-
Älskade mat
Inbunden bok. Roto Smeets Publishing. 1 uppl. 2005. 189 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Mycket välskött exemplar av denna bok, skriven av en av svensk mat- och restauranghistorias verkliga nestor.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9197515701
- Titel
- Älskade mat
- Författare
- Werner Vögeli - Ulf Nilsson
- Förlag
- *Roto Smeets Publishing
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 189 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 227 x 278 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 1150 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Werner Vögeli är Sveriges mest berömde kock. Sedan 1959 har han lagat mat på Operakällaren i Stockholm, till kungliga kalas, till matälskares måltider och till det fina folkets fester.
Han har lagat mat till nobelpristagare under fyrtio år (1961-2002) när dessa årligen bjudits på middag hos den svenske kungen den 11 december. Han har lagat mat till statschefer, kungar, drottningar och kejsare, till politiker, kulturpersonligheter och kändisar. Han har rest med hovet på statsbesök utomlands och lagat mat i många länder. 1972 blev Vögeli formellt utnämnd till hovköksmästare och 1977 till hovtraktör.
Vögeli har givit ut flera böcker tidigare med fantastiska festmenyer men också med traditionell svensk mat. Men de allra bästa menyerna, de som han är mest stolt över, har han sparat till ett speciellt tillfälle, så att han kan presentera dem tillsammans. Och det tillfället är den nya boken Älskade mat.
Här är några exempel på dessa menyer som serverats på Operakällaren genom tiderna:
Traditions et Qualité 1967 en förening för världens bästa kockar med tillsammans ett stort antal stjärnor i Guide Michelin. Vögeli bjöd på traditionell svensk mat som sill, löjrom, renskav och nässelsoppa!
Club de Chefs des Chefs 1980 en exklusiv klubb för kockar till statschefer, kungar och likställda storheter, där det bjöds på snöripsbröst och hjortronsufflé.
Drottning Silvias födelsedagsmeny 1993 med fasanmousse och sjötunga.
Det finns ytterligare några menyer samt en del med recept på rätter med genuina svenska råvaror som Västerbottenost, renkött, olika rätter med ål, samt rabarber och hjortron. Här beskrivs också Vögelis matfilosofi som han hållit fast vid i alla år.
En bok att älska Älskade mat!
Roto Smeets Publishing 1 9197515701 -
Werners Jul - Kungens festkock Werner Vögeli...
Inbunden bok. One Page. 2001. 91 sidor.
ISBN 9171250751
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKOne Page 9171250751 -
Från Emmental till Stockholms slott
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2003. 224 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151841328
- Titel
- Från Emmental till Stockholms slott
- Författare
- Werner Vögeli
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 224 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 190 x 250 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 891 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Lova mig, Werner, att alltid vara dig själv oavsett vad som händer dig i världen!"
Hedersdoktorn och Hovtraktören Werner Vögeli har hållit löftet han gav sin mor när han tog avsked för att ge sig ut i världen. Idag är Werner Vögeli en legend inom svensk matlagning. Han har varit hovtraktör i 40 år, på Operakällaren i 40 år och ansvarat för Nobelmiddaggarna i 40 år. Han har sett allt, varit med om allt, lagat allt för alla.
Hans livsväg är enastående - från bondehemmet i Emmental i Schweiz till uppburen hovkrögare för kungar och drottningar. Från den schweiziska husmanskosten, via den allra högsta gastronomien, till en kärlek till de svenska (och kanske framförallt norrländska!) rena råvarorna. Han har mött kungligheter, presidenter, prinsessor, miljardärer likaväl som ålfiskare och samer - och han har minnen och historier att berätta om dem alla.
Här finns berättelser och anekdoter om Kungen, Silvia, Victoria, gamle kungen, prinsessorna (främst Margareta!). Och övrig nobless som Aga Khan, Erlander, Krusse, Marcus Wallenberg, nobelpristagare... Jetsetmiddagar i St Moritz, ålagille med Fritjof Nilsson Piraten och Sten Broman, kräftskivor med Roger Moore. Vidare om Werner Vögelis unika internationella stjärnstatus, om Club Chef du Chef, Chain de Rotessieur och hans roll som domare i Bocuse d'Or (!).
Werners Vögelis unika känslighet när det gäller att komponera smaker och ingredienser visas i bokens recept på allt från husmanskost till nobelmiddag!
Prisma 1 9789151841328 -
Älskade mat
Inbunden bok. Roto Smeets. 2004. 175 sidor.
ISBN 919751571X
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKRoto Smeets 919751571X -
Hovtraktören Werner Vögelis festmat från Stoc...
Inbunden bok. Stockholm : Bonnier. 1999. 192 sidor sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100568641
- Titel
- Hovtraktören Werner Vögelis festmat från Stockholms slott
- Författare
- Vögeli, Werner - Sandberg, Marianne - Edström, Holger
- Förlag
- Stockholm : Bonnier
- Utgivningsår
- 1999
- Språk
- Svenska
Stockholm : Bonnier 9789100568641 -
Från Emmental till Stockholms slott
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2003. 224 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151841328
- Titel
- Från Emmental till Stockholms slott
- Författare
- Werner Vögeli
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 224 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 190 x 250 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 891 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Lova mig, Werner, att alltid vara dig själv oavsett vad som händer dig i världen!"
Hedersdoktorn och Hovtraktören Werner Vögeli har hållit löftet han gav sin mor när han tog avsked för att ge sig ut i världen. Idag är Werner Vögeli en legend inom svensk matlagning. Han har varit hovtraktör i 40 år, på Operakällaren i 40 år och ansvarat för Nobelmiddaggarna i 40 år. Han har sett allt, varit med om allt, lagat allt för alla.
Hans livsväg är enastående - från bondehemmet i Emmental i Schweiz till uppburen hovkrögare för kungar och drottningar. Från den schweiziska husmanskosten, via den allra högsta gastronomien, till en kärlek till de svenska (och kanske framförallt norrländska!) rena råvarorna. Han har mött kungligheter, presidenter, prinsessor, miljardärer likaväl som ålfiskare och samer - och han har minnen och historier att berätta om dem alla.
Här finns berättelser och anekdoter om Kungen, Silvia, Victoria, gamle kungen, prinsessorna (främst Margareta!). Och övrig nobless som Aga Khan, Erlander, Krusse, Marcus Wallenberg, nobelpristagare... Jetsetmiddagar i St Moritz, ålagille med Fritjof Nilsson Piraten och Sten Broman, kräftskivor med Roger Moore. Vidare om Werner Vögelis unika internationella stjärnstatus, om Club Chef du Chef, Chain de Rotessieur och hans roll som domare i Bocuse d'Or (!).
Werners Vögelis unika känslighet när det gäller att komponera smaker och ingredienser visas i bokens recept på allt från husmanskost till nobelmiddag!
Prisma 1 9789151841328 -
A gastronomic tour of the Scandinavian Arctic
Inbunden bok. Stockholm : Timbro. 1987.
Gott skick. Dedikation från författarna.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9175661373
- Titel
- A gastronomic tour of the Scandinavian Arctic
- Författare
- Blomquist, Torsten - Vögeli, Werner - Judd, Barry - Lindberg, Björn
- Förlag
- Stockholm : Timbro
- Utgivningsår
- 1987
- Språk
- English
Stockholm : Timbro 9175661373 -
På tal om mat. Recept av Tore Wretman utprova...
Häftad bok. Forum. 1:a uppl. 1968. 142 sidor.
Gott skick. Ngn liten vikning längst bak. Viktiga recept av Tore Wretman
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKForum 1:a -
Från Emmental till Stockholms slott
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2003. 224 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151841320
- Titel
- Från Emmental till Stockholms slott
- Författare
- Werner Vögeli
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 224 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 190 x 250 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 891 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Lova mig, Werner, att alltid vara dig själv oavsett vad som händer dig i världen!"
Hedersdoktorn och Hovtraktören Werner Vögeli har hållit löftet han gav sin mor när han tog avsked för att ge sig ut i världen. Idag är Werner Vögeli en legend inom svensk matlagning. Han har varit hovtraktör i 40 år, på Operakällaren i 40 år och ansvarat för Nobelmiddaggarna i 40 år. Han har sett allt, varit med om allt, lagat allt för alla.
Hans livsväg är enastående - från bondehemmet i Emmental i Schweiz till uppburen hovkrögare för kungar och drottningar. Från den schweiziska husmanskosten, via den allra högsta gastronomien, till en kärlek till de svenska (och kanske framförallt norrländska!) rena råvarorna. Han har mött kungligheter, presidenter, prinsessor, miljardärer likaväl som ålfiskare och samer - och han har minnen och historier att berätta om dem alla.
Här finns berättelser och anekdoter om Kungen, Silvia, Victoria, gamle kungen, prinsessorna (främst Margareta!). Och övrig nobless som Aga Khan, Erlander, Krusse, Marcus Wallenberg, nobelpristagare... Jetsetmiddagar i St Moritz, ålagille med Fritjof Nilsson Piraten och Sten Broman, kräftskivor med Roger Moore. Vidare om Werner Vögelis unika internationella stjärnstatus, om Club Chef du Chef, Chain de Rotessieur och hans roll som domare i Bocuse d'Or (!).
Werners Vögelis unika känslighet när det gäller att komponera smaker och ingredienser visas i bokens recept på allt från husmanskost till nobelmiddag!
Prisma 1 9151841320 -
A Gastronomic Tour of the Scandinavian Arctic
Mycket gott skick. Inbunden. Engelska. 1987. 216s. 30x27c. 1,4kg.
Mkt Fint Skick. Denna 216-sidiga bok, med fantastiska recept, anteckningar från kocken och vackra bilder kommer att vattnas i munnen på dig, för att prova dessa läckra rätter från det arktiska skandinavien. läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9188198464
- Titel
- A gastronomic tour of the Scandinavian Arctic
- Författare
- Blomquist, Torsten - Vögeli, Werner - Judd, Barry - Lindberg, Björn
- Förlag
- Stockholm : Media express
- Utgivningsår
- 1998
- Språk
- English
9188198464 -
Älskade mat
Inbunden bok. Roto Smeets. 2004. 175 sidor.
ISBN 919751571x
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKRoto Smeets 919751571x -
Hovtraktören Werner Vögelis festmat från Stoc...
Inbunden bok. Bonniers. 1999. 192 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Ett par ca max 1 cm revor på skyddsomslaget.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100568641
- Titel
- Hovtraktören Werner Vögelis festmat från Stockholms slott
- Författare
- Vögeli, Werner - Sandberg, Marianne - Edström, Holger
- Förlag
- Stockholm : Bonnier
- Utgivningsår
- 1999
- Språk
- Svenska
Bonniers 9789100568641 -
Gastronomisk resa i Nordkalotten
Inbunden bok. Stockholm : Timbro. 1986. 216 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9175661101
- Titel
- Gastronomisk resa i Nordkalotten
- Författare
- Blomquist, Torsten - Vögeli, Werner - Lindberg, Björn
- Förlag
- Stockholm : Timbro
- Utgivningsår
- 1986
- Språk
- Svenska
Stockholm : Timbro 9175661101 -
Gastronomisk resa i Nordkalotten
Inbunden bok. Stockholm : Timbro. 1986. 216 sidor.
Nära nyskick. Skickas välemballerad och spårbar.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9175661101
- Titel
- Gastronomisk resa i Nordkalotten
- Författare
- Blomquist, Torsten - Vögeli, Werner - Lindberg, Björn
- Förlag
- Stockholm : Timbro
- Utgivningsår
- 1986
- Språk
- Svenska
Stockholm : Timbro 9175661101 -
Älskade mat
Inbunden bok. Roto Smeets. 2004. 170 sidor.
ISBN 9789197515719
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Mycket rikt och läckert illustrerad. Inklistrade hälsningar på försättsblad. 23x28 cm. Bilden något beskuren.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKRoto Smeets 9789197515719 -
Älskade mat
Inbunden bok. 2004. 176 sidor.
ISBN 919751571x
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Inbunden i förlagets laminerade pappband med skyddsomslag. Illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK919751571x -
Werners grunder
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 2004. 156 sidor.
Nära nyskick. Vitt förlagsband 25 x 18 centimeter. Illustrerad med Svartvita fotografier och teckningar.
Vögelis tankar och kunskaper om matlagning skildras i boken … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9153425189
- Titel
- Werners grunder
- Författare
- Werner Vögeli (recept) - Tomas Tengby (text)
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 156 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 174 x 147 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 588 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Boken är baskunskaper som Werner Vögeli samlat på sig under ett helt liv med mat. Med start i hembyns värdshus som 9-åring i Schweiz har Werner gjort en matresa genom lyxhotell i Genève och lyxkrogar i Frankrike för att till slut komma till Sverige. Här hamnade han först på Grand Hotel i Stockholm för att sedan driva Operakällaren tillsammans med Tore Wretman. 1972 blev han hovköksmästare och 1977 hovtraktör, vilket han alltjämt är. Nu kan alla med matintresse ta del av Werners privata recept på matlagningens grunder och hans bästa tips och råd.
Det var under elevtiden som han började samla på "grunderna". Han skrev upp allt i en pärm. Nu har pärmen blivit bok. Fortfarande älskar Werner varje minut av matlagning. Han kan bara inte låta bli att engageras. Nu hoppas han att fler kan ta till sig av kunskaper i matlagningens grunder tips, råd och recept till såser, fonder, smör, oljor, potatis, frukt och dessert. Låt er smittas av Werners brinnande entusiasm!
Ica Bokförlag 9153425189 -
Älskade mat
Inbunden bok. Roto Smeets Publishing. 2004. 174 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Skickas välemballerad och spårbar.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKRoto Smeets Publishing -
WERNERS JUL
Inbunden bok. Page One. 2001. 91 sidor.
ISBN 9171250751
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKPage One 9171250751 -
Werner Vögelis husmanskost
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2002. 96 sidor.
Nyskick. Werner Vögels husmanskost
Ingen har lagat så många middagar som hovtraktören Werner Vögeli.Men idenna bok lagar han inte festmat utan sin älskade husmanskost
ABSOLUT Nyskick … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153423201
- Titel
- Werner Vögelis husmanskost
- Författare
- Werner Vögeli
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 96 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 600 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Tillbaka till rötterna med Werner Vögeli!
Ingen har lagat så många exklusiva middagar som hovtraktören Werner Vögeli. Men i denna bok går han tillbaka till sina rötter. Enkel husmanskost. Himmelskt god husmanskost. Den mat som är själva fundamenten i all matlagning. Werner Vögeli bestämde sig redan som barn för att bli kock och sammanfattar här ett livs kärleksförhållande till mat. Med husmanskost från både Sverige och världen tar Werner Vögeli med oss tillbaka till rötterna. Ca 40 färgfoton, ca 65 recept.
Ica Bokförlag 1 9789153423201 -
Hovtraktören Werner Vögelis festmat från Stoc...
Inbunden bok. Stockholm : Bonnier. 1999. 193 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Rikt illustrerad
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100568641
- Titel
- Hovtraktören Werner Vögelis festmat från Stockholms slott
- Författare
- Vögeli, Werner - Sandberg, Marianne - Edström, Holger
- Förlag
- Stockholm : Bonnier
- Utgivningsår
- 1999
- Språk
- Svenska
Stockholm : Bonnier 9789100568641 -
Werners grunder
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2004. 156 sidor.
Mycket gott skick. Mycket rikt illustrerad. Två lätt stötta hörn. 18x25 cm.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9153425189
- Titel
- Werners grunder
- Författare
- Werner Vögeli (recept) - Tomas Tengby (text)
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 156 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 174 x 147 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 588 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Boken är baskunskaper som Werner Vögeli samlat på sig under ett helt liv med mat. Med start i hembyns värdshus som 9-åring i Schweiz har Werner gjort en matresa genom lyxhotell i Genève och lyxkrogar i Frankrike för att till slut komma till Sverige. Här hamnade han först på Grand Hotel i Stockholm för att sedan driva Operakällaren tillsammans med Tore Wretman. 1972 blev han hovköksmästare och 1977 hovtraktör, vilket han alltjämt är. Nu kan alla med matintresse ta del av Werners privata recept på matlagningens grunder och hans bästa tips och råd.
Det var under elevtiden som han började samla på "grunderna". Han skrev upp allt i en pärm. Nu har pärmen blivit bok. Fortfarande älskar Werner varje minut av matlagning. Han kan bara inte låta bli att engageras. Nu hoppas han att fler kan ta till sig av kunskaper i matlagningens grunder tips, råd och recept till såser, fonder, smör, oljor, potatis, frukt och dessert. Låt er smittas av Werners brinnande entusiasm!
Ica Bokförlag 1 9153425189 -
Werner Vögelis husmanskost
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2002. 96 sidor.
Nyskick. Helt i nyskick
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153423201
- Titel
- Werner Vögelis husmanskost
- Författare
- Werner Vögeli
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 96 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 600 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Tillbaka till rötterna med Werner Vögeli!
Ingen har lagat så många exklusiva middagar som hovtraktören Werner Vögeli. Men i denna bok går han tillbaka till sina rötter. Enkel husmanskost. Himmelskt god husmanskost. Den mat som är själva fundamenten i all matlagning. Werner Vögeli bestämde sig redan som barn för att bli kock och sammanfattar här ett livs kärleksförhållande till mat. Med husmanskost från både Sverige och världen tar Werner Vögeli med oss tillbaka till rötterna. Ca 40 färgfoton, ca 65 recept.
Ica Bokförlag 1 9789153423201 -
Älskade mat
Inbunden bok. Roto Smeets publishing, Mediabolaget Puck & Lars Petterson. 2004. 176 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. En bok om en av våra mest kända kockar. Född i Langnau i Emmental i Schweitz kökschef under många år på Operakällaren en av de mesta och de bästa inom matlagningen och som gav namnet Werner åt alla kockar ( nåja Sven Melander var också involverad...). Otr läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKRoto Smeets publishing, Mediabolaget Puck & Lars Petterson -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9153425189
- Titel
- Werners grunder
- Författare
- Werner Vögeli (recept) - Tomas Tengby (text)
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 156 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 174 x 147 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 588 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Boken är baskunskaper som Werner Vögeli samlat på sig under ett helt liv med mat. Med start i hembyns värdshus som 9-åring i Schweiz har Werner gjort en matresa genom lyxhotell i Genève och lyxkrogar i Frankrike för att till slut komma till Sverige. Här hamnade han först på Grand Hotel i Stockholm för att sedan driva Operakällaren tillsammans med Tore Wretman. 1972 blev han hovköksmästare och 1977 hovtraktör, vilket han alltjämt är. Nu kan alla med matintresse ta del av Werners privata recept på matlagningens grunder och hans bästa tips och råd.
Det var under elevtiden som han började samla på "grunderna". Han skrev upp allt i en pärm. Nu har pärmen blivit bok. Fortfarande älskar Werner varje minut av matlagning. Han kan bara inte låta bli att engageras. Nu hoppas han att fler kan ta till sig av kunskaper i matlagningens grunder tips, råd och recept till såser, fonder, smör, oljor, potatis, frukt och dessert. Låt er smittas av Werners brinnande entusiasm!
Ica Bokförlag 1 9153425189 -
Från Emmental till Stockholms slott
Inbunden bok. Prisma. 2003. 224 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151841320
- Titel
- Från Emmental till Stockholms slott
- Författare
- Werner Vögeli
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 224 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 190 x 250 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 891 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Lova mig, Werner, att alltid vara dig själv oavsett vad som händer dig i världen!"
Hedersdoktorn och Hovtraktören Werner Vögeli har hållit löftet han gav sin mor när han tog avsked för att ge sig ut i världen. Idag är Werner Vögeli en legend inom svensk matlagning. Han har varit hovtraktör i 40 år, på Operakällaren i 40 år och ansvarat för Nobelmiddaggarna i 40 år. Han har sett allt, varit med om allt, lagat allt för alla.
Hans livsväg är enastående - från bondehemmet i Emmental i Schweiz till uppburen hovkrögare för kungar och drottningar. Från den schweiziska husmanskosten, via den allra högsta gastronomien, till en kärlek till de svenska (och kanske framförallt norrländska!) rena råvarorna. Han har mött kungligheter, presidenter, prinsessor, miljardärer likaväl som ålfiskare och samer - och han har minnen och historier att berätta om dem alla.
Här finns berättelser och anekdoter om Kungen, Silvia, Victoria, gamle kungen, prinsessorna (främst Margareta!). Och övrig nobless som Aga Khan, Erlander, Krusse, Marcus Wallenberg, nobelpristagare... Jetsetmiddagar i St Moritz, ålagille med Fritjof Nilsson Piraten och Sten Broman, kräftskivor med Roger Moore. Vidare om Werner Vögelis unika internationella stjärnstatus, om Club Chef du Chef, Chain de Rotessieur och hans roll som domare i Bocuse d'Or (!).
Werners Vögelis unika känslighet när det gäller att komponera smaker och ingredienser visas i bokens recept på allt från husmanskost till nobelmiddag!
Prisma 9151841320 -
Variera bjudmaten med nya, läckra tillbehör
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2002. 96 sidor.
Mycket gott skick. Hanteringsspår på pärmen. Fin inlaga. [rum 12]
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9155210384
- Titel
- Variera bjudmaten med nya, läckra tillbehör
- Författare
- Söderström, Lena
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 96 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 166 x 234 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 347 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- När vi planerar en middagsbjudning utgår vi ofta från en paradrätt som vi är säkra på att lyckas med. En annan gång planerar vi att köpa lammkotlett men gör ett impulsköp kan bara inte motstå kycklingfiléer till extrapris. Sedan är frågan vad vi ska bjuda till. Sallad? Pasta? Gratäng? Sås? Våra gästkockar Örjan Klein, Christer Lingström, Roland Persson, Christina Möller och andra välkända matprofiler delar med sig av sina favoritrecept och frestande tillbehör att matcha med. Allt tillagat på ett enkelt och raffinerat sätt och presenterat på lockande färgbilder.
Bokförlaget Semic 9155210384 -
Älskade mat
Inbunden bok. Roto Smeets. 175 sidor.
ISBN 919751571X
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Utan tryckår - rikt illustrerad - nyskick
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKRoto Smeets 919751571X -
Gastronomische Reise durch Nordskandinavien
Inbunden bok. 1998. 216 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Språk: Tyska.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 918819843x
- Titel
- Gastronomische Reise durch Nordskandinavien
- Författare
- Blomquist, Torsten
- Utgivningsår
- 1998
- Omfång
- 216 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
918819843x -
Älskade mat
Inbunden bok. Roto Smeets Publishing Mediabolaget Puck & Lars Pettersson. 2004.
ISBN 9789197515719
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. 174,(2)s. Ryggfot med liten stötskada. I övrigt nyskick. Rikl. färgfotoillustrerad. Format 23 x 27,5 cm.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKRoto Smeets Publishing Mediabolaget Puck & Lars Pettersson 9789197515719
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn