-
Luffarens kokbok : recept från när och fjärra...
Inbunden bok. Bokförlaget Settern. 1998. 63 sidor.
Nyskick. Förlagsny
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9175864908
- Titel
- Luffarens kokbok : recept från när och fjärran
- Författare
- Krister Brood
- Förlag
- Bokförlaget Settern
- Utgivningsår
- 1998
- Omfång
- 63 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- Ryggbredd 9 mm
- Vikt
- 288 g
- Språk
- Svenska
Bokförlaget Settern 9175864908 -
-
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9137119346
- Titel
- Tänkvärd mat
- Författare
- Perretta, Lorraine
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 195 x 260 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 480 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Hjärnan förändras och nya hjärnceller bildas under hela livet under förutsättning att man ger den bra och rätt näring. Läs om varför det är viktigt att äta fet fisk, frön och nötter för att bli piggare och må bättre. Och varför frukt och grönsaker gör att man blir mer snabbtänkt. Eller varför vanligt vatten är så väsentligt och livgivande för hela kroppen. Tänkvärd mat innehåller 50 frestande recept på den mat som är den bästa för att hjärnan ska hålla sig i toppform. Att lära sig goda matvanor kan vara receptet för att lindra nedstämdhet och oro och bli på bättre humör. Att se till att få i sig proteiner, kolhydrater, fett, vitaminer och mineraler i lämpliga proportioner kan vara svaret på problem med koncentrationssvårigheter och dåligt komihåg. Och att skjuta upp ett mentalt åldrande är möjligt genom att anamma de värdefulla råd som ges i denna bok. Läs, lär, ät och njut! Ett bättre, rikare och friskare liv finns inom räckhåll!
Bokförlaget Forum 9137119346 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK2:a
-
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9153418107
- Titel
- Sill & strömming
- Författare
- Andersson, Lise-Lott - Jardhammar, Kent - Ica provkök - Ica-kuriren
- Förlag
- Västerås : Ica
- Utgivningsår
- 1997
- Språk
- Svenska
Västerås : Ica 9153418107 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9176087263
- Titel
- Sophias kokbok : [allt om mat för dig som gillar att äta gott, snabbt och billigt]
- Författare
- Rössner, Sophia - Rössner, Stephan - Davidsson, Helena
- Förlag
- Stockholm : Bromberg
- Utgivningsår
- 1996
- Språk
- Svenska
Bromberg 9176087263 -
Danisco Sugar
-
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789189346918
- Titel
- Italien : [ur Allt om mat]
- Författare
- Karlström, Ulla - Lundin, Cecilia - Wrede, Eva - Allt om mat
- Förlag
- Stockholm : Bonnier tidskrifter
- Utgivningsår
- 2008
- Språk
- Svenska
Bonnier tidskrifter 9789189346918 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKFritzes
-
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9189394151
- Titel
- Våra älskade kräftor : från bur till bord
- Författare
- Fürst, Magnus - Törngren, Kerstin
- Förlag
- Stockholm : Bäckström
- Utgivningsår
- 2003
- Språk
- Svenska
Bäckström 9189394151 -
Kok-konsten som vetenskap och konst med särsk...
Inbunden bok. Girons.
Dåligt skick. Ny omarbetad upplaga med inemot 3000 matrecept och 349 avbildningar. Förlagets röda dek halvklotband. Trasigt kapitäl, ryggen har släppt , nedre hörn nötta, datering på försättsblad
… läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKGirons -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
-
ICA
-
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9151828154
- Titel
- Italienska inviter
- Författare
- Key Nilson - Siv Key Nilson
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 1995
- Omfång
- 190 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Vikt
- 803 g
- Språk
- Svenska
Prisma 2 9151828154 -
-
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9137116428
- Titel
- Jag äter - och förblir smal
- Författare
- Montignac, Michel
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 254 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Gå ner i vikt genom att äta mycket men rätt och balanserat. Lär dig att behålla vikten genom att behålla de goda vanorna. Den världsberömda Montignac-metoden har med framgång använts av miljoner kvinnor och män. Den lär ut ett nytt sätt att äta och leder till inte bara ett smalare utan också ett bättre och friskare liv. Tidigare var en del forskare skeptiska mot Montignacs metoder att förorda mycket mat, för då handlade allt om att äta mindre mat. Montignac hävdar att man inte längre behöver räkna kalorier utan det viktigaste är att känna till de olika grupperna av födoämnen (kolhydrater, proteiner, fetter, kostfibrer) och hur de påverkar blodsockerhalten. Här handlar det om att veta vilket glykemiskt index som gäller, det vill säga hur långsamt eller snabbt maten påverkar blodsockerhalten. Balansen mellan de olika grupperna är också viktig. Här är några av de punkter som Montignac tar upp i denna vidareutveckling av sin mycket uppskattade metod:* ät dig mätt utan begränsning vad gäller kvantitet och utan att räkna kalorier* ät tre måltider om dagen på bestämda tider och hoppa aldrig över ett mål* undvik att småäta mellan målen* se till att måltiderna är planerade och varierade* upprätthåll balansen mellan kolhydrater, fetter och proteiner varje dag* ät mindre mättat fett (kött, feta charkuterier, smör, fet mjölk) till förmån för fett från fisk, olivolja, solrosolja* undvik sötade drycker* drick inte mer än ett glas vin (10 cl) eller öl (20 cl) till varje måltid* undvik starkt kaffe, ta hellre koffeinfritt* ät långsamt, tugga ordentligt och se till att det råder en trevlig stämning vid matbordetSom avslutning bjuder Montignac på recept på allt från auberginegratäng, ugnsbakad tonfisk med purjolökssås, tomatkaka, fikonkompott i rödvin till chokladmousse och mörk chokladkaka.
9137116428 -
Berusad kyckling Mat & Dryck från Kuba
Nyskick. Bonniers, 1996, kartonnage. Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
Året i Toscana. Mat och människor i en italie...
Inbunden bok.
Gott skick. Skyddsomslag i hyggligt skick. Forum, 1984, inb m skomsl,
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9137094777
- Titel
- Året i toscana
- Författare
- Romer, Elizabeth - Carlsson, Irja
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 1988
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 470 g
- Språk
- Svenska
9137094777 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
-
Tretusen champagner
Inbunden bok.
Gott skick. Skyddsomslag i gott skick. W&W, 2004, inb m skomsl, gott skick
FRI FRAKT inrikes- ISBN
- 9146200223
- Titel
- Tretusen champagner
- Författare
- Juhlin, Richard
- Förlag
- Wahlström & Widstrand
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 552 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 225 x 283 mm Ryggbredd 33 mm
- Vikt
- 2127 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Svenskarna är Nordens mest champagnedrickande folk! Och visst finns det många anledningar att öppna en flaska champagne. I detta praktverk får läsaren inspiration och kunskap av Richard Juhlin, ansedd som en av auktoriteterna i världen inom detta speciella område av vinprovning, som bedömer och ger en utförlig värdering av 3 000 champagner. Boken innehåller också en omfattande och välskriven genomgång av det bubblande vinets tillkomsthistoria och recept från ett antal toppkrogar i vindistriktet Champagne och i Stockholm.Richard Juhlin medverkar regelbundet i TV och i andra sammanhang där han informerar och håller föredrag om champagne samt arrangerar provningar av drycken. Han har tidigare skrivit 2 000 Champagnes, Den stora provningen och Champagneboken.Boken är rikligt illustrerad med färgfoton samt kartor över vinområden.
9146200223 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9151400731
- Titel
- Därför fastar jag
- Författare
- Sallert, Ulla - Larson, Birgitta
- Förlag
- Täby : Larson
- Utgivningsår
- 1979
- Språk
- Svenska
9151400731 -
-
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK382900009X
-
En apelsinlund på Sicilien. Svenska drömmar,...
9137119591 Forum, 2001, inb m skomsl, gott skick
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9137119591
- Titel
- En apelsinlund på Sicilien
- Författare
- Clementi, Eva
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 143 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 246 x 249 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 923 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Välkommen till en vandring under ett år i en siciliansk apelsinlund! För några år sedan ärvde fotografen Mario Clementi en apelsinlund på Sicilien. Han växte upp i en storstad och visste ingenting om apelsinodling. Det var en gammal bonde, don Antonino Santonocito, som skötte ägorna och han vårdade apelsinträden som vore de hans barn. Hans kunskaper var enorma och han började dela med sig av dem till Mario. När Eva Clementi, journalist och författare och nybliven hustru till Mario, kom till lunden fascinerades hon också och intervjuade därför den gamle mannen. Här finns nu hans berättelse sammanvävd med Evas egna tankar kring apelsinens magiska krafter och historien om en siciliansk familj. Boken, som avslutas med recept, är rikt illustrerad med Marios utsökta bilder.
9137119591 -
Det dukade bordet. Måltidens glädje, traditio...
Forum, 2008, inb m skomsl, gott skick
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789137131719
- Titel
- Det dukade bordet
- Författare
- Ribbing, Magdalena
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 127 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 219 x 247 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 708 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Ett vackert dukat bord är en källa till glädje för både värdfolk och gäster. Runt det möts vi för umgänge i kärlek, vänskap, fred, högtidsfirande och affärer.Allt umgängesliv rör sig kring någon form av ätande och drickande vi äter och dricker för att överleva, och vi överlever bättre om vi är nöjda, glada. Den gemensamma måltiden är det tydligaste uttrycket för vår kultur och civilisation.Människor har ätit och druckit tillsammans i vapenlös och fredlig gemenskap sedan urminnes tider. Och lika länge har ätandet omgivits av ritualer. Säkert var det första givna bordsskicket att inte ta mer av maten än vad övriga kunde tillåta ett sätt att förhålla sig till gemenskapen enligt förväntningarna från övriga. Vägen fram till dagens kulinariska och estetiska måltider är alltså mångtusenårig.I Det dukade bordet berättar Magdalena Ribbing om matbordets och dukandets historia, kultur och traditioner, om bakgrunden till vår tids bordsskick, vad nutidens värdfolk och gäster kan ha glädje av att veta och vad som behöver finnas med på bordet. Naturligtvis ingår även avsnitt om modern dukning alltifrån kafferep och middag för två till bufféer, bröllop och högtidsfester.Alla som har den stora förmånen att kunna äta sig mätta vet att god mat är konst. Och om maten är konst är dukningen och bordsskicket måltidens konsthantverk.
9789137131719 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9188876160
- Titel
- Adas kokbok
- Författare
- Monika Ahlberg
- Förlag
- Tiden
- Utgivningsår
- 1996
- Omfång
- 103 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 0 x 280 mm
- Vikt
- 690 g
- Språk
- Svenska
9188876160 -
The Constance Spry Cookery Book
Inbunden bok.
Gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Weidenfeld and Nicholson, 1971, inb m skomsl, tillskrift på försättsbl, gott skick. Frakt 100 kr. Var vänlig se våra säljvillkor
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
Den nakna kocken
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2001. 256 sidor.
Gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Bonniers, 2001, inb m skomsl, gott skick
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9100575054
- Titel
- Den nakna kocken
- Författare
- Oliver, Jamie
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 256 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Jamie Oliver har blivit Jamie med hela svenska folket efter sina populära tv-program. Han är ung, bara tjugofem år, och redan Storbritanniens mest uppmärksammade kock. Han började laga mat när han var åtta, hemma i föräldrarnas pub i norra Essex. I sin första kokbok lär han ut konsten att laga mat så enkelt och med så få ingredienser som möjligt. Det ska gå snabbt, smaka gott och vara roligt att laga mat. Plus lite extra omsorg och små detaljer som gör maten extra god. Suveränt!Efter att ha berättat om vilka basvaror man kan ha hemma i skafferiet och örter att odla på fönsterbrädan följer ett soppkapitel med sex härliga och lättlagade soppor. I salladskapitlet ger Jamie ovanliga och spännande kombinationer och en rad recept på salladsdressingar.Pasta är Jamies favoritmat så det skriver han länge och innehållsrikt om. Här finns alla knepen när man ska laga pasta, både för hand och i pastamaskin, och en rad läckra pastarätter.Så följer fräscha och lättlagade fisk- och kötträtter med få ingredienser, från enkla vardagsrätter till härliga festmåltider. Grönsaksrätterna är lika fräscha och Jamie ger recept både på ensamrätter och sådana som kan serveras till kött eller fisk.Jamie slår ett slag för risotto och bönor, den nya tidens lättlagade och billiga mat. Hans kapitel om bröd får oss att genast vilja sätta en deg och pröva på alla de olika variationerna som han lärt sig av sin gode vän Gennaro.Smaskiga efterrätter behöver inte vara krångliga att laga bakad frukt, härliga tårtor och semifreddo i stället för glass.Jag ville inte göra tv-program om mat byggt på klichéer. Titeln Den nakna kocken sammanfattar hela idén: det handlar om att bara använda det allra nödvändigaste när jag lagar mat. Det är när jag lagar mat hemma, när jag gör enkel mat till mina vänner, sånt som man kan ställa fram på bordet. Eller det är när jag går på torget och frågar om sånt som andra inte vågar fråga. Det är verkligheten och jag vill att den ska vara kul.Jamie OliverDen engelska utgåvan av denna bok har sålts i nästan ofattbara 558.000 exemplar. Sveriges Television har hittills sänt sex program med Jamie. Det senaste hade tittarsiffran 8,6%, vilket innebär att 730.000 tittare såg programmet. SVT har köpt in ytterligare sju avsnitt med Jamie Oliver. De kommer att sändas i början av 2001.
Albert Bonniers Förlag 9100575054 -
Dessertboken
Inbunden bok. Stockholm : Rabén & Sjögren.
Mycket gott skick. Cathay, 1985, kartonnage, gott skick
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9129580226
- Titel
- Dessertboken
- Författare
- Handslip, Carole - Andrews, Birgitta - Phillips, Roger - Williams, Paul
- Förlag
- Stockholm : Rabén & Sjögren
- Språk
- Svenska
Stockholm : Rabén & Sjögren 9129580226 -
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn