-
Middag på 30 minuter
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Inbunden bok, 287 sidor. Bonnier fakta (Stockholm, 2011). Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174242249
- Titel
- Middag på 30 minuter
- Författare
- Oliver, Jamie
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 287 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 198 x 251 mm Ryggbredd 26 mm
- Vikt
- 1171 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- På trettio minuter blankt står middagen serverad. Inte bara en huvudrätt, utan förrätt, sidorätt, efterrätt, måltidsdryck. Det som passar ihop, helt enkelt!Det ska inte ta längre tid att laga en god, välbalanserad måltid än vad det vanligtvis brukar ta att laga bara en rätt. På en halvtimme ska du få ihop något gott till hela familjen. Jamies trettiominutersmat innehåller inte mindre än 50 helt nyskapade recept. Du får lära dig alla smarta knep Jamie har för att snabbt få maten klar. Det handlar om allt ifrån koncentrationsförmåga och hur man lägger upp arbetet till vilka praktiska handlag du måste känna till för att kunna spara viktig tid i köket.Varje recept är en hel meny. God mat som passar perfekt ihop. Upplägget i boken är lätt att följa och Jamie lovar att det inte tar mer än trettio minuter från det att du tänder ljuset i köket tills att middagen står på bordet. Vissa moment kan du gå in på internet och se hur de ska göras [instruktionsfilmerna är ej översatta till svenska]. Många måltider går att få helt vegetariska för den som vill. Och Jamie lägger som bekant alltid stor vikt vid råvaror och miljövänlighet. Så kort kan man säga att de här trettio minuterna går ovanligt långt utöver vad som är normalt i ett genomsnittligt svenskt hushåll en vanlig onsdagskväll.
9789174242249 -
5 ingredienser : snabb och enkel mat
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2017. 317 sidor.
Nära nyskick. Jamie Oliver's kokbok “5 ingredienser - Snabb och enkel mat” visar 130 superenkla recept som du kan laga hem, både till vardag och fest alla uppbyggda på bara 5 ingredienser. Bokens kapitel är ordnade efter huvudråvaran i rätten, såsom kyckling, lamm, läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174247749
- Titel
- 5 ingredienser : snabb och enkel mat
- Författare
- Oliver, Jamie
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 317 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 196 x 253 mm Ryggbredd 31 mm
- Vikt
- 1225 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Fem ingredienser, det är allt du behöver komma ihåg när du står i matbutiken och ska komma på vad du ska laga för middag. Fem ingredienser, det är allt du behöver för att komponera en smakrik, näringsriktig och god måltid. Det är i alla fall Jamies Oliver övertygelse. Med fler ingredienser än så blir det bara krångligt.Jamie Oliver vill att matlagning ska vara enkelt och möjligt för alla som vill bli bättre kockar i ett stressigt vardagsliv. Han vill hjälpa oss att lösa ett av de stora bekymren vi ständigt tampas: Vad ska vi äta till middag? Och han vill att det ska vara välbalanserad, nyttig och god mat som får oss att må bra. Då räcker det med fem ingredienser.Med 130 superenkla recept, alla uppbyggda på fem ingredienser, så kan du ta kommandot i köket och bjuda dig själv, dina närmaste och dina vänner på god mat veckans alla dagar. Bokens kapitel är ordnade efter huvudråvaran i rätten, såsom kyckling, lamm, fläsk, fisk, ägg, sallader, vegetariskt och pasta. Bestäm dig bara för den huvudråvara du är sugen på och den här boken ger dig inspirationen och receptet.Varje recept presenteras i överskådlig och läcker form. Korta steg-för-steg instruktioner, tydliga ingredienslistor och redovisande bilder på de fem ingredienserna som ingår i rätten samt en vacker matbild gör det supertydligt att förstå hur rätten ska lagas. Det kan nog inte bli mer pedagogiskt än så.Det här är den optimala vardagskokboken fylld av Jamie Olivers grymt smakrika och goda mat.
Bonnier Fakta 9789174247749 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789100103637
- Titel
- Jamies kök
- Författare
- Oliver, Jamie
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 336 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 257 x 286 mm Ryggbredd 29 mm
- Vikt
- 1820 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Den nakna kocken och Den nakna kockens återkomst, har blivit enastående försäljningsframgångar i Sverige. Nu kommer äntligen hans tredje bok på svenska! Fifteen är namnet på hans nya Londonrestaurang, som även fungerar som restaurangskola. Jamie säger själv att studier inte var hans starka sida, och den här boken handlar om hans arbete med att utbilda 15 arbetslösa problemungdomar till förstklassiga kockar. Tillsammans med dem får vi lära oss alla de knep som gör matlagningen lätt, lustfylld och lyckad. I kapitel för kapitel går Jamie igenom tillagningsmetoder som stekning, grillning, pochering, ångkokning, bakning och bräsering. I inspirerande texter och närbilder visas hur man på bästa sätt hackar grönsaker, filear fisk, styckar kyckling och formar pasta. Här finns mer än 100 nya recept som alla bär Jamie Olivers omisskännliga prägel av charm och lättsamhet. I hans sällskap blir till och med inköpsrundan ett nöje! Jamies kök är inte någon traditionell baskokbok. Den kan snarare ses som en inspirationskälla till att börja experimentera med recept och tillagningsmetoder som man kanske inte tidigare vågat sig på. Här finns inga enkla standardrecept, istället lär vi oss att laga förstklassiga maträtter, fast på ett enkelt och roligt sätt. Att laga mat med den här boken är som att ha Jamie själv på besök hemma i köket. Tillsammans med honom känns det mesta lätt och utan att man vet ordet av kan man vara i full färd med att baka sin egen ravioli, eller med att laga äkta kycklingleverparfait. Även om Jamie Oliver inte längre vill kalla sig Den nakna kocken, är hans matlagningsfilosofi sig lik. Mat som lagats med ett leende blir alltid godast!
Albert Bonniers Förlag 9789100103637 -
Den nakna kocken
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2001. 256 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100575052
- Titel
- Den nakna kocken
- Författare
- Oliver, Jamie
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 256 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Jamie Oliver har blivit Jamie med hela svenska folket efter sina populära tv-program. Han är ung, bara tjugofem år, och redan Storbritanniens mest uppmärksammade kock. Han började laga mat när han var åtta, hemma i föräldrarnas pub i norra Essex. I sin första kokbok lär han ut konsten att laga mat så enkelt och med så få ingredienser som möjligt. Det ska gå snabbt, smaka gott och vara roligt att laga mat. Plus lite extra omsorg och små detaljer som gör maten extra god. Suveränt!Efter att ha berättat om vilka basvaror man kan ha hemma i skafferiet och örter att odla på fönsterbrädan följer ett soppkapitel med sex härliga och lättlagade soppor. I salladskapitlet ger Jamie ovanliga och spännande kombinationer och en rad recept på salladsdressingar.Pasta är Jamies favoritmat så det skriver han länge och innehållsrikt om. Här finns alla knepen när man ska laga pasta, både för hand och i pastamaskin, och en rad läckra pastarätter.Så följer fräscha och lättlagade fisk- och kötträtter med få ingredienser, från enkla vardagsrätter till härliga festmåltider. Grönsaksrätterna är lika fräscha och Jamie ger recept både på ensamrätter och sådana som kan serveras till kött eller fisk.Jamie slår ett slag för risotto och bönor, den nya tidens lättlagade och billiga mat. Hans kapitel om bröd får oss att genast vilja sätta en deg och pröva på alla de olika variationerna som han lärt sig av sin gode vän Gennaro.Smaskiga efterrätter behöver inte vara krångliga att laga bakad frukt, härliga tårtor och semifreddo i stället för glass.Jag ville inte göra tv-program om mat byggt på klichéer. Titeln Den nakna kocken sammanfattar hela idén: det handlar om att bara använda det allra nödvändigaste när jag lagar mat. Det är när jag lagar mat hemma, när jag gör enkel mat till mina vänner, sånt som man kan ställa fram på bordet. Eller det är när jag går på torget och frågar om sånt som andra inte vågar fråga. Det är verkligheten och jag vill att den ska vara kul.Jamie OliverDen engelska utgåvan av denna bok har sålts i nästan ofattbara 558.000 exemplar. Sveriges Television har hittills sänt sex program med Jamie. Det senaste hade tittarsiffran 8,6%, vilket innebär att 730.000 tittare såg programmet. SVT har köpt in ytterligare sju avsnitt med Jamie Oliver. De kommer att sändas i början av 2001.
Albert Bonniers Förlag 9789100575052 -
Jamie upptäcker : Spanien, Italien, Marocco,...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2011. 359 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Boken hel och fint nyskick men omslaget något slitet i övre kant.
Fint exemplar.Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174241471
- Titel
- Jamie upptäcker : Spanien, Italien, Marocco, Grekland, Frankrike
- Författare
- Oliver, Jamie
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 359 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 201 x 256 mm Ryggbredd 35 mm
- Vikt
- 1257 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Jamie Oliver upptäcker Sverige, Frankrike, Italien, Spanien, Grekland och Marocko och röjer runt i varje lands traditionella kök. Han utgår från de mest berömda och delikata rätterna och lagar dem på sitt eget suveräna sätt. Med hjälp av den här boken kan alla fixa en spansk paella, en italiensk risotto, en svensk Jansons eller pytt, eller varför inte en marockansk tagine!Recepten är lätta. Jamies motto är ju att alla kan och bör laga god mat – och att det varken får kosta för mycket eller ta för lång tid. Men det finns ju så mycket mer i livet än bara själva maten. Jamie låter sig inspireras av nya spännande platser, han träffar folk och deltar i både vardagslivet och de traditionella högtiderna i varje land. För i vår tid av enkelt och billigt resande finns det ju inget skäl till varför vi inte ska fara till ett nytt land och låta oss inspireras av människorna och kulturen och maten!Så följ med Jamie och laga minestronesoppa i ett italienskt kvinnofängelse på en ö utanför Venedig, besök en marockansk marknad tidigt en morgon eller delta i ett franskt jaktlag – och kräftskiva tillsammans med Jamie är givetvis en höjdare. För Jamie är en stor Sverigevän och känner varmt för både människorna och maten i vårt avlånga land.Jamie upptäcker är en vacker och inspirerande kokbok fylld med delikata anrättningar. Förrätter, varmrätter och efterrätter från varje land Jamie besöker. 360 fullmatade sidor!
Bonnier Fakta 9789174241471 -
Jamies kök
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2003. 336 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Mycket välillustrerad bok med en mängd av Jamies välsmakande recept. Stort format.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100100186
- Titel
- Jamies kök
- Författare
- Oliver, Jamie
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 336 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- På bara några år har den charmige, brittiske TV-kocken Jamie Oliver blivit en av matvärldens mest älskade och välkända gestalter. Hans tidigare böcker, Den nakna kocken och Den nakna kockens återkomst, har blivit enastående försäljningsframgångar i Sverige. Nu kommer äntligen hans tredje bok på svenska! Fifteen är namnet på hans nya Londonrestaurang, som även fungerar som restaurangskola. Jamie säger själv att studier inte var hans starka sida, och den här boken handlar om hans arbete med att utbilda 15 arbetslösa problemungdomar till förstklassiga kockar. Tillsammans med dem får vi lära oss alla de knep som gör matlagningen lätt, lustfylld och lyckad. I kapitel för kapitel går Jamie igenom tillagningsmetoder som stekning, grillning, pochering, ångkokning, bakning och bräsering. I inspirerande texter och närbilder visas hur man på bästa sätt hackar grönsaker, filear fisk, styckar kyckling och formar pasta. Här finns mer än 100 nya recept som alla bär Jamie Olivers omisskännliga prägel av charm och lättsamhet. I hans sällskap blir till och med inköpsrundan ett nöje! Jamies kök är inte någon traditionell baskokbok. Den kan snarare ses som en inspirationskälla till att börja experimentera med recept och tillagningsmetoder som man kanske inte tidigare vågat sig på. Här finns inga enkla standardrecept, istället lär vi oss att laga förstklassiga maträtter, fast på ett enkelt och roligt sätt. Att laga mat med den här boken är som att ha Jamie själv på besök hemma i köket. Tillsammans med honom känns det mesta lätt och utan att man vet ordet av kan man vara i full färd med att baka sin egen ravioli, eller med att laga äkta kycklingleverparfait. Även om Jamie Oliver inte längre vill kalla sig Den nakna kocken, är hans matlagningsfilosofi sig lik. Mat som lagats med ett leende blir alltid godast!
Albert Bonniers Förlag 9789100100186 -
Supermat för familjen
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2016. 285 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174246414
- Titel
- Supermat för familjen
- Författare
- Oliver, Jamie
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 285 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 253 mm Ryggbredd 30 mm
- Vikt
- 1168 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I Supermat för familjen tar Jamie Oliver med sig sin sunda matfilosofi hem till familjens kök. Där gör han det enkelt för oss alla att laga god mat som dessutom gör gott. Det är helt enkelt lättlagat, supergott och fullt av nyttigheter.I boken finns recept på såväl snabblagade rätter när tiden är knapp, som mer tidskrävande måltider. Gemensamt för alla recept är att de garanterat gör kroppen glad. Med en krämig sås, baserad på squash, blir familjefavoriten Mac 'N' Cheese mindre flottig och köttbullarna förvandlas till superfood med hjälp av proteinrika cannellinibönor och fiberrika havregryn. Är man sugen på chicken nuggets kan man laga de godaste alldeles själv och de går dessutom att göra i förväg och förvara i frysen. Har du svårt att äta på morgnarna finns förslag på välbalanserade smoothies som lätt slinker ner, och vill man överraska barnen kan man ställa fram en tallrik chokladgröt.Boken är lätt att orientera sig i och indelad i kapitlen Frukost, Snabbfixat, Nyttiga klassiker, Sallader, Curryrätter & grytor, Ugnsbakat, Pasta & risotto, Soppor och Smarta genvägar. Till alla recept finns en tydlig faktaruta med näringsinformation och vill man lära sig mer finns ett intressant kapitel mot slutet av boken, fullpackat med goda råd om allt från tarmhälsa och vätskebalans, till hur man tacklar kinkiga barn och handlar smart.Söker du inspiration och nya idéer, och vill du på ett enkelt sätt få hälsosam mat att bli en del av din och familjens vardag, är det här boken för dig.
Bonnier Fakta 9789174246414 -
Jamie lagar Italien : en hyllning till den go...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2019. 405 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174249699
- Titel
- Jamie lagar Italien : en hyllning till den goda italienska maten
- Författare
- Oliver, Jamie
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 405 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 197 x 257 mm Ryggbredd 38 mm
- Vikt
- 1394 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det är knappast någon hemlighet att Jamie Oliver älskar det italienska köket. Här finner han den enkla, goda och vällagade maten utan krusiduller. Jamie lagar Italien är en hyllning till det kök som är så viktigt, både för Jamie själv och för så många andra matälskare världen över.Boken innehåller över 130 smakrika recept, alla presenterade på det sätt som kännetecknar Jamie. Det är enkelt, inspirerande och oemotståndligt läckert. Från antipasti, till pastarätter och pizza, långkok, sallader och allt däremellan. Recept som visar det italienska kökets otroliga rikedom med vällagad snabbmat, slow food från grunden, comfort food, mat för många – alla rätter där råvarorna, inte minst grönsakerna, står i fokus.I Jamie lagar Italien hittar du essensen av det italienska kökets själ. Låt smakerna av det riktiga Italien komma in i ditt kök.
Bonnier Fakta 9789174249699 -
5 ingredienser : snabb och enkel mat
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2017. 317 sidor.
Mycket gott skick. Inlagan som ny. Omslager har ett par få små hanteringsspår men är annars i mycket fint skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174247749
- Titel
- 5 ingredienser : snabb och enkel mat
- Författare
- Oliver, Jamie
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 317 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 196 x 253 mm Ryggbredd 31 mm
- Vikt
- 1225 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Fem ingredienser, det är allt du behöver komma ihåg när du står i matbutiken och ska komma på vad du ska laga för middag. Fem ingredienser, det är allt du behöver för att komponera en smakrik, näringsriktig och god måltid. Det är i alla fall Jamies Oliver övertygelse. Med fler ingredienser än så blir det bara krångligt.Jamie Oliver vill att matlagning ska vara enkelt och möjligt för alla som vill bli bättre kockar i ett stressigt vardagsliv. Han vill hjälpa oss att lösa ett av de stora bekymren vi ständigt tampas: Vad ska vi äta till middag? Och han vill att det ska vara välbalanserad, nyttig och god mat som får oss att må bra. Då räcker det med fem ingredienser.Med 130 superenkla recept, alla uppbyggda på fem ingredienser, så kan du ta kommandot i köket och bjuda dig själv, dina närmaste och dina vänner på god mat veckans alla dagar. Bokens kapitel är ordnade efter huvudråvaran i rätten, såsom kyckling, lamm, fläsk, fisk, ägg, sallader, vegetariskt och pasta. Bestäm dig bara för den huvudråvara du är sugen på och den här boken ger dig inspirationen och receptet.Varje recept presenteras i överskådlig och läcker form. Korta steg-för-steg instruktioner, tydliga ingredienslistor och redovisande bilder på de fem ingredienserna som ingår i rätten samt en vacker matbild gör det supertydligt att förstå hur rätten ska lagas. Det kan nog inte bli mer pedagogiskt än så.Det här är den optimala vardagskokboken fylld av Jamie Olivers grymt smakrika och goda mat.
Bonnier Fakta 9789174247749 -
Den nakna kockens återkomst
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2003. 288 sidor.
Nära nyskick. .
Har över 800 böcker. Köp fler för samfrakt!Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100100698
- Titel
- Den nakna kockens återkomst
- Författare
- Oliver, Jamie
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 288 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 195 x 254 mm Ryggbredd 27 mm
- Vikt
- 1068 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Nu i lågprisutgåva!Jamie Olivers passion för enkel och god mat har fått ett enormt gensvar både i Sverige och runt om i världen. Efter succén i TV med matprogrammet Den nakna kocken och boken med samma namn är han nu tillbaka. Med sin rättframma och avspända stil och okomplicerade matlagning lyfter han ner den goda maten från finsmakarnas höjder och lockar oss in i köket med nya aptitretande recept och fräscha perspektiv på gamla favoriträtter. Här finns allt från fräcka frukostar, robusta stekar och fenomenala fiskanrättningar, till tapas, drinkar och läckra desserter.
Albert Bonniers Förlag 9789100100698 -
Den nakna kocken
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2001. 256 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Rikt illustrerad i färg. Spår av prislapp på främre omslag.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100575052
- Titel
- Den nakna kocken
- Författare
- Oliver, Jamie
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 256 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Jamie Oliver har blivit Jamie med hela svenska folket efter sina populära tv-program. Han är ung, bara tjugofem år, och redan Storbritanniens mest uppmärksammade kock. Han började laga mat när han var åtta, hemma i föräldrarnas pub i norra Essex. I sin första kokbok lär han ut konsten att laga mat så enkelt och med så få ingredienser som möjligt. Det ska gå snabbt, smaka gott och vara roligt att laga mat. Plus lite extra omsorg och små detaljer som gör maten extra god. Suveränt!Efter att ha berättat om vilka basvaror man kan ha hemma i skafferiet och örter att odla på fönsterbrädan följer ett soppkapitel med sex härliga och lättlagade soppor. I salladskapitlet ger Jamie ovanliga och spännande kombinationer och en rad recept på salladsdressingar.Pasta är Jamies favoritmat så det skriver han länge och innehållsrikt om. Här finns alla knepen när man ska laga pasta, både för hand och i pastamaskin, och en rad läckra pastarätter.Så följer fräscha och lättlagade fisk- och kötträtter med få ingredienser, från enkla vardagsrätter till härliga festmåltider. Grönsaksrätterna är lika fräscha och Jamie ger recept både på ensamrätter och sådana som kan serveras till kött eller fisk.Jamie slår ett slag för risotto och bönor, den nya tidens lättlagade och billiga mat. Hans kapitel om bröd får oss att genast vilja sätta en deg och pröva på alla de olika variationerna som han lärt sig av sin gode vän Gennaro.Smaskiga efterrätter behöver inte vara krångliga att laga bakad frukt, härliga tårtor och semifreddo i stället för glass.Jag ville inte göra tv-program om mat byggt på klichéer. Titeln Den nakna kocken sammanfattar hela idén: det handlar om att bara använda det allra nödvändigaste när jag lagar mat. Det är när jag lagar mat hemma, när jag gör enkel mat till mina vänner, sånt som man kan ställa fram på bordet. Eller det är när jag går på torget och frågar om sånt som andra inte vågar fråga. Det är verkligheten och jag vill att den ska vara kul.Jamie OliverDen engelska utgåvan av denna bok har sålts i nästan ofattbara 558.000 exemplar. Sveriges Television har hittills sänt sex program med Jamie. Det senaste hade tittarsiffran 8,6%, vilket innebär att 730.000 tittare såg programmet. SVT har köpt in ytterligare sju avsnitt med Jamie Oliver. De kommer att sändas i början av 2001.
Albert Bonniers Förlag 9789100575052 -
Hemma hos Jamie : fyra årstider i köket
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 1 uppl. 2008. 405 sidor.
Mycket gott skick. Rikt illustrerad i färg. Pärmen något fläckad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100117924
- Titel
- Hemma hos Jamie : fyra årstider i köket
- Författare
- Oliver, Jamie
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 405 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Jamie Oliver har flyttat ut på landet! I den nya kokboken Hemma hos Jamie följer han årstidernas skiftningar och utgår från vad naturen för tillfället har att bjuda på. Här finns recept av alla de slag. Vad sägs om krämig sparrissoppa, carpaccio med marinerad bönsallad, varmrökt lax med chilisalsa, grillade jordgubbar med Pimms och glass, svampbruschetta, hemmagjord ketchup och sallad på avocado och grillade morötter med apelsin och citrondressing för att bara nämna några. Det finns också kapitel om vilt och jakt: allt du behöver veta innan du ger dig ut på jakt efter fågel och småvilt och tips om hur du bäst tillreder ditt byte. Jamie Oliver vill inspirera oss att börja odla grönsaker, frukt och bär oavsett om det är i en balkonglåda, i trädgården eller på kolonilotten. Här finns uppslag med Jamies egna favoritgrönsaker och en mängd handfasta odlingstips: så driver du upp rabarber, så får du bönorna att gro och så gör du för att undvika skadedjur.Den här boken ligger mig väldigt varmt om hjärtat. Det är inget nonsens utan enkel matlagning och härliga smaker, året runt. När jag började skriva hade jag ingen aning om vad jag skulle ha med för slags recept, men jag blev snabbt mycket inspirerad av mitt grönsaksland.Förra året insåg jag att man inte alltid behöver ge sig ut i världen för att få inspiration. Genom att vara hemma och öppen för nya intryck kan man också få nya idéer. Jag gillar att vara hemma i byn där jag växte upp och arbeta med chefen - Moder Natur - i min trädgård och se alla vackra grönsaker komma upp ur jorden. I boken hittar du över hundra recept, en del fakta om plantering och tips om du också funderar på att börja odla!Jamie Oliver
Albert Bonniers Förlag 1 9789100117924 -
Happy days med Jamie Oliver
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2004. 320 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i hyggligt skick. Skriven hälsning finns i boken.
Fler kokböcker finns tillgängliga att beställa. För att se alla kokböcker, klicka på "Ludvig F" i blå text och välj sedan genren "Mat och dryck". … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100103156
- Titel
- Happy days med Jamie Oliver
- Författare
- Oliver, Jamie
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 320 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 198 x 253 mm Ryggbredd 28 mm
- Vikt
- 1217 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Jamie Oliver, en av Englands mest älskade kockar, kommer nu med Happy Days med Jamie Oliver, den fjärde boken med Den nakna kocken på svenska. Boken baseras på TV-serien Jamie Olivers Happy Days Live, som också legat till grund för en bejublad internationell matlagningsturné.Filosofin i Jamie Olivers matlagning är som alltid att hitta de bästa ingredienserna och göra god, lättlagad mat att umgås kring, med ett minimum av krångel. För Jamie Oliver handlar mat om just detta att ha kul, äta bra och umgås runt grytorna med vänner och familj.Liksom hans tre första böcker är Happy Days fylld med frestande recept och bilder på sallader, pasta, kött, fisk, bröd och desserter för alla tillfällen. I kapitlet Fem snabba snor han ihop några verkligt goda middagar som gjorda för när du kommer hem sent en kväll från jobbet. I kapitlet Barnens klubb lagar Jamie några enkla rätter där barnen kan vara med. Tanken är att uppmuntra föräldrar att laga mat tillsammans med sina barn. Låt barnen vara med i köket och krydda, hälla på olivoljan eller baka de kommer att älska det! Ur innehållet: Fem snabba rätter, Enkla sallader, Massor av vego, Brödets underbara värld, Desserter, Barnens klubb, Pasta, Dressingar, Lite näringslära (du är vad du äter!)Ta det med humor, gör det enkelt och ställ fram ölen! Och använd händerna när du lagar mat känn, smaka, lukta och gör det till en konstart. Jamie Oliver
Albert Bonniers Förlag 9789100103156 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789100110086
- Titel
- Jamies Italien
- Författare
- Oliver, Jamie
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 320 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Jamie återvänder till det som han kan bäst och till landet han älskar mest. Inget krångel, inga krusiduller; Jamie Olivers nya bok handlar helt enkelt om mat och om landet som har inspirerat honom genom hela hans karriär. Jamies italienska kök är en hyllning till det land som har gjort Jamie till Storbritanniens mest älskade kock. Tillsammans med en ny brittisk TV-serie och innehållande mer än 120 nya recept är Jamies iItalien boken som Jamie alltid velat skriva. Den visar honom resandes genom Italien, när han lagar mat för och med italienare av alla åldrar, och hur han lär sig av dem och upptäcker landet som han älskar för dess mat. Det är en bok om Italiens smaker och om dess människor, för alla som älskar god mat lagad med riktig passion. När jag skrev den här boken, ville jag inte bara ge er en samling italienska recept. Jag ville dela med mig av några underbara upplevelser samtidigt. Så jag skrev medan jag reste runt i landet, jag jobbade och åt och mötte människor. Jag ville hitta den genuina italienska maten, recept från folk som jag mötte längs vägen, från fiskare och bagare, från kvinnor som dagligen gör färsk pasta och från alla som tar del i den lokala pastatävlingen på byns torg. Jag ville visa Italiens anda, där matlagning och ätande är absolut centralt i familjelivet, oavsett vilken landsdel man befinner sig i.
Albert Bonniers Förlag 9789100110086 -
Jamie grillar
Inbunden bok. The Bearded Lady. 1 uppl. 2012. 167 sidor.
Nära nyskick. Utgiven av Bearded Lady 2012. 170 grillinspirerande recept över hela världens matkulturer. Recepten är hämtade från Mellanöstern, Australien, Latinamerika och andra platser där man uppskattar grillad mat. Här finns även tips på drinkar och efterrätter. Ti läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186623203
- Titel
- Jamie grillar
- Författare
- Oliver, Jamie
- Förlag
- Nygren & Nygren
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 167 sidor
- Bandtyp
- Flexband
- Mått
- 220 x 270 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 793 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- När Jamie grillar doftar det av kryddörter och mustiga marinader. Spännande rätter av kött och fisk serveras med fräscha sallader, sidorätter och kryddiga såser.
De 170 recepten är inspirerade av hela världens matkulturer. Recepten är hämtade från Mellanöstern, Australien Latinamerika och andra platser, där man uppskattar en lagom rökig köttbit eller fina fisken tillagad på grillen. Vill du ha tips på ett enkelt spett eller en imponerande anrättning med ostron; Jamie har recepten som får vännerna kring bordet eller på picknickfilten att sucka av belåtenhet.
Drinkar, med eller utan alkohol som sätter fart på humöret ingår förstås i grillkonceptet, liksom de där uppfriskande, hemgjorda safterna som barnen älskar. Men lämna lite plats för en läcker dessert! I Jamie grillar hittar du lockande recept på enkel äppelpannkaka, en utsökt torrone- och chokladsemifreddo och många fler oemotståndliga svalkande efterrätter.
The Bearded Lady 1 9789186623203 -
Den nakna kocken
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2002. 250 sidor.
Mycket gott skick. Översättning av Kerstin Törngren.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100579128
- Titel
- Den nakna kocken
- Författare
- Oliver, Jamie
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 250 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Ny lågprisutgåva av Jamie Olivers första kokbok. Boken som ligger överst på bästsäljarlistan över fackböcker i Sverige.
Albert Bonniers Förlag 9789100579128 -
Den nakna kocken
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2001. 256 sidor.
Gott skick. Skyddsomslag i gott skick. 2 sidor är skadade men fullt läsbara.
(Hylla BÅ)Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100575052
- Titel
- Den nakna kocken
- Författare
- Oliver, Jamie
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 256 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Jamie Oliver har blivit Jamie med hela svenska folket efter sina populära tv-program. Han är ung, bara tjugofem år, och redan Storbritanniens mest uppmärksammade kock. Han började laga mat när han var åtta, hemma i föräldrarnas pub i norra Essex. I sin första kokbok lär han ut konsten att laga mat så enkelt och med så få ingredienser som möjligt. Det ska gå snabbt, smaka gott och vara roligt att laga mat. Plus lite extra omsorg och små detaljer som gör maten extra god. Suveränt!Efter att ha berättat om vilka basvaror man kan ha hemma i skafferiet och örter att odla på fönsterbrädan följer ett soppkapitel med sex härliga och lättlagade soppor. I salladskapitlet ger Jamie ovanliga och spännande kombinationer och en rad recept på salladsdressingar.Pasta är Jamies favoritmat så det skriver han länge och innehållsrikt om. Här finns alla knepen när man ska laga pasta, både för hand och i pastamaskin, och en rad läckra pastarätter.Så följer fräscha och lättlagade fisk- och kötträtter med få ingredienser, från enkla vardagsrätter till härliga festmåltider. Grönsaksrätterna är lika fräscha och Jamie ger recept både på ensamrätter och sådana som kan serveras till kött eller fisk.Jamie slår ett slag för risotto och bönor, den nya tidens lättlagade och billiga mat. Hans kapitel om bröd får oss att genast vilja sätta en deg och pröva på alla de olika variationerna som han lärt sig av sin gode vän Gennaro.Smaskiga efterrätter behöver inte vara krångliga att laga bakad frukt, härliga tårtor och semifreddo i stället för glass.Jag ville inte göra tv-program om mat byggt på klichéer. Titeln Den nakna kocken sammanfattar hela idén: det handlar om att bara använda det allra nödvändigaste när jag lagar mat. Det är när jag lagar mat hemma, när jag gör enkel mat till mina vänner, sånt som man kan ställa fram på bordet. Eller det är när jag går på torget och frågar om sånt som andra inte vågar fråga. Det är verkligheten och jag vill att den ska vara kul.Jamie OliverDen engelska utgåvan av denna bok har sålts i nästan ofattbara 558.000 exemplar. Sveriges Television har hittills sänt sex program med Jamie. Det senaste hade tittarsiffran 8,6%, vilket innebär att 730.000 tittare såg programmet. SVT har köpt in ytterligare sju avsnitt med Jamie Oliver. De kommer att sändas i början av 2001.
Albert Bonniers Förlag 9789100575052 -
Laga smart med Jamie : Köp klokt, laga med om...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2014. 288 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i hyggligt skick. Rikt illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174243918
- Titel
- Laga smart med Jamie : Köp klokt, laga med omsorg, släng mindre
- Författare
- Oliver, Jamie
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 288 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 254 mm Ryggbredd 29 mm
- Vikt
- 1069 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Lär dig laga riktigt god och näringsrik mat från grunden och spara samtidigt både pengar och miljö. Laga smart med Jamie innehåller enkla rätter som blir klara snabbt, smakar gott och gör att du och de dina mår bättre. Förutom alla fina recept ger Jamie tips om hur du kan handla mat billigt och effektivt, hur du kan spara och återanvända matrester, vilken utrustning du helst bör ha i köket och hur du fryser in, tinar upp och konserverar på bästa sätt. Bli gladare, friskare och rikare med Laga smart med Jamie!Laga smart med Jamie är en mycket ambitiöst upplagd kokbok, som tar fasta på önskemål och diskussioner från Jamies läsare, som vill lära sig att inte bara laga godare och nyttigare mat utan också bli mer ekonomiskt och miljömässigt smarta i köket!Jamie Oliver går noggrant igenom grunderna för hur man tar tillvara mat på rätt sätt: genom att laga spännande recept på rester, lägga in överblivna grönsaker, göra egen buljong, bli kompis med tjejen i köttdisken eller fiskhandlaren så att man alltid får sjyst pris och sjysta varor, frysa in både överbliven mat och ingredienser som blev över … och så vidare!Boken innehåller mängder av goda och hyfsat lättlagade recept fördelade på vegetariskt, nötkött, fläskkött, lammkött, kyckling och fisk. Det finns också en bonusdel där extra smarta och billiga recept radas upp tillsammans med oemotståndligt läckra efterrätter som inte innehåller onödigt socker eller andra mindre hälsosamma ingredienser.Nytt för den här gången är också att varje recept är försett med kalorimått, samt att det finns en näringsfysiologisk översikt över samtliga recept i boken. I Laga smart med Jamie berättar inte bara Jamie på sitt oefterhärmliga sätt om kompisar och personligheter han träffat under sina år i restaurangbranschen utan intervjuar slaktaren, fiskhandlaren och bagaren för att få fram hur vi konsumenter ska få bästa möjliga mat när vi handlar och tillagar våra måltider.Här lär sig alla intresserade grunderna i smart hushållning! Boken vänder sig till alla åldrar och livssituationer, den är lika användbar i småbarnsfamiljen som i singelhushållet eller studentkorridoren. Håll till godo!
Bonnier Fakta 9789174243918 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789100575052
- Titel
- Den nakna kocken
- Författare
- Oliver, Jamie
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 256 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Jamie Oliver har blivit Jamie med hela svenska folket efter sina populära tv-program. Han är ung, bara tjugofem år, och redan Storbritanniens mest uppmärksammade kock. Han började laga mat när han var åtta, hemma i föräldrarnas pub i norra Essex. I sin första kokbok lär han ut konsten att laga mat så enkelt och med så få ingredienser som möjligt. Det ska gå snabbt, smaka gott och vara roligt att laga mat. Plus lite extra omsorg och små detaljer som gör maten extra god. Suveränt!Efter att ha berättat om vilka basvaror man kan ha hemma i skafferiet och örter att odla på fönsterbrädan följer ett soppkapitel med sex härliga och lättlagade soppor. I salladskapitlet ger Jamie ovanliga och spännande kombinationer och en rad recept på salladsdressingar.Pasta är Jamies favoritmat så det skriver han länge och innehållsrikt om. Här finns alla knepen när man ska laga pasta, både för hand och i pastamaskin, och en rad läckra pastarätter.Så följer fräscha och lättlagade fisk- och kötträtter med få ingredienser, från enkla vardagsrätter till härliga festmåltider. Grönsaksrätterna är lika fräscha och Jamie ger recept både på ensamrätter och sådana som kan serveras till kött eller fisk.Jamie slår ett slag för risotto och bönor, den nya tidens lättlagade och billiga mat. Hans kapitel om bröd får oss att genast vilja sätta en deg och pröva på alla de olika variationerna som han lärt sig av sin gode vän Gennaro.Smaskiga efterrätter behöver inte vara krångliga att laga bakad frukt, härliga tårtor och semifreddo i stället för glass.Jag ville inte göra tv-program om mat byggt på klichéer. Titeln Den nakna kocken sammanfattar hela idén: det handlar om att bara använda det allra nödvändigaste när jag lagar mat. Det är när jag lagar mat hemma, när jag gör enkel mat till mina vänner, sånt som man kan ställa fram på bordet. Eller det är när jag går på torget och frågar om sånt som andra inte vågar fråga. Det är verkligheten och jag vill att den ska vara kul.Jamie OliverDen engelska utgåvan av denna bok har sålts i nästan ofattbara 558.000 exemplar. Sveriges Television har hittills sänt sex program med Jamie. Det senaste hade tittarsiffran 8,6%, vilket innebär att 730.000 tittare såg programmet. SVT har köpt in ytterligare sju avsnitt med Jamie Oliver. De kommer att sändas i början av 2001.
Albert Bonniers Förlag 9789100575052 -
Jamie: Fyra årstider i köket - Sommarens fräs...
Häftad bok. Royal group of entertainment. 2010. 80 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186623043
- Titel
- Jamie: Fyra årstider i köket - Sommarens fräscha & läckra smaker
- Förlag
- Royal group of entertainment
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 80 sidor
- Bandtyp
- Board book
- Mått
- 210 x 260 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 460 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Sommaren i Jamies kök är fräscha sallader av rödbetor, vattenmelon eller räkor, lätta pastarätter med smak av citron och kapris. Det är högsäsong för tomhusmatlagning - dofterna av grillad fisk, kyckling och lamm väcker aptiten efter lata dagar på stranden.
Royal group of entertainment 9789186623043 -
Jamies Amerika
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2010. 360 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174240979
- Titel
- Jamies Amerika
- Författare
- Oliver, Jamie
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 360 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 256 mm Ryggbredd 35 mm
- Vikt
- 1251 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Spännande recept, fantastiska foton och superläcker form! Jamie Oliver förnekar sig inte – lika hungrig som man blir på hans mat, lika sugen blir man på boken.Följ med Jamie Oliver på en passionerad kulinarisk resa genom de många kontrasternas land – Amerika. 120 recept finns samlade i hans smakrika, färgsprakande bok som är en storslagen och oemotståndlig matodyssé från New York via Louisiana, Arizona och Los Angeles.Här blandas traditionellt och modernt och du lär dig laga allt från en lätt och fräsch vattenmelonsallad, peruansk ceviche och sallad på olika groddar till tonfisktartar, krabbollar med chilisalsa, mexikanska tamales med choklad och räkfylld plattfisk. Här finns lägereldsmat, bönor och chilikryddade popcorn och riktig ”soul food” från Södern. I det obligatoriska BBQ-avsnittet hittar du både ölgrillad kyckling och en härlig surf’n’turf. Bland de smarriga efterrätterna kan du välja bland annat pecannötspaj med bourbon, persikoglass eller varför inte en blodapelsingranité?Amerikansk mat har väl aldrig känts så spännande och exotisk som här i Jamie Olivers tappning. Till de flesta recept presenteras dessutom förslag på vin att dricka till.Mellan recepten får vi hänga med Jamie på alligatorjakt i träskmarkerna, in bland de bästa kinesiska matstånden i Queens NY, på traditionell indianfrukost tillagad i en enda kastrull och till de tatuerade brödbakande gängkillarna på Homeboy Bakery i Los Angeles. De människor han möter och det de berättar ger en färgstark bild av ett mångfasetterat och fascinerande Amerika av idag beskrivet på Jamies särpräglade humoristiska och engagerande sätt.
Bonnier Fakta 9789174240979 -
Middag på 30 minuter
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2012. 287 sidor.
Nyskick. Lättare hanteringsslitage
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174243123
- Titel
- Middag på 30 minuter
- Författare
- Oliver, Jamie
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 287 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 198 x 255 mm Ryggbredd 27 mm
- Vikt
- 1143 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- På trettio minuter blankt står middagen serverad. Inte bara en huvudrätt, utan förrätt, sidorätt, efterrätt, måltidsdryck. Det som passar ihop, helt enkelt!Det ska inte ta längre tid att laga en god, välbalanserad måltid än vad det vanligtvis brukar ta att laga bara en rätt. På en halvtimme ska du få ihop något gott till hela familjen. Jamies trettiominutersmat innehåller inte mindre än 50 helt nyskapade recept. Du får lära dig alla smarta knep Jamie har för att snabbt få maten klar. Det handlar om allt ifrån koncentrationsförmåga och hur man lägger upp arbetet till vilka praktiska handlag du måste känna till för att kunna spara viktig tid i köket.Varje recept är en hel meny. God mat som passar perfekt ihop. Upplägget i boken är lätt att följa och Jamie lovar att det inte tar mer än trettio minuter från det att du tänder ljuset i köket tills att middagen står på bordet. Vissa moment kan du gå in på internet och se hur de ska göras [instruktionsfilmerna är ej översatta till svenska]. Många måltider går att få helt vegetariska för den som vill. Och Jamie lägger som bekant alltid stor vikt vid råvaror och miljövänlighet. Så kort kan man säga att de här trettio minuterna går ovanligt långt utöver vad som är normalt i ett genomsnittligt svenskt hushåll en vanlig onsdagskväll.
Bonnier Fakta 9789174243123 -
Jamie lagar Italien : en hyllning till den go...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2019. 405 sidor.
Nyskick. Lättare hanteringsslitage
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174249699
- Titel
- Jamie lagar Italien : en hyllning till den goda italienska maten
- Författare
- Oliver, Jamie
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 405 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 197 x 257 mm Ryggbredd 38 mm
- Vikt
- 1394 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det är knappast någon hemlighet att Jamie Oliver älskar det italienska köket. Här finner han den enkla, goda och vällagade maten utan krusiduller. Jamie lagar Italien är en hyllning till det kök som är så viktigt, både för Jamie själv och för så många andra matälskare världen över.Boken innehåller över 130 smakrika recept, alla presenterade på det sätt som kännetecknar Jamie. Det är enkelt, inspirerande och oemotståndligt läckert. Från antipasti, till pastarätter och pizza, långkok, sallader och allt däremellan. Recept som visar det italienska kökets otroliga rikedom med vällagad snabbmat, slow food från grunden, comfort food, mat för många – alla rätter där råvarorna, inte minst grönsakerna, står i fokus.I Jamie lagar Italien hittar du essensen av det italienska kökets själ. Låt smakerna av det riktiga Italien komma in i ditt kök.
Bonnier Fakta 9789174249699 -
Jamies Italien
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2006. 320 sidor.
Gott skick. Skyddsomslag i hyggligt skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100110086
- Titel
- Jamies Italien
- Författare
- Oliver, Jamie
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 320 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Jamie återvänder till det som han kan bäst och till landet han älskar mest. Inget krångel, inga krusiduller; Jamie Olivers nya bok handlar helt enkelt om mat och om landet som har inspirerat honom genom hela hans karriär. Jamies italienska kök är en hyllning till det land som har gjort Jamie till Storbritanniens mest älskade kock. Tillsammans med en ny brittisk TV-serie och innehållande mer än 120 nya recept är Jamies iItalien boken som Jamie alltid velat skriva. Den visar honom resandes genom Italien, när han lagar mat för och med italienare av alla åldrar, och hur han lär sig av dem och upptäcker landet som han älskar för dess mat. Det är en bok om Italiens smaker och om dess människor, för alla som älskar god mat lagad med riktig passion. När jag skrev den här boken, ville jag inte bara ge er en samling italienska recept. Jag ville dela med mig av några underbara upplevelser samtidigt. Så jag skrev medan jag reste runt i landet, jag jobbade och åt och mötte människor. Jag ville hitta den genuina italienska maten, recept från folk som jag mötte längs vägen, från fiskare och bagare, från kvinnor som dagligen gör färsk pasta och från alla som tar del i den lokala pastatävlingen på byns torg. Jag ville visa Italiens anda, där matlagning och ätande är absolut centralt i familjelivet, oavsett vilken landsdel man befinner sig i.
Albert Bonniers Förlag 9789100110086 -
Jamies kök
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2003. 336 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100100186
- Titel
- Jamies kök
- Författare
- Oliver, Jamie
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 336 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- På bara några år har den charmige, brittiske TV-kocken Jamie Oliver blivit en av matvärldens mest älskade och välkända gestalter. Hans tidigare böcker, Den nakna kocken och Den nakna kockens återkomst, har blivit enastående försäljningsframgångar i Sverige. Nu kommer äntligen hans tredje bok på svenska! Fifteen är namnet på hans nya Londonrestaurang, som även fungerar som restaurangskola. Jamie säger själv att studier inte var hans starka sida, och den här boken handlar om hans arbete med att utbilda 15 arbetslösa problemungdomar till förstklassiga kockar. Tillsammans med dem får vi lära oss alla de knep som gör matlagningen lätt, lustfylld och lyckad. I kapitel för kapitel går Jamie igenom tillagningsmetoder som stekning, grillning, pochering, ångkokning, bakning och bräsering. I inspirerande texter och närbilder visas hur man på bästa sätt hackar grönsaker, filear fisk, styckar kyckling och formar pasta. Här finns mer än 100 nya recept som alla bär Jamie Olivers omisskännliga prägel av charm och lättsamhet. I hans sällskap blir till och med inköpsrundan ett nöje! Jamies kök är inte någon traditionell baskokbok. Den kan snarare ses som en inspirationskälla till att börja experimentera med recept och tillagningsmetoder som man kanske inte tidigare vågat sig på. Här finns inga enkla standardrecept, istället lär vi oss att laga förstklassiga maträtter, fast på ett enkelt och roligt sätt. Att laga mat med den här boken är som att ha Jamie själv på besök hemma i köket. Tillsammans med honom känns det mesta lätt och utan att man vet ordet av kan man vara i full färd med att baka sin egen ravioli, eller med att laga äkta kycklingleverparfait. Även om Jamie Oliver inte längre vill kalla sig Den nakna kocken, är hans matlagningsfilosofi sig lik. Mat som lagats med ett leende blir alltid godast!
Albert Bonniers Förlag 9789100100186 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789178871841
- Titel
- 7 sätt
- Författare
- Oliver, Jamie
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2021
- Omfång
- 317 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 196 x 255 mm Ryggbredd 30 mm
- Vikt
- 1203 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Jamie Olivers nya bok 7 sätt ger dig nytändning i köket med enkla och tydliga recept för varje dag i veckan! Boken utgår från de 18 huvudråvaror vi älskar allra mest och utfrån dem har Jamie Oliver skapat sju recept på varje råvara. På så sätt kan man utveckla sin gamla repertoar med nya favoriter på matfronten. Här finns över 120 nya, spännande och läckra recept, och för att förenkla matlagningen. Det ska vara roligt i köket och Jamie Olivers målsättning är att sträva mot maximal smak med minimal ansträngning. Här finns recept för både vardag och fest, från långkok till rätter som bara tar tio minuter att sno ihop, och med smaker från världens alla hörn. Oavsett om du är en nybörjare eller har svart bälte i köket kommer den här boken rädda dig – alla dagar i veckan!
Bonnier Fakta 9789178871841 -
Middag på 15 minuter
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2013. 287 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174243307
- Titel
- Middag på 15 minuter
- Författare
- Oliver, Jamie
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 287 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 255 mm Ryggbredd 27 mm
- Vikt
- 1173 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I linje med tv-serien Middag på 15 minuter ger Jamie Oliver här sina recept på middagar som inte tar mer än en kvart att åstadkomma. Med lite planering, smarta råvaror och ett välfyllt skafferi är det faktiskt möjligt att varje dag servera god, nyttig och läcker mat, till hela familjen, och det snabbt!Den här boken är helt ägnad åt det Jamie Olivers läsare frågar mest efter, riktigt snabb, grymt god, näringsrik vardagsmat. Inspirationen har han hämtat från hela världen, och recepten är en blandning av smakerna som vi alla älskar, allt från klassiskt grillad kyckling, kött och pasta, till asiatiskt snabbmat och otroliga sallader med en Jamietwist.Recepten är testade gång efter gång för att säkert funka och hålla vad de lovar – god och nyttig mat, snabbt. Den här boken kommer hjälpa dig att få snurr på vardagsmatsrutinen och utrusta dig med knepen och inspirationen för att ha kul i köket och få till bra mat, varje dag!I slutet av boken finns ett avsnitt om näringsriktig mat och hälsa, där även varje rätt i boken är presenterad med sammansättning och kaloriinnehåll.
Bonnier Fakta 9789174243307 -
Hemma hos Jamie : fyra årstider i köket
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 1 uppl. 2008. 405 sidor.
Mycket gott skick. Hanteringsspår på pärmen. Fin inlaga. [rum 24]
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100117924
- Titel
- Hemma hos Jamie : fyra årstider i köket
- Författare
- Oliver, Jamie
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 405 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Jamie Oliver har flyttat ut på landet! I den nya kokboken Hemma hos Jamie följer han årstidernas skiftningar och utgår från vad naturen för tillfället har att bjuda på. Här finns recept av alla de slag. Vad sägs om krämig sparrissoppa, carpaccio med marinerad bönsallad, varmrökt lax med chilisalsa, grillade jordgubbar med Pimms och glass, svampbruschetta, hemmagjord ketchup och sallad på avocado och grillade morötter med apelsin och citrondressing för att bara nämna några. Det finns också kapitel om vilt och jakt: allt du behöver veta innan du ger dig ut på jakt efter fågel och småvilt och tips om hur du bäst tillreder ditt byte. Jamie Oliver vill inspirera oss att börja odla grönsaker, frukt och bär oavsett om det är i en balkonglåda, i trädgården eller på kolonilotten. Här finns uppslag med Jamies egna favoritgrönsaker och en mängd handfasta odlingstips: så driver du upp rabarber, så får du bönorna att gro och så gör du för att undvika skadedjur.Den här boken ligger mig väldigt varmt om hjärtat. Det är inget nonsens utan enkel matlagning och härliga smaker, året runt. När jag började skriva hade jag ingen aning om vad jag skulle ha med för slags recept, men jag blev snabbt mycket inspirerad av mitt grönsaksland.Förra året insåg jag att man inte alltid behöver ge sig ut i världen för att få inspiration. Genom att vara hemma och öppen för nya intryck kan man också få nya idéer. Jag gillar att vara hemma i byn där jag växte upp och arbeta med chefen - Moder Natur - i min trädgård och se alla vackra grönsaker komma upp ur jorden. I boken hittar du över hundra recept, en del fakta om plantering och tips om du också funderar på att börja odla!Jamie Oliver
Albert Bonniers Förlag 1 9789100117924 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789100103637
- Titel
- Jamies kök
- Författare
- Oliver, Jamie
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 336 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 257 x 286 mm Ryggbredd 29 mm
- Vikt
- 1820 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Den nakna kocken och Den nakna kockens återkomst, har blivit enastående försäljningsframgångar i Sverige. Nu kommer äntligen hans tredje bok på svenska! Fifteen är namnet på hans nya Londonrestaurang, som även fungerar som restaurangskola. Jamie säger själv att studier inte var hans starka sida, och den här boken handlar om hans arbete med att utbilda 15 arbetslösa problemungdomar till förstklassiga kockar. Tillsammans med dem får vi lära oss alla de knep som gör matlagningen lätt, lustfylld och lyckad. I kapitel för kapitel går Jamie igenom tillagningsmetoder som stekning, grillning, pochering, ångkokning, bakning och bräsering. I inspirerande texter och närbilder visas hur man på bästa sätt hackar grönsaker, filear fisk, styckar kyckling och formar pasta. Här finns mer än 100 nya recept som alla bär Jamie Olivers omisskännliga prägel av charm och lättsamhet. I hans sällskap blir till och med inköpsrundan ett nöje! Jamies kök är inte någon traditionell baskokbok. Den kan snarare ses som en inspirationskälla till att börja experimentera med recept och tillagningsmetoder som man kanske inte tidigare vågat sig på. Här finns inga enkla standardrecept, istället lär vi oss att laga förstklassiga maträtter, fast på ett enkelt och roligt sätt. Att laga mat med den här boken är som att ha Jamie själv på besök hemma i köket. Tillsammans med honom känns det mesta lätt och utan att man vet ordet av kan man vara i full färd med att baka sin egen ravioli, eller med att laga äkta kycklingleverparfait. Även om Jamie Oliver inte längre vill kalla sig Den nakna kocken, är hans matlagningsfilosofi sig lik. Mat som lagats med ett leende blir alltid godast!
Albert Bonniers Förlag 9789100103637 -
Supermat för familjen
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2016. 285 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick. AP2408
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174246414
- Titel
- Supermat för familjen
- Författare
- Oliver, Jamie
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 285 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 253 mm Ryggbredd 30 mm
- Vikt
- 1168 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I Supermat för familjen tar Jamie Oliver med sig sin sunda matfilosofi hem till familjens kök. Där gör han det enkelt för oss alla att laga god mat som dessutom gör gott. Det är helt enkelt lättlagat, supergott och fullt av nyttigheter.I boken finns recept på såväl snabblagade rätter när tiden är knapp, som mer tidskrävande måltider. Gemensamt för alla recept är att de garanterat gör kroppen glad. Med en krämig sås, baserad på squash, blir familjefavoriten Mac 'N' Cheese mindre flottig och köttbullarna förvandlas till superfood med hjälp av proteinrika cannellinibönor och fiberrika havregryn. Är man sugen på chicken nuggets kan man laga de godaste alldeles själv och de går dessutom att göra i förväg och förvara i frysen. Har du svårt att äta på morgnarna finns förslag på välbalanserade smoothies som lätt slinker ner, och vill man överraska barnen kan man ställa fram en tallrik chokladgröt.Boken är lätt att orientera sig i och indelad i kapitlen Frukost, Snabbfixat, Nyttiga klassiker, Sallader, Curryrätter & grytor, Ugnsbakat, Pasta & risotto, Soppor och Smarta genvägar. Till alla recept finns en tydlig faktaruta med näringsinformation och vill man lära sig mer finns ett intressant kapitel mot slutet av boken, fullpackat med goda råd om allt från tarmhälsa och vätskebalans, till hur man tacklar kinkiga barn och handlar smart.Söker du inspiration och nya idéer, och vill du på ett enkelt sätt få hälsosam mat att bli en del av din och familjens vardag, är det här boken för dig.
Bonnier Fakta 9789174246414
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn