-
Husmanskonst
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2006. 255 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Rikl.färgfotoillustrerad
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151844626
- Titel
- Husmanskonst
- Författare
- Mannerström, Leif
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 255 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 220 x 285 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 1460 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Vi talar inte om pimpinett mat, utan rejält käk. Låt trendnissarna strimla fläskläggen till pastan!"
Leif Mannerström älskar husmanskost, och i Husmanskonst har han samlat sin kunskap och sina favoritrecept.
Efter 50 år vid spisen återvänder den svenska gastronomins grand old man till rötterna och delar med sig av sin samlade kunskap om det han trots all berömmelse älskat och älskar mest av allt: svensk husmanskost!
Resultatet är ett inbjudande praktverk med det mesta man behöver veta om älskade rätter som ärtsoppa med fläsk, mormors, pappas och hans egna köttbullar, skomakarlåda, kroppkakor, får i kål, fläsklägg med rotmos… ja, alla välkända läckerheter man önska sig på ett traditionellt svenskt middagsbord.
"Vi är inte så många kvar som kan laga den här underbara maten. På riktigt!", säger Leif Mannerström, och delar generöst med sig av sitt stora kunnande när det gäller såväl råvaror som tillredning och traditioner.
Boken innehåller recept på kött, fisk, fågel, vilt, soppor och desserter.
Prisma 1 9789151844626 -
Husmanskonst
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2006. 255 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. S(30) H19
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151844621
- Titel
- Husmanskonst
- Författare
- Mannerström, Leif
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 255 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 220 x 285 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 1460 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Vi talar inte om pimpinett mat, utan rejält käk. Låt trendnissarna strimla fläskläggen till pastan!"
Leif Mannerström älskar husmanskost, och i Husmanskonst har han samlat sin kunskap och sina favoritrecept.
Efter 50 år vid spisen återvänder den svenska gastronomins grand old man till rötterna och delar med sig av sin samlade kunskap om det han trots all berömmelse älskat och älskar mest av allt: svensk husmanskost!
Resultatet är ett inbjudande praktverk med det mesta man behöver veta om älskade rätter som ärtsoppa med fläsk, mormors, pappas och hans egna köttbullar, skomakarlåda, kroppkakor, får i kål, fläsklägg med rotmos… ja, alla välkända läckerheter man önska sig på ett traditionellt svenskt middagsbord.
"Vi är inte så många kvar som kan laga den här underbara maten. På riktigt!", säger Leif Mannerström, och delar generöst med sig av sitt stora kunnande när det gäller såväl råvaror som tillredning och traditioner.
Boken innehåller recept på kött, fisk, fågel, vilt, soppor och desserter.
Prisma 1 9151844621 -
Mannerströms berså
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2019. 158 sidor.
Nära nyskick. ......... // Finns det något härligare än att se fram emot sommaren och dessutom få följa med Leif Mannerström hem till hans privata underbara sommarställe i Tvärred utanför Ulricehamn? Här får vi sitta tillsammans med Leif längst ut på bryggan med fötter läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113089218
- Titel
- Mannerströms berså
- Författare
- Mannerström, Leif
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 158 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 195 x 267 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 731 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Finns det något härligare än att se fram emot sommaren och dessutom få följa med Leif Mannerström hem till hans privata underbara sommarställe i Tvärred utanför Ulricehamn? Här får vi sitta tillsammans med Leif längst ut på bryggan med fötterna i vattnet och titta på metet som plötsligt dyker för att till kvällen tillaga fisken på grillen som står i den prunkande trädgården. Vi får använda alla blommor, örter och grönsaker från den fantastiska köksträdgården och samtidigt dricka saft gjord på fläderblom från trädgården. Vi grillar våra köttbitar och snitsar till dem så som bara Leif kan göra. Och den sommaren - kommer vi aldrig glömma!
Norstedts 1 9789113089218 -
Sill och strömming
Inbunden bok. Prisma. 2005. 216 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. 20,5 x 20,5 cm, 848 gram. Boken skickas som spårbar försändelse.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151844605
- Titel
- Sill och strömming
- Författare
- Mannerström, Leif
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 216 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 208 x 208 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 850 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Leif Mannerström är Sveriges ledande stjärnbeströdde fiskkock. Han lagar mat i TV och gourmeter vallfärdar till hans restaurang Sjömagasinet i Göteborg. Här är nu Leifs stora bok om havets silver.
Boken inspirerar och ger lust till matlagning med dessa lättåtkomliga och läckra råvaror, som med rätt kryddning och tillbehör blir kulinariska sensationer. Här finns de goda recepten och reviderade klassiker, här finns kringläsning och kulturhistoria.
Varje rätt är unik och har sina speciella ingredienser, som skapar särarten. Recepten är huvudsaken i boken, men dessutom beskrivs dryckeskulturen (öl, snaps) och tillbehören (smör, ost, bröd, kryddor).
Förutom recept från både väst- och östkusten har boken ett nordiskt perspektiv. Boken visar att det är just i Norden den verkliga sill- och strömmingskulturen finns!
I bokens inledning får vi läsa om vad sill och strömming är, om fiskevattnen och fisket längs våra båda kuster, strömmingsberedning och rökning av böckling.
Därefter följer receptdelen med diverse sillklassiker: SOS, en svensk krogklassiker, modernare sillinläggningar, skarpsill, ansjovis, skånsk kryddsill, tapas med tillbehör, sardiner på nordiskt sätt, sill-sallad och Mannerströmmingar minst 10 recept på stekt och halstrad strömming, hel och i flundror, med tillbehör. Dessutom flera strömmingsanrättningaroch recept från Tore Wretman och Bengt Wedholm. Här finns inlagd strömming och surströmming, böcklingrecept, ansjovis, Janssons frestelse, löjrom och sushi på sill och strömming.
Sist men inte minst ett kapitel om dryckeskulturen.
Prisma 9151844605 -
Mannerströms julkokbok
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2010. 237 sidor.
Mycket gott skick. Swedish Christmas Cooking in Swedish. MASSOR av recept och inspiration till julbordet. Text Jesper Lindberg. Recept: Leif Mannerström, Karl-Magnus Edberg, Katja Palmdahl. Rikt illustrerad av Tomas Yeh. Inbunden, rött halvklotband, illustrerad kartonnagepä läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113024004
- Titel
- Mannerströms julkokbok
- Författare
- Mannerström, Leif
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 237 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 220 x 286 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 1350 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Jag tycker om en gammaldags jul! Jag kavlar upp ärmarna och lagar all julmat från grunden. Jag lägger in sillen, gravar laxen, rullar köttbullar, kokar och griljerar skinkan, gör revbensspjällen ... Inget får saknas!
Sen är det gott med en kall snaps och lite mumma!"
Sveriges bästa kock lagar Sveriges godaste julbord. Här finns recepten som får de vuxna att tindra och barnen att flockas.
De bästa traditionerna, de godaste gotterna, bröd, korv, köttbullar ... Här finns glittret, brasan, tomtens spår i snön, den ångande glöggen, den hemgjorda marsipanen, vörtbröd, doppa, senap, kanel, saffran, kardemumma ...
Helt enkelt - dina drömmars jul. Här är råden, tipsen och recepten.
"Jag är inte mycket för halvfabrikat och snabba lösningar. Julmaten måste lagas från grunden på riktiga råvaror. Då finns det inget som är godare. Sedan samlar man familjen, tänder ljusen, ser ögonen glittra på både ung och gammal.
Det finns inget bättre än en riktig jul!"
Norstedts 1 9789113024004 -
Mästerkockarnas bästa sommarrecept 1-10: 1. F...
Inbunden bok. Norstedts. Special uppl.
Nyskick. KOMPLETT UTGÅVA av Mästerkockarnas bästa sommarrecept, del 1-10. Specialutg. av Norstedts i samarbete med Aftonbladet, böckerna såldes ihop med Aftonbladet. Samtliga delar ligger i var sin obruten plastad förpackning. Tio inbundna laminatband / kartonnage läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKNorstedts Special -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9171250476
- Titel
- Fisk och skaldjur för alla sinnen
- Författare
- Mannerström, Leif - Melander, Tord - Yeh, Tomas - Bonekamp, Gunnevi
- Förlag
- Stockholm : Page One
- Utgivningsår
- 1997
- Språk
- Svenska
Stockholm : Page One 9171250476 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789113064048
- Titel
- Leifs utvalda
- Författare
- Mannerström, Leif - Yeh, Tomas
- Förlag
- Stockholm : Norstedt
- Utgivningsår
- 2014
- Språk
- Svenska
Stockholm : Norstedt 9789113064048 -
Mannerströms bästa
Inbunden bok. Lund : Bokbolaget. 2015. 167 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Två obetydligt skrapmärken. Se mina andra annonser för samfrakt
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789178434817
- Titel
- Mannerströms bästa
- Författare
- Mannerström, Leif - Gawell, Charlotte - Yeh, Tomas
- Förlag
- Lund : Bokbolaget
- Utgivningsår
- 2015
- Språk
- Svenska
Lund : Bokbolaget 9789178434817 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789151850252
- Titel
- The art of home cooking
- Författare
- Mannerström, Leif
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 255 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 223 x 287 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 1436 g
- Språk
- English
- Baksidestext
- "Vi talar inte om pimpinett mat, utan rejält käk. Låt trendnissarna strimla fläskläggen till pastan!"
Leif Mannerström älskar husmanskost, och det speglas i hans senaste bok där han samlat sin breda kunskap och sina favoritrecept. Nu kommer den prisbelönade Husmanskonst i en engelsk utgåva!
Efter 50 år vid spisen återvänder den svenska gastronomins grand old man till rötterna och delar med sig av sin samlade kunskap om det han trots all berömmelse älskat och älskar mest av allt: svensk husmanskost!
Resultatet är ett inbjudande praktverk med det mesta man behöver veta om älskade rätter som ärtsoppa med fläsk, mormors, pappas och hans egna köttbullar, skomakarlåda, kroppkakor, får i kål, fläsklägg med rotmos… ja, alla välkända läckerheter man önska sig på ett traditionellt svenskt middagsbord.
Leif Mannerström delar generöst med sig av sitt stora kunnande när det gäller såväl råvaror som tillredning och traditioner.
Boken utkom i original hösten 2006 och vann "Årets Svenska Måltidslitteratur 2006" i "À la carte-kategorin" med motiveringen: "Med sedvanlig självsäkerhet och pondus propagerar denne veterankock för vår husmanskost i en kokbok rik på färg, doft och smak. En välgärning som ligger i tiden."
Prisma 1 9789151850252 -
Mannerströms skaldjur
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2008. 256 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. 28 cm x 22,5 cm.
Rikt illustrerad.
Inga anteckningar eller namnteckningar.
Litet obetydligt skavmärken på omslaget på bakre övre hörnet.
Boken känns ny. … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151850573
- Titel
- Mannerströms skaldjur
- Författare
- Mannerström, Leif
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 256 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 223 x 280 mm Ryggbredd 26 mm
- Vikt
- 1470 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Skaldjur hör till livets goda! Leif Mannerströms nya stora bok handlar både om hummer, ostron och krabba till fest, och räksmörgåsar och skaldjurssoppa man kan laga till vardags.
"Vi har fantastiska skaldjur i Sverige. Så det är klart att det är gott!"
I Skaldjur lagar Leif till de skaldjur som finns i svenska vatten, och lite till. Här finns recept med räkor, scampi, ostron, kräftor, havskräftor, hummer, krabba, musslor, pilgrimsmusslor, snäckor och sjöborrar. Samt en lång rad fantastiska kombinationer, där skaldjuren sätter guldkant på rätter med andra ingredienser.
Leif gratinerar, gör sallader, soppor, kombinerar med nya såser och kryddningar, friterar, serverar som ceviche, toast och omelett, grillar, gör risotto, paella, terriner ... Möjligheterna är oändliga för en mästarkock som Leif Mannerström!
Skaldjur är en bok för glädje och njutning!
Prisma 1 9789151850573 -
Leif Mannerströms bästa : från husmanskost ti...
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2011. 120 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag saknas. Inga anteckningar, ej namnad. Bokpärmen lite nött av hantering.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113035369
- Titel
- Leif Mannerströms bästa : från husmanskost till sushi
- Författare
- Mannerström, Leif
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 120 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 232 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 441 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Leif Mannerströms kärlek till maten är passionerad, och kärleken till svenska råvaror är stark. Men för all del, utländska influenser är alltid välkomna. Bara vi inte glömmer sillen, strömmingen och husmanskosten!
Den svenska matrevolutionen rullar vidare. I Sverige äter vi bättre än någonsin. Svenska kockar uppmärksammas allt oftare internationellt och tar hem prestigefulla priser. Vi har valt ut några av våra bästsäljande kockar och kokboksförfattare för en fin liten reprintserie med ett sextiotal recept i varje volym. Ett utmärkt tillfälle för alla kokboksälskare att hitta nya bekantskaper, eller när du vill ge bort din favoritkock i present!
Leif Mannerström är en stjärnprydd kock, restauratör och kokboksförfattare. Han drev Sjömagasinet i Göteborg i 16 år, han har gett ut ett helt gäng kokböcker och fått priser för flera av dem. Under vintern 2011 är han en av jurykockarna i TV 4:s program Sveriges mästerkock.
Som en mattraditionens inspiratör och ambassadör talar sig Mannerström alltid varm för svensk husmanskost, och där inkluderas förstås den älskade sillen och strömmingen. Skaldjur i alla former är en favorit, vilt likaså. Ja, all mat är underbar enligt Leif Mannerström, bara den lagas med bra råvaror, omsorg och glädje. "Ingen pimpinett mat här inte!", som han själv säger.
Den här samlingen tar från Sill och strömming, Viltkokboken, Skaldjurskokboken och Husmanskonst.
Norstedts 1 9789113035369 -
Mannerströms skaldjur
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2008. 256 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Signerad
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151850573
- Titel
- Mannerströms skaldjur
- Författare
- Mannerström, Leif
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 256 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 223 x 280 mm Ryggbredd 26 mm
- Vikt
- 1470 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Skaldjur hör till livets goda! Leif Mannerströms nya stora bok handlar både om hummer, ostron och krabba till fest, och räksmörgåsar och skaldjurssoppa man kan laga till vardags.
"Vi har fantastiska skaldjur i Sverige. Så det är klart att det är gott!"
I Skaldjur lagar Leif till de skaldjur som finns i svenska vatten, och lite till. Här finns recept med räkor, scampi, ostron, kräftor, havskräftor, hummer, krabba, musslor, pilgrimsmusslor, snäckor och sjöborrar. Samt en lång rad fantastiska kombinationer, där skaldjuren sätter guldkant på rätter med andra ingredienser.
Leif gratinerar, gör sallader, soppor, kombinerar med nya såser och kryddningar, friterar, serverar som ceviche, toast och omelett, grillar, gör risotto, paella, terriner ... Möjligheterna är oändliga för en mästarkock som Leif Mannerström!
Skaldjur är en bok för glädje och njutning!
Prisma 1 9789151850573 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789113069630
- Titel
- Mannerströms helg
- Författare
- Mannerström, Leif
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 151 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 226 x 277 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 976 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Äntligen börjar helgen närma sig! Och så härligt att få planera vad vi ska äta!
Här får vi följa med Leif Mannerström hem till hans herrgårdsliknande egendom i Tvärred utanför Ulricehamn och känna doften av en lång härlig helg fylld av god mat och vänner. Leif blandar klassiker med nya paradrätter - alla med det där lilla extra.
Recept och texter kring det ultimata helgfirandet med de närmaste eller samling till fest. Ett urval av Leif Mannerströms bästa recept för helger och fest året om. I Mannerströms Helg hittar du det du behöver till en lyckad helg i matens tecken.
Leif Mannerström delar även med sig av sina hemliga knep för hur vi får maten att smaka extra gott. Så där som bara kockar kan, den där extra kock-knorren som gör middagen godare än vanligt!
Norstedts 1 9789113069630 -
FISK ÄR INGA KONSTIGHETER.
Inbunden bok. SVENSK FISK - FISKERIVERKET. Andra upplagan uppl. 1997. 117 sidor sidor.
Nyskick. 30 x 25 cm! Färgfotoillustrerad!
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKSVENSK FISK - FISKERIVERKET Andra upplagan -
Husmanskonst
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2006. 255 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. KÖP FLERA BÖCKER TILL SAMMA FRAKTPRIS. Tryck på säljare: Tabermans böcker nedan och se utbudet !
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151844626
- Titel
- Husmanskonst
- Författare
- Mannerström, Leif
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 255 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 220 x 285 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 1460 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Vi talar inte om pimpinett mat, utan rejält käk. Låt trendnissarna strimla fläskläggen till pastan!"
Leif Mannerström älskar husmanskost, och i Husmanskonst har han samlat sin kunskap och sina favoritrecept.
Efter 50 år vid spisen återvänder den svenska gastronomins grand old man till rötterna och delar med sig av sin samlade kunskap om det han trots all berömmelse älskat och älskar mest av allt: svensk husmanskost!
Resultatet är ett inbjudande praktverk med det mesta man behöver veta om älskade rätter som ärtsoppa med fläsk, mormors, pappas och hans egna köttbullar, skomakarlåda, kroppkakor, får i kål, fläsklägg med rotmos… ja, alla välkända läckerheter man önska sig på ett traditionellt svenskt middagsbord.
"Vi är inte så många kvar som kan laga den här underbara maten. På riktigt!", säger Leif Mannerström, och delar generöst med sig av sitt stora kunnande när det gäller såväl råvaror som tillredning och traditioner.
Boken innehåller recept på kött, fisk, fågel, vilt, soppor och desserter.
Prisma 1 9789151844626 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789178434817
- Titel
- Mannerströms bästa
- Författare
- Mannerström, Leif - Gawell, Charlotte - Yeh, Tomas
- Förlag
- Lund : Bokbolaget
- Utgivningsår
- 2015
- Språk
- Svenska
Lund : Bokbolaget 9789178434817 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789178434817
- Titel
- Mannerströms bästa
- Författare
- Mannerström, Leif - Gawell, Charlotte - Yeh, Tomas
- Förlag
- Lund : Bokbolaget
- Utgivningsår
- 2015
- Språk
- Svenska
Lund : Bokbolaget 9789178434817 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789113055053
- Titel
- Mannerströms jul
- Författare
- Mannerström, Leif
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Halvklotband
- Mått
- 195 x 247 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 703 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Jag tycker om en gammaldags jul! Jag kavlar upp ärmarna och lagar all julmat från grunden. Jag lägger in sillen, gravar laxen, rullar köttbullar, kokar och griljerar skinkan, gör revbensspjällen ... Inget får saknas! Sen är det gott med en kall snaps och lite mumma!"
Ja, så ser Sveriges främste kock, nestorn Leif Mannerström, själv på det här med julmaten. Ta honom till hjälp och gör dina drömmars julbord! Den bästa skinkan, de godaste gotterna, korven, sillarna, köttbullarna, den ångande glöggen, den hemgjorda marsipanen, vörtbröd, dopp i grytan, senap, kanel, saffran, kardemumma ... Recepten, råden och tipsen.
Mannerströms Jul är en remake av Mannerströms julkokbok som kom 2010. Den nya boken är i något mindre format och på 160 sidor mot originalbokens 240. Mycket av det extra bildmaterialet har utgått i denna "folkupplaga" medan de allra flesta recepten finns kvar, totalt ca 100 recept på den godaste julmaten.
"Jag är inte mycket för halvfabrikat och snabba lösningar. Julmaten måste lagas från grunden på riktiga råvaror. Då finns det inget som är godare. Sedan samlar man familjen, tänder ljusen, ser ögonen glittra på både ung och gammal. Det finns inget bättre än en riktig jul!"
Norstedts 1 9789113055053 -
Mannerströms Skaldjur
Inbunden bok. Nordstedts. 2009. 256 sidor.
Gott skick. En av våra verkligt stora inom krogsvängen i sitt favoritämne, skaldjur. Skaldjur ör mat för gudar och ger oss människor en himmelsk upplevelse! Är inte det ett statement så säg... massor med goda recept och inspiration to culinariska gudomliga stordåd! E läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKNordstedts -
Leifs utvalda
Inbunden bok. Stockholm : Norstedt. 2014. 168 sidor.
Mycket gott skick. Vikt: 650 gram
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113064048
- Titel
- Leifs utvalda
- Författare
- Mannerström, Leif - Yeh, Tomas
- Förlag
- Stockholm : Norstedt
- Utgivningsår
- 2014
- Språk
- Svenska
Stockholm : Norstedt 9789113064048 -
Mannerströms julkokbok
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2010. 237 sidor.
Nyskick. En fantastisk bok om julen, dess traditioner och maten. Rikt illustrerad med vackra bilder på både mat, dukningar, interiörer och exteriörer. Recepten är Leif Mannerströms och en hyllning till barndomens julförberedelser.
Helt i nyskick . … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113024004
- Titel
- Mannerströms julkokbok
- Författare
- Mannerström, Leif
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 237 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 220 x 286 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 1350 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Jag tycker om en gammaldags jul! Jag kavlar upp ärmarna och lagar all julmat från grunden. Jag lägger in sillen, gravar laxen, rullar köttbullar, kokar och griljerar skinkan, gör revbensspjällen ... Inget får saknas!
Sen är det gott med en kall snaps och lite mumma!"
Sveriges bästa kock lagar Sveriges godaste julbord. Här finns recepten som får de vuxna att tindra och barnen att flockas.
De bästa traditionerna, de godaste gotterna, bröd, korv, köttbullar ... Här finns glittret, brasan, tomtens spår i snön, den ångande glöggen, den hemgjorda marsipanen, vörtbröd, doppa, senap, kanel, saffran, kardemumma ...
Helt enkelt - dina drömmars jul. Här är råden, tipsen och recepten.
"Jag är inte mycket för halvfabrikat och snabba lösningar. Julmaten måste lagas från grunden på riktiga råvaror. Då finns det inget som är godare. Sedan samlar man familjen, tänder ljusen, ser ögonen glittra på både ung och gammal.
Det finns inget bättre än en riktig jul!"
Norstedts 1 9789113024004 -
Fisk och skaldjur för alla sinnen
Inbunden bok. Stockholm : Page One. 1997.
Nära nyskick. Något blekta sidor.
Fräsch i övrigt.Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9171250476
- Titel
- Fisk och skaldjur för alla sinnen
- Författare
- Mannerström, Leif - Melander, Tord - Yeh, Tomas - Bonekamp, Gunnevi
- Förlag
- Stockholm : Page One
- Utgivningsår
- 1997
- Språk
- Svenska
Stockholm : Page One 9171250476 -
Mannerströms viltkokbok
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2009. 256 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Märke efter prislapp på framsidans högra hörn.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113023489
- Titel
- Mannerströms viltkokbok
- Författare
- Mannerström, Leif
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 256 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 222 x 285 mm Ryggbredd 26 mm
- Vikt
- 1452 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Leif Mannerströms bästa recept för allt från skogens och ängarnas skafferi. Boken är en kulinarisk guldgruva för alla som älskar vilt på tallriken; jägare eller inte.
Detta är Leif Mannerströms tredje stora bok om den svenska maten. Först om traditionen i Husmanskonst, sedan om havets goda i Mannerströms skaldjur och nu kommer det bästa från skog och mark: Mannerströms viltkokbok.
"Jag är ingen erfaren jägare, men jag är en erfaren kock. Jag tar tillvara allting på viltet. Och det finns så mycket gott att laga!"
I Mannerströms viltkokbok finns recept på det svenska viltet. Här finns mästerkockens recept på älg, rådjur, hjort, vildsvin, hare, and, gås, fasan ... Allt som svenska jägare jagar, fäller, styckar, bär hem, fryser in och ska laga till.
Men boken är också för alla dem som inte jagar själva men som älskar vilt på tallriken. För alla som kanske älskar att vistas i naturen fast utan bössa, och som köper viltköttet i affären eller saluhallen.
Teamet runt Leif Mannerström är samma som i bästsäljarna Husmanskonst och Mannerströms skaldjur. Lika vidunderligt vackra matbilder, samt foton från skog och mark.
Och naturligtvis bilder när Leif är på pass ute i skogen, eller när han lagar en vindpinad måltid för jaktlaget.
"Allt smakar bra i skogen, så då blir det en gryta eller annat lättlagat."
Leif Mannerström är den svenska matlagningens nestor. Stjärnprydd, med priser och utmärkelser i långa banor. Han är den svenska mattraditionens ledande inspiratör och ambassadör. "Ingen pimpinett mat här inte!"
Norstedts 1 9789113023489 -
Julens allra godaste. Kockarnas bästa recept.
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2018. 151 sidor.
Mycket gott skick. Ät och drick från advent till nyår. 120 recept på älskade klassiker på julbordet. Rikt illustrerad. Inbunden, färgtryckt laminatband / kartonnage, fotoillustrerade första och sista uppslag. 4:o. 268x197x21 mm. 780 g. Välvårdat och fint ex, inga anmärkning läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113087528
- Titel
- Julens allra godaste : kockarnas bästa recept
- Författare
- Mannerström, Leif
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 151 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 197 x 268 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 780 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Njut av julen med den allra godaste maten från våra bästa kockar och konditorer. Här har vi samlat drygt hundra recept på nya och gamla julbordsklassiker med smak av den svenska julens kryddor och magi.
Ät och drick med familj och vänner från advent till nyår: bjud in till glöggfest med juliga tilltugg, adventsbaka bröd, kakor och lussebullar, samla barnen i köket för pepparkaksbygge och gotte-pyssel, och förbered höjdpunkten det dignande julbordet. Vill du göra julen helt eller delvis vegetarisk hittar du en mängd inspirerande recept, både trendiga alternativ till klassiker och framtidens måsten. Avsluta med en sprakande praktfull nyårsmeny, en gnistrande fest för både öga och gom!
Allt hittar du i den vackra och inspirerande julkokboken Julens allra godaste, med recept hämtade ur en kokboksskatt signerad några av våra mest uppskattade kockar, till exempel Leif Mannerström, Hannu Sarenström, Jan Hedh, Sara Begner och Karoline Jönsson.
Så mycket gott och så många inspirerande bilder att vi vill ha jul året om!
Norstedts 1 9789113087528 -
Leif Mannerströms bästa : från husmanskost ti...
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2011. 120 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113035369
- Titel
- Leif Mannerströms bästa : från husmanskost till sushi
- Författare
- Mannerström, Leif
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 120 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 232 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 441 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Leif Mannerströms kärlek till maten är passionerad, och kärleken till svenska råvaror är stark. Men för all del, utländska influenser är alltid välkomna. Bara vi inte glömmer sillen, strömmingen och husmanskosten!
Den svenska matrevolutionen rullar vidare. I Sverige äter vi bättre än någonsin. Svenska kockar uppmärksammas allt oftare internationellt och tar hem prestigefulla priser. Vi har valt ut några av våra bästsäljande kockar och kokboksförfattare för en fin liten reprintserie med ett sextiotal recept i varje volym. Ett utmärkt tillfälle för alla kokboksälskare att hitta nya bekantskaper, eller när du vill ge bort din favoritkock i present!
Leif Mannerström är en stjärnprydd kock, restauratör och kokboksförfattare. Han drev Sjömagasinet i Göteborg i 16 år, han har gett ut ett helt gäng kokböcker och fått priser för flera av dem. Under vintern 2011 är han en av jurykockarna i TV 4:s program Sveriges mästerkock.
Som en mattraditionens inspiratör och ambassadör talar sig Mannerström alltid varm för svensk husmanskost, och där inkluderas förstås den älskade sillen och strömmingen. Skaldjur i alla former är en favorit, vilt likaså. Ja, all mat är underbar enligt Leif Mannerström, bara den lagas med bra råvaror, omsorg och glädje. "Ingen pimpinett mat här inte!", som han själv säger.
Den här samlingen tar från Sill och strömming, Viltkokboken, Skaldjurskokboken och Husmanskonst.
Norstedts 1 9789113035369 -
God jul med Leif Mannerström
Inbunden bok. Stockholm : Nordstedt. 2011. 78 sidor.
Nyskick. Skickgrad 9 (av 10) - Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113043548
- Titel
- God jul med Leif Mannerström
- Författare
- Mannerström, Leif - Edberg, Karl Magnus - Palmdahl, Katja
- Förlag
- Stockholm : Nordstedt
- Utgivningsår
- 2011
- Språk
- Svenska
Stockholm : Nordstedt 9789113043548 -
Mannerströms skaldjur
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2008. 256 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Kök222
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151850573
- Titel
- Mannerströms skaldjur
- Författare
- Mannerström, Leif
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 256 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 223 x 280 mm Ryggbredd 26 mm
- Vikt
- 1470 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Skaldjur hör till livets goda! Leif Mannerströms nya stora bok handlar både om hummer, ostron och krabba till fest, och räksmörgåsar och skaldjurssoppa man kan laga till vardags.
"Vi har fantastiska skaldjur i Sverige. Så det är klart att det är gott!"
I Skaldjur lagar Leif till de skaldjur som finns i svenska vatten, och lite till. Här finns recept med räkor, scampi, ostron, kräftor, havskräftor, hummer, krabba, musslor, pilgrimsmusslor, snäckor och sjöborrar. Samt en lång rad fantastiska kombinationer, där skaldjuren sätter guldkant på rätter med andra ingredienser.
Leif gratinerar, gör sallader, soppor, kombinerar med nya såser och kryddningar, friterar, serverar som ceviche, toast och omelett, grillar, gör risotto, paella, terriner ... Möjligheterna är oändliga för en mästarkock som Leif Mannerström!
Skaldjur är en bok för glädje och njutning!
Prisma 1 9789151850573 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789113028248
- Titel
- Husmanskonst
- Författare
- Mannerström, Leif
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 255 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 221 x 286 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 1424 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Med sedvanlig självsäkerhet och pondus propagerar denna veterankock för vår husmanskost i en kokbok rik på färg, doft och smak. En välgärning som ligger i tiden."
Vinnarmotiveringen från Årets Svenska Måltidslitteratur 2006
Efter 50 år vid spisen återvänder den svenska gastronomins grand old man till rötterna och delar med sig av sin samlade kunskap om det han trots all berömmelse älskat och älskar mest av allt: svensk husmanskost!
Resultatet är ett inbjudande praktverk med det mesta man behöver veta om älskade rätter som ärtsoppa med fläsk, mormors, pappas och hans egna köttbullar, skomakarlåda, kroppkakor, får i kål, fläsklägg med rotmos… ja, alla välkända läckerheter man önska sig på ett traditionellt svenskt middagsbord.
"Vi är inte så många kvar som kan laga den här underbara maten. På riktigt!", säger Leif Mannerström, och delar generöst med sig av sitt stora kunnande när det gäller såväl råvaror som tillredning och traditioner.
Boken innehåller recept på kött, fisk, fågel, vilt, soppor och desserter.
Norstedts 3 9789113028248 -
Leifs mat
Inbunden bok. Lund : Bokbolaget. 2016. 168 sidor.
Nära nyskick. Mycket rikt och läckert illustrerad. 23x21 cm.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789178434954
- Titel
- Leifs mat
- Författare
- Mannerström, Leif - Gawell, Charlotte - Yeh, Tomas
- Förlag
- Lund : Bokbolaget
- Utgivningsår
- 2016
- Språk
- Svenska
Lund : Bokbolaget 9789178434954
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn