-
Svensk festmat : menyer från tre sekel
Inbunden bok. Stockholm : Rabén & Sjögren. 1992. 144 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Stort format. KÖP FLERA BÖCKER TILL SAMMA FRAKTPRIS. Tryck på säljare: Tabermans böcker nedan och se utbudet !
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789129615432
- Titel
- Svensk festmat : menyer från tre sekel
- Författare
- Klötzke, Gert - Paulsson, Lars
- Förlag
- Stockholm : Rabén & Sjögren
- Utgivningsår
- 1992
- Språk
- Svenska
Stockholm : Rabén & Sjögren 9789129615432 -
Pluras kokbok : Provence - Kungsholmen - Kost...
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2009. 192 sidor.
Nära nyskick. Presentskick. KÖP FLERA BÖCKER TILL SAMMA FRAKTPRIS. Tryck på säljare: Tabermans böcker nedan och se utbudet !
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113023465
- Titel
- Pluras kokbok : Provence - Kungsholmen - Koster
- Författare
- Jonsson, Plura
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 256 x 232 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 1101 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Pluras tredje bok. Äntligen, säger många, nu kommer kokboken! Pluras mat helt enkelt. Från mamma Magdas husmanskost till internationell festmat och folkmat från 40 år på vägarna. Från medelhavsmaten i Provence, fisk och skaldjur på Koster till husmanskosten hemma på Kungsholmen.
"Det är i min barndom som mitt intresse och min kärlek till mat föds. Jag kunde inte undgå det, från det att jag öppnade ögonen på morgonen tills jag slöt dem på kvällen fylldes min näsa av kökets aromer och luktintryck.
Under åren som gått har jag lagat och provat och ibland kommit på nya vinklingar och kommit underfund med att jag behöver inte så mycket, jag har mina basvaror, jag kan inte ha världens alla kryddor hemma i skåpet, jag har mitt eget kök, lagar min egen mat. En färsk fisk behöver ingen fancy sås, det mår den bara dåligt av, den behöver lite salt och peppar, kanske lite smält smör, tro mig, så enkelt är det.
Här är helt enkelt recept på mat som jag lärt mig att laga och som jag fortfarande lagar från och till. Saker jag lärt av mamma Magda och Tore Wretman, av människor jag träffat i Sverige och utomlands, rätter som serverats mig på restauranger i Spanien, Frankrike, London, New York och Venedig. Mat jag lärt mig under 40 års tid.
Vi började i Frankrike, eftersom det franska köket ju haft stort inflytande på vårt svenska kök, vi fortsatte till Sydkoster på västkusten, den ö som jag tillbringat så mycket tid på de senaste 10 åren, med all fisk och skaldjur som där kan fås. Och vi avslutade hemma hos mig i Stockholm och lagade en del husmanskost, både klassisk svensk och sånt som kanske blir klassiker om 20 år."
Norstedts 1 9789113023465 -
Bonniers stora bok om whisky
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2011. 288 sidor.
Nära nyskick. Presentskick. KÖP FLERA BÖCKER TILL SAMMA FRAKTPRIS. Tryck på säljare: Tabermans böcker nedan och se utbudet !
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174242119
- Titel
- Bonniers stora bok om whisky
- Författare
- Jackson, Michael
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 288 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 226 x 285 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 1416 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Intresset för whisky, och då kanske framför allt single malt, har aldrig varit så stort som i dag. Whiskyfestivaler och provsmakningar anordnas på åtskilliga håll, och de flesta destillerier har öppet för allmänheten. I Bonniers stora bok om whisky redogör världens främste whiskyskribent Michael Jackson och hans medarbetare in i minsta detalj för hur whisky framställs, hur de olika sorterna får sin speciella karaktär och smak - av torvrök, ljung, havsvatten, alger, träet i faten, klimatet och mycket mera. Vi får följa med och besöka destillerier världen över, från Tennessee till Tokyo, men framför allt naturligtvis i Skottland, whiskyns hemland. Den som vill veta hur en viss whisky smakar kan vända sig till just det märkets smakguide och läsa sig till Michael Jacksons uppfattning. Bokens sista del handlar om konsten att njuta av whisky, inte bara före eller efter middagen utan även till maten - och i den. Och naturligtvis serveras det ett antal drinkrecept.
Bonnier Fakta 9789174242119 -
Sött!
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2012. 399 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Stor praktbok i kassett! KÖP FLERA BÖCKER TILL SAMMA FRAKTPRIS. Tryck på säljare: Tabermans böcker nedan och se utbudet !
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113046303
- Titel
- Sött!
- Författare
- Lundin, Cecilia - Allt om mat
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 399 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 251 x 251 mm Ryggbredd 62 mm
- Vikt
- 2487 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Av alla smaker frestar den söta allra mest: ljuvligast och samtidigt mest förbjuden. I kokboken Sött! hittar du alla recepten oavsett vilket kaffebord de ska hamna på: hallongrottor eller hjortronbaklava, crème brûlée eller citruspaj, mazariner eller mandelbiscotti.
Allt om Mat bjuder här på 200 av sina allra bästa söta recept, allt från småkakor och bullar till tårtor, choklad, glass och godis. Snabba, enkla recept samsas med mer avancerade och alla är de illustrerade med vackra och inspirerande fotografier tagna av landets allra bästa matfotografer.
200 recept på det allra godaste förpackat i en lyxbox.
Norstedts 1 9789113046303 -
Nyfiken på naturvin
Inbunden bok. Ordfront Förlag. 2020. 219 sidor.
Nyskick. Liten stämpel på kortsida. KÖP FLERA BÖCKER TILL SAMMA FRAKTPRIS. Tryck på säljare: Tabermans böcker nedan och se utbudet !
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789177751250
- Titel
- Nyfiken på naturvin
- Författare
- Nilsson, Mats-Eric
- Förlag
- Ordfront Förlag
- Utgivningsår
- 2020
- Omfång
- 219 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 162 x 210 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 632 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I Château vadå avslöjade Mats-Eric Nilsson hur lätt det är att bli lurad av vinbranschens vackra slott och fagra löften. Nu kommer den fristående uppföljaren Nyfiken på naturvin, om industrivinets raka motsats. Här finns allt du behöver veta om de viner som framställs utan skadliga gifter och onödiga tillsatser: rött, vitt, rosé, bubbel och orange! Visste du att den första årgången gjordes redan för 8000 år sedan? Tillsammans med fotografen Lena Granefelt får vi följa med till ett av de hetaste naturvinsområdena, sydfranska Languedoc, och även möta många eldsjälar från andra delar av denna spännande vinvärld. För alla som blivit nyfikna på detta småskaligt framställda vin är detta den första riktiga guiden på svenska. Var kan man hitta det? Hur smakar det egentligen? Vad är ett rimligt pris att betala för en flaska? Och stämmer det att man blir mindre bakis? Boken, som är full av kloka tips och roliga fakta, innehåller även en unik förteckning över mer än 900 naturvinsproducenter.
Ordfront Förlag 9789177751250 -
Västerbottensost
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2008. 144 sidor.
Nära nyskick. Namnteckning på försättsblad. KÖP FLERA BÖCKER TILL SAMMA FRAKTPRIS. Tryck på säljare: Tabermans böcker nedan och se utbudet !
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151850511
- Titel
- Västerbottensost
- Författare
- Susanne Jonsson
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 220 x 287 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 965 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Alla sjunger Västerbottensostens lov. Den passar överallt. På stjärnkrogarna, frukostborden och naturligtvis är den oumbärlig vid kräftsupén!
Susanne Jonssons bok innehåller 50 smakrika recept med Västerbottensost, allt från klassiska osträtter till nyskapande delikatesser. Lagat, bakat, enkelt och lite mer avancerat. Tips om hur man bäst serverar Västerbottensost med goda tillbehör och lämpliga drycker.
Västerbottensost passar vid alla årstider. Tillsammans med de olika säsongernas bästa råvaror, som hjortron, kantareller, lingon, äpplen och rotsaker, blir även de enklaste rätterna en smakupplevelse. Västerbottenspajen (ett recept som man alltid letar inför kräftskivan) finns självklart med, både i klassisk och en ny version.
Västerbottensosten är en vällagrad hemlighet. Sveriges bästa ost ystades för första gången 1872 och enligt historien var en av ingredienserna ett kärleksmöte på mejeriet. Passionen lever också kvar i den alltjämt hantverksmässiga tillverkningen.
Varför är det bara i Burträsk som det är möjligt att göra Västerbottensost? Vilka är människorna bakom osten? Vad tycker man i Frankrike om Västerbottensost?
Receptet är hemligt och förvaras säkert i kassaskåp. Allt annat finns med i boken.
Prisma 1 9789151850511 -
Vinet och miljön : ekologiskt, biodynamiskt o...
Inbunden bok. Carlsson. 1 uppl. 2012. 327 sidor.
Nära nyskick. Presentskick. KÖP FLERA BÖCKER TILL SAMMA FRAKTPRIS. Tryck på säljare: Tabermans böcker nedan och se utbudet !
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789173315289
- Titel
- Vinet och miljön : ekologiskt, biodynamiskt och naturligt
- Författare
- Karlsson, Britt
- Förlag
- Carlsson
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 327 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 180 x 245 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 1020 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Författarna rör sig i denna föregångsbok i vingårdar i Frankrike, Italien, Spanien, Portugal, Tyskland och andra länder. Fokus i framställningen ligger i sjäva odlandet av vin med koncentration på en så naturlig och ekologisk framställning som möjligt. Här redogörs för skillnaden mellan ekologiskt, biodynamiskt och naturligt odlat vin, och också mellan dessa metoder och det mer ordinära där odlingarna besprutas kemiskt i omgångar och förses med konstgödsel liksom besprutas med ogräsmedel istället för mekanisk bekämpning eller att ogräset får finnas kvar. Man kommer även in på själva skördemetoderna och hur dessa sker. Även i vinkällaren där druvorna vidare förädlas är det stor skillnad på hur man ekologiskt hanterar processen.
Allt fler odlare går över till alrernativ odling och bearbetning. Många små kvalitetsodlare har alltid hanterat sina odlingar naturligt. Instruktiva färgbilder förtydligar framställningen.
Britt och Per Karlsson är bosatta i Paris och arbetar med vinkurser, vinresor och vinbedömning på heltid. Deras förra bok Ett vin blir till utsågs 2011 till Best wine book for professionals i Gourmand Cook Book Award och som vann kategorin Dryckeslitteratur i Årets Svenska Måltidslitteratur 2011.
Carlsson 1 9789173315289 -
Örter
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2002. 256 sidor.
Nära nyskick. KÖP FLERA BÖCKER TILL SAMMA FRAKTPRIS. Tryck på säljare: Tabermans böcker nedan och se utbudet !
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9153423216
- Titel
- Örter
- Författare
- Elisabeth Hoppe
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 256 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 885 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Ny reviderad upplaga!
En reviderad utgåva av Året om i örtagården.
Detta är boken för dig som älskar att påta i jorden och njuter av att äta färskt kryddgrönt från egen täppa. Har du ingen egen täppa kommer du ändå att få stor glädje av boken tack vare alla spännande recept och all intressant information.
Boken är uppdelad i två avdelningar: Del 1 är praktiskt inriktad och ger råd och tips om vad det är dags att ta itu med i trädgården månad för månad. Förutom odlingstips får du ta del av författarens favoritrecept vad gäller maträtter, örtteer, huskurer och hudvårdsprodukter.
Del 2 av boken innehåller ett 80-tal växtbeskrivningar, inkl medicinsk användning, av våra vanligaste och mest uppskattade medicinalväxter. 90 färgteckningar, 33 sv/v teckningar, 10 färgfoton.
Ica Bokförlag 1 9153423216 -
Paolos stora italienska kokbok
Häftad bok. Bonnier Fakta. 2015. 320 sidor.
Mycket gott skick. KÖP FLERA BÖCKER TILL SAMMA FRAKTPRIS. Tryck på säljare: Tabermans böcker nedan och se utbudet !
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174245080
- Titel
- Paolos stora italienska kokbok
- Författare
- Roberto, Paolo
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 320 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 191 x 246 mm Ryggbredd 30 mm
- Vikt
- 1129 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Paolo Robertos stora italienska kokbok rymmer mycket mer än mat – alla gäster, fastrar, berättelser och recept. Den napolitanska maten presenteras med humor och värme. Det är en kärleksförklaring till mat och traditionen att dela en god måltid med familj och vänner, och det spelar ingen roll om man gör det på en skuggig bakgård i Italien eller runt grillen i Sverige.Här finns recepten som Paolo lyckats lirka ur sina fastrar, som till exempel klassisk tomatsås, pasta med salsiccia, rosmarindoftande kyckling och halstrad tonfisk, och allt det söta goda, som mascarponekräm med amarettikakor och choklad, eller fyllda persikor med vaniljglass.I den här samlingsvolymen möts Paolo Robertos båda kokböcker Mina fastrars mat och Mina gästers mat, med den ena foten i det syditalienska landskapet och den andra på Skinnarviksberget i Stockholm.
Bonnier Fakta 9789174245080 -
Herr Wilkinsons favoritgrönsaker : en kokbok...
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2013. 287 sidor.
Nära nyskick. Presentskick. KÖP FLERA BÖCKER TILL SAMMA FRAKTPRIS. Tryck på säljare: Tabermans böcker nedan och se utbudet !
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113048741
- Titel
- Herr Wilkinsons favoritgrönsaker : en kokbok som hyllar säsongerna
- Författare
- Wilkinson, Matt
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 287 sidor
- Bandtyp
- Halvklotband
- Mått
- 190 x 250 mm Ryggbredd 33 mm
- Vikt
- 1237 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- De flesta av oss väljer grönsaker som tillbehör till köttet eller fisken på tallriken. För kocken Matt Wilkinson är det tvärtom först grönsakerna, sedan proteinet! Matt planerar middagen runt grönsakerna beroende på säsong, när de smakar som bäst, har bästa pris och lättast går att få tag på.
Likt en australisk Jamie Oliver delar Matt Wilkinson med sig av odlingstips, grönsakernas historia, vilka sorter som lämpar sig för olika rätter och fantastiska gröna recept. Inspirerad av all världens kök använder han exempelvis egyptisk dukka-röra eller italiensk bagna càuda-sås som tillbehör till grönsakerna. Matt blandar nya smakkombinationer, som exempelvis sallad med blomkål, rökt lax och jordgubbar med klassiker som hans mormors recept på helstekt biff med pepparrotskräm och yorkshirepudding.
Varje älskad grönsak får ett eget kapitel. Med snygg design och vackra bilder väcker boken lust att odla och anrätta egna grönsaker med kött eller fisk som tillbehör.
Norstedts 1 9789113048741 -
Ellen Askers vegetariska kokbok
Inbunden bok. Carlsons. 2:a uppl. 1912. 302 sidor.
Mycket gott skick. Lite bruksslitage på framsidans text i övrigt i mycket gott skick. KÖP FLERA BÖCKER TILL SAMMA FRAKTPRIS. Tryck på säljare: Tabermans böcker nedan och se utbudet ! … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKCarlsons 2:a -
Studentköket Vego
Inbunden bok. Ordalaget Bokförlag. 1 uppl. 2018. 127 sidor.
Nära nyskick. Presentskick. KÖP FLERA BÖCKER TILL SAMMA FRAKTPRIS. Tryck på säljare: Tabermans böcker nedan och se utbudet !
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174692358
- Titel
- Studentköket Vego
- Författare
- Johnsson, Ann-Cathrine
- Förlag
- Ordalaget Bokförlag
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 127 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 205 x 269 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 640 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Riktigt bra recept"Pralin, Dalarnas tidningar "Som en första kokbok fungerar Studentköket Vego bra eftersom den är informativ och bland annat listar köksredskap som bör införskaffas... De rätter jag provlagar blir också förvånansvärt goda med tanke på den ringa arbetsinsats som behövts."Bibliotekstjänst, Catharina Bergman "Du får inte bara riktigt schysta vegetariska recept, du får även många smarta tips!"Allers Vegetarian och student? Att laga god och nyttig vegetarisk mat från grunden behöver inte vara krångligt eller ta lång tid. Här finns inspiration, tips och råd för alla. Innehåller ett 50-tal recept, bl a Zucchinipasta med parmesan, Sötpotatisbiffar med vitlök, Majsplättar med keso, Morotssoppa med ingefära, Vegolasagne och Veggieomelett. Här finns tips på supersnabb mat, om man vill att det ska gå snabbt mellan träning, studier och aktiviteter. Även förslag på vad man kan göra med sina rester. Plus roliga rätter att laga ihop med kompisar. Och det lilla extra är inte bortglömt smoothies, dippsåser och goda efterrätter. ANN-CATHRINE JOHNSSON är utbildad kostrådgivare och journalist med inriktning mot medicin, kost och hälsa. LENA DJUPHAMMAR är fotograf och grafisk form givare. Tillsammans har de tidigare givit ut bl a BÄTTRE HÄLSA MED BÖNOR.
Ordalaget Bokförlag 1 9789174692358 -
Laga vilt : från skog och sjö
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2011. 144 sidor.
Nära nyskick. Presentskick. KÖP FLERA BÖCKER TILL SAMMA FRAKTPRIS. Tryck på säljare: Tabermans böcker nedan och se utbudet !
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155255817
- Titel
- Laga vilt : från skog och sjö
- Författare
- Brydling, Carina
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 221 x 287 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 874 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Du måste varken vara jägare eller macho för att laga vilt. Det som skogen och sjöarna bjuder kan alla äta – och det är både enkelt och gott att laga till. Dessutom är det både ekologiskt hållbart och hälsosamt!Oavsett om du ger dig ut i naturen eller i stormarknaden kommer du att hitta massor med läckerheter. Och med systrarna Carina och Ulrika Brydlings hjälp blir du en mästare på att laga till riktigt bra och ekologisk mat både till vardags och till fest. Det fina i kråksången är att du även kan hitta nästan alla tillbehör du behöver i skogen, den dignar ju av svamp och bär och kryddor, bara du vet var du ska hitta dem!Boken är indelad efter djurslag och innehåller både vackra natur- och matfoton och instruktiva bilder och styckningsscheman.
Bokförlaget Semic 9789155255817 -
Zeinas kitchen : recept från Mellanöstern
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2018. 180 sidor.
Nära nyskick. Presentskick. KÖP FLERA BÖCKER TILL SAMMA FRAKTPRIS. Tryck på säljare: Tabermans böcker nedan och se utbudet !
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174248210
- Titel
- Zeinas kitchen : recept från Mellanöstern
- Författare
- Mourtada, Zeina
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 180 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 203 x 268 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 847 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Zeina Mourtada driver den mycket uppskattade och välbesökta Zeinas kitchen – en flerfaldigt prisbelönad blogg med matrecept från större delen av världen. I den här boken koncentrerar sig dock Zeina på mat från Mellanöstern och länderna där omkring. Hennes mat har de autentiska dofterna och smakerna – det får hon ofta höra av sina följare. Det är recept på maträtter som många har saknat länge. ”Precis som min mammas mat!”, är en kommentar hon ofta får. Och det är väl så nära högsta betyg man kan komma?Zeina har samlat omkring 80 recept på bland annat grytor, röror, dolma, kebab, meze, soppor, sallader, drycker och desserter. Här finns recept som annars kan vara svåra att hitta på svenska, och många recept är vegetariska, eller kan lätt omvandlas till det. De flesta är varken komplicerade eller tidskrävande, alltså är detta en bok för alla som vill laga mat – oavsett erfarenhet. Och vare sig du är hemmastadd med den här typen av mat, eller inte.Persilja, saffran, pistaschnötter, chili, mynta, citron och mycket, mycket mer … Är du redo att kliva in i en värld full av smak och färg? På begäran från hennes följare finns nu "Zeinas kitchen" utgiven på arabiska i Sverige, i en något förkortad version.
Bonnier Fakta 9789174248210 -
Tareq Taylor : klassiker
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2012. 129 sidor.
Nära nyskick. Presentskick. KÖP FLERA BÖCKER TILL SAMMA FRAKTPRIS. Tryck på säljare: Tabermans böcker nedan och se utbudet !
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153437857
- Titel
- Tareq Taylor : klassiker
- Författare
- Tareq Taylor - Kristina Taylor
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 129 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 201 x 247 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 659 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I boken bjuder Tareq på älskade husmanklassiker som kålpudding, dillkött och gravad lax, men han sträcker sig också utanför landets gränser och inkluderar klassiska rätter som fransk choucroute, italiensk risotto och falafel ett måste för varje Malmöpåg. På engelska pratar man ibland om comfort food, och det är just vad det handlar om: god, ärlig mat som man blir trygg, varm och snäll av. Bättr
Ica Bokförlag 1 9789153437857 -
Happy food 2.0: Om hur måltiden och lyckan hö...
Inbunden bok. Bookmark Förlag. 1 uppl. 2018. 249 sidor.
Nära nyskick. Presentskick. KÖP FLERA BÖCKER TILL SAMMA FRAKTPRIS. Tryck på säljare: Tabermans böcker nedan och se utbudet !
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789188745040
- Titel
- Happy food 2.0: Om hur måltiden och lyckan hör ihop
- Författare
- Ekstedt, Niklas
- Förlag
- Bookmark Förlag
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 249 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 170 x 245 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 860 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Mitt tips till alla som vill boosta sin hälsa, läs! Helhetsbetyg: 5.
Bibliotekstjänst om Happy foodI HAPPY FOOD 2.0 fortsätter Niklas Ekstedt och Henrik Ennart att aptitligt presentera den nyaste forskningen inom mat och lycka.Det har redan kommit ytterligare forskning som stöder de rön som Ennart och Ekstedt presenterade i HAPPY FOOD. I uppföljaren presenteras även ett vidare grepp om matens koppling till lycka, där olika aspekter av måltiden som helhet tas upp. Visste du att familjemåltiden faktiskt är en preventiv åtgärd mot brottslighet? Att olika råvaror passar bättre vid olika tider på dygnet? Eller att det verkar som att vi bör uppvärdera vår syn på vetet?Boken bjuder på nya djupdykningar inom superråvaror och ännu fler lyckorecept som får munnen att vattnas och endorfinerna att jubla! Snabba vardagsrätter för barnfamiljen, trerättersmenyer för helgen och allt däremellan.
Bookmark Förlag 1 9789188745040 -
Soppor och bröd
Inbunden bok. Max Ström. 2016. 216 sidor.
Nyskick. Presentskick. KÖP FLERA BÖCKER TILL SAMMA FRAKTPRIS. Tryck på säljare: Tabermans böcker nedan och se utbudet !
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789171263643
- Titel
- Soppor och bröd
- Författare
- Klötzke, Gert
- Förlag
- Max Ström
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 216 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 222 x 288 mm Ryggbredd 26 mm
- Vikt
- 1258 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Soppa och bröd kan vara en fantastisk vardagsmiddag, men också en riktig festmåltid. I denna bok delar den mångfaldigt prisbelönte kocken Gert Klötzke med sig av mer än 50 av sina bästa recept på hur vi kan ge soppan det extra den förtjänar. Här finns allt från det traditionella till det nydanande – och det härliga bröd som höjer smakupplevelsen. Du får läsa om soppans grund – buljongen – liksom spännande tillbehör som skum, oljor och röror. En soppa kan serveras kall eller varm – i en tallrik, en mugg eller varför inte som en shot? Soppan går att variera i det oändliga, helt efter önskemål.Gert Klötzke är rådgivare till både Nobelkommittén och Svenska kocklandslaget. Brödrecepten är skrivna av den prisbelönte bagarmästaren Magnus Johansson. Han har många års erfarenhet som chefskonditor både på Berns och på Operakällaren, och som medlem av Svenska kocklandslaget har han även vunnit guld i matlagnings-OS.Tillsammans har de skapat den ultimata sopp- och brödboken.
Max Ström 9789171263643 -
Västerbottensost
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2008. 144 sidor.
Nära nyskick. Presentskick. KÖP FLERA BÖCKER TILL SAMMA FRAKTPRIS. Tryck på säljare: Tabermans böcker nedan och se utbudet !
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151850511
- Titel
- Västerbottensost
- Författare
- Susanne Jonsson
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 220 x 287 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 965 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Alla sjunger Västerbottensostens lov. Den passar överallt. På stjärnkrogarna, frukostborden och naturligtvis är den oumbärlig vid kräftsupén!
Susanne Jonssons bok innehåller 50 smakrika recept med Västerbottensost, allt från klassiska osträtter till nyskapande delikatesser. Lagat, bakat, enkelt och lite mer avancerat. Tips om hur man bäst serverar Västerbottensost med goda tillbehör och lämpliga drycker.
Västerbottensost passar vid alla årstider. Tillsammans med de olika säsongernas bästa råvaror, som hjortron, kantareller, lingon, äpplen och rotsaker, blir även de enklaste rätterna en smakupplevelse. Västerbottenspajen (ett recept som man alltid letar inför kräftskivan) finns självklart med, både i klassisk och en ny version.
Västerbottensosten är en vällagrad hemlighet. Sveriges bästa ost ystades för första gången 1872 och enligt historien var en av ingredienserna ett kärleksmöte på mejeriet. Passionen lever också kvar i den alltjämt hantverksmässiga tillverkningen.
Varför är det bara i Burträsk som det är möjligt att göra Västerbottensost? Vilka är människorna bakom osten? Vad tycker man i Frankrike om Västerbottensost?
Receptet är hemligt och förvaras säkert i kassaskåp. Allt annat finns med i boken.
Prisma 1 9789151850511 -
One more slice : surdegsbröd, pizza, pasta oc...
Inbunden bok. Walter and Books. 1 uppl. 2010. 224 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. KÖP FLERA BÖCKER TILL SAMMA FRAKTPRIS. Tryck på säljare: Tabermans böcker nedan och se utbudet !
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197859905
- Titel
- One more slice : surdegsbröd, pizza, pasta och söta bakverk
- Författare
- Lindholm, Leila
- Förlag
- Walter and Books
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 224 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 199 x 244 mm Ryggbredd 27 mm
- Vikt
- 965 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Nu kommer uppföljaren och andra delen av Leila Lindholms omåttligt populära bakbibel "A piece of cake". Andra boken "One more slice" tar vid där "A piece of cake" slutar. Nu gör Leila en djupdykning i hur man bakar sitt eget surdegsbröd, gör hembakad pizza och man lär sig göra sin egen pasta från grunden. Dessutom är det mängder av smarriga recept i kapitel som pannkakor & våfflor, say cheesecake, brownies & blondies, boulangerie och american pie. Precis som i förra boken är det genomgående grundrecept som enkelt förvandlas till många olika smakvarianter. Så det är lätt att hitta sina egna favoriter.
"One more slice" erbjuder recept som passar året runt till både vardag och kalas. Fotografier av Wolfgang Kleinschmidt. Leila bjuder också på massor av tips och läsning för den som vill utvecklas och lära sig smarta knep i köket, oavsett om man är en van hemmabagare eller nybörjare. Med "One more slice" blir du garanterat kung eller drottning i köket!
"Jag är så otroligt stolt över min nya fina kokbok. Vi har plåtat de flesta bilderna i Italien med fantastiskt ljus i superfina miljöer. Jag gjorde min första bakbok A piece of cake med ambitionen att det skulle bli två böcker. Den första skulle inrikta sig mer på söta bakverk som cupcakes, småkakor och tårtor medan den andra skulle bli en djupdykning i bröd och surdegsbröd men även mer matig bakning som pasta och pizza från grunden".
Walter and Books 1 9789197859905 -
Nytt bröd : baka gott utan gluten
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2013. 143 sidor.
Nyskick. Presentskick. KÖP FLERA BÖCKER TILL SAMMA FRAKTPRIS. Tryck på säljare: Tabermans böcker nedan och se utbudet !
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153439479
- Titel
- Nytt bröd : baka gott utan gluten
- Författare
- Frej, Jessica
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 143 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 201 x 257 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 722 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Baka glutenfritt bröd som är både saftigt, smakrikt och hållbart! Här presenteras en mängd recept som alla är baserade på rena råvaror utan mjölmixer.
Bovete, majsmjöl och nyponskalsmjöl är bara några av många alternativ till våra traditionella sädesslag vete, råg och korn. Därmed öppnar sig oanade möjligheter både för glutenintoleranta som har tröttnat på trist och smuligt köpebröd och för nyfikna hemmabagare som vill prova någonting nytt.
Bröden bakas med kall degvätska, små mängder jäst och långa viltider för extra god smak, precis som i hantverksbageriet!
Ica Bokförlag 1 9789153439479 -
Hem- och konsumentkunskap 7-9
Inbunden bok. Liber. 1 uppl. 2015. 396 sidor.
Nära nyskick. Namnteckning på försättsblad. KÖP FLERA BÖCKER TILL SAMMA FRAKTPRIS. Tryck på säljare: Tabermans böcker nedan och se utbudet !
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789147118700
- Titel
- Hem- och konsumentkunskap 7-9
- Författare
- Flising, Lisa-Linnea
- Förlag
- Liber
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 396 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 180 x 249 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 916 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Boken Hem- och konsumentkunskap 7-9 (2015) är skriven för Lgr11. Den kommer att finnas tillgänglig för kompletterande köp under en period.
De digitala titlarna i serien är Lgr22-uppdaterade.
Liber 1 9789147118700 -
Viktiga barn - kokboken : hälsosamma måltider...
Inbunden bok. Pagina. 1 uppl. 2018. 196 sidor.
Nyskick. Presentskick. KÖP FLERA BÖCKER TILL SAMMA FRAKTPRIS. Tryck på säljare: Tabermans böcker nedan och se utbudet !
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163616228
- Titel
- Viktiga barn - kokboken : hälsosamma måltider för hela familjen
- Författare
- le Roux Svalberg, Monique
- Förlag
- Pagina
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 196 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 192 x 247 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 760 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Kokboken Viktiga barn innehåller massor av recept på näringsrika måltider för hela familjen, nyckeln till en hälsosam livsstil. Här får du tips på mättande mat som passar alla tillfällen: allt från vällagad vardagsmat, smaskiga frukostar och läcker eftermiddagsfika till storslagen festmat - för att inte tala om snacks till fredagsmyset och lördagsgodis.
Hållbar kost behöver med andra ord inte vara tråkig i Viktiga barn hittar du mängder av härliga recept på såväl smoothies, energibars och chilicheese som våfflor, kanelbullar och köttbullar. God mat lagad från grunden med hänsyn till hela familjens långsiktiga välbefinnande.
Monique le Roux Svalberg, mångårig författare inom ämnet kost och hälsa, har tillsammans med Anders le Roux Svalberg skapat en inspirerande kokbok som kommer att underlätta en hälsosammare vardag för både dig och dina barn.
Pagina 1 9789163616228 -
Kok-Konsten
Inbunden bok. Girons. 1891. 1006 sidor.
Mycket gott skick. Halvfranskt skinnband med guldtryck på rygg och framsida. Mycket fint exemplar! KÖP FLERA BÖCKER TILL SAMMA FRAKTPRIS. Tryck på säljare: Tabermans böcker nedan och se utbudet ! … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKGirons -
Läkande dundermat : en kokbok med livskraft
Inbunden bok. Mind & Health tools. 1 uppl. 2020. 160 sidor.
Nyskick. Presentskick. KÖP FLERA BÖCKER TILL SAMMA FRAKTPRIS. Tryck på säljare: Tabermans böcker nedan och se utbudet !
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789198650600
- Titel
- Läkande dundermat : en kokbok med livskraft
- Författare
- Haldorsson, Tina
- Förlag
- Mind & Health tools
- Utgivningsår
- 2020
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 210 x 225 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 696 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- LÄKANDE DUNDERMAT Maten i kokboken är vanlig naturlig vardagsmat för alla. Den är extra näringstät och stärker ditt immunförsvar. Mat som boostar ögat, smaklökar, tarmflora och stödjer alla celler i din kropp från topp till tå. Extra bra är den för dig med inflammation, magbesvär, övervikt, allergi och autoimmun sjukdom. Recepten och informationen i kokboken är enligt paleo-, lågkolhydratskost och autoimmuna protokollet (AIP). Det är kost som innehåller grönsaker, kött, fisk och naturliga fetter. Kokboken innehåller recept för långkok och snabblagade middagar. Den är naturligt fri från gluten, mjölk, ägg och nötter. Att äta och leva enligt autoimmuna protokollet kan ge mycket bättre hälsa visar forskningen. En stor skara människor världen över vittnar om bättre hälsa med hjälp av AIP-kost. Tina fick stora hälsofördelar; mer energi, styrka, glädje och som bonus en hållbar viktminskning. Livet vände och i boken delar hon med sig av sin hälsoresa och den färgstarka dundermaten som gjorde henne friskare.
Kokboken innehåller ren naturlig mat som:• Stärker ditt immunförsvar• Stärker din tarmflora• Balanserar ditt blodsocker
• Ger dig ett jämnare humör• Läker eller minskar symtom från sjukdom• Ger viktminskning om du behöver det
“Tina har tagit kontrollen över sin egen hälsa på ett imponerande sätt. Hon, tillsammans med många andra jag mött genom årens lopp, har kunnat revolutionera sin hälsa genom att förstå sambanden mellan mat, rörelse och den egna kroppen. I denna bok kombinerar Tina sitt färgsprakande konstnärskap med sitt hälsokunnande på ett inspirerande sätt. Jag kan inte annat än att varmt rekommendera boken.”Jonas Bergqvist, utbildare inom kost, träning och hälsa, författare till Ät & Lev Paleo
“Vi lever i en tid då allt fler tvingas uppleva hur deras eget immunförsvar inte längre fungerar som det ska. Kanske är du en av dem som har drabbats av överkänslighet, inflammation eller autoimmun sjukdom? I så fall kan den här boken bli avgörande för din läkningsprocess. Tina Haldorsson skriver med djup kunskap om matens inverkan på immunförsvaret och om vad som sker i kroppen när du lägger om kosten. Med stor omsorg har hon valt ut några av de näringsrikaste recepten från den autoimmuna kosten (AIP), paleo och lågkolhydratkost. Jag är säker på att boken och dess vackra bilder kommer att ge dig värdefull inspiration som gör vägen till bättre hälsa lätt och njutningsfull.”Karl Hultén, biomedicinare och författare till Autoimmun handbok
TINA HALDORSSON är författare, receptmakare och fotograf till Läkande dundermat. Tina är konstnär, certifierad kost- och hälsocoach och driver matbloggen Colorfulhealth.se där hon inspirerar och coachar människor till bättre hälsa.
Mind & Health tools 1 9789198650600 -
I det enkla bor det goda
Häftad bok. Bonnier Fakta. 2018. 212 sidor.
Nära nyskick. Presentskick. KÖP FLERA BÖCKER TILL SAMMA FRAKTPRIS. Tryck på säljare: Tabermans böcker nedan och se utbudet !
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174248821
- Titel
- I det enkla bor det goda
- Författare
- Kirchsteiger, Ernst
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 212 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 172 x 225 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 672 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Enkelheten och omsorgen om råvarorna är Ernst Kirchsteigers främsta signum. I I det enkla bor det goda har han hämtat inspiration från de tre kök som ligger honom närmast hjärtat: det toskanska bondköket, det skandinaviska köket med sina tydliga råvaror och sist, men inte minst, hans rustika centraleuropeiska matarv.I boken varvas recept med personliga berättelser. I det enkla bor det goda är en generös och smaksäker matbok med omkring 80 recept på vällagade middagar. Här finns enkla pastarätter, värmande grytor, matiga sallader, soppor, gratänger och lite sött att avrunda måltiden med. Ängamat, dillkött och renskav samsas med toskanska bönsoppor, långbakad rotselleri, gulasch och rabarbersorbet. Dessutom hittar du mer matnyttiga texter om hur du skapar en trivsam kryddtäppa, och listor på oumbärliga ingredienser att ha i skafferiet.»De finaste måltidsupplevelserna är ofta de enklaste. Kanske är det den där första fikastunden på farstukvisten i mars när solens strålar äntligen värmer försiktigt och fåglarna skvallrar om våren. Eller en stilla försommarkväll framför en sjö tillsammans med någon du älskar. Myggsurr i luften och en spegelblank vattenyta som krusar sig lätt när det orangevita flötet på fiskespöet åker ned under vattenytan.Lyckan när du drar upp en abborre och sedan tillagar den över öppen eld. De där stunderna är matögonblick som likt kärlek drabbar mig. Det är finedining i sin renaste form.«
Bonnier Fakta 9789174248821 -
Little Green Kitchen : enkla vegetariska rece...
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2019. 207 sidor.
Nära nyskick. Presentskick. KÖP FLERA BÖCKER TILL SAMMA FRAKTPRIS. Tryck på säljare: Tabermans böcker nedan och se utbudet !
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113093048
- Titel
- Little Green Kitchen : enkla vegetariska recept för hela familjen
- Författare
- Frenkiel, David
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 207 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 210 x 260 mm Ryggbredd 28 mm
- Vikt
- 1033 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Precis om de flesta andra föräldrar vet David Frenkiel och Luise Vindahl att det inte alltid är så lätt att få barnen att äta. Paret har tre egna barn och vet hur det känns när de vägrar äta grönsaker, kastar maten på golvet och låter soppskålen stå orörd. Men de har också lärt sig hur man tar sig runt detta.
I Little Green Kitchen delar de med sig av över 70 härliga, hälsosamma och enkla vegetariska recept för hela familjen skapade utifrån barnens smakpreferenser. Oavsett om du är vegetarian eller bara vill att familjen ska äta mer grönsaker innehåller den här boken massor av inspiration, middagsrecept, förslag på mellanmål och matlådor, roliga desserter och praktiska tips.
Till de flesta av recepten finns förslag på hur du kan anpassa rätten för vuxna så att du inte behöver laga två olika rätter. Du får också tips på hur du kan göra barnen delaktiga i matlagningen för att väcka deras intresse, något som kommer att få dem att älska vegetarisk mat.
Norstedts 1 9789113093048 -
Öl : malt, humle, jäst och vatten
Inbunden bok. Stevali. 1 uppl. 2015. 141 sidor.
Mycket gott skick. KÖP FLERA BÖCKER TILL SAMMA FRAKTPRIS. Tryck på säljare: Tabermans böcker nedan och se utbudet !
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186287726
- Titel
- Öl : malt, humle, jäst och vatten
- Författare
- Eronson, Peter M.
- Förlag
- Stevali
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 141 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 180 x 248 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 560 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Mycket har hänt inom ölbranchen de senaste åren. Nya bryggerier öppnar varje dag i hela världen och det medför även att ölstilar utvecklas. Klassiska ölstilar som pilsner, stout och bitter har fått nya kostymer. Men hur har utvecklingen sett ut? I boken kan du läsa om de vanligaste ölstilarna och deras resa från när de första skapades till hur det ser ut idag.
Ölstilarna är indelade efter deras smak- och karaktärsegenskaper så som beska, aromatiska, söta, brödiga, rostade, fruktiga och syrliga. Om du läser IPA, porter eller pilsner på en etikett så ska du veta precis vilka smaker man har att vänta sig.
Den här ölboken riktar sig både till dig som börjat prova dig fram i ölets stora värld men också till dig som redan befinner dig där och vill veta mer om ölstilarna. Det finns alltid något nytt att lära sig om öl då drycken hela tiden utvecklas och förändras.
Men en ölbok är inte en ölbok om den inte också tar upp de mer övergripande grunderna, som hur de fyra ingredienserna malt, humle, jäst och vatten tillsammans skapar denna härligt skummande dryck.
Vilket var det första ljusa lagerölet? Vad händer när man fatlagrar öl? Vad är en session? Vad är en lambik? Hur tillverkar man eget öl? Hur ser en IPA ut idag gentemot för 20 år sedan? Vad är en fantombryggare? Allt som du kan tänkas vilja veta om öl kommer du kunna hitta i den här boken.
Peter M Eronson är bosatt på Hisingen i Göteborg. Han har skrivit tre böcker om öl samt en om hembryggning, "Ölbryggarboken - brygg ditt öl hemma", som tillsammans sålt över 35000 exemplar. I april 2015 gav lanserades även hans första roman Skägget. Han driver också den välbesökta dryckesbloggen Fat & flaska.
Stevali 1 9789186287726 -
Choklad, praliner och andra godsaker
Inbunden bok. Stevali. 2017. 125 sidor.
Mycket gott skick. KÖP FLERA BÖCKER TILL SAMMA FRAKTPRIS. Tryck på säljare: Tabermans böcker nedan och se utbudet !
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185701346
- Titel
- Choklad, praliner och andra godsaker
- Författare
- Maraniq, Eliq
- Förlag
- Stevali
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 125 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 244 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 520 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Boken är fylld av recept på praliner, godis, småkakor, mjuka kakor och desserter som alla har choklad som grundingrediens.
De många recepten har som utgångspunkt att det ska vara enkelt att hemma i det egna köket göra succé med frestande och smakrika chokladbakverk.
Förutom avsnitt om chokladhistoria, chokladbönor och chokladtillverkning så innehåller boken praktiska tips om temperering, doppning och garnering samt vilka verktyg du behöver för att lyckas. Här finns också många handfasta råd - särskilt chokladpraliner kräver en hel del fix och trix.
Choklad & praliner och andra godsaker är en färgstark och inspirerande bak- och dessertbok som vänder sig till glada hemmabagare och hemmakonditorer.
Illustrerad med fotografier som inbjuder till choklad kalas.
Om författaren:
Eliq Maranik har skrivit ett flertal storsäljande mat- och dryckesböcker som fått priser både i Sverige och utomlands. Idag är böckerna översatta till fjorton språk och finns utgivna i tjugosex länder. Hennes motto är att en efterrätt ska vara en upplevelse för såväl öga som gom.
Stevali 9789185701346 -
Det goda Sverige
Inbunden bok. Stockholm : Page One. 1998. 384 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Presentskick. KÖP FLERA BÖCKER TILL SAMMA FRAKTPRIS. Tryck på säljare: Tabermans böcker nedan och se utbudet !
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9171250050
- Titel
- Det goda Sverige
- Författare
- Fréson, Robert - Grimlund, Inger - Halling, Björn
- Förlag
- Stockholm : Page One
- Utgivningsår
- 1998
- Språk
- Svenska
Stockholm : Page One 9171250050 -
Ät mej
Inbunden bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 1998. 196 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Stort format! KÖP FLERA BÖCKER TILL SAMMA FRAKTPRIS. Tryck på säljare: Tabermans böcker nedan och se utbudet !
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127069756
- Titel
- Waje mfl/Ät mej
- Författare
- Waje mfl
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 1998
- Omfång
- 196 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1677 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En fiskkokbok utöver det vanliga. I stort format, raffinerad layout, med utsökta bilder och intressanta texter om fiskarna – och många aptitretande recept.
Richard Waje, fiskentusiast och mästerkock, ger här sin hyllning till havet och den mångfald av fiskar och skaldjur som lever i vattnen vid Västkusten. Enkelt och med spännande kombinationer av fisk och tillbehör får man här mer än 80 recept på fiskrätter med såser, fonder och andra tillbehör. Vad sägs om t ex Stekt rödtunga med chili och vitlöksfräst potatis, ruccolasallad och friterad dill? Eller Ångande blåmusslor med limeblad, citrongräs och vitlök?
Alla dessa havets läckerheter finns med, alla i bild: räkor, havskräftor, hummer, krabba, musslor, ostron, bläckfisk, rödspätta, hälleflundra, rödtunga, bergtunga, sjötunga, slätvar, piggvar, fjärsing, havskatt, knot, marulk, rocka, sillhaj, torsk, kolja, kummel, gråsej, långa, bleka, vitling, lubb, sill, makrill, tonfisk, lax och havsöring.
Särskilt intressant för
fiskälskare och alla som söker inspirerande och annorlunda recept på vanliga och ovanliga västkustfiskar – eller bara vill njuta av en ovanligt läcker fiskkokbok.
Richard Waje är köksmästare på Brasseri Lipp i Göteborg och dessutom djuphavsfiskare. Han svarar för bokens recept och för fiskpresentationer. Lennart Sjöberg är fotograf och har tagit bilderna. Annika Wingårdh är formgivare och copywriter och Bi Ericksson har skrivit texten.
Natur & Kultur 1 9789127069756
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn