-
Frankensteins köttkvarn Och andra omvälvande...
Inbunden bok. Ordfront. 2020. 181 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKOrdfront -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789174244694
- Titel
- Långkok
- Författare
- Linder, Jens
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2014
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 196 x 224 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 509 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
Ytterligare författare: Linder, Jens
Bonnier Fakta 9789174244694 -
Jens Linders Korea : En kokbok
Inbunden bok. Massolit Förlag. 1 uppl. 2015. 165 sidor.
Mycket gott skick. Smärre hanteringsspår på pärmen. Boken verkar närmast oläst. [rum 2]
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789187785320
- Titel
- Jens Linders Korea : En kokbok
- Författare
- Jens Linder
- Förlag
- Massolit Förlag
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 165 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 248 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 786 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Koreansk mat är hetare än någonsin, både internationellt och här i Sverige där allt fler matkedjor säljer koreansk chilisås, koreanska nudlar och färdigsyrad kimchi. Jens Linder och fotografen Stefan Wettainen har gjort flera resor till Sydkorea tillsammans och låtit sig förföras av allt från koreansk barbecue, dumplings, bibimbap, eldiga soppor och marinerade grönsaker, till kimchi och söta munkar. Följ med till en ny, spännande matkultur där möten med fantastiska människor och miljöer är en lika stor del av upplevelsen som ett nytt, frestande kök!
Massolit Förlag 1 9789187785320 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789174247473
- Titel
- Andra Långkok
- Författare
- Linder, Jens
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 145 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 202 x 232 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 635 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- För tio år sedan kom kultboken Långkok ut för första gången – med grytor, stekar och annat som lagas i lugn och ro på spisen eller i ugnen. Nu kommer äntligen den efterlängtade uppföljaren, Andra långkok, där Jens Linder fortsätter sin långsamma utveckling av långsamma rätter. Även den här boken innehåller god husmanskost från Sverige och resten av världen och till många av rätterna har inspirationen kommit från hans egna resor.Tänk så mycket mer imponerande det är att förvandla en från början seg oxstek, en höna eller grova rotfrukter till fantastiska måltider, än att använda dyra och exklusiva primörer och råvaror i sin matlagning. Ett långkok sprider inte bara ljuvliga dofter i hemmet medan det puttrar på spisen eller i ugnen, det sköter sig också helt själv. Kan det bli bekvämare än så?Till långkoken behövs det ibland något gott tillbehör för att måltiden ska bli komplett och sådana hittar du förstås också i boken. Några exempel på tillbehör är klassikern hasselbackspotatis, frasiga pommes frites och bästa grönsalladen.Recepten varvas med tillagningstider, vilka grytor som fungerar bäst och tips på till exempel hur man smakar av en gryta så att den blir precis så god som man vill ha den.
Bonnier Fakta 9789174247473 -
Semester : från försommarfest till kräftskiva
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 1 uppl. 2014. 170 sidor.
Nyskick. Givetvis ej namnad/ägarmärkt.
Av Jens LINDER (Det glömda köket, Långkok, Andra långkok, December från adventspyssel till nyårspartaj) och Johanna WESTMAN (Första kokboken, Johanna fixar fest!, December från adventspyssel till nyårspartaj).
I Semester läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174243833
- Titel
- Semester : från försommarfest till kräftskiva
- Författare
- Linder, Jens
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 170 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 222 x 287 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 979 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I Semester hittar du maten, lekarna och sommarens DIY-projekt. Här får du inspiration till grillpartyt, med allt det goda som kan grillas och sommarens bästa såser och röror därtill, och till kräftskivan, som att koka en ny lag till kräftorna. Men också till maten som du lätt snor ihop i det lilla sommarköket – perfekt för dig som tillbringar semestern på sjön eller campingplatsen, där köket är litet eller nästintill obefintligt. Till sommarens stora kalas får du hjälp med planering, åtgång och den goda buffématen. Recepten hjälper dig också att förvandla säsongens primörer och bär till goda inläggningar och marmelad eller saft. Till svensk sommar hör ju som bekant både sol och regn och därför finns det mat som passar för såväl soliga som regniga dagar. Boken är full av soppor, sallader, såser och röror, grillat, bakat och efterrätter, allt visat på bedårande sommarbilder! Men det är inte bara mat i boken utan också en hel del tips och trix, som hur du gör en praktisk picknickfilt så att du inte blir blöt i baken på utflykten. Så slå dig ner i bersån med ett glas nygjord hallonsaft och en kardemummabulle och njut! Stora kalas – Grillparty – Midsommarafton – Picknick på stranden – Saftkalas – Sommar på burk – Soliga dagar – Regniga dagar – Skördetid – Det lilla sommarköket – Kräftskiva
Bonnier Fakta 1 9789174243833 -
Långkok
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2013. 141 sidor.
Mycket gott skick. Rikt illustrerad - välaktat ex i mycket gott skick
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174243567
- Titel
- Långkok
- Författare
- Linder, Jens
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 141 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 201 x 231 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 640 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Nu är den här, den efterlängtade nyutgåvan av Långkok. Kanske kan man tro att långkok inte alls passar den stressade nutidsmänniskan, men det är precis tvärtom. Grytor som kalops och boeuf bourguignon kräver faktiskt en ganska liten arbetsinsats eftersom de sköter sig själva på spisen. Och medan grytan eller steken tillagas kan man göra helt andra saker. I Långkok finns grytor, sautéer och raguer, såväl lättsamma och gräddvita som chiliheta och vitlöksskarpa. Här finns värmande soppor, stekar med knaprig yta och medgörliga saftiga inre och här finns långsamma lådor. Du hittar också tillbehör i form av karljohangratäng, pressgurka eller rostad potatis. Många av rätterna är svenska och komponerade av Jens Linder, en del kommer från andra delar av världen. Förutom de många välsmakande recepten får du allmänna tips om tillagning, köttkvalitet, förberedelser, kryddning och redningar.
Bonnier Fakta 9789174243567 -
December. Från adventspyssel till nyårspartaj
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2012. 199 sidor.
Nära nyskick. Ryggfot och rygghuvud med obetydligt slitage. (Se bild) Mycket rikligt färgfotoillustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174242874
- Titel
- December : från adventspyssel till nyårspartaj
- Författare
- Linder, Jens
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 199 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 220 x 286 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 1084 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- DECEMBER är den alldeles för korta julmånaden som varje år är lika full av måsten! Följ då med i Jens och Johannas juliga förberedelser så kommer du att hinna med allt och lite till. Här hittar du inspirationen till julens mest glittrande julpynt och får de bästa recepten på de knaprigaste pepparkakorna, den godaste julmaten och den segaste kolan. Njut av en mysig adventsmorgon, bjud in grannarna på glöggkalas, ordna uppesittarkväll med familjen och – förstås – duka fram julaftonens dignande julbord. Avsluta sedan december med att imponera på gästerna med en nyårsmeny som de sent ska glömma!
Bonnier Fakta 9789174242874 -
Semester : Från försommarfest till kräftskiva
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2014. 170 sidor.
Nyskick. Semester hittar du maten, lekarna och sommarens DIY-projekt. Här får du inspiration till grillpartyt, med allt det goda som kan grillas och sommarens bästa såser och röror därtill, och till kräftskivan, som att koka en ny lag till kräftorna. Men också ti läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174243833
- Titel
- Semester : från försommarfest till kräftskiva
- Författare
- Linder, Jens
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 170 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 222 x 287 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 979 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I Semester hittar du maten, lekarna och sommarens DIY-projekt. Här får du inspiration till grillpartyt, med allt det goda som kan grillas och sommarens bästa såser och röror därtill, och till kräftskivan, som att koka en ny lag till kräftorna. Men också till maten som du lätt snor ihop i det lilla sommarköket – perfekt för dig som tillbringar semestern på sjön eller campingplatsen, där köket är litet eller nästintill obefintligt. Till sommarens stora kalas får du hjälp med planering, åtgång och den goda buffématen. Recepten hjälper dig också att förvandla säsongens primörer och bär till goda inläggningar och marmelad eller saft. Till svensk sommar hör ju som bekant både sol och regn och därför finns det mat som passar för såväl soliga som regniga dagar. Boken är full av soppor, sallader, såser och röror, grillat, bakat och efterrätter, allt visat på bedårande sommarbilder! Men det är inte bara mat i boken utan också en hel del tips och trix, som hur du gör en praktisk picknickfilt så att du inte blir blöt i baken på utflykten. Så slå dig ner i bersån med ett glas nygjord hallonsaft och en kardemummabulle och njut! Stora kalas – Grillparty – Midsommarafton – Picknick på stranden – Saftkalas – Sommar på burk – Soliga dagar – Regniga dagar – Skördetid – Det lilla sommarköket – Kräftskiva
Bonnier Fakta 9789174243833 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789174240788
- Titel
- Made in Sweden
- Författare
- Linder, Jens
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 207 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 180 x 275 mm Ryggbredd 27 mm
- Vikt
- 944 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I en tid då de småskaliga och omsorgsfulla producenterna blir allt fler och bättre gav sig kocken och matskribenten Jens Linder och fotografen Stefan Wettainen ut på en matresa från Lappland till Skåne för att leta upp det bästa ur vårt svenska skafferi. En resa bland ekologisk, närodlad och hantverksmässig mat som resulterade i 90 recept och en massa mat- och miljöbilder. Made in Sweden är en vacker och suggestiv inventering av våra svenska kulinariska rariteter. Boken är på en gång kokbok, handbok i råvaror och guidebok, och dessutom ovärderlig i köket och under en resa i matlandet Sverige.Läs om hur 15 fantastiska svenska råvaror tillagas och hanteras. Upptäck Bohusläns ostron, Skånes charkuterivaror och Västerbottens åkerbär. Smaka på renkött från Lappland, grönkål från Halland och getost från Jämtland. Njut av böckling från Gästrikland, fläder från Södermanland och potatis från Skåne.
Bonnier Fakta 9789174240788 -
Vardagsfest : njutning hela veckan
Nyskick. Bokförlaget Semic 2010. 94 sid. Inb. Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155255879
- Titel
- Vardagsfest : njutning hela veckan
- Författare
- Linder, Jens
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 94 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 203 x 266 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 576 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Skäm bort familjen, lär känna grannarna, höj romantikfaktorn, umgås med en kompis ... Det finns många bra anledningar att ställa till med fest. Framförallt gör en njutning mitt i veckan livet lite roligare och väntan på helgen lite kortare.Duka upp en picknick med en extra lyxig rostbiff och hemgjord potatissallad på vardagsrumsgolvet när vintern känns för lång. Ordna mitt-i-veckan-knytis med grannarna, dröm dig bort med filmkväll i amerikansk 50-talsanda och oemotståndlig biff, steak sauce och knickerbocker glory, fira namnsdagen högtidligt med både smörgås- och marängtårta eller överraska med att komma ihåg årsdagen av er första kyss med romantisk supé. En njutning mitt i veckan gör livet lite roligare och väntan på helgen lite kortare.Vardagsfest är en bok fylld av härliga och oväntade recept på mat som gör kalas av måltiden. Dessutom personliga tips på sätt att förhöja vardagen och fly verkligheten lite grann. Allt på Jens Linders karakteristiskt charmiga och medryckande vis.Jens Linder är en omtyckt och välkänd kokboksförfattare och kock samt regelbunden matskribent i bland annat Dagens Nyheter. Här lagar han mat för en njutbarare vardag i det egna köket. Detta är uppföljaren till succén Fredagsmys, lördagsgott och söndagsmiddag.
9789155255879 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789155254827
- Titel
- Fredagsmys, lördagsgott och söndagsmiddag
- Författare
- Linder, Jens
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 95 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 203 x 268 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 585 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det är kul att laga mat tillsammans, särskilt på helgen, när man har mer tid för varandra! Det blir roligare att äta om alla hjälpt till i köket tricket är goda och roliga rätter som det är enkelt att vara fler om.Att göra egen pasta är en smärre happening, och lagar man pizza ihop kan till och med de minsta fylla sitt hörn efter tycke och smak. Tapas, italienska smårätter eller libanesisk plockmat är perfekt för familjen, här finns något som alla kan gilla. Eller ställ till med ett pannkaksparty, en grillfest, överraska med lyxfrukost eller våga pröva godismatlagning!Jens Linder är en engagerad och entusiasmerande kock och matskribent som framför allt skriver för DN och Gourmet och även är en flitig kokboksförfattare. Här lagar han avslappnad helgmat i det egna köket tillsammans med familjen.
Bokförlaget Semic 9789155254827 -
Frankensteins köttkvarn : och andra omvälvand...
Inbunden bok. Ordfront Förlag. 2020. 185 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Rec.ex
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789177751267
- Titel
- Frankensteins köttkvarn : och andra omvälvande mathistorier
- Författare
- Linder, Jens
- Förlag
- Ordfront Förlag
- Utgivningsår
- 2020
- Omfång
- 185 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 145 x 220 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 320 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- HUR GICK DET TILL när glasspinnar började överskölja västvärlden? Och har snabbmat alltid varit stigmatiserad »fattigmansmat«? Genom historien har människors ätande gått hand i hand med tekniska innovationer och följt med tidens strömningar. På samma sätt har det vi har på tallriken ofta påverkat vår blick på samhället. Ett exempel är den ikoniska köttkvarnen, som inte bara är ursprunget till hamburgare och varmkorv, utan även används som en metafor för politik, krig och arbetsliv. Och kan det förresten verkligen vara en slump att den är samtida med Mary Shelleys hoptråcklade monster? I Frankensteins köttkvarn gör Jens Linder ett antal nedslag i vår gemensamma mathistoria. Han berättar om hur allt från eld och is till krukor, knivar och klimatförändringar har påverkat vårt ätande. Boken innehåller också ett dussin recept med historisk anknytning."Lustfylld läsning som också bereder plats för nya smaksensationer i de recept som finns i slutet i varje kapitel, en utmaning för hemmakockar. Matlagningens konst är variationsrik och bara bristen på fantasi sätter gränser."
Dala-Demokraten, Lena S. Karlsson
Ordfront Förlag 9789177751267 -
Made in Sweden - 15 råvaror 90 recept från La...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2010. 207 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174240788
- Titel
- Made in Sweden
- Författare
- Linder, Jens
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 207 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 180 x 275 mm Ryggbredd 27 mm
- Vikt
- 944 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I en tid då de småskaliga och omsorgsfulla producenterna blir allt fler och bättre gav sig kocken och matskribenten Jens Linder och fotografen Stefan Wettainen ut på en matresa från Lappland till Skåne för att leta upp det bästa ur vårt svenska skafferi. En resa bland ekologisk, närodlad och hantverksmässig mat som resulterade i 90 recept och en massa mat- och miljöbilder. Made in Sweden är en vacker och suggestiv inventering av våra svenska kulinariska rariteter. Boken är på en gång kokbok, handbok i råvaror och guidebok, och dessutom ovärderlig i köket och under en resa i matlandet Sverige.Läs om hur 15 fantastiska svenska råvaror tillagas och hanteras. Upptäck Bohusläns ostron, Skånes charkuterivaror och Västerbottens åkerbär. Smaka på renkött från Lappland, grönkål från Halland och getost från Jämtland. Njut av böckling från Gästrikland, fläder från Södermanland och potatis från Skåne.
Bonnier Fakta 9789174240788 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789174242409
- Titel
- LCHF till fest
- Författare
- Linder, Jens
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 126 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 267 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 699 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Nu kan du göra festmåltiden både till en fantastisk smakupplevelse och en välgärning för kroppen. I den här boken hjälper dig Jens Linder att göra härlig, rustik och lite lyxig festmat med väldigt lite kolhydrater (LCHF). Helt oemotståndligt.Välj mellan ljuvliga smaker från havet, vällagade kötträtter, överraskande och nya smakkombinationer av grönsaker samt fantastiska såser av alla dess slag. Och tro inte att ”lite kolhydrater” betyder att du missar måltidens självklara final – här finns gott om desserter som gör middagen komplett!Det här är helt enkelt en sinnlig och generös kokbok med härliga lättlagade recept för festliga middagar. Förutom de läckra recepten och de stilrena matporträtten i boken bjuder Jens på sina bästa kocktips samt ger dig färdiga menyförslag.Förrätter och tilltugg: Knapriga ostflarn med paprikakräm, Ostron med koreanska smaker, Pilgrimsmussla med het grapefruktsalladVarmrätter: Entrecote med spenatsallad a la crème, Hälleflundra Napolitana, Getost & aubergine med tomat- och sardellsås, Grillad gös med shiratakinudlar, Ostfondue LCHF, Low carb burgerEfterrätter: Klassisk chokladmousse med björnbär, Ostbricka på nordiskt vis, Isad citrussalladBoken är genomillustrerad av den prisbelönte fotografen Stefan Wettainen.”För mig är LCHF ett återvändande till forna tiders kloka kosthåll. Där kolhydraterna var utfyllnad som man fick ta mer av när sovlen inte räckte till.”Jens Linder
Bonnier Fakta 9789174242409 -
December : från adventspyssel till nyårsparta...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2012. 199 sidor.
Nära nyskick. Gåvoskrift på inlagans första blad
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174242874
- Titel
- December : från adventspyssel till nyårspartaj
- Författare
- Linder, Jens
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 199 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 220 x 286 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 1084 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- DECEMBER är den alldeles för korta julmånaden som varje år är lika full av måsten! Följ då med i Jens och Johannas juliga förberedelser så kommer du att hinna med allt och lite till. Här hittar du inspirationen till julens mest glittrande julpynt och får de bästa recepten på de knaprigaste pepparkakorna, den godaste julmaten och den segaste kolan. Njut av en mysig adventsmorgon, bjud in grannarna på glöggkalas, ordna uppesittarkväll med familjen och – förstås – duka fram julaftonens dignande julbord. Avsluta sedan december med att imponera på gästerna med en nyårsmeny som de sent ska glömma!
Bonnier Fakta 9789174242874 -
December : från adventspyssel till nyårsparta...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2012. 199 sidor.
Nära nyskick. PRESENTSKICK
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174242874
- Titel
- December : från adventspyssel till nyårspartaj
- Författare
- Linder, Jens
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 199 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 220 x 286 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 1084 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- DECEMBER är den alldeles för korta julmånaden som varje år är lika full av måsten! Följ då med i Jens och Johannas juliga förberedelser så kommer du att hinna med allt och lite till. Här hittar du inspirationen till julens mest glittrande julpynt och får de bästa recepten på de knaprigaste pepparkakorna, den godaste julmaten och den segaste kolan. Njut av en mysig adventsmorgon, bjud in grannarna på glöggkalas, ordna uppesittarkväll med familjen och – förstås – duka fram julaftonens dignande julbord. Avsluta sedan december med att imponera på gästerna med en nyårsmeny som de sent ska glömma!
Bonnier Fakta 9789174242874 -
Made in Sweden
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2010. 207 sidor.
Nyskick. Bok i nyskick (oläst)
Kocken och matskribenten Jens Linder o fotografen Stefan Wettainen på en matresa från Lappland till Skåne för att leta upp det bästa ur vårt svenska skafferi. en resa i matlandet Sverige.
Läs om hur 15 fantastiska svenska råvaror läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174240788
- Titel
- Made in Sweden
- Författare
- Linder, Jens
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 207 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 180 x 275 mm Ryggbredd 27 mm
- Vikt
- 944 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I en tid då de småskaliga och omsorgsfulla producenterna blir allt fler och bättre gav sig kocken och matskribenten Jens Linder och fotografen Stefan Wettainen ut på en matresa från Lappland till Skåne för att leta upp det bästa ur vårt svenska skafferi. En resa bland ekologisk, närodlad och hantverksmässig mat som resulterade i 90 recept och en massa mat- och miljöbilder. Made in Sweden är en vacker och suggestiv inventering av våra svenska kulinariska rariteter. Boken är på en gång kokbok, handbok i råvaror och guidebok, och dessutom ovärderlig i köket och under en resa i matlandet Sverige.Läs om hur 15 fantastiska svenska råvaror tillagas och hanteras. Upptäck Bohusläns ostron, Skånes charkuterivaror och Västerbottens åkerbär. Smaka på renkött från Lappland, grönkål från Halland och getost från Jämtland. Njut av böckling från Gästrikland, fläder från Södermanland och potatis från Skåne.
Bonnier Fakta 9789174240788 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789177951032
- Titel
- Bastu
- Författare
- Linder, Jens
- Förlag
- Bokförlaget Polaris
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 238 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 198 x 267 mm Ryggbredd 28 mm
- Vikt
- 1122 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Hur bastar folk runtom i världen? Hur badas och risas det? Hur ser den urgamla historien ut med grottor, tält och stugor fyllda med värme som folk samlats kring? Vad är egentligen basturökt kött? Varför mår så många förträffligt av bastubad? Jens Linder och Stefan Wettainen har givit sig kast med uppgiften att försöka ge svar på dessa frågor. Ta del av deras tankar i boken Bastu!
Bokförlaget Polaris 9789177951032 -
Frankensteins köttkvarn : och andra omvälvand...
Inbunden bok. Ordfront Förlag. 2020. 185 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Bok och omslag i fint presentskick! Frankensteins köttkvarn gör Jens Linder ett antal nedslag i vår gemensamma mathistoria. Han berättar om hur allt från eld och is till krukor, knivar och klimatförändringar har påverkat vårt ätande. Boken innehåller ock läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789177751267
- Titel
- Frankensteins köttkvarn : och andra omvälvande mathistorier
- Författare
- Linder, Jens
- Förlag
- Ordfront Förlag
- Utgivningsår
- 2020
- Omfång
- 185 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 145 x 220 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 320 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- HUR GICK DET TILL när glasspinnar började överskölja västvärlden? Och har snabbmat alltid varit stigmatiserad »fattigmansmat«? Genom historien har människors ätande gått hand i hand med tekniska innovationer och följt med tidens strömningar. På samma sätt har det vi har på tallriken ofta påverkat vår blick på samhället. Ett exempel är den ikoniska köttkvarnen, som inte bara är ursprunget till hamburgare och varmkorv, utan även används som en metafor för politik, krig och arbetsliv. Och kan det förresten verkligen vara en slump att den är samtida med Mary Shelleys hoptråcklade monster? I Frankensteins köttkvarn gör Jens Linder ett antal nedslag i vår gemensamma mathistoria. Han berättar om hur allt från eld och is till krukor, knivar och klimatförändringar har påverkat vårt ätande. Boken innehåller också ett dussin recept med historisk anknytning."Lustfylld läsning som också bereder plats för nya smaksensationer i de recept som finns i slutet i varje kapitel, en utmaning för hemmakockar. Matlagningens konst är variationsrik och bara bristen på fantasi sätter gränser."
Dala-Demokraten, Lena S. Karlsson
Ordfront Förlag 9789177751267 -
Långkok
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 1 uppl. 2007. 141 sidor.
Nära nyskick. Hel och fin.
Slitage av normal grad.
Läst ex.
Skrymmande.Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100112097
- Titel
- Långkok
- Författare
- Linder, Jens
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 141 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Långkok finns tillgänglig i nyutgåva (2013)Spadet sjuder försiktigt. Undan för undan bryter värmen ner köttets motspänstighet och smakerna mognar. Efter ett par timmar i den heta vätskan faller köttbitarna nästan isär. Buljongen smakar fylligt och milt, mättad med smakämnen som köttet släppt ifrån sig. Tiden har gjort det möjligt. Långkok passar den moderna människan. Inte bara för att rätter som kalops, dillkött, boeuf bourguignon och texas chili är mustiga och rika och gör att man mår bra, utan också för att de i själva verket kräver så lite tid. Medan grytan puttrar på spisen, eller steken står i ugnen, så kan man göra något helt annat: läsa en god bok, fixa med bokföringen eller bara umgås. Då och då ringer äggklockan och då kollar man att allt går som det ska. Den här boken vill uppmuntra till mer långdragen matlagning. Ordet långkok har tolkats i vid bemärkelse, så Jens Linder har inte bara tagit med grytor, utan även soppor, stekar och lådor som tillagas i sakta mak. Många rätter är svenska och egenkomponerade, men långkok finns över hela världen och recepten kommer även långväga ifrån. Genom att låta en gryta eller en soppa koka dagen innan den ska serveras är mycket vunnet. Man slipper bli stressad och maten blir bara godare av att stå och mogna. Köttbitar i en gryta blir eftermarinerade av såsen och smakerna djupnar. Det enda som krävs är att man tänker lite i förväg.
Albert Bonniers Förlag 1 9789100112097 -
December : från adventspyssel till nyårsparta...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2012. 199 sidor.
Nära nyskick. PRESENTSKICK
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174242874
- Titel
- December : från adventspyssel till nyårspartaj
- Författare
- Linder, Jens
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 199 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 220 x 286 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 1084 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- DECEMBER är den alldeles för korta julmånaden som varje år är lika full av måsten! Följ då med i Jens och Johannas juliga förberedelser så kommer du att hinna med allt och lite till. Här hittar du inspirationen till julens mest glittrande julpynt och får de bästa recepten på de knaprigaste pepparkakorna, den godaste julmaten och den segaste kolan. Njut av en mysig adventsmorgon, bjud in grannarna på glöggkalas, ordna uppesittarkväll med familjen och – förstås – duka fram julaftonens dignande julbord. Avsluta sedan december med att imponera på gästerna med en nyårsmeny som de sent ska glömma!
Bonnier Fakta 9789174242874 -
Gustava Björklund och hennes kokkonst
Häftad bok. *Lilla Sällskapet. 1 uppl. 2006. 88 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9172037385
- Titel
- Gustava Björklund och hennes kokkonst
- Författare
- Trygve Carlsson - Margit Eliasson - Gunilla Englund - Monica Hörner - Lars-Erik Holm - Jens Linder - Örjan Klein - Ulf Wahlberg
- Förlag
- *Lilla Sällskapet
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 88 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 138 x 200 mm Ryggbredd 9 mm
- Vikt
- 186 g
- Språk
- Svenska
*Lilla Sällskapet 1 9172037385 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789174240788
- Titel
- Made in Sweden
- Författare
- Linder, Jens
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 207 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 180 x 275 mm Ryggbredd 27 mm
- Vikt
- 944 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I en tid då de småskaliga och omsorgsfulla producenterna blir allt fler och bättre gav sig kocken och matskribenten Jens Linder och fotografen Stefan Wettainen ut på en matresa från Lappland till Skåne för att leta upp det bästa ur vårt svenska skafferi. En resa bland ekologisk, närodlad och hantverksmässig mat som resulterade i 90 recept och en massa mat- och miljöbilder. Made in Sweden är en vacker och suggestiv inventering av våra svenska kulinariska rariteter. Boken är på en gång kokbok, handbok i råvaror och guidebok, och dessutom ovärderlig i köket och under en resa i matlandet Sverige.Läs om hur 15 fantastiska svenska råvaror tillagas och hanteras. Upptäck Bohusläns ostron, Skånes charkuterivaror och Västerbottens åkerbär. Smaka på renkött från Lappland, grönkål från Halland och getost från Jämtland. Njut av böckling från Gästrikland, fläder från Södermanland och potatis från Skåne.
Bonnier Fakta 9789174240788 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789100112097
- Titel
- Långkok
- Författare
- Linder, Jens
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 141 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Långkok finns tillgänglig i nyutgåva (2013)Spadet sjuder försiktigt. Undan för undan bryter värmen ner köttets motspänstighet och smakerna mognar. Efter ett par timmar i den heta vätskan faller köttbitarna nästan isär. Buljongen smakar fylligt och milt, mättad med smakämnen som köttet släppt ifrån sig. Tiden har gjort det möjligt. Långkok passar den moderna människan. Inte bara för att rätter som kalops, dillkött, boeuf bourguignon och texas chili är mustiga och rika och gör att man mår bra, utan också för att de i själva verket kräver så lite tid. Medan grytan puttrar på spisen, eller steken står i ugnen, så kan man göra något helt annat: läsa en god bok, fixa med bokföringen eller bara umgås. Då och då ringer äggklockan och då kollar man att allt går som det ska. Den här boken vill uppmuntra till mer långdragen matlagning. Ordet långkok har tolkats i vid bemärkelse, så Jens Linder har inte bara tagit med grytor, utan även soppor, stekar och lådor som tillagas i sakta mak. Många rätter är svenska och egenkomponerade, men långkok finns över hela världen och recepten kommer även långväga ifrån. Genom att låta en gryta eller en soppa koka dagen innan den ska serveras är mycket vunnet. Man slipper bli stressad och maten blir bara godare av att stå och mogna. Köttbitar i en gryta blir eftermarinerade av såsen och smakerna djupnar. Det enda som krävs är att man tänker lite i förväg.
Albert Bonniers Förlag 1 9789100112097 -
Långkok
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2013. 141 sidor.
Nyskick. Färgfotoillustrerad. Vit lättläst text på svarta sidor. Oläst
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174243567
- Titel
- Långkok
- Författare
- Linder, Jens
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 141 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 201 x 231 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 640 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Nu är den här, den efterlängtade nyutgåvan av Långkok. Kanske kan man tro att långkok inte alls passar den stressade nutidsmänniskan, men det är precis tvärtom. Grytor som kalops och boeuf bourguignon kräver faktiskt en ganska liten arbetsinsats eftersom de sköter sig själva på spisen. Och medan grytan eller steken tillagas kan man göra helt andra saker. I Långkok finns grytor, sautéer och raguer, såväl lättsamma och gräddvita som chiliheta och vitlöksskarpa. Här finns värmande soppor, stekar med knaprig yta och medgörliga saftiga inre och här finns långsamma lådor. Du hittar också tillbehör i form av karljohangratäng, pressgurka eller rostad potatis. Många av rätterna är svenska och komponerade av Jens Linder, en del kommer från andra delar av världen. Förutom de många välsmakande recepten får du allmänna tips om tillagning, köttkvalitet, förberedelser, kryddning och redningar.
Bonnier Fakta 9789174243567 -
Svamplycka - Bland smörsoppar och finska risk...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2009. 167 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174240221
- Titel
- Svamplycka
- Författare
- Linder, Jens
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 167 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Ordet svamplycka är det första man tänker på när Pelle Holmberg, engagerad svampexpert, och Jens Linder, kunnig kock, pratar svamp. Här har två verkliga kännare på området tillsammans skrivit en bok om Sveriges bästa matsvampar och hur man får användning för dem i 60 utsökta svamprätter. Svamplycka består av ett fyrtiotal svampporträtt av allt från försommarens vårmusseron och högsommarens strävsoppar till höstens stolt fjällskivling och vinterns ostronskivling. Här får du lära dig vilken säsong just din favoritsvamp tillhör, hur du känner igen de olika matsvamparna, hur du tar hand om dem, förvarar dem och tillagar varje sort på bästa sätt. Boken är illustrerad med fantastiska bilder på svampar, mat och natur. Så ut i skogen och upplev sann svamplycka!Vårmusseron • Toppmurkla • Finluden stensopp • Snöbollschampinjon • Strävsoppar • Grynsopp och smörsopp • Nejlikbrosking • Kremlor • Karljohan • Kantarell • Finska riskor • Mandelriska • Rimskivling • Sillkremlor • Brunsopp • Blodriskor • Stolt fjällskivling • Svart trumpetsvamp • Rödgul trumpetsvamp • Trattkantarell • Rökslöjskivling • Ostronmussling • Fjällig bläcksvamp • Blomkålssvamp • Fjällig taggsvamp • Motaggsvamp • Fårticka • Brödticka • Mjölskivling • Sotvaxskivling • Citronslemskivling • Tryffel • Goliatmusseron
Bonnier Fakta 9789174240221 -
Semester : från försommarfest till kräftskiva
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 1 uppl. 2014. 170 sidor.
Gott skick. Läcker Sommarmat. Fler bilder
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174243833
- Titel
- Semester : från försommarfest till kräftskiva
- Författare
- Linder, Jens
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 170 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 222 x 287 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 979 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I Semester hittar du maten, lekarna och sommarens DIY-projekt. Här får du inspiration till grillpartyt, med allt det goda som kan grillas och sommarens bästa såser och röror därtill, och till kräftskivan, som att koka en ny lag till kräftorna. Men också till maten som du lätt snor ihop i det lilla sommarköket – perfekt för dig som tillbringar semestern på sjön eller campingplatsen, där köket är litet eller nästintill obefintligt. Till sommarens stora kalas får du hjälp med planering, åtgång och den goda buffématen. Recepten hjälper dig också att förvandla säsongens primörer och bär till goda inläggningar och marmelad eller saft. Till svensk sommar hör ju som bekant både sol och regn och därför finns det mat som passar för såväl soliga som regniga dagar. Boken är full av soppor, sallader, såser och röror, grillat, bakat och efterrätter, allt visat på bedårande sommarbilder! Men det är inte bara mat i boken utan också en hel del tips och trix, som hur du gör en praktisk picknickfilt så att du inte blir blöt i baken på utflykten. Så slå dig ner i bersån med ett glas nygjord hallonsaft och en kardemummabulle och njut! Stora kalas – Grillparty – Midsommarafton – Picknick på stranden – Saftkalas – Sommar på burk – Soliga dagar – Regniga dagar – Skördetid – Det lilla sommarköket – Kräftskiva
Bonnier Fakta 1 9789174243833 -
S/S Blidösund : skärgårdens sista koleldade å...
Inbunden bok. Stockholm : Blidösundsbol. ; Täby : Fören. S/S Blidösund. 2001. 167 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163115776
- Titel
- S/S Blidösund : skärgårdens sista koleldade ångbåt
- Författare
- Linder, Jens - Blidösundsbolaget - Föreningen S/S Blidösund
- Förlag
- Stockholm : Blidösundsbol. ; Täby : Fören. S/S Blidösund
- Utgivningsår
- 2001
- Språk
- Svenska
Stockholm : Blidösundsbol. ; Täby : Fören. S/S Blidösund 9789163115776 -
Fredagsmys, lördagsgott och söndagsmiddag
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2009. 95 sidor.
Nyskick. ÖÖÖ
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155254827
- Titel
- Fredagsmys, lördagsgott och söndagsmiddag
- Författare
- Linder, Jens
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 95 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 203 x 268 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 585 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det är kul att laga mat tillsammans, särskilt på helgen, när man har mer tid för varandra! Det blir roligare att äta om alla hjälpt till i köket tricket är goda och roliga rätter som det är enkelt att vara fler om.Att göra egen pasta är en smärre happening, och lagar man pizza ihop kan till och med de minsta fylla sitt hörn efter tycke och smak. Tapas, italienska smårätter eller libanesisk plockmat är perfekt för familjen, här finns något som alla kan gilla. Eller ställ till med ett pannkaksparty, en grillfest, överraska med lyxfrukost eller våga pröva godismatlagning!Jens Linder är en engagerad och entusiasmerande kock och matskribent som framför allt skriver för DN och Gourmet och även är en flitig kokboksförfattare. Här lagar han avslappnad helgmat i det egna köket tillsammans med familjen.
Bokförlaget Semic 9789155254827 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKPolaris
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn