-
Stora boken om desserter och bakverk
Inbunden bok. Safir Förlag. 1 uppl. 2011. 157 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186689032
- Titel
- Stora boken om desserter och bakverk
- Författare
- Claes Karlsson
- Förlag
- Safir Förlag
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 157 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 216 x 268 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 862 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I ett stort praktverk har konditorn och kokboksförfattaren Claes Karlsson samlat sina bästa recept på godsaker som passar både till en enkel fikastund och som avrundning på en middagsbjudning.
De cirka 70 recepten är enkla att följa. Missa inte den krämiga kladdkakan med mjölkchoklad som slår alla tidigare kladdkakor. Andra blivande favoriter är kanske glasspinnen med nougat, kanelvåfflorna eller den gudomliga marängtårtan med vit choklad. I avsnittet om tillbehör får vi tips på till exempel kolasåsen som blir pricken över i:et på det mesta.
Detta är Claes Karlssons 10:e kokbok. Han har tidigare skrivit bl.a. Kladdiga kakor, Julbak, Sockerkakor, Mer än bara äppelkaka samt nyligen prisbelönta Smoothies.
Fotografen Pepe Nilsson är en av Sveriges bästa matfotografer. Han medverkar regelbundet i matmagasin och kokböcker och har vunnit fotopris i World Gourmand Cookbook Awards.
Boken säljs via Stevali: info@stevali.se Ej returrätt.
Safir Förlag 1 9789186689032 -
Stora boken om desserter och bakverk
Inbunden bok. Safir Förlag. 1 uppl. 2011. 157 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186689032
- Titel
- Stora boken om desserter och bakverk
- Författare
- Claes Karlsson
- Förlag
- Safir Förlag
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 157 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 216 x 268 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 862 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I ett stort praktverk har konditorn och kokboksförfattaren Claes Karlsson samlat sina bästa recept på godsaker som passar både till en enkel fikastund och som avrundning på en middagsbjudning.
De cirka 70 recepten är enkla att följa. Missa inte den krämiga kladdkakan med mjölkchoklad som slår alla tidigare kladdkakor. Andra blivande favoriter är kanske glasspinnen med nougat, kanelvåfflorna eller den gudomliga marängtårtan med vit choklad. I avsnittet om tillbehör får vi tips på till exempel kolasåsen som blir pricken över i:et på det mesta.
Detta är Claes Karlssons 10:e kokbok. Han har tidigare skrivit bl.a. Kladdiga kakor, Julbak, Sockerkakor, Mer än bara äppelkaka samt nyligen prisbelönta Smoothies.
Fotografen Pepe Nilsson är en av Sveriges bästa matfotografer. Han medverkar regelbundet i matmagasin och kokböcker och har vunnit fotopris i World Gourmand Cookbook Awards.
Boken säljs via Stevali: info@stevali.se Ej returrätt.
Safir Förlag 1 9789186689032 -
Mer än bara äppelkaka
Inbunden bok. B Wahlströms. 1 uppl. 2004. 128 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Namnad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789132330780
- Titel
- Mer än bara äppelkaka
- Författare
- Claes Karlsson
- Förlag
- B Wahlströms
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 238 x 287 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 910 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Äpplen kan man använda i så mycket mer än bara äppelkaka. Härliga äppelkompotter, nougatgratinerade äppelringar, cheesecakemousse med vanilj och äpplen, kanelstekta äpplen med apelsinmascarpone, ugnsbakade äpplen med pecannötsmaräng ... Ja, listan på läckerheter är lång i Claes Karlssons receptbok där äpplen i bakverk och desserter står i fokus.
De 50 recepten är enkla att följa och passar såväl söndagsbakaren som proffskonditorn. Claes Karlsson ger också förslag på hur man kan variera sina favoritäppelrecept genom att kombinera dem med lämplig glass, kräm eller en god vaniljsås. Att använda färska eller torkade kryddor är också tacksamt i kombination med äpplen, och vi får tips om kryddornas förmåga att lyfta fram de olika äppelsorternas karaktäristiska smak.
Claes Karlsson är chefskonditor på Grand Hôtel i Stockholm. En av hans upgifter där är att utveckla nya desserter och bakverk. Under de tio år han varit verksam som konditor har just äpplen intagit en central plats i hans arbete. Äpplen inbjuder till kreativitet och konstnärlighet i köket, säger han.
"Mer än bara äppelaka" blev utsedd till Årets bästa dessertbok 2004 av Måltidsakademien i Grythyttan.
Boken blev också nominerad i till bästa dessertbok vid kokbokstävlingen Gourmand World Cookbook Awards år 2004. Den fick i samma tävling ett hedersomnämnande för Bästa foto. Åtta svenska böcker belönades vid ceremonin i Örebro Konserthus fredagen den 11 februari 2005.
Fotografen som tagit bilderna i Mer än bara äppelkaka heter Pepe Nilsson och han har nu papper på att han tillhör världens bästa matfotografer. Viktig för bokens utseende är givetvis också den som gör bokens design och i Mer än bara äppelkaka har den förtjänstfullt gjorts av Nicke Ericson. Pepe och Nicke arbetar ofta tillsammans i projekt och har gjort utformning och bilder till flera böcker för B. Wahlströms Bokförlag.
Mer information om tävlingen finns på www.destinationgrythyttan.se och www.cookbookfair.com!
B Wahlströms 1 9789132330780 -
Desserter med frukt och bär
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2005. 63 sidor.
Mycket gott skick. 22x22cm. Lättare bruksspår på pärmen.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9153426045
- Titel
- Desserter med frukt och bär
- Författare
- Claes Karlsson
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 62 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 217 x 217 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 374 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det här är en vacker bok, fylld av läckra recept och aptitretande bilder på desserter med frukt och bär. Som Claes Karlsson själv säger ska det vara lätt att göra en smarrig dessert. Man ska inte behöva krångla till det med avancerade ingredienser, konstiga kryddor eller sällsynta råvaror.
Recepten är lätta att följa med få ingredienser, och de är gjorda med tanke på att även den ovane ska kunna tillaga dem. Tanken är att de frukter och bär som finns i boken ska vara lätta för alla att få tag på både vad sort och tillgång beträffar, färska eller frysta. Du kan snabbt tillreda en klassiker och överraska med nya variationer och smaker. Ta till exempel den krämiga brulén som blir en helt ny dessert när den smaksätts med kokos istället för vanilj. Frukter och bär leder inte bara till goda desserter utan tillhör också några av våra nyttigaste råvaror.
Claes Karlsson är sedan fem år konditorichef på Grand Hotel i Stockholm. Som sådan har han ansvar för utveckling av nya desserter och bakverk. Genom sina inspirations- och studieresor till Frankrike, Spanien, Schweiz, Slovenien och Ungern har han fått fördjupade kunskaper om användning av frukter, bär och choklad i desserttillverkning.
Ica Bokförlag 1 9153426045 -
Fruktfrestelser : nya och spännande fruktsall...
Inbunden bok. B Wahlströms. 1 uppl. 2006. 87 sidor.
Gott skick. Skyddsomslag i gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9132333293
- Titel
- Fruktfrestelser : nya och spännande fruktsallader
- Författare
- Claes Karlsson
- Förlag
- B Wahlströms
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 87 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 177 x 214 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 428 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vad kan passa bättre som avslutning på en måltid än en fräsch och hälsosam fruktsallad. Välj mellan smaker från den svenska sommaren med alla sina frukter och bär, och spännande exotiska frukter från tropiska trakter. En het sommardag kanske en isad persikosallad med vanilj- och hallongranité passar bäst, medan en varm hjortonsallad med honung och lingonphiladelphia förmodligen är mer lockande en kylslagen vinterkväll.
Ju starkare dessertsug desto fler läckra tillbehör går det bra att lägga till, exempelvis mandelflarn, maränger eller en choklad- eller yoghurtröra. Toppa sedan med en läskande sorbet eller len glass och salladen blir en femstjärnig dessert.
Konditor Claes Karlsson har tidigare skrivit tre kokböcker, av vilka Mer än bara Äppelkaka utnämndes till Årets bästa dessertbok 2004.
Foto Sara Danielsson
Formgivning Evelina Thörnberg
B Wahlströms 1 9132333293 -
Stora boken om desserter och bakverk
Inbunden bok.
Gott skick. Safir. uppl.1. 2011. 157 s. mindre bruksslitage, namnad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186689032
- Titel
- Stora boken om desserter och bakverk
- Författare
- Claes Karlsson
- Förlag
- Safir Förlag
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 157 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 216 x 268 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 862 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I ett stort praktverk har konditorn och kokboksförfattaren Claes Karlsson samlat sina bästa recept på godsaker som passar både till en enkel fikastund och som avrundning på en middagsbjudning.
De cirka 70 recepten är enkla att följa. Missa inte den krämiga kladdkakan med mjölkchoklad som slår alla tidigare kladdkakor. Andra blivande favoriter är kanske glasspinnen med nougat, kanelvåfflorna eller den gudomliga marängtårtan med vit choklad. I avsnittet om tillbehör får vi tips på till exempel kolasåsen som blir pricken över i:et på det mesta.
Detta är Claes Karlssons 10:e kokbok. Han har tidigare skrivit bl.a. Kladdiga kakor, Julbak, Sockerkakor, Mer än bara äppelkaka samt nyligen prisbelönta Smoothies.
Fotografen Pepe Nilsson är en av Sveriges bästa matfotografer. Han medverkar regelbundet i matmagasin och kokböcker och har vunnit fotopris i World Gourmand Cookbook Awards.
Boken säljs via Stevali: info@stevali.se Ej returrätt.
9789186689032 -
Kladdiga kakor
Inbunden bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2010. 79 sidor.
Nära nyskick. laminatband, 24*20 cm, illustrerad
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127120655
- Titel
- Kladdiga kakor
- Författare
- Claes Karlsson
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 79 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 240 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 420 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Lättbakad, seg och kladdig har kladdkakan
vunnit alla generationers hjärtan. Den har fått
en självklar plats i vår svenska bakkultur och
går dessutom med enkla medel att variera i
olika smaker och former. Boken innehåller
ett 40-tal recept på kladdiga kakor. Till exempel
vit chokladkaka med körsbär, marängtårta
med vaniljsmörkräm, mjölkchokladkaka med
nougat, citronkaka med vit choklad, klassisk
kladdkaka och mördegsrutor med tjock kola.
Samtliga recept är enkla att baka, ofta med få
ingredienser, och det finns såväl mörka som
ljua kladdiga kakor.
Natur & Kultur 1 9789127120655 -
Desserter med frukt och bär
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2005. 62 sidor.
Nyskick. Författaren var/är chefskonditor på Grand Hotel i Stockholm
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9153426045
- Titel
- Desserter med frukt och bär
- Författare
- Claes Karlsson
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 62 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 217 x 217 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 374 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det här är en vacker bok, fylld av läckra recept och aptitretande bilder på desserter med frukt och bär. Som Claes Karlsson själv säger ska det vara lätt att göra en smarrig dessert. Man ska inte behöva krångla till det med avancerade ingredienser, konstiga kryddor eller sällsynta råvaror.
Recepten är lätta att följa med få ingredienser, och de är gjorda med tanke på att även den ovane ska kunna tillaga dem. Tanken är att de frukter och bär som finns i boken ska vara lätta för alla att få tag på både vad sort och tillgång beträffar, färska eller frysta. Du kan snabbt tillreda en klassiker och överraska med nya variationer och smaker. Ta till exempel den krämiga brulén som blir en helt ny dessert när den smaksätts med kokos istället för vanilj. Frukter och bär leder inte bara till goda desserter utan tillhör också några av våra nyttigaste råvaror.
Claes Karlsson är sedan fem år konditorichef på Grand Hotel i Stockholm. Som sådan har han ansvar för utveckling av nya desserter och bakverk. Genom sina inspirations- och studieresor till Frankrike, Spanien, Schweiz, Slovenien och Ungern har han fått fördjupade kunskaper om användning av frukter, bär och choklad i desserttillverkning.
Ica Bokförlag 1 9153426045 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789187391996
- Titel
- Mysteriet Claes Malmberg
- Författare
- Malmberg, Claes
- Förlag
- Ekerlids
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 332 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 144 x 215 mm Ryggbredd 26 mm
- Vikt
- 590 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Fyra år gammal kommer Claes Malmberg farande i en röd trampbil nerför Avenyn i Göteborg på jakt efter en försupen operasångare till pappa som en dag lämnat familjen med en sliten resväska i näven.
Han ska aldrig återfinna honom.
Hela mitt liv har på sätt och vis varit ett sökande efter min försvunne far menar Claes. Det har fört mig in i strålkastarljus, buddhism, fängelser, missbruk och en vansinnigt massa märkliga händelser.
Läs historien om hur en vilsen ung arg man blev en av våra mest folkkära skådespelare. Om sanningen bakom Ronny Jönssons keps, relationen till Jan Malmsjö, hångel med Babben Larsson, bråk med Leif GW Persson och självmordstripper med Tommy Körberg. Om när morfar spökade för honom på sin egen begravning och hur Claes själv svek sin mamma på hennes dödsbädd.
Dessutom avslöjar han episoder från sina tidigare liv, bland annat som barnmorska under vikingatiden.
Boken är skriven med Petter Karlsson som medförfattare.
Ekerlids 1 9789187391996 -
Desserter med frukt och bär
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2007. 62 sidor.
Nära nyskick. Dekorerat kartonnage
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153426042
- Titel
- Desserter med frukt och bär
- Författare
- Claes Karlsson
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 62 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 217 x 217 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 374 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det här är en vacker bok, fylld av läckra recept och aptitretande bilder på desserter med frukt och bär. Som Claes Karlsson själv säger ska det vara lätt att göra en smarrig dessert. Man ska inte behöva krångla till det med avancerade ingredienser, konstiga kryddor eller sällsynta råvaror.
Recepten är lätta att följa med få ingredienser, och de är gjorda med tanke på att även den ovane ska kunna tillaga dem. Tanken är att de frukter och bär som finns i boken ska vara lätta för alla att få tag på både vad sort och tillgång beträffar, färska eller frysta. Du kan snabbt tillreda en klassiker och överraska med nya variationer och smaker. Ta till exempel den krämiga brulén som blir en helt ny dessert när den smaksätts med kokos istället för vanilj. Frukter och bär leder inte bara till goda desserter utan tillhör också några av våra nyttigaste råvaror.
Claes Karlsson är sedan fem år konditorichef på Grand Hotel i Stockholm. Som sådan har han ansvar för utveckling av nya desserter och bakverk. Genom sina inspirations- och studieresor till Frankrike, Spanien, Schweiz, Slovenien och Ungern har han fått fördjupade kunskaper om användning av frukter, bär och choklad i desserttillverkning.
Ica Bokförlag 1 9789153426042 -
Stora kyrkor och små församlingar : Nytänkand...
Inbunden bok. Votum & Gullers Förlag. 1 uppl. 2011. 192 sidor.
Nära nyskick. En gåvotillskrift skriven på första uppslagets övre högra sida.
Ï övrigt är boken närmst i nyskick
R&EInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185815579
- Titel
- Stora kyrkor och små församlingar : Nytänkande med idéer om framtiden
- Författare
- Alton, Jerk
- Förlag
- Votum & Gullers Förlag
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 270 x 217 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 1080 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Överflödiga stora kyrkor kan få nytt liv
Mycket av debatten idag handlar om tomma stora kyrkor, dyrt underhåll och sekularisering. Risken är att de negativa frågorna blir dominerande och leder till resignation.
Boken handlar om hur arkitekter, antikvarier och teologer tillsammans under två år arbetat med olika studier att förminska överstora kyrkorum till en yta som motsvarar dagens behov, och samtidigt skapa utrymmen för ny, utökad verksamhet. Att genom ombyggnad integrera församlingshemmets aktiviteter, exempelvis konfirmandundervisning, körövningar, barnverksamhet, samtalsgrupper, kulturprogram och även administration.
Förhoppningen är att genom att öka kyrkobyggnadens användningsområden kunna undvika framtida nedläggningar.
Boken vill öppna upp för kreativitet och förnyelse, som i bästa fall kan bli en förnyelse för hela den kyrkliga verksamheten i en församling.
Votum & Gullers Förlag 1 9789185815579 -
Mer än bara äppelkaka
Inbunden bok. B Wahlströms. 1 uppl. 2004. 128 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. ÖÖÖÖ
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9132330782
- Titel
- Mer än bara äppelkaka
- Författare
- Claes Karlsson
- Förlag
- B Wahlströms
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 238 x 287 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 910 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Äpplen kan man använda i så mycket mer än bara äppelkaka. Härliga äppelkompotter, nougatgratinerade äppelringar, cheesecakemousse med vanilj och äpplen, kanelstekta äpplen med apelsinmascarpone, ugnsbakade äpplen med pecannötsmaräng ... Ja, listan på läckerheter är lång i Claes Karlssons receptbok där äpplen i bakverk och desserter står i fokus.
De 50 recepten är enkla att följa och passar såväl söndagsbakaren som proffskonditorn. Claes Karlsson ger också förslag på hur man kan variera sina favoritäppelrecept genom att kombinera dem med lämplig glass, kräm eller en god vaniljsås. Att använda färska eller torkade kryddor är också tacksamt i kombination med äpplen, och vi får tips om kryddornas förmåga att lyfta fram de olika äppelsorternas karaktäristiska smak.
Claes Karlsson är chefskonditor på Grand Hôtel i Stockholm. En av hans upgifter där är att utveckla nya desserter och bakverk. Under de tio år han varit verksam som konditor har just äpplen intagit en central plats i hans arbete. Äpplen inbjuder till kreativitet och konstnärlighet i köket, säger han.
"Mer än bara äppelaka" blev utsedd till Årets bästa dessertbok 2004 av Måltidsakademien i Grythyttan.
Boken blev också nominerad i till bästa dessertbok vid kokbokstävlingen Gourmand World Cookbook Awards år 2004. Den fick i samma tävling ett hedersomnämnande för Bästa foto. Åtta svenska böcker belönades vid ceremonin i Örebro Konserthus fredagen den 11 februari 2005.
Fotografen som tagit bilderna i Mer än bara äppelkaka heter Pepe Nilsson och han har nu papper på att han tillhör världens bästa matfotografer. Viktig för bokens utseende är givetvis också den som gör bokens design och i Mer än bara äppelkaka har den förtjänstfullt gjorts av Nicke Ericson. Pepe och Nicke arbetar ofta tillsammans i projekt och har gjort utformning och bilder till flera böcker för B. Wahlströms Bokförlag.
Mer information om tävlingen finns på www.destinationgrythyttan.se och www.cookbookfair.com!
B Wahlströms 1 9132330782 -
Kladdiga kakor
Inbunden bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2010. 79 sidor.
Nyskick. Färgfotoillustrerad. Oläst
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127120655
- Titel
- Kladdiga kakor
- Författare
- Claes Karlsson
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 79 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 240 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 420 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Lättbakad, seg och kladdig har kladdkakan
vunnit alla generationers hjärtan. Den har fått
en självklar plats i vår svenska bakkultur och
går dessutom med enkla medel att variera i
olika smaker och former. Boken innehåller
ett 40-tal recept på kladdiga kakor. Till exempel
vit chokladkaka med körsbär, marängtårta
med vaniljsmörkräm, mjölkchokladkaka med
nougat, citronkaka med vit choklad, klassisk
kladdkaka och mördegsrutor med tjock kola.
Samtliga recept är enkla att baka, ofta med få
ingredienser, och det finns såväl mörka som
ljua kladdiga kakor.
Natur & Kultur 1 9789127120655 -
Stora boken om desserter och bakverk
Inbunden bok.
Nyskick. Bokförlaget Safir 2011 (sv.originaluppl.), 157s. B/H=21,5x27. Vikt = 862g. Dekorerat klotband (kartonnage).. Rikligt illustrerad i färg. Nyskick.
ISBN: 9789186689032 … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186689032
- Titel
- Stora boken om desserter och bakverk
- Författare
- Claes Karlsson
- Förlag
- Safir Förlag
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 157 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 216 x 268 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 862 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I ett stort praktverk har konditorn och kokboksförfattaren Claes Karlsson samlat sina bästa recept på godsaker som passar både till en enkel fikastund och som avrundning på en middagsbjudning.
De cirka 70 recepten är enkla att följa. Missa inte den krämiga kladdkakan med mjölkchoklad som slår alla tidigare kladdkakor. Andra blivande favoriter är kanske glasspinnen med nougat, kanelvåfflorna eller den gudomliga marängtårtan med vit choklad. I avsnittet om tillbehör får vi tips på till exempel kolasåsen som blir pricken över i:et på det mesta.
Detta är Claes Karlssons 10:e kokbok. Han har tidigare skrivit bl.a. Kladdiga kakor, Julbak, Sockerkakor, Mer än bara äppelkaka samt nyligen prisbelönta Smoothies.
Fotografen Pepe Nilsson är en av Sveriges bästa matfotografer. Han medverkar regelbundet i matmagasin och kokböcker och har vunnit fotopris i World Gourmand Cookbook Awards.
Boken säljs via Stevali: info@stevali.se Ej returrätt.
9789186689032 -
Julbak med desserter och godis
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2007. 64 sidor.
Nyskick. Pappbd. Färgfotoillustrerad. Oläst
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153426707
- Titel
- Julbak : med desserter och godis
- Författare
- Claes Karlsson
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 64 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 215 x 216 mm Ryggbredd 8 mm
- Vikt
- 384 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Att baka och göra desserter och godis är både roligt och enkelt, om man väljer de rätta och lätta recepten. Därför har de här recepten ganska få ingredienser som alla finns i vanliga matbutiker.
Julbak, desserter och julgodis är baserad på författaren Claes Karlssons egna favoriter. Här finns recept på bland annat kryddat bröd, småkakor och mjuka chokladkakor men även på desserter och godis, som saffransglass och knäckklubbor. Här finns gott om smaksensationer för både små och stora gottegrisar!
Alla recept visas på bild, där det färdiga resultatet är aptitretande och vackert. Det gör boken både till en bruks- och presentbok.
Claes Karlsson har under flera år arbetat som chefskonditor på Grand Hotel i Stockholm. Detta är hans andra bok utgiven på Ica bokförlag. Den tidigare, Desserter med frukt och bär, ingår i samma serie.
Ica Bokförlag 1 9789153426707 -
Julbak
Inbunden bok. Ica. 2007. 64 sidor.
Mycket gott skick. Claes Karlsson känd profil inom konditori och söta småbröd med bakgrund bl.a. som chefskonditor på Grand hotell i Stockholm. Här finner alla godismonster sitt lystmäte allt från kakor til klar och knäck ofta med en liten this på.....mycket bra och inspir läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKIca -
Julbak : med desserter och godis
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2007. 64 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153426707
- Titel
- Julbak : med desserter och godis
- Författare
- Claes Karlsson
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 64 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 215 x 216 mm Ryggbredd 8 mm
- Vikt
- 384 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Att baka och göra desserter och godis är både roligt och enkelt, om man väljer de rätta och lätta recepten. Därför har de här recepten ganska få ingredienser som alla finns i vanliga matbutiker.
Julbak, desserter och julgodis är baserad på författaren Claes Karlssons egna favoriter. Här finns recept på bland annat kryddat bröd, småkakor och mjuka chokladkakor men även på desserter och godis, som saffransglass och knäckklubbor. Här finns gott om smaksensationer för både små och stora gottegrisar!
Alla recept visas på bild, där det färdiga resultatet är aptitretande och vackert. Det gör boken både till en bruks- och presentbok.
Claes Karlsson har under flera år arbetat som chefskonditor på Grand Hotel i Stockholm. Detta är hans andra bok utgiven på Ica bokförlag. Den tidigare, Desserter med frukt och bär, ingår i samma serie.
Ica Bokförlag 1 9789153426707 -
Kladdiga kakor
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Natur och Kultur, 2010. Förlagets tryckta/dekorerade pappband. Mycket gott skick. 79, [1] s. Rikligt illustrerad i färg (foto: Matilda Lindeblad). ISBN 978-91-27-12065-5. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127120655
- Titel
- Kladdiga kakor
- Författare
- Claes Karlsson
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 79 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 240 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 420 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Lättbakad, seg och kladdig har kladdkakan
vunnit alla generationers hjärtan. Den har fått
en självklar plats i vår svenska bakkultur och
går dessutom med enkla medel att variera i
olika smaker och former. Boken innehåller
ett 40-tal recept på kladdiga kakor. Till exempel
vit chokladkaka med körsbär, marängtårta
med vaniljsmörkräm, mjölkchokladkaka med
nougat, citronkaka med vit choklad, klassisk
kladdkaka och mördegsrutor med tjock kola.
Samtliga recept är enkla att baka, ofta med få
ingredienser, och det finns såväl mörka som
ljua kladdiga kakor.
9789127120655 -
Mysteriet Claes Malmberg
Inbunden bok. Ekerlids. 1 uppl. 2015. 332 sidor.
Nyskick. Presentskick. KÖP FLERA BÖCKER TILL SAMMA FRAKTPRIS. Tryck på säljare: Tabermans böcker nedan och se utbudet !
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789187391996
- Titel
- Mysteriet Claes Malmberg
- Författare
- Malmberg, Claes
- Förlag
- Ekerlids
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 332 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 144 x 215 mm Ryggbredd 26 mm
- Vikt
- 590 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Fyra år gammal kommer Claes Malmberg farande i en röd trampbil nerför Avenyn i Göteborg på jakt efter en försupen operasångare till pappa som en dag lämnat familjen med en sliten resväska i näven.
Han ska aldrig återfinna honom.
Hela mitt liv har på sätt och vis varit ett sökande efter min försvunne far menar Claes. Det har fört mig in i strålkastarljus, buddhism, fängelser, missbruk och en vansinnigt massa märkliga händelser.
Läs historien om hur en vilsen ung arg man blev en av våra mest folkkära skådespelare. Om sanningen bakom Ronny Jönssons keps, relationen till Jan Malmsjö, hångel med Babben Larsson, bråk med Leif GW Persson och självmordstripper med Tommy Körberg. Om när morfar spökade för honom på sin egen begravning och hur Claes själv svek sin mamma på hennes dödsbädd.
Dessutom avslöjar han episoder från sina tidigare liv, bland annat som barnmorska under vikingatiden.
Boken är skriven med Petter Karlsson som medförfattare.
Ekerlids 1 9789187391996 -
Stora boken om desserter och bakverk
Inbunden bok. Safir Förlag. 1 uppl. 2011. 157 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186689032
- Titel
- Stora boken om desserter och bakverk
- Författare
- Claes Karlsson
- Förlag
- Safir Förlag
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 157 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 216 x 268 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 862 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I ett stort praktverk har konditorn och kokboksförfattaren Claes Karlsson samlat sina bästa recept på godsaker som passar både till en enkel fikastund och som avrundning på en middagsbjudning.
De cirka 70 recepten är enkla att följa. Missa inte den krämiga kladdkakan med mjölkchoklad som slår alla tidigare kladdkakor. Andra blivande favoriter är kanske glasspinnen med nougat, kanelvåfflorna eller den gudomliga marängtårtan med vit choklad. I avsnittet om tillbehör får vi tips på till exempel kolasåsen som blir pricken över i:et på det mesta.
Detta är Claes Karlssons 10:e kokbok. Han har tidigare skrivit bl.a. Kladdiga kakor, Julbak, Sockerkakor, Mer än bara äppelkaka samt nyligen prisbelönta Smoothies.
Fotografen Pepe Nilsson är en av Sveriges bästa matfotografer. Han medverkar regelbundet i matmagasin och kokböcker och har vunnit fotopris i World Gourmand Cookbook Awards.
Boken säljs via Stevali: info@stevali.se Ej returrätt.
Safir Förlag 1 9789186689032 -
Fruktfrestelser : nya och spännande fruktsall...
Inbunden bok. B Wahlströms förlag. 1 uppl. 2006. 87 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9132333293
- Titel
- Fruktfrestelser : nya och spännande fruktsallader
- Författare
- Claes Karlsson
- Förlag
- B Wahlströms
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 87 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 177 x 214 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 428 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vad kan passa bättre som avslutning på en måltid än en fräsch och hälsosam fruktsallad. Välj mellan smaker från den svenska sommaren med alla sina frukter och bär, och spännande exotiska frukter från tropiska trakter. En het sommardag kanske en isad persikosallad med vanilj- och hallongranité passar bäst, medan en varm hjortonsallad med honung och lingonphiladelphia förmodligen är mer lockande en kylslagen vinterkväll.
Ju starkare dessertsug desto fler läckra tillbehör går det bra att lägga till, exempelvis mandelflarn, maränger eller en choklad- eller yoghurtröra. Toppa sedan med en läskande sorbet eller len glass och salladen blir en femstjärnig dessert.
Konditor Claes Karlsson har tidigare skrivit tre kokböcker, av vilka Mer än bara Äppelkaka utnämndes till Årets bästa dessertbok 2004.
Foto Sara Danielsson
Formgivning Evelina Thörnberg
B Wahlströms förlag 1 9132333293 -
Smoothies lemonader, drinkar, smaksatta bords...
Inbunden bok.
Nära nyskick. ICA bokförlag. 2010. 63 s. Kartonage. 20 x 24,5cm. Rikt illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153433408
- Titel
- Smoothies : lemonader, drinkar & smaksatta bordsvatten
- Författare
- Karlsson, Claes
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 63 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 202 x 248 mm Ryggbredd 11 mm
- Vikt
- 385 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Fruktig vitaminbomb till frukost eller syndig chokladchock som dessert - smoothies kan varieras i det oändliga efter smak och tillfälle. Och vem kan tipsa bättre om det än konditorn och kokboksförfattaren Claes Karlsson! Här presenterar han drygt 50 smoothies, läskande lemonader och bordsvatten med spännande smaksättningar.
Smoothies är enkla och snabba att göra, oavsett om man är ute efter en energikick på morgonen, ett mättande mellanmål eller en lite ovanligare dessert.
9789153433408 -
Mysteriet Claes Malmberg
Inbunden bok. Ekerlids. 1 uppl. 2015. 332 sidor.
Nära nyskick. Presentskick. KÖP FLERA BÖCKER TILL SAMMA FRAKTPRIS. Tryck på säljare: Tabermans böcker nedan och se utbudet !
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789187391996
- Titel
- Mysteriet Claes Malmberg
- Författare
- Malmberg, Claes
- Förlag
- Ekerlids
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 332 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 144 x 215 mm Ryggbredd 26 mm
- Vikt
- 590 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Fyra år gammal kommer Claes Malmberg farande i en röd trampbil nerför Avenyn i Göteborg på jakt efter en försupen operasångare till pappa som en dag lämnat familjen med en sliten resväska i näven.
Han ska aldrig återfinna honom.
Hela mitt liv har på sätt och vis varit ett sökande efter min försvunne far menar Claes. Det har fört mig in i strålkastarljus, buddhism, fängelser, missbruk och en vansinnigt massa märkliga händelser.
Läs historien om hur en vilsen ung arg man blev en av våra mest folkkära skådespelare. Om sanningen bakom Ronny Jönssons keps, relationen till Jan Malmsjö, hångel med Babben Larsson, bråk med Leif GW Persson och självmordstripper med Tommy Körberg. Om när morfar spökade för honom på sin egen begravning och hur Claes själv svek sin mamma på hennes dödsbädd.
Dessutom avslöjar han episoder från sina tidigare liv, bland annat som barnmorska under vikingatiden.
Boken är skriven med Petter Karlsson som medförfattare.
Ekerlids 1 9789187391996 -
Mer än bara äppelkaka
Inbunden bok. B Wahlströms. 1 uppl. 2004. 128 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i hyggligt skick. Själva boken invändigt i akick som ny, men skyddsomslaget har en reva på framsidan.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9132330782
- Titel
- Mer än bara äppelkaka
- Författare
- Claes Karlsson
- Förlag
- B Wahlströms
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 238 x 287 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 910 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Äpplen kan man använda i så mycket mer än bara äppelkaka. Härliga äppelkompotter, nougatgratinerade äppelringar, cheesecakemousse med vanilj och äpplen, kanelstekta äpplen med apelsinmascarpone, ugnsbakade äpplen med pecannötsmaräng ... Ja, listan på läckerheter är lång i Claes Karlssons receptbok där äpplen i bakverk och desserter står i fokus.
De 50 recepten är enkla att följa och passar såväl söndagsbakaren som proffskonditorn. Claes Karlsson ger också förslag på hur man kan variera sina favoritäppelrecept genom att kombinera dem med lämplig glass, kräm eller en god vaniljsås. Att använda färska eller torkade kryddor är också tacksamt i kombination med äpplen, och vi får tips om kryddornas förmåga att lyfta fram de olika äppelsorternas karaktäristiska smak.
Claes Karlsson är chefskonditor på Grand Hôtel i Stockholm. En av hans upgifter där är att utveckla nya desserter och bakverk. Under de tio år han varit verksam som konditor har just äpplen intagit en central plats i hans arbete. Äpplen inbjuder till kreativitet och konstnärlighet i köket, säger han.
"Mer än bara äppelaka" blev utsedd till Årets bästa dessertbok 2004 av Måltidsakademien i Grythyttan.
Boken blev också nominerad i till bästa dessertbok vid kokbokstävlingen Gourmand World Cookbook Awards år 2004. Den fick i samma tävling ett hedersomnämnande för Bästa foto. Åtta svenska böcker belönades vid ceremonin i Örebro Konserthus fredagen den 11 februari 2005.
Fotografen som tagit bilderna i Mer än bara äppelkaka heter Pepe Nilsson och han har nu papper på att han tillhör världens bästa matfotografer. Viktig för bokens utseende är givetvis också den som gör bokens design och i Mer än bara äppelkaka har den förtjänstfullt gjorts av Nicke Ericson. Pepe och Nicke arbetar ofta tillsammans i projekt och har gjort utformning och bilder till flera böcker för B. Wahlströms Bokförlag.
Mer information om tävlingen finns på www.destinationgrythyttan.se och www.cookbookfair.com!
B Wahlströms 1 9132330782 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789187491276
- Titel
- Snapshot! : 400 års minnesbilder ur arkiven
- Författare
- Westling, Claes - Karlsson, Åsa - Lindström, Elin - Oja, Linda - Riksarkivet
- Utgivningsår
- 2018
- Språk
- Svenska
riksarkivet 9789187491276 -
Nötter och choklad
Inbunden bok. B Wahlströms. 2005. 128 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i hyggligt skick. Det här är en höjdarbok för all oss som gillar att laga godis bakverk och liknande med nötter och med choklad, dvs godis som rimligt vis är lite nyttigare...eller? Massor med bra recept och inspiration ! Skyddsomslaget har en reva på baksidan och några tr läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKB Wahlströms -
Nötter & choklad
Inbunden bok. B Wahlströms. 1 uppl. 2005. 125 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9132332238
- Titel
- Nötter & choklad
- Författare
- Claes Karlsson
- Förlag
- B Wahlströms
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 125 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 235 x 287 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 876 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Detta är en bok för tre slags människor: chokladälskaren, nötälskaren och choklad-med-nötter-älskaren.
Konditor Claes Karlsson har här sammanställt ett 50-tal recept på desserter, bakverk och godis som är svåra att misslyckas med underbara njutningar utan krångel. Smaka på orden, hur frestande låter inte: chokladcrêpes, marshmallows med varm chokladsås, chokladcheesecake, mjölkchoklad- och kokostårta, nötchokladbrulée, vit choklad- och hasselnötsmousse, mjölkchokladkräm med kanderade pekannötter, jordnötskrisp, whiskytryffel med rostade hasselnötter och pekanglass med mjölkchokladfudge
Claes Karlsson är chefskonditor på Grand Hôtel i Stockholm. Det här är uppföljaren till hans förra bok Mer än bara äppelkaka som blev utsedd till Årets bästa dessertbok 2004.
B Wahlströms 1 9132332238 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789153426707
- Titel
- Julbak : med desserter och godis
- Författare
- Claes Karlsson
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 64 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 215 x 216 mm Ryggbredd 8 mm
- Vikt
- 384 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Att baka och göra desserter och godis är både roligt och enkelt, om man väljer de rätta och lätta recepten. Därför har de här recepten ganska få ingredienser som alla finns i vanliga matbutiker.
Julbak, desserter och julgodis är baserad på författaren Claes Karlssons egna favoriter. Här finns recept på bland annat kryddat bröd, småkakor och mjuka chokladkakor men även på desserter och godis, som saffransglass och knäckklubbor. Här finns gott om smaksensationer för både små och stora gottegrisar!
Alla recept visas på bild, där det färdiga resultatet är aptitretande och vackert. Det gör boken både till en bruks- och presentbok.
Claes Karlsson har under flera år arbetat som chefskonditor på Grand Hotel i Stockholm. Detta är hans andra bok utgiven på Ica bokförlag. Den tidigare, Desserter med frukt och bär, ingår i samma serie.
Ica Bokförlag 1 9789153426707 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9132332238
- Titel
- Nötter & choklad
- Författare
- Claes Karlsson
- Förlag
- B Wahlströms
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 125 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 235 x 287 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 876 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Detta är en bok för tre slags människor: chokladälskaren, nötälskaren och choklad-med-nötter-älskaren.
Konditor Claes Karlsson har här sammanställt ett 50-tal recept på desserter, bakverk och godis som är svåra att misslyckas med underbara njutningar utan krångel. Smaka på orden, hur frestande låter inte: chokladcrêpes, marshmallows med varm chokladsås, chokladcheesecake, mjölkchoklad- och kokostårta, nötchokladbrulée, vit choklad- och hasselnötsmousse, mjölkchokladkräm med kanderade pekannötter, jordnötskrisp, whiskytryffel med rostade hasselnötter och pekanglass med mjölkchokladfudge
Claes Karlsson är chefskonditor på Grand Hôtel i Stockholm. Det här är uppföljaren till hans förra bok Mer än bara äppelkaka som blev utsedd till Årets bästa dessertbok 2004.
B Wahlströms 9132332238 -
Fruktfrestelser : nya och spännande fruktsall...
Inbunden bok. B Wahlströms. 1 uppl. 2006. 87 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9132333293
- Titel
- Fruktfrestelser : nya och spännande fruktsallader
- Författare
- Claes Karlsson
- Förlag
- B Wahlströms
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 87 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 177 x 214 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 428 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vad kan passa bättre som avslutning på en måltid än en fräsch och hälsosam fruktsallad. Välj mellan smaker från den svenska sommaren med alla sina frukter och bär, och spännande exotiska frukter från tropiska trakter. En het sommardag kanske en isad persikosallad med vanilj- och hallongranité passar bäst, medan en varm hjortonsallad med honung och lingonphiladelphia förmodligen är mer lockande en kylslagen vinterkväll.
Ju starkare dessertsug desto fler läckra tillbehör går det bra att lägga till, exempelvis mandelflarn, maränger eller en choklad- eller yoghurtröra. Toppa sedan med en läskande sorbet eller len glass och salladen blir en femstjärnig dessert.
Konditor Claes Karlsson har tidigare skrivit tre kokböcker, av vilka Mer än bara Äppelkaka utnämndes till Årets bästa dessertbok 2004.
Foto Sara Danielsson
Formgivning Evelina Thörnberg
B Wahlströms 1 9132333293
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn