907g. Rikt fotoillustrerad. Mycket fint skick. ISBN 9789197668057.
Carola Magnusson är en av de bästa kvinnliga kokboksförfattarna i världen och dessutom mattant. Hon har gjort ekoköket känt oc läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197668057
- Titel
- Carolas ekokök : mat som smakar på riktigt
- Författare
- Magnusson, Carola
- Förlag
- Bokförlaget Langenskiöld
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 191 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 204 x 254 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 905 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Carola Magnusson är en av de bästa kvinnliga kokboksförfattarna i världen och dessutom mattant. Hon har gjort ekoköket känt och älskat. Hennes anhängare finns bland kräsna matrecensenter, miljömedvetna forskare och bland barnen på Katarina Norra skola, Katarina Södra skola och Alfaskolan i Stockholmsområdet. Orsaken är enkel. Att äta vad Carola Magnusson ställer fram är att uppleva mat på riktigt och på nytt. Kanske beror det på att Carolas mat gör gott för både kroppen och för jorden. Hon visar dig hur enkelt det är att laga god mat mat som är nyttig, som inte skadar naturen och som är god på riktigt. En av de starkaste trenderna idag är att leva ekochict: på ett sätt som är hållbart och nyttigt. Carolas mat har varit föregångare för den ekochica livsstilen. Våra barn har felaktigt lärt sig att bara onyttig skräpmat smakar gott. Carola Magnusson visar att mat lagad från grunden faktiskt är mycket godare. I höst medverkar Carola i TV4s storsatsning "Matakuten". Följ hennes mission varje måndag i tv-rutan och i boken Carolas Ekokök!
9789197668057 -
Annas svenska kök : en bok
Semic, 2008 Inbunden, 127s. 19,5x17cm, 347g.
Färgfotoillustrerad.Mycket gott skick.
ISBN 9789155231590.
Svenska smaker är temat i Anna Bergenströms nya färgstarka och mycket inspirerande kokbok.
I Anna Bergenströms mycket kompetenta händer har traditionella klassiska recept blivit nya, lätta och mycket lockande – husmanskost i nya k läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155231590
- Titel
- Annas svenska kök
- Författare
- Bergenström, Anna
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 112 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 172 x 194 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 346 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Svenska smaker är temat i Anna Bergenströms nya färgstarka och mycket inspirerande kokbok. I Anna Bergenströms mycket kompetenta händer har traditionella klassiska recept blivit nya, lätta och mycket lockande husmanskost i nya kläder Mamsells ägglåda, Kalles ansjovis, laxpudding, kräftströmming, sjömansbiff, oxrulader, slottsstek, älggryta, Wallenbergare, citronfromage, småländsk ostkaka, äppelkaka, lingonparfait... Smaka och njut.Som vanligt är det en oumbärlig bok av allas vår uppskattade matskribent och kokboksförfattare.ANNAS SVENSKA MAT innehåller ett 90-tal recept och är rikt illustrerad med Fanny Bergenströms vackra färgbilder och samarbetet har resulterat i en härlig kokbok att ge sig själv och andra EN GIVEN SUCCÉ!
9789155231590 -
Smörgåstårta : svenska folkets nationalrätt
B. Wahlström, 2005. Inbunden, skyddsomslag, 123s. 22x29cm, 896g. Rikt Färgillustread. Mycket fint skick. ISBN 9132332246.
Att smörgåstårta är Sveriges nationalrätt är de båda författarna till den här boken helt ense om. Från norr till söder har man i d läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9132332246
- Titel
- Smörgåstårta : svenska folkets nationalrätt
- Författare
- Ulf Elfving - Stefan Bjur
- Förlag
- B Wahlströms
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 288 x 218 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 894 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Att smörgåstårta är Sveriges nationalrätt är de båda författarna till den här boken helt ense om. Från norr till söder har man i decennier ätit denna folkhemsklassiker.
Journalisten Ulf Elfving fick smak för smörgåstårta då han reste runt i landet på en radioturné. Hos de familjer han besökte blev han allt som oftast bjuden på denna rätt och i ett helt år levde han nästan på smörgåstårtor. Men i stället för att få nog kom han att fullkomligt älska dem.
Kocken Stefan Bjur har i den här boken antagit den roliga utmaningen att förädla och vidareutveckla den svenska nationalrätten till en rad fantasifulla skapelser. Här visar han hur smörgåstårtan kan varieras oerhört mycket, både till innehåll och form.
Bland mycket annat får vi recept på sillsmörgåstårta till midsommarfesten, hamburgertårta som barnen älskar, mager smörgåstårta för hälsomedvetna och snabbsmörgåstårta för stressade. Andra recept är influerade av det asiatiska köket, den gotländska sommaren, den stockholmska skärgården, danska smörrebröd och norrländska specialiteter. Alltsammans ackompanjeras av Ulf Elfvings roande anekdoter kring de olika smörgåstårtornas bakgrund.
Utöver smörgåstårtorna får vi också recept på härliga smörgåsar och kanapéer av de mest skiftande slag.
Foto: Pepe Nilsson
Form: Nicke Ericson
Stylist: Inger Nilsson
"Boken visar på ett nytänkande på ett varierat, modernt och nyttigt sätt med norrländska, italienska och thailändska smaktendenser." skriver Bibliotekstjänst.
9132332246 -
24 timmar receptbok
Watz Book, [2012?] Inbunden, mjuka pärmar, 294s.
27x20cm, 1108g. Fotoillustrerad i svartvitt.Mycket gott skick. ISBN 9789198003703.
"Vi kockar måste förmedla kärleken till vårt matarv. Och vi måste göra det varje dag. Dygnets alla vakna timmar." Det skriver Johan Jureskog i sin bok 24 Timmar. Mat & Vänner har fått en signerat exemplar av denna fina bok - som kan läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789198003703
- Titel
- 24 timmar receptbok
- Författare
- Jureskog, Johan
- Förlag
- Watz Book
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 294 sidor
- Bandtyp
- Flexband
- Mått
- 205 x 270 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 1110 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
Ytterligare författare: Jureskog, Johan
9789198003703 -
Baka till jul
Ica, 1995 Inbunden, 61s. 27x19cm, 382g.
Rikt färgfotoillustrerad. Mycket fint skick.
ISBN 9153418026.
Vi här i Skandinavien är världsbäst på att baka till jul. Då plockar vi fram recepten ur de gamla böckerna och bakar samma sorter som vi hjälpt mamma läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9153418026
- Titel
- Baka till jul
- Författare
- Kaarstad, Sigmund - Eriksson, Hans B. - Ica provkök - Ica-kuriren
- Förlag
- Västerås : Ica
- Utgivningsår
- 1995
- Språk
- Svenska
9153418026 -
En handbok CHOKLAD
Grenadine, cop. 2004 Pappband, 46s. 24,5x17cm, 307g. Rikt färgfotoillustrerad. Mycket fint skick. ISBN 9185329010.
Varför är det så intressant med choklad? Räcker det inte med att det är gott? Jo, jo, men vore det inte bra att veta mer om vad som gör en läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9185329010
- Titel
- En handbok choklad
- Författare
- Örjan Westerlund
- Förlag
- Grenadine Bokförlag
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 58 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 320 g
- Språk
- Svenska
9185329010
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn