-
Julbak : med desserter och godis
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2007. 64 sidor.
Nyskick. Obläddrad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153426707
- Titel
- Julbak : med desserter och godis
- Författare
- Claes Karlsson
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 64 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 215 x 216 mm Ryggbredd 8 mm
- Vikt
- 384 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Att baka och göra desserter och godis är både roligt och enkelt, om man väljer de rätta och lätta recepten. Därför har de här recepten ganska få ingredienser som alla finns i vanliga matbutiker.
Julbak, desserter och julgodis är baserad på författaren Claes Karlssons egna favoriter. Här finns recept på bland annat kryddat bröd, småkakor och mjuka chokladkakor men även på desserter och godis, som saffransglass och knäckklubbor. Här finns gott om smaksensationer för både små och stora gottegrisar!
Alla recept visas på bild, där det färdiga resultatet är aptitretande och vackert. Det gör boken både till en bruks- och presentbok.
Claes Karlsson har under flera år arbetat som chefskonditor på Grand Hotel i Stockholm. Detta är hans andra bok utgiven på Ica bokförlag. Den tidigare, Desserter med frukt och bär, ingår i samma serie.
Ica Bokförlag 1 9789153426707 -
Stora boken om desserter och bakverk
Inbunden bok. Safir Förlag. 1 uppl. 2011. 157 sidor.
Gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186689032
- Titel
- Stora boken om desserter och bakverk
- Författare
- Claes Karlsson
- Förlag
- Safir Förlag
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 157 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 216 x 268 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 862 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I ett stort praktverk har konditorn och kokboksförfattaren Claes Karlsson samlat sina bästa recept på godsaker som passar både till en enkel fikastund och som avrundning på en middagsbjudning.
De cirka 70 recepten är enkla att följa. Missa inte den krämiga kladdkakan med mjölkchoklad som slår alla tidigare kladdkakor. Andra blivande favoriter är kanske glasspinnen med nougat, kanelvåfflorna eller den gudomliga marängtårtan med vit choklad. I avsnittet om tillbehör får vi tips på till exempel kolasåsen som blir pricken över i:et på det mesta.
Detta är Claes Karlssons 10:e kokbok. Han har tidigare skrivit bl.a. Kladdiga kakor, Julbak, Sockerkakor, Mer än bara äppelkaka samt nyligen prisbelönta Smoothies.
Fotografen Pepe Nilsson är en av Sveriges bästa matfotografer. Han medverkar regelbundet i matmagasin och kokböcker och har vunnit fotopris i World Gourmand Cookbook Awards.
Boken säljs via Stevali: info@stevali.se Ej returrätt.
Safir Förlag 1 9789186689032 -
Julbak : med desserter och godis
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2007. 64 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153426707
- Titel
- Julbak : med desserter och godis
- Författare
- Claes Karlsson
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 64 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 215 x 216 mm Ryggbredd 8 mm
- Vikt
- 384 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Att baka och göra desserter och godis är både roligt och enkelt, om man väljer de rätta och lätta recepten. Därför har de här recepten ganska få ingredienser som alla finns i vanliga matbutiker.
Julbak, desserter och julgodis är baserad på författaren Claes Karlssons egna favoriter. Här finns recept på bland annat kryddat bröd, småkakor och mjuka chokladkakor men även på desserter och godis, som saffransglass och knäckklubbor. Här finns gott om smaksensationer för både små och stora gottegrisar!
Alla recept visas på bild, där det färdiga resultatet är aptitretande och vackert. Det gör boken både till en bruks- och presentbok.
Claes Karlsson har under flera år arbetat som chefskonditor på Grand Hotel i Stockholm. Detta är hans andra bok utgiven på Ica bokförlag. Den tidigare, Desserter med frukt och bär, ingår i samma serie.
Ica Bokförlag 1 9789153426707 -
Sockerkakor
Inbunden bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2009. 78 sidor.
Mycket gott skick. Märke efter prislapp fram.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127088979
- Titel
- Sockerkakor
- Författare
- Mia Öhrn - Claes Karlsson
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 78 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 240 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 444 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Sockerkakan är en riktig svensktoppsklassiker i kaksammanhang. Lätt att röra ihop med få ingredienser pryder den fikabord över hela Sverige. Den är dessutom enkel att variera: toppad med choklad och kokos, fylld med färska bär, smaksatt med apelsin eller bitar med mörk choklad eller varvad med chokladsmet till en tigerkaka.
Sockerkakor innehåller recept på 40 mjuka kakor som alla är en variation på den klassiska sockerkakan. Det är banankaka med kolatopp, svartvinbärskaka med dinkel, schackrutig sockerkaka och honungssockerkaka med mandel. Naturligtvis finns här även det bästa receptet på vanlig sockerkaka och en sockerkaksskola.
Natur & Kultur 1 9789127088979 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789153426042
- Titel
- Desserter med frukt och bär
- Författare
- Claes Karlsson
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 62 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 217 x 217 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 374 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det här är en vacker bok, fylld av läckra recept och aptitretande bilder på desserter med frukt och bär. Som Claes Karlsson själv säger ska det vara lätt att göra en smarrig dessert. Man ska inte behöva krångla till det med avancerade ingredienser, konstiga kryddor eller sällsynta råvaror.
Recepten är lätta att följa med få ingredienser, och de är gjorda med tanke på att även den ovane ska kunna tillaga dem. Tanken är att de frukter och bär som finns i boken ska vara lätta för alla att få tag på både vad sort och tillgång beträffar, färska eller frysta. Du kan snabbt tillreda en klassiker och överraska med nya variationer och smaker. Ta till exempel den krämiga brulén som blir en helt ny dessert när den smaksätts med kokos istället för vanilj. Frukter och bär leder inte bara till goda desserter utan tillhör också några av våra nyttigaste råvaror.
Claes Karlsson är sedan fem år konditorichef på Grand Hotel i Stockholm. Som sådan har han ansvar för utveckling av nya desserter och bakverk. Genom sina inspirations- och studieresor till Frankrike, Spanien, Schweiz, Slovenien och Ungern har han fått fördjupade kunskaper om användning av frukter, bär och choklad i desserttillverkning.
Ica Bokförlag 1 9789153426042 -
Fruktfrestelser : nya och spännande fruktsall...
Inbunden bok. B Wahlströms. 1 uppl. 2006. 87 sidor.
Nära nyskick. Innehåll: Kalla fruktsallader, varma fruktsallader, kakor, topping, glassar,
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789132333293
- Titel
- Fruktfrestelser : nya och spännande fruktsallader
- Författare
- Claes Karlsson
- Förlag
- B Wahlströms
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 87 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 177 x 214 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 428 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vad kan passa bättre som avslutning på en måltid än en fräsch och hälsosam fruktsallad. Välj mellan smaker från den svenska sommaren med alla sina frukter och bär, och spännande exotiska frukter från tropiska trakter. En het sommardag kanske en isad persikosallad med vanilj- och hallongranité passar bäst, medan en varm hjortonsallad med honung och lingonphiladelphia förmodligen är mer lockande en kylslagen vinterkväll.
Ju starkare dessertsug desto fler läckra tillbehör går det bra att lägga till, exempelvis mandelflarn, maränger eller en choklad- eller yoghurtröra. Toppa sedan med en läskande sorbet eller len glass och salladen blir en femstjärnig dessert.
Konditor Claes Karlsson har tidigare skrivit tre kokböcker, av vilka Mer än bara Äppelkaka utnämndes till Årets bästa dessertbok 2004.
Foto Sara Danielsson
Formgivning Evelina Thörnberg
B Wahlströms 1 9789132333293 -
Mer än bara äppelkaka
Inbunden bok. B Wahlströms. 1 uppl. 2004. 128 sidor.
Mycket gott skick. Inga anteckningar.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789132330780
- Titel
- Mer än bara äppelkaka
- Författare
- Claes Karlsson
- Förlag
- B Wahlströms
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 238 x 287 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 910 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Äpplen kan man använda i så mycket mer än bara äppelkaka. Härliga äppelkompotter, nougatgratinerade äppelringar, cheesecakemousse med vanilj och äpplen, kanelstekta äpplen med apelsinmascarpone, ugnsbakade äpplen med pecannötsmaräng ... Ja, listan på läckerheter är lång i Claes Karlssons receptbok där äpplen i bakverk och desserter står i fokus.
De 50 recepten är enkla att följa och passar såväl söndagsbakaren som proffskonditorn. Claes Karlsson ger också förslag på hur man kan variera sina favoritäppelrecept genom att kombinera dem med lämplig glass, kräm eller en god vaniljsås. Att använda färska eller torkade kryddor är också tacksamt i kombination med äpplen, och vi får tips om kryddornas förmåga att lyfta fram de olika äppelsorternas karaktäristiska smak.
Claes Karlsson är chefskonditor på Grand Hôtel i Stockholm. En av hans upgifter där är att utveckla nya desserter och bakverk. Under de tio år han varit verksam som konditor har just äpplen intagit en central plats i hans arbete. Äpplen inbjuder till kreativitet och konstnärlighet i köket, säger han.
"Mer än bara äppelaka" blev utsedd till Årets bästa dessertbok 2004 av Måltidsakademien i Grythyttan.
Boken blev också nominerad i till bästa dessertbok vid kokbokstävlingen Gourmand World Cookbook Awards år 2004. Den fick i samma tävling ett hedersomnämnande för Bästa foto. Åtta svenska böcker belönades vid ceremonin i Örebro Konserthus fredagen den 11 februari 2005.
Fotografen som tagit bilderna i Mer än bara äppelkaka heter Pepe Nilsson och han har nu papper på att han tillhör världens bästa matfotografer. Viktig för bokens utseende är givetvis också den som gör bokens design och i Mer än bara äppelkaka har den förtjänstfullt gjorts av Nicke Ericson. Pepe och Nicke arbetar ofta tillsammans i projekt och har gjort utformning och bilder till flera böcker för B. Wahlströms Bokförlag.
Mer information om tävlingen finns på www.destinationgrythyttan.se och www.cookbookfair.com!
B Wahlströms 1 9789132330780 -
Stora boken om desserter och bakverk
Inbunden bok.
Nära nyskick. Safir. 2011. 157 s. Förlagsband. 21,5 x 26,5cm. Rikt illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186689049
- Titel
- Stora boken om desserter och bakverk
- Författare
- Karlsson, Claes - Nilsson, Pepe
- Förlag
- Stockholm : Safir
- Utgivningsår
- 2011
- Språk
- Svenska
9789186689049 -
Snapshot! 400 års minnesbilder ur arkiven
Häftad bok. Riksarkivet. 2018. 438 sidor.
Nära nyskick. Format 22,5 x 19 x 3,5 cm Vikt 1.275 g.
Häftad bok med mjuka pärmar och invikta flikar, mycket rikt illustrerad med foton i sv/v och färg samt faksimil. Riksarkivets årsbok 2018. I denna jubileumsbok, som innehåller 400 års minnesbilder ur arkiven, vill läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789187491276
- Titel
- Snapshot! : 400 års minnesbilder ur arkiven
- Författare
- Westling, Claes - Karlsson, Åsa - Lindström, Elin - Oja, Linda - Riksarkivet
- Utgivningsår
- 2018
- Språk
- Svenska
Riksarkivet 9789187491276 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789153426042
- Titel
- Desserter med frukt och bär
- Författare
- Claes Karlsson
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 62 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 217 x 217 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 374 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det här är en vacker bok, fylld av läckra recept och aptitretande bilder på desserter med frukt och bär. Som Claes Karlsson själv säger ska det vara lätt att göra en smarrig dessert. Man ska inte behöva krångla till det med avancerade ingredienser, konstiga kryddor eller sällsynta råvaror.
Recepten är lätta att följa med få ingredienser, och de är gjorda med tanke på att även den ovane ska kunna tillaga dem. Tanken är att de frukter och bär som finns i boken ska vara lätta för alla att få tag på både vad sort och tillgång beträffar, färska eller frysta. Du kan snabbt tillreda en klassiker och överraska med nya variationer och smaker. Ta till exempel den krämiga brulén som blir en helt ny dessert när den smaksätts med kokos istället för vanilj. Frukter och bär leder inte bara till goda desserter utan tillhör också några av våra nyttigaste råvaror.
Claes Karlsson är sedan fem år konditorichef på Grand Hotel i Stockholm. Som sådan har han ansvar för utveckling av nya desserter och bakverk. Genom sina inspirations- och studieresor till Frankrike, Spanien, Schweiz, Slovenien och Ungern har han fått fördjupade kunskaper om användning av frukter, bär och choklad i desserttillverkning.
Ica Bokförlag 1 9789153426042 -
Nötter & choklad
Inbunden bok. B Wahlströms. 1 uppl. 2005. 125 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Mycket rikt och läckert illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789132332234
- Titel
- Nötter & choklad
- Författare
- Claes Karlsson
- Förlag
- B Wahlströms
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 125 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 235 x 287 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 876 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Detta är en bok för tre slags människor: chokladälskaren, nötälskaren och choklad-med-nötter-älskaren.
Konditor Claes Karlsson har här sammanställt ett 50-tal recept på desserter, bakverk och godis som är svåra att misslyckas med underbara njutningar utan krångel. Smaka på orden, hur frestande låter inte: chokladcrêpes, marshmallows med varm chokladsås, chokladcheesecake, mjölkchoklad- och kokostårta, nötchokladbrulée, vit choklad- och hasselnötsmousse, mjölkchokladkräm med kanderade pekannötter, jordnötskrisp, whiskytryffel med rostade hasselnötter och pekanglass med mjölkchokladfudge
Claes Karlsson är chefskonditor på Grand Hôtel i Stockholm. Det här är uppföljaren till hans förra bok Mer än bara äppelkaka som blev utsedd till Årets bästa dessertbok 2004.
B Wahlströms 1 9789132332234 -
Julbak : med desserter och godis
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2007. 64 sidor.
Nyskick. Varje recept med färgbild
SamfraktarInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153426707
- Titel
- Julbak : med desserter och godis
- Författare
- Claes Karlsson
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 64 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 215 x 216 mm Ryggbredd 8 mm
- Vikt
- 384 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Att baka och göra desserter och godis är både roligt och enkelt, om man väljer de rätta och lätta recepten. Därför har de här recepten ganska få ingredienser som alla finns i vanliga matbutiker.
Julbak, desserter och julgodis är baserad på författaren Claes Karlssons egna favoriter. Här finns recept på bland annat kryddat bröd, småkakor och mjuka chokladkakor men även på desserter och godis, som saffransglass och knäckklubbor. Här finns gott om smaksensationer för både små och stora gottegrisar!
Alla recept visas på bild, där det färdiga resultatet är aptitretande och vackert. Det gör boken både till en bruks- och presentbok.
Claes Karlsson har under flera år arbetat som chefskonditor på Grand Hotel i Stockholm. Detta är hans andra bok utgiven på Ica bokförlag. Den tidigare, Desserter med frukt och bär, ingår i samma serie.
Ica Bokförlag 1 9789153426707 -
Stora boken om desserter och bakverk
Inbunden bok. Safir Förlag. 1 uppl. 2011. 157 sidor.
Mycket gott skick. Märke efter borttagen prislapp, nedre hörnet framsidan.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186689032
- Titel
- Stora boken om desserter och bakverk
- Författare
- Claes Karlsson
- Förlag
- Safir Förlag
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 157 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 216 x 268 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 862 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I ett stort praktverk har konditorn och kokboksförfattaren Claes Karlsson samlat sina bästa recept på godsaker som passar både till en enkel fikastund och som avrundning på en middagsbjudning.
De cirka 70 recepten är enkla att följa. Missa inte den krämiga kladdkakan med mjölkchoklad som slår alla tidigare kladdkakor. Andra blivande favoriter är kanske glasspinnen med nougat, kanelvåfflorna eller den gudomliga marängtårtan med vit choklad. I avsnittet om tillbehör får vi tips på till exempel kolasåsen som blir pricken över i:et på det mesta.
Detta är Claes Karlssons 10:e kokbok. Han har tidigare skrivit bl.a. Kladdiga kakor, Julbak, Sockerkakor, Mer än bara äppelkaka samt nyligen prisbelönta Smoothies.
Fotografen Pepe Nilsson är en av Sveriges bästa matfotografer. Han medverkar regelbundet i matmagasin och kokböcker och har vunnit fotopris i World Gourmand Cookbook Awards.
Boken säljs via Stevali: info@stevali.se Ej returrätt.
Safir Förlag 1 9789186689032 -
Sockerkakor
Inbunden bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2009. 78 sidor.
Nyskick. Absolut nyskick! Inte ens bläddad i.
Baksidestext:
Sockerkakan är en riktig svensktoppsklassiker i kaksammanhang. Lätt att röra ihop med få ingredienser pryder den fikabord över hela Sverige. Den är dessutom enkel att variera: toppad med choklad och läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127088979
- Titel
- Sockerkakor
- Författare
- Mia Öhrn - Claes Karlsson
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 78 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 240 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 444 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Sockerkakan är en riktig svensktoppsklassiker i kaksammanhang. Lätt att röra ihop med få ingredienser pryder den fikabord över hela Sverige. Den är dessutom enkel att variera: toppad med choklad och kokos, fylld med färska bär, smaksatt med apelsin eller bitar med mörk choklad eller varvad med chokladsmet till en tigerkaka.
Sockerkakor innehåller recept på 40 mjuka kakor som alla är en variation på den klassiska sockerkakan. Det är banankaka med kolatopp, svartvinbärskaka med dinkel, schackrutig sockerkaka och honungssockerkaka med mandel. Naturligtvis finns här även det bästa receptet på vanlig sockerkaka och en sockerkaksskola.
Natur & Kultur 1 9789127088979 -
Stora boken om desserter och bakverk
Inbunden bok.
Gott skick. Safir. uppl.1. 2011. 157 s. mindre bruksslitage, namnad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186689032
- Titel
- Stora boken om desserter och bakverk
- Författare
- Claes Karlsson
- Förlag
- Safir Förlag
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 157 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 216 x 268 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 862 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I ett stort praktverk har konditorn och kokboksförfattaren Claes Karlsson samlat sina bästa recept på godsaker som passar både till en enkel fikastund och som avrundning på en middagsbjudning.
De cirka 70 recepten är enkla att följa. Missa inte den krämiga kladdkakan med mjölkchoklad som slår alla tidigare kladdkakor. Andra blivande favoriter är kanske glasspinnen med nougat, kanelvåfflorna eller den gudomliga marängtårtan med vit choklad. I avsnittet om tillbehör får vi tips på till exempel kolasåsen som blir pricken över i:et på det mesta.
Detta är Claes Karlssons 10:e kokbok. Han har tidigare skrivit bl.a. Kladdiga kakor, Julbak, Sockerkakor, Mer än bara äppelkaka samt nyligen prisbelönta Smoothies.
Fotografen Pepe Nilsson är en av Sveriges bästa matfotografer. Han medverkar regelbundet i matmagasin och kokböcker och har vunnit fotopris i World Gourmand Cookbook Awards.
Boken säljs via Stevali: info@stevali.se Ej returrätt.
9789186689032 -
Sockerkakor
Inbunden bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2009. 78 sidor.
Gott skick. BIBLIOTEKSEXEMPLAR. FÖRSTA FÖRSÄTTSBLADET ÄR SKADAT (BIT BORTRIVEN)
I ÖVRIGT ÄR BOKEN I MYCKET GOTT SKICKInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127088979
- Titel
- Sockerkakor
- Författare
- Mia Öhrn - Claes Karlsson
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 78 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 240 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 444 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Sockerkakan är en riktig svensktoppsklassiker i kaksammanhang. Lätt att röra ihop med få ingredienser pryder den fikabord över hela Sverige. Den är dessutom enkel att variera: toppad med choklad och kokos, fylld med färska bär, smaksatt med apelsin eller bitar med mörk choklad eller varvad med chokladsmet till en tigerkaka.
Sockerkakor innehåller recept på 40 mjuka kakor som alla är en variation på den klassiska sockerkakan. Det är banankaka med kolatopp, svartvinbärskaka med dinkel, schackrutig sockerkaka och honungssockerkaka med mandel. Naturligtvis finns här även det bästa receptet på vanlig sockerkaka och en sockerkaksskola.
Natur & Kultur 1 9789127088979 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789127088979
- Titel
- Sockerkakor
- Författare
- Mia Öhrn - Claes Karlsson
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 78 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 240 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 444 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Sockerkakan är en riktig svensktoppsklassiker i kaksammanhang. Lätt att röra ihop med få ingredienser pryder den fikabord över hela Sverige. Den är dessutom enkel att variera: toppad med choklad och kokos, fylld med färska bär, smaksatt med apelsin eller bitar med mörk choklad eller varvad med chokladsmet till en tigerkaka.
Sockerkakor innehåller recept på 40 mjuka kakor som alla är en variation på den klassiska sockerkakan. Det är banankaka med kolatopp, svartvinbärskaka med dinkel, schackrutig sockerkaka och honungssockerkaka med mandel. Naturligtvis finns här även det bästa receptet på vanlig sockerkaka och en sockerkaksskola.
Natur & Kultur 1 9789127088979 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
-
Smoothies : lemonader, drinkar & smaksatta bo...
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2010. 63 sidor.
Gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153433408
- Titel
- Smoothies : lemonader, drinkar & smaksatta bordsvatten
- Författare
- Karlsson, Claes
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 63 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 202 x 248 mm Ryggbredd 11 mm
- Vikt
- 385 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Fruktig vitaminbomb till frukost eller syndig chokladchock som dessert - smoothies kan varieras i det oändliga efter smak och tillfälle. Och vem kan tipsa bättre om det än konditorn och kokboksförfattaren Claes Karlsson! Här presenterar han drygt 50 smoothies, läskande lemonader och bordsvatten med spännande smaksättningar.
Smoothies är enkla och snabba att göra, oavsett om man är ute efter en energikick på morgonen, ett mättande mellanmål eller en lite ovanligare dessert.
Ica Bokförlag 1 9789153433408 -
Julbak med desserter och godis
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Ica bokförlag 2007. Inbunden dek. kart. Mycket fint skick/nyskick..... ..... // Julbak, desserter och julgodis är baserad på författaren Claes Karlssons egna favoriter. Här finns recept på bland annat kryddat bröd, småkakor och mjuka chokladkakor men även läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153426707
- Titel
- Julbak : med desserter och godis
- Författare
- Claes Karlsson
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 64 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 215 x 216 mm Ryggbredd 8 mm
- Vikt
- 384 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Att baka och göra desserter och godis är både roligt och enkelt, om man väljer de rätta och lätta recepten. Därför har de här recepten ganska få ingredienser som alla finns i vanliga matbutiker.
Julbak, desserter och julgodis är baserad på författaren Claes Karlssons egna favoriter. Här finns recept på bland annat kryddat bröd, småkakor och mjuka chokladkakor men även på desserter och godis, som saffransglass och knäckklubbor. Här finns gott om smaksensationer för både små och stora gottegrisar!
Alla recept visas på bild, där det färdiga resultatet är aptitretande och vackert. Det gör boken både till en bruks- och presentbok.
Claes Karlsson har under flera år arbetat som chefskonditor på Grand Hotel i Stockholm. Detta är hans andra bok utgiven på Ica bokförlag. Den tidigare, Desserter med frukt och bär, ingår i samma serie.
9789153426707 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9153426045
- Titel
- Desserter med frukt och bär
- Författare
- Claes Karlsson
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 62 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 217 x 217 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 374 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det här är en vacker bok, fylld av läckra recept och aptitretande bilder på desserter med frukt och bär. Som Claes Karlsson själv säger ska det vara lätt att göra en smarrig dessert. Man ska inte behöva krångla till det med avancerade ingredienser, konstiga kryddor eller sällsynta råvaror.
Recepten är lätta att följa med få ingredienser, och de är gjorda med tanke på att även den ovane ska kunna tillaga dem. Tanken är att de frukter och bär som finns i boken ska vara lätta för alla att få tag på både vad sort och tillgång beträffar, färska eller frysta. Du kan snabbt tillreda en klassiker och överraska med nya variationer och smaker. Ta till exempel den krämiga brulén som blir en helt ny dessert när den smaksätts med kokos istället för vanilj. Frukter och bär leder inte bara till goda desserter utan tillhör också några av våra nyttigaste råvaror.
Claes Karlsson är sedan fem år konditorichef på Grand Hotel i Stockholm. Som sådan har han ansvar för utveckling av nya desserter och bakverk. Genom sina inspirations- och studieresor till Frankrike, Spanien, Schweiz, Slovenien och Ungern har han fått fördjupade kunskaper om användning av frukter, bär och choklad i desserttillverkning.
Ica Bokförlag 1 9153426045 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789153426707
- Titel
- Julbak : med desserter och godis
- Författare
- Claes Karlsson
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 64 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 215 x 216 mm Ryggbredd 8 mm
- Vikt
- 384 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Att baka och göra desserter och godis är både roligt och enkelt, om man väljer de rätta och lätta recepten. Därför har de här recepten ganska få ingredienser som alla finns i vanliga matbutiker.
Julbak, desserter och julgodis är baserad på författaren Claes Karlssons egna favoriter. Här finns recept på bland annat kryddat bröd, småkakor och mjuka chokladkakor men även på desserter och godis, som saffransglass och knäckklubbor. Här finns gott om smaksensationer för både små och stora gottegrisar!
Alla recept visas på bild, där det färdiga resultatet är aptitretande och vackert. Det gör boken både till en bruks- och presentbok.
Claes Karlsson har under flera år arbetat som chefskonditor på Grand Hotel i Stockholm. Detta är hans andra bok utgiven på Ica bokförlag. Den tidigare, Desserter med frukt och bär, ingår i samma serie.
Ica Bokförlag 1 9789153426707 -
Fruktfrestelser : nya och spännande fruktsall...
Inbunden bok. B Wahlströms. 1 uppl. 2006. 87 sidor.
Mycket gott skick. "Ju starkare dessertsug desto fler läckra tillbehör går det bra att lägga till, exempelvis mandelflarn, maränger eller en choklad- eller yoghurtröra. Toppa sedan med en läskande sorbet eller len glass och salladen blir en femstjärnig dessert..." När du kö läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789132333293
- Titel
- Fruktfrestelser : nya och spännande fruktsallader
- Författare
- Claes Karlsson
- Förlag
- B Wahlströms
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 87 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 177 x 214 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 428 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vad kan passa bättre som avslutning på en måltid än en fräsch och hälsosam fruktsallad. Välj mellan smaker från den svenska sommaren med alla sina frukter och bär, och spännande exotiska frukter från tropiska trakter. En het sommardag kanske en isad persikosallad med vanilj- och hallongranité passar bäst, medan en varm hjortonsallad med honung och lingonphiladelphia förmodligen är mer lockande en kylslagen vinterkväll.
Ju starkare dessertsug desto fler läckra tillbehör går det bra att lägga till, exempelvis mandelflarn, maränger eller en choklad- eller yoghurtröra. Toppa sedan med en läskande sorbet eller len glass och salladen blir en femstjärnig dessert.
Konditor Claes Karlsson har tidigare skrivit tre kokböcker, av vilka Mer än bara Äppelkaka utnämndes till Årets bästa dessertbok 2004.
Foto Sara Danielsson
Formgivning Evelina Thörnberg
B Wahlströms 1 9789132333293 -
Säffle under ett sekel, Från marknadsplats ti...
Mycket gott skick. 1999,Egen utgivning,Kartonnage.,Rikt illustrerad mestadels i Svartvitt, men även några illustrationer i färg.?225 sid.,Något snedrygg. Några ytliga repor på omslaget.?Ägare signatur och årtal. ?EX Libris: David och Agneta Bergqvist,Mycket gott skick.,9163 läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 916308743X
- Titel
- Säffle under ett sekel : från marknadsplats till industrisamhälle-
- Författare
- Hellgren, Lennart
- Förlag
- Säffle : [S. Åkerblom
- Utgivningsår
- 1999
- Språk
- Svenska
916308743X -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789127088979
- Titel
- Sockerkakor
- Författare
- Mia Öhrn - Claes Karlsson
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 78 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 240 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 444 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Sockerkakan är en riktig svensktoppsklassiker i kaksammanhang. Lätt att röra ihop med få ingredienser pryder den fikabord över hela Sverige. Den är dessutom enkel att variera: toppad med choklad och kokos, fylld med färska bär, smaksatt med apelsin eller bitar med mörk choklad eller varvad med chokladsmet till en tigerkaka.
Sockerkakor innehåller recept på 40 mjuka kakor som alla är en variation på den klassiska sockerkakan. Det är banankaka med kolatopp, svartvinbärskaka med dinkel, schackrutig sockerkaka och honungssockerkaka med mandel. Naturligtvis finns här även det bästa receptet på vanlig sockerkaka och en sockerkaksskola.
Natur & Kultur 1 9789127088979 -
Mer än bara äppelkaka
Inbunden bok. B Wahlströms. 1 uppl. 2004. 128 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9132330782
- Titel
- Mer än bara äppelkaka
- Författare
- Claes Karlsson
- Förlag
- B Wahlströms
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 238 x 287 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 910 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Äpplen kan man använda i så mycket mer än bara äppelkaka. Härliga äppelkompotter, nougatgratinerade äppelringar, cheesecakemousse med vanilj och äpplen, kanelstekta äpplen med apelsinmascarpone, ugnsbakade äpplen med pecannötsmaräng ... Ja, listan på läckerheter är lång i Claes Karlssons receptbok där äpplen i bakverk och desserter står i fokus.
De 50 recepten är enkla att följa och passar såväl söndagsbakaren som proffskonditorn. Claes Karlsson ger också förslag på hur man kan variera sina favoritäppelrecept genom att kombinera dem med lämplig glass, kräm eller en god vaniljsås. Att använda färska eller torkade kryddor är också tacksamt i kombination med äpplen, och vi får tips om kryddornas förmåga att lyfta fram de olika äppelsorternas karaktäristiska smak.
Claes Karlsson är chefskonditor på Grand Hôtel i Stockholm. En av hans upgifter där är att utveckla nya desserter och bakverk. Under de tio år han varit verksam som konditor har just äpplen intagit en central plats i hans arbete. Äpplen inbjuder till kreativitet och konstnärlighet i köket, säger han.
"Mer än bara äppelaka" blev utsedd till Årets bästa dessertbok 2004 av Måltidsakademien i Grythyttan.
Boken blev också nominerad i till bästa dessertbok vid kokbokstävlingen Gourmand World Cookbook Awards år 2004. Den fick i samma tävling ett hedersomnämnande för Bästa foto. Åtta svenska böcker belönades vid ceremonin i Örebro Konserthus fredagen den 11 februari 2005.
Fotografen som tagit bilderna i Mer än bara äppelkaka heter Pepe Nilsson och han har nu papper på att han tillhör världens bästa matfotografer. Viktig för bokens utseende är givetvis också den som gör bokens design och i Mer än bara äppelkaka har den förtjänstfullt gjorts av Nicke Ericson. Pepe och Nicke arbetar ofta tillsammans i projekt och har gjort utformning och bilder till flera böcker för B. Wahlströms Bokförlag.
Mer information om tävlingen finns på www.destinationgrythyttan.se och www.cookbookfair.com!
B Wahlströms 1 9132330782 -
Stora boken om desserter och bakverk
Inbunden bok. Stockholm : Safir. 2011. 157 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186689049
- Titel
- Stora boken om desserter och bakverk
- Författare
- Karlsson, Claes - Nilsson, Pepe
- Förlag
- Stockholm : Safir
- Utgivningsår
- 2011
- Språk
- Svenska
Stockholm : Safir 9789186689049 -
Smoothies : lemonader, drinkar & smaksatta bo...
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2010. 63 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag saknas.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153433408
- Titel
- Smoothies : lemonader, drinkar & smaksatta bordsvatten
- Författare
- Karlsson, Claes
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 63 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 202 x 248 mm Ryggbredd 11 mm
- Vikt
- 385 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Fruktig vitaminbomb till frukost eller syndig chokladchock som dessert - smoothies kan varieras i det oändliga efter smak och tillfälle. Och vem kan tipsa bättre om det än konditorn och kokboksförfattaren Claes Karlsson! Här presenterar han drygt 50 smoothies, läskande lemonader och bordsvatten med spännande smaksättningar.
Smoothies är enkla och snabba att göra, oavsett om man är ute efter en energikick på morgonen, ett mättande mellanmål eller en lite ovanligare dessert.
Ica Bokförlag 1 9789153433408 -
Julbak : med desserter och godis
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2007. 64 sidor.
Mycket gott skick. Kartonnage, Namn i boken
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153426707
- Titel
- Julbak : med desserter och godis
- Författare
- Claes Karlsson
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 64 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 215 x 216 mm Ryggbredd 8 mm
- Vikt
- 384 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Att baka och göra desserter och godis är både roligt och enkelt, om man väljer de rätta och lätta recepten. Därför har de här recepten ganska få ingredienser som alla finns i vanliga matbutiker.
Julbak, desserter och julgodis är baserad på författaren Claes Karlssons egna favoriter. Här finns recept på bland annat kryddat bröd, småkakor och mjuka chokladkakor men även på desserter och godis, som saffransglass och knäckklubbor. Här finns gott om smaksensationer för både små och stora gottegrisar!
Alla recept visas på bild, där det färdiga resultatet är aptitretande och vackert. Det gör boken både till en bruks- och presentbok.
Claes Karlsson har under flera år arbetat som chefskonditor på Grand Hotel i Stockholm. Detta är hans andra bok utgiven på Ica bokförlag. Den tidigare, Desserter med frukt och bär, ingår i samma serie.
Ica Bokförlag 1 9789153426707 -
Mer än bara äppelkaka
Inbunden bok. B Wahlströms. 1 uppl. 2004. 128 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9132330782
- Titel
- Mer än bara äppelkaka
- Författare
- Claes Karlsson
- Förlag
- B Wahlströms
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 238 x 287 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 910 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Äpplen kan man använda i så mycket mer än bara äppelkaka. Härliga äppelkompotter, nougatgratinerade äppelringar, cheesecakemousse med vanilj och äpplen, kanelstekta äpplen med apelsinmascarpone, ugnsbakade äpplen med pecannötsmaräng ... Ja, listan på läckerheter är lång i Claes Karlssons receptbok där äpplen i bakverk och desserter står i fokus.
De 50 recepten är enkla att följa och passar såväl söndagsbakaren som proffskonditorn. Claes Karlsson ger också förslag på hur man kan variera sina favoritäppelrecept genom att kombinera dem med lämplig glass, kräm eller en god vaniljsås. Att använda färska eller torkade kryddor är också tacksamt i kombination med äpplen, och vi får tips om kryddornas förmåga att lyfta fram de olika äppelsorternas karaktäristiska smak.
Claes Karlsson är chefskonditor på Grand Hôtel i Stockholm. En av hans upgifter där är att utveckla nya desserter och bakverk. Under de tio år han varit verksam som konditor har just äpplen intagit en central plats i hans arbete. Äpplen inbjuder till kreativitet och konstnärlighet i köket, säger han.
"Mer än bara äppelaka" blev utsedd till Årets bästa dessertbok 2004 av Måltidsakademien i Grythyttan.
Boken blev också nominerad i till bästa dessertbok vid kokbokstävlingen Gourmand World Cookbook Awards år 2004. Den fick i samma tävling ett hedersomnämnande för Bästa foto. Åtta svenska böcker belönades vid ceremonin i Örebro Konserthus fredagen den 11 februari 2005.
Fotografen som tagit bilderna i Mer än bara äppelkaka heter Pepe Nilsson och han har nu papper på att han tillhör världens bästa matfotografer. Viktig för bokens utseende är givetvis också den som gör bokens design och i Mer än bara äppelkaka har den förtjänstfullt gjorts av Nicke Ericson. Pepe och Nicke arbetar ofta tillsammans i projekt och har gjort utformning och bilder till flera böcker för B. Wahlströms Bokförlag.
Mer information om tävlingen finns på www.destinationgrythyttan.se och www.cookbookfair.com!
B Wahlströms 1 9132330782
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn