-
Baka med årstiderna : Klimatsmart och till må...
Inbunden bok. Verbum förlag. 2015. 104 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789152634431
- Titel
- Baka med årstiderna : klimatsmart och till många
- Författare
- Braw, Anna
- Förlag
- Verbum AB
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 104 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 352 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Baka med årstiderna – klimatsmart och till många är en receptbok, full av klimatsmart inspiration från kök runtom i Sverige. Matproffs och hemmabakare bjuder på recept, idéer, variationer och tankehjälp, och floristen Thomas Malm visar årstidsdukningar.
Har det blivit dags att låta kakor, bullar, pajer, tårtor, bröd och bordsutsmyckningar få en självklar plats i vårt miljöansvar? Välja det som växer i närheten och just nu? Prova att använda ingredienser på nya sätt, ta vara på mer, byta gamla och nya favoritrecept med varandra?
Bland recepten: Öländsk kladdkaka * Filmjölkslimpor med morot * Dädesjö marknads förstaprispaj * Vinterkakan * Grönprickiga kex * Inga-Majs pumpakaka
Baka med årstiderna – klimatsmart och till många ges ut i samarbete mellan Verbum AB och Svenska kyrkan i Västerås stift.
Verbum förlag 9789152634431 -
Under bar himmel - picknick och grillat
Inbunden bok. B Wahlströms förlag. 1 uppl. 2003. 130 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9132328702
- Titel
- Under bar himmel - picknick o grillar
- Författare
- Clare Ferguson
- Förlag
- B Wahlströms
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 130 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 215 x 240 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 610 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
Att äta ute i det fria tillför en känsla av äventyr, och vad vore en sommar utan en picknick. Mat på en bricka som bärs ut i trädgården, en picknick i parken eller en grillfest på stranden
- allt ska gå snabbt att tillaga, vara enkelt att ta med sig och kunna ätas ute.
Här presenteras användbara menyer med idéer från hela världen, t.ex. Spanien, Libanon, Mexiko och Vietnam. Blanda färdigköpta delikatesser med hemgjorda godsaker, lägg till lite nybakat bröd, färsk frukt och något gott att dricka - en härlig måltid kan vara klar att ta med på nolltid. Med de här recepten kan du åstadkomma en stadig lunch eller en elegant festmåltid.
Clare Ferguson är matlagningsexpert och kulinarisk konsult som reser världen över. Hon har skrivit många matböcker, varit matredaktör på tidskrifterna Elle och She och är även känd från brittisk tv, där hon framträdde 80 gånger i långköraren och publiksuccén What's Cooking.
B Wahlströms förlag 1 9132328702 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789153433439
- Titel
- Klassiska cocktails
- Författare
- Jan Gradvall - Jonas Ghauri
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 119 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 202 x 274 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 593 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Dry Martini, Mojito, Manhattan, Cosmopolitan - lär dig blanda klassiska cocktails!
En bok fylld med de klassiska cocktaildrinkarna och ett antal anekdoter och kuriosa kring dessa drinkar. Här kan man också läsa om cocktailens historia. Allt skrivet på ett mycket underhållande sätt.
Jonas Ghauri är barchef på anrika Café Opera i Stockholm och han delar generöst med sig av sina bästa tips och recept. Jan Gradvall är journalisten som tycker att en drink är något man bara måste unna sig. "Livet är för kort för att inte dricka cocktails".
Ica Bokförlag 1 9789153433439 -
Vin från hela världen : Vinlexikon från A-Ö
Inbunden bok. Wahlström & Widstrands förlag. 3 uppl. 2003. 416 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9146182780
- Titel
- Vin från hela världen : Vinlexikon från A-Ö
- Författare
- Clarke, Oz
- Förlag
- Wahlström & Widstrand
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 416 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vin från hela världen är ett vackert illustrerat vinlexikon som entusiastiskt och underhållande ger en mängd nya fakta. Det innehåller fler än 1 600 uppslagsord, sorterade i alfabetisk ordning, vilket gör det lätt att hitta uppgifter om ett visst vin liksom om vindistrikt, druvsorter, vinproducenter och klassificeringssystem. 700 färgbilder, därtill kartor, vinetiketter och årgångstabeller.
Wahlström & Widstrands förlag 3 9146182780 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9188524086
- Titel
- Mästerkocken går ombord
- Författare
- Lagmark, Torbjörn - SweFerry
- Förlag
- Höganäs : Globograf
- Utgivningsår
- 1996
- Språk
- Svenska
Globograf 9188524086 -
Fredagsgourmet : ur Allt om mat
Inbunden bok. Prisma förlag. 1 uppl. 2009. 157 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151852423
- Titel
- Fredagsgourmet : ur Allt om mat
- Författare
- Jenkinson, Charlotte - Allt om mat
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 157 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 225 x 287 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 1028 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Alltid lika efterlängtad. Alltid lika lockande. Alltid lika lättillgänglig. Alltid lika pålitlig. Det är dags för en ny Fredagsgourmet! Nya läckra recept för alla oss som trots att vi är lite trötta efter en veckas slit ändå vill unna oss en liten festmåltid på fredagskvällen.
1996 gavs den första Fredagsgourmeten ut, kallad just Fredagsgourmet. 2001 kom Nya Fredagsgourmet och 2005 kom den senaste, Mera Fredagsgourmet. Samtliga har med tiden blivit klassiker i den svenska kokboksutgivningen. De bygger alla på recept hämtade från en av tidningen Allt om Mat:s allra äldsta och mest älskade avdelningar – "Fredagsgourmet". God och festlig mat som inte kräver alltför långa förberedelser (recepten ska ju kunna göras just en fredag!). Råvarorna ska vara någorlunda lättillgängliga, och det ska vara "höga smaker utan att det krävs särskild kockbriljans".
Men fredagsgourmeterna är mer än bara ett recept på en huvudrätt. Här finns till varje rätt det där lilla extra som gör måltiden till en hel middag. Det kan vara en drink, en förrätt eller en dessert. Dessutom finns det till varje fredagsgourmet förslag på vad som passar att dricka till maten.
Fredagsgourmet innehåller allt från klassiska rätter som "Klassisk abborre med syrlig sås" eller en "Liten räkcocktail" följd av "Grillad biff på salladsbädd", till mer exotiska som "Lime- och tequilamarinerad kycklingfilé" eller kanske "Lax med paksoi".
Samtliga recept är provlagade i tidningens provkök, skrivna på Allt om Mat:s välkända och prisbelönta sätt, och illustrerade med fotografier tagna av några av Sveriges allra bästa matfotografer.
Boken är sammanställd av Charlotte Jenkinson, matkreatör och matskribent på Allt om Mat. Hon har tidigare sammanställt Stora Köksskolan, (2007) och Fisk och Skaldjur (2003).
Prisma förlag 1 9789151852423 -
Tinas kök : nya recept och tips från SVTs pro...
Inbunden bok. Damm förlag. 1 uppl. 2006. 141 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9171307087
- Titel
- Tinas kök : nya recept och tips från SVTs program Mat
- Författare
- Tina Nordström
- Förlag
- Damm förlag
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 141 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 235 x 266 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 872 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- TINAS KÖK - nya recept och tips från SVT:s program Mat
av Tina Nordström
Finns det någon som har gjort så mycket för svenskarnas matintresse som Tina Nordström? I matprogram och kokböcker har hon gjutit nytt liv i klassisk husmanskost och gjort oss nyfikna på nya smaker. Hon har fått oss att våga lite mer vid spisen - och givetvis att smaka, smaka, smaka. Och ha kul!
När vi nu tittar in i Tinas kök möts vi av en mängd nya recept, lättlagade nog för att bli nya favoriter hos tiotusentals matglada i alla åldrar. I TINAS KÖK hittar vi inte bara en lång rad inspirerande recept utan dessutom en hel del grundläggande kunskap. Här får vi till exempel lära oss hur vi tillreder olika sorters kött och när på året olika råvaror är som bäst (och vad vi ska laga av dem). Vi får också en lång rad praktiska tips som gör vardagen lite enklare.
Det bästa av allt med Tinas kök är att det alltid står välkomnande öppet. Kliv på!
Damm förlag 1 9171307087 -
1001 Cocktails : 1001 recept på den fulländad...
Inbunden bok. Parragon förlag. 2005. 384 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 1405452358
- Titel
- 1001 Cocktails : 1001 recept på den fulländade drinken
- Författare
- Alex Barker
- Förlag
- Parragon
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 384 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 222 x 278 mm Ryggbredd 28 mm
- Vikt
- 1774 g
- Språk
- Svenska
Parragon förlag 1405452358 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789171264923
- Titel
- Recept som förändrar världen (PKL)
- Författare
- Rockström, Johan
- Förlag
- Max Ström
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det här är kokboken som hjälper dig att rädda världen i ditt eget kök. Inget annat påverkar vår miljö och jordens klimat så mycket som framställningen av mat och vår matkonsumtion. Detta är mänsklighetens största enskilda utmaning, för samtidigt som denna miljöpåverkan måste minska, behöver jordens växande befolkning förses med hälsosam mat där produktionen håller sig inom planetens gränser.
Svaren är inte alltid enkla och entydiga. Forskare över hela världen brottas med dessa utmaningar. Alla är dock överens om att det finns enormt mycket som går att göra hemma i köket – det är där som den egna förändringsresan måste börja.
Denna kompakta version presenterar mer än femtio recept på mat som är både hälsosam och hållbar. Att laga och äta mat kan vara fyllt av njutning – särskilt om man vet vad man kan äta med gott samvete. Recepten har huvudsakligen inspirerats av det nordiska köket, men med många inslag av medelhavsmat – och lite råvaror från Asien och Sydamerika. Ingredienserna i bokens recept är alla miljösmarta – och maten blir garanterat god!
Boken har skapats av professor Johan Rockström, som står för det vetenskapliga underlaget, och kocken Malin Landqvist, som står för recepten. Doktoranden Victoria Bignet skriver texterna och inledningen skrivs av stiftelsen Eats grundare Gunhild Stordalen. Här finns också en omfattande Q&A som svarar på de vanligaste frågorna kring produktion och konsumtion av mat.
Detta är en generös, inspirerande och viktig kokbok som verkligen kan få dig att göra skillnad – hemma i ditt eget kök.
Max Ström förlag 9789171264923 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9100569712
- Titel
- Äpplen : en god svensk historia
- Författare
- Lithander, Kråke - Bergström, Pelle - Triberg, Annica
- Förlag
- Stockholm : Bonnier
- Utgivningsår
- 1998
- Språk
- Svenska
Albert Bonniers Förlag 9100569712 -
Spenat och mangold
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 1991.
Mycket gott skick. Namn med blyerts inuti.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9137099760
- Titel
- Spenat och mangold
- Författare
- Messerli, Karin - Brauner, Michael - Petersson, Britt
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 1991
- Bandtyp
- Kartonnage
- Vikt
- 425 g
- Språk
- Svenska
Bokförlaget Forum 9137099760 -
Gott med ägg - Från klassisk äggröra till mar...
Inbunden bok. B Wahlströms förlag. 1 uppl. 2004. 155 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9132330685
- Titel
- Gott med ägg - Från klassisk äggröra till marmorerade maränger
- Författare
- Braimbridge, Sophie - Hofstetter, Ian - Westerstål, Ulla-Märta
- Förlag
- B Wahlströms
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 155 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 182 x 292 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 772 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det är något handfast och tillfredsställande med att anrätta ägg från det första skalet som knäcks mot skålen till det ögonblick då sufflén ställs fram på bordet. Kanske beror det på att ägg kan användas på så många olika sätt, i såväl varmrätter som desserter.
Här finns recept på mättande frukostar, läckra bruncher, innovativa varmrätter, lätta smårätter och frestande desserter allt från klassisk äggröra till marmorerade maränger.
B Wahlströms förlag 1 9132330685 -
Autoimmun kokbok: läkande paleokost
Inbunden bok. Argus Information. 1 uppl. 2016. 144 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163902888
- Titel
- Autoimmun kokbok: läkande paleokost
- Författare
- Hultén, Karl
- Förlag
- Argus Information
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 215 x 218 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 606 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Detta är troligen den viktigaste bok du någonsin kommer att läsa om du lider av autoimmun sjukdom. Med enkla recept baserade på näringstäta råvaror som stärker immunförsvaret och samtidigt stärker tarmens integritet, undviker du onödig aktivering av immunförsvaret. Det gör det möjligt att återvinna din hälsa. Alla recept är fria från gluten, mejeriprodukter, socker samt andra råvaror som kan irritera tarmen vid autoimmun sjukdom såsom ägg, nötter och potatisväxter med mera. Autoimmuna sjukdomar ökar för varje år och har växt till en epidemi som drabbar över en miljon svenskar. Den här boken är ett verktyg som genom sina enkla principer edan hjälpt tusentals personer med autoimmun sjukdom och andra kroniska hälsobesvär som allergier och IBS. Författarna Cecilia Nisbet Nilsson och Karl Hultén har med den här metoden själva blivit symptomfria. Om författarna: Karl Hultén har hjälpt hundratals klienter med autoimmun sjukdom att återvinna hälsan. Han bevakar den senaste forskningen på sidan www.paleoteket.se och i podcasten "Paleoteket". Han föreläser och håller utbildningar för bland annat hälso- och sjukvårdspersonal. Karl har en magisterexamen i Biomedicin, har forskat vid Institutionen för Neurovetenskap på Karolinska institutet och är författare till boken "Hjärnhälsa". Cecilia Nisbet Nilsson är Lic. Kostrådgivare och hälsokonsult via utbildning vid Paleo Institute i Stockholm. Hon är medicin- och vetenskapsjournalist och grundare av Swedish Paleo, en av de största plattformarna kring paleo i Sverige. Cecilia tar konsultationer och håller föreläsningar. Boka genom www.swedishpaleo.se.
Argus Information 1 9789163902888 -
Nordafrikansk mat från Kairo till Casablanca
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 2002. 128 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9137120379
- Titel
- Nordafrikansk mat från Kairo till Casablanca
- Författare
- Nilsson, Eja
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 218 x 250 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 721 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Solen steker när jag går in i gränderna i soukens utkant. Hettan dallrar i luften. Färgerna är starka och det lyser skarpt i ögonen. Ibland känner man suset från forna tider och anar att så här har soukkvarteren sett ut i hundratals år. Nyslaktade lammkroppar med pälsen kvar hänger utanför slaktarens lilla dörr, garn i starka färger hänger till tork i vindor, oliver i alla de färger från mörkbruna till rödlila ligger i färgglada plastbaljor och kryddorna är som lysande små kullar i rött, orange, gult och brunt på kryddförsäljarnas vagnar. Ett ljuvligt sammelsurium av dofter letar sig in i näsborrarna. Jag sniffar och försöker urskilja kanel, nejlika, spiskummin, saffran, kryddpeppar, torkade rosenblad, apelsinblommor. Detta är upptakten till Nordafrikansk mat där Eja Nilsson förmedlar både synintryck och smaksensationer genom texten och bilderna. Och inte minst historien bakom dagens rika mat berättar hon om. Nordafrikansk mat går tillbaka till nomadernas kosthåll. Dadlar, kamelkött, kamelmjölk och enkla platta bröd har i många tusen år varit basvarorna. Ett enkelt kök som sedan påverkats från många håll fenicier, greker, romare, araber och under senare tid turkar, fransmän och italienare. Marockanskt, algeriskt, libyskt, tunisiskt, egyptiskt det finns många likheter (couscous är basmaten i hela Nordafrika) och ibland kan det vara svårt att veta ursprunget till en maträtt. Vissa typiska särdrag kan man emellertid urskilja. Det marockanska anses som störst, mest utvecklat och förfinat. Där äts ofta couscous med grönsaksröra och kanske kött tillagat i en tajine. Och saltinlagda citroner förekommer ofta liksom kombinationen kött och frukt. Och kryddorna är mycket viktiga, den häftiga blandningen ras el hanout finns ofta med. *Tunisiskt, algeriskt och libyskt kök skiljer sig inte mycket från varandra. Den tunisiska maten är rustik: enkla grönsaksstuvningar med eller utan lammkött och hett kryddat med harissa, chilipepparpasta, som är typisk för Tunisien. Det fiskas mycket längs kusten och fiskrätterna är följaktligen många. Det egyptiska köket avviker lite från de övriga eftersom det influerats av övriga Mellanöstern. Maten är mildare i kryddningen; här används mynta, koriander, citron, lök och vitlök samt tahina, sesampasta. Rika prov på all denna härliga mat skänker oss Eja Nilsson i omkring 85 recept på förrätter, smårätter, soppor, sallader, kött och kyckling, fisk, vegetariska rätter, kryddor och tillbehör, matbröd, bakverk och desserter. Eja Nilsson är journalist och matskribent i Sydsvenska Dagbladet. Hon intresserar sig för matens kulturhistoria och har i flera böcker skrivit om denna, sina resor och matminnen från inte minst området runt Medelhavet.
Bokförlaget Forum 9137120379 -
Börja laga vegetariskt
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 1999.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9100568228
- Titel
- Börja laga vegetariskt
- Författare
- Elliot, Rose - Cleman, Charlotta - Kleman, Leif - Webb, Philip
- Förlag
- Stockholm : Bonnier
- Språk
- Svenska
Albert Bonniers Förlag 9100568228 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789155258351
- Titel
- Pajer - matiga och söta
- Författare
- Söderström, Lena
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 247 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 491 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Massor av nya, läckra pajrecept med Lena Söderströms fräscha twist! Här finns matiga pajer för både vardagsmiddag och fest. Somliga fyllningar är klassiker, annat är nytt och annorlunda. En klassiker är pajen med champagnekorkar… Små karljohansvampar, alltså! Andra klassiker som Lena gör på sitt sätt är quiche maritime, med saffran och skaldjur, och quiche lorraine. Lena är inte främmande för att fylla pajskalet på nya sätt, som pajen med fyllning av aubergine och nötfärs, en pajvariant av moussaka, helt enkelt.Många pajer är inspirerade av Lenas utländska favoriträtter, t ex en pajvariant av isallad caprese, alltså en tomat- och mozzarellasallad, och pesto. En paj rymmer ”fredagsmysets” texmexkryddiga korvar och serveras med ananassalsa.Svenska smaker finns förstås också… En strömmingslåda, smaksatt med kaviar eller pepparrotsvisp, men som serveras mycket annorlunda – i ett pajskal. Det finns också nya sätt att servera paj på, t ex som drinktilltugg eller i stället för ostbricka kan man bjuda på tre-sorters-ost-pajer med tomatmarmelad.Boken innehåller även många vegetariska pajer. Mycket annorlunda är de små lökpajerna som görs av stora lökar som halveras och sveps in i smördeg. Flera pajer görs som fri form, alltså inte i någon pajform utan innehållet läggs mitt på en utkavlad rundel, sedan viks degkanten upp runt om.De söta pajerna innehåller alla tänkbara favoritsmaker – äpplen, björnbär, citruskräm, nektariner och rabarber. Några söta pajer görs med smördeg som bas – som päronpajen som dessutom innehåller mandelmassa.Boken innehåller även en detaljerad pajskola i text och bild.
Bokförlaget Semic 9789155258351 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9153425502
- Titel
- Sju sorters kakor
- Författare
- Ica provkök
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 188 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 158 x 217 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 452 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Sju sorters kakor är något så ovanligt som en modern klassiker. Sedan 1945 har denna populära bakbok bjudit på läckra småkakor, vetebröd, mjuka kakor, tårtor m.m. som förgyller kakfaten. Under åren har den moderniserats och förbättrats, och de nära 300 recepten har kryddats med nya bakverk som ligger i tiden samtidigt som klassikerna har bevarats.
Ica Bokförlag 91 9153425502 -
En miljon lätta menyer : 100 läckra förrätter...
Inbunden bok. Informationsförlaget. 1995. 400 sidor.
Mycket gott skick. Ringbunden bok i kassett. Lite blekta pärmar och kassett. I övrigt ett mycket fint exemplar.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9177363310
- Titel
- En miljon lätta menyer : [100 läckra förrätter, 100 underbara varmrätter, 100 ljuvliga efterrätter]
- Författare
- Wachtmeister, Kerstin - Paulsson, Lars
- Förlag
- Stockholm : Informationsförl
- Utgivningsår
- 1994
- Språk
- Svenska
Informationsförlaget 9177363310 -
Blodsockerkoll på 8 veckor med Michael Mosley...
Inbunden bok. Bonnier Fakta förlag. 2016. 240 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174246193
- Titel
- Blodsockerkoll på 8 veckor med Michael Mosley : snabba resultat på både diabetes och övervikt
- Författare
- Mosley, Michael
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 240 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 144 x 217 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 473 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Få koll på ditt blodsocker och påverka din hälsa samtidigt som du äter god och näringsriktig mat. Michael Mosley, författaren till succéböckerna 5:2-dieten och 5:2-dieten kokboken, beskriver i Blodsockerkoll på 8 veckor vad du kan göra för att sänka ditt blodsockervärde. Den nya blodsockerdieten ger snabba resultat på både diabetes och övervikt.Förhöjt blodsockervärde är en av de stora dolda epidemierna i vår tid, och ökar risken för sjukdomar som diabetes typ 2, stroke, demens och cancer. Mer än en och en halv miljon människor i Sverige har förhöjda blodsockervärden – och de flesta vet inte ens om det. Över 400 000 personer har fullt utvecklad diabetes typ 2.Den mat vi äter idag, med mycket socker och snabba kolhydrater, gör oss överviktiga och bidrar till att höja blodsockervärdet. Genom att äta rätt under 8 veckor, med Michael Mosleys effektiva blodsockerdiet, förbättrar du både vikten och hälsan, och får ordning på ditt blodsocker.Boken ger hopp och inspiration. Här finns tester och praktiska tips. Tabeller som visar vilken mängd mat du kan äta. Lockande recept. Michael Mosley gör också upp med myten om att långsam viktminskning alltid är bättre än att snabbt gå ner i vikt; inte minst när det handlar om att förebygga eller bota diabetes typ 2.Michael Mosley är vetenskapsjournalist. Allt han skriver om är väl underbyggt. Den här boken har han arbetat med i två år.
Bonnier Fakta förlag 9789174246193 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9153407458
- Titel
- Stora boken om sallader
- Författare
- Åkerström, Olle - Ica provkök
- Förlag
- Västerås : Ica bokförl
- Utgivningsår
- 1983
- Språk
- Svenska
Ica bokförlag 9153407458 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9155229727
- Titel
- Vinguide för vanligt folk
- Författare
- Martinsson, Nadja C
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 80 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 119 x 227 mm Ryggbredd 11 mm
- Vikt
- 196 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- ''Vinguide för vanligt folk'' är tänkt som en lättsam vägledning för alla som är intresserade av vin! Bokens författare, Nadja C Martinsson, frilansjournalist som under några år arbetat extra på Systembolaget, upptäckte att det saknades en lättsam, roligt skriven och illustrerad vinguide. ''Vinguide för vanligt folk'' inleds med några allmänna råd om vin, de olika smaktyperna (lätt, medelfylligt, fylligt osv) och fortsätter sedan med en ordlista som visar vad vinexperterna egentligen menar med uttryck som adstringerande, balanserat, fatkaraktär, fällning osv, dvs ord som man stöter på i Systembolagets katalog. Vi får också ta del av några årgångsråd, prisklasser, passande vin till olika maträtter, serveringstips, temperatur, luftning, vilket glas som framhäver vinet bäst, förvaring av vin, olika druvsorter och de vanligaste vinländerna. Boken är rikligt illustrerad av Cecilia Torudd.
Bokförlaget Semic 9155229727 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789127357266
- Titel
- Rabarber
- Författare
- Ingar Nilsson
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 185 x 250 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 498 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Säg rabarber och de flesta tänker på ljuvliga pajer. Men rabarbern kan användas till så mycket mer till friska drinkar, som syrlig kompott till stekt fisk, som smaksättare i kycklinggryta, till marmelad, saft och olika inläggningar, samt till bakverk av allehanda slag. Rabarber innehåller ett sextiotal recept för alla tillfällen och receptdelen utgör två tredjedelar av boken. Trots att de flesta svenskar har samma Victoria-art i sin trädgård finns det över hundra sorters matrabarber att välja mellan. Boken ger odlingstips och råd för de vanligaste sorterna och beskriver vad som skiljer dem åt. Oxalsyran, som står för det syrligt sträva i rabarbersmaken, varierar till exempel mellan olika arter. Dessutom berättas rabarberns spännande historia som medicinalväxt. Rabarberroten var under lång tid en begärlig handelsvara och betingade tidvis ett högre pris än opium. Än i dag odlas rabarber i Kina för användning i den kinesiska medicinen.
Natur & Kultur 1 9789127357266 -
Den nya amerikanska maten
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2014. 175 sidor.
Nära nyskick. Mjuka pärmar.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127138322
- Titel
- Den nya amerikanska maten
- Författare
- Arvidson, Emil
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 175 sidor
- Bandtyp
- Flexband
- Mått
- 182 x 241 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 600 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Ett enda långt snyggt matreportage."
Joanna Drevinger, Svenska Dagbladet
"Är det dags för en kulinarisk roadtrip från kust till kust är den helt rätt guide att ha i handskfacket."
Margareta Schildt-Landgren, MatMagasinet
Hur blev USA bäst i världen på mat? Det amerikanska köket brukade vara ett skämt, något som folk närmade sig med dåligt samvete. Idag har USA fler restauranger i världsklass än något annat land. Men den verkliga styrkan ligger i den vardagliga maten, i storstädernas street food, i Söderns uppdaterade husmanskost och villaförorternas Chinatowns.
De senaste tio åren har det skett en revolution i den amerikanska matkulturen och den här boken berättar hur det gick till. Journalisterna Martin Gelin och Emil Arvidson reser från kust till kust genom det nya gastronomiska USA. De besöker de mest inflytelserika köken, oavsett om det är stjärnkrogar på Manhattan, food trucks i Austin eller ostronbarer i San Francisco, för att undersöka deras plats i samhället och vad maten de serverar säger om USA.
De pratar grönsaker med Alice Waters i Berkeley, får en lektion i den amerikanska Söderns historia av Sean Brock i Syd-Carolina, festar med Southern Foodways Alliance i New Orleans, besöker Lagunitas ölbryggeri i norra Kalifornien, hittar USA:s bästa koreanska restaurang i en avkrok i Seattle och åker till Little Saigon i Texas där en stenad vietnamesisk tonåring serverar USA:s bästa cajunkräftor i en oansenlig förortsgalleria.
På vägen försöker de hitta rötterna till den amerikanska matrevolutionen.
Martin Gelin är Dagens Nyheters New York-korrespondent och har skrivit två hyllade reportageböcker om amerikansk politik. Han har hunnit besöka 45 delstater sedan han flyttade till USA 2001 och hävdar att det finns åtminstone en bra restaurang i varje amerikansk stad.
Emil Arvidson är journalist och skriver om kultur, politik, musik och mat för Sveriges största dagstidningar och magasin. Emil började älska mat när han bodde i USA. Han har tidigare gett ut boken Naturligt vin tillsammans med Emil Broomé.
"I en ny reportagebok skildras vad som just nu händer med maten i det mångkulturella USA, där olika kök tillsammans blir till en ständrigt pågående integrationsprocess."
Amanda Schulin, Dagens ETC
"Den innehåller en hel radda klassiker - pork bun, corn bread, tacos och bringa - men allt känns rejält fräscht och uppdaterat. Helhetsgreppet funkar utmärkt, man blir sugen på att laga och provsmaka det mesta."
Johan Gunnarsson, Aftonbladet Resa
"De bjussar på en riktigt smakfull rundtur och rejält med god läsning om ett land som inte är sig riktigt likt efter en smärre matrevolution."
Jens Pettersson, Uppsala Nya Tidning
"Detta är int en kokbok på hjul utan en klassisk reportageresa på jakt efter svar. På vägen får vi möta människor från alla delar av det stora landet och vi får veta vad som ligger bakom det som kallas den amerikanska matrevolutionen."
Vin & Bar-Journalen
"Det är en inspirerande resa och snålvattnet rinner till medan man läser."
Umeå Tidning
"...en rolig och vacker reportagebok."
Pia Hall, Vego
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127138322 -
Carl Jans klassiker : mer än en kokbok
Inbunden bok. EA Förlag. 1 uppl. 2013. 279 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197371520
- Titel
- Carl Jans klassiker : mer än en kokbok
- Författare
- Granqvist, Carl Jan
- Förlag
- EA Förlag
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 279 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 210 x 265 mm Ryggbredd 31 mm
- Vikt
- 1378 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Carl Jans Klassiker - Mer än en kokbok / Carl Jan Granqvist, Stefan Hedlund och Christer Hanefalk
Om konsten att hantera frestelser
Burdusa bordeauxer, balanserade bourgogner och charmiga champagner, skogens, sjöarnas, och havens skafferi och allt som skördas ur den svenska fosterjorden. Det är om dessa livsnjutningar som boken handlar: årstidernas mat och dryck, och allt annat som bidrar till helhetsupplevelsen, till måltidens skönhet och charm.
Carl Jans Klassiker är mycket mer än en kokbok. Kring bokens röda tråd: de 13 månadsvisa festmenyerna, kretsar såväl kåserier som Carl Jans egna kulinariska berättelser, till en lustfylld läsupplevelse och underhållning av yttersta kvalité.
Boken inrymmer det mesta av vad det svenska matåret har att ge, från gourmetens mest lustfyllda njutningar till gourmandens våtaste drömmar - alla tänkbara delikatesser finns med.
Det finns bara ett sätt att hantera en frestelse, det är att ge efter för den.
Om författarna:
Allas vår livsnjutare Carl Jan Granqvist fick inte bara liv i Grythyttans Gästgiveri
på 1970-talet och som han utvecklade till kulinarisk vallfartsort han är också en av initiativtagarna till Restauranghögskolan på samma ort, under Örebro Universitet. Han blev Carl Jan med svenska folket i slutet på 1980-talet, när han tillsammans med Christian Gröntoft skrev Första Vinboken och levererade vinprovningar under TV-serien Levande livet. Medlem i Gastronomiska Akademien sedan 1997.
Stefan Hedlund skrev tillsammans med retorikprofessor Kurt Johannesson boken Marknadsretorik som blev Årets Marknadsföringsbok 1993. Stefan är en av våra mesta tal- och spökskrivare, retorikföreläsare, kris- och managementkonsult. Han är också civilingenjör med bakgrund i såväl innovationsteknik och teknisk problemlösning, som utveckling av retorikmässiga koncept.
EA Förlag 1 9789197371520 -
Morberg : Scenen, livet och konsten att laga...
Inbunden bok. Bonnier Fakta förlag. 2010. 208 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174240085
- Titel
- Morberg : scenen, livet och konsten att laga mat
- Författare
- Morberg, Per
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 208 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 233 x 288 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 1299 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Mat, scenkonst, reflektioner - allt går ihop i skådespelaren och kocken Per Morbergs högst personliga kokbok. Här finns nästan 100 recept från ett liv med mat, teater och en stor familj. En del rätter kommer från stjärnkrogen, andra från farmors kök. Det är vällagat och enkelt och på Per Morbergs vis serverat med äkta känsla.”Jag är ibland en alltför impulsiv person, som handlar först och tänker sen. En person som är så känslig att tanken lätt faller bort. Men det infinner sig ett lugn när jag lagar mat; det får mig att fokusera på något livsviktigt och håller mig på jorden. Gillade att sticka lovikkavantar i syslöjden också. Att göra något med händerna.I den här boken vill jag berätta lite om mig, om hur och varför jag lagar mat. Recepten är en del av min historia, liksom farmor och farfar, krogen, teatern, tjejerna (jag har fem döttrar!) och en gnutta jakt. Vår svenska husmanskost bär det hela.Jag är sprungen ur de enklaste rötter. Far var född i ett torp på ett kungligt gods där mina förfäder tjänat i mer än tvåhundra år. Min mor är född i Kiruna, men boken tar avstamp i den sörmländska myllan där jag vistats om somrarna och där jag nu bor. Självklart är Tullgarn en central plats inom och runtom mig!Att laga mat och att äta är en kärlekshandling. I förlängningen är maten en länk, en mellanmänsklig brygga som redan från födelsen förenar oss i en stund av gemenskap. Mat och dryck är som sagt livsviktigt.
Bonnier Fakta förlag 9789174240085 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789174242171
- Titel
- Den stora matresan
- Författare
- Morberg, Per
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 206 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 233 x 288 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 1265 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vad finns det för mat i Sverige? I Den stora matresan reser Per Morberg land och rike runt i jakt på den traditionella svenska kokkonsten. Från Lappland i norr till Skåne i söder möter han människor med stor kunskap om traktens mattraditioner, han letar upp de bästa och mest karakteristiska råvarorna och hittar gömda och glömda recept. Utifrån varje landskaps specialiteter komponerar han sedan egna rätter och ger oss Sverige på ett fat - à la Morberg. Boken utgår från tv-serien med samma namn som sänds i TV4 i höst.Ur resedagboken:Den 27 februariGänget samlar ihop sig i matsalen för att diskutera dagens upplägg. Morgonkaffet är återigen för svagt för min svårväckta fjollträskhjärna. Idag ska vi hämta mandelpotatis hos en odlare och åka hem till ett par som kan laga skedpalt. Vi ska också träffa en matkunnig samekvinna från Jokkmokk som har med sig hjortron och kvanne.I flera dagar har jag funderat på samer och mitt eget ursprung. Min mors mormors far, eller något sådant, var sydsame och hette Salomon Salomonsson. Jag önskar att jag visste mer om samisk kultur och hade fått ta del av några av gammelmorfars fars kunskaper. Det enda jag ärvt är det samiska utseendet. Enligt gamla uppslagsverk har "lappen höga kindben, svart stripigt hår och är allmänt opålitlig". Det stämmer ju utmärkt bra på mig!
Bonnier Fakta förlag 9789174242171 -
Ostboken : en bok om mat från Forum
Häftad bok. Forum förlag. 1978.
Mycket gott skick. Lite gulnat snitt.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9137069020
- Titel
- Ostboken : [en bok om mat från Forum]
- Författare
- Kringelbach, George - Lannebo, Ewa
- Förlag
- Stockholm : Forum
- Utgivningsår
- 1978
- Språk
- Svenska
Forum förlag 9137069020 -
Det goda Sverige
Inbunden bok. Page One Publishing. 1998. 384 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. En mycket fin bok om svensk mathistoria och traditioner.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9171250050
- Titel
- Det goda Sverige
- Författare
- Fréson, Robert - Grimlund, Inger - Halling, Björn
- Förlag
- Stockholm : Page One
- Utgivningsår
- 1998
- Språk
- Svenska
Page One Publishing 9171250050 -
Mat är mer än mat : Grön gastronomi
Inbunden bok. City Marketing Group. 2002. 71 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 918852423x
- Titel
- Mat är mer än mat : grön gastronomi
- Författare
- Dahlberg, Per - Ekvall, Ralf - City Marketing Group
- Förlag
- S.l.] : City Marketing Group ; [Höganäs : Globograf
- Utgivningsår
- 2002
- Språk
- Svenska
City Marketing Group 918852423x -
Äkta vara : guide till oförfalskad mat
Inbunden bok. Ordfront Förlag. 1 uppl. 2008. 273 sidor.
Mycket gott skick. Flexband.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789170373916
- Titel
- Äkta vara : guide till oförfalskad mat
- Författare
- Nilsson, Mats-Eric
- Förlag
- Ordfront Förlag
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 273 sidor
- Bandtyp
- Flexband
- Mått
- 135 x 205 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 400 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vad är det egentligen vi stoppar i oss?
Frågan släpper inte taget om de tiotusentals svenskar som läst Den hemlige kocken - det okända fusket med maten på din tallrik, en bok som skakat livsmedelsindustrin i dess grundvalar.
Runt middagsbord, i fikarum, på bloggar och i TV-kanalernas debattsoffor talas det som aldrig förr om den fejkade mat som vi varje dag lägger i kundvagnen. Vi konsumenter inser plötsligt att vi är grundlurade av de stora livsmedelskedjornas utbud, rikt på tillsatser men fattigt på råvaror.
Men vad ska man då äta, är den givna följdfrågan från den omskakade matkunden. Och hur hittar man de genuina och oförfalskade livsmedlen? Är majskycklingen verkligen bättre? Finns det någon skinka värd namnet? Varifrån får laxen sin färg och vad innehåller egentligen fiskpinnarna?
Svaren på dessa frågor och många fler ger Mats-Eric Nilsson i sin nya bok Äkta vara. Här bjuder han på fler avslöjanden av det utbredda matfusket och tipsar samtidigt om mängder av goda alternativ.
Denna shoppingguide är en detaljerad genomgång av 200 livsmedel och förhoppningen är att den ska få följa med sina läsare ända in i butiken.
Dessutom innehåller boken:
- Så läser du en innehållsförteckning
- Här är de vanligaste tillsatserna
- Lär dig att genomskåda reklamspråket ("Naturligt",
- "Hemlagat" etc.)
- Vägvisare till märkesdjungeln (Krav, Sigill, Nyckelhål etc.)
- Så styr butiken dina inköp
Ordfront Förlag 1 9789170373916
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn