-
Vin - Gastronomi
Inbunden bok. Millhouse Förlag. 1 uppl. 2001. 256 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag saknas.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789189614000
- Titel
- Vin - Gastronomi
- Författare
- Michel Jamais
- Förlag
- Millhouse Förlag
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 256 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 177 x 252 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 708 g
- Språk
- Svenska
Millhouse Förlag 1 9789189614000 -
Vinet & maten : grunderna, idéerna, det perfe...
Inbunden bok. Tukan Förlag. 1 uppl. 2015. 249 sidor.
Nära nyskick. Klotbunden rygg.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789176172759
- Titel
- Vinet & maten : grunderna, idéerna, det perfekta mötet
- Författare
- Michel Jamais
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 249 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 225 x 284 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 1296 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Utsedd av juryn för Årets Svenska Måltidslitteratur till årets bästa bok inom kategorin Mat & dryck i kombination!
"En riktig grundlektion i mötets harmonier [...] från vår meste utbildare på området. Ett referensverk att ständigt återkomma till."
- ur juryns motivering
Att kombinera mat och vin i en lyckad enhet är inte svårt bara man följer några enkla regler, menar Michel Jamais.
Att få vinet att sjunga till maten är målet för många vinälskare. Men hur ska du välja vin när du inte vet exakt hur maten kommer att kännas på tungan? Hur smakar vinet du har köpt? Och vad är det egentligen som händer när vinet möter maträtten och dess ingredienser?
Vinet & maten ger svar på din a frågor. Smakexperten, matvirtuosen och vinspecialisten Michel Jamais går pedagogiskt igenom grunderna i ämnet, ur människans sinnens fungerar och hur du ska göra för att skapa harmoniska kombinationer. Han ger mängder av förslag på mat och vin som passar bra ihop och lär dessutom ut enkla metoder som du kan använda för att skapa fantastiska måltider. Istället för att fokusera på specifika recept med matchande vintyper avslöjar författaren hela hemligheten bakom en lyckad middag.
egentligen?
Vinet & maten: Grunderna, idéerna, det perfekta mötet är din nyckel till makalösa vin- och matupplevelser.
Tukan Förlag 1 9789176172759 -
Michels öl & mat : en resa mot njutning
Inbunden bok. Grenadine. 2006. 94 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185329458
- Titel
- Michels öl & mat : en resa mot njutning
- Författare
- Michel Jamais
- Förlag
- Grenadine
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 94 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 210 x 260 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 562 g
- Språk
- Svenska
Grenadine 9789185329458 -
Lilla Spritboken
Inbunden bok. Millhouse Förlag. 1 uppl. 2004. 96 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag saknas.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9189614178
- Titel
- Lilla Spritboken
- Författare
- Michel Jamais
- Förlag
- Millhouse Förlag
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 96 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 252 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 410 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Nästan allt om världens alla destillerade drycker i korthet.
All världens spritsorter i korthet från Armagnac till Tequila. Tillverkning, smak, ursprung och legender. Med massor av spännande och underhållande fakta. En trevlig läsebok för alla spritintresserade och ett kortfattat uppslagsverk för den vetgirige.
Läs bl a om Armagnac, Cognac, Brandy, Pisco, Grappa, Marc, Calvados, Alcool blanc, Maltwhisky, Irländsk whiskey, Amerikansk whiskey, Brännvin, Vodka, Genever, London Dry Gin, Rom, Arrak, Likör, Punsch, Bitters, Tequila.
Millhouse Förlag 1 9189614178 -
Michels vin & mat
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Stenmark & Co 2005, 119s
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
Vinet & maten : grunderna, idéerna, det perfe...
Inbunden bok. Tukan Förlag. 2021. 271 sidor.
Nära nyskick. Mkt lätt hanteringspår på pärm.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789179857318
- Titel
- Vinet & maten : grunderna, idéerna, det perfekta mötet
- Författare
- Jamais, Michel
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2021
- Omfång
- 271 sidor
- Bandtyp
- Halvklotband
- Mått
- 225 x 285 mm Ryggbredd 29 mm
- Vikt
- 1328 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Att få vinet att sjunga till maten är målet för många vinälskare.
Men hur ska du välja vin när du inte vet exakt hur maten kommer att kännas på tungan? Hur smakar vinet du har köpt? Och vad är det egentligen som händer när vinet möter maträtten och dess ingredienser?
Vinet & maten ger svar på dina frågor. Smakexperten, matvirtuosen och vinspecialisten Michel Jamais går pedagogiskt igenom grunderna i ämnet, hur människans sinnen fungerar och hur du ska göra för att skapa harmoniska kombinationer. Han ger mängder av förslag på mat och vin som passar bra ihop och lär dessutom ut enkla metoder som du kan använda för att skapa fantastiska måltider. Istället för att fokusera på specifika recept med matchande vintyper avslöjar författaren hela hemligheten bakom en lyckad middag.
Vinet & maten är din nyckel till makalösa vin- och matupplevelser!
Nu i utökad och uppdaterad utgåva.
Tukan Förlag 9789179857318 -
101 saker du måste veta om vin
Inbunden bok. Tukan förlag. 1 uppl. 2018. 255 sidor.
Mycket gott skick. Inlaga i fint skick, pärmen har bruksslitage, främst hörnen som är lite skavda
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789177833895
- Titel
- 101 saker du måste veta om vin
- Författare
- Jamais, Michel
- Förlag
- Tukan förlag
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 255 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 251 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 810 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Är du en av alla hundratusentals vindrickare som känner dig lite vilsen när du står där i flaskdjungeln i butiken? Eller som förtvivlat bläddrar fram och tillbaka i vinlistan på restaurangen utan att bli mycket klokare av det? Vin är minsann inget lätt ämne att lära sig. Det spänner över hundratals druvsorter och otaliga vindistrikt i länder över hela världen, ett stort antal vinstilar och tusentals producenter. Det är inte konstigt att man som helt vanlig vinkonsument känner sig vilsen i vinvärlden.
Det här är en icke-traditionell vinbok för alla som vill lära sig att hitta rätt i vinets värld. Den är rakt på sak – inga långa historiska utläggningar eller genomgångar av Europas alla jordmåner. Michel Jamais har utgått från de vanligaste frågorna han fått under sin långa karriär och samlat det viktigaste man behöver veta för att tryggt och självsäkert kunna orientera sig på egen hand i vinets snåriga värld.
Michel Jamais är sedan slutet av 1990-talet ständigt på resande fot i den vida dryckesvärlden. Han är huvudlärare på sommelierprogrammet på Restaurangakademien i Stockholm och ett av de tunga namnen i dryckestidningarna Livets Goda och Whisky & Bourbon.
Tukan förlag 1 9789177833895 -
Vino vego : så kombinerar du vin och mat i d...
Inbunden bok. Tukan förlag. 2020. 159 sidor.
Nyskick. Presentskick. KÖP FLERA BÖCKER TILL SAMMA FRAKTPRIS. Tryck på säljare: Tabermans böcker nedan och se utbudet !
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789179852511
- Titel
- Vino vego : så kombinerar du vin och mat i det gröna köket
- Författare
- Jamais, Michel
- Förlag
- Tukan förlag
- Utgivningsår
- 2020
- Omfång
- 159 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 198 x 250 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 718 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Bästa kombon av vin och grön mat!
I Vino Vego guidar den välkände sommelieren Michel Jamais oss till de bästa kombinationerna av vegetarisk mat och vin. Som utbildad kock visar Michel hur de gröna råvarorna bäst tas tillvara och vad man ska tänka på för att möta olika viners karaktär. Inte bara smaker och dofter spelar stor roll för samspelet, utan också texturer och till exempel kryddhetta.
Utifrån 14 vintyper har Michel Jamais skapat recept på maträtter som perfekt kombinerar matens och dryckens smaker och dofter. Det finns gott om tips på hur man kan byta ut råvaror och laga mat efter säsong och tillgång. Boken innehåller också recept på veganska buljonger och såser, den viktiga grunden för att kunna skapa smakrika vegetariska maträtter.
Vino Vego ger dig nycklarna till att själv kunna experimentera i det gröna köket så att dina mat- och vinupplevelser lyfter till nya nivåer.
Michel Jamais är en av Sveriges mest etablerade sommelierer och vinkännare. I snart 30 år har han med kunskap och passion inspirerat tiotusentals vinintresserade genom provningar, föreläsningar, sommelierutbildningar, radio- och teveinslag, samt genom böcker och artiklar.
Tukan förlag 9789179852511 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
-
Vinet & Maten, grunderna, idéerna, det perfek...
Inbunden bok. Tukan förlag. 2017. 264 sidor.
Nära nyskick. För den optimala kulinariska upplevelsen krävs att man matchar dryck och mat så att de förstärker varandras smaker. En bok fylld av kunskap om matchning mellan olika typer av mat och viner. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKTukan förlag -
Vin & Gastronomi
Inbunden bok. Millhouse Förlag. 1 uppl. 2006. 256 sidor.
Nära nyskick. Dekorerat kartonnage.
En vacker och heltäckande bok i konsten att kombinera vin och mat. Det mest omfattande verket i sitt slag. Med massor av grundrecept och praktiska tips. Över 100 pedagogiska foton och illustrationer. Vin & Gastronomi har ambitione läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9189614003
- Titel
- Vin - Gastronomi
- Författare
- Michel Jamais
- Förlag
- Millhouse Förlag
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 256 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 177 x 252 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 708 g
- Språk
- Svenska
Millhouse Förlag 1 9189614003 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9189614003
- Titel
- Vin - Gastronomi
- Författare
- Michel Jamais
- Förlag
- Millhouse Förlag
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 256 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 177 x 252 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 708 g
- Språk
- Svenska
Millhouse Förlag 1 9189614003 -
Vin - Gastronomi
Inbunden bok. Millhouse Förlag. 1 uppl. 2001. 256 sidor.
Mycket gott skick. Förråd kök 1200
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789189614000
- Titel
- Vin - Gastronomi
- Författare
- Michel Jamais
- Förlag
- Millhouse Förlag
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 256 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 177 x 252 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 708 g
- Språk
- Svenska
Millhouse Förlag 1 9789189614000 -
Vin - Gastronomi
Inbunden bok. Millhouse Förlag. 1 uppl. 2001. 256 sidor.
Nyskick. PRESENTSKICK.
Här finns allt du behöver veta om hur smak och doft på mat och vin påverkar varandra.
Upplev hur maten och vinet kan smaka ännu mer fantastiskt tillsammans, än var och en för sig.
Lär dig hitta det passande vinet till din favoritmat - ell läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789189614000
- Titel
- Vin - Gastronomi
- Författare
- Michel Jamais
- Förlag
- Millhouse Förlag
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 256 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 177 x 252 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 708 g
- Språk
- Svenska
Millhouse Förlag 1 9789189614000 -
Vinet & maten : grunderna, idéerna, det perfe...
Inbunden bok. Tukan Förlag. 2021. 271 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789179857318
- Titel
- Vinet & maten : grunderna, idéerna, det perfekta mötet
- Författare
- Jamais, Michel
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2021
- Omfång
- 271 sidor
- Bandtyp
- Halvklotband
- Mått
- 225 x 285 mm Ryggbredd 29 mm
- Vikt
- 1328 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Att få vinet att sjunga till maten är målet för många vinälskare.
Men hur ska du välja vin när du inte vet exakt hur maten kommer att kännas på tungan? Hur smakar vinet du har köpt? Och vad är det egentligen som händer när vinet möter maträtten och dess ingredienser?
Vinet & maten ger svar på dina frågor. Smakexperten, matvirtuosen och vinspecialisten Michel Jamais går pedagogiskt igenom grunderna i ämnet, hur människans sinnen fungerar och hur du ska göra för att skapa harmoniska kombinationer. Han ger mängder av förslag på mat och vin som passar bra ihop och lär dessutom ut enkla metoder som du kan använda för att skapa fantastiska måltider. Istället för att fokusera på specifika recept med matchande vintyper avslöjar författaren hela hemligheten bakom en lyckad middag.
Vinet & maten är din nyckel till makalösa vin- och matupplevelser!
Nu i utökad och uppdaterad utgåva.
Tukan Förlag 9789179857318 -
Destillerat
Inbunden bok. Millhouse Förlag. 1 uppl. 2002. 248 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789189614086
- Titel
- Destillerat
- Författare
- Michel Jamais
- Förlag
- Millhouse Förlag
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 248 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 966 g
- Språk
- Svenska
Millhouse Förlag 1 9789189614086 -
Michels vin & mat : en resa i dofter och smak...
Inbunden bok. Grenadine Bokförlag. 2005. 118 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i hyggligt skick. Hanteringsspår samt skavda hörn och kanter på omslaget. Boken verkar oläst. [rum 2]
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185329243
- Titel
- Michels vin & mat : en resa i dofter och smaker
- Författare
- Michel Jamais
- Förlag
- Grenadine Bokförlag
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 118 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 209 x 260 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 716 g
- Språk
- Svenska
Grenadine Bokförlag 9789185329243 -
Vinet & maten : grunderna, idéerna, det perfe...
Inbunden bok. Tukan Förlag. 2015. 249 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789176172759
- Titel
- Vinet & maten : grunderna, idéerna, det perfekta mötet
- Författare
- Michel Jamais
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 249 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 225 x 284 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 1296 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Utsedd av juryn för Årets Svenska Måltidslitteratur till årets bästa bok inom kategorin Mat & dryck i kombination!
"En riktig grundlektion i mötets harmonier [...] från vår meste utbildare på området. Ett referensverk att ständigt återkomma till."
- ur juryns motivering
Att kombinera mat och vin i en lyckad enhet är inte svårt bara man följer några enkla regler, menar Michel Jamais.
Att få vinet att sjunga till maten är målet för många vinälskare. Men hur ska du välja vin när du inte vet exakt hur maten kommer att kännas på tungan? Hur smakar vinet du har köpt? Och vad är det egentligen som händer när vinet möter maträtten och dess ingredienser?
Vinet & maten ger svar på din a frågor. Smakexperten, matvirtuosen och vinspecialisten Michel Jamais går pedagogiskt igenom grunderna i ämnet, ur människans sinnens fungerar och hur du ska göra för att skapa harmoniska kombinationer. Han ger mängder av förslag på mat och vin som passar bra ihop och lär dessutom ut enkla metoder som du kan använda för att skapa fantastiska måltider. Istället för att fokusera på specifika recept med matchande vintyper avslöjar författaren hela hemligheten bakom en lyckad middag.
egentligen?
Vinet & maten: Grunderna, idéerna, det perfekta mötet är din nyckel till makalösa vin- och matupplevelser.
Tukan Förlag 9789176172759 -
Michels öl & mat : en resa mot njutning
Häftad bok. Grenadine. 2006. 94 sidor.
Gott skick. Utrangerat biblioteksexemplar. Folierat.
Stämpel samt kortfick på bakre pärmens insida.Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185329458
- Titel
- Michels öl & mat : en resa mot njutning
- Författare
- Michel Jamais
- Förlag
- Grenadine
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 94 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 210 x 260 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 562 g
- Språk
- Svenska
Grenadine 9789185329458 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9189614178
- Titel
- Lilla Spritboken
- Författare
- Michel Jamais
- Förlag
- Millhouse Förlag
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 96 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 252 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 410 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Nästan allt om världens alla destillerade drycker i korthet.
All världens spritsorter i korthet från Armagnac till Tequila. Tillverkning, smak, ursprung och legender. Med massor av spännande och underhållande fakta. En trevlig läsebok för alla spritintresserade och ett kortfattat uppslagsverk för den vetgirige.
Läs bl a om Armagnac, Cognac, Brandy, Pisco, Grappa, Marc, Calvados, Alcool blanc, Maltwhisky, Irländsk whiskey, Amerikansk whiskey, Brännvin, Vodka, Genever, London Dry Gin, Rom, Arrak, Likör, Punsch, Bitters, Tequila.
Millhouse Förlag 1 9189614178 -
Fisk & skaldjur : Till vardags och fest från...
Inbunden bok. Prisma Bokförlag. 1:a uppl. 2004. 200 sidor.
Nyskick. Förlags ny med minimalt små slag skadan 2 cm längs pärmens kant. Innehåll : Smårätter & entréer, Soppor, Middagsrätter / vardag / fest. Varenda recept illustrerad i färg foto på hela sidan. Stor storlek : 24,8 cm x 20 cm. 924 gram. (låda20220727-2?0). … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151843048
- Titel
- Fisk & skaldjur : till vardags och fest från Allt om mat
- Författare
- Jenkinson, Marie-Charlotte - Abrahamsson, Astrid - Allt om mat
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 250 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 190 x 240 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 928 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Fisk och skaldjur kan vara festmat likaväl som vardagsmat, och idag vet vi att det nästan alltid är hälsosam mat. Det är inte heller svårt att laga fisk och skaldjur men det kräver en varsam hand, bra råvaror och sist men inte minst ett bra recept. I boken har vi samlat de bästa fiskrecepten från Allt om Mat. Här finns klassiker såväl som nya, spännande idéer. Rikt illustrerad med inbjudande fotografier av Sveriges främsta matfotografer.
Prisma Bokförlag 1:a 9151843048 -
Vin,Mat och dukade bord
Inbunden bok. Bokförlaget Trevi. 1 uppl. 1996. 272 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i gott skick. Förlagsband, trådbunden. Skyddsomslaget naggat i ryggens ovankant, med ett ca 1,5 cm riss i ovankant, skarv framsida/rygg och ett ca 0,5 cm riss i skarv framsida/flik. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9171611886
- Titel
- Vin,Mat och dukade bord
- Författare
- Jamais, Michel - Karlsson, Patrick
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 1996
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 173 x 242 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 788 g
- Språk
- Svenska
Bokförlaget Trevi 1 9171611886 -
Michels vita viner : ett friskt och fräscht v...
Inbunden bok. Grenadine. 2007. 140 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Restupplaga, ny bok, Fler ex finns. Prislapp kan förekomma. Vill du se fler av våra restupplageböcker klicka på Lemon Art nedan, och skriv sedan Restupplaga i titelsökningen! … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185329540
- Titel
- Michels vita viner : ett friskt och fräscht vitt, tack!
- Författare
- Michel Jamais
- Förlag
- Grenadine
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 140 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 210 x 260 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 787 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Michels Vita Viner
brett urval med
läcker presentation!
Efter Michels Vin & Mat, Ost & Vin och Öl & Mat
är det så dags för de vita vinerna. I Michels Vita Viner
presenteras ett antal förträffl iga viner som kostar allt
från lite grand till väldigt mycket. De har alla det
gemensamt att de fi nns tillgängliga i många butiker och
på restauranger både i Sverige och utomlands.
Vinerna har valts ut noggrant av Michel Jamais genom
hans mångåriga erfarenhet av provningar och besök
hos producenter världen över. Syftet är inte att vara
heltäckande eller rättvis. Däremot vill Michel Jamais
förmedla engagemanget i den goda smaken.
Michels Vita Viner ger kunskap om odling och framställning av vita viner och vad som påverkar stil och
kvalitet. Boken ger tips på producenter som gör utmärkta viner år efter år. I boken presenteras 52 viner
med bildi boken. Dessa är inte alltid producentens mest exklusiva. Sammanlagt ges tips på fl era hundra
kvalitetsviner. Att 52 viner presenteras är symboliskt valt: ett vin och en stor njutning per vecka, över hela
året. Med detta kan boken även ses som en guide till 52 producenter med hög kvalitet.
Istället för att söka en viss årgång av ett specifi kt vin, rekommenderar boken val av producent med stor
omsorg. En bra producent har kvalitet oavsett årgång. Därför anges inte årgång på de valda vinerna.
I Michels Vita Viner bjuds läsaren till författarens egna smultronställen. Michel medger att detta
ökar risken att hyllan gapar tomt då han själv står där. Trots det bejakas den gemensamma
njutning det ger oss alla. Michel avslutar
Dessutom hittar jag alltid nya pärlor, det är ju det som är mitt jobb!
Om författaren
Michel Jamais har en
lång erfarenhet som
kock och sommelier
och är idag verksam
som föreläsare, vinskribent
och TV-profi l. Michel är känd från Smakresan i
TV4+ och TV3s Cornucopia.
Han leder kurser på Restaurangakademien och anlitas fl itigt
som föreläsare på restauranghögskolan Grythyttan. Han har
tidigare skrivit ett fl ertal böcker. På Grenadine Bokförlag har
han tidigare gett ut Michels Vin & Mat, Michels Ost & Vin
och Michels öl & Mat.
Grenadine 9789185329540 -
Het Mat : coola Drycker
Inbunden bok. Grenadine. 1 uppl. 2008. 96 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Signerad av Jonas Borssén
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185329786
- Titel
- Het Mat : coola Drycker
- Författare
- Jamais, Michael
- Förlag
- Grenadine
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 96 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 210 x 270 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 610 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vin till Texas Chili? Vad dricker man till ceviche, vindaloo och en kinesisk wokgryta? Het Mat, Coola Drycker är boken för dig som gillar kryddstark mat och goda drycker därtill. Lär dig använda chilepeppar i maten och kombinera dina kryddiga anrättningar med drycker som förgyller måltiden. Under flera års tid har Jonas
Borssén och Michel Jamais inspirerat mat- och dryckesintresserade personer runt om i landet med kursen Hot Food, Cool Wines.
I den här boken har de samlat sina bästa recept och godaste erfarenheter av drycker. Lär av två heta herrar som frikostigt delar med sig av kunskapen kring chilepeppar, drycker och om hur smaksinnet och våra känselsinnen fungerar. Det är avgörande kunskaper för att du ska förstå hur heta smaker bäst kombineras med vin, öl, cider eller te och juicer.
Jonas Borssén är Sveriges hetaste kock. Intresset för chilepeppar och heta smaker föddes i början av 1980-talet. Sedan dess har han specialiserat sig på het mat med chilefrukter från hela världen. All kunskap
och god mat har han samlat i flera mycket uppskattade böcker om mat med chilepeppar och andra kryddor. Jonas har också ett stort intresse för vin och en god smak för vin till het mat.
Michel Jamais har en lika lång bakgrund inom svensk restaurang- ochdryckesbransch. Som både kock och sommelier har han skaffat sig en unik kunskap inom den alltmer efterfrågade konsten att kombinera mat
och dryck. I 15 år har Michel haft tusentals föreläsningar och skrivit fleraböcker inom ämnet.
KAPITELRUBRIKER:
Chilepeppar
Vad är chilepeppar?
Olika typer av chilepeppar het, hetare, hetast!
Att arbeta med chilepeppar i matlagning
Sinnlig känsla för smaker och dofter
Fräscht, syrligt eller för surt?
Den ljuva sötman
Aptitretande sälta
Bittra erfarenheter
Smakcharmören umami
Känsliga känselsinnen
Med näsa för dofter
Den nyanserade drycken
Bland lättviktare och tungviktare
Fruktighet, brödig malt och annan sötma
Den livgivande syran
Bitter struktur
Förföriska dofter
Vad är det vi äter?
Smakrikedom och tillagningsmetod
De dominerande råvarorna och smakerna
Hetta och eld utan lågor
Krämigt och fett
Ibland blir det lite bråkigt
Coola drycker till maten
Allt smakar inte alltid lika
Balanskonst, kontraster och spegelbilder
Vikten av att smaksätta maten
Smaknyckel
Tio coola drycker till den heta kocken
16 heta rätter, 16 coola drycker
Sex heta tillbehör
Njut fullt ut av drycken
Serveringstemperaturer
Låt vinet andas
Det rätta glaset
Hoppsan, det blev visst lite kvar!
Grenadine 1 9789185329786 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789185329595
- Titel
- Michels röda viner
- Författare
- Michel Jamais
- Förlag
- Grenadine
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 138 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 210 x 260 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 785 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- MICHELS RÖDA VINER är den naturliga uppföljaren till Michels Vita Viner, som gavs ut våren 2007.
Michels Röda Viner är en mycket informativ bok om odling och framställning av röda viner med
betydelsefulla fakta som ger förståelse för vad det är som ger ett vin sin karaktär och kvalitet.
Huvudkapitlet är ett noggrant urval av 52 röda viner i prislägen från lite till mycket, men med
en spännvidd i stil och karaktär. I själva verket är det 52 producenter från hela världen som har
valts ut och beskrivs. För varje vin indikeras kvaliteten, ett ungefärligt prisläge, tidsspann inom
vilket vinet lämpligen dricks, temperatur för optimal servering samt förslag på passande mat.
I många fall gör den valda producenten flera viner som också beskrivs och rekommenderas,
så i Michels Röda Viner ges närmare 200 säkra tips på goda röda viner.
I boken delar Michel också med sig av sin kunskap om analytisk vinprovning, om hur du bäst
köper, förvarar, lagrar och serverar dina goda röda viner. Såklart ges också tips på vilken typ
av mat röda viner i största allmänhet bäst passar till. Kort och gott är Michels Röda Viner en
självklar bok för alla vinälskare.
Michel Jamais är en av Sveriges ledande auktoriteter i konsten att kombinera mat och dryck. Han har en
gedigen bakgrund som kock och sommelier och är idag verksam som föreläsare, utbildare och skribent.
Michel leder även kurser på Restaurangakademien och anlitas flitigt som föreläsare i hela landet.
Grenadine 9789185329595 -
Mat Vin Öl Sprit
Inbunden bok. Grenadine. 1 uppl. 2010. 128 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186287092
- Titel
- Mat Vin Öl Sprit
- Författare
- Jamais, Michel
- Förlag
- Grenadine
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 210 x 260 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 660 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Två av Sveriges ledande auktoriteter på kombinationen mat och dryck hälsar välkommen till bords! Konsten att få till lyckade möten mellan mat och dryck har blivit en omåttligt populär och efterfrågad vetenskap såväl på Sveriges lyxkrogar som i hemmet. Många känner till att den gamla devisen rött till kött och vitt till fisk inte kunde vara mer fel. Men hur tänker egentligen lyxkrögarna när de rekommenderar ett vin till en sjötunga? Och hur ska man själv tänka hemma i köket? Sedan 2004 har författarna och gastronomerna Michel Jamais och Mathias Emilsson arrangerat mängder av dryckesorienterade middagar på restaurang Villa Källhagen i Stockholm. Det är ur dessa middagar som idén att sammanställa några av de mest uppskattade kombinationerna sprungit fram. Resultatet är denna bok en bok för dig som vill få tillräcklig kunskap för att våga ta ut svängarna hemma i köket. Med sina år av erfarenhet delar dessa matmästare med sig av sin kunskap om hur våra sinnen fungerar, sina hemligheter om ingrediensval och tips på spännande, nyskapande smakkombinationer som kommer att få hemmakockens middagsgäster att häpna. Boken är indelad i avsnitt efter de olika dryckestyperna, vilka ackompanjeras av recept som passar till just dessa. Recepten är skapade av restaurang Villa Källhagens egen kökschef Mathias Emilsson och de konstfullt upplagda och omsorgsfullt tillredda rätterna illustreras med fotografier av den framstående matfotografen Arne Adler. Alla recept har detaljerade serveringsinstruktioner och en rekommendation på passande dryckesval med en förklaring varför just denna dryck har valts. För den som intresserar sig för smakkombinationernas fascinerande värld finns det inget liknande på marknaden. Boken präglas starkt av den entusiasm inför kombination av smaker, dofter och färger som kännetecknar riktiga köksmästare, och detta kommer att smitta av sig på läsaren. Kort och gott ger denna bok vägledning till den inspirationstörstande hemmakocken och visar att det finns en hel vetenskap bakom smakernas värld. OM FÖRFATTARNA Michel Jamais är en av landets mest välrenommerade kännare av vin, öl och sprit och en ledande auktoritet i konsten att kombinera mat och dryck. Han har en gedigen bakgrund som kock och sommelier och har under snart 20 års tid spridit kunskap om drycker över hela Sverige genom provningar, utbildningar, ett stort antal böcker, tidningar och TV. Mathias Emilsson är sedan 2004 kökschef på restaurang Villa Källhagen i Stockholm. Han är även utbildad sommelier och har arbetat internationellt som mat- och dryckeskonsult samt hållit en mängd kurser om mat och dryck i kombination.
Grenadine 1 9789186287092 -
Michels vita viner : ett friskt och fräscht v...
Inbunden bok. Grenadine. 1 uppl. 2007. 140 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185329540
- Titel
- Michels vita viner : ett friskt och fräscht vitt, tack!
- Författare
- Michel Jamais
- Förlag
- Grenadine
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 140 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 210 x 260 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 787 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Michels Vita Viner
brett urval med
läcker presentation!
Efter Michels Vin & Mat, Ost & Vin och Öl & Mat
är det så dags för de vita vinerna. I Michels Vita Viner
presenteras ett antal förträffl iga viner som kostar allt
från lite grand till väldigt mycket. De har alla det
gemensamt att de fi nns tillgängliga i många butiker och
på restauranger både i Sverige och utomlands.
Vinerna har valts ut noggrant av Michel Jamais genom
hans mångåriga erfarenhet av provningar och besök
hos producenter världen över. Syftet är inte att vara
heltäckande eller rättvis. Däremot vill Michel Jamais
förmedla engagemanget i den goda smaken.
Michels Vita Viner ger kunskap om odling och framställning av vita viner och vad som påverkar stil och
kvalitet. Boken ger tips på producenter som gör utmärkta viner år efter år. I boken presenteras 52 viner
med bildi boken. Dessa är inte alltid producentens mest exklusiva. Sammanlagt ges tips på fl era hundra
kvalitetsviner. Att 52 viner presenteras är symboliskt valt: ett vin och en stor njutning per vecka, över hela
året. Med detta kan boken även ses som en guide till 52 producenter med hög kvalitet.
Istället för att söka en viss årgång av ett specifi kt vin, rekommenderar boken val av producent med stor
omsorg. En bra producent har kvalitet oavsett årgång. Därför anges inte årgång på de valda vinerna.
I Michels Vita Viner bjuds läsaren till författarens egna smultronställen. Michel medger att detta
ökar risken att hyllan gapar tomt då han själv står där. Trots det bejakas den gemensamma
njutning det ger oss alla. Michel avslutar
Dessutom hittar jag alltid nya pärlor, det är ju det som är mitt jobb!
Om författaren
Michel Jamais har en
lång erfarenhet som
kock och sommelier
och är idag verksam
som föreläsare, vinskribent
och TV-profi l. Michel är känd från Smakresan i
TV4+ och TV3s Cornucopia.
Han leder kurser på Restaurangakademien och anlitas fl itigt
som föreläsare på restauranghögskolan Grythyttan. Han har
tidigare skrivit ett fl ertal böcker. På Grenadine Bokförlag har
han tidigare gett ut Michels Vin & Mat, Michels Ost & Vin
och Michels öl & Mat.
Grenadine 1 9789185329540 -
Vino vego : så kombinerar du vin och mat i d...
Inbunden bok. Tukan förlag. 1 uppl. 2020. 159 sidor.
Nyskick. Förlagsny och Oläst
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789179852511
- Titel
- Vino vego : så kombinerar du vin och mat i det gröna köket
- Författare
- Jamais, Michel
- Förlag
- Tukan förlag
- Utgivningsår
- 2020
- Omfång
- 159 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 198 x 250 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 718 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Bästa kombon av vin och grön mat!
I Vino Vego guidar den välkände sommelieren Michel Jamais oss till de bästa kombinationerna av vegetarisk mat och vin. Som utbildad kock visar Michel hur de gröna råvarorna bäst tas tillvara och vad man ska tänka på för att möta olika viners karaktär. Inte bara smaker och dofter spelar stor roll för samspelet, utan också texturer och till exempel kryddhetta.
Utifrån 14 vintyper har Michel Jamais skapat recept på maträtter som perfekt kombinerar matens och dryckens smaker och dofter. Det finns gott om tips på hur man kan byta ut råvaror och laga mat efter säsong och tillgång. Boken innehåller också recept på veganska buljonger och såser, den viktiga grunden för att kunna skapa smakrika vegetariska maträtter.
Vino Vego ger dig nycklarna till att själv kunna experimentera i det gröna köket så att dina mat- och vinupplevelser lyfter till nya nivåer.
Michel Jamais är en av Sveriges mest etablerade sommelierer och vinkännare. I snart 30 år har han med kunskap och passion inspirerat tiotusentals vinintresserade genom provningar, föreläsningar, sommelierutbildningar, radio- och teveinslag, samt genom böcker och artiklar.
Tukan förlag 1 9789179852511 -
Destillerat
Inbunden bok. Millhouse Förlag. 2002. 248 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Vackert förlagsband.illustrerad med färgfotografier och kartor. En sida med litteraturförteckning avslutar boken om
destillerade spritsorter på jordklotet … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9189614089
- Titel
- Destillerat
- Författare
- Michel Jamais
- Förlag
- Millhouse Förlag
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 248 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 966 g
- Språk
- Svenska
Millhouse Förlag 9189614089 -
Destillerat
Inbunden bok. Millhouse Förlag. 2002. 248 sidor.
Nära nyskick. Gult förlagsband, 29 x 22 centimeter.
Illustrerad med färgfotografier och färgteckningar. Boken är en underhållande och välskriven bok om
olika spritsorter samt ett uppslagsverk.
Rekommenderas varmt. … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9189614089
- Titel
- Destillerat
- Författare
- Michel Jamais
- Förlag
- Millhouse Förlag
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 248 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 966 g
- Språk
- Svenska
Millhouse Förlag 9189614089
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn