-
Svinaktigt gott : Grisen i mat, kult och kult...
Inbunden bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2003. 192 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127354586
- Titel
- Svinaktigt gott : Grisen i mat, kult och kultur
- Författare
- Svenska Kocklandslaget - Ingmarie Froman
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1065 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Om det finns ett svenskt kulturdjur, så är det gris. Här berättas om grisen på ett helt nytt sätt – ett djur som har huvudrollen inte bara i vår matkultur, utan i vår kultur över huvud taget. Och här presenteras ett 80-tal av Svenska Kocklandslagets recept på nya rätter av gris. Förrätter, huvudrätter, efterrätter – marsipangrisar och polkagrisar inte att förglömma!
De flesta av oss äter griskött nästan varje dag. På julen är det skinka, på sommaren en karrébit på grillen. På fredagkvällen wokad fläskfilé. Men med vilken slentrian svänger vi inte ihop en middag på griskött! Det finns oändligt många sätt att tillaga gris på. Byt ut falukorven mot en spännande egentillverkad korv på vitlöksmarinerad fläskfilé med kryddstark citrushabanero gjord på gris!
Vi äter grisen, men vi tycker också rätt illa om den, den gamla svinpälsen och lortgrisen. Grisen skrämmer oss lite, eftersom den är lik människan. Den är pigg och nyfiken, ett flockdjur som gärna vill ha vänner omkring sig, som kan bli deprimerad, stressad och dö av hjärtinfarkt. Precis som vi.
Varvat med recepten berättar Ingmarie Froman om grissamlarnas rara grisar och den fruktansvärda grisen som utnyttjats i förföljelsen av judar, om folkilskna skogssvin i 1800-talets Norrland och välmående grisar i Skåne idag, om grisslaktens supritual från stickesupen till sängfösaren och den moderna jakten på en fulländad Pork Martini. Här skildras utvecklingen från den tid när Lök-Andersson sålde kultingar som kom i kartonger med Uppsalatåget till dagens EU-reglerade djurhållning. Och om all världens skinkor, från Tvärnöskinka till kinesisk Jinhua över italiensk Parmaskinka och amerikansk Virginia Ham.
Svenska Kocklandslaget, här representerat av Gert Klötzke, lagledare,
som driver Gripsholms Värdshus & Hotell och
är professor i gastronomi vid Umeå Universitet,
Krister Dahl, lagkapten, som driver Restaurang Herr Dahls i Göteborg, Magnus Ek, som driver Oaxen Skärgårdskrog, Ted Johansson, konditor på Operakällaren i Stockholm och Magnus Lindström, som driver Swedish Taste AB i Göteborg.
Ingmarie Froman är journalist och författare och har tidigare gett
ut flera kritikerrosade böcker, senast den hyllade Tankar om mat. Hon har bott i många år i Belgien och Frankrike – varifrån vi hört hennes kunniga radioreportage – och också skrivit böcker om de städer hon bott i, som Paris och Bryssel. Här skriver hon om grisen i kult och kultur.
Natur & Kultur 1 9789127354586 -
Islam, brudar och paljetter
Inbunden bok. Ordfront Förlag. 1 uppl. 2006. 209 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9170371792
- Titel
- Islam, brudar och paljetter
- Författare
- Froman, Ingmarie
- Förlag
- Ordfront Förlag
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 209 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 137 x 215 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 330 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- De danska Muhammedkarikatyrerna rörde upp en storm som vi inte sett maken till i Europa sedan den häftiga debatten om Salman Rushdies bok Satansverserna 1989. Och precis som under Rushdieaffären fick islam representeras av en flaggbrännande ilsken man.
Men de muslimska kvinnorna är inte längre tysta. De kliver fram med stora steg och vill skapa en plats för sig själva. I Frankrike, Storbritannien och Sverige skriver de böcker, bildar nätverk, skapar opinion och försöker påverka islam inifrån. De är energiska, starka och kreativa, men också extremt utsatta och ensamma.
Journalisten och den tidigare Pariskorrespondenten Ingmarie Froman har länge följt islams utveckling i Europa. Nu har hon rest i Frankrike, Storbritannien och Sverige och träffat kvinnor som berättar om tro och kultur.
Möt engelska Fazeela, som lyckades bryta sig ur ett arrangerat äktenskap med sin kusin och som nu med Koranen i hand försöker övertyga muslimska föräldrar om hur viktigt det är att låta döttrarna studera. Möt designern Yasmin, som öppnat en modebutik i en engelsk moské. Möt franska Halima, som motvilligt tar av sig sin hijab när hon går in i klassrummet. Möt Linda i Stockholm, som fick pappas hjälp med att skilja sig.
Ordfront Förlag 1 9170371792 -
Tankar om mat
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2000. 216 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151835894
- Titel
- Tankar om mat
- Författare
- Ingmarie Froman
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 216 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 150 x 190 mm
- Vikt
- 426 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Upptäckten av en ny maträtt skänker mänskligheten större lycka än upptäckten av en ny stjärna" skrev en gång den franske gastronomen Brillat-Savarin. En vacker formulering, men inte helt sann. Visst kan man känna en stilla lycka när man för första gången smakar på japansk sushi, eller fransk Bressekyckling, men hur många svenskar skulle bli euforiska över en skål soppa med hundtassar?
Vår nyfikenhet och experimentlusta har sina gränser. Vi är inte så fördomsfria som vi gärna vill tro. Religiösa och kulturella tabun styr i stor utsträckning valet av vad som hamnar i middagsgrytan. Och till de förbud som vi anammat med modersmjölken ska så läggas vår högst personliga smak.
Ingmarie Froman skriver om det enda förhållande som människan förblir trogen livet ut. Hon värmer sig vid ugnen, ser på kockarnas händer, känner dofter, hon går på lokal och funderar över matmoden, hon reder ut varför vi äter gris medan andra dricker vin och hon grubblar över varför smaken och avsmaken tog köksvägen.
Prisma 1 9151835894 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789173245371
- Titel
- Stockholm
- Författare
- Froman, Ingmarie - Berg, Micke
- Förlag
- Stockholm : Ordfront
- Utgivningsår
- 1997
- Språk
- Svenska
Stockholm : Ordfront 9789173245371 -
Islam, brudar och paljetter
Inbunden bok. Ordfront Förlag. 1 uppl. 2006. 209 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789170371790
- Titel
- Islam, brudar och paljetter
- Författare
- Froman, Ingmarie
- Förlag
- Ordfront Förlag
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 209 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 137 x 215 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 330 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- De danska Muhammedkarikatyrerna rörde upp en storm som vi inte sett maken till i Europa sedan den häftiga debatten om Salman Rushdies bok Satansverserna 1989. Och precis som under Rushdieaffären fick islam representeras av en flaggbrännande ilsken man.
Men de muslimska kvinnorna är inte längre tysta. De kliver fram med stora steg och vill skapa en plats för sig själva. I Frankrike, Storbritannien och Sverige skriver de böcker, bildar nätverk, skapar opinion och försöker påverka islam inifrån. De är energiska, starka och kreativa, men också extremt utsatta och ensamma.
Journalisten och den tidigare Pariskorrespondenten Ingmarie Froman har länge följt islams utveckling i Europa. Nu har hon rest i Frankrike, Storbritannien och Sverige och träffat kvinnor som berättar om tro och kultur.
Möt engelska Fazeela, som lyckades bryta sig ur ett arrangerat äktenskap med sin kusin och som nu med Koranen i hand försöker övertyga muslimska föräldrar om hur viktigt det är att låta döttrarna studera. Möt designern Yasmin, som öppnat en modebutik i en engelsk moské. Möt franska Halima, som motvilligt tar av sig sin hijab när hon går in i klassrummet. Möt Linda i Stockholm, som fick pappas hjälp med att skilja sig.
Ordfront Förlag 1 9789170371790 -
Svinaktigt gott : Grisen i mat, kult och kult...
Inbunden bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2003. 192 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127354586
- Titel
- Svinaktigt gott : Grisen i mat, kult och kultur
- Författare
- Svenska Kocklandslaget - Ingmarie Froman
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1065 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Om det finns ett svenskt kulturdjur, så är det gris. Här berättas om grisen på ett helt nytt sätt – ett djur som har huvudrollen inte bara i vår matkultur, utan i vår kultur över huvud taget. Och här presenteras ett 80-tal av Svenska Kocklandslagets recept på nya rätter av gris. Förrätter, huvudrätter, efterrätter – marsipangrisar och polkagrisar inte att förglömma!
De flesta av oss äter griskött nästan varje dag. På julen är det skinka, på sommaren en karrébit på grillen. På fredagkvällen wokad fläskfilé. Men med vilken slentrian svänger vi inte ihop en middag på griskött! Det finns oändligt många sätt att tillaga gris på. Byt ut falukorven mot en spännande egentillverkad korv på vitlöksmarinerad fläskfilé med kryddstark citrushabanero gjord på gris!
Vi äter grisen, men vi tycker också rätt illa om den, den gamla svinpälsen och lortgrisen. Grisen skrämmer oss lite, eftersom den är lik människan. Den är pigg och nyfiken, ett flockdjur som gärna vill ha vänner omkring sig, som kan bli deprimerad, stressad och dö av hjärtinfarkt. Precis som vi.
Varvat med recepten berättar Ingmarie Froman om grissamlarnas rara grisar och den fruktansvärda grisen som utnyttjats i förföljelsen av judar, om folkilskna skogssvin i 1800-talets Norrland och välmående grisar i Skåne idag, om grisslaktens supritual från stickesupen till sängfösaren och den moderna jakten på en fulländad Pork Martini. Här skildras utvecklingen från den tid när Lök-Andersson sålde kultingar som kom i kartonger med Uppsalatåget till dagens EU-reglerade djurhållning. Och om all världens skinkor, från Tvärnöskinka till kinesisk Jinhua över italiensk Parmaskinka och amerikansk Virginia Ham.
Svenska Kocklandslaget, här representerat av Gert Klötzke, lagledare,
som driver Gripsholms Värdshus & Hotell och
är professor i gastronomi vid Umeå Universitet,
Krister Dahl, lagkapten, som driver Restaurang Herr Dahls i Göteborg, Magnus Ek, som driver Oaxen Skärgårdskrog, Ted Johansson, konditor på Operakällaren i Stockholm och Magnus Lindström, som driver Swedish Taste AB i Göteborg.
Ingmarie Froman är journalist och författare och har tidigare gett
ut flera kritikerrosade böcker, senast den hyllade Tankar om mat. Hon har bott i många år i Belgien och Frankrike – varifrån vi hört hennes kunniga radioreportage – och också skrivit böcker om de städer hon bott i, som Paris och Bryssel. Här skriver hon om grisen i kult och kultur.
Natur & Kultur 1 9789127354586 -
Svinaktigt gott : Grisen i mat, kult och kult...
Inbunden bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2003. 192 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127354586
- Titel
- Svinaktigt gott : Grisen i mat, kult och kultur
- Författare
- Svenska Kocklandslaget - Ingmarie Froman
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1065 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Om det finns ett svenskt kulturdjur, så är det gris. Här berättas om grisen på ett helt nytt sätt – ett djur som har huvudrollen inte bara i vår matkultur, utan i vår kultur över huvud taget. Och här presenteras ett 80-tal av Svenska Kocklandslagets recept på nya rätter av gris. Förrätter, huvudrätter, efterrätter – marsipangrisar och polkagrisar inte att förglömma!
De flesta av oss äter griskött nästan varje dag. På julen är det skinka, på sommaren en karrébit på grillen. På fredagkvällen wokad fläskfilé. Men med vilken slentrian svänger vi inte ihop en middag på griskött! Det finns oändligt många sätt att tillaga gris på. Byt ut falukorven mot en spännande egentillverkad korv på vitlöksmarinerad fläskfilé med kryddstark citrushabanero gjord på gris!
Vi äter grisen, men vi tycker också rätt illa om den, den gamla svinpälsen och lortgrisen. Grisen skrämmer oss lite, eftersom den är lik människan. Den är pigg och nyfiken, ett flockdjur som gärna vill ha vänner omkring sig, som kan bli deprimerad, stressad och dö av hjärtinfarkt. Precis som vi.
Varvat med recepten berättar Ingmarie Froman om grissamlarnas rara grisar och den fruktansvärda grisen som utnyttjats i förföljelsen av judar, om folkilskna skogssvin i 1800-talets Norrland och välmående grisar i Skåne idag, om grisslaktens supritual från stickesupen till sängfösaren och den moderna jakten på en fulländad Pork Martini. Här skildras utvecklingen från den tid när Lök-Andersson sålde kultingar som kom i kartonger med Uppsalatåget till dagens EU-reglerade djurhållning. Och om all världens skinkor, från Tvärnöskinka till kinesisk Jinhua över italiensk Parmaskinka och amerikansk Virginia Ham.
Svenska Kocklandslaget, här representerat av Gert Klötzke, lagledare,
som driver Gripsholms Värdshus & Hotell och
är professor i gastronomi vid Umeå Universitet,
Krister Dahl, lagkapten, som driver Restaurang Herr Dahls i Göteborg, Magnus Ek, som driver Oaxen Skärgårdskrog, Ted Johansson, konditor på Operakällaren i Stockholm och Magnus Lindström, som driver Swedish Taste AB i Göteborg.
Ingmarie Froman är journalist och författare och har tidigare gett
ut flera kritikerrosade böcker, senast den hyllade Tankar om mat. Hon har bott i många år i Belgien och Frankrike – varifrån vi hört hennes kunniga radioreportage – och också skrivit böcker om de städer hon bott i, som Paris och Bryssel. Här skriver hon om grisen i kult och kultur.
Natur & Kultur 1 9789127354586 -
Svinaktigt gott : Grisen i mat, kult och kult...
Inbunden bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2003. 192 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 912735458X
- Titel
- Svinaktigt gott : Grisen i mat, kult och kultur
- Författare
- Svenska Kocklandslaget - Ingmarie Froman
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1065 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Om det finns ett svenskt kulturdjur, så är det gris. Här berättas om grisen på ett helt nytt sätt – ett djur som har huvudrollen inte bara i vår matkultur, utan i vår kultur över huvud taget. Och här presenteras ett 80-tal av Svenska Kocklandslagets recept på nya rätter av gris. Förrätter, huvudrätter, efterrätter – marsipangrisar och polkagrisar inte att förglömma!
De flesta av oss äter griskött nästan varje dag. På julen är det skinka, på sommaren en karrébit på grillen. På fredagkvällen wokad fläskfilé. Men med vilken slentrian svänger vi inte ihop en middag på griskött! Det finns oändligt många sätt att tillaga gris på. Byt ut falukorven mot en spännande egentillverkad korv på vitlöksmarinerad fläskfilé med kryddstark citrushabanero gjord på gris!
Vi äter grisen, men vi tycker också rätt illa om den, den gamla svinpälsen och lortgrisen. Grisen skrämmer oss lite, eftersom den är lik människan. Den är pigg och nyfiken, ett flockdjur som gärna vill ha vänner omkring sig, som kan bli deprimerad, stressad och dö av hjärtinfarkt. Precis som vi.
Varvat med recepten berättar Ingmarie Froman om grissamlarnas rara grisar och den fruktansvärda grisen som utnyttjats i förföljelsen av judar, om folkilskna skogssvin i 1800-talets Norrland och välmående grisar i Skåne idag, om grisslaktens supritual från stickesupen till sängfösaren och den moderna jakten på en fulländad Pork Martini. Här skildras utvecklingen från den tid när Lök-Andersson sålde kultingar som kom i kartonger med Uppsalatåget till dagens EU-reglerade djurhållning. Och om all världens skinkor, från Tvärnöskinka till kinesisk Jinhua över italiensk Parmaskinka och amerikansk Virginia Ham.
Svenska Kocklandslaget, här representerat av Gert Klötzke, lagledare,
som driver Gripsholms Värdshus & Hotell och
är professor i gastronomi vid Umeå Universitet,
Krister Dahl, lagkapten, som driver Restaurang Herr Dahls i Göteborg, Magnus Ek, som driver Oaxen Skärgårdskrog, Ted Johansson, konditor på Operakällaren i Stockholm och Magnus Lindström, som driver Swedish Taste AB i Göteborg.
Ingmarie Froman är journalist och författare och har tidigare gett
ut flera kritikerrosade böcker, senast den hyllade Tankar om mat. Hon har bott i många år i Belgien och Frankrike – varifrån vi hört hennes kunniga radioreportage – och också skrivit böcker om de städer hon bott i, som Paris och Bryssel. Här skriver hon om grisen i kult och kultur.
Natur & Kultur 1 912735458X -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9173245372
- Titel
- Stockholm
- Författare
- Froman, Ingmarie - Berg, Micke
- Förlag
- Stockholm : Ordfront
- Utgivningsår
- 1997
- Språk
- Svenska
Stockholm : Ordfront 9173245372 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789173245371
- Titel
- Stockholm
- Författare
- Froman, Ingmarie - Berg, Micke
- Förlag
- Stockholm : Ordfront
- Utgivningsår
- 1997
- Språk
- Svenska
Stockholm : Ordfront 9789173245371 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789173245371
- Titel
- Stockholm
- Författare
- Froman, Ingmarie - Berg, Micke
- Förlag
- Stockholm : Ordfront
- Utgivningsår
- 1997
- Språk
- Svenska
Stockholm : Ordfront 9789173245371 -
SVINAKTIGT GOTT : Grisen i mat, kult och kult...
Nyskick. FÖRLAGSNY! Klicka på rubriken ovan för fler bilder! --- Natur & Kultur, 2003.
Omfång: 192 sidor.
Bandtyp: Inbunden, ca 23x27 cm. --- Om det finns ett svenskt kulturdjur, så är det gris. Här berättas om grisen på ett helt nytt sätt ? ett djur som har hu läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127354586
- Titel
- Svinaktigt gott : Grisen i mat, kult och kultur
- Författare
- Svenska Kocklandslaget - Ingmarie Froman
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1065 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Om det finns ett svenskt kulturdjur, så är det gris. Här berättas om grisen på ett helt nytt sätt – ett djur som har huvudrollen inte bara i vår matkultur, utan i vår kultur över huvud taget. Och här presenteras ett 80-tal av Svenska Kocklandslagets recept på nya rätter av gris. Förrätter, huvudrätter, efterrätter – marsipangrisar och polkagrisar inte att förglömma!
De flesta av oss äter griskött nästan varje dag. På julen är det skinka, på sommaren en karrébit på grillen. På fredagkvällen wokad fläskfilé. Men med vilken slentrian svänger vi inte ihop en middag på griskött! Det finns oändligt många sätt att tillaga gris på. Byt ut falukorven mot en spännande egentillverkad korv på vitlöksmarinerad fläskfilé med kryddstark citrushabanero gjord på gris!
Vi äter grisen, men vi tycker också rätt illa om den, den gamla svinpälsen och lortgrisen. Grisen skrämmer oss lite, eftersom den är lik människan. Den är pigg och nyfiken, ett flockdjur som gärna vill ha vänner omkring sig, som kan bli deprimerad, stressad och dö av hjärtinfarkt. Precis som vi.
Varvat med recepten berättar Ingmarie Froman om grissamlarnas rara grisar och den fruktansvärda grisen som utnyttjats i förföljelsen av judar, om folkilskna skogssvin i 1800-talets Norrland och välmående grisar i Skåne idag, om grisslaktens supritual från stickesupen till sängfösaren och den moderna jakten på en fulländad Pork Martini. Här skildras utvecklingen från den tid när Lök-Andersson sålde kultingar som kom i kartonger med Uppsalatåget till dagens EU-reglerade djurhållning. Och om all världens skinkor, från Tvärnöskinka till kinesisk Jinhua över italiensk Parmaskinka och amerikansk Virginia Ham.
Svenska Kocklandslaget, här representerat av Gert Klötzke, lagledare,
som driver Gripsholms Värdshus & Hotell och
är professor i gastronomi vid Umeå Universitet,
Krister Dahl, lagkapten, som driver Restaurang Herr Dahls i Göteborg, Magnus Ek, som driver Oaxen Skärgårdskrog, Ted Johansson, konditor på Operakällaren i Stockholm och Magnus Lindström, som driver Swedish Taste AB i Göteborg.
Ingmarie Froman är journalist och författare och har tidigare gett
ut flera kritikerrosade böcker, senast den hyllade Tankar om mat. Hon har bott i många år i Belgien och Frankrike – varifrån vi hört hennes kunniga radioreportage – och också skrivit böcker om de städer hon bott i, som Paris och Bryssel. Här skriver hon om grisen i kult och kultur.
9789127354586 -
Stockholm
Inbunden bok. Ordfront. 1997. 225 sidor.
Nyskick. Inbunden dekorerat kartonnage. Inget skrivet
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9173245372
- Titel
- Stockholm
- Författare
- Froman, Ingmarie - Berg, Micke
- Förlag
- Stockholm : Ordfront
- Utgivningsår
- 1997
- Språk
- Svenska
Ordfront 9173245372 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789175073699
- Titel
- Val i prövat Frankrike
- Författare
- Froman, Ingmarie - Utrikespolitiska institutet
- Utgivningsår
- 2019
- Språk
- Svenska
9789175073699 -
Islam, brudar och paljetter
Inbunden bok. Ordfront Förlag. 1 uppl. 2006. 209 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789170371790
- Titel
- Islam, brudar och paljetter
- Författare
- Froman, Ingmarie
- Förlag
- Ordfront Förlag
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 209 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 137 x 215 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 330 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- De danska Muhammedkarikatyrerna rörde upp en storm som vi inte sett maken till i Europa sedan den häftiga debatten om Salman Rushdies bok Satansverserna 1989. Och precis som under Rushdieaffären fick islam representeras av en flaggbrännande ilsken man.
Men de muslimska kvinnorna är inte längre tysta. De kliver fram med stora steg och vill skapa en plats för sig själva. I Frankrike, Storbritannien och Sverige skriver de böcker, bildar nätverk, skapar opinion och försöker påverka islam inifrån. De är energiska, starka och kreativa, men också extremt utsatta och ensamma.
Journalisten och den tidigare Pariskorrespondenten Ingmarie Froman har länge följt islams utveckling i Europa. Nu har hon rest i Frankrike, Storbritannien och Sverige och träffat kvinnor som berättar om tro och kultur.
Möt engelska Fazeela, som lyckades bryta sig ur ett arrangerat äktenskap med sin kusin och som nu med Koranen i hand försöker övertyga muslimska föräldrar om hur viktigt det är att låta döttrarna studera. Möt designern Yasmin, som öppnat en modebutik i en engelsk moské. Möt franska Halima, som motvilligt tar av sig sin hijab när hon går in i klassrummet. Möt Linda i Stockholm, som fick pappas hjälp med att skilja sig.
Ordfront Förlag 1 9789170371790 -
Islam, brudar och paljetter
Inbunden bok. Ordfront Förlag. 1 uppl. 2006. 209 sidor.
Gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Hanteringsspår på skyddsomslaget. Aningen skavd längs kanterna. Namnad på inlagans första blad. Understrykningar på några sidor. I övrigt fin inlaga. [rum 12] … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9170371792
- Titel
- Islam, brudar och paljetter
- Författare
- Froman, Ingmarie
- Förlag
- Ordfront Förlag
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 209 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 137 x 215 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 330 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- De danska Muhammedkarikatyrerna rörde upp en storm som vi inte sett maken till i Europa sedan den häftiga debatten om Salman Rushdies bok Satansverserna 1989. Och precis som under Rushdieaffären fick islam representeras av en flaggbrännande ilsken man.
Men de muslimska kvinnorna är inte längre tysta. De kliver fram med stora steg och vill skapa en plats för sig själva. I Frankrike, Storbritannien och Sverige skriver de böcker, bildar nätverk, skapar opinion och försöker påverka islam inifrån. De är energiska, starka och kreativa, men också extremt utsatta och ensamma.
Journalisten och den tidigare Pariskorrespondenten Ingmarie Froman har länge följt islams utveckling i Europa. Nu har hon rest i Frankrike, Storbritannien och Sverige och träffat kvinnor som berättar om tro och kultur.
Möt engelska Fazeela, som lyckades bryta sig ur ett arrangerat äktenskap med sin kusin och som nu med Koranen i hand försöker övertyga muslimska föräldrar om hur viktigt det är att låta döttrarna studera. Möt designern Yasmin, som öppnat en modebutik i en engelsk moské. Möt franska Halima, som motvilligt tar av sig sin hijab när hon går in i klassrummet. Möt Linda i Stockholm, som fick pappas hjälp med att skilja sig.
Ordfront Förlag 1 9170371792 -
Tankar om mat
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2000. 216 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Förlagsnytt ex. Oläst.
Avd: F- Froman
Pris: 160:- nu 60:-
Det går flera böcker i samma portoInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151835891
- Titel
- Tankar om mat
- Författare
- Ingmarie Froman
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 216 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 150 x 190 mm
- Vikt
- 426 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Upptäckten av en ny maträtt skänker mänskligheten större lycka än upptäckten av en ny stjärna" skrev en gång den franske gastronomen Brillat-Savarin. En vacker formulering, men inte helt sann. Visst kan man känna en stilla lycka när man för första gången smakar på japansk sushi, eller fransk Bressekyckling, men hur många svenskar skulle bli euforiska över en skål soppa med hundtassar?
Vår nyfikenhet och experimentlusta har sina gränser. Vi är inte så fördomsfria som vi gärna vill tro. Religiösa och kulturella tabun styr i stor utsträckning valet av vad som hamnar i middagsgrytan. Och till de förbud som vi anammat med modersmjölken ska så läggas vår högst personliga smak.
Ingmarie Froman skriver om det enda förhållande som människan förblir trogen livet ut. Hon värmer sig vid ugnen, ser på kockarnas händer, känner dofter, hon går på lokal och funderar över matmoden, hon reder ut varför vi äter gris medan andra dricker vin och hon grubblar över varför smaken och avsmaken tog köksvägen.
Prisma 1 9789151835891 -
Svinaktigt gott : Grisen i mat, kult och kult...
Inbunden bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2003. 192 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Om det finns ett svenskt kulturdjur, så är det gris. Här berättas om grisen på ett helt nytt sätt - ett djur som har huvudrollen inte bara i vår matkultur, utan i vår kultur över huvud taget. Och här presenteras ett 80-tal av Svenska Kocklandslagets recep läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 912735458x
- Titel
- Svinaktigt gott : Grisen i mat, kult och kultur
- Författare
- Svenska Kocklandslaget - Ingmarie Froman
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1065 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Om det finns ett svenskt kulturdjur, så är det gris. Här berättas om grisen på ett helt nytt sätt – ett djur som har huvudrollen inte bara i vår matkultur, utan i vår kultur över huvud taget. Och här presenteras ett 80-tal av Svenska Kocklandslagets recept på nya rätter av gris. Förrätter, huvudrätter, efterrätter – marsipangrisar och polkagrisar inte att förglömma!
De flesta av oss äter griskött nästan varje dag. På julen är det skinka, på sommaren en karrébit på grillen. På fredagkvällen wokad fläskfilé. Men med vilken slentrian svänger vi inte ihop en middag på griskött! Det finns oändligt många sätt att tillaga gris på. Byt ut falukorven mot en spännande egentillverkad korv på vitlöksmarinerad fläskfilé med kryddstark citrushabanero gjord på gris!
Vi äter grisen, men vi tycker också rätt illa om den, den gamla svinpälsen och lortgrisen. Grisen skrämmer oss lite, eftersom den är lik människan. Den är pigg och nyfiken, ett flockdjur som gärna vill ha vänner omkring sig, som kan bli deprimerad, stressad och dö av hjärtinfarkt. Precis som vi.
Varvat med recepten berättar Ingmarie Froman om grissamlarnas rara grisar och den fruktansvärda grisen som utnyttjats i förföljelsen av judar, om folkilskna skogssvin i 1800-talets Norrland och välmående grisar i Skåne idag, om grisslaktens supritual från stickesupen till sängfösaren och den moderna jakten på en fulländad Pork Martini. Här skildras utvecklingen från den tid när Lök-Andersson sålde kultingar som kom i kartonger med Uppsalatåget till dagens EU-reglerade djurhållning. Och om all världens skinkor, från Tvärnöskinka till kinesisk Jinhua över italiensk Parmaskinka och amerikansk Virginia Ham.
Svenska Kocklandslaget, här representerat av Gert Klötzke, lagledare,
som driver Gripsholms Värdshus & Hotell och
är professor i gastronomi vid Umeå Universitet,
Krister Dahl, lagkapten, som driver Restaurang Herr Dahls i Göteborg, Magnus Ek, som driver Oaxen Skärgårdskrog, Ted Johansson, konditor på Operakällaren i Stockholm och Magnus Lindström, som driver Swedish Taste AB i Göteborg.
Ingmarie Froman är journalist och författare och har tidigare gett
ut flera kritikerrosade böcker, senast den hyllade Tankar om mat. Hon har bott i många år i Belgien och Frankrike – varifrån vi hört hennes kunniga radioreportage – och också skrivit böcker om de städer hon bott i, som Paris och Bryssel. Här skriver hon om grisen i kult och kultur.
Natur & Kultur 1 912735458x -
Svinaktigt gott : Grisen i mat, kult och kult...
Inbunden bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2003. 192 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Hylla 37
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 912735458x
- Titel
- Svinaktigt gott : Grisen i mat, kult och kultur
- Författare
- Svenska Kocklandslaget - Ingmarie Froman
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1065 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Om det finns ett svenskt kulturdjur, så är det gris. Här berättas om grisen på ett helt nytt sätt – ett djur som har huvudrollen inte bara i vår matkultur, utan i vår kultur över huvud taget. Och här presenteras ett 80-tal av Svenska Kocklandslagets recept på nya rätter av gris. Förrätter, huvudrätter, efterrätter – marsipangrisar och polkagrisar inte att förglömma!
De flesta av oss äter griskött nästan varje dag. På julen är det skinka, på sommaren en karrébit på grillen. På fredagkvällen wokad fläskfilé. Men med vilken slentrian svänger vi inte ihop en middag på griskött! Det finns oändligt många sätt att tillaga gris på. Byt ut falukorven mot en spännande egentillverkad korv på vitlöksmarinerad fläskfilé med kryddstark citrushabanero gjord på gris!
Vi äter grisen, men vi tycker också rätt illa om den, den gamla svinpälsen och lortgrisen. Grisen skrämmer oss lite, eftersom den är lik människan. Den är pigg och nyfiken, ett flockdjur som gärna vill ha vänner omkring sig, som kan bli deprimerad, stressad och dö av hjärtinfarkt. Precis som vi.
Varvat med recepten berättar Ingmarie Froman om grissamlarnas rara grisar och den fruktansvärda grisen som utnyttjats i förföljelsen av judar, om folkilskna skogssvin i 1800-talets Norrland och välmående grisar i Skåne idag, om grisslaktens supritual från stickesupen till sängfösaren och den moderna jakten på en fulländad Pork Martini. Här skildras utvecklingen från den tid när Lök-Andersson sålde kultingar som kom i kartonger med Uppsalatåget till dagens EU-reglerade djurhållning. Och om all världens skinkor, från Tvärnöskinka till kinesisk Jinhua över italiensk Parmaskinka och amerikansk Virginia Ham.
Svenska Kocklandslaget, här representerat av Gert Klötzke, lagledare,
som driver Gripsholms Värdshus & Hotell och
är professor i gastronomi vid Umeå Universitet,
Krister Dahl, lagkapten, som driver Restaurang Herr Dahls i Göteborg, Magnus Ek, som driver Oaxen Skärgårdskrog, Ted Johansson, konditor på Operakällaren i Stockholm och Magnus Lindström, som driver Swedish Taste AB i Göteborg.
Ingmarie Froman är journalist och författare och har tidigare gett
ut flera kritikerrosade böcker, senast den hyllade Tankar om mat. Hon har bott i många år i Belgien och Frankrike – varifrån vi hört hennes kunniga radioreportage – och också skrivit böcker om de städer hon bott i, som Paris och Bryssel. Här skriver hon om grisen i kult och kultur.
Natur & Kultur 1 912735458x -
Svinaktigt gott : Grisen i mat, kult och kult...
Inbunden bok. Natur & Kultur. 2003. 192 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 912735458X
- Titel
- Svinaktigt gott : Grisen i mat, kult och kultur
- Författare
- Svenska Kocklandslaget - Ingmarie Froman
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1065 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Om det finns ett svenskt kulturdjur, så är det gris. Här berättas om grisen på ett helt nytt sätt – ett djur som har huvudrollen inte bara i vår matkultur, utan i vår kultur över huvud taget. Och här presenteras ett 80-tal av Svenska Kocklandslagets recept på nya rätter av gris. Förrätter, huvudrätter, efterrätter – marsipangrisar och polkagrisar inte att förglömma!
De flesta av oss äter griskött nästan varje dag. På julen är det skinka, på sommaren en karrébit på grillen. På fredagkvällen wokad fläskfilé. Men med vilken slentrian svänger vi inte ihop en middag på griskött! Det finns oändligt många sätt att tillaga gris på. Byt ut falukorven mot en spännande egentillverkad korv på vitlöksmarinerad fläskfilé med kryddstark citrushabanero gjord på gris!
Vi äter grisen, men vi tycker också rätt illa om den, den gamla svinpälsen och lortgrisen. Grisen skrämmer oss lite, eftersom den är lik människan. Den är pigg och nyfiken, ett flockdjur som gärna vill ha vänner omkring sig, som kan bli deprimerad, stressad och dö av hjärtinfarkt. Precis som vi.
Varvat med recepten berättar Ingmarie Froman om grissamlarnas rara grisar och den fruktansvärda grisen som utnyttjats i förföljelsen av judar, om folkilskna skogssvin i 1800-talets Norrland och välmående grisar i Skåne idag, om grisslaktens supritual från stickesupen till sängfösaren och den moderna jakten på en fulländad Pork Martini. Här skildras utvecklingen från den tid när Lök-Andersson sålde kultingar som kom i kartonger med Uppsalatåget till dagens EU-reglerade djurhållning. Och om all världens skinkor, från Tvärnöskinka till kinesisk Jinhua över italiensk Parmaskinka och amerikansk Virginia Ham.
Svenska Kocklandslaget, här representerat av Gert Klötzke, lagledare,
som driver Gripsholms Värdshus & Hotell och
är professor i gastronomi vid Umeå Universitet,
Krister Dahl, lagkapten, som driver Restaurang Herr Dahls i Göteborg, Magnus Ek, som driver Oaxen Skärgårdskrog, Ted Johansson, konditor på Operakällaren i Stockholm och Magnus Lindström, som driver Swedish Taste AB i Göteborg.
Ingmarie Froman är journalist och författare och har tidigare gett
ut flera kritikerrosade böcker, senast den hyllade Tankar om mat. Hon har bott i många år i Belgien och Frankrike – varifrån vi hört hennes kunniga radioreportage – och också skrivit böcker om de städer hon bott i, som Paris och Bryssel. Här skriver hon om grisen i kult och kultur.
Natur & Kultur 912735458X -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9173244589
- Titel
- Paris : världens stad
- Författare
- Froman, Ingmarie
- Förlag
- Stockholm : Ordfront
- Utgivningsår
- 1994
- Språk
- Svenska
Stockholm : Ordfront 9173244589 -
Svinaktigt gott. Grisen i mat, kult och kultu...
Inbunden bok. Natur och Kultur. 2003.
Mycket gott skick. Inb, med skyddsomsl. Kvarto. 192 sid. Illustrerad
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKNatur och Kultur -
Islam, brudar och paljetter
Inbunden bok. Ordfront Förlag. 1 uppl. 2006. 209 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. (45) H1
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9170371792
- Titel
- Islam, brudar och paljetter
- Författare
- Froman, Ingmarie
- Förlag
- Ordfront Förlag
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 209 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 137 x 215 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 330 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- De danska Muhammedkarikatyrerna rörde upp en storm som vi inte sett maken till i Europa sedan den häftiga debatten om Salman Rushdies bok Satansverserna 1989. Och precis som under Rushdieaffären fick islam representeras av en flaggbrännande ilsken man.
Men de muslimska kvinnorna är inte längre tysta. De kliver fram med stora steg och vill skapa en plats för sig själva. I Frankrike, Storbritannien och Sverige skriver de böcker, bildar nätverk, skapar opinion och försöker påverka islam inifrån. De är energiska, starka och kreativa, men också extremt utsatta och ensamma.
Journalisten och den tidigare Pariskorrespondenten Ingmarie Froman har länge följt islams utveckling i Europa. Nu har hon rest i Frankrike, Storbritannien och Sverige och träffat kvinnor som berättar om tro och kultur.
Möt engelska Fazeela, som lyckades bryta sig ur ett arrangerat äktenskap med sin kusin och som nu med Koranen i hand försöker övertyga muslimska föräldrar om hur viktigt det är att låta döttrarna studera. Möt designern Yasmin, som öppnat en modebutik i en engelsk moské. Möt franska Halima, som motvilligt tar av sig sin hijab när hon går in i klassrummet. Möt Linda i Stockholm, som fick pappas hjälp med att skilja sig.
Ordfront Förlag 1 9170371792 -
Islam, brudar och paljetter
Inbunden bok. Ordfront Förlag. 1 uppl. 2006. 209 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Rak och ren utan namn eller skador
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789170371790
- Titel
- Islam, brudar och paljetter
- Författare
- Froman, Ingmarie
- Förlag
- Ordfront Förlag
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 209 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 137 x 215 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 330 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- De danska Muhammedkarikatyrerna rörde upp en storm som vi inte sett maken till i Europa sedan den häftiga debatten om Salman Rushdies bok Satansverserna 1989. Och precis som under Rushdieaffären fick islam representeras av en flaggbrännande ilsken man.
Men de muslimska kvinnorna är inte längre tysta. De kliver fram med stora steg och vill skapa en plats för sig själva. I Frankrike, Storbritannien och Sverige skriver de böcker, bildar nätverk, skapar opinion och försöker påverka islam inifrån. De är energiska, starka och kreativa, men också extremt utsatta och ensamma.
Journalisten och den tidigare Pariskorrespondenten Ingmarie Froman har länge följt islams utveckling i Europa. Nu har hon rest i Frankrike, Storbritannien och Sverige och träffat kvinnor som berättar om tro och kultur.
Möt engelska Fazeela, som lyckades bryta sig ur ett arrangerat äktenskap med sin kusin och som nu med Koranen i hand försöker övertyga muslimska föräldrar om hur viktigt det är att låta döttrarna studera. Möt designern Yasmin, som öppnat en modebutik i en engelsk moské. Möt franska Halima, som motvilligt tar av sig sin hijab när hon går in i klassrummet. Möt Linda i Stockholm, som fick pappas hjälp med att skilja sig.
Ordfront Förlag 1 9789170371790 -
Stockholm
Inbunden bok. Stockholm : Ordfront. 1997. 226 sidor.
Mycket gott skick. Mycket liten stötskada på pärm fram och bak.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9173245372
- Titel
- Stockholm
- Författare
- Froman, Ingmarie - Berg, Micke
- Förlag
- Stockholm : Ordfront
- Utgivningsår
- 1997
- Språk
- Svenska
Stockholm : Ordfront 9173245372 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789173244589
- Titel
- Paris : världens stad
- Författare
- Froman, Ingmarie
- Förlag
- Stockholm : Ordfront
- Utgivningsår
- 1994
- Språk
- Svenska
Stockholm : Ordfront 9789173244589 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9173244589
- Titel
- Paris : världens stad
- Författare
- Froman, Ingmarie
- Förlag
- Stockholm : Ordfront
- Utgivningsår
- 1994
- Språk
- Svenska
Stockholm : Ordfront 9173244589 -
Svinaktigt gott : Grisen i mat, kult och kult...
Inbunden bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2003. 192 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 912735458X
- Titel
- Svinaktigt gott : Grisen i mat, kult och kultur
- Författare
- Svenska Kocklandslaget - Ingmarie Froman
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1065 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Om det finns ett svenskt kulturdjur, så är det gris. Här berättas om grisen på ett helt nytt sätt – ett djur som har huvudrollen inte bara i vår matkultur, utan i vår kultur över huvud taget. Och här presenteras ett 80-tal av Svenska Kocklandslagets recept på nya rätter av gris. Förrätter, huvudrätter, efterrätter – marsipangrisar och polkagrisar inte att förglömma!
De flesta av oss äter griskött nästan varje dag. På julen är det skinka, på sommaren en karrébit på grillen. På fredagkvällen wokad fläskfilé. Men med vilken slentrian svänger vi inte ihop en middag på griskött! Det finns oändligt många sätt att tillaga gris på. Byt ut falukorven mot en spännande egentillverkad korv på vitlöksmarinerad fläskfilé med kryddstark citrushabanero gjord på gris!
Vi äter grisen, men vi tycker också rätt illa om den, den gamla svinpälsen och lortgrisen. Grisen skrämmer oss lite, eftersom den är lik människan. Den är pigg och nyfiken, ett flockdjur som gärna vill ha vänner omkring sig, som kan bli deprimerad, stressad och dö av hjärtinfarkt. Precis som vi.
Varvat med recepten berättar Ingmarie Froman om grissamlarnas rara grisar och den fruktansvärda grisen som utnyttjats i förföljelsen av judar, om folkilskna skogssvin i 1800-talets Norrland och välmående grisar i Skåne idag, om grisslaktens supritual från stickesupen till sängfösaren och den moderna jakten på en fulländad Pork Martini. Här skildras utvecklingen från den tid när Lök-Andersson sålde kultingar som kom i kartonger med Uppsalatåget till dagens EU-reglerade djurhållning. Och om all världens skinkor, från Tvärnöskinka till kinesisk Jinhua över italiensk Parmaskinka och amerikansk Virginia Ham.
Svenska Kocklandslaget, här representerat av Gert Klötzke, lagledare,
som driver Gripsholms Värdshus & Hotell och
är professor i gastronomi vid Umeå Universitet,
Krister Dahl, lagkapten, som driver Restaurang Herr Dahls i Göteborg, Magnus Ek, som driver Oaxen Skärgårdskrog, Ted Johansson, konditor på Operakällaren i Stockholm och Magnus Lindström, som driver Swedish Taste AB i Göteborg.
Ingmarie Froman är journalist och författare och har tidigare gett
ut flera kritikerrosade böcker, senast den hyllade Tankar om mat. Hon har bott i många år i Belgien och Frankrike – varifrån vi hört hennes kunniga radioreportage – och också skrivit böcker om de städer hon bott i, som Paris och Bryssel. Här skriver hon om grisen i kult och kultur.
Natur & Kultur 1 912735458X -
Svinaktigt gott : Grisen i mat, kult och kult...
Inbunden bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2003. 192 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 912735458x
- Titel
- Svinaktigt gott : Grisen i mat, kult och kultur
- Författare
- Svenska Kocklandslaget - Ingmarie Froman
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1065 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Om det finns ett svenskt kulturdjur, så är det gris. Här berättas om grisen på ett helt nytt sätt – ett djur som har huvudrollen inte bara i vår matkultur, utan i vår kultur över huvud taget. Och här presenteras ett 80-tal av Svenska Kocklandslagets recept på nya rätter av gris. Förrätter, huvudrätter, efterrätter – marsipangrisar och polkagrisar inte att förglömma!
De flesta av oss äter griskött nästan varje dag. På julen är det skinka, på sommaren en karrébit på grillen. På fredagkvällen wokad fläskfilé. Men med vilken slentrian svänger vi inte ihop en middag på griskött! Det finns oändligt många sätt att tillaga gris på. Byt ut falukorven mot en spännande egentillverkad korv på vitlöksmarinerad fläskfilé med kryddstark citrushabanero gjord på gris!
Vi äter grisen, men vi tycker också rätt illa om den, den gamla svinpälsen och lortgrisen. Grisen skrämmer oss lite, eftersom den är lik människan. Den är pigg och nyfiken, ett flockdjur som gärna vill ha vänner omkring sig, som kan bli deprimerad, stressad och dö av hjärtinfarkt. Precis som vi.
Varvat med recepten berättar Ingmarie Froman om grissamlarnas rara grisar och den fruktansvärda grisen som utnyttjats i förföljelsen av judar, om folkilskna skogssvin i 1800-talets Norrland och välmående grisar i Skåne idag, om grisslaktens supritual från stickesupen till sängfösaren och den moderna jakten på en fulländad Pork Martini. Här skildras utvecklingen från den tid när Lök-Andersson sålde kultingar som kom i kartonger med Uppsalatåget till dagens EU-reglerade djurhållning. Och om all världens skinkor, från Tvärnöskinka till kinesisk Jinhua över italiensk Parmaskinka och amerikansk Virginia Ham.
Svenska Kocklandslaget, här representerat av Gert Klötzke, lagledare,
som driver Gripsholms Värdshus & Hotell och
är professor i gastronomi vid Umeå Universitet,
Krister Dahl, lagkapten, som driver Restaurang Herr Dahls i Göteborg, Magnus Ek, som driver Oaxen Skärgårdskrog, Ted Johansson, konditor på Operakällaren i Stockholm och Magnus Lindström, som driver Swedish Taste AB i Göteborg.
Ingmarie Froman är journalist och författare och har tidigare gett
ut flera kritikerrosade böcker, senast den hyllade Tankar om mat. Hon har bott i många år i Belgien och Frankrike – varifrån vi hört hennes kunniga radioreportage – och också skrivit böcker om de städer hon bott i, som Paris och Bryssel. Här skriver hon om grisen i kult och kultur.
Natur & Kultur 1 912735458x -
Som en dröm efter hundra år. Historien om Vie...
Häftad bok. De förenade FNL-grupperna (DFFG) & Ordfront. 1976. 63 sidor.
Gott skick. Klammerhäftad. Omslaget lätt nött och ,ed små kantveck. Inlagan bra.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKDe förenade FNL-grupperna (DFFG) & Ordfront
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn