-
Bullar & bång
Inbunden bok. Stålboms konditori. 1 uppl. 2012. 195 sidor.
Nära nyskick. laminatband, 29*24 cm, rikt illustrerad
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163709630
- Titel
- Bullar & bång
- Författare
- Holmgren, Björn - Carlsson, Magnus
- Förlag
- Stålboms konditori
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 195 sidor
- Bandtyp
- Board book
- Mått
- 233 x 286 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 1212 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- The Soundtrack of our lives (TSOOL) låter oss följa med på en middag i Innsbruck där de möjligen blev serverad en riktigt bra Osso buco. Det är vad de tror sig minnas. Med stor sannolikhet serverades i alla fall en grym risotto!
Niklas Hjulström (Cue) berättar om hur familjen bilade till morföräldrarna på Gotland på 60-talet och hur han och systern turades om att sova på hatthyllan eller i den bäddade bakluckan!
Kristian Harborg (Hoffmaestro) berättar hur han skär vitlök med rakblad, grillar salsiccia och gör köttbullar, allt efter inspiration från italienska maffiafilmer!
Stålboms konditori 1 9789163709630 -
Lax
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 1998. 72 sidor.
Mycket gott skick. laminatband, 28*24 cm, illustrerad
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9153419405
- Titel
- Lax
- Författare
- Annica Triberg - Bengt Peterson
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 1998
- Omfång
- 72 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 550 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I härlig västkustmiljö på Petersons krog på Käringön har de 50 bästa laxrecepten lagats upp och fotograferats. Krögarparet Peterson är kända för sina fina fiskrätter. Till den här boken har de samlat sina bästa laxrecept, både klassiker och helt nya recept, med stor variation och idérikedom. Boken andas också salta stänk, hav och skärgårdsmiljö med texter skrivna av frilansskribenten och författaren Annica Triberg (f d chefredaktör på tidningen Gourmet). Den välrenommerade fotografen Albert Håkansson har fångat såväl doftande, läckra matbilder som dramatiska skärgårdsmotiv. Det här är laxkokboken för alla som gillar fisk! Recepten är såpass variationsrika så var och en kan hitta en favorit att laga till eller helt enkelt våga sig på att göra något helt nytt. Boken innehåller bland annat grundrecept på gravad, kokt, rimmad, halstrad, grillad samt stekt lax, förslag på flera såser och marinader, laxfilé i ugn med flera varianter. Men här finns också carpaccio, pastasåser, soppor, spett, hamburgare, pytt, pizza, sushi med flera recept vi känner igen med andra råvaror som bas, men här är det laxen som spelar huvudrollen. ca 40 färgfoton.
Ica Bokförlag 1 9153419405 -
Stenalderkost
Inbunden bok. Politikens forlag. 2012. 261 sidor.
ISBN 9788740004946
Nära nyskick. laminatband, 26*20 cm, illustrerad, text på danska
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKPolitikens forlag 9788740004946 -
Mera Halv åtta hos mig
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2011. 144 sidor.
Nära nyskick. 27*20 cm, rikt illustrerad
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174242058
- Titel
- Mera Halv åtta hos mig
- Författare
- Författare, Flera
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 201 x 268 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 713 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Över 1 miljon svenskar följer teveprogrammet ”Halv åtta hos mig”. Över 60 000 människor har köpt kokboken med samma namn. Nu är mega-succén tillbaka!"Mera halv åtta hos mig” bjuder på 30-talet läckra vinnarmenyer från säsong 5 och 6, bonusmenyer från kända svenskar samt de mest nedladdade rätterna från programmet på matsajten recept.nu. Allt ackompanjerat av inspirerande foton och Helge Skoogs humoristiska kommentarer. För vad kan inte hända när fyra personer som aldrig träffats förut bjuder till middag hemma hos sig … Res till Borås, Piteå, Öland och Stockholm. Möt Jonatan, Irina, Greta, Bosse och Birgitta. Lär dig laga norrländska tapas, nässelsoppa, cognacsgravad rådjursfilé och basilikamarinerade jordgubbar med vit chokladmousse. Laga, skratta och njut!
Bonnier Fakta 9789174242058 -
Mycket mera Halv åtta hos mig : kokbok nr 4
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 1 uppl. 2013. 153 sidor.
Nära nyskick. 27*20 cm, rikt illustrerad
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174243529
- Titel
- Mycket mera Halv åtta hos mig : kokbok nr 4
- Författare
- Flera författare
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 153 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 201 x 267 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 760 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Nu kommer den fjärde boken i succéserien ”Halv åtta hos mig”, med vinnarrecept från säsong 9 och 10 av tv-programmet med samma namn – följt av över en miljon tittare. I boken får vi ta del av guldkantade middagsfavoriter hemma hos glada matentusiaster från Skellefteå i norr till Malmö i söder. Vi gör nedslag i städer som Göteborg, Stockholm, Motala, Ängelholm, Borås, Örebro och Kristianstad, i och på kustpärlor som Vaxholm och Tjörn, och i landskapen Dalarna, Småland och Dalsland.Recepten, i form av drygt 40 hela menyer med förrätt, varmrätt och efterrätt, är tydligt och enkelt beskrivna och illustrerade med vackra bilder av mästerfotografen Wolfgang Kleinschmidt. Här finns också bilder från middagstillfällena och på deltagarna. Den nya boken bjuder på specialveckor med teman som ”singel” och ”grill” och vi får även chans att kika ner i grytorna hemma hos några svenska kändisar.Bland recepten denna gång hittar vi rätter med lokala smaker och närodlade råvaror, välkända klassiker med en personlig twist, gamla familjerecept och favoriter deltagarna hämtat från långväga resor. Vad sägs till exempel om vårrullar på mitt sätt, med Västerbottensost, stenbitsrom och smetana, caldo verde-soppa med kryddiga korvar och sötpotatisbröd, rådjurssadel med potatis- och jordärtskockspuré och blåbärssås och tiramisú med limoncello, vit choklad, hallon och saltlakrits?Som vanligt ramas recepten in av Helge Skoogs bevingade ord och kommentarer kring maten som bjuds.
Bonnier Fakta 1 9789174243529 -
Laga o njut Choklad
Inbunden bok. Damm förlag. 1 uppl. 1999. 96 sidor.
Nära nyskick. laminatband, 25*24 cm, rikt illustrerad
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9177058321
- Titel
- Laga o njut Choklad
- Författare
- Joanna Farrow
- Förlag
- Damm förlag
- Utgivningsår
- 1999
- Omfång
- 96 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 235 x 247 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 589 g
- Språk
- Svenska
Damm förlag 1 9177058321 -
Fransyska visiter - Resmål i Provence
Inbunden bok. Prisma. 1:3 uppl. 2002. 264 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. laminatband m skyddsomslag, 24*28 cm, rikt illustrerad, inspirerande miljöer och goda recept!!
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151832402
- Titel
- Fransyska visiter reatilltryck 2003
- Författare
- Key Nilson - Siv Key Nilson
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 1999
- Omfång
- 264 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 250 x 230 mm
- Vikt
- 1306 g
- Språk
- Svenska
Prisma 1:3 9151832402 -
Glenn Strömberg : med smak för italien - mat,...
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2007. 166 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. laminatband m skyddsomslag, 29*22 cm, rikt illustrerad
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151849140
- Titel
- Glenn Strömberg : med smak för italien - mat, minnen och möten
- Författare
- Jörnvik, Ulf
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 166 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 219 x 289 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 1052 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det här är ingen vanlig kokbok. Det här är Glenn Strömerg kärleksförklaring till italiensk mat. Hans favoritrecept helt enkelt!
Glenn Strömberg har kommit att bli en av våra mest folkkära fotbollsspelare. Hans fantastiska karriär förde honom från Göteborg, via Benfica i Portugal, till fotbollslaget Atalanta i Italien. För femton år sedan valde han att avsluta det aktiva fotbollslivet men ändock bosätta sig i Bergamo. Anledningen var kärleken till mer än italiensk mat ...
Idag är Glenn affärsman med en egen kollektion italienska produkter som säljs i Sverige. Han är en aktad expertkommentator i både TV och radio. Röster höjs mellan varven för att han borde bli vår näste förbundskapten.
I den här inbjudande boken får vi veta allt om Glenns favoriträtter, om råvarorna och om de små, små detaljerna som skiljer mat från mat. Allt varvas med glimtar från Glenns fotbollsliv och hans många matminnen från hela karriären, landslaget och bortamatcherna i Serie A - t.ex. mozzarellapizzan och Maradonas jonglering i Neapel - vad Juventus bjöd på etc. Glenn tar oss även med till de bästa producenterna - och berättar varför de är det - av olivolja, vin, pasta och pesto. Han avslöjar även sin svärmors fantastiska rätter och matknep och berättar om hur man äter och umgås i la Bella Italia!
Prisma 1 9789151849140 -
Italienska bufféer
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2004. 94 sidor.
Nära nyskick. laminatband, 28*24 cm, illustrerad
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9153424689
- Titel
- Italienska bufféer
- Författare
- Marco Baudone - Tomas Tengby
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 94 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 237 x 278 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 657 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Den italienska maten ökar hela tiden i popularitet. Den passar vår tid där vi stressar och springer genom livet och inte tycker oss ha tid till matlagning. Den italienska maten går ofta snabbt. Men italienaren skulle aldrig gå med på att det inte finns tid för mat. Mat är en av hörnpelarna i den mänskliga existensen det är inget man slarvar med, annat än möjligen frukosten. Lunchen får gärna ta några timmar.
Mat är ju så mycket mer än intagande av näring. Det är att njuta, känna och uppleva, och inte minst är det ett fantastiskt bra sätt att mötas och umgås. Den italienska matens enkelhet lockar. Det är till synes bara några ingredienser, ofta ganska få, som blandas ihop. Sedan är det klart!
Den italienska maten är som bäst i smårätterna, förrätterna antipasti- och rätten därpå primi där pasta, risotto och soppa dukas fram. Paletten med efterrätter dolci- brukar vara ganska begränsad men gör sällan någon besviken man vet vad som fungerar. I Italien har man självförtroende nog att servera färsk frukt som dessert. Så att göra en bok med italienska bufféer är egentligen självklart. Bjud helt enkelt på det bästa och låt var och en välja själv!
Marco Baudone har varit kock i Italien, Frankrike och Sverige bland annat på Operakällaren i Stockholm i fem år. Marcos favoritrecept presenteras med Stefan Anderssons läckra bilder och Tomas Tengbys reflektioner kring den italienska maten.
Ica Bokförlag 1 9153424689 -
Mycket mera Halv åtta hos mig : kokbok nr 4
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 1 uppl. 2013. 153 sidor.
Nära nyskick. dekorerat band, 27*20 cm, illustrerad
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174243529
- Titel
- Mycket mera Halv åtta hos mig : kokbok nr 4
- Författare
- Flera författare
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 153 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 201 x 267 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 760 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Nu kommer den fjärde boken i succéserien ”Halv åtta hos mig”, med vinnarrecept från säsong 9 och 10 av tv-programmet med samma namn – följt av över en miljon tittare. I boken får vi ta del av guldkantade middagsfavoriter hemma hos glada matentusiaster från Skellefteå i norr till Malmö i söder. Vi gör nedslag i städer som Göteborg, Stockholm, Motala, Ängelholm, Borås, Örebro och Kristianstad, i och på kustpärlor som Vaxholm och Tjörn, och i landskapen Dalarna, Småland och Dalsland.Recepten, i form av drygt 40 hela menyer med förrätt, varmrätt och efterrätt, är tydligt och enkelt beskrivna och illustrerade med vackra bilder av mästerfotografen Wolfgang Kleinschmidt. Här finns också bilder från middagstillfällena och på deltagarna. Den nya boken bjuder på specialveckor med teman som ”singel” och ”grill” och vi får även chans att kika ner i grytorna hemma hos några svenska kändisar.Bland recepten denna gång hittar vi rätter med lokala smaker och närodlade råvaror, välkända klassiker med en personlig twist, gamla familjerecept och favoriter deltagarna hämtat från långväga resor. Vad sägs till exempel om vårrullar på mitt sätt, med Västerbottensost, stenbitsrom och smetana, caldo verde-soppa med kryddiga korvar och sötpotatisbröd, rådjurssadel med potatis- och jordärtskockspuré och blåbärssås och tiramisú med limoncello, vit choklad, hallon och saltlakrits?Som vanligt ramas recepten in av Helge Skoogs bevingade ord och kommentarer kring maten som bjuds.
Bonnier Fakta 1 9789174243529 -
Kocklandslagets underbara värld
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2000. 288 sidor.
Nära nyskick. laminatband, 30*25 cm, illustrerad
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9153421000
- Titel
- Kocklandslagets underbara värld
- Författare
- Svenska Kocklandslaget
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 288 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1910 g
- Språk
- Svenska
Ica Bokförlag 1 9153421000 -
Mat med tryck : snabbare, godare, nyttigare
Inbunden bok. Skipper Förlag. 1 uppl. 2009. 228 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. laminatband m skyddsomslag, 25*19 cm, rikt illustrerad
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197795005
- Titel
- Mat med tryck : snabbare, godare, nyttigare
- Författare
- Anna Skipper - Olof Skipper
- Förlag
- Skipper Förlag
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 228 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 190 x 250 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 898 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Gormetnytta i tryckkokare med Anna Skipper
Mat med tryck får pris som årets bästa måltidslitteratur!
Läs pressrelease
Få människor har på så kort tid påverkat och förändrat
svenskens matvanor som Anna Skipper.
Allt fler blir nu medvetna om att vi faktiskt blir
vad vi äter. Genom TV-programmet "Du är vad
du äter" har Anna lyft fram hur vi kan äta nyttigare
och samtidigt godare genom att lära oss mer
om Gormetnytta.
"Mat med tryck" är en inspirerande kokbok för
dig som är mån om matens näring och smak.
Boken lär dig att laga mat snabbare, godare och
nyttigare.
Alla recept i boken går givetvis att tillaga på
traditionellt sätt men Anna har valt att använda
tryckkokaren som är hennes favorithjälpreda i
köket. Med en tryckkokare kan du förenkla din
matlagning, förvandla långkok till kortkok, få ut
mer av råvarorna samt spara energi och tid.
Den passar lika bra på primusköket i båten eller på
campingsemestern, som i ett gourmetkök.
"Jag älskar mat! Att laga god mat är en njutning
som slår det mesta. I min värld ska matlagning
vara enkel, rolig och gå undan. Jag vill genom
enkla handgrepp förvandla tråkig nyttomat till
sinnlig Gormetnytta. Följ med mig på en lustfylld
matresa i bild och ord genom olika länder
och inspirerande matmöten. Njut av smaker och
dofter som berusar samtidigt som du ger kroppen
och sinnet den näring du så väl behöver."
Skipper Förlag 1 9789197795005 -
Nötter : 100 recept med nyttiga nötter
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 2005. 143 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. laminatband m skyddsomslag, 24*20 cm, illustrerad
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9137127950
- Titel
- Nötter : 100 recept med nyttiga nötter
- Författare
- Fredin Skoog, Maria
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 143 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 197 x 237 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 685 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I länderna kring Medelhavet och i Mellanöstern finns en levande tradition att använda nötter och mandlar i maten. Trots att det i Sverige finns en del vilda hasselnötter är det sällan någon som tar hand om dem. Vi köper hem en påse till jul, sitter där och knäcker tills påsen är slut. I januari beklagar vi oss över att hur vi än dammsuger så hittar vi granbarr och nötskal överallt. Det är lite orättvist mot hasselnöten och alla de andra goda nötterna och mandlarna. Det känns som om vi skulle behöva återerövra våra ursprungligaste livsmedel. Och bli som de pigga ekorrarna som skuttar runt friska som nötkärnor. Vi är många som skulle må bättre av enklare kost, men den behöver inte vara mindre god för det. Nötter och mandlar kommer utmärkt till sin rätt i olika krämer och röror som tillbehör i stället för feta såser. Deras knaprighet kan höja intresset för en i sig välsmakande rätt men som kanske har lite för trist konsistens och för tamt tuggmotstånd. För vegetarianer och veganer är nötter av alla de slag en viktig källa till näringsämnen som är väsentliga. Använd hackade eller malda nötter till all mat som ska paneras; byt helt enkelt ut skorpmjöl och mjöl. Pistagenötter ger extra vacker färg i en panad eller i ett gratängtäcke. Rostade nötter och mandlar sätter pricken över I:et i en sallad eller i vilken maträtt som helst. För att inte tala om att de kan bli ett lätt och gott mellanmål eller tilltugg till drinken. I denna samling recept ingår inte bara vanliga hasselnötter och sötmandlar utan här finns också mer exotiska sorter som exempelvis cashewnötter, macadamianötter, pecannötter och pistaschnötter. Ur den rikhaltiga menyn, som omfattar mer än 100 spännande recept på förrätter, sallader, soppor, fisk-, fågel- och kötträtter, grönsaksrätter, såser, efterrätter och bröd, kan några aptitretande exempel ges: zucchiniband med mandelspån och ost; pasta med macadamianötter; pilgrimsmusslor med endiver, grapefrukt och valnötter; kycklinggryta med cashewnötter och oliver; lammjärpar med pinjenötter; risotto med svamp och valnötter; gorgonzola i pecannötshack; hasselnötsstrutar; crêpes med hasselnötter och choklad; scones med pecannötter och ost; valnötstårta samt pistaschmuffins. Förutom recept på många läckra rätter finns fakta och kuriosa om de olika nötsorterna. Och Nötter är rikt och vackert illustrerad med inbjudande bilder av Gunnar Nydrén.Maria Fredin Skoog är frilansjournalist och skriver gärna om mat och resor. Hon undervisar också både unga och äldre i matlagning, hemkunskap och näringslära. Hon har sedan barnsben varit intresserad av matlagning och har lärt sig av såväl sin farmor som sin mamma. Våren 2005 utkom på Forum boken Stenåldersmat för moderna människor som rönt stor uppmärksamhet och fått ett rikt gensvar.
Bokförlaget Forum 9137127950 -
Familjens stora receptskatt : nu över 600 fav...
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2011. 606 sidor.
Nära nyskick. laminatband, 22*15 cm
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155256951
- Titel
- Familjens stora receptskatt : nu över 600 favoritrecept
- Författare
- Ljungren, Eva
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 606 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 152 x 215 mm Ryggbredd 41 mm
- Vikt
- 814 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- När Familjens stora receptskatt kom ut för första gången 2004 gjorde den omedelbart stor succé. Den kan tyckas lite ovanlig då det är en kokbok helt utan bilder, men alla recept är så enkelt och överskådligt uppställda att alla - även den ovane - ska ha lätt att följa dem och kunna göra storverk vid spisen! Den stora upplagan sålde snart slut och boken har sedan varit mycket efterfrågad. Och nu kommer den tillbaka i en ny utökad och omarbetad utgåva med över 600 recept!Är du sugen på en härlig smörgås eller ska du bjuda på en riktigt fin middag? Tänker du baka matbröd eller en god kaka till kaffet? Vill du blanda en fräsch drink eller behöver du råd om hur man väljer vin till maten? Allt finns i denna guldgruva till kokbok! Här är recepten som gästerna ber att få och rätterna som blir hela familjens favoritmat.
Bokförlaget Semic 9789155256951 -
Smoothies & juicer - läckra och luxuösa recep...
Inbunden bok. 2008. 224 sidor.
Mycket gott skick. laminatband m vadderade pärmar, 21*17 cm, rikt illustrerad
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9781407579160
- Titel
- Smoothies & juicer - läckra och luxuösa recept för njutning och inspiration
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 224 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
9781407579160 -
Nuts - a cookbook
Inbunden bok. London : Aurum. 1994. 119 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. förlagsband m skyddsomslag, 25*26 cm, rikt illustrerad, engelsk text.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 1854102915
- Titel
- Nuts : a cookbook
- Författare
- Rogers, Ford - Jacobson, Eric - Ehlers, Lesley
- Förlag
- London : Aurum
- Utgivningsår
- 1994
- Språk
- English
London : Aurum 1854102915 -
Kärleksfullt från Parma (signerad)
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 2002. 192 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. laminatband med skyddsomslag, 26*23 cm, illustrerad, signerad av Anna Maria & Magdalena.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9137118188
- Titel
- Kärleksfullt från Parma
- Författare
- Ribbing, Magdalena
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 236 x 263 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 1016 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Maten och måltiden är mycket mer än föda, det är för oss en gemenskap, ett sätt att umgås, ett sätt att leva." Så berättar Anna Maria Corazza Bildt för sin nära vän i Stockholm, författaren och f.d. DN-journalisten Magdalena Ribbing, om sin hembygd i trakten av Parma. I Kärleksfullt från Parma ger de två en bild av en för flertalet svenskar ganska obekant del av Italien, med en historia som överträffar det mesta, ett kök som är världsberömt och en lång rad stora personligheter från medeltid till nutid. Här finns hemligheter, nya upptäckter, klassisk historia, lantliga traditioner, tips om krogar av alla slag, många recept och mycken kunskap, berättat på ett lättsamt och underhållande sätt. Stig-Göran Nilsson har tagit de mästerliga bilderna till denna synnerligen vackra bok.
Bokförlaget Forum 9137118188 -
Bakglädje med LCHF : baka utan socker och mjö...
Inbunden bok. Optimal Förlag. 1 uppl. 2010. 104 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. laminatband m skyddsomslag, 22*20 cm, illustrerad
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789172411913
- Titel
- Bakglädje med LCHF : baka utan socker och mjöl
- Författare
- Rogneby, Annika
- Förlag
- Optimal Förlag
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 104 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 202 x 218 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 508 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Den första kakboken med LCHF-recept
Annika Rogneby, författare till boken, har levt med LCHF (en kost med låg andel kolhydrater och hög andel fett) i tre år. Hon har mått mycket bra av denna kost men har saknat att baka och känna doften av nygräddade kakor. Därför bestämde hon sig för att skapa recept som tillåter bakning med nyttiga ingredienser och som innehåller lite kolhydrater. Recepten som finns i denna bok är helt utan socker och mjöl.
Att baka kan vara avkopplande, skapande och rogivande. Om du älskar att baka och bjuda dina nära och kära på nybakade kakor eller andra bakverk, så kan du med hjälp av denna bok se att det är möjligt. Det finns faktiskt bra och nyttiga alternativ till socker och mjöl.
Alla kan välja vad de vill äta och i vilken mängd. Detsamma gäller med de bakverk som förekommer i denna bok. Du kan äta mer eller mindre eller baka för att det är roligt och förgyller ditt liv. Hur ofta och i vilka mängder du väljer att baka är ditt val.
De recept som förekommer i boken är helt glutenfria, vilket gör recepten ypperliga för glutenintoleranta. Dessutom så innehåller inga recept tillsatt socker (undantaget är de recept där inköpt choklad förekommer), så recepten är i högsta grad diabetikervänliga.
Hoppas att du finner recepten njutbara!
Optimal Förlag 1 9789172411913 -
Peppers - A Cookbook
Inbunden bok. Ted Smart. 1992. 119 sidor.
ISBN 185348976x
Nära nyskick. laminatband, 25*26 cm, rikt illustrerad
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKTed Smart 185348976x -
Solens mat : en matreseguide till Italien
Häftad bok. Damm förlag. 1 uppl. 2006. 222 sidor.
Mycket gott skick. 23*16 cm, illustrerad
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9171306110
- Titel
- Solens mat : en matreseguide till Italien
- Författare
- Bo Hagström
- Förlag
- Damm förlag
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 222 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 162 x 233 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 580 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Att Bo Hagström är en passionerad och hängiven matturist har inte kunnat undgå någon som sett den kritikerrosade TV-serien SOLENS MAT. Drömmer du också om att få dofta och smaka på det genuina Italien bortom allfarvägarnas turistfällor? Då är det bara att packa väskorna, ta fram den stora kylväskan och hänga med. Nu bär det av på fem matresor för alla sinnen till landskapen Toscana, Umbrien, Marche, Emilia-Romagna och Lazio.
I denna matturistens reseguide delar Bo Hagström generöst med sig av all sin kunskap om den italienska matkulturen. Du får hjälp att hitta okända smultronställen såsom matmarknader, vingårdar, färgstarka byfester, små lokala matproducenter och lantliga trattorier där man fortfarande lagar de genuina rätterna.
Bo Hagström bjuder in till en värld fylld med spännande smaker och dofter som oftast annars går turistens sinnen förbi. I ett utförligt kapitel ges även praktiska råd om hur man hittar, bär hem och använder skatterna från det italienska köket.
Boken är gjord i samarbete med SVT. Den är rikt illustrerad med bilder tagna av fotograf Per Anders Rudelius.
"Jag reser i smakernas och dofternas värld. Här heter vägarna vin, olivolja, ost, skinka och bröd. Mina monument är fåraherdar, vinbönder, olivplockare och en gammal mamma i köket. Och souvenirerna jag bär med mig hem är doftminnen och smakupplevelser i både tid och rum; här finns människornas historia, och här finns alla platsers innersta väsen, geografin och klimatet."
BO HAGSTRÖM
Damm förlag 1 9171306110 -
Mat som gör gott : ny vardag med Tareq Taylor
Häftad bok. Bonnier Fakta. 2019. 230 sidor.
Gott skick. 23*17 cm, rikt illustrerad, märke från borttagen prislapp
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789178870035
- Titel
- Mat som gör gott : ny vardag med Tareq Taylor
- Författare
- Taylor, Tareq
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 230 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 175 x 226 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 680 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- För att leva ett långt och friskt liv är maten – och framför allt vardagsmaten – en viktig nyckel. Och om man frågar Tareq Taylor så ska maten inte bara vara nyttig utan den måste också vara god! För honom står njutningen likaväl som nyttigheten i fokus. Med hans hjälp är det lätt att laga läcker hälsosam mat som fungerar i vardagen.Boken innehåller flera verktyg för att ta det där klivet mot en hälsosammare matlagning. Våga ruska om dina matvanor med hjälp av Tareq Taylors 10 gyllene regler. Följ Tareqs råd om hur du bygger upp ett bra skafferi och det blir lätt att svänga ihop en måltid, även de där kvällarna när du inte har mer än en kvart till matlagning.Här hittar du rätter för hela dygnet och hela veckan. Från nyttiga och näringsrika frukostar, till matiga sallader, snabba måltider de där kvällarna när du inte har så mycket tid över, bra matsäck att skicka med barnen på utflykt, liksom enkla rätter att göra för många när det kommer gäster. Och inte att förglömma, maten som ger lite extra guldkant på vardagen och fredagsmyset inför helgen. Tareq rör sig mellan olika kök och influeras i sina rätter av smaker från hela världen.Boken gör också en djupdykning i grönsakslådan där vi får lära känna de verkliga superhjältarna bland grönsaker – de absolut mest nyttiga grönsakerna näringsmässigt och hur man bäst tar vara på dem. För man behöver faktiskt inte importera superfood-råvaror från andra sidan jordklotet, de nyttigaste grönsakerna växer i våra egna jordar.
Bonnier Fakta 9789178870035 -
Lätt och gott från Mexiko
Inbunden bok. Västerås : Ica. 1997. 88 sidor.
Mycket gott skick. laminatband, 21*19 cm, illustrerad
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9153418115
- Titel
- Lätt och gott från Mexiko
- Författare
- Telegin, Marie Louise - Tennek, Jan
- Förlag
- Västerås : Ica
- Utgivningsår
- 1997
- Språk
- Svenska
Västerås : Ica 9153418115 -
Stora boken om sallader
Inbunden bok. Västerås : Ica bokförl. 1983. 199 sidor.
Mycket gott skick. laminatband, 27*20 cm, illustrerad
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9153407458
- Titel
- Stora boken om sallader
- Författare
- Åkerström, Olle - Ica provkök
- Förlag
- Västerås : Ica bokförl
- Utgivningsår
- 1983
- Språk
- Svenska
Västerås : Ica bokförl 9153407458 -
Dekorera tårtor
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2003. 72 sidor.
Nära nyskick. laminatband, 27*20 cm, rikt illustrerad
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9153423585
- Titel
- Dekorera tårtor
- Författare
- Wenke Höitomt - Heidi Böe
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 72 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 450 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Boken för dig som tycker om att baka tårtor och vill dekorera dem fantasifullt lite utöver det vanliga. Visst är det gott med prinsesstårta och jordgubbstårta, men tänk när tårtan dessutom blir kalasets eller kaffestundens hetaste diskussionsämne. Överraska familjen och vännerna med något alldeles extra!
Med enkla metoder och bra hjälpmedel kan man göra mer än man vanligtvis brukar när man garnerar tårtan. Boken visar metoder som de allra flesta kan klara av och som ger inspiration att pröva egna kompositioner. Här finns många olika tårtor från de allra enklaste som inte kräver mycket tid till de mer avancerade där man måste planera arbetet ett par dagar i förväg. Med bara lite tålamod kan man skapa riktiga konstverk! Över 100 färgfoton, 21 mönstermallar.
Ica Bokförlag 1 9153423585 -
En bok sprit : om Sveriges brännerier och spr...
Inbunden bok. Stevali. 2005. 126 sidor.
Nära nyskick. laminatband, 25*18 cm, illustrerad
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9185329096
- Titel
- En bok sprit : om Sveriges brännerier och spritkultur
- Författare
- Örjan Westerlund
- Förlag
- Stevali
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 126 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 176 x 246 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 494 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En bok sprit svenska brännerier
I Sverige är vi erkänt duktiga på mat och dryck. Vi är
också framgångsrika både avseende olagrad vodka och
lagrade godsaker som Grönstedts konjak och Black
Ribbon whisky. Dessa kommer från Vin & Sprit.
Något som inte avhandlats tidigare i en bok är de
mindre tillverkarnas entreprenörsanda. Ute i landet
finns en rad mindre företag som framställer svensk
kvalitetssprit. Det görs sockerbetsrom på Gotland,
maltvodka i Nyköping, det bränns i Roslagen och det
glöder under whiskypannorna hos Mackmyra i Gävle.
Denna bok knyter samman dessa tillverkare och beskriver
dem och deras visioner, var för sig. Till deras
produkter knyter författarna en mängd grundläggande
fakta om sprittillverkning och historia, liksom en god
laddning roliga detaljer om hembränning, ekfat,
råvaror och så några myter.
Kulinarisk historia och spritkunskap i en bok
En bok sprit svenska brännerier berättar om den
unika kultur som svensk snaps bär med sig, inklusive
visor och allt. Boken får läsaren att höja på ögonbrynen,
tack vare detaljer som här samlats på ett ställe.
Till detta kommer en rad recept av Marie Törnblom. I
samarbete med författarna har hon komponerat några
rätter med anknytning till de olika tillverkarna.
Boken är ovanligt nog upplagd i mindre portioner,
utan långa utläggningar om tillverkningsdetaljer etc.
Detta är en modernt designad genomgång av vårt
kulturarv och spirande företagaranda i den kulinariska
spritindustrin!
Rubrikerna på kapitel eller faktarutor:
Träkumla bränneri på Gotland
Roslagens bränneri i Norrtälje
Nils Oscar maltvodka
Mackmyra Whisky, en otrolig historia om en
blivande kioskvältare.
Whiskypannorna i Nöbbelöv, historien om hur
Skåne fick en vänort i Skottland
Ek: Sparbankens, vishetens och vintillverkarens träd
Hembränning puttrande stugor, farliga brygder
och FOA-brännare
Krydda snaps ; inte svårare än matlagning
Spritens råvaror ; vete, potatis, sparris och äpplen.
Om författarna
Författarna är Jerry Lindahl och Örjan Westerlund.
Båda är väl bevandrade i konnässörskunnande kring
destillat, mat och andra lagliga njutningsmedel. De
skrev och fotograferade senast den storsäljande En
handbok choklad som genom sitt lättsamt faktamättade
upplägg har rönt stor uppskattning. Örjan
Westerlund har även skrivit En bok whisky, debutboken
från 2004 som hittills sålt i över 15.000 exemplar,
även den med foton av Lindahl.
Stevali 9185329096 -
LCHF hela livet! : en miljon menyer för hälsa...
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2013. 219 sidor.
Nära nyskick. laminatband, spiralbunden, 31*20 cm
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113051017
- Titel
- LCHF hela livet! : en miljon menyer för hälsa och viktminskning
- Författare
- Klara Desser
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 219 sidor
- Bandtyp
- Spiral
- Mått
- 204 x 306 mm Ryggbredd 29 mm
- Vikt
- 1311 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Den enda LCHF-kokbok du behöver! Förrätter för alla smaker, huvudrätter som passar både till vardags och när festen står för dörren och efterrätter, snacks och smårätter för den perfekta avslutningen. Dessutom ett antal frukostförslag för en bra start på dagen.
LCHF blir allt mer populärt, inte bara som en viktminskningsmetod utan även som ett sätt att få ökad energi, mer ork och förbättrad hälsa. Att slopa de snabba kolhydraterna i bröd, pasta, pizza och sockerrika produkter som kakor och godis ger färre inflammationer i kroppen och håller blodsockret på en bra nivå. Det bidrar till minskad värk, lugnare mage och förbättrat immunförsvar.
Istället för de snabba kolhydraterna satsar Klara Desser på näringsrika grönsaker som växer ovan jord. Fyllda av vitaminer, mineraler och antioxidanter gör de gott istället för ont i din kropp. Du som är ung, normalviktig eller rör dig mycket kan även njuta av färgstarka rotfrukter. Lägg till naturliga fetter från kött, smör, olivolja, feta fiskar, oliver och avokado och du är på god väg mot en nyttigare livsföring, utan att försaka livets goda.
Boken har en smart blädderfunktion så att du enkelt kan kombinera din egen favoritmeny. Bläddra och välj bland en miljon LCHF-måltider!
Norstedts 1 9789113051017 -
Cajsa Wargs snapsbord
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 1998. 128 sidor.
Mycket gott skick. illustrerat band, 19*12 cm
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9153419529
- Titel
- Cajsa Wargs snapsbord
- Författare
- Per-Eric Nordquist
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 1998
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 170 g
- Språk
- Svenska
Ica Bokförlag 1 9153419529 -
Brända drycker : spritsorter och drinkar från...
Inbunden bok. Stockholm : Norstedt. 1985. 117 sidor.
Mycket gott skick. dekorerat band, 23*13 cm illustrerad
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9118543227
- Titel
- Brända drycker : spritsorter och drinkar från hela världen
- Författare
- Tommelstad, Odd
- Förlag
- Stockholm : Norstedt
- Utgivningsår
- 1985
- Språk
- Svenska
Stockholm : Norstedt 9118543227 -
Nordiskt lexikon över brännvin : akvavit, kry...
Inbunden bok. Grenadine. 2006. 135 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. laminatband m skyddsomslag, 25*18 cm, illustrerad
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9185329436
- Titel
- Nordiskt lexikon över brännvin : akvavit, kryddbrännvin och vodka
- Författare
- Sven Wingård
- Förlag
- Grenadine
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 135 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 175 x 250 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 568 g
- Språk
- Svenska
Grenadine 9185329436 -
Kärlek vatten & snabbmat
Häftad bok. Isaberg förlag. 1 uppl. 2013. 270 sidor.
Nära nyskick. 23*20 cm, illustrerad
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789176948699
- Titel
- Kärlek vatten & snabbmat
- Författare
- Marcus, Lindgren
- Förlag
- Isaberg förlag
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 270 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 230 x 270 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 886 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Under några år hade Marcus själv grava hälsoproblem. Han bestämde sig slutligen för att ta tag i sitt liv och sin alltmer fallerande hälsa och utvecklade då det här konceptet. Idag är han helt frisk.
I boken hittar du bl a ?Den mänskliga behovs-pyramiden? där du får konkreta tips på hur du ska lägga upp ditt liv för att må bra, utan pekpinnar och på ett sätt som passar just dig. I andra delen av boken
delar Spis & Deli med sig av några av sina goda matrecept som t ex surdegspizza, müsli, mandel- & fröbröd och matvetesallad med citrusmarinerad zucchini. Små förändringar i ditt liv kan leda till en
betydligt bättre hälsa och förhoppningsvis ett längre liv ?
Observera: Till dig som funderar på att läsa den här boken och följa råden i den, tänk på att ökad glädje, energi och tacksamhet samt bättre sömn är vanligt före¬kommande biverkningar.
Isaberg förlag 1 9789176948699
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn