-
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 64 SEK
- ISBN
- 9789100112097
- Titel
- Långkok
- Författare
- Linder, Jens
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 141 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Långkok finns tillgänglig i nyutgåva (2013)Spadet sjuder försiktigt. Undan för undan bryter värmen ner köttets motspänstighet och smakerna mognar. Efter ett par timmar i den heta vätskan faller köttbitarna nästan isär. Buljongen smakar fylligt och milt, mättad med smakämnen som köttet släppt ifrån sig. Tiden har gjort det möjligt. Långkok passar den moderna människan. Inte bara för att rätter som kalops, dillkött, boeuf bourguignon och texas chili är mustiga och rika och gör att man mår bra, utan också för att de i själva verket kräver så lite tid. Medan grytan puttrar på spisen, eller steken står i ugnen, så kan man göra något helt annat: läsa en god bok, fixa med bokföringen eller bara umgås. Då och då ringer äggklockan och då kollar man att allt går som det ska. Den här boken vill uppmuntra till mer långdragen matlagning. Ordet långkok har tolkats i vid bemärkelse, så Jens Linder har inte bara tagit med grytor, utan även soppor, stekar och lådor som tillagas i sakta mak. Många rätter är svenska och egenkomponerade, men långkok finns över hela världen och recepten kommer även långväga ifrån. Genom att låta en gryta eller en soppa koka dagen innan den ska serveras är mycket vunnet. Man slipper bli stressad och maten blir bara godare av att stå och mogna. Köttbitar i en gryta blir eftermarinerade av såsen och smakerna djupnar. Det enda som krävs är att man tänker lite i förväg.
Albert Bonniers Förlag 1 9789100112097 -
Grill: Bonniers stora bok om att grilla - Tek...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2016.
Nära nyskick. Tillskrift på första sidan. Titta gärna på mina andra annonser, samma frakt oavsett antalet böcker ni köper.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 64 SEK- ISBN
- 9789174245554
- Titel
- Grill : Bonniers stora bok om att grilla
- Författare
- Linder, Jens
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2016
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 201 x 283 mm Ryggbredd 29 mm
- Vikt
- 1240 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Är det lätt eller svårt att grilla? Smaken av grillat är fantastisk. Den dova rökigheten är kraftfull, mångtydig och njutbar. Och liksom doften nyklippt gräs, ljuden av badplask och den bländande solen hör grillat ihop med sommaren. Men grillat är kanske mer än så. Det är något urmänskligt Det är bara att se sig om i världen; i snart sagt varje kultur lagar man mat över glöd. Detaljerna varierar, men de där härliga rökbrynta, rostade och ursprungliga smaktonerna är gemensamma. Ingredienserna kan marineras, torrkryddas, rimmas. Man kan rökgrilla rejäla stekar under lock i timmar. Snabbfräsa små spett på några minuter. Pensla med basting eller glaze. Grilla med rökspån och färska örter – eller med vin eller vatten som ångar vid sidan om det glödande kolet.Bokens många recept är hämtade över hela klotet. Koreanska bordsgrillade lövtunna skivor av marmorera entrecote samsas med till sötstark och saftig barbecue-bringa från Texas. Här finns förfinad saffranskyckling från Iran, argentinsk asado, braii från Sydafrika, fransk lammstek samt kebab både från nära och fjärran östern. Dispositionen med alla bitar i varsina kapitel – såser, tillbehör, huvudrätter – ger stor valfrihet. Samtidigt ges många kombinationstips.Är det då lätt eller svårt att grilla? Det beror förstås på. Man kan göra det enkelt och gott eller komplicerat och gott. Bonniers stora grillkokbok täcker in olika kunskapsnivåer. Den vill hjälpa nybörjaren att komma igång och få den erfarna grillaren att söka sig vidare, inspirera och instruera genom att berätta både sakligt och suggestivt. Fakta och aromer ryms sida vid sida. Det är en hjälpreda att återvända till.
Bonnier Fakta 9789174245554 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 64 SEK
- ISBN
- 9789174240221
- Titel
- Svamplycka
- Författare
- Linder, Jens
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 167 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Ordet svamplycka är det första man tänker på när Pelle Holmberg, engagerad svampexpert, och Jens Linder, kunnig kock, pratar svamp. Här har två verkliga kännare på området tillsammans skrivit en bok om Sveriges bästa matsvampar och hur man får användning för dem i 60 utsökta svamprätter. Svamplycka består av ett fyrtiotal svampporträtt av allt från försommarens vårmusseron och högsommarens strävsoppar till höstens stolt fjällskivling och vinterns ostronskivling. Här får du lära dig vilken säsong just din favoritsvamp tillhör, hur du känner igen de olika matsvamparna, hur du tar hand om dem, förvarar dem och tillagar varje sort på bästa sätt. Boken är illustrerad med fantastiska bilder på svampar, mat och natur. Så ut i skogen och upplev sann svamplycka!Vårmusseron • Toppmurkla • Finluden stensopp • Snöbollschampinjon • Strävsoppar • Grynsopp och smörsopp • Nejlikbrosking • Kremlor • Karljohan • Kantarell • Finska riskor • Mandelriska • Rimskivling • Sillkremlor • Brunsopp • Blodriskor • Stolt fjällskivling • Svart trumpetsvamp • Rödgul trumpetsvamp • Trattkantarell • Rökslöjskivling • Ostronmussling • Fjällig bläcksvamp • Blomkålssvamp • Fjällig taggsvamp • Motaggsvamp • Fårticka • Brödticka • Mjölskivling • Sotvaxskivling • Citronslemskivling • Tryffel • Goliatmusseron
Bonnier Fakta 9789174240221 -
Svamplycka - Bland smörsoppar och finska risk...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2009. 167 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 64 SEK- ISBN
- 9789174240221
- Titel
- Svamplycka
- Författare
- Linder, Jens
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 167 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Ordet svamplycka är det första man tänker på när Pelle Holmberg, engagerad svampexpert, och Jens Linder, kunnig kock, pratar svamp. Här har två verkliga kännare på området tillsammans skrivit en bok om Sveriges bästa matsvampar och hur man får användning för dem i 60 utsökta svamprätter. Svamplycka består av ett fyrtiotal svampporträtt av allt från försommarens vårmusseron och högsommarens strävsoppar till höstens stolt fjällskivling och vinterns ostronskivling. Här får du lära dig vilken säsong just din favoritsvamp tillhör, hur du känner igen de olika matsvamparna, hur du tar hand om dem, förvarar dem och tillagar varje sort på bästa sätt. Boken är illustrerad med fantastiska bilder på svampar, mat och natur. Så ut i skogen och upplev sann svamplycka!Vårmusseron • Toppmurkla • Finluden stensopp • Snöbollschampinjon • Strävsoppar • Grynsopp och smörsopp • Nejlikbrosking • Kremlor • Karljohan • Kantarell • Finska riskor • Mandelriska • Rimskivling • Sillkremlor • Brunsopp • Blodriskor • Stolt fjällskivling • Svart trumpetsvamp • Rödgul trumpetsvamp • Trattkantarell • Rökslöjskivling • Ostronmussling • Fjällig bläcksvamp • Blomkålssvamp • Fjällig taggsvamp • Motaggsvamp • Fårticka • Brödticka • Mjölskivling • Sotvaxskivling • Citronslemskivling • Tryffel • Goliatmusseron
Bonnier Fakta 9789174240221 -
Made in Sweden [15 råvaror, 90 recept från La...
Inbunden bok.
Gott skick. Bonnier fakta. uppl.1. 2010. 207 s. skav på pärm, bruksslitage.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 64 SEK- ISBN
- 9789174240788
- Titel
- Made in Sweden
- Författare
- Linder, Jens
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 207 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 180 x 275 mm Ryggbredd 27 mm
- Vikt
- 944 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I en tid då de småskaliga och omsorgsfulla producenterna blir allt fler och bättre gav sig kocken och matskribenten Jens Linder och fotografen Stefan Wettainen ut på en matresa från Lappland till Skåne för att leta upp det bästa ur vårt svenska skafferi. En resa bland ekologisk, närodlad och hantverksmässig mat som resulterade i 90 recept och en massa mat- och miljöbilder. Made in Sweden är en vacker och suggestiv inventering av våra svenska kulinariska rariteter. Boken är på en gång kokbok, handbok i råvaror och guidebok, och dessutom ovärderlig i köket och under en resa i matlandet Sverige.Läs om hur 15 fantastiska svenska råvaror tillagas och hanteras. Upptäck Bohusläns ostron, Skånes charkuterivaror och Västerbottens åkerbär. Smaka på renkött från Lappland, grönkål från Halland och getost från Jämtland. Njut av böckling från Gästrikland, fläder från Södermanland och potatis från Skåne.
9789174240788 -
Semester : från försommarfest till kräftskiva
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 1 uppl. 2014. 170 sidor.
Gott skick. Läcker Sommarmat. Fler bilder
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 64 SEK- ISBN
- 9789174243833
- Titel
- Semester : från försommarfest till kräftskiva
- Författare
- Linder, Jens
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 170 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 222 x 287 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 979 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I Semester hittar du maten, lekarna och sommarens DIY-projekt. Här får du inspiration till grillpartyt, med allt det goda som kan grillas och sommarens bästa såser och röror därtill, och till kräftskivan, som att koka en ny lag till kräftorna. Men också till maten som du lätt snor ihop i det lilla sommarköket – perfekt för dig som tillbringar semestern på sjön eller campingplatsen, där köket är litet eller nästintill obefintligt. Till sommarens stora kalas får du hjälp med planering, åtgång och den goda buffématen. Recepten hjälper dig också att förvandla säsongens primörer och bär till goda inläggningar och marmelad eller saft. Till svensk sommar hör ju som bekant både sol och regn och därför finns det mat som passar för såväl soliga som regniga dagar. Boken är full av soppor, sallader, såser och röror, grillat, bakat och efterrätter, allt visat på bedårande sommarbilder! Men det är inte bara mat i boken utan också en hel del tips och trix, som hur du gör en praktisk picknickfilt så att du inte blir blöt i baken på utflykten. Så slå dig ner i bersån med ett glas nygjord hallonsaft och en kardemummabulle och njut! Stora kalas – Grillparty – Midsommarafton – Picknick på stranden – Saftkalas – Sommar på burk – Soliga dagar – Regniga dagar – Skördetid – Det lilla sommarköket – Kräftskiva
Bonnier Fakta 1 9789174243833 -
Semester: från försommarfest till kräftskiva
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 1 uppl. 2014. 170 sidor.
Nyskick. Givetvis ej namnad/ägarmärkt.
Av Jens LINDER (Det glömda köket, Långkok, Andra långkok, December från adventspyssel till nyårspartaj) och Johanna WESTMAN (Första kokboken, Johanna fixar fest!, December från adventspyssel till nyårspartaj).
I Semester läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 64 SEK- ISBN
- 9789174243833
- Titel
- Semester : från försommarfest till kräftskiva
- Författare
- Linder, Jens
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 170 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 222 x 287 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 979 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I Semester hittar du maten, lekarna och sommarens DIY-projekt. Här får du inspiration till grillpartyt, med allt det goda som kan grillas och sommarens bästa såser och röror därtill, och till kräftskivan, som att koka en ny lag till kräftorna. Men också till maten som du lätt snor ihop i det lilla sommarköket – perfekt för dig som tillbringar semestern på sjön eller campingplatsen, där köket är litet eller nästintill obefintligt. Till sommarens stora kalas får du hjälp med planering, åtgång och den goda buffématen. Recepten hjälper dig också att förvandla säsongens primörer och bär till goda inläggningar och marmelad eller saft. Till svensk sommar hör ju som bekant både sol och regn och därför finns det mat som passar för såväl soliga som regniga dagar. Boken är full av soppor, sallader, såser och röror, grillat, bakat och efterrätter, allt visat på bedårande sommarbilder! Men det är inte bara mat i boken utan också en hel del tips och trix, som hur du gör en praktisk picknickfilt så att du inte blir blöt i baken på utflykten. Så slå dig ner i bersån med ett glas nygjord hallonsaft och en kardemummabulle och njut! Stora kalas – Grillparty – Midsommarafton – Picknick på stranden – Saftkalas – Sommar på burk – Soliga dagar – Regniga dagar – Skördetid – Det lilla sommarköket – Kräftskiva
Bonnier Fakta 1 9789174243833 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 64 SEK
- ISBN
- 9789174245554
- Titel
- Grill : Bonniers stora bok om att grilla
- Författare
- Linder, Jens
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2016
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 201 x 283 mm Ryggbredd 29 mm
- Vikt
- 1240 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Är det lätt eller svårt att grilla? Smaken av grillat är fantastisk. Den dova rökigheten är kraftfull, mångtydig och njutbar. Och liksom doften nyklippt gräs, ljuden av badplask och den bländande solen hör grillat ihop med sommaren. Men grillat är kanske mer än så. Det är något urmänskligt Det är bara att se sig om i världen; i snart sagt varje kultur lagar man mat över glöd. Detaljerna varierar, men de där härliga rökbrynta, rostade och ursprungliga smaktonerna är gemensamma. Ingredienserna kan marineras, torrkryddas, rimmas. Man kan rökgrilla rejäla stekar under lock i timmar. Snabbfräsa små spett på några minuter. Pensla med basting eller glaze. Grilla med rökspån och färska örter – eller med vin eller vatten som ångar vid sidan om det glödande kolet.Bokens många recept är hämtade över hela klotet. Koreanska bordsgrillade lövtunna skivor av marmorera entrecote samsas med till sötstark och saftig barbecue-bringa från Texas. Här finns förfinad saffranskyckling från Iran, argentinsk asado, braii från Sydafrika, fransk lammstek samt kebab både från nära och fjärran östern. Dispositionen med alla bitar i varsina kapitel – såser, tillbehör, huvudrätter – ger stor valfrihet. Samtidigt ges många kombinationstips.Är det då lätt eller svårt att grilla? Det beror förstås på. Man kan göra det enkelt och gott eller komplicerat och gott. Bonniers stora grillkokbok täcker in olika kunskapsnivåer. Den vill hjälpa nybörjaren att komma igång och få den erfarna grillaren att söka sig vidare, inspirera och instruera genom att berätta både sakligt och suggestivt. Fakta och aromer ryms sida vid sida. Det är en hjälpreda att återvända till.
Bonnier Fakta 9789174245554 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 64 SEK
- ISBN
- 9789174243567
- Titel
- Långkok
- Författare
- Linder, Jens
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 141 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 201 x 231 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 640 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Nu är den här, den efterlängtade nyutgåvan av Långkok. Kanske kan man tro att långkok inte alls passar den stressade nutidsmänniskan, men det är precis tvärtom. Grytor som kalops och boeuf bourguignon kräver faktiskt en ganska liten arbetsinsats eftersom de sköter sig själva på spisen. Och medan grytan eller steken tillagas kan man göra helt andra saker. I Långkok finns grytor, sautéer och raguer, såväl lättsamma och gräddvita som chiliheta och vitlöksskarpa. Här finns värmande soppor, stekar med knaprig yta och medgörliga saftiga inre och här finns långsamma lådor. Du hittar också tillbehör i form av karljohangratäng, pressgurka eller rostad potatis. Många av rätterna är svenska och komponerade av Jens Linder, en del kommer från andra delar av världen. Förutom de många välsmakande recepten får du allmänna tips om tillagning, köttkvalitet, förberedelser, kryddning och redningar.
Bonnier Fakta 9789174243567 -
S/S Blidösund : skärgårdens sista koleldade å...
Inbunden bok. Stockholm : Blidösundsbol. ; Täby : Fören. S/S Blidösund. 2001. 167 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 64 SEK- ISBN
- 9789163115776
- Titel
- S/S Blidösund : skärgårdens sista koleldade ångbåt
- Författare
- Linder, Jens - Blidösundsbolaget - Föreningen S/S Blidösund
- Förlag
- Stockholm : Blidösundsbol. ; Täby : Fören. S/S Blidösund
- Utgivningsår
- 2001
- Språk
- Svenska
Stockholm : Blidösundsbol. ; Täby : Fören. S/S Blidösund 9789163115776 -
Frankensteins köttkvarn : och andra omvälvand...
Inbunden bok. Ordfront Förlag. 2020. 185 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Rec.ex
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 64 SEK- ISBN
- 9789177751267
- Titel
- Frankensteins köttkvarn : och andra omvälvande mathistorier
- Författare
- Linder, Jens
- Förlag
- Ordfront Förlag
- Utgivningsår
- 2020
- Omfång
- 185 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 145 x 220 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 320 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- HUR GICK DET TILL när glasspinnar började överskölja västvärlden? Och har snabbmat alltid varit stigmatiserad »fattigmansmat«? Genom historien har människors ätande gått hand i hand med tekniska innovationer och följt med tidens strömningar. På samma sätt har det vi har på tallriken ofta påverkat vår blick på samhället. Ett exempel är den ikoniska köttkvarnen, som inte bara är ursprunget till hamburgare och varmkorv, utan även används som en metafor för politik, krig och arbetsliv. Och kan det förresten verkligen vara en slump att den är samtida med Mary Shelleys hoptråcklade monster? I Frankensteins köttkvarn gör Jens Linder ett antal nedslag i vår gemensamma mathistoria. Han berättar om hur allt från eld och is till krukor, knivar och klimatförändringar har påverkat vårt ätande. Boken innehåller också ett dussin recept med historisk anknytning."Lustfylld läsning som också bereder plats för nya smaksensationer i de recept som finns i slutet i varje kapitel, en utmaning för hemmakockar. Matlagningens konst är variationsrik och bara bristen på fantasi sätter gränser."
Dala-Demokraten, Lena S. Karlsson
Ordfront Förlag 9789177751267 -
Fredagsmys, lördagsgott och söndagsmiddag
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2009. 95 sidor.
Nyskick. ÖÖÖ
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 64 SEK- ISBN
- 9789155254827
- Titel
- Fredagsmys, lördagsgott och söndagsmiddag
- Författare
- Linder, Jens
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 95 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 203 x 268 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 585 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det är kul att laga mat tillsammans, särskilt på helgen, när man har mer tid för varandra! Det blir roligare att äta om alla hjälpt till i köket tricket är goda och roliga rätter som det är enkelt att vara fler om.Att göra egen pasta är en smärre happening, och lagar man pizza ihop kan till och med de minsta fylla sitt hörn efter tycke och smak. Tapas, italienska smårätter eller libanesisk plockmat är perfekt för familjen, här finns något som alla kan gilla. Eller ställ till med ett pannkaksparty, en grillfest, överraska med lyxfrukost eller våga pröva godismatlagning!Jens Linder är en engagerad och entusiasmerande kock och matskribent som framför allt skriver för DN och Gourmet och även är en flitig kokboksförfattare. Här lagar han avslappnad helgmat i det egna köket tillsammans med familjen.
Bokförlaget Semic 9789155254827 -
Mat för hand : tumregler, handlag och gammal...
Inbunden bok. Bokförlaget Polaris. 2021.
Nyskick. Förlagsny och oläst
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 64 SEK- ISBN
- 9789189215528
- Titel
- Mat för hand : tumregler, handlag och gammal erfarenhet
- Författare
- Linder, Jens
- Förlag
- Bokförlaget Polaris
- Utgivningsår
- 2021
- Bandtyp
- Flexband
- Mått
- 165 x 240 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 608 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Mathantverk för alla tider Mat för hand är en berättande handbok som vill locka in läsaren i mathantverket, få oss att känna historien bakom förädlingssätten och se råvarorna och deras möjligheter. Det är en metodisk och spännande genomgång full med skildringar av doft, textur, smak och djup. Att bevara och förädla mat för hand har folk gjort i alla tider och många av metoderna är förvånansvärt lätta att utföra, bara man får tydliga förklaringar, vettiga instruktioner och nödvändiga fakta. Mat för hand innehåller allt detta. Från tabeller över beredningstider, saltmängder och temperaturer till beskrivningar av tumregler, gammal erfarenhet och handlag. En bok för både nybörjaren och den som redan provat på metoderna. Du lär dig att torka, röka, syra, rimma, luta, grava, pickla, konfitera, sylta, safta, infusera och fermentera. JENS LINDER är en välkänd och prisbelönt matskribent, kock och författare som i otaliga artiklar i Dagens Nyheter och Gourmet slagit ett slag för ämnen som bär, svamp, långkok och mat från exempelvis Korea, Norden, Storbritannien, Frankrike, ja snart sagt varje del av världen. Ofta har han återkommit till traditionella metoder för förädling och konservering, inte minst i den klassiska boken Det glömda köket. Han är sedan många år juryordförande i SM i mathanverk där man tävlar i klasser som syrat, pastejer, korv med mera. Han håller också föredrag och kurser i dessa ämnen.Röster om boken: Jens Linders Mat för hand är ett måste i varje kök. Bara att slå upp när du vill röka, grava, rimma, torka, pickla eller torka något! / Expressen Söndag
Bokförlaget Polaris 9789189215528 -
Bara bär : I matlagning, för konservering, so...
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2003. 192 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 64 SEK- ISBN
- 9789100576226
- Titel
- Bara bär : I matlagning, för konservering, som brännvinskrydda.
- Författare
- Linder, Jens
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 182 x 259 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 782 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- De ser så små och oskuldsfulla ut, smultronen, där de växer i ankelhöjd omgivna av stora, räfflande blad. De beskrivs ofta som milda och snälla. Ibland liknas de vid jungfrubröst. Och visst är smultronen små, söta och lättslukade, men de oförargliga omdömena är ändå lite missvisande. Dessa kyligt röda bär är nämligen rätt robusta och smultronens ringa storlek har fått somliga att anse att smaken är svag. Men det stämmer inte. Det vet var och en som har haft turen att finna stora mängder smultron.Så skriver Jens Linder i kapitlet om smultron, och visst får man lust att ge sig ut på smultronjakt bland karga stenblock och branta diken. I Bara bär blir smultron, vinbär, hjortron, lingon och alla de andra bären vi tycker vi känt sedan barnsben till sinnliga och karaktärsfulla nya bekantskaper. På nytt lär vi känna de bär som gömmer sig i skog och dikesren, odlas i trädgårdslandet eller säljs på torget. Också en del lite mindre bekanta sorter som havtorn, åkerbär och slånbär porträtteras.I nitton kapitel får vi en mängd goda råd och närmare 200 recept på hur vi bäst kombinerar olika sorter, tar tillvara en ymnig skörd och fyller skafferihyllor, matkällare och frysar. Vi bjuds på buffé på färska, solvarma jordgubbar med ett dussin tillbehör, det hälls upp enbärsmumma, steks svartvinbärskyckling och kokas saft på åkerbär, hallon och rabarber.Här finns allt från enklaste kompott till mer avancerade och nyskapade bärkreationer. Historiska recept varvas med moderna, klassiker med bortglömda anrättningar, enkla rätter med mer avancerade. Varje bär har ett eget kapitel och rikligt med recept. Ett omfattande metodkapitel med en mängd basrecept gör att man kan kombinera bär och metoder på väldigt många sätt.En bättre och mer användarvänlig struktur än sin enda riktigt stora konkurrent på marknaden (Svenska bärboken/Prisma): varje bär har ett kapitel och är därmed lätt att inspireras av när man har lyckan att stå där med en ymnig skörd.
Albert Bonniers Förlag 9789100576226 -
Mat för hand : tumregler, handlag och gammal...
Inbunden bok. Bokförlaget Polaris. 2021. 235 sidor.
Nyskick. Förlagsny och oläst. Mjukband. Flera ex i lager.
Välkände kocken och matskribenten Jens Linder lär dig att torka, röka, syra, rimma, luta, grava, pickla, konfitera, sylta, safta, infusera och fermentera. … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 64 SEK- ISBN
- 9789189215528
- Titel
- Mat för hand : tumregler, handlag och gammal erfarenhet
- Författare
- Linder, Jens
- Förlag
- Bokförlaget Polaris
- Utgivningsår
- 2021
- Bandtyp
- Flexband
- Mått
- 165 x 240 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 608 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Mathantverk för alla tider Mat för hand är en berättande handbok som vill locka in läsaren i mathantverket, få oss att känna historien bakom förädlingssätten och se råvarorna och deras möjligheter. Det är en metodisk och spännande genomgång full med skildringar av doft, textur, smak och djup. Att bevara och förädla mat för hand har folk gjort i alla tider och många av metoderna är förvånansvärt lätta att utföra, bara man får tydliga förklaringar, vettiga instruktioner och nödvändiga fakta. Mat för hand innehåller allt detta. Från tabeller över beredningstider, saltmängder och temperaturer till beskrivningar av tumregler, gammal erfarenhet och handlag. En bok för både nybörjaren och den som redan provat på metoderna. Du lär dig att torka, röka, syra, rimma, luta, grava, pickla, konfitera, sylta, safta, infusera och fermentera. JENS LINDER är en välkänd och prisbelönt matskribent, kock och författare som i otaliga artiklar i Dagens Nyheter och Gourmet slagit ett slag för ämnen som bär, svamp, långkok och mat från exempelvis Korea, Norden, Storbritannien, Frankrike, ja snart sagt varje del av världen. Ofta har han återkommit till traditionella metoder för förädling och konservering, inte minst i den klassiska boken Det glömda köket. Han är sedan många år juryordförande i SM i mathanverk där man tävlar i klasser som syrat, pastejer, korv med mera. Han håller också föredrag och kurser i dessa ämnen.Röster om boken: Jens Linders Mat för hand är ett måste i varje kök. Bara att slå upp när du vill röka, grava, rimma, torka, pickla eller torka något! / Expressen Söndag
Bokförlaget Polaris 9789189215528 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 64 SEKPolaris
-
Bara bär : I matlagning, för konservering, so...
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2003. 192 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Portot gäller oavsett antal böcker. - I Bara bär blir smultron, vinbär, hjortron, lingon och alla de andra bären vi tycker vi känt sedan barnsben till sinnliga och karaktärsfulla nya bekantskaper. På nytt lär vi känna de bär som gömmer sig i skog och dike läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 64 SEK- ISBN
- 9789100576226
- Titel
- Bara bär : I matlagning, för konservering, som brännvinskrydda.
- Författare
- Linder, Jens
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 182 x 259 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 782 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- De ser så små och oskuldsfulla ut, smultronen, där de växer i ankelhöjd omgivna av stora, räfflande blad. De beskrivs ofta som milda och snälla. Ibland liknas de vid jungfrubröst. Och visst är smultronen små, söta och lättslukade, men de oförargliga omdömena är ändå lite missvisande. Dessa kyligt röda bär är nämligen rätt robusta och smultronens ringa storlek har fått somliga att anse att smaken är svag. Men det stämmer inte. Det vet var och en som har haft turen att finna stora mängder smultron.Så skriver Jens Linder i kapitlet om smultron, och visst får man lust att ge sig ut på smultronjakt bland karga stenblock och branta diken. I Bara bär blir smultron, vinbär, hjortron, lingon och alla de andra bären vi tycker vi känt sedan barnsben till sinnliga och karaktärsfulla nya bekantskaper. På nytt lär vi känna de bär som gömmer sig i skog och dikesren, odlas i trädgårdslandet eller säljs på torget. Också en del lite mindre bekanta sorter som havtorn, åkerbär och slånbär porträtteras.I nitton kapitel får vi en mängd goda råd och närmare 200 recept på hur vi bäst kombinerar olika sorter, tar tillvara en ymnig skörd och fyller skafferihyllor, matkällare och frysar. Vi bjuds på buffé på färska, solvarma jordgubbar med ett dussin tillbehör, det hälls upp enbärsmumma, steks svartvinbärskyckling och kokas saft på åkerbär, hallon och rabarber.Här finns allt från enklaste kompott till mer avancerade och nyskapade bärkreationer. Historiska recept varvas med moderna, klassiker med bortglömda anrättningar, enkla rätter med mer avancerade. Varje bär har ett eget kapitel och rikligt med recept. Ett omfattande metodkapitel med en mängd basrecept gör att man kan kombinera bär och metoder på väldigt många sätt.En bättre och mer användarvänlig struktur än sin enda riktigt stora konkurrent på marknaden (Svenska bärboken/Prisma): varje bär har ett kapitel och är därmed lätt att inspireras av när man har lyckan att stå där med en ymnig skörd.
Albert Bonniers Förlag 9789100576226 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 64 SEK
- ISBN
- 9789174240221
- Titel
- Svamplycka
- Författare
- Linder, Jens
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 167 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Ordet svamplycka är det första man tänker på när Pelle Holmberg, engagerad svampexpert, och Jens Linder, kunnig kock, pratar svamp. Här har två verkliga kännare på området tillsammans skrivit en bok om Sveriges bästa matsvampar och hur man får användning för dem i 60 utsökta svamprätter. Svamplycka består av ett fyrtiotal svampporträtt av allt från försommarens vårmusseron och högsommarens strävsoppar till höstens stolt fjällskivling och vinterns ostronskivling. Här får du lära dig vilken säsong just din favoritsvamp tillhör, hur du känner igen de olika matsvamparna, hur du tar hand om dem, förvarar dem och tillagar varje sort på bästa sätt. Boken är illustrerad med fantastiska bilder på svampar, mat och natur. Så ut i skogen och upplev sann svamplycka!Vårmusseron • Toppmurkla • Finluden stensopp • Snöbollschampinjon • Strävsoppar • Grynsopp och smörsopp • Nejlikbrosking • Kremlor • Karljohan • Kantarell • Finska riskor • Mandelriska • Rimskivling • Sillkremlor • Brunsopp • Blodriskor • Stolt fjällskivling • Svart trumpetsvamp • Rödgul trumpetsvamp • Trattkantarell • Rökslöjskivling • Ostronmussling • Fjällig bläcksvamp • Blomkålssvamp • Fjällig taggsvamp • Motaggsvamp • Fårticka • Brödticka • Mjölskivling • Sotvaxskivling • Citronslemskivling • Tryffel • Goliatmusseron
Bonnier Fakta 9789174240221 -
Långkok
Häftad bok. Bonnier Fakta. 2014. 141 sidor.
Mycket gott skick. Rikt och läckert illustrerad. 20x23 cm.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 64 SEK- ISBN
- 9789174244694
- Titel
- Långkok
- Författare
- Linder, Jens
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2014
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 196 x 224 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 509 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
Ytterligare författare: Linder, Jens
Bonnier Fakta 9789174244694 -
Mat för hand : tumregler, handlag och gammal...
Häftad bok. Roos & Tegner. 2021. 235 sidor.
Nyskick. Övre plan.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 64 SEK- ISBN
- 9789189215528
- Titel
- Mat för hand : tumregler, handlag och gammal erfarenhet
- Författare
- Linder, Jens
- Förlag
- Bokförlaget Polaris
- Utgivningsår
- 2021
- Bandtyp
- Flexband
- Mått
- 165 x 240 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 608 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Mathantverk för alla tider Mat för hand är en berättande handbok som vill locka in läsaren i mathantverket, få oss att känna historien bakom förädlingssätten och se råvarorna och deras möjligheter. Det är en metodisk och spännande genomgång full med skildringar av doft, textur, smak och djup. Att bevara och förädla mat för hand har folk gjort i alla tider och många av metoderna är förvånansvärt lätta att utföra, bara man får tydliga förklaringar, vettiga instruktioner och nödvändiga fakta. Mat för hand innehåller allt detta. Från tabeller över beredningstider, saltmängder och temperaturer till beskrivningar av tumregler, gammal erfarenhet och handlag. En bok för både nybörjaren och den som redan provat på metoderna. Du lär dig att torka, röka, syra, rimma, luta, grava, pickla, konfitera, sylta, safta, infusera och fermentera. JENS LINDER är en välkänd och prisbelönt matskribent, kock och författare som i otaliga artiklar i Dagens Nyheter och Gourmet slagit ett slag för ämnen som bär, svamp, långkok och mat från exempelvis Korea, Norden, Storbritannien, Frankrike, ja snart sagt varje del av världen. Ofta har han återkommit till traditionella metoder för förädling och konservering, inte minst i den klassiska boken Det glömda köket. Han är sedan många år juryordförande i SM i mathanverk där man tävlar i klasser som syrat, pastejer, korv med mera. Han håller också föredrag och kurser i dessa ämnen.Röster om boken: Jens Linders Mat för hand är ett måste i varje kök. Bara att slå upp när du vill röka, grava, rimma, torka, pickla eller torka något! / Expressen Söndag
Roos & Tegner 9789189215528 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 64 SEK
- ISBN
- 9789174242409
- Titel
- LCHF till fest
- Författare
- Linder, Jens
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 126 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 267 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 699 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Nu kan du göra festmåltiden både till en fantastisk smakupplevelse och en välgärning för kroppen. I den här boken hjälper dig Jens Linder att göra härlig, rustik och lite lyxig festmat med väldigt lite kolhydrater (LCHF). Helt oemotståndligt.Välj mellan ljuvliga smaker från havet, vällagade kötträtter, överraskande och nya smakkombinationer av grönsaker samt fantastiska såser av alla dess slag. Och tro inte att ”lite kolhydrater” betyder att du missar måltidens självklara final – här finns gott om desserter som gör middagen komplett!Det här är helt enkelt en sinnlig och generös kokbok med härliga lättlagade recept för festliga middagar. Förutom de läckra recepten och de stilrena matporträtten i boken bjuder Jens på sina bästa kocktips samt ger dig färdiga menyförslag.Förrätter och tilltugg: Knapriga ostflarn med paprikakräm, Ostron med koreanska smaker, Pilgrimsmussla med het grapefruktsalladVarmrätter: Entrecote med spenatsallad a la crème, Hälleflundra Napolitana, Getost & aubergine med tomat- och sardellsås, Grillad gös med shiratakinudlar, Ostfondue LCHF, Low carb burgerEfterrätter: Klassisk chokladmousse med björnbär, Ostbricka på nordiskt vis, Isad citrussalladBoken är genomillustrerad av den prisbelönte fotografen Stefan Wettainen.”För mig är LCHF ett återvändande till forna tiders kloka kosthåll. Där kolhydraterna var utfyllnad som man fick ta mer av när sovlen inte räckte till.”Jens Linder
Bonnier Fakta 9789174242409 -
Äta ute : Laga mat utomhus året om
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2022. 191 sidor.
Nyskick. Förlagsny. Oläst. /// Det är något särskilt med att laga och äta mat ute. Det är som om smakerna blir tydligare och upplevelsen mer tacksam i en både tillåtande och utmanande miljö. Kanske finns det något äventyrligt och ursprungligt som påverkar oss? En läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 64 SEK- ISBN
- 9789113117690
- Titel
- Äta ute : laga mat utomhus året om
- Författare
- Linder, Jens
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2022
- Omfång
- 191 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 180 x 248 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 737 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det är något särskilt med att laga och äta mat ute. Det är som om smakerna blir tydligare och upplevelsen mer tacksam i en både tillåtande och utmanande miljö. Kanske finns det något äventyrligt och ursprungligt som påverkar oss? En lyckad tillagning och måltid utomhus blir hursomhelst ofta en lite större upplevelse.
Den här kokboken vill ta vårt uteätande till nästa nivå och visa hur enkelt vi - oavsett hur och var vi bor - kan fixa vårt käk under bar himmel, eller under parasoll eller presenning för all del. Till vardag och fest, mitt på dagen och sent om aftonen, och året runt.
Jens Linder går igenom olika tillagningsmetoder och ger sina allra bästa tips, och har delat upp bokens recept i vad som bäst förbereds inne och vad som lämpligen färdigställs ute. Från den enklaste snabbmaten till den festligaste fiestan.
Det här är boken man behöver för att våga ta steget bortom sommarkvällarnas grillklassiker och picknickens pastasallad. Handen att hålla i för att inspireras att laga nytt och mer utomhus - oavsett plats, utrustning eller väder.
Norstedts 1 9789113117690 -
Svamplycka. Bland smörsoppar och finska risko...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2009. 167 sidor.
Gott skick. Skrapmärken på ryggen
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 64 SEK- ISBN
- 9789174240221
- Titel
- Svamplycka
- Författare
- Linder, Jens
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 167 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Ordet svamplycka är det första man tänker på när Pelle Holmberg, engagerad svampexpert, och Jens Linder, kunnig kock, pratar svamp. Här har två verkliga kännare på området tillsammans skrivit en bok om Sveriges bästa matsvampar och hur man får användning för dem i 60 utsökta svamprätter. Svamplycka består av ett fyrtiotal svampporträtt av allt från försommarens vårmusseron och högsommarens strävsoppar till höstens stolt fjällskivling och vinterns ostronskivling. Här får du lära dig vilken säsong just din favoritsvamp tillhör, hur du känner igen de olika matsvamparna, hur du tar hand om dem, förvarar dem och tillagar varje sort på bästa sätt. Boken är illustrerad med fantastiska bilder på svampar, mat och natur. Så ut i skogen och upplev sann svamplycka!Vårmusseron • Toppmurkla • Finluden stensopp • Snöbollschampinjon • Strävsoppar • Grynsopp och smörsopp • Nejlikbrosking • Kremlor • Karljohan • Kantarell • Finska riskor • Mandelriska • Rimskivling • Sillkremlor • Brunsopp • Blodriskor • Stolt fjällskivling • Svart trumpetsvamp • Rödgul trumpetsvamp • Trattkantarell • Rökslöjskivling • Ostronmussling • Fjällig bläcksvamp • Blomkålssvamp • Fjällig taggsvamp • Motaggsvamp • Fårticka • Brödticka • Mjölskivling • Sotvaxskivling • Citronslemskivling • Tryffel • Goliatmusseron
Bonnier Fakta 9789174240221 -
MADE IN SWEDEN – Det bästa ur Sveriges rika s...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2010. 207 sidor.
Nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK, verkar oläst men har en obet. liten vit etikett på smutssidan. – Se fler bilder! –– I en tid då de småskaliga och omsorgsfulla producenterna blir allt fler och bättre gav sig kocken och matskribenten Jens Linder och fotografen Ste läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 64 SEK- ISBN
- 9789174240788
- Titel
- Made in Sweden
- Författare
- Linder, Jens
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 207 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 180 x 275 mm Ryggbredd 27 mm
- Vikt
- 944 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I en tid då de småskaliga och omsorgsfulla producenterna blir allt fler och bättre gav sig kocken och matskribenten Jens Linder och fotografen Stefan Wettainen ut på en matresa från Lappland till Skåne för att leta upp det bästa ur vårt svenska skafferi. En resa bland ekologisk, närodlad och hantverksmässig mat som resulterade i 90 recept och en massa mat- och miljöbilder. Made in Sweden är en vacker och suggestiv inventering av våra svenska kulinariska rariteter. Boken är på en gång kokbok, handbok i råvaror och guidebok, och dessutom ovärderlig i köket och under en resa i matlandet Sverige.Läs om hur 15 fantastiska svenska råvaror tillagas och hanteras. Upptäck Bohusläns ostron, Skånes charkuterivaror och Västerbottens åkerbär. Smaka på renkött från Lappland, grönkål från Halland och getost från Jämtland. Njut av böckling från Gästrikland, fläder från Södermanland och potatis från Skåne.
Bonnier Fakta 9789174240788 -
Bara bär : I matlagning, för konservering, so...
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2003. 192 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 64 SEK- ISBN
- 9789100576226
- Titel
- Bara bär : I matlagning, för konservering, som brännvinskrydda.
- Författare
- Linder, Jens
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 182 x 259 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 782 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- De ser så små och oskuldsfulla ut, smultronen, där de växer i ankelhöjd omgivna av stora, räfflande blad. De beskrivs ofta som milda och snälla. Ibland liknas de vid jungfrubröst. Och visst är smultronen små, söta och lättslukade, men de oförargliga omdömena är ändå lite missvisande. Dessa kyligt röda bär är nämligen rätt robusta och smultronens ringa storlek har fått somliga att anse att smaken är svag. Men det stämmer inte. Det vet var och en som har haft turen att finna stora mängder smultron.Så skriver Jens Linder i kapitlet om smultron, och visst får man lust att ge sig ut på smultronjakt bland karga stenblock och branta diken. I Bara bär blir smultron, vinbär, hjortron, lingon och alla de andra bären vi tycker vi känt sedan barnsben till sinnliga och karaktärsfulla nya bekantskaper. På nytt lär vi känna de bär som gömmer sig i skog och dikesren, odlas i trädgårdslandet eller säljs på torget. Också en del lite mindre bekanta sorter som havtorn, åkerbär och slånbär porträtteras.I nitton kapitel får vi en mängd goda råd och närmare 200 recept på hur vi bäst kombinerar olika sorter, tar tillvara en ymnig skörd och fyller skafferihyllor, matkällare och frysar. Vi bjuds på buffé på färska, solvarma jordgubbar med ett dussin tillbehör, det hälls upp enbärsmumma, steks svartvinbärskyckling och kokas saft på åkerbär, hallon och rabarber.Här finns allt från enklaste kompott till mer avancerade och nyskapade bärkreationer. Historiska recept varvas med moderna, klassiker med bortglömda anrättningar, enkla rätter med mer avancerade. Varje bär har ett eget kapitel och rikligt med recept. Ett omfattande metodkapitel med en mängd basrecept gör att man kan kombinera bär och metoder på väldigt många sätt.En bättre och mer användarvänlig struktur än sin enda riktigt stora konkurrent på marknaden (Svenska bärboken/Prisma): varje bär har ett kapitel och är därmed lätt att inspireras av när man har lyckan att stå där med en ymnig skörd.
Albert Bonniers Förlag 9789100576226 -
Bastu
Inbunden bok. Bokförlaget Polaris. 2019. 238 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 64 SEK- ISBN
- 9789177951032
- Titel
- Bastu
- Författare
- Linder, Jens
- Förlag
- Bokförlaget Polaris
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 238 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 198 x 267 mm Ryggbredd 28 mm
- Vikt
- 1122 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Hur bastar folk runtom i världen? Hur badas och risas det? Hur ser den urgamla historien ut med grottor, tält och stugor fyllda med värme som folk samlats kring? Vad är egentligen basturökt kött? Varför mår så många förträffligt av bastubad? Jens Linder och Stefan Wettainen har givit sig kast med uppgiften att försöka ge svar på dessa frågor. Ta del av deras tankar i boken Bastu!
Bokförlaget Polaris 9789177951032 -
Gustava Björklund och hennes kokkonst
Häftad bok. *Lilla Sällskapet. 1 uppl. 2006. 88 sidor.
Nyskick. Oläst exemplar.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 64 SEK- ISBN
- 9172037385
- Titel
- Gustava Björklund och hennes kokkonst
- Författare
- Trygve Carlsson - Margit Eliasson - Gunilla Englund - Monica Hörner - Lars-Erik Holm - Jens Linder - Örjan Klein - Ulf Wahlberg
- Förlag
- *Lilla Sällskapet
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 88 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 138 x 200 mm Ryggbredd 9 mm
- Vikt
- 186 g
- Språk
- Svenska
*Lilla Sällskapet 1 9172037385 -
Frankensteins köttkvarn : och andra omvälvand...
Inbunden bok. Ordfront Förlag. 2020. 185 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 64 SEK- ISBN
- 9789177751267
- Titel
- Frankensteins köttkvarn : och andra omvälvande mathistorier
- Författare
- Linder, Jens
- Förlag
- Ordfront Förlag
- Utgivningsår
- 2020
- Omfång
- 185 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 145 x 220 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 320 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- HUR GICK DET TILL när glasspinnar började överskölja västvärlden? Och har snabbmat alltid varit stigmatiserad »fattigmansmat«? Genom historien har människors ätande gått hand i hand med tekniska innovationer och följt med tidens strömningar. På samma sätt har det vi har på tallriken ofta påverkat vår blick på samhället. Ett exempel är den ikoniska köttkvarnen, som inte bara är ursprunget till hamburgare och varmkorv, utan även används som en metafor för politik, krig och arbetsliv. Och kan det förresten verkligen vara en slump att den är samtida med Mary Shelleys hoptråcklade monster? I Frankensteins köttkvarn gör Jens Linder ett antal nedslag i vår gemensamma mathistoria. Han berättar om hur allt från eld och is till krukor, knivar och klimatförändringar har påverkat vårt ätande. Boken innehåller också ett dussin recept med historisk anknytning."Lustfylld läsning som också bereder plats för nya smaksensationer i de recept som finns i slutet i varje kapitel, en utmaning för hemmakockar. Matlagningens konst är variationsrik och bara bristen på fantasi sätter gränser."
Dala-Demokraten, Lena S. Karlsson
Ordfront Förlag 9789177751267 -
Bastu
Inbunden bok. Bokförlaget Polaris. 2019. 238 sidor.
Nyskick. Kartonnage. Allt du behöver veta om bastu finns i denna fantastiska bok. L23
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 64 SEK- ISBN
- 9789177951032
- Titel
- Bastu
- Författare
- Linder, Jens
- Förlag
- Bokförlaget Polaris
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 238 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 198 x 267 mm Ryggbredd 28 mm
- Vikt
- 1122 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Hur bastar folk runtom i världen? Hur badas och risas det? Hur ser den urgamla historien ut med grottor, tält och stugor fyllda med värme som folk samlats kring? Vad är egentligen basturökt kött? Varför mår så många förträffligt av bastubad? Jens Linder och Stefan Wettainen har givit sig kast med uppgiften att försöka ge svar på dessa frågor. Ta del av deras tankar i boken Bastu!
Bokförlaget Polaris 9789177951032 -
Långkok
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 1 uppl. 2007. 141 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 64 SEK- ISBN
- 9789100112097
- Titel
- Långkok
- Författare
- Linder, Jens
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 141 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Långkok finns tillgänglig i nyutgåva (2013)Spadet sjuder försiktigt. Undan för undan bryter värmen ner köttets motspänstighet och smakerna mognar. Efter ett par timmar i den heta vätskan faller köttbitarna nästan isär. Buljongen smakar fylligt och milt, mättad med smakämnen som köttet släppt ifrån sig. Tiden har gjort det möjligt. Långkok passar den moderna människan. Inte bara för att rätter som kalops, dillkött, boeuf bourguignon och texas chili är mustiga och rika och gör att man mår bra, utan också för att de i själva verket kräver så lite tid. Medan grytan puttrar på spisen, eller steken står i ugnen, så kan man göra något helt annat: läsa en god bok, fixa med bokföringen eller bara umgås. Då och då ringer äggklockan och då kollar man att allt går som det ska. Den här boken vill uppmuntra till mer långdragen matlagning. Ordet långkok har tolkats i vid bemärkelse, så Jens Linder har inte bara tagit med grytor, utan även soppor, stekar och lådor som tillagas i sakta mak. Många rätter är svenska och egenkomponerade, men långkok finns över hela världen och recepten kommer även långväga ifrån. Genom att låta en gryta eller en soppa koka dagen innan den ska serveras är mycket vunnet. Man slipper bli stressad och maten blir bara godare av att stå och mogna. Köttbitar i en gryta blir eftermarinerade av såsen och smakerna djupnar. Det enda som krävs är att man tänker lite i förväg.
Albert Bonniers Förlag 1 9789100112097
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn