-
Sju årstider i Majas kök
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2011. 157 sidor.
Mycket gott skick. Bokens omslag är lätt böjt i övrigt nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153436553
- Titel
- Sju årstider i Majas kök
- Författare
- Maja Söderberg
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 157 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 250 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 594 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Med inspiration från årstidens närproducerade råvaror bjuder Maja Söderberg i sin nya bok på allt från torsdagsmiddagar och vintersallader till skördefest och rabarbermuffins. Det är mat med omtanke om såväl hälsa och plånbok som klimat och miljö.
I en tid när frukt- och grönsaksavdelningen i matbutiken ser likadan ut året om är det inte längre lätt att veta vilka råvaror som egentligen är i säsong. För att återuppliva denna kunskap och därigenom kunna göra klimatsmarta val inleds varje kapitel i Sju årstider i Majas kök med en årstidsanpassad klimatpyramid, som tar hänsyn till råvarornas miljö- och klimatpåverkan under året.
Klimatpyramiderna är pedagogiska modeller som fungerar som ett användbart redskap i planeringen av vardagens alla måltider, men utgör också ett vasst inlägg i matdebatten.
Uppbyggnaden är densamma som den klassiska matpyramiden: Basen består av mat man kan äta ofta, maten i mitten kan ätas ett par gånger i veckan och det som finns i pyramidens topp är mat för fest eller andra enstaka tillfällen.
Att dela upp året i fyra årstider blir ett alltför trubbigt instrument när det handlar om mat - i juli kan vi till exempel njuta av minst tio nya råvaror, som inte fanns i juni. För att göra klimatpyramiderna mer dagsaktuella och användbara har Maja därför delat upp året i sju årstider.
Hälsoaspekterna väger tungt i pyramiderna som har utarbetats i samarbete med nutritionist Camilla Gard. De är även granskade av mat- och klimatforskaren Johanna Björklund från SLU.
Bokens vackra receptbilder och inspirerande miljöbilder från grönsakslandet, svampskogen och bondgården är tagna av fotograf Lisa Björner. Matbilderna har stylats Anna Wendt.
Ica Bokförlag 1 9789153436553 -
Sju årstider i Majas kök
Inbunden bok.
Gott skick. Ica. uppl.1. 2011. 157 s. skav på pärm, inlaga i fint skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153436553
- Titel
- Sju årstider i Majas kök
- Författare
- Maja Söderberg
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 157 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 250 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 594 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Med inspiration från årstidens närproducerade råvaror bjuder Maja Söderberg i sin nya bok på allt från torsdagsmiddagar och vintersallader till skördefest och rabarbermuffins. Det är mat med omtanke om såväl hälsa och plånbok som klimat och miljö.
I en tid när frukt- och grönsaksavdelningen i matbutiken ser likadan ut året om är det inte längre lätt att veta vilka råvaror som egentligen är i säsong. För att återuppliva denna kunskap och därigenom kunna göra klimatsmarta val inleds varje kapitel i Sju årstider i Majas kök med en årstidsanpassad klimatpyramid, som tar hänsyn till råvarornas miljö- och klimatpåverkan under året.
Klimatpyramiderna är pedagogiska modeller som fungerar som ett användbart redskap i planeringen av vardagens alla måltider, men utgör också ett vasst inlägg i matdebatten.
Uppbyggnaden är densamma som den klassiska matpyramiden: Basen består av mat man kan äta ofta, maten i mitten kan ätas ett par gånger i veckan och det som finns i pyramidens topp är mat för fest eller andra enstaka tillfällen.
Att dela upp året i fyra årstider blir ett alltför trubbigt instrument när det handlar om mat - i juli kan vi till exempel njuta av minst tio nya råvaror, som inte fanns i juni. För att göra klimatpyramiderna mer dagsaktuella och användbara har Maja därför delat upp året i sju årstider.
Hälsoaspekterna väger tungt i pyramiderna som har utarbetats i samarbete med nutritionist Camilla Gard. De är även granskade av mat- och klimatforskaren Johanna Björklund från SLU.
Bokens vackra receptbilder och inspirerande miljöbilder från grönsakslandet, svampskogen och bondgården är tagna av fotograf Lisa Björner. Matbilderna har stylats Anna Wendt.
9789153436553 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789153436553
- Titel
- Sju årstider i Majas kök
- Författare
- Maja Söderberg
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 157 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 250 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 594 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Med inspiration från årstidens närproducerade råvaror bjuder Maja Söderberg i sin nya bok på allt från torsdagsmiddagar och vintersallader till skördefest och rabarbermuffins. Det är mat med omtanke om såväl hälsa och plånbok som klimat och miljö.
I en tid när frukt- och grönsaksavdelningen i matbutiken ser likadan ut året om är det inte längre lätt att veta vilka råvaror som egentligen är i säsong. För att återuppliva denna kunskap och därigenom kunna göra klimatsmarta val inleds varje kapitel i Sju årstider i Majas kök med en årstidsanpassad klimatpyramid, som tar hänsyn till råvarornas miljö- och klimatpåverkan under året.
Klimatpyramiderna är pedagogiska modeller som fungerar som ett användbart redskap i planeringen av vardagens alla måltider, men utgör också ett vasst inlägg i matdebatten.
Uppbyggnaden är densamma som den klassiska matpyramiden: Basen består av mat man kan äta ofta, maten i mitten kan ätas ett par gånger i veckan och det som finns i pyramidens topp är mat för fest eller andra enstaka tillfällen.
Att dela upp året i fyra årstider blir ett alltför trubbigt instrument när det handlar om mat - i juli kan vi till exempel njuta av minst tio nya råvaror, som inte fanns i juni. För att göra klimatpyramiderna mer dagsaktuella och användbara har Maja därför delat upp året i sju årstider.
Hälsoaspekterna väger tungt i pyramiderna som har utarbetats i samarbete med nutritionist Camilla Gard. De är även granskade av mat- och klimatforskaren Johanna Björklund från SLU.
Bokens vackra receptbilder och inspirerande miljöbilder från grönsakslandet, svampskogen och bondgården är tagna av fotograf Lisa Björner. Matbilderna har stylats Anna Wendt.
9789153436553 -
Sju årstider i Majas kök
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2011. 157 sidor.
Nära nyskick. Hörn på rygg Hanteringsspår i övrigt nyskick!
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153436553
- Titel
- Sju årstider i Majas kök
- Författare
- Maja Söderberg
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 157 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 250 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 594 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Med inspiration från årstidens närproducerade råvaror bjuder Maja Söderberg i sin nya bok på allt från torsdagsmiddagar och vintersallader till skördefest och rabarbermuffins. Det är mat med omtanke om såväl hälsa och plånbok som klimat och miljö.
I en tid när frukt- och grönsaksavdelningen i matbutiken ser likadan ut året om är det inte längre lätt att veta vilka råvaror som egentligen är i säsong. För att återuppliva denna kunskap och därigenom kunna göra klimatsmarta val inleds varje kapitel i Sju årstider i Majas kök med en årstidsanpassad klimatpyramid, som tar hänsyn till råvarornas miljö- och klimatpåverkan under året.
Klimatpyramiderna är pedagogiska modeller som fungerar som ett användbart redskap i planeringen av vardagens alla måltider, men utgör också ett vasst inlägg i matdebatten.
Uppbyggnaden är densamma som den klassiska matpyramiden: Basen består av mat man kan äta ofta, maten i mitten kan ätas ett par gånger i veckan och det som finns i pyramidens topp är mat för fest eller andra enstaka tillfällen.
Att dela upp året i fyra årstider blir ett alltför trubbigt instrument när det handlar om mat - i juli kan vi till exempel njuta av minst tio nya råvaror, som inte fanns i juni. För att göra klimatpyramiderna mer dagsaktuella och användbara har Maja därför delat upp året i sju årstider.
Hälsoaspekterna väger tungt i pyramiderna som har utarbetats i samarbete med nutritionist Camilla Gard. De är även granskade av mat- och klimatforskaren Johanna Björklund från SLU.
Bokens vackra receptbilder och inspirerande miljöbilder från grönsakslandet, svampskogen och bondgården är tagna av fotograf Lisa Björner. Matbilderna har stylats Anna Wendt.
Ica Bokförlag 1 9789153436553 -
Majas klimatmat
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2008. 141 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Recept sorterade efter årstid, klimatsmart!
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153431350
- Titel
- Majas klimatmat
- Författare
- Maja Söderberg
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 141 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 257 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 726 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Genom att följa årstidernas växlingar och välja maten vi äter med omsorg kan vi minska vår klimatbelastning och bidra till en hållbar utveckling.
I Majas klimatmat berättar Maja Söderberg hur vi kan agera på ett ansvarsfullt sätt. Boken är både verktyg och inspirationskälla för alla oss som vill värna miljö och klimat, men inte riktigt vet hur. Det gäller att laga efter säsong, välja lokalproducerade och ekologiska råvaror, använda fisksorter som inte hotas av utfiskning och äta viltkött och lamm istället för fläsk och nöt. Genom små, enkla förändringar i matvanorna är vi alla med och skapar en hållbar framtid.Boken är indelad i årstidskapitel. På våren frestar primörtallrik med kesoröra och spenat- och fetaostfyllda crêpes. Sommarens utbud är oändligt - vad sägs till exempel om röd och läcker dinkelsallad att ta med på picknicken? Under hösten njuter vi av viltbiffar med trattkantarellsås och paj på jordärtskocka. Vintern är rotfrukterna och kålens tid. Då står rotsakswok med sötsur sås och böngryta med chili på menyn.
Genom att utgå från säsongens råvaror blir matlagningen plötsligt så mycket mer omväxlande. Det finns alltid något att se fram emot! Boken rymmer runt 100 recept på allt från huvudrätter till små läckra sötsaker. Samtliga recept är granskade av nutritionist Camilla Gard. I intervjuform får vi dessutom möta bland annat en ekobonde och en grönsaksboxleverantör, ett matlag med lång historia och en butiksinnehavare som vågat satsa fullt ut på ekologiskt och rättvisemärkt. Ur kunskapen föds framtidshoppet.
Maja Söderberg är författare med bondeambitioner. Hon är utbildad i resursbevarande försörjning med fokus på mat samt föredragshållare och kursledare i framtidsfrågor, som hållbar utveckling och demokrati.
Ica Bokförlag 1 9789153431350 -
Sju årstider i Majas kök
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2011. 157 sidor.
Mycket gott skick. Lättare bruksspår på pärmen, inlaga i mkt fint skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153436553
- Titel
- Sju årstider i Majas kök
- Författare
- Maja Söderberg
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 157 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 250 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 594 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Med inspiration från årstidens närproducerade råvaror bjuder Maja Söderberg i sin nya bok på allt från torsdagsmiddagar och vintersallader till skördefest och rabarbermuffins. Det är mat med omtanke om såväl hälsa och plånbok som klimat och miljö.
I en tid när frukt- och grönsaksavdelningen i matbutiken ser likadan ut året om är det inte längre lätt att veta vilka råvaror som egentligen är i säsong. För att återuppliva denna kunskap och därigenom kunna göra klimatsmarta val inleds varje kapitel i Sju årstider i Majas kök med en årstidsanpassad klimatpyramid, som tar hänsyn till råvarornas miljö- och klimatpåverkan under året.
Klimatpyramiderna är pedagogiska modeller som fungerar som ett användbart redskap i planeringen av vardagens alla måltider, men utgör också ett vasst inlägg i matdebatten.
Uppbyggnaden är densamma som den klassiska matpyramiden: Basen består av mat man kan äta ofta, maten i mitten kan ätas ett par gånger i veckan och det som finns i pyramidens topp är mat för fest eller andra enstaka tillfällen.
Att dela upp året i fyra årstider blir ett alltför trubbigt instrument när det handlar om mat - i juli kan vi till exempel njuta av minst tio nya råvaror, som inte fanns i juni. För att göra klimatpyramiderna mer dagsaktuella och användbara har Maja därför delat upp året i sju årstider.
Hälsoaspekterna väger tungt i pyramiderna som har utarbetats i samarbete med nutritionist Camilla Gard. De är även granskade av mat- och klimatforskaren Johanna Björklund från SLU.
Bokens vackra receptbilder och inspirerande miljöbilder från grönsakslandet, svampskogen och bondgården är tagna av fotograf Lisa Björner. Matbilderna har stylats Anna Wendt.
Ica Bokförlag 1 9789153436553 -
Majas klimatmat
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2008. 141 sidor.
Nära nyskick. laminatband, 26*20 cm,rikt illustrerad
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153431350
- Titel
- Majas klimatmat
- Författare
- Maja Söderberg
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 141 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 257 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 726 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Genom att följa årstidernas växlingar och välja maten vi äter med omsorg kan vi minska vår klimatbelastning och bidra till en hållbar utveckling.
I Majas klimatmat berättar Maja Söderberg hur vi kan agera på ett ansvarsfullt sätt. Boken är både verktyg och inspirationskälla för alla oss som vill värna miljö och klimat, men inte riktigt vet hur. Det gäller att laga efter säsong, välja lokalproducerade och ekologiska råvaror, använda fisksorter som inte hotas av utfiskning och äta viltkött och lamm istället för fläsk och nöt. Genom små, enkla förändringar i matvanorna är vi alla med och skapar en hållbar framtid.Boken är indelad i årstidskapitel. På våren frestar primörtallrik med kesoröra och spenat- och fetaostfyllda crêpes. Sommarens utbud är oändligt - vad sägs till exempel om röd och läcker dinkelsallad att ta med på picknicken? Under hösten njuter vi av viltbiffar med trattkantarellsås och paj på jordärtskocka. Vintern är rotfrukterna och kålens tid. Då står rotsakswok med sötsur sås och böngryta med chili på menyn.
Genom att utgå från säsongens råvaror blir matlagningen plötsligt så mycket mer omväxlande. Det finns alltid något att se fram emot! Boken rymmer runt 100 recept på allt från huvudrätter till små läckra sötsaker. Samtliga recept är granskade av nutritionist Camilla Gard. I intervjuform får vi dessutom möta bland annat en ekobonde och en grönsaksboxleverantör, ett matlag med lång historia och en butiksinnehavare som vågat satsa fullt ut på ekologiskt och rättvisemärkt. Ur kunskapen föds framtidshoppet.
Maja Söderberg är författare med bondeambitioner. Hon är utbildad i resursbevarande försörjning med fokus på mat samt föredragshållare och kursledare i framtidsfrågor, som hållbar utveckling och demokrati.
Ica Bokförlag 1 9789153431350 -
Med spår av oro Antologi med texter av Mona A...
Häftad bok. Memoria nr 8 1998. 1988. 24 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKMemoria nr 8 1998 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKIca Bokförlag 9153431350
-
Sju årstider i Majas kök
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2011. 157 sidor.
Nyskick. Läckra foto illustrationer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153436553
- Titel
- Sju årstider i Majas kök
- Författare
- Maja Söderberg
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 157 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 250 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 594 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Med inspiration från årstidens närproducerade råvaror bjuder Maja Söderberg i sin nya bok på allt från torsdagsmiddagar och vintersallader till skördefest och rabarbermuffins. Det är mat med omtanke om såväl hälsa och plånbok som klimat och miljö.
I en tid när frukt- och grönsaksavdelningen i matbutiken ser likadan ut året om är det inte längre lätt att veta vilka råvaror som egentligen är i säsong. För att återuppliva denna kunskap och därigenom kunna göra klimatsmarta val inleds varje kapitel i Sju årstider i Majas kök med en årstidsanpassad klimatpyramid, som tar hänsyn till råvarornas miljö- och klimatpåverkan under året.
Klimatpyramiderna är pedagogiska modeller som fungerar som ett användbart redskap i planeringen av vardagens alla måltider, men utgör också ett vasst inlägg i matdebatten.
Uppbyggnaden är densamma som den klassiska matpyramiden: Basen består av mat man kan äta ofta, maten i mitten kan ätas ett par gånger i veckan och det som finns i pyramidens topp är mat för fest eller andra enstaka tillfällen.
Att dela upp året i fyra årstider blir ett alltför trubbigt instrument när det handlar om mat - i juli kan vi till exempel njuta av minst tio nya råvaror, som inte fanns i juni. För att göra klimatpyramiderna mer dagsaktuella och användbara har Maja därför delat upp året i sju årstider.
Hälsoaspekterna väger tungt i pyramiderna som har utarbetats i samarbete med nutritionist Camilla Gard. De är även granskade av mat- och klimatforskaren Johanna Björklund från SLU.
Bokens vackra receptbilder och inspirerande miljöbilder från grönsakslandet, svampskogen och bondgården är tagna av fotograf Lisa Björner. Matbilderna har stylats Anna Wendt.
Ica Bokförlag 1 9789153436553 -
Sju årstider i Majas kök
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2011. 157 sidor.
Nära nyskick. Skickgrad 8 (av 10) - Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153436553
- Titel
- Sju årstider i Majas kök
- Författare
- Maja Söderberg
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 157 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 250 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 594 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Med inspiration från årstidens närproducerade råvaror bjuder Maja Söderberg i sin nya bok på allt från torsdagsmiddagar och vintersallader till skördefest och rabarbermuffins. Det är mat med omtanke om såväl hälsa och plånbok som klimat och miljö.
I en tid när frukt- och grönsaksavdelningen i matbutiken ser likadan ut året om är det inte längre lätt att veta vilka råvaror som egentligen är i säsong. För att återuppliva denna kunskap och därigenom kunna göra klimatsmarta val inleds varje kapitel i Sju årstider i Majas kök med en årstidsanpassad klimatpyramid, som tar hänsyn till råvarornas miljö- och klimatpåverkan under året.
Klimatpyramiderna är pedagogiska modeller som fungerar som ett användbart redskap i planeringen av vardagens alla måltider, men utgör också ett vasst inlägg i matdebatten.
Uppbyggnaden är densamma som den klassiska matpyramiden: Basen består av mat man kan äta ofta, maten i mitten kan ätas ett par gånger i veckan och det som finns i pyramidens topp är mat för fest eller andra enstaka tillfällen.
Att dela upp året i fyra årstider blir ett alltför trubbigt instrument när det handlar om mat - i juli kan vi till exempel njuta av minst tio nya råvaror, som inte fanns i juni. För att göra klimatpyramiderna mer dagsaktuella och användbara har Maja därför delat upp året i sju årstider.
Hälsoaspekterna väger tungt i pyramiderna som har utarbetats i samarbete med nutritionist Camilla Gard. De är även granskade av mat- och klimatforskaren Johanna Björklund från SLU.
Bokens vackra receptbilder och inspirerande miljöbilder från grönsakslandet, svampskogen och bondgården är tagna av fotograf Lisa Björner. Matbilderna har stylats Anna Wendt.
Ica Bokförlag 1 9789153436553 -
Majas klimatmat
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2008. 141 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag saknas. Boken är hel och ren, endast några få hanteringsspår på bokens yta. // Citat baksida: "Bokens omkring 100 recept rymmer allt från frukostar och huvudrätter till sallader och sötsaker. Recepten bygger på några enkla grundtankar: följ årstidernas växlingar, läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153431350
- Titel
- Majas klimatmat
- Författare
- Maja Söderberg
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 141 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 257 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 726 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Genom att följa årstidernas växlingar och välja maten vi äter med omsorg kan vi minska vår klimatbelastning och bidra till en hållbar utveckling.
I Majas klimatmat berättar Maja Söderberg hur vi kan agera på ett ansvarsfullt sätt. Boken är både verktyg och inspirationskälla för alla oss som vill värna miljö och klimat, men inte riktigt vet hur. Det gäller att laga efter säsong, välja lokalproducerade och ekologiska råvaror, använda fisksorter som inte hotas av utfiskning och äta viltkött och lamm istället för fläsk och nöt. Genom små, enkla förändringar i matvanorna är vi alla med och skapar en hållbar framtid.Boken är indelad i årstidskapitel. På våren frestar primörtallrik med kesoröra och spenat- och fetaostfyllda crêpes. Sommarens utbud är oändligt - vad sägs till exempel om röd och läcker dinkelsallad att ta med på picknicken? Under hösten njuter vi av viltbiffar med trattkantarellsås och paj på jordärtskocka. Vintern är rotfrukterna och kålens tid. Då står rotsakswok med sötsur sås och böngryta med chili på menyn.
Genom att utgå från säsongens råvaror blir matlagningen plötsligt så mycket mer omväxlande. Det finns alltid något att se fram emot! Boken rymmer runt 100 recept på allt från huvudrätter till små läckra sötsaker. Samtliga recept är granskade av nutritionist Camilla Gard. I intervjuform får vi dessutom möta bland annat en ekobonde och en grönsaksboxleverantör, ett matlag med lång historia och en butiksinnehavare som vågat satsa fullt ut på ekologiskt och rättvisemärkt. Ur kunskapen föds framtidshoppet.
Maja Söderberg är författare med bondeambitioner. Hon är utbildad i resursbevarande försörjning med fokus på mat samt föredragshållare och kursledare i framtidsfrågor, som hållbar utveckling och demokrati.
Ica Bokförlag 1 9789153431350 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789153431350
- Titel
- Majas klimatmat
- Författare
- Maja Söderberg
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 141 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 257 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 726 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Genom att följa årstidernas växlingar och välja maten vi äter med omsorg kan vi minska vår klimatbelastning och bidra till en hållbar utveckling.
I Majas klimatmat berättar Maja Söderberg hur vi kan agera på ett ansvarsfullt sätt. Boken är både verktyg och inspirationskälla för alla oss som vill värna miljö och klimat, men inte riktigt vet hur. Det gäller att laga efter säsong, välja lokalproducerade och ekologiska råvaror, använda fisksorter som inte hotas av utfiskning och äta viltkött och lamm istället för fläsk och nöt. Genom små, enkla förändringar i matvanorna är vi alla med och skapar en hållbar framtid.Boken är indelad i årstidskapitel. På våren frestar primörtallrik med kesoröra och spenat- och fetaostfyllda crêpes. Sommarens utbud är oändligt - vad sägs till exempel om röd och läcker dinkelsallad att ta med på picknicken? Under hösten njuter vi av viltbiffar med trattkantarellsås och paj på jordärtskocka. Vintern är rotfrukterna och kålens tid. Då står rotsakswok med sötsur sås och böngryta med chili på menyn.
Genom att utgå från säsongens råvaror blir matlagningen plötsligt så mycket mer omväxlande. Det finns alltid något att se fram emot! Boken rymmer runt 100 recept på allt från huvudrätter till små läckra sötsaker. Samtliga recept är granskade av nutritionist Camilla Gard. I intervjuform får vi dessutom möta bland annat en ekobonde och en grönsaksboxleverantör, ett matlag med lång historia och en butiksinnehavare som vågat satsa fullt ut på ekologiskt och rättvisemärkt. Ur kunskapen föds framtidshoppet.
Maja Söderberg är författare med bondeambitioner. Hon är utbildad i resursbevarande försörjning med fokus på mat samt föredragshållare och kursledare i framtidsfrågor, som hållbar utveckling och demokrati.
Ica Bokförlag 1 9789153431350 -
Majas klimatmat
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2008. 141 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag saknas. Namnad i blyerts första sidan.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153431350
- Titel
- Majas klimatmat
- Författare
- Maja Söderberg
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 141 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 257 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 726 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Genom att följa årstidernas växlingar och välja maten vi äter med omsorg kan vi minska vår klimatbelastning och bidra till en hållbar utveckling.
I Majas klimatmat berättar Maja Söderberg hur vi kan agera på ett ansvarsfullt sätt. Boken är både verktyg och inspirationskälla för alla oss som vill värna miljö och klimat, men inte riktigt vet hur. Det gäller att laga efter säsong, välja lokalproducerade och ekologiska råvaror, använda fisksorter som inte hotas av utfiskning och äta viltkött och lamm istället för fläsk och nöt. Genom små, enkla förändringar i matvanorna är vi alla med och skapar en hållbar framtid.Boken är indelad i årstidskapitel. På våren frestar primörtallrik med kesoröra och spenat- och fetaostfyllda crêpes. Sommarens utbud är oändligt - vad sägs till exempel om röd och läcker dinkelsallad att ta med på picknicken? Under hösten njuter vi av viltbiffar med trattkantarellsås och paj på jordärtskocka. Vintern är rotfrukterna och kålens tid. Då står rotsakswok med sötsur sås och böngryta med chili på menyn.
Genom att utgå från säsongens råvaror blir matlagningen plötsligt så mycket mer omväxlande. Det finns alltid något att se fram emot! Boken rymmer runt 100 recept på allt från huvudrätter till små läckra sötsaker. Samtliga recept är granskade av nutritionist Camilla Gard. I intervjuform får vi dessutom möta bland annat en ekobonde och en grönsaksboxleverantör, ett matlag med lång historia och en butiksinnehavare som vågat satsa fullt ut på ekologiskt och rättvisemärkt. Ur kunskapen föds framtidshoppet.
Maja Söderberg är författare med bondeambitioner. Hon är utbildad i resursbevarande försörjning med fokus på mat samt föredragshållare och kursledare i framtidsfrågor, som hållbar utveckling och demokrati.
Ica Bokförlag 1 9789153431350 -
Sju årstider i Majas kök
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2011. 157 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag saknas.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153436553
- Titel
- Sju årstider i Majas kök
- Författare
- Maja Söderberg
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 157 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 250 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 594 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Med inspiration från årstidens närproducerade råvaror bjuder Maja Söderberg i sin nya bok på allt från torsdagsmiddagar och vintersallader till skördefest och rabarbermuffins. Det är mat med omtanke om såväl hälsa och plånbok som klimat och miljö.
I en tid när frukt- och grönsaksavdelningen i matbutiken ser likadan ut året om är det inte längre lätt att veta vilka råvaror som egentligen är i säsong. För att återuppliva denna kunskap och därigenom kunna göra klimatsmarta val inleds varje kapitel i Sju årstider i Majas kök med en årstidsanpassad klimatpyramid, som tar hänsyn till råvarornas miljö- och klimatpåverkan under året.
Klimatpyramiderna är pedagogiska modeller som fungerar som ett användbart redskap i planeringen av vardagens alla måltider, men utgör också ett vasst inlägg i matdebatten.
Uppbyggnaden är densamma som den klassiska matpyramiden: Basen består av mat man kan äta ofta, maten i mitten kan ätas ett par gånger i veckan och det som finns i pyramidens topp är mat för fest eller andra enstaka tillfällen.
Att dela upp året i fyra årstider blir ett alltför trubbigt instrument när det handlar om mat - i juli kan vi till exempel njuta av minst tio nya råvaror, som inte fanns i juni. För att göra klimatpyramiderna mer dagsaktuella och användbara har Maja därför delat upp året i sju årstider.
Hälsoaspekterna väger tungt i pyramiderna som har utarbetats i samarbete med nutritionist Camilla Gard. De är även granskade av mat- och klimatforskaren Johanna Björklund från SLU.
Bokens vackra receptbilder och inspirerande miljöbilder från grönsakslandet, svampskogen och bondgården är tagna av fotograf Lisa Björner. Matbilderna har stylats Anna Wendt.
Ica Bokförlag 1 9789153436553 -
Majas klimatmat. Recept och inspiration för e...
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2008. 141 sidor.
Mycket gott skick. Frampärmen blekt efter att ha stått i skyltfönster. Oläst ex.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153431350
- Titel
- Majas klimatmat
- Författare
- Maja Söderberg
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 141 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 257 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 726 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Genom att följa årstidernas växlingar och välja maten vi äter med omsorg kan vi minska vår klimatbelastning och bidra till en hållbar utveckling.
I Majas klimatmat berättar Maja Söderberg hur vi kan agera på ett ansvarsfullt sätt. Boken är både verktyg och inspirationskälla för alla oss som vill värna miljö och klimat, men inte riktigt vet hur. Det gäller att laga efter säsong, välja lokalproducerade och ekologiska råvaror, använda fisksorter som inte hotas av utfiskning och äta viltkött och lamm istället för fläsk och nöt. Genom små, enkla förändringar i matvanorna är vi alla med och skapar en hållbar framtid.Boken är indelad i årstidskapitel. På våren frestar primörtallrik med kesoröra och spenat- och fetaostfyllda crêpes. Sommarens utbud är oändligt - vad sägs till exempel om röd och läcker dinkelsallad att ta med på picknicken? Under hösten njuter vi av viltbiffar med trattkantarellsås och paj på jordärtskocka. Vintern är rotfrukterna och kålens tid. Då står rotsakswok med sötsur sås och böngryta med chili på menyn.
Genom att utgå från säsongens råvaror blir matlagningen plötsligt så mycket mer omväxlande. Det finns alltid något att se fram emot! Boken rymmer runt 100 recept på allt från huvudrätter till små läckra sötsaker. Samtliga recept är granskade av nutritionist Camilla Gard. I intervjuform får vi dessutom möta bland annat en ekobonde och en grönsaksboxleverantör, ett matlag med lång historia och en butiksinnehavare som vågat satsa fullt ut på ekologiskt och rättvisemärkt. Ur kunskapen föds framtidshoppet.
Maja Söderberg är författare med bondeambitioner. Hon är utbildad i resursbevarande försörjning med fokus på mat samt föredragshållare och kursledare i framtidsfrågor, som hållbar utveckling och demokrati.
Ica Bokförlag 1 9789153431350 -
Majas klimatmat
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2008. 141 sidor.
Mycket gott skick. Bra exemplar
Se våra andra böckerInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153431350
- Titel
- Majas klimatmat
- Författare
- Maja Söderberg
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 141 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 257 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 726 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Genom att följa årstidernas växlingar och välja maten vi äter med omsorg kan vi minska vår klimatbelastning och bidra till en hållbar utveckling.
I Majas klimatmat berättar Maja Söderberg hur vi kan agera på ett ansvarsfullt sätt. Boken är både verktyg och inspirationskälla för alla oss som vill värna miljö och klimat, men inte riktigt vet hur. Det gäller att laga efter säsong, välja lokalproducerade och ekologiska råvaror, använda fisksorter som inte hotas av utfiskning och äta viltkött och lamm istället för fläsk och nöt. Genom små, enkla förändringar i matvanorna är vi alla med och skapar en hållbar framtid.Boken är indelad i årstidskapitel. På våren frestar primörtallrik med kesoröra och spenat- och fetaostfyllda crêpes. Sommarens utbud är oändligt - vad sägs till exempel om röd och läcker dinkelsallad att ta med på picknicken? Under hösten njuter vi av viltbiffar med trattkantarellsås och paj på jordärtskocka. Vintern är rotfrukterna och kålens tid. Då står rotsakswok med sötsur sås och böngryta med chili på menyn.
Genom att utgå från säsongens råvaror blir matlagningen plötsligt så mycket mer omväxlande. Det finns alltid något att se fram emot! Boken rymmer runt 100 recept på allt från huvudrätter till små läckra sötsaker. Samtliga recept är granskade av nutritionist Camilla Gard. I intervjuform får vi dessutom möta bland annat en ekobonde och en grönsaksboxleverantör, ett matlag med lång historia och en butiksinnehavare som vågat satsa fullt ut på ekologiskt och rättvisemärkt. Ur kunskapen föds framtidshoppet.
Maja Söderberg är författare med bondeambitioner. Hon är utbildad i resursbevarande försörjning med fokus på mat samt föredragshållare och kursledare i framtidsfrågor, som hållbar utveckling och demokrati.
Ica Bokförlag 1 9789153431350 -
Majas klimatmat
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2008. 141 sidor.
Mycket gott skick. Författarsignerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153431350
- Titel
- Majas klimatmat
- Författare
- Maja Söderberg
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 141 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 257 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 726 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Genom att följa årstidernas växlingar och välja maten vi äter med omsorg kan vi minska vår klimatbelastning och bidra till en hållbar utveckling.
I Majas klimatmat berättar Maja Söderberg hur vi kan agera på ett ansvarsfullt sätt. Boken är både verktyg och inspirationskälla för alla oss som vill värna miljö och klimat, men inte riktigt vet hur. Det gäller att laga efter säsong, välja lokalproducerade och ekologiska råvaror, använda fisksorter som inte hotas av utfiskning och äta viltkött och lamm istället för fläsk och nöt. Genom små, enkla förändringar i matvanorna är vi alla med och skapar en hållbar framtid.Boken är indelad i årstidskapitel. På våren frestar primörtallrik med kesoröra och spenat- och fetaostfyllda crêpes. Sommarens utbud är oändligt - vad sägs till exempel om röd och läcker dinkelsallad att ta med på picknicken? Under hösten njuter vi av viltbiffar med trattkantarellsås och paj på jordärtskocka. Vintern är rotfrukterna och kålens tid. Då står rotsakswok med sötsur sås och böngryta med chili på menyn.
Genom att utgå från säsongens råvaror blir matlagningen plötsligt så mycket mer omväxlande. Det finns alltid något att se fram emot! Boken rymmer runt 100 recept på allt från huvudrätter till små läckra sötsaker. Samtliga recept är granskade av nutritionist Camilla Gard. I intervjuform får vi dessutom möta bland annat en ekobonde och en grönsaksboxleverantör, ett matlag med lång historia och en butiksinnehavare som vågat satsa fullt ut på ekologiskt och rättvisemärkt. Ur kunskapen föds framtidshoppet.
Maja Söderberg är författare med bondeambitioner. Hon är utbildad i resursbevarande försörjning med fokus på mat samt föredragshållare och kursledare i framtidsfrågor, som hållbar utveckling och demokrati.
Ica Bokförlag 1 9789153431350 -
Majas klimatmat
Inbunden bok. Ica bokförlag. 2008. 141 sidor.
Nära nyskick. Boken är i jättefint skick inget slitage eller skador
Övertäckt ägarsignaturInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKIca bokförlag -
Majas klimatmat
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2008. 141 sidor.
Mycket gott skick. Utrangerad biblioteksbok, inplastad med stämplar///Förlagets beskrivning: Genom att utgå från säsongens råvaror blir matlagningen plötsligt så mycket mer omväxlande. Det finns alltid något att se fram emot, och med en nypa längtan som krydda når du nya sm läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153431350
- Titel
- Majas klimatmat
- Författare
- Maja Söderberg
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 141 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 257 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 726 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Genom att följa årstidernas växlingar och välja maten vi äter med omsorg kan vi minska vår klimatbelastning och bidra till en hållbar utveckling.
I Majas klimatmat berättar Maja Söderberg hur vi kan agera på ett ansvarsfullt sätt. Boken är både verktyg och inspirationskälla för alla oss som vill värna miljö och klimat, men inte riktigt vet hur. Det gäller att laga efter säsong, välja lokalproducerade och ekologiska råvaror, använda fisksorter som inte hotas av utfiskning och äta viltkött och lamm istället för fläsk och nöt. Genom små, enkla förändringar i matvanorna är vi alla med och skapar en hållbar framtid.Boken är indelad i årstidskapitel. På våren frestar primörtallrik med kesoröra och spenat- och fetaostfyllda crêpes. Sommarens utbud är oändligt - vad sägs till exempel om röd och läcker dinkelsallad att ta med på picknicken? Under hösten njuter vi av viltbiffar med trattkantarellsås och paj på jordärtskocka. Vintern är rotfrukterna och kålens tid. Då står rotsakswok med sötsur sås och böngryta med chili på menyn.
Genom att utgå från säsongens råvaror blir matlagningen plötsligt så mycket mer omväxlande. Det finns alltid något att se fram emot! Boken rymmer runt 100 recept på allt från huvudrätter till små läckra sötsaker. Samtliga recept är granskade av nutritionist Camilla Gard. I intervjuform får vi dessutom möta bland annat en ekobonde och en grönsaksboxleverantör, ett matlag med lång historia och en butiksinnehavare som vågat satsa fullt ut på ekologiskt och rättvisemärkt. Ur kunskapen föds framtidshoppet.
Maja Söderberg är författare med bondeambitioner. Hon är utbildad i resursbevarande försörjning med fokus på mat samt föredragshållare och kursledare i framtidsfrågor, som hållbar utveckling och demokrati.
Ica Bokförlag 1 9789153431350 -
Sju årstider i Majas kök
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2011. 157 sidor.
Gott skick. Hanteringsspår på pärmen. Skavda hörn och ryggändar. Fin inlaga. [rum 2]
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153436553
- Titel
- Sju årstider i Majas kök
- Författare
- Maja Söderberg
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 157 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 250 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 594 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Med inspiration från årstidens närproducerade råvaror bjuder Maja Söderberg i sin nya bok på allt från torsdagsmiddagar och vintersallader till skördefest och rabarbermuffins. Det är mat med omtanke om såväl hälsa och plånbok som klimat och miljö.
I en tid när frukt- och grönsaksavdelningen i matbutiken ser likadan ut året om är det inte längre lätt att veta vilka råvaror som egentligen är i säsong. För att återuppliva denna kunskap och därigenom kunna göra klimatsmarta val inleds varje kapitel i Sju årstider i Majas kök med en årstidsanpassad klimatpyramid, som tar hänsyn till råvarornas miljö- och klimatpåverkan under året.
Klimatpyramiderna är pedagogiska modeller som fungerar som ett användbart redskap i planeringen av vardagens alla måltider, men utgör också ett vasst inlägg i matdebatten.
Uppbyggnaden är densamma som den klassiska matpyramiden: Basen består av mat man kan äta ofta, maten i mitten kan ätas ett par gånger i veckan och det som finns i pyramidens topp är mat för fest eller andra enstaka tillfällen.
Att dela upp året i fyra årstider blir ett alltför trubbigt instrument när det handlar om mat - i juli kan vi till exempel njuta av minst tio nya råvaror, som inte fanns i juni. För att göra klimatpyramiderna mer dagsaktuella och användbara har Maja därför delat upp året i sju årstider.
Hälsoaspekterna väger tungt i pyramiderna som har utarbetats i samarbete med nutritionist Camilla Gard. De är även granskade av mat- och klimatforskaren Johanna Björklund från SLU.
Bokens vackra receptbilder och inspirerande miljöbilder från grönsakslandet, svampskogen och bondgården är tagna av fotograf Lisa Björner. Matbilderna har stylats Anna Wendt.
Ica Bokförlag 1 9789153436553 -
Majas klimatmat
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2008. 141 sidor.
Nyskick. Www.klimatmat.se
Prislapp på framsida. Se bild.Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153431350
- Titel
- Majas klimatmat
- Författare
- Maja Söderberg
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 141 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 257 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 726 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Genom att följa årstidernas växlingar och välja maten vi äter med omsorg kan vi minska vår klimatbelastning och bidra till en hållbar utveckling.
I Majas klimatmat berättar Maja Söderberg hur vi kan agera på ett ansvarsfullt sätt. Boken är både verktyg och inspirationskälla för alla oss som vill värna miljö och klimat, men inte riktigt vet hur. Det gäller att laga efter säsong, välja lokalproducerade och ekologiska råvaror, använda fisksorter som inte hotas av utfiskning och äta viltkött och lamm istället för fläsk och nöt. Genom små, enkla förändringar i matvanorna är vi alla med och skapar en hållbar framtid.Boken är indelad i årstidskapitel. På våren frestar primörtallrik med kesoröra och spenat- och fetaostfyllda crêpes. Sommarens utbud är oändligt - vad sägs till exempel om röd och läcker dinkelsallad att ta med på picknicken? Under hösten njuter vi av viltbiffar med trattkantarellsås och paj på jordärtskocka. Vintern är rotfrukterna och kålens tid. Då står rotsakswok med sötsur sås och böngryta med chili på menyn.
Genom att utgå från säsongens råvaror blir matlagningen plötsligt så mycket mer omväxlande. Det finns alltid något att se fram emot! Boken rymmer runt 100 recept på allt från huvudrätter till små läckra sötsaker. Samtliga recept är granskade av nutritionist Camilla Gard. I intervjuform får vi dessutom möta bland annat en ekobonde och en grönsaksboxleverantör, ett matlag med lång historia och en butiksinnehavare som vågat satsa fullt ut på ekologiskt och rättvisemärkt. Ur kunskapen föds framtidshoppet.
Maja Söderberg är författare med bondeambitioner. Hon är utbildad i resursbevarande försörjning med fokus på mat samt föredragshållare och kursledare i framtidsfrågor, som hållbar utveckling och demokrati.
Ica Bokförlag 1 9789153431350 -
Majas klimatmat
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2008. 141 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153431350
- Titel
- Majas klimatmat
- Författare
- Maja Söderberg
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 141 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 257 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 726 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Genom att följa årstidernas växlingar och välja maten vi äter med omsorg kan vi minska vår klimatbelastning och bidra till en hållbar utveckling.
I Majas klimatmat berättar Maja Söderberg hur vi kan agera på ett ansvarsfullt sätt. Boken är både verktyg och inspirationskälla för alla oss som vill värna miljö och klimat, men inte riktigt vet hur. Det gäller att laga efter säsong, välja lokalproducerade och ekologiska råvaror, använda fisksorter som inte hotas av utfiskning och äta viltkött och lamm istället för fläsk och nöt. Genom små, enkla förändringar i matvanorna är vi alla med och skapar en hållbar framtid.Boken är indelad i årstidskapitel. På våren frestar primörtallrik med kesoröra och spenat- och fetaostfyllda crêpes. Sommarens utbud är oändligt - vad sägs till exempel om röd och läcker dinkelsallad att ta med på picknicken? Under hösten njuter vi av viltbiffar med trattkantarellsås och paj på jordärtskocka. Vintern är rotfrukterna och kålens tid. Då står rotsakswok med sötsur sås och böngryta med chili på menyn.
Genom att utgå från säsongens råvaror blir matlagningen plötsligt så mycket mer omväxlande. Det finns alltid något att se fram emot! Boken rymmer runt 100 recept på allt från huvudrätter till små läckra sötsaker. Samtliga recept är granskade av nutritionist Camilla Gard. I intervjuform får vi dessutom möta bland annat en ekobonde och en grönsaksboxleverantör, ett matlag med lång historia och en butiksinnehavare som vågat satsa fullt ut på ekologiskt och rättvisemärkt. Ur kunskapen föds framtidshoppet.
Maja Söderberg är författare med bondeambitioner. Hon är utbildad i resursbevarande försörjning med fokus på mat samt föredragshållare och kursledare i framtidsfrågor, som hållbar utveckling och demokrati.
Ica Bokförlag 1 9789153431350 -
Sju årstider i Majas kök
Inbunden bok.
Mycket gott skick. ICA bokförlag. 2011. 157 s. Förlagsband. 20 x 24,5cm. Inlagan i nyskick. Rikt illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153436553
- Titel
- Sju årstider i Majas kök
- Författare
- Maja Söderberg
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 157 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 250 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 594 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Med inspiration från årstidens närproducerade råvaror bjuder Maja Söderberg i sin nya bok på allt från torsdagsmiddagar och vintersallader till skördefest och rabarbermuffins. Det är mat med omtanke om såväl hälsa och plånbok som klimat och miljö.
I en tid när frukt- och grönsaksavdelningen i matbutiken ser likadan ut året om är det inte längre lätt att veta vilka råvaror som egentligen är i säsong. För att återuppliva denna kunskap och därigenom kunna göra klimatsmarta val inleds varje kapitel i Sju årstider i Majas kök med en årstidsanpassad klimatpyramid, som tar hänsyn till råvarornas miljö- och klimatpåverkan under året.
Klimatpyramiderna är pedagogiska modeller som fungerar som ett användbart redskap i planeringen av vardagens alla måltider, men utgör också ett vasst inlägg i matdebatten.
Uppbyggnaden är densamma som den klassiska matpyramiden: Basen består av mat man kan äta ofta, maten i mitten kan ätas ett par gånger i veckan och det som finns i pyramidens topp är mat för fest eller andra enstaka tillfällen.
Att dela upp året i fyra årstider blir ett alltför trubbigt instrument när det handlar om mat - i juli kan vi till exempel njuta av minst tio nya råvaror, som inte fanns i juni. För att göra klimatpyramiderna mer dagsaktuella och användbara har Maja därför delat upp året i sju årstider.
Hälsoaspekterna väger tungt i pyramiderna som har utarbetats i samarbete med nutritionist Camilla Gard. De är även granskade av mat- och klimatforskaren Johanna Björklund från SLU.
Bokens vackra receptbilder och inspirerande miljöbilder från grönsakslandet, svampskogen och bondgården är tagna av fotograf Lisa Björner. Matbilderna har stylats Anna Wendt.
9789153436553 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789153436553
- Titel
- Sju årstider i Majas kök
- Författare
- Maja Söderberg
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 157 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 250 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 594 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Med inspiration från årstidens närproducerade råvaror bjuder Maja Söderberg i sin nya bok på allt från torsdagsmiddagar och vintersallader till skördefest och rabarbermuffins. Det är mat med omtanke om såväl hälsa och plånbok som klimat och miljö.
I en tid när frukt- och grönsaksavdelningen i matbutiken ser likadan ut året om är det inte längre lätt att veta vilka råvaror som egentligen är i säsong. För att återuppliva denna kunskap och därigenom kunna göra klimatsmarta val inleds varje kapitel i Sju årstider i Majas kök med en årstidsanpassad klimatpyramid, som tar hänsyn till råvarornas miljö- och klimatpåverkan under året.
Klimatpyramiderna är pedagogiska modeller som fungerar som ett användbart redskap i planeringen av vardagens alla måltider, men utgör också ett vasst inlägg i matdebatten.
Uppbyggnaden är densamma som den klassiska matpyramiden: Basen består av mat man kan äta ofta, maten i mitten kan ätas ett par gånger i veckan och det som finns i pyramidens topp är mat för fest eller andra enstaka tillfällen.
Att dela upp året i fyra årstider blir ett alltför trubbigt instrument när det handlar om mat - i juli kan vi till exempel njuta av minst tio nya råvaror, som inte fanns i juni. För att göra klimatpyramiderna mer dagsaktuella och användbara har Maja därför delat upp året i sju årstider.
Hälsoaspekterna väger tungt i pyramiderna som har utarbetats i samarbete med nutritionist Camilla Gard. De är även granskade av mat- och klimatforskaren Johanna Björklund från SLU.
Bokens vackra receptbilder och inspirerande miljöbilder från grönsakslandet, svampskogen och bondgården är tagna av fotograf Lisa Björner. Matbilderna har stylats Anna Wendt.
Ica Bokförlag 1 9789153436553 -
Sju årstider i Majas kök
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2011. 157 sidor.
Nära nyskick. Med inspiration från årstidens närproducerade råvaror bjuder Maja Söderberg i sin nya bok på allt från torsdagsmiddagar och vintersallader till skördefest och rabarbermuffins. Det är mat med omtanke om såväl hälsa och plånbok som klimat och miljö.
I en läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153436553
- Titel
- Sju årstider i Majas kök
- Författare
- Maja Söderberg
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 157 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 250 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 594 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Med inspiration från årstidens närproducerade råvaror bjuder Maja Söderberg i sin nya bok på allt från torsdagsmiddagar och vintersallader till skördefest och rabarbermuffins. Det är mat med omtanke om såväl hälsa och plånbok som klimat och miljö.
I en tid när frukt- och grönsaksavdelningen i matbutiken ser likadan ut året om är det inte längre lätt att veta vilka råvaror som egentligen är i säsong. För att återuppliva denna kunskap och därigenom kunna göra klimatsmarta val inleds varje kapitel i Sju årstider i Majas kök med en årstidsanpassad klimatpyramid, som tar hänsyn till råvarornas miljö- och klimatpåverkan under året.
Klimatpyramiderna är pedagogiska modeller som fungerar som ett användbart redskap i planeringen av vardagens alla måltider, men utgör också ett vasst inlägg i matdebatten.
Uppbyggnaden är densamma som den klassiska matpyramiden: Basen består av mat man kan äta ofta, maten i mitten kan ätas ett par gånger i veckan och det som finns i pyramidens topp är mat för fest eller andra enstaka tillfällen.
Att dela upp året i fyra årstider blir ett alltför trubbigt instrument när det handlar om mat - i juli kan vi till exempel njuta av minst tio nya råvaror, som inte fanns i juni. För att göra klimatpyramiderna mer dagsaktuella och användbara har Maja därför delat upp året i sju årstider.
Hälsoaspekterna väger tungt i pyramiderna som har utarbetats i samarbete med nutritionist Camilla Gard. De är även granskade av mat- och klimatforskaren Johanna Björklund från SLU.
Bokens vackra receptbilder och inspirerande miljöbilder från grönsakslandet, svampskogen och bondgården är tagna av fotograf Lisa Björner. Matbilderna har stylats Anna Wendt.
Ica Bokförlag 1 9789153436553 -
Sju årstider i Majas kök
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2011. 157 sidor.
Nyskick. Presentskick.
Med inspiration från årstidens närproducerade råvaror bjuder Maja Söderberg i sin nya bok på allt från torsdagsmiddagar och vintersallader till skördefest och rabarbermuffins. Det är mat med omtanke om såväl hälsa och plånbok som klimat oc läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153436553
- Titel
- Sju årstider i Majas kök
- Författare
- Maja Söderberg
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 157 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 250 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 594 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Med inspiration från årstidens närproducerade råvaror bjuder Maja Söderberg i sin nya bok på allt från torsdagsmiddagar och vintersallader till skördefest och rabarbermuffins. Det är mat med omtanke om såväl hälsa och plånbok som klimat och miljö.
I en tid när frukt- och grönsaksavdelningen i matbutiken ser likadan ut året om är det inte längre lätt att veta vilka råvaror som egentligen är i säsong. För att återuppliva denna kunskap och därigenom kunna göra klimatsmarta val inleds varje kapitel i Sju årstider i Majas kök med en årstidsanpassad klimatpyramid, som tar hänsyn till råvarornas miljö- och klimatpåverkan under året.
Klimatpyramiderna är pedagogiska modeller som fungerar som ett användbart redskap i planeringen av vardagens alla måltider, men utgör också ett vasst inlägg i matdebatten.
Uppbyggnaden är densamma som den klassiska matpyramiden: Basen består av mat man kan äta ofta, maten i mitten kan ätas ett par gånger i veckan och det som finns i pyramidens topp är mat för fest eller andra enstaka tillfällen.
Att dela upp året i fyra årstider blir ett alltför trubbigt instrument när det handlar om mat - i juli kan vi till exempel njuta av minst tio nya råvaror, som inte fanns i juni. För att göra klimatpyramiderna mer dagsaktuella och användbara har Maja därför delat upp året i sju årstider.
Hälsoaspekterna väger tungt i pyramiderna som har utarbetats i samarbete med nutritionist Camilla Gard. De är även granskade av mat- och klimatforskaren Johanna Björklund från SLU.
Bokens vackra receptbilder och inspirerande miljöbilder från grönsakslandet, svampskogen och bondgården är tagna av fotograf Lisa Björner. Matbilderna har stylats Anna Wendt.
Ica Bokförlag 1 9789153436553 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789153431350
- Titel
- Majas klimatmat
- Författare
- Maja Söderberg
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 141 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 257 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 726 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Genom att följa årstidernas växlingar och välja maten vi äter med omsorg kan vi minska vår klimatbelastning och bidra till en hållbar utveckling.
I Majas klimatmat berättar Maja Söderberg hur vi kan agera på ett ansvarsfullt sätt. Boken är både verktyg och inspirationskälla för alla oss som vill värna miljö och klimat, men inte riktigt vet hur. Det gäller att laga efter säsong, välja lokalproducerade och ekologiska råvaror, använda fisksorter som inte hotas av utfiskning och äta viltkött och lamm istället för fläsk och nöt. Genom små, enkla förändringar i matvanorna är vi alla med och skapar en hållbar framtid.Boken är indelad i årstidskapitel. På våren frestar primörtallrik med kesoröra och spenat- och fetaostfyllda crêpes. Sommarens utbud är oändligt - vad sägs till exempel om röd och läcker dinkelsallad att ta med på picknicken? Under hösten njuter vi av viltbiffar med trattkantarellsås och paj på jordärtskocka. Vintern är rotfrukterna och kålens tid. Då står rotsakswok med sötsur sås och böngryta med chili på menyn.
Genom att utgå från säsongens råvaror blir matlagningen plötsligt så mycket mer omväxlande. Det finns alltid något att se fram emot! Boken rymmer runt 100 recept på allt från huvudrätter till små läckra sötsaker. Samtliga recept är granskade av nutritionist Camilla Gard. I intervjuform får vi dessutom möta bland annat en ekobonde och en grönsaksboxleverantör, ett matlag med lång historia och en butiksinnehavare som vågat satsa fullt ut på ekologiskt och rättvisemärkt. Ur kunskapen föds framtidshoppet.
Maja Söderberg är författare med bondeambitioner. Hon är utbildad i resursbevarande försörjning med fokus på mat samt föredragshållare och kursledare i framtidsfrågor, som hållbar utveckling och demokrati.
Ica Bokförlag 1 9789153431350 -
Sju årstider i Majas kök
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2011. 157 sidor.
Nyskick. Presentskick.
Med inspiration från årstidens närproducerade råvaror bjuder Maja Söderberg i sin nya bok på allt från torsdagsmiddagar och vintersallader till skördefest och rabarbermuffins. Det är mat med omtanke om såväl hälsa och plånbok som klimat oc läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153436553
- Titel
- Sju årstider i Majas kök
- Författare
- Maja Söderberg
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 157 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 250 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 594 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Med inspiration från årstidens närproducerade råvaror bjuder Maja Söderberg i sin nya bok på allt från torsdagsmiddagar och vintersallader till skördefest och rabarbermuffins. Det är mat med omtanke om såväl hälsa och plånbok som klimat och miljö.
I en tid när frukt- och grönsaksavdelningen i matbutiken ser likadan ut året om är det inte längre lätt att veta vilka råvaror som egentligen är i säsong. För att återuppliva denna kunskap och därigenom kunna göra klimatsmarta val inleds varje kapitel i Sju årstider i Majas kök med en årstidsanpassad klimatpyramid, som tar hänsyn till råvarornas miljö- och klimatpåverkan under året.
Klimatpyramiderna är pedagogiska modeller som fungerar som ett användbart redskap i planeringen av vardagens alla måltider, men utgör också ett vasst inlägg i matdebatten.
Uppbyggnaden är densamma som den klassiska matpyramiden: Basen består av mat man kan äta ofta, maten i mitten kan ätas ett par gånger i veckan och det som finns i pyramidens topp är mat för fest eller andra enstaka tillfällen.
Att dela upp året i fyra årstider blir ett alltför trubbigt instrument när det handlar om mat - i juli kan vi till exempel njuta av minst tio nya råvaror, som inte fanns i juni. För att göra klimatpyramiderna mer dagsaktuella och användbara har Maja därför delat upp året i sju årstider.
Hälsoaspekterna väger tungt i pyramiderna som har utarbetats i samarbete med nutritionist Camilla Gard. De är även granskade av mat- och klimatforskaren Johanna Björklund från SLU.
Bokens vackra receptbilder och inspirerande miljöbilder från grönsakslandet, svampskogen och bondgården är tagna av fotograf Lisa Björner. Matbilderna har stylats Anna Wendt.
Ica Bokförlag 1 9789153436553 -
Sju årstider i Majas kök
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2011. 157 sidor.
Mycket gott skick. Förlagets dekorerade kartonnage, 200 x 250 mm. --- Med inspiration från årstidens närproducerade råvaror bjuder Maja Söderberg i sin nya bok på allt från torsdagsmiddagar och vintersallader till skördefest och rabarbermuffins. Det är mat med omtanke o läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153436553
- Titel
- Sju årstider i Majas kök
- Författare
- Maja Söderberg
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 157 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 250 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 594 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Med inspiration från årstidens närproducerade råvaror bjuder Maja Söderberg i sin nya bok på allt från torsdagsmiddagar och vintersallader till skördefest och rabarbermuffins. Det är mat med omtanke om såväl hälsa och plånbok som klimat och miljö.
I en tid när frukt- och grönsaksavdelningen i matbutiken ser likadan ut året om är det inte längre lätt att veta vilka råvaror som egentligen är i säsong. För att återuppliva denna kunskap och därigenom kunna göra klimatsmarta val inleds varje kapitel i Sju årstider i Majas kök med en årstidsanpassad klimatpyramid, som tar hänsyn till råvarornas miljö- och klimatpåverkan under året.
Klimatpyramiderna är pedagogiska modeller som fungerar som ett användbart redskap i planeringen av vardagens alla måltider, men utgör också ett vasst inlägg i matdebatten.
Uppbyggnaden är densamma som den klassiska matpyramiden: Basen består av mat man kan äta ofta, maten i mitten kan ätas ett par gånger i veckan och det som finns i pyramidens topp är mat för fest eller andra enstaka tillfällen.
Att dela upp året i fyra årstider blir ett alltför trubbigt instrument när det handlar om mat - i juli kan vi till exempel njuta av minst tio nya råvaror, som inte fanns i juni. För att göra klimatpyramiderna mer dagsaktuella och användbara har Maja därför delat upp året i sju årstider.
Hälsoaspekterna väger tungt i pyramiderna som har utarbetats i samarbete med nutritionist Camilla Gard. De är även granskade av mat- och klimatforskaren Johanna Björklund från SLU.
Bokens vackra receptbilder och inspirerande miljöbilder från grönsakslandet, svampskogen och bondgården är tagna av fotograf Lisa Björner. Matbilderna har stylats Anna Wendt.
Ica Bokförlag 1 9789153436553
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn