-
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9134515771
- Titel
- Krydda brännvin
- Författare
- Wingård, Sven
- Förlag
- Stockholm : Bonnier Alba
- Utgivningsår
- 1994
- Språk
- Svenska
9134515771 -
Den tekniske kockens experimentella kokbok 11...
Inbunden bok.
Nära nyskick. Jure. 2014. 91 s. Förlagsband. 21 x 27,5cm. Pärmen har lätt ytslitage. Rikt illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789172235892
- Titel
- Den tekniske kockens experimentella kokbok : 117 kemiska experiment i köket
- Författare
- Hegg, Per-Olof
- Förlag
- Jure Förlag
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 91 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 214 x 275 mm Ryggbredd 9 mm
- Vikt
- 600 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Den första ”Den tekniske kocken” beskriver molekylär gastronomi med utgångspunkt från olika livsmedelsstrukturer, medan ”Den tekniske kocken 2” tar sin utgångspunkt i mera kemi och introducerar molekylbegreppet. Tillsammans ger de båda böckerna en komplett beskrivning av de tekniska, kemiska, historiska och biologiska egenskaperna hos livsmedel – ett livsmedelsteknologiskt uppslagsverk.
Syftet med denna tredje bok i serien är att:
● sprida livsmedelskunskap genom enkla experiment
● introducera molekylär gastronomi för livsmedelsintresserade och
● skapa nya och överraskande smaksensationer.
En viktig utgångspunkt för att skriva den nya ”experimentella kokboken” har dels varit författarens unika forskarkontakter och egen forskning, dels att som medlem i Skåneländska Gastronomiska Akademien kunnat utnyttja kontakterna med den sydsvenska gastronomiska eliten som lett till en rad idéer och experiment.
Ambitionen är att experimenten ska vara:
● enkla och lätta att utföra i köket
● kittlande och överraskande både vad avser smaken och vad ögat ser
● innehålla nytänkande.
PER-OLOF HEGG är docent i Mejeriteknologi vid Lunds universitet och tidigare professor i Livsmedelsteknologi vid Norges Lantbrukshögskola. Författaren har lång erfarenhet som forsknings- och utvecklingschef inom livsmedelsindustrin och föreläser flitigt över hela landet.
9789172235892 -
Sprit boken om en destillerad värld
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Fischer. 2000. 221 s. Förlagsband. 21,5 x 28,5cm. Inlagan nära nyskick. Rikt illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789170549441
- Titel
- Sprit : boken om en destillerad värld
- Författare
- Steffo Törnquist
- Förlag
- Fischer & Co
- Utgivningsår
- 1998
- Omfång
- 221 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 1024 g
- Språk
- Svenska
9789170549441 -
Cajsa Wargs kokbok man tager vad man haver
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Klassikerförlaget. 1999. 256 s. Förlagsband. 15 x 23,5cm. Inlagan i nyskick. Pärmen har lätt ytslitage. Illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789171023742
- Titel
- Cajsa Wargs kokbok : Man tager vad man haver
- Författare
- Cajsa Warg
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 1999
- Omfång
- 256 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Vikt
- 547 g
- Språk
- Svenska
9789171023742 -
Historiebok för kakälskare
Inbunden bok.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Historiska media. 2003. 216 s. 20 x 23cm. Rikt illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789189442740
- Titel
- Historiebok för kakälskare
- Författare
- Harrison, Dick
- Förlag
- Historiska Media
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 216 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 815 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I Historiebok för kakälskare presenteras ett femtiotal recept kompletterade av frestande bilder och berättelser om stort och smått ur kakornas historia. Texten går från den grekiska antiken fram till moderna dagar. Vi får exempelvis veta hur kryddningen varierat genom tiderna, varför 1600-talets kalvinister tvekade inför peparkaksgubbar och vem som gjorde den första smördegen. Anekdoter blandas med fakta och recept som pockar på att genast provbakas.
Författare är två historiker, Dick Harrison och Eva-Helen Ulvros, som har en förkärlek för kakbak och sötsaker - en passion de glatt delar med sig av till läsaren i sina lättillgängliga texter.
Boken innehåller en mängd illustrationer och särskilt framtagna fotografier. Unika historiska föremål och miljöer illustrerar bakverken och omger texten med tidsanda och atmosfär. I Historiebok för kakälskare flödar författarnas entusiasm. Det är en bok att ta fram inför festen, använda som uppslagsbok eller bara låta sig inspireras av.
9789189442740 -
Tio grönsaker och en tryffel mat med vin från...
Inbunden bok.
Nära nyskick. Skyddsomslag i gott skick. Prisma. 1999. 175 s. 16,5 x 24,5cm. Omslaget har kantslitage. Rikt illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151835228
- Titel
- Tio grönsaker och en tryffel : Mat med vin från en svensk vingård i södra Frankrike
- Författare
- Ebba Wachtmeister - Anna Sif Olafsson - Lars Torstenson - Anette Dieng
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 1999
- Omfång
- 175 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 697 g
- Språk
- Svenska
9789151835228 -
Historiebok för kakälskare
Inbunden bok.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Historiska media. 2003. 216 s. 20 x 23cm. Rikt illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789189442740
- Titel
- Historiebok för kakälskare
- Författare
- Harrison, Dick
- Förlag
- Historiska Media
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 216 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 815 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I Historiebok för kakälskare presenteras ett femtiotal recept kompletterade av frestande bilder och berättelser om stort och smått ur kakornas historia. Texten går från den grekiska antiken fram till moderna dagar. Vi får exempelvis veta hur kryddningen varierat genom tiderna, varför 1600-talets kalvinister tvekade inför peparkaksgubbar och vem som gjorde den första smördegen. Anekdoter blandas med fakta och recept som pockar på att genast provbakas.
Författare är två historiker, Dick Harrison och Eva-Helen Ulvros, som har en förkärlek för kakbak och sötsaker - en passion de glatt delar med sig av till läsaren i sina lättillgängliga texter.
Boken innehåller en mängd illustrationer och särskilt framtagna fotografier. Unika historiska föremål och miljöer illustrerar bakverken och omger texten med tidsanda och atmosfär. I Historiebok för kakälskare flödar författarnas entusiasm. Det är en bok att ta fram inför festen, använda som uppslagsbok eller bara låta sig inspireras av.
9789189442740 -
Cajsa Warg, Hiram och de andra om svenska kok...
Inbunden bok.
Nära nyskick. Skyddsomslag i gott skick. Ordalaget. 2000. 207 s. 17,5 x 25cm. Ägarstämpel. Illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789189086159
- Titel
- Cajsa Warg, Hiram och de andra
- Författare
- Ärlemalm, Inger
- Förlag
- Ordalaget Bokförlag
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 206 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 178 x 250 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 714 g
- Språk
- Svenska
9789189086159 -
Baka och spritsa dekorera enkelt och vackert...
Inbunden bok.
Nära nyskick. Bokförlaget Semic. 2020. 109 s. Förlagsband. 17,5 x 24,5cm. Rikt illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155267711
- Titel
- Baka och spritsa : dekorera enkelt och vackert
- Författare
- Brink Rask, Emma
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2020
- Omfång
- 109 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 180 x 250 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 460 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Lär dig spritsa som ett proffs! Det är enklare än du tror att förvandla dina kladdkakor, cupcakes, pajer, bakelser och tårtor till vackra konstverk som imponerar. Här bjuder Emma Brink Rask, som driver den populära bakbloggen Brinken bakar, på 40 läckra recept, praktiska steg-för-steg-bilder och sina allra bästa tips på hur du lyckas dekorera dina bakverk på otaliga sätt – med endast fem tyllar.
9789155267711 -
Baka i långpanna från kakor och godis till tå...
Inbunden bok.
Nära nyskick. Bokförlaget Semic. [2023]. 110 s. Förlagsband. 17,5 x 24,5cm. Rikt illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155271626
- Titel
- Baka i långpanna : från kakor och godis till tårtor och matbröd
- Författare
- Hagerling Larsson, Cecilia
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2023
- Omfång
- 112 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 177 x 248 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 471 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Allt går att baka i långpanna! I denna bok visar Cecilia Hagerling Larsson – känd från bloggen Homemade Stockholm – hur smidigt det är att göra allt från kakor och godis till tårtor och matbröd i en form. Här finner du allt från klassiska bakverk som morotskaka och tekakor till lite mer avancerade recept med fräscha, spännande smaker – vad sägs om en key lime paj med smak av basilika och italiensk maräng, eller en baskisk cheesecake med hjortron? Det finns även tips på dekorering för den som verkligen vill briljera vid fikabordet. Både gott och vackert för alla smaker – nu är det lätt att bjuda på fika!
9789155271626 -
Sweet things choklad, karameller & marshmallo...
Inbunden bok.
Nyskick. Massolit. 2015. 175 s. Förlagsband. 19,5 x 24cm. Rikt illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789187785375
- Titel
- Sweet things : choklad, karameller & marshmallows
- Författare
- Rigg, Annie
- Förlag
- Massolit Förlag
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 175 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 196 x 242 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 740 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Allt en sweet tooth behöver
Är du en sådan som älskar chocolaterians skyltfönster? Som inte tvekar att styra stegen över livligt trafikerade gator för att få komma lite närmare uppvisningen av pastellfärgade karameller, snövita marshmallows och praliner i allsköns former? Då kan du skriva upp Sweet things på önskelistan.
Sweet things bjuder på allt en sweet tooth behöver för att klara dagen. Boken är indelad i olika kapitel där choklad, marshmallows, marmelad, kola, fudge och karameller i tur och ordning har huvudrollen. Här finns något för alla, oavsett om du gillar nougatpraliner med havssalt, kokosrostade marshmallows, persikopastiller eller pekannötsfudge
Annie Rigg är en erfaren matstylist och -skribent. Förutom att arbeta för flera stjärnkockar har hon dessutom lagat mat till turnerande världsartister som Tom Jones, Paul McCartney, Pink Floyd och The Rolling Stones.
Det är den sortens sötsaker man tror är förbehållna lyxiga chocolaterier och butiker, men det geniala är att de är fullt möjliga att göra hemma utan mer avancerad utrustning än en sockertermometer och en chokladtermometer Daily Mail
9789187785375 -
Grill Frederik Zäll's bästa
Inbunden bok.
Nära nyskick. Grenadine. [2020]. 74 s. Förlagsband. 17,5 x 24,5cm. Rikt illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789188397492
- Titel
- Frederik Zälls bästa grill
- Författare
- Zäll, Frederik
- Förlag
- Grenadine Bokförlag
- Utgivningsår
- 2021
- Omfång
- 74 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 245 mm Ryggbredd 11 mm
- Vikt
- 346 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En bok som är fylld till bredden av Frederik Zäll´s absoluta grillfavoriter.I den här boken har Frederik Zäll valt att samla några av sina bästa grillrecept. Inspirationen är ofta från det stora landet med alla möjligheterna, borta i väst, men det finns även kopplingar till Sverige, Japan, Tyskland och en hel del andra länder i boken.Bland de olika favoriterna tåls att nämnas Peppargrillad Lax med jordgubbar, Heta entrecôterullader, Charkens bästa med surkål, Devil s Smoked Chicken, Mighty Fine Iberico Steak Det smakar gott redan när man bläddrar i boken och inspirationen blommar ut till max tack vare de läckra bilderna. Här har vi en framtida klassiker!Boken tilldelades priset "Best in the world" i kategorin "Barbecue", vid den årliga internationella finalen i Gourmand Cookbook Awards.Frederik Zäll är en mångsysslare av rang. Hans band Eskobar släpper under 2020 sitt sjunde album och har turnerat världen runt sedan 1999. Frederik har skrivit otaliga kokböcker och med storsäljarna Stora Grytboken (Årets Svenska Måltidslitteratur 2017 - Måltidsakademien) och Grilla & Rök (Årets Svenska Grillbok 2019 World Gourmand Cook Book Awards) som riktigt fina höjdpunkter. Utöver kokböckerna har Frederik skrivit och illustrerat barnbokstrilogin Drakarnas Land. Han har jobbat många år på TV4 Nyhetsmorgon, haft matlagningsprogram på SVT-Barnkanalen och ligger bakom Svinninge Ölkompani. Under 2020 öppnades hand första restaurang Zäll s Smokehouse i Åkersberga.
9789188397492 -
Baka ljuvligt gott utan socker & gluten
Inbunden bok.
Nära nyskick. AB Kvällstidningen Expressen. [2018]. 142 s. Förlagsband. 20 x 27cm. Pärmen har mycket lätt hörnslitage. Rikt illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789188479228
- Titel
- Baka ljuvligt gott utan socker & gluten
- Författare
- Johansson, Elisabeth
- Förlag
- Expressen
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 142 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 273 mm Ryggbredd 11 mm
- Vikt
- 610 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Här är boken för dig som älskar bakverk, krämig glass och ljuvligt godis och samtidigt vill äta sunt! Mästerkonditorn Elisabeth Johansson har skapat frestande godsaker fulla av underbara smaker, men utan det vita raffinerade sockret. I stället sötas småkakor, muffins och paj med mer hälsosamma ingredienser som frukt, bär och honung. Recepten är också fria från vete, korn och råg för dig som vill undvika gluten. Som tur är går det alldeles utmärkt att göra läckra cheesecakes och baka drömgoda bullar med till exempel mandelmjöl och bovetemjöl. Låt dig inspireras och bjud på en härlig och lite hälsosammare fikastund!
9789188479228 -
Älg från grangravad till tjälknöl
Inbunden bok.
Nära nyskick. Prisma. 2006. 120 s. Förlagsband. 25,5 x 23cm. Rikt illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151846828
- Titel
- Älg : från grangravad till tjälknöl
- Författare
- Jonsson, Susanne
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 120 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 253 x 233 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 670 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Det är villebrådet som sätter kronan på våra bordsnöjen" skrev gourmet-filosofen Brillat Savarin. Det kan en kvarts miljon svenska jägare skriva under på! Det skjuts ca 100.000 älgar varje år i Sverige, och med den här inspirerande boken till hands kan det blir mer än filé och älggryta på bordet! Älg kommer nu i ett efterlängtat kartonnage.
Norrlandsambassadören Staffan Ling skriver inledande om vår älskade älg, om älgen i historien och udda kunskap om skogens konung: från Karl den XI:s misslyckade försök med älgkavalleri till den luxuösa och kostbara älgosten.
I Sverige har älgkött traditionellt tillagats med enbart salt och peppar som smaksättning. Recepten i boken vill inspirera till nytänkande runt älgen som råvara och ger nya tips om smaksättning, trender och servering. Älg lagas tillsammans med svenska råvaror och med influenser från andra matkulturer - till exempel Thailand, Italien och Indien. Här finns nya smaker och ett stänk av crossover i lingonmarkerna.
Och man ska inte bara använda stek och filé och göra färs av resten! Här finns attraktiva rätter av styckningsdelar som lägg, kållap och hals av älg.
Till varje recept finns experttips på lämpliga goda viner. Det finns också alternativ utan alkohol.
9789151846828 -
Hasses trädgård det växer så det knakar
Inbunden bok.
Nära nyskick. Bladh by Bladh. [2018]. 157 s. Förlagsband. 17,5 x 22,5cm. Rikt illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789188429773
- Titel
- Hasses trädgård : det växer så det knakar
- Författare
- Andersson, Hasse
- Förlag
- Bladh by Bladh
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 157 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 178 x 228 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 610 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Hela familjen är inbjuden till trädgårdskalaset!
Äntligen är den här, odlingsboken baserad på SVT:s populära tv-serie med Hasse "Kvinnaböske" Andersson.
Boken är den ultimata odlingsboken och varje kapitel innehåller råd och förberedelser för den vuxne, och sagor, lekar, rebusar och annat skoj för barnen: allt med odlingsinriktning förstås.
Boken är upplagd och skriven på ett sätt som skapar nyfikenhet och som vill inspirera till gemensam odlarglädje, och den passar såväl föräldrar, mor- och farföräldrar - eller varför inte dig som arbetar med barn.
Hasse, känd för Guld och Gröna Skogar och en lång fantastisk artistkarriär, har verkligen många strängar på sin lyra och inte minst en lång och gedigen erfarenhet av odling.
Han bjuder de vuxna på de bästa odlingstipsen och lyckas samtidigt fascinera barnen över odlingens magi och har verkligen blivit barnens bästa trädgårdsmästare!
Det odlas gurkor i jutesäckar, ärtor i tofflor och torkas fröer med hårtork. Tipsen är anpassade för såväl trädgårdstäppan som balkongodling.
20 olika grönsaker presenteras som till exempel rabarber, pumpa, physalis, polkabeta, squash och jordgubbar. Här lär man sig fröså, driva uppsticklingar, planering och plantering. Efter det återstår tålamod, vatten, solsken och kärlek sedan blir det skördefest!
Och vad kan man laga för gott av grönsaken?
Här finns recept på gurkglass, blomkålspizza och paprika-suprice.
Roligt, gott och nyttigt.
9789188429773 -
Vin från början
Inbunden bok.
Nära nyskick. Ica Bokförlag. uppl.2 rev. 2003. 144 s. Förlagsband. 21,5 x 21,5cm. Rikt illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153425021
- Titel
- Vin från början
- Författare
- Oz Clarke
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 610 g
- Språk
- Svenska
9789153425021 -
Min mat : Från Rosendals Trädgård till Villa...
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2003. 240 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151840390
- Titel
- Min mat : Från Rosendals Trädgård till Villa Motowi
- Författare
- Monika Ahlberg
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 240 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 230 x 303 mm Ryggbredd 26 mm
- Vikt
- 1520 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Här återkommer Monika Ahlberg med sin efterlängtade stora kokbok Min mat - sprängfylld av recept med inspiration från Medelhavsländerna, från vårt svenska kök och med några asiatiska inslag. Recepten ackompanjeras av ett rikt bildflöde av mat, människor och natur. Ewa-Marie Rundquist står för fotot och Nikko Amandonico för formen.
Boken vill inspirera till glädje i köket! Förutom recept på kött, fisk, soppor, pasta och desserter finns här mängder av smårätter som kan sättas ihop till rika bufféer. Alla rätter är tillagade och upplagda på det konstnärliga sätt som är så typiskt för Monika.
"Jag älskar att äta! Ja, jag älskar även allt som går att äta och som hör måltiden till. Goda grönsaker och frukter med fin färg och fräsch doft, möra köttbitar, färska fiskar, vällagrade ostar i sällskap av 'riktiga' bröd och fruktiga viner, söta avslutningar och gärna en chokladbit till kaffet. Låt Er här inspireras av cirka tvåhundra recept. Alla är väl beprövade både som de är och med tillägg av personliga favoritingredienser.
Välkomna hem till mig och mitt kök. Följ med till Västerhavet, träffa min familj och mina vänner. Laga maten eller njut bara av bilderna och den trevliga samvaron." Monika Ahlberg
Prisma 1 9789151840390 -
Rosendals trädgårdscafé
Inbunden bok. Prisma. 3 uppl. 1998. 223 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151832227
- Titel
- Rosendals trädgårdscafé
- Författare
- Monika Ahlberg
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 1998
- Omfång
- 223 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1530 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Första upplagan av Rosendals Trädgårdscafé utkom hösten 1994. Med Monika Ahlbergs härliga, Medelhavsinspirerade recept, sina underbara foton och fulländade formgivning väckte den enorm uppmärksamhet och blev startskottet för den kokboksboom som vi ser ännu idag.
Rosendals Trädgårdscafé är en bok för sinnena, gommen och hjärtat. Den innehåller 188 läckra recept: bakat, förädlat och lagat. Vackra bilder fotograferade av Ewa-Marie Rundquist, sinnliga teckningar av blommor och bakverk, ett antal personliga texter av kära vänner. Den innehåller också praktiska råd för matlagningen och bakningen och dessutom ett kapitel med enkla så- och skördetips. Allt paketerat i Kent Nybergs nyskapande form.
Prisma 3 9789151832227 -
Om vin
Pocketbok.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Pocket, 226 sidor. Bra böcker (Malmö, 2001). Illustrerad med teckningar av Gun Kessle. Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9171338233
- Titel
- Om vin
- Författare
- Myrdal, Jan
- Förlag
- Malmö : Bra böcker
- Utgivningsår
- 2001
- Språk
- Svenska
9171338233 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789163612541
- Titel
- Det stora matäventyret
- Författare
- Lindkvist, Fanny
- Förlag
- Pagina Förlag
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 155 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 205 x 271 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 800 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det här är boken för dig som vill ha mer tid med barnen. Och för barnen är det en chans att lära sig nya spännande saker tillsammans med sina föräldrar. Att laga mat med sina barn är utmanande, lärorikt och roligt. Men hur lagar man mat med barnen utan att det blir fullt kaos på köksbänken, i kastrullerna och i resten av köket? Hur får man barnen att behålla fokus och intresse? Och hur lagar man god mat som också är nyttig?
I den här boken finns svaren. Den är maxad med matinspiration för hela familjen. Recepten är fria från gluten, mjölk och socker. De är enkla att följa, med få ingredienser och moment. Allt är fiffigt uppdelat i hur man äter saker, till exempel: äta med händerna, dricka och äta med sked. Fokus ligger på ren och naturlig mat utan tillsatser. Ekotänket är påtagligt och det finns många tips på hur man lever renare och hållbart.
Här finns även många praktiska tips för att underlätta matplaneringen, samt annan kul inspiration kopplat till mat - som hur man groddar och planterar kärnor och förbereder ett nyttigare barnkalas. Men kanske viktigast av allt är att matlagningen sker på barnens nivå, med alla de knep och tips som krävs för att få dem engagerade. Stoltheten i ett par barnögon som lagat en måltid till resten av familjen är oslagbar. Det är inte bara barnets självkänsla som stärks, att laga mat tillsammans brukar också leda till att barnen får bättre aptit - något många föräldrar kämpar med.
Pagina Förlag 1 9789163612541 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
-
Köp hem fem - laga god vardagsmat med bara 5...
Inbunden bok. Allt om mat. 2014.
ISBN 9789186187682
Mycket gott skick. Lätt snedläst, i övrigt i nära nyskick
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKAllt om mat 9789186187682 -
Manlig Mat
Inbunden bok. Pagina Förlags. 1 uppl. 2014. 288 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Lättare hanteringsspår på omslag
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163610271
- Titel
- Manlig Mat
- Författare
- Cave, Simon
- Förlag
- Pagina Förlags
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 288 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 225 x 260 mm Ryggbredd 29 mm
- Vikt
- 1534 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det handlar bara om fyra saker:
Smaken.
Smaken.
Attityden.
och att du har en riktigt vass kniv.
200 recept med maskulina förtecken. Vi snackar Vindaloo inte kycklingsallad. Grillade lammracks inte fläskgryta. Blåmusslor i öl inte toast skagen. Roquefortpäron med valnötter inte Pannacotta. Cocktails med flammande Absint inte Pina Colada.
18 kapitel på olika teman. Chilli & spice. Grill & BBQ. Middag framför Tipsextra. Fast Food. Slow Food. Frukost för baksmällor. Desserter. Cocktails.
Tydliga instruktioner för tranchering av fågel och styckning av nöt, gris och lamm. Så håller du dina knivar vassa. Den perfekta presenten till mannen i köket.
Författaren
Simon Cave är en engelsk matskribent och bloggare. Han har rest över hela världen och är lika passionerat förälskad i asiatisk streetfood som i fransk gourmetmat. Simon har ett motto i köket: »Om matlagning inte är kul då måste du göra något fel.« Han bor i London med sin fru och sina två döttrar. Manlig mat är Simon Caves första bok på svenska.
Pagina Förlags 1 9789163610271 -
52 helger : årets alla helger på ett fat
Häftad bok. Bonnier Fakta. 2016. 176 sidor.
Mycket gott skick. Mindre kantslitage på pärm.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174246230
- Titel
- 52 helger : årets alla helger på ett fat
- Författare
- Johansson, Louise
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 176 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 217 x 280 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 823 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Smaka på vårens späda primörer, bjud in till gardenparty med spansk hetta, frossa i höstens färgsprakande rotfrukter och fira in det nya året med en lyxig nyårssupé! Du hittar allt från enklare rätter som du snabbt svänger ihop när inspirationen tryter till festmenyer, brunchrecept, picknickmat och kakor. Boken rymmer över 100 recept för årets alla tillfällen – allt kryddat med Louises unika twist.
Bonnier Fakta 9789174246230 -
Sköna, gröna sommar : recept från ljumma kväl...
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2015. 151 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113061955
- Titel
- Sköna, gröna sommar : recept från ljumma kvällar
- Författare
- Sarenström, Hannu
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 151 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 195 x 268 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 763 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det är på trappan man lever sin sommar. Ett bra trapphäng är det bästa. Det är här man dricker sitt frukostkaffe, äter macka och akutlunchen. Dricker vin på kvällen om solen legat på, pratar i telefon, snackar med grannen eller myser med sin käresta, läser tidningen och äter croissanter som smular på stegen. Från köket hörs radion med årets sommarplåga och livet ter sig ganska skönt, förutom att man inte gillar låten men nynnar till den ändå samtidigt som man gillar en bild på ett socialt forum. Och givetvis lägger man ut en bild och visar hur härligt liv man har just för stunden.
Bokens vackra omslagsbild är tagen av Rickard L. Eriksson.
Norstedts 1 9789113061955 -
Lisa på landet : maten och livet på gamla prä...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2015. 207 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174244595
- Titel
- Lisa på landet : maten och livet på gamla prästgården
- Författare
- Lemke, Lisa
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 207 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 201 x 247 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 890 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Om att laga och äta den bästa maten. Om att leva sin dröm. En tjuvkik in i en matgalen författares liv.Följ med hem till påhittiga Lisa och hennes kök i den gamla prästgården. Ett kök där hon inspireras av allt runt omkring i byn men även resorna hon gör. Ägg, björnbär, höns, lokala grönsaker, ost och nöt- och lammkött möter smaker från Mexico, USA, Italien, Japan och så vidare – svensk landsort möter den stora världen.Det här är en kokbok men den bjuder på så mycket mer – en inblick i ett hektiskt och sprudlande liv med renovering, matlagning, odling, tv-inspelningar, familjeliv, djur, (några vedermödor) och en minst sagt aktiv stenugnspizzeria som Lisa driver tillsammans med sin man. På den gamla prästgården kan vad som helst hända och här får du ta del av mängder av enkel, rustik och fantasifull mat, men även kunskap och inspiration: bästa pizzasåsen, hur man nackar en höna, gör eget bacon, kärnar smör, gör egen ricotta. Drömmen som så många har om livet på landet bland likasinnade grannar, drömmen om att leva mitt i det närodlade, om att driva krog, om att ha djur. Kort sagt – drömmen om frihet och världens bästa och godaste mat.Recept: HönshusetFårhagen (och andra djur)Prostens pizzaGrillenKöksträdgårdenGrannfestenFrukt & bärBikupornaSädesfältenHavet
Bonnier Fakta 9789174244595 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789189618060
- Titel
- Lilla lunchlådan
- Författare
- Liselotte Forslin
- Förlag
- Ordupplaget
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 111 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 173 x 223 mm Ryggbredd 11 mm
- Vikt
- 358 g
- Språk
- Svenska
Ordupplaget 1 9789189618060 -
Kaféer på Österlen : guide & recept
Inbunden bok. Artograf. 1 uppl. 2003. 84 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186360597
- Titel
- Kaféer på Österlen : guide & recept
- Författare
- Annika Söderpalm - Tanja Thompson
- Förlag
- Artograf
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 84 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
Artograf 1 9789186360597 -
Svampar – Bestämningsbok för 414 arter.
Häftad bok. Edmund Garnweidner. 1996. 254 sidor.
Nyskick. Den idealiska bestämningsboken att ta med ut i svampskogen. I behändigt fickformat och oömt utförande och med ett enkelt bestämningssystem som gör det lätt att identifiera svamparna redan på växtplatsen.
.Rikt fotoillustrerad i färg. Praktiskt skyddande läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKEdmund Garnweidner -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789151832401
- Titel
- Fransyska visiter reatilltryck 2003
- Författare
- Key Nilson - Siv Key Nilson
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 1999
- Omfång
- 264 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 250 x 230 mm
- Vikt
- 1306 g
- Språk
- Svenska
Prisma 1 9789151832401
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn