-
Street food
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 2000. 144 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Helklotband med skyddsomslag. Ett litet nagg i omslagets främre övre hörn.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9137116134
- Titel
- Street food
- Författare
- Ferguson, Clare
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 236 x 242 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 752 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Upptäck den goda gatumaten från hela världen! Spännande, exotisk, god, ofta snabb att tillreda och behändig att äta. Karibiskt tunnbröd med curryräkor, provensalskt bröd med lök, oliver och sardeller, grekiska degknyten med örtkryddor och ost ¿ det är bara tre av de omkring femtio frestande recept som erbjuds i denna färgstarka och aptitretande bok. Många av dessa rätter passar också utmärkt att bjuda som tilltugg till en drink eftersom de är lätta att hålla i handen. Eller varför inte komponera en hel måltid att äta hemma tillsammans med familjen och vännerna? Här finns allt från förrätt, huvudrätt och dessert till dryck och småplock. Clare Ferguson är en matskribent som ständigt är eftersökt som kolumnist och gäst i radio och teve. Hon delar sin tid mellan Grekland, Australien, Nya Zeeland, Fjärran Östern, Amerika, Europa och sin bas i England. Hon har skrivit matböcker om Kina, Italien, Mexiko med flera länder. Jeremy Hopley är en av Storbritanniens mest kända matfotografer. Hans foton publiceras regelbundet i ansedda tidskrifter och omtalade kokböcker.
Bokförlaget Forum 9137116134 -
Manna - en medveten kokbok
Häftad bok. Bokförlaget Langenskiöld. 2005. 168 sidor.
Mycket gott skick. Danskt band.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9197571806
- Titel
- Manna - en medveten kokbok
- Författare
- Bille, Karin
- Förlag
- Bokförlaget Langenskiöld
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 168 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 170 x 240 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 552 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vinnare i kategorin Livsstilslitteratur i Grythyttan 2005!
Den prisbelönta kocken Carola magnusson presenterar här mat som inte bara är god mot smaklökarna utan också för vår jord. Ett ekologiskt koncept, festligt och gott så långt ifrån det foträta man kan komma. Med underbara bilder, frestande recept och tänkvärd läsning blir Manna en heltäckande och annorlunda kokbok och en ny upplevelse för dig som älskar mat och vill äta dig till en bättre värld.
Bokförlaget Langenskiöld 9197571806 -
Med smak av Sydafrika
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2006. 117 sidor.
Gott skick. Dekorerat pappband. 4:o. Lite rester av prislapp annars mycket bra.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9153426320
- Titel
- Med smak av Sydafrika
- Författare
- Sebastian Schauermann - Guy Taylor - Jesper Aspegren
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 117 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 292 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 644 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Att säga om den sydafrikanska maten att den är mångfacetterad känns en aning smått. Det formligen slår gnistor runt tallrikar och kastruller. Det är skaldjur och fisk. Det är grönsaker, fågel och kött. Det är fantastiska viner, Stellenboch, Constantia och Paarl för att nämna några distrikt som nått stort erkännande runt om i världen. Lägg till detta den vänlighet, den omtanke, det leende och den värme som möter besökaren ja då kan upplevelsen kring middagsbordet inte bli bättre. Och då har vi inte ens börjat att nämna allt det andra; kusterna med kilometerlånga sandstränder, bergen, det vilda djurlivet, klimatet och mycket annat.
Sydafrikanen Guy Taylor, som sedan många år driver välkända restaurang FOOD i Stockholm, ger oss tillsammans med kollegan Sebastian Schauermann prov på denna utsökta mat. Fotografen Fabian Björnstjernas bilder öppnar våra sinnen och får oss att redan tidigt känna smaker och dofter. Journalisten Jesper Aspegren beskriver inspirerande detta land som alla får smak på. Med smak av Sydafrika. Gott! 100 färgfoton, 50 recept.
Ica Bokförlag 1 9153426320 -
Krogbok från Salt & Sill
Inbunden bok. Salt & Sill. 2005. 191 sidor.
Mycket gott skick. Dekorerat pappbad. Liten liggande folio. Skickas med Schenker.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163175541
- Titel
- Krogbok från Salt & sill
- Författare
- Bjarneberg, Anna-Lena - Nestorson, Lisa - Sjögren, Jonas
- Förlag
- Klädesholmen : Salt & sill ; Stenungsund : Krogförlaget Tjörn
- Utgivningsår
- 2005
- Språk
- Svenska
Salt & Sill 9789163175541 -
Svinaktigt gott : Grisen i mat, kult och kult...
Inbunden bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2003. 192 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. dekorerat pappband med skyddsomslag. 4:o.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 912735458x
- Titel
- Svinaktigt gott : Grisen i mat, kult och kultur
- Författare
- Froman, Ingmarie
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1065 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Om det finns ett svenskt kulturdjur, så är det gris. Här berättas om grisen på ett helt nytt sätt – ett djur som har huvudrollen inte bara i vår matkultur, utan i vår kultur över huvud taget. Och här presenteras ett 80-tal av Svenska Kocklandslagets recept på nya rätter av gris. Förrätter, huvudrätter, efterrätter – marsipangrisar och polkagrisar inte att förglömma!
De flesta av oss äter griskött nästan varje dag. På julen är det skinka, på sommaren en karrébit på grillen. På fredagkvällen wokad fläskfilé. Men med vilken slentrian svänger vi inte ihop en middag på griskött! Det finns oändligt många sätt att tillaga gris på. Byt ut falukorven mot en spännande egentillverkad korv på vitlöksmarinerad fläskfilé med kryddstark citrushabanero gjord på gris!
Vi äter grisen, men vi tycker också rätt illa om den, den gamla svinpälsen och lortgrisen. Grisen skrämmer oss lite, eftersom den är lik människan. Den är pigg och nyfiken, ett flockdjur som gärna vill ha vänner omkring sig, som kan bli deprimerad, stressad och dö av hjärtinfarkt. Precis som vi.
Varvat med recepten berättar Ingmarie Froman om grissamlarnas rara grisar och den fruktansvärda grisen som utnyttjats i förföljelsen av judar, om folkilskna skogssvin i 1800-talets Norrland och välmående grisar i Skåne idag, om grisslaktens supritual från stickesupen till sängfösaren och den moderna jakten på en fulländad Pork Martini. Här skildras utvecklingen från den tid när Lök-Andersson sålde kultingar som kom i kartonger med Uppsalatåget till dagens EU-reglerade djurhållning. Och om all världens skinkor, från Tvärnöskinka till kinesisk Jinhua över italiensk Parmaskinka och amerikansk Virginia Ham.
Svenska Kocklandslaget, här representerat av Gert Klötzke, lagledare,
som driver Gripsholms Värdshus & Hotell och
är professor i gastronomi vid Umeå Universitet,
Krister Dahl, lagkapten, som driver Restaurang Herr Dahls i Göteborg, Magnus Ek, som driver Oaxen Skärgårdskrog, Ted Johansson, konditor på Operakällaren i Stockholm och Magnus Lindström, som driver Swedish Taste AB i Göteborg.
Ingmarie Froman är journalist och författare och har tidigare gett
ut flera kritikerrosade böcker, senast den hyllade Tankar om mat. Hon har bott i många år i Belgien och Frankrike – varifrån vi hört hennes kunniga radioreportage – och också skrivit böcker om de städer hon bott i, som Paris och Bryssel. Här skriver hon om grisen i kult och kultur.
Natur & Kultur 1 912735458x -
En värld av pasta.
Inbunden bok. Feierabend. 2004. 189 sidor.
ISBN 9783899852325
Mycket gott skick. Dekorerat pappband. Liten 4:o.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKFeierabend 9783899852325 -
Ost á la carte med Androuët
Inbunden bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2005. 156 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Dekorerat klotband med skyddsomslag. 4:o.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9127355934
- Titel
- Ost á la carte med Androuët
- Författare
- Labourel, Marc
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 156 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 20 x 300 mm Ryggbredd 220 mm
- Vikt
- 1131 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Parmesan, gruyère, brie, coulommiers, munster, mothais, roquefort, brousse, camembert, livarot, cheddar ... Det finns ett enormt utbud av ostar och osten har sedan länge en särställning i det gastronomiska köket.
Här delar det franska osthuset Androuët med sig av ett åttiotal lättlagade festrecept och andra smaktips med ost. Boken innehåller allt från berömda klassiker till nya spännande rätter. Dessutom ges vinförslag till alla recept. Det här är en bok för alla finsmakare och med vackra bilder och enkla recept lockas läsaren att pröva sig fram bland ett sextiotal olika ostar.
Boken berättar också historien om många av Frankrikes och Europas mest berömda ostar och vilka årstider de bäst kommer till sin rätt. Den ger en unik inblick i den franska ostkulturen – än idag tillverkas många ostar efter traditionella, hantverksmässiga metoder och i mycket liten skala.
Översättning Malin Ardhammar
Osthuset Androuët grundades för snart hundra år sedan och har blivit något av en institution genom att lagra och saluföra högkvalitativa ostar från Frankrike och Europa. I Sverige finns de representerade genom en egen ostbutik i Stockholm och flera återförsäljare för resten av landet.
Marc Labourel är kökschef på Restaurant Androuët i Paris.
Jacques Boulay är fotograf med mat som specialitet sedan snart 20 år.
Marianne Paquin är matstylist för olika franska tidskrifter och har gjort ett tiotal böcker.
Natur & Kultur 1 9127355934 -
Smalmat. Över 100 läckra och lättlagade recep...
Inbunden bok. Dumontmonte. 2002. 210 sidor.
ISBN 3832087397
Gott skick. Dekorerat pappband. 4:o.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKDumontmonte 3832087397 -
Det heta köket
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 1999. 256 sidor.
Mycket gott skick. Dekorerat pappband. 4:o.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9153419251
- Titel
- Det heta köket
- Författare
- Chan, Kit - Adams-Lingwood, William - David, Madeleine - Telegin, Marie Louise
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 1999
- Omfång
- 256 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1690 g
- Språk
- Svenska
Ica Bokförlag 1 9153419251 -
Stora kökskolan : ur Allt om Mat
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2006. 239 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Dekorerat pappband med skyddsomslag. 4:o.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151846357
- Titel
- Stora kökskolan : ur Allt om Mat
- Författare
- Charlotte Jenkinson
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 239 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 225 x 290 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 1386 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Med en bra bas och en stadig grund att stå på kan du börja brodera ut dina matlagningskonster och våga variera rätterna efter egna idéer. Du kan inte få en bättre start än med Allt om Mats stora köksskola!
"Köksskolan" är rubriken på ett stående inslag i Sveriges största mattidning, Allt om Mat. Genom åren har det blivit mångas favorit, som med sina tydliga och instruktiva steg-för-stegbilder lär ut såväl matlagningens grunder som hur du tillreder de läckraste rätter.
I Stora Kökskolan har vi samlat ett urval av de senaste årens bästa köksskolor. Här finns traditionella recept liksom nyare – allt dock lagat på ett modernt sätt.
Så här skriver redaktören Lotta Jenkinson i sitt förord:
"Jag förstår att många tycker att matlagning är lite svårt... Själv vågar jag inte borra ett hål i väggen för att sätta upp en enda liten krok...
När jag gör Köksskolan tänker jag alltid på min egen oförmåga att vara hemmahändig och försöker ta med de små detaljerna som visar att man är på rätt väg. I början är det också viktigt är att läsa igenom receptet och instruktionerna innan man sätter igång, så att det inte oförberett dyker upp något extra svårt moment när man redan är halvvägs: kanske behövs en termometer, steksnören, en tillräckligt stor kastrull eller finmaskig sil."
Prisma 1 9151846357 -
Picknick : för alla tillfällen
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2005. 192 sidor.
Mycket gott skick. Dekorerat pappband. Liten 4:o.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151844732
- Titel
- Picknick : för alla tillfällen
- Författare
- Monika Ahlberg
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 220 x 240 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 982 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Maten smakar alltid godare under bar himmel", säger Monika Ahlberg. Här har hon dukat upp sina mest personliga picknickar inspirerande måltider för alla tillfällen!
Naturligtvis finns här utflyktsmat för filten i gröngräset en solig sommardag men också för många andra utflykter. Vi bjuds på frukost en vacker höstmorgon, picknick i skymningen, italiensk mat på en trappa mitt i stan, en picknick för två i en båt och en lyxig måltid på en parkeringsplats, för att nämna några.
Med god planering och enkla förberedelser blir varje måltid till en fest. Monika beskriver hur hon gjorde varje picknick och ger goda råd om allt från vackra dukningar till det mest praktiska sättet att frakta maten.
Picknickförslag, recept, råd och tips... Det här är en bok för alla som vill njuta av vidunderligt goda måltider utomhus. För som Monika skriver: det finns egentligen alltid en anledning att ordna en picknick!
Monika Ahlberg har skrivit en lång rad legendariska kokböcker, bland annat klassikern Rosendals trädgårdscafé. Nikko Amandonico bor och arbetar i Parma i Italien. Han har formgivit flera av Monikas böcker, till exempel Min mat (2003). Wolfgang Kleinschmidt arbetar med reklam och böcker och han är en av våra mest anlitade matfotografer.
Prisma 1 9789151844732 -
Gastronomisk kalender : Gastronomiska akademi...
Inbunden bok. Prisma. 1998. 159 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Dekorerat klotryggband med skyddsomslag.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151834235
- Titel
- Gastronomisk kalender : Gastronomiska akademiens årsbok. 1999
- Författare
- Gastronomiska akademien
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 1998
- Omfång
- 159 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 424 g
- Språk
- Svenska
Prisma 9151834235 -
Laga gott med lite kolhydrater : Få kolhydrat...
Inbunden bok. Läsförlaget. 1 uppl. 2005. 255 sidor.
Gott skick. Mjuka pappärmar
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9179026125
- Titel
- Laga gott med lite kolhydrater : Få kolhydrater - men goda
- Författare
- Jones, Anouska - Höök, Ing-Marie
- Förlag
- Läsförlaget
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 255 sidor
- Bandtyp
- Flexband
- Mått
- 194 x 205 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 778 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Laga Gott med lite Kolhydrater
Läsförlaget 1 9179026125 -
Suveräna succéer : en kokbok med extra allt!
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2012. 505 sidor.
Nära nyskick. Dekorerat laminatband med "stoppade" pärmar. Skickas med Schenker.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113040943
- Titel
- Suveräna succéer : en kokbok med extra allt!
- Författare
- Bock, Sonja
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 505 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 183 x 248 mm Ryggbredd 43 mm
- Vikt
- 1464 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Den danska dundersuccén nu i Sverige! Första "hiten" kom redan 1997 i hemlandet Danmark för författarna Sonja Bock och Tina Scheftelowitz. Sedan dess har de följt upp debuten med en lång rad framgångsrika kokböcker i samma personliga opretentiösa stil.
Författarnas målsättning har alltid varit att förmedla lättillgängliga recept med fokus på sund och välsmakande mat. Man kan inte säga annat än att de har lyckats med sammanlagt över en miljon sålda böcker!
Efter de fantastiska succéerna har Sonja och Tina nu handplockat de bästa av de bästa recepten från alla deras verk och kompletterat dessa Greatest Hits med en samling extranummer. Här hittar du ett urval av sunda sallader, superba soppor, geniala grytor och andra varmrätter som smörgåsar, smörrebröd och burgare. För att inte tala om briljanta bufféer, suveränt sammansatta middagar, härliga desserter och kaloribomber till kakor.
Som inspiration och extra bonus får läsarna även en festchecklista.
Ha kul och njut av din måltid!
Norstedts 1 9789113040943 -
Swedish & Such acollction of recipes
Häftad bok. Swedish Cultural Heritage Society of the Red River Valley. 2002. 167 sidor.
Gott skick. Häftad med spiralrygg.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKSwedish Cultural Heritage Society of the Red River Valley -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9137091131
- Titel
- Mat för alla sinnen
- Författare
- Hambro, Nathalie - Larsson, Riina - Soun, Thao
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 1986
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 570 g
- Språk
- Svenska
Bokförlaget Forum 9137091131 -
Man Eating Bugs. The Art and Science of Eatin...
Häftad bok. Ten Speed Press. 1998. 191 sidor.
Mycket gott skick. 4:o. Rikt illustrerad i färg.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKTen Speed Press -
Gourmetmat för alla : En dubbelvolym
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2002.
Nära nyskick. Dekorerat pappband. 4:o.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151841193
- Titel
- Gourmetmat för alla : En dubbelvolym
- Författare
- Astrid Abrahamsson - Görn Helleblad
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2002
- Bandtyp
- Kartonnage
- Vikt
- 1232 g
- Språk
- Svenska
Prisma 1 9151841193 -
Schücks bästa : 100 recept med lågt GI
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 2007. 144 sidor.
Nära nyskick. Dekorerat pappband. 4:o.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789137130491
- Titel
- Schücks bästa : 100 recept med lågt GI
- Författare
- Schück, Cathrine
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 211 x 264 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 801 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Läcker mat för både kropp och själ!Cathrine Schück är känd för sin härliga och nyttiga mat och kommer här med en samling av sina bästa rätter för såväl vardag som fest. Denna typ av mat med lågt GI (glykemiskt index) gör oss piggare, gladare, friskare och kanske till och med smalare. Den bygger på råvaror som grönsaker, linser, bönor, rotfrukter, fullkornsprodukter, omättat fett, nötter, magert kött, fet fisk, frukt och frön. Schücks bästa innehåller några enkla och bra frukostar, en lång rad förrätter och sallader, många varma och kalla huvudrätter samt efterrätter. För även om man inte ska vräka i sig alltför kaloristinna efterrätter kan man gott någon gång unna sig en härlig dessert. Vad sägs om exotisk fruktsoppa med kumquat och psysalis, fruktsallad med mynta och grönt te, jordgubbar med grädde och lemon curd eller en guldglittrande honungssemifreddo? Schücks bästa med 100 recept ur de senaste årens Tara omfattar god, vacker, nyttig och välkomponerad mat för alla människor och för alla tillfällen. Bland frestelserna kan nämnas basilika- och limerisotto, parmavirad pumpa, knallgrön vårsoppa med grillade räkor, rödbetssoppa med linser och aprikoser, hummersallad med belugalinser, dinkelsallad med rökt lax, ljummen fänkålssallad med rosésallad och citron, laxkotlett med blomkålsmos, gremolatabakad portionsfisk, torskrygg med ägg och forellrom, grön wok med fullkornspasta och kryddig pesto, potatissallad med broccoli och sojabönor, grönsaksrisotto med kycklinglever, knaprigt ankbröst med nektarinsallad, marinerad kycklingfilé med timjansaïoli, oxfilé med passionsfruktssås och palsternacksgratäng, örtdoftande lammstek med bönwok, lammfärsbiffar med rosmarin och hummus samt grillade lammkotletter med grönsaks- och quinoawok. Schücks bästa är illustrerad med inbjudande och inspirerande bilder av Martin Cederblad.Cathrine Schück är kock, matskribent och lic. kostrådgivare med specialinriktning på vikt och hälsa. Hon skriver regelbundet i Elle mat & vin och Tara. Har också medverkat i flera tv-program. Av hennes böcker kan nämnas Schücks Sommarmat, Schücks Vintermat, Schücks Gröna, Schücks Honungsmat, Helt naturligt, Montignacs svenska kök, Mer naturligt och GI till vardags.
Bokförlaget Forum 9789137130491 -
Smala kökets stora kokbok
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2007. 144 sidor.
Nära nyskick. Dekorerat pappband. 4:o.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155235123
- Titel
- Smala kökets stora kokbok
- Författare
- Eriksson, Kristina
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Inspirerande, läcker och lättlagad mat som man mår bra av och som håller i längden. En bok som hjälper dig till livslångt välbefinnande.Alla behöver vi tänka lite mer på vår hälsa. Och det finns oändligt mycket god mat som också är hälsosam både klassisk svensk husmanskost, men också spännande nya rätter inspirerade av utländska kök. Det är extra viktigt att just vardagsmaten är sund eftersom de flesta måltider sker i vardagen. Den ska innehålla mycket grönsaker, rotfrukter eller spannmål och kanske en bit kött eller fisk, men gärna mindre av fett och socker. Äter man sunt till vardags man kosta på sig en skvätt grädde i fredagsgrytan och en efterrätt eller en kaka till kaffet ibland, utan dåligt samvete.Smala kökets stora kokbok består av mycket bra och enkel vardagsmat, men som är så god att den också kan serveras en fredags- eller lördagskväll. Här finns även recept på efterrätter, bakverk, buffémat, julbord och mat som passar i tevesoffan. Inspirerande, läcker och lättlagad mat som man mår bra av och som håller i längden. Smala kökets stora kokbok en suverän kokbok för hela familjen!Ca 70 härligt inspirerande färgbilder tagna av fotografen Anna Clarén.
Bokförlaget Semic 9789155235123 -
Helt enkelt : Mat för moderna människor
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 2003. 224 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Dekorerat pappband med skyddsomslag. 4:o.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9137121901
- Titel
- Helt enkelt : Mat för moderna människor
- Författare
- Hensley, Jim
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 224 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 203 x 268 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 965 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Helt enkelt är en modern baskokbok som innehåller de bästa matlagningstipsen och mer än tvåhundra fräscha recept.Här får man svar på frågor som: Hur länge ska fisken sjuda? Ska man lägga råvaran i kallt eller kokande vatten? Vad bör man tänka på när man lagar en äkta italiensk risotto?Boken är nominerad till Gourmand World Cookbook Awards 2002.Ur receptregistret:Arabisk couscousBasilikapotatisCoq au vinDelfiakaka med chokladFocacciaGrön risotto med kryddörterHemgjord pastaIndisk lammgrytaJordnötssåsKöttbullar med ingefära och vitlökLax teriyakiMorotskakaNötbrödOstdressingPannkakor med blåbärssyltRostbiffSenapsvinägrettTandoorikycklingUgnsstekta grönsaker med fetakrämVetebullarÄnglamatÖring i gräddsåsDet välkända kokboksteamet Ingrid Espelid Hovig, Nina Dreyer Hensley, Jim Hensley och Paul Løwe har en lång rad av kokböcker bakom sig. Forum har tidigare givit ut: Pasta, pasta!, Ta vara på sommaren, Asiatiskt, Hot & spicy och Sommarljus.
Bokförlaget Forum 9137121901 -
Waje, Wide och en kock : Baja California
Inbunden bok. twoW!. 1 uppl. 2010. 183 sidor.
Mycket gott skick. 4:o.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197872904
- Titel
- Waje, Wide och en kock : Baja California
- Författare
- Waje, Lennart
- Förlag
- twoW!
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 183 sidor
- Bandtyp
- Flexband
- Mått
- 210 x 263 mm
- Vikt
- 739 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Tillsammans med mästerkocken Richard Waje äter och dricker vi oss genom Baja California i Mexiko, från Cabo San Lucas till Tijuana. Richard lagar mat med lokala kockar, och vi testar mexikansk gatumat (bl.a. kycklingmage och kojuver), fiskar marlin och hälleflundra, möter smugglare, klappar valar, luftlandsätter öl till en tokig skotte och kikar på kondorer. Waje, Wide och en kock Baja California bjuder på njutning och äventyr och en mängd lättlagade recept på både nyskapade svexikanska läckerheter och handfasta mexikanska klassiker. Följ med långt bortom allfarvägarna på Baja!
twoW! 1 9789197872904 -
ABC om dietkost
Häftad bok. Findus. 1967. 118 sidor.
Hyggligt skick. Häftad med tumregister. Lite veckade och solkade omslag.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKFindus -
Smal och skön. Metoder för vitalbantning. Rec...
Häftad bok. Hälsa-bok. 1979. 95 sidor.
Gott skick. Lätt solkad nedre snitt.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKHälsa-bok -
Grön Fest
Inbunden bok. Bonniers. 1981. 91 sidor.
ISBN 9133448824!
Gott skick. Dekorerat pappband. Stor 8:o.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKBonniers 9133448824! -
Mat att minnas
Inbunden bok. Alba. 1986. 68 sidor.
Gott skick. Dekorerat pappband. Liten tvär 4:o. Teckningar av Hasse Eriksson.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9174588206
- Titel
- Mat att minnas
- Författare
- Berling, Lars Åke - Erikson, Hasse
- Förlag
- Stockholm : Alba
- Utgivningsår
- 1986
- Språk
- Svenska
Alba 9174588206 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9151830086
- Titel
- Mexikanskt
- Författare
- Rosemary Wadey
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 1996
- Omfång
- 80 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 384 g
- Språk
- Svenska
Prisma 1 9151830086 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9151830108
- Titel
- Cajun & kreol
- Författare
- Carol Bowen
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 1996
- Omfång
- 80 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 381 g
- Språk
- Svenska
Prisma 1 9151830108 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9151830140
- Titel
- Karibiskt
- Författare
- Jane Hartshorn
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 1997
- Omfång
- 80 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Vikt
- 386 g
- Språk
- Svenska
Prisma 1 9151830140 -
Mitt goda Toscana : medelhavets läckerheter
Häftad bok. Norstedts. 1 uppl. 2010. 120 sidor.
Mycket gott skick. Stadig pappkasett i bra skick medföljer.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113030470
- Titel
- Mitt goda Toscana : medelhavets läckerheter
- Författare
- Catenacci, Stefano
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 120 sidor
- Bandtyp
- Spiral
- Mått
- 153 x 251 mm Ryggbredd 44 mm
- Vikt
- 906 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Här bjuder stjärnkocken Stefano Catenacci på de rätter som ligger honom allra varmast om hjärtat, dem han ofta lagar hemma. Mat från Medelhavet som smakar sol och värme och som är enkel att laga.
Till vardags styr Stefano Catenacci ett av Sveriges främsta restaurangkök, det på Operakällaren i Stockholm. Men han lagar naturligtvis även mer än gärna mat när han är ledig, och då blir det mat från hans älskade Toscana.
Boken är paketerad på ett nytt och praktiskt sätt för hemmamatlagaren. Den är försedd med ringpärm och kan ställas på högkant. Varje enskilt, enkelt beskrivet recept upptar en egen sida, vilket gör att stjärnkocken Stefano kan stå bredvid dig på köksbänken när du lagar middag. De vackra bilderna är tagna av David Loftus.
I serien "Stjärnkocken vid din spis" ingår också Danyel Couets Mina smaker från Provence, Melker Anderssons Mina frestelser från Grekiska övärlden samt Markus Aujalays Mina favoriter från Barcelona.
Norstedts 1 9789113030470
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn