-
Östfronten 1914-1920 : från Tannenberg till t...
Inbunden bok. Hallstavik : Svenskt militärhistoriskt bibliotek. 2008.
Nyskick. Skyddsomslag i ny skick.
KInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185789313
- Titel
- Östfronten 1914-1920 : från Tannenberg till tysk-polska kriget
- Författare
- Neiberg, Michael S. - Jordan, David - Olsson, Staffan
- Förlag
- Hallstavik : Svenskt militärhistoriskt bibliotek
- Utgivningsår
- 2008
- Språk
- Svenska
Hallstavik : Svenskt militärhistoriskt bibliotek 9789185789313 -
Fredagsmys, lördagsgott och söndagsmiddag
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2009. 95 sidor.
Nyskick. ÖÖÖ
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155254827
- Titel
- Fredagsmys, lördagsgott och söndagsmiddag
- Författare
- Linder, Jens
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 95 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 203 x 268 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 585 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det är kul att laga mat tillsammans, särskilt på helgen, när man har mer tid för varandra! Det blir roligare att äta om alla hjälpt till i köket tricket är goda och roliga rätter som det är enkelt att vara fler om.Att göra egen pasta är en smärre happening, och lagar man pizza ihop kan till och med de minsta fylla sitt hörn efter tycke och smak. Tapas, italienska smårätter eller libanesisk plockmat är perfekt för familjen, här finns något som alla kan gilla. Eller ställ till med ett pannkaksparty, en grillfest, överraska med lyxfrukost eller våga pröva godismatlagning!Jens Linder är en engagerad och entusiasmerande kock och matskribent som framför allt skriver för DN och Gourmet och även är en flitig kokboksförfattare. Här lagar han avslappnad helgmat i det egna köket tillsammans med familjen.
Bokförlaget Semic 9789155254827 -
Seafood
-
Köttbonden : att föda upp, slakt och tillaga...
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratu. 1 uppl. 2015. 208 sidor.
Nyskick. MM
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127141193
- Titel
- Köttbonden : att föda upp, slakt och tillaga riktigt bra kött
- Författare
- Westman, Lina
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratu
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 208 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 195 x 268 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 970 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Fantastisk läsning och mycket tittgodis."
Svenska Dagbladet
Hur gör man världens bästa kött? Finns det etiskt och miljömässigt försvarbart kött? Det här är historien om två storstadsbor som flyttade till mörkaste Småland och köpte trettio kor för att ta reda på det.
Vägen mot bondelivet började med ett expeditonsfartyg som sjönk i södra ishavet. Lina arbetade som skeppsläkare och Oscar som guide. På öppet hav tvingades de överge fartyget och väl hemma i Stockholm igen var de utan boende. Det fick bli ett torp i Småland, och de sex hönorna i inflyttningspresent gav mersmak.
I dag driver Lina och Oscar Westman gården Mårdstorp där de föder upp svenska lantraser enligt devisen ”etiskt, ekologiskt, kulinariskt” och levererar till några av Sveriges främsta restauranger. I den här boken beskriver de köttets väg till din tallrik och konsten att göra riktigt bra kött. Här finns också ett 70-tal av köttböndernas favoritrecept på nöt, gris, höns, får och get.
Lina Westman är bonde och kirurg på Höglandssjukhuset i Eksjö. Oscar Westman är bonde, sjöman, föreläsare och driver en polarresebyrå.
"Bilder från gården och smarriga recept med kött fyller denna bok."
MatMagasinet
"Här får du ta del av deras filosofi, tillvägsgångssätt och favoritrecept!"
Elle Mat & Vin
"Fantastisk läsning och mycket tittgodis för dig som drömmer om att sadla om, flytta från storstan och ägna dig åt glada kor och lyckliga grisar med knorr på svansen."
Anna-Britta Ståhl, Svenska Dagbladet
"...skriver de om sin väg till bondelivet, sin vision om djurhållning och bjuder på recept för alla djurets delar."
Smålands-Tidningen
"Nu är det bondens tur att bli rockstjärna."
Tranås-Posten
"Om det är så att kött är det nya vinet, det vill säga att det är val av kött, kunskap om kött, om uppfödning, foder och styckning, kunskap om hur man lagar och serverar kött som mer än något annat är det som anger din status vid matbordet på det sätt som kunskap om vin gjorde på 80-talet, då är det här kanske den bästa bok du kan skaffa just nu."
Erik Hörfeldt, BaconHär får du ta del av deras filosofi, tillvägsgångssätt och favoritrecept!
Elle Mat & Vin
Natur & Kultur Allmänlitteratu 1 9789127141193 -
Kimchi och kombucha : den nya vetenskapen om...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2018. 204 sidor.
Nyskick. MM
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174247725
- Titel
- Kimchi och kombucha : den nya vetenskapen om hur tarmbakterierna stärker din hjärna
- Författare
- Choi, Soki
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 204 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 201 x 247 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 860 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Har vi lagt en massa tid, energi och pengar på mediciner, självhjälpsböcker, psykologer och andra terapier i onödan – när en enkel fekaltransplantation (bajsöverföring) egentligen var lösningen? Forskning visar nämligen att tarmbakterierna inte bara spelar en avgörande roll när det gäller vårt immunsystem. De verkar även spela en viktig roll i alzheimer, parkinson, autism, adhd, stress, ångest, depression med mera.Upptäckten av kopplingen mellan tarmbakterierna, tarmen och hjärnan är banbrytande och det mest spännande inom medicinsk forskning just nu. I den här boken berättar Soki Choi på ett fascinerande sätt om den mikrobiotiska revolutionen och de senaste genombrotten i forskningen om den så kallade microbiota-gut-brain axeln och hur den verkar kunna påverka din hjärna och psykiska hälsa.Soki ger också tips på hur mat kan bidra med goda bakterier och därmed stärka ditt immunförsvar och din hjärnhälsa. Och för att kickstarta din hjärna avslöjar hon sina bästa recept på kimchi och kombucha, alla fullproppade med goda bakterier.”Kimchi och kombucha är en innehållsrik bok med avseende på textmängd och fakta, men skriven på lättillgängligt sätt och kreativt formgiven.”Motzi Eklöf, BTJ nr 20, år 2018"Soki Chois bok ”Kimchi och Kombucha” är en mycket faktaspäckad bok med en imponerande litteraturlista för varje kapitel. Sammanfattningsvis är denna bok mycket läsvärd för ”nördar” gällande livsmedel, medicin, mikrobiologi, samt för veterinärmedicin."Torkel Wadström, Professor emeritus i medicinsk mikrobiologi
Bonnier Fakta 9789174247725 -
Mat hemma och på krogen
Inbunden bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2005. 151 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. MM
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9127356132
- Titel
- Mat hemma och på krogen
- Författare
- Markus Aujalay
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 151 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 225 x 270 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 898 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vad gör kockarna egentligen på restaurangerna klockan åtta på morgonen? Förutom enkla och väl genomtänkta rätter som går snabbt att fixa till ges här en inblick i livet bakom kulisserna. Med ett sextiotal recept inspirerade både från matlagningen hemma och på krogen -delar Markus Aujalay med sig av sina kunskaper. Alla recept är anpassade för fyra personer. Bland hemmarecepten finns familjefavoriter som grillad röding med färskpotatissallad och dragonsås, lamm-racks med ugnsrostad potatis och fetaost samt gräddfilspannacotta med fruktsallad. Det är enkla recept som inte tar mer än 1520 minuter att laga. Här finns också tips på vad man kan tänka på när man planerar för fest, när man sätter ihop en meny och hur man kan använda överblivna rester. I bokens krogdel är råvaror och metoder lite annorlunda, men många knep man använder sig av på krogen går alldeles utmärkt att använda när man lagar mat hemma. Så varför inte bjuda på pilgrimsmusslor med rosésallad, helstekt kalvkarré med sparris och salsa verde och citrongrässufflé med bananglass nästa gång du har middag för dina vänner? Markus blev Årets kock 2004 och här berättar han om tävlingen, från de intensiva förberedelserna fram till själva finalen. Vinnarrätten stekt kyckling och örtfärserad vinge i buljong med karljohansvamp, kronärtskocka och citron finns med i boken för den som vill ge sig på något riktigt svårt.
Natur & Kultur 1 9127356132 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789163782800
- Titel
- Min tvilling och jag
- Författare
- Åkerström, Sanna
- Förlag
- Min tvilling & jag
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 181 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 241 x 268 mm Ryggbredd 26 mm
- Vikt
- 1153 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Sanna Åkerström och Tin Åkerström är tvillingar och livsnjutare. De arbetar tillsammans som frilansande kockar genom deras företag Min Tvilling & Jag. Med den här boken vill de dela med sig av hur man utan krångel kan göra maten så mycket mer smakrik och intressant genom lite annorlunda val av tillbehör.
Även om de inte har något emot svenska klassiker vill de inte begränsa sig till dessa. Rotmos till fläsklägget i all ära, men prova det också till en vitvinsdoftande pasta med vitlök!
Recept och vackra bilder varvas med personliga och underhållande texter där de beskriver vilka intryck och händelser som inspirerat dem till skapandet av dessa maträtter.
Med inspiration från hela världen bjuds det här på deras lite annorlunda men goda combos!
Min tvilling & jag 1 9789163782800 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789151841915
- Titel
- Lax : 150 recept från öst till väst
- Författare
- Wachtmeister, Ebba
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 96 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 190 x 190 mm
- Vikt
- 372 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Lax är inte bara gott, lax är billigt och nyttigt! I den här lilla kokboken ryms över 150 recept på läckra laxrätter: de traditionella svenska med kokt, stekt, gravad, rökt, rimmad lax, men också nya heta recept från öst, barbecuerecept från väst, wokad lax, fräscha laxsallader, laxsoppa...
Det här är en kokbok för den nyfikne matlagaren som vill få nya idéer om hur man kan ta tillvara laxens utsökta smak. Det är lika mycket en varierad receptsamling för den som vill försöka äta lite sundare och smalare.
I bokens inledning får laxsläktet olika arter en ordentlig presentation. Här beskrivs också laxens hälsobringande aspekter. Ett särskilt kapitel ägnas åt tillbehör, både vanliga och ovanliga. Ett annat åt vad man gör med rester - här finns bl.a. några bra förslag på mackor, sallader och tilltugg.
Recepten är lätta och ger förslag på valmöjligheter utan att vara överlastade med ingredienser. Avsikten är att stimulera fantasin och inspirera oss till att äta lax oftare och med större variation.
Prisma 1 9789151841915 -
Jamies matrevolution : lär dig laga mat på no...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2009. 358 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. J
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174240153
- Titel
- Jamies matrevolution : lär dig laga mat på nolltid
- Författare
- Oliver, Jamie
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 358 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 199 x 254 mm Ryggbredd 28 mm
- Vikt
- 1372 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Välkommen till min matrevolution!Den här boken är inspirerad av alla dem som inte tror att de kan laga mat – och att det är omöjligt att lära sig. Jag ser förstås rött när jag hör sådant för jag tror att alla kan lära sig att laga vanlig enkel mat. Dessutom är det något som alla borde lära sig för sin egen, sin familjs och sina vänners skull. Jag skrev den här boken för att du (eller den du köper boken till) lätt ska kunna lära dig att laga mat. Här har jag samlat massor av rätter som de flesta gillar och gjort min egen enkla version av dem, och med hjälp av tydliga instruktioner och bilder som illustrerar alla steg hoppas jag att matlagningens härliga värld ska öppna sig även för dig. Oavsett om du är en motvillig nybörjare eller en erfaren hemmakock som bara gillar det enkla – låt mig och den här boken hjälpa dig att laga riktigt smaskiga måltider som gör succé i alla sällskap. Det är bara att sätta igång!Jamie OliverEfter att ha arbetat för att kvaliteten på den brittiska skolmaten skulle bli bättre arbetar Jamie nu för att förbättra dina matlagningskunskaper. Och inte bara dina. Tanken bakom boken är att alla som lagar något ur den också ska sprida kunskapen, gärna genom att laga mat tillsammans med familjen eller vännerna. Förhoppningsvis sprider sig intresset för matlagning i bekantskapskretsen och utgör på så sätt början av Jamies matrevolution.
Bonnier Fakta 9789174240153 -
Kor : en kärlekshistoria
Inbunden bok. Votum & Gullers Förlag. 1 uppl. 2011. 225 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. ÅK
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185957132
- Titel
- Kor : en kärlekshistoria
- Författare
- Ottosson, Åsa
- Förlag
- Votum & Gullers Förlag
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 225 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 250 x 290 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 1460 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vi blev ihop för tio tusen år sedan - korna och vi människor. Sedan dess har de fött oss, stött oss och hållit oss sällskap. Men nu är de på väg att försvinna ur vårt synfält. Kor - en kärlekshistoria är boken som lyfter fram dem i rampljuset igen. Konstnärligt foto och texter om människor som ser kor, umgås med kor, älskar kor, och minns kor. Åsa och Mats Ottosson är natur- och reseskribenter och har bland annat skrivit den bästsäljande guiden Upplev Sverige. Nu reser de i Sverige, och i historien, för att berätta om ett av sina favoritdjur. Roine Magnusson är fotograf och har bland annat flugit i ultralätt flygplan i Nils Holgerssons fotspår, vilket resulterade i Pandaboksbelönade Den underbara resan 2006.
Votum & Gullers Förlag 1 9789185957132 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9185329088
- Titel
- Förför! : mat för två
- Författare
- Claes Stenmark
- Förlag
- Stevali
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 109 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 271 x 231 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 699 g
- Språk
- Svenska
Stevali 9185329088 -
5:2 enligt Anitha Schulman : konsten att ändr...
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2014. 206 sidor.
Nyskick. ÖÄÄ
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113058894
- Titel
- 5:2 enligt Anitha Schulman : konsten att ändra livsstil
- Författare
- Schulman, Anitha
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 206 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 157 x 232 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 502 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Att 5:2-dieten är här för att stanna är det ingen tvekan om. I 5:2 enligt Anitha Schulman får vi ett högst personligt grepp om 5:2 - hur man faktiskt bryter ett mönster och gör den livsstilsförändring som man önskar.
När Anitha Schulman var gravid med sin dotter Penny gick hon upp 26 kilo. Två år senare hade hon fortfarande retfulla sju kilo kvar till matchvikten. Att bli av med dem visade sig bli ett helvete, och Anitha kände sig inte hemma i sin kropp. Hon testade alla dieter och träningsformer - inget funkade.
En bloggläsare tipsade om en ny diet där man fick äta vanligt fem dagar i veckan men bara äta 500 kalorier om dagen de två resterande dagarna. Anitha läste mer om dieten och tyckte den verkade vettig. Hon testade, och på två månader gick hon ner de sju kilo hon kämpat med i ett drygt år. 5:2 har gjort henne piggare, hon har fräschare hy och slipper matångesten som jagat henne förut.
Nu berättar Anitha om hur hon bröt sina befintliga mönster och ändrade sitt tankesätt. Hon coachar också två nyblivna 5:2:are och delar med sig av sina bästa recept för fastedagarna, med inspiration hämtad från hennes favoritplatser: Kerala i Indien, Mombasa i Kenya och Ischia i Italien.
Norstedts 1 9789113058894 -
Mitt liv : en gör-det-självbiografi att fylla...
Inbunden bok. Wahlström & Widstrand. 2007. 80 sidor.
Nyskick. Helt ny!
iiInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789146217299
- Titel
- Mitt liv : en gör-det-självbiografi att fylla i och ge bort
- Förlag
- Wahlström & Widstrand
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 80 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Denna gör-det-självbiografi att fylla i och ge bort till barn och barnbarn är räddningen för den som vill ge sig i kast med uppgiften att skriva om sitt liv trots att tiden och inspirationen kanske inte alltid finns där.Mitt liv är en lättsam och samtidigt allvarligt syftande loggbok för livets olika skeden, en resa från barndomsår till vuxenliv genom ett landskap du väl känner. Med bilder, provocerande frågor och minnesvärda notiser får du hjälp på vägen. Sedan är det bara att lägga till resten själv.Liksom livet blir den här boken vad du gör den till - du är författaren.
Wahlström & Widstrand 9789146217299 -
De sju dödssynderna : kokbok för livsnjutare
Inbunden bok. Bra Böcker. 2004. 160 sidor.
Nyskick. ÖÖÖÖ
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9170021651
- Titel
- De sju dödssynderna : kokbok för livsnjutare
- Författare
- Birgitta Stenberg
- Förlag
- Bra Böcker
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 250 x 295 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 976 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Birgitta Stenberg berättar med stor inlevelse om livets mer eller mindre förbjudna njutningar och sju stjärnkockar har komponerat oemotståndliga menyer till var och en av de sju dödssynderna: Högmod, Girighet, Kättja, Avund, Frosseri, Vrede och Lättja.
Kockar: Per Gustafson, Martin Karyd, Nikolaj Kirk, Mette Sia Martinusen, Herman Rasmuson, Paul Svensson och Alexandra Zazzi.
Dödssyndare: Helene Billgren, Ernst Billgren, Ulrika Eriksson, Leif Eriksson, Gry Forssell, Camilla Henemark, Patrick King, Philip Zandén och Rikard Wolff.
Skribenter: Birgitta Stenberg, Per Kastensson (cigarrer),
Lajla Johansson (drinkar) och Nils Stormby (choklad).
Bra Böcker 9170021651 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789187785245
- Titel
- Våga vara veggivore
- Författare
- Vikbladh, Cecilia
- Förlag
- Massolit Förlag
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 143 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 215 x 275 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 886 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I sin förra bok introducerade Cecilia Vikbladh termen veggivore och presenterade sin matfilosofi präglad av passion för grönsaker och vegetarisk mat. Nu är hon tillbaka med inspiration till fler gröna måltider. Veggivore handlar om att välja en positiv livsstil inte om att följa strikta regler och tuffa dieter. Lägg till snarare än att ta bort: ät mer rotfrukter, baljväxter, frukt och grönt men minska på köttet. Konstigare än så är det inte!
I Våga vara veggivore bjuder Cecilia på massor av god och innovativ mat, men också på matnyttig information, som hur man tillgodoser sitt proteinbehov utan kött, hur man tillagar olika köttalternativ och hur man får fram mustiga smaker i vegetariska rätter. Dessutom krossar hon myten om att man inte blir mätt på riktigt av grönsaker.
Massolit Förlag 1 9789187785245 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789113076645
- Titel
- Paul grillar
- Författare
- Svensson, Paul
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 184 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 195 x 247 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 746 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Allt blir gott grillat. Så enkelt är det."
Paul Svensson är en av Sveriges främsta kockar med över ett decenniums erfarenheter som kreativ ledare för flera toppkrogar. Han är också en välkänd tv-kock.
Här bjuder han på ett 70-tal grillrecept av världsklass med kött, fisk, fågel och grönsaker, ett 40-tal marinader, såser och rubs och kryddblandningar. Plus en utrustningsguide samt teknik- och råvaruskola. Allt genomsyrat av att behärska eld och glöd.
Norstedts 2 9789113076645 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789127132665
- Titel
- Kalasgott
- Författare
- Jennie Benjaminsson
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 159 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 218 x 258 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 911 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Det ska vara roligt att laga läcker och vacker mat! Den enklaste middagen är den godaste, och det är också den maten som jag gärna bjuder mina nära och kära på. Under tiden som köttet sköter sig själv i ugnen kan du sola dig brun eller röd, fixa och trixa med dukning, läsa en mysig bok eller lägga dig i hängmattan med en nyskakad hallondrink i handen. Enkelhet är min bästa middagshemlighet!
Här har jag samlat mina grymmaste recept och delat in dem efter humör, tid och tillfälle. Oavsett om du är medvetslös eller pigg som en duracellkanin, ska äta ensam eller bjuda hem hela tjocka släkten, imponera stort eller bara piffa till vardagen så hoppas jag att du hittar det du söker här. Mitt mål med den här boken har varit att ge nyfikna hemmakockar i alla åldrar den bästa av kokböcker." Jennie Benjaminsson"
"Boken lär knappast bli någon dammsamlare det här är recept att verkligen laga. Enkelhet när den är som bäst!" Allt om Mat
Natur & Kultur 1 9789127132665 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9129564999
- Titel
- Gott med pasta
- Författare
- Rosboch, Marianne
- Förlag
- Stockholm : Rabén & Sjögren
- Utgivningsår
- 1984
- Språk
- Svenska
Stockholm : Rabén & Sjögren 9129564999 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9150209671
- Titel
- Tom Tits faktamix
- Författare
- Patrik Waldenström
- Förlag
- Berghs
- Utgivningsår
- 1997
- Omfång
- 191 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Vikt
- 260 g
- Språk
- Svenska
Berghs 2 9150209671 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789186969325
- Titel
- Minnet av en smutsig ängel
- Författare
- Henning Mankell
- Förlag
- Pocketförlaget
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 355 sidor
- Bandtyp
- Mått
- 110 x 178 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 190 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En natt 1904 lämnar den unga svenskan Hanna Lundmark ett fartyg som ankrat i Portugisiska Östafrika. Av en tillfällighet blir hon ägare till den största bordellen i huvudstaden Lourenço Marques. Hon fylls av medkänsla för de prostituerade och hon upprörs över hur de svarta behandlas av den koloniala vita minoriteten.
Men de svarta kvinnorna värjer sig för hennes försök till närhet. Mötet med Pedro Pimenta, en entreprenör i de vita människornas rädsla, och en våldsam och brutal tragedi tvingar Hanna att bestämma sig för vem hon är och vilket liv hon egentligen ska leva. Steg för steg förändras hon och växer in i en ny och oväntad roll.
Henning Mankell är en av Sveriges internationellt mest läste författare. Hans böcker har sålt i över 40 miljoner exemplar och översatts till mer än 40 språk.
Sagt om boken:
"Henning Mankell, det vet hela världen, har förmågan att skapa spänning. Så gör han också här, men det är inte den yttre dramatiken, som gör Minnet av en smutsig ängel till en bok som lever kvar när sista sidan lästs, utan skildringen av Hannas storögda, oskuldsfulla möte med denna totalt främmande, skrämmande värld som griper. Detaljskärpan och Mankells kärlek till och kunskap om Afrika ger de levande bilderna av människorna och tiden som var då."
GP
"Mankells roman bjuder på spännande och tankeväckande läsning. Miljöskildringarna imponerar och personteckningen är övertygande... En mycket välskriven och uppfordrande roman. Mankell gestaltar skickligt hur både herren och slaven är insnärjda i en järnbur av ömsesidig rädsla. Men han visar också att gränserna mellan Vi och de Andra trots allt kan utmanas, också när oddsen ser som mest hopplösa ut."
Svenska Dagbladet
"Det är en lyckad lek med fakta och fiktion som Mankell ägnat sig åt. Minnet av en smutsig ängel känns angelägen, den är en klassisk roman med ett ärende som för tankarna till romaner som Conrads Mörkrets hjärta och Achebes Allt går sönder."
Kristianstadbladet
Pocketförlaget 1 9789186969325 -
Okänt Stockholm. En antologi av Per Anders Fo...
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 1967.
Nära nyskick. VVV
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKAlbert Bonniers Förlag -
Mat, myter & människor - ett sagolikt nedslag...
Inbunden bok. Flygstadens Bok & Present AB. 1 uppl. 2012. 157 sidor.
Nyskick. ÖÄÄ
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163715358
- Titel
- Mat, myter & människor - ett sagolikt nedslag i den Halländska gastronomin
- Författare
- Holmström, Stefan
- Förlag
- Flygstadens Bok & Present AB
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 157 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 225 x 297 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 1070 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Då vi idag överhopas av kokböcker med inspiration och trender från världens alla hörn, känns det härligt att få presentera denna matbok där vårt läns mattraditioner lyfts fram och dokumenteras.
Att dessutom - och som extra krydda - få några av de halländska myterna löpande som en röd tråd genom boken.
I boken finns 15 myter/historier som UllaMi Nyhuus-Wirén grävt fram ut böcker och dokument. Till varje myt/historia har stjärnkocken Stefan Holmström gjort trerätters menyer.
Var turist i ditt egna län.
Boken innehåller även en karta med vägbeskrivningar till de 15 myterna så du kan vara turist i ditt egna län. Ta en solig vårdag och besök några av platserna med en liten picknickkorg.
Dock finns det ingen vägbeskrivning till hembränningsapparaten.
Flygstadens Bok & Present AB 1 9789163715358 -
Från skog till bord : vinnare av Sveriges mäs...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2019. 102 sidor.
Nyskick. VVV
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174249712
- Titel
- Från skog till bord : vinnare av Sveriges mästerkock 2019
- Författare
- Jonsson, Gabriel
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 102 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 266 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 586 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- När Gabriel Jonsson lagar mat är det skogens råvaror som agerar huvudperson. Vilt, svamp och fisk kompletterat med säsongens grönsaker. Att ta tillvara på det som finns i skog och mark och laga mat med det årstiden bjuder är hans passion. Och inte sällan är det tillbehören som gör det – vad vore livet utan en riktigt god sås? Här får du därför också lära dig att laga de klassiska såserna, göra egen pasta och ketchup. Och vad sägs om rätter som rådjurssadel med kroppkakor, rödvinssås och rårörda lingon eller gös med confiterad palsternackspuré, grillad purjolök och brynt smör med mandel – eller varför inte en ravioli med ramslök, ricotta och parmesan, just när ramslökens gröna blad spirar om våren och försommaren.
Bonnier Fakta 9789174249712 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789153425502
- Titel
- Sju sorters kakor
- Författare
- Ica provkök
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 188 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 158 x 217 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 452 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Sju sorters kakor är något så ovanligt som en modern klassiker. Sedan 1945 har denna populära bakbok bjudit på läckra småkakor, vetebröd, mjuka kakor, tårtor m.m. som förgyller kakfaten. Under åren har den moderniserats och förbättrats, och de nära 300 recepten har kryddats med nya bakverk som ligger i tiden samtidigt som klassikerna har bevarats.
Ica Bokförlag 87 9789153425502 -
Soppboken : härliga soppor för fest och varda...
Inbunden bok. Stevali. 1 uppl. 2014. 156 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. VVV
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186287672
- Titel
- Soppboken : härliga soppor för fest och vardag
- Författare
- Törnblom, Marie
- Förlag
- Stevali
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 156 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 203 x 243 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 680 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I Soppboken hittar du soppor för alla smaker och måltider. Soppa kan tillagas med några få enkla, eller många och mer påkostade ingredienser. De kan göras lätta som en entré eller en riktigt mättande middagsrätt. Här hittar du härligt smakrika soppor för fest och vardag.
Det finns soppor som kan värma i vinterkylan eller svalka en het sommardag, soppor med vårens efterlängtade primörer eller tillagde av höstens mustiga skördar. Våra gårdar, skogar och sjöar ger oss också fantastiska ingredienser till läckra soppor med mycket doft och smak. Soppa kan passa alla, både stora och små middagsgäster, när favoritingredienserna serveras i skålar, som var och en kan ta av, medans de mindre populära ingredienserna göms mixade i buljongen.
Soppboken ger också tips på goda tillbehör som passar fint till en soppmåltid. Smaka dig fram till egna och familjens favoriter. Låt sedan recepten med hjälp av din egen smak och framförallt din fantasi skapa ännu fler nya soppuplevelser.
Författaren Marie Törnblom är matkreatör och skribent. Sedan många år har hon i sina recept och artiklar värnat om svenska naturliga råvaror. Med sina spännande recept och vackra arrangemang har hon flitigt medverkat i våra största dags-, vecko- och mattidingar samt skrivit flera böcker. Leif Törnblom har tagit de vackra bilderna i boken.
Stevali 1 9789186287672 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9124702749
- Titel
- Svensk slangordbok
- Författare
- Gibson, Haldo
- Förlag
- Stockholm : Esselte studium
- Utgivningsår
- 1978
- Språk
- Svenska
Stockholm : Esselte studium 9124702749 -
Lilla engelska ordboken : engelsk-svensk, sve...
Häftad bok. Solna : Esselte studium. 1987.
Nära nyskick. VVV
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9124348384
- Titel
- Lilla engelska ordboken : engelsk-svensk, svensk-engelsk
- Författare
- Petti, Vincent - Petti, Kerstin
- Förlag
- Solna : Esselte studium
- Utgivningsår
- 1987
- Språk
- Svenska
Solna : Esselte studium 9124348384 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9146181822
- Titel
- Cookbook. Norrlands bar & grill
- Författare
- Ahlstedt, Johan - Ryhnell, Niclas - Sjöstedt, Severin - Triberg, Annica
- Förlag
- Wahlström & Widstrand
- Utgivningsår
- 2000
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 117 x 155 mm Ryggbredd 29 mm
- Vikt
- 475 g
- Språk
- Svenska
Wahlström & Widstrand 9146181822 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9151834227
- Titel
- Mitt i maten
- Författare
- Jesper Aspengren - Rikard Nilsson
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 1998
- Omfång
- 168 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1096 g
- Språk
- Svenska
Prisma 1 9151834227 -
Jan Hedhs bästa : från surdegar till sockerka...
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2011. 109 sidor.
Nyskick. G
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113035376
- Titel
- Jan Hedhs bästa : från surdegar till sockerkakor
- Författare
- Jan Hedh
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 109 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 232 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 440 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det skulle inte falla Jan Hedh in att köpa en fabriksgjord mazarin. Här är det äkta vara som gäller, helst från grunden och med en konstnärlig finess som är få förunnade. Jan Hedh vill få oss att sätta en surdeg i stället för att köpa bake off på 7Eleven.
Den svenska matrevolutionen rullar vidare. I Sverige äter vi bättre än någonsin. Svenska kockar uppmärksammas allt oftare internationellt och tar hem prestigefulla priser. Vi har valt ut några av våra bästsäljande kockar och kokboksförfattare för en fin liten reprintserie med ett sextiotal recept i varje volym. Ett utmärkt tillfälle för alla kokboksälskare att hitta nya bekantskaper, eller när du vill ge bort din favoritkock i present!
Jan Hedh är en av våra främsta konditormästare och bagarmästare, verksam som utbildare och konsult åt restauranger och livsmedelsföretag runt om i världen. Han har under sin nästan fyrtioåriga karriär fått en lång rad gastronomiska utmärkelser.
För Jan Hedh handlar det om kvalitet hela vägen. Allt görs från grunden med bra råvaror och skapas med kunskap och konstnärlig touch. Med sina böcker ger han oss chansen att lära mer om bakningens ädla konst. Och vad känns lyxigare än ett doftande hembakat levainbröd eller egenhändigt gjorda biskvier?
Recepten är tagna från Bröd, Bröd och kaffebröd och 277 sorters kakor.
Norstedts 1 9789113035376
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn