-
Morberg så gott som grön
Inbunden bok
Nära nyskick. Stav förlag 2017. 239s. Signerad av Per Morberg. Rikligt fotoillustrerad i färg. Beskrivning: ” Grönare än vanligt! I he la mitt liv har jag älskat att laga och äta god mat. Jag har massvis med kunskap om bra och dålig mat, men tycker ändå att det kan vara läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789174240931
- Titel
- Morberg jagar och lagar
- Författare
- Morberg, Per
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 199 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 234 x 288 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 1242 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Att jaga är en personlig, rentav privat upplevelse för Per Morberg. Året om är han ute i skog och mark. Han jagar allt från and och hare till vildsvin, älg och antilop, och jaktmarkerna sträcker sig från fjällen i Norrland till Afrikas savanner. Jakten hånar och utmanar honom, ändå är han aldrig så tillfreds som då han fått upp ett spår eller sitter på pass och väntar på det där tillfället när livet ställs på sin spets. Det är den upplevelsen han vill förmedla.Det här är en bok med historier och bilder från många års jakt. Men det vore inte en bok av Per Morberg om den inte också handlade om mat. En god jägare tar hand om sitt byte. Så här finns förstås Morbergs bästa viltrecept, från Harsadel med portvinsgräddsås och Älgfärsbiffar med messmörsås till Vildsvinsfräs från Djursnäs."Hur kommer det sig att jag jagar? Behöver det förklaras? Människan har jagat i hundratusentals år och suttit framför en dator i två tre sekunder."
Bonnier Fakta 9789174240931 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789174240931
- Titel
- Morberg jagar och lagar
- Författare
- Morberg, Per
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 199 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 234 x 288 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 1242 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Att jaga är en personlig, rentav privat upplevelse för Per Morberg. Året om är han ute i skog och mark. Han jagar allt från and och hare till vildsvin, älg och antilop, och jaktmarkerna sträcker sig från fjällen i Norrland till Afrikas savanner. Jakten hånar och utmanar honom, ändå är han aldrig så tillfreds som då han fått upp ett spår eller sitter på pass och väntar på det där tillfället när livet ställs på sin spets. Det är den upplevelsen han vill förmedla.Det här är en bok med historier och bilder från många års jakt. Men det vore inte en bok av Per Morberg om den inte också handlade om mat. En god jägare tar hand om sitt byte. Så här finns förstås Morbergs bästa viltrecept, från Harsadel med portvinsgräddsås och Älgfärsbiffar med messmörsås till Vildsvinsfräs från Djursnäs."Hur kommer det sig att jag jagar? Behöver det förklaras? Människan har jagat i hundratusentals år och suttit framför en dator i två tre sekunder."
Bonnier Fakta 9789174240931 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789174244304
- Titel
- Morberg grillar
- Författare
- Morberg, Per
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 114 sidor
- Bandtyp
- Halvklotband
- Mått
- 203 x 267 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 674 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Så fort det är sol ska det grillas. Varför? Därför att vi gillar lite utmaning och ursprung. Och vi känner oss som kungar i eget rike när vi står där en vindstilla kväll i ångorna från varm sommarjord med ett glas vin och en lååång stekspade i nyporna. Dofterna som sprider sig synbart och retar varenda grannes grillsug. Här finns utrymme för värstingmätning också. Vem har den största grillen? Vem har den snabbaste? Vem har den minsta? P.S. Jag har lagt till några nya recept också, Salade de Bouef och en grillad lax med chèvre." Vänligen Per Morberg
Bonnier Fakta 9789174244304 -
Morberg grillar
Inbunden bok Bonnier Fakta. 2014.
Nära nyskick. Utgiven av Bonnier Fakta 2014. Bland de trettiotal rätterna i "Morberg grillar" finns entrecôte med blomkål och bluechee sesås, stora köttbullar med fetaost, kycklingspett med chiliaioli, lax med sesamfrön och teriyakisås och sparris med parmesanostcrème. läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKBonnier Fakta -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789174242164
- Titel
- Morberg lagar husmanskost
- Författare
- Morberg, Per
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 287 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 196 x 253 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 1210 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Husmanskosten har för länge sedan tagit steget in i de fina salongerna. Idag kan man gå på lyxkrog och äta fläsklägg med rotmos för trehundrafemton spänn. Rätt tillagad har husmanskosten varit rätt i mer än hundra år och den kommer att vara rätt i flera hundra år till. Så i denna bibel har jag samlat inte alla men gott och väl 150 klassiska husmansrecept. Bland dem ska mina barnbarnsbarn bläddra har jag i all ödmjukhet tänkt.PerDen traditionella söndagssteken tar plats igen på middagsbordet i Per Morbergs nya stora kokbok, där han visar att rejäl svensk husmanskost lagad från grunden är något annat än bruna bönor i plastkorv och kåldolmar från frysdisken.Få lär sakna sina favoriter bland recepten. Här trängs etablerade trotjänare som köttbullar, fläskpannkaka och gravad lax med halvt bortglömda finesser som stuvad lake, sillbullar och katrinplommonsufflé. Obligatoriska tillbehör som remouladsås och pressgurka är självklart också med i boken som är enkelt och traditionellt uppdelad i kött-, fisk-, grönsaksrätter osv. En blivande husmansklassiker!
Bonnier Fakta 9789174242164 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789174241723
- Titel
- Morberg grillar
- Författare
- Morberg, Per
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 108 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 202 x 267 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 668 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Så fort det är sol ska det grillas. Varför? Därför att vi gillar lite utmaning och ursprung. Och vi känner oss som kungar i eget rike när vi står där en vindstilla kväll i ångorna från varm sommarjord med ett glas vin och en lååång stekspade i nyporna. Dofterna som sprider sig synbart och retar varenda grannes grillsug. Här finns utrymme för värstingmätning också. Vem har den största grillen? Vem har den snabbaste? Vem har den minsta?Per Morberg lagar gärna mat utomhus, inte bara på grill utan också på stekhäll. Stekhällen är bra när han ska "steka upp sjuhundra kilo svamp eller utspisa fyrahundra ungar", annars duger en vanlig klotgrill.I den här boken bjuder han på sina bästa recept med goda tillbehör. Bland de trettiotal rätterna finns entrecôte med blomkål och bluecheesesås, stora köttbullar med fetaost, kycklingspett med chiliaioli, lax med sesamfrön och teriyakisås och sparris med parmesancrème. Det är mycket kött och fisk, men också en hel del grönsaker som enkelt kan läggas på grillen och utveckla nya smaker. Här finns även tips om hur man blandar ihop en perfekt marinad. Någonstans har också en filmjölkslunch smugit sig in: "Gud, vad gott med fil! De där djävla köttbitarna står mig upp i halsen." Även en grillentusiast kan få för mycket av det goda - men bara för stunden.Ny utgåva i större format och utökad med några fler recept.
Bonnier Fakta 9789174241723 -
Morberg : scenen, livet och konsten att laga...
Ljudbok Bonnier Audio. 2010.
Nyskick. Fodral i nyskick. 1 CD 40 min (ingen booklet) Uppläsare: PER MORBERG
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174330380
- Titel
- Morberg : scenen, livet och konsten att laga mat
- Författare
- Per Morberg
- Förlag
- Bonnier Audio
- Utgivningsår
- 2010
- Bandtyp
- CD-skiva
- Mått
- 131 x 131 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 69 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Jag är ibland en alltför impulsiv person, som handlar först och tänker sen. En person som är så känslig att tanken lätt faller bort. Men det infinner sig ett lugn när jag lagar mat; det får mig att fokusera på något livsviktigt och håller mig på jorden. Gillade att sticka lovikkavantar i syslöjden också. Att göra något med händerna.
I den här boken vill jag berätta lite om mig, om hur och varför jag lagar mat. Recepten är en del av min historia, liksom farmor och farfar, krogen, teatern, tjejerna (jag har fem döttrar!) och en gnutta jakt. Vår svenska husmanskost bär det hela.
Jag är sprungen ur de enklaste rötter. Far var född i ett torp på ett kungligt gods där mina förfäder tjänat i mer än tvåhundra år. Min mor är född i Kiruna, men boken tar avstamp i den sörmländska myllan där jag vistats om somrarna och där jag nu bor. Självklart är Tullgarn en central plats inom och runtom mig!
Att laga mat och att äta är en kärlekshandling. I förlängningen är maten en länk, en mellanmänsklig brygga som redan från födelsen förenar oss i en stund av gemenskap. Mat och dryck är som sagt livsviktigt.En booklet med några av Pers favoritrecept medföljer ljudboken. Finns att ladda ner vid köp.
Bonnier Audio 9789174330380 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789174244304
- Titel
- Morberg grillar
- Författare
- Morberg, Per
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 114 sidor
- Bandtyp
- Halvklotband
- Mått
- 203 x 267 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 674 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Så fort det är sol ska det grillas. Varför? Därför att vi gillar lite utmaning och ursprung. Och vi känner oss som kungar i eget rike när vi står där en vindstilla kväll i ångorna från varm sommarjord med ett glas vin och en lååång stekspade i nyporna. Dofterna som sprider sig synbart och retar varenda grannes grillsug. Här finns utrymme för värstingmätning också. Vem har den största grillen? Vem har den snabbaste? Vem har den minsta? P.S. Jag har lagt till några nya recept också, Salade de Bouef och en grillad lax med chèvre." Vänligen Per Morberg
Bonnier Fakta 9789174244304 -
Morberg : scenen, livet och konsten att laga...
Inbunden bok Bonnier Fakta. 2009. 208 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174240085
- Titel
- Morberg : scenen, livet och konsten att laga mat
- Författare
- Per Morberg
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 208 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 233 x 288 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 1299 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Mat, scenkonst, reflektioner – allt går ihop i skådespelaren och kocken Per Morbergs högst personliga kokbok. Här finns nästan 100 recept från ett liv med mat, teater och en stor familj. En del rätter kommer från stjärnkrogen, andra från farmors kök. Det är vällagat och enkelt och på Per Morbergs vis serverat med äkta känsla.”Jag är ibland en alltför impulsiv person, som handlar först och tänker sen. En person som är så känslig att tanken lätt faller bort. Men det infinner sig ett lugn när jag lagar mat; det får mig att fokusera på något livsviktigt och håller mig på jorden. Gillade att sticka lovikkavantar i syslöjden också. Att göra något med händerna.
I den här boken vill jag berätta lite om mig, om hur och varför jag lagar mat. Recepten är en del av min historia, liksom farmor och farfar, teatern, tjejerna (jag har fem döttrar) och en gnutta jakt. Vår svenska husmanskost bär det hela.P.S. Skådespeleriet är ett yrke. Jag är Per. Tack ändå för att ni trott att jag är den jag spelar. Bättre betyg är svårt att få."523
Bonnier Fakta 9789174240085 -
Morberg : scenen, livet och konsten att laga...
Inbunden bok Bonnier Fakta. 2009. 208 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174240085
- Titel
- Morberg : scenen, livet och konsten att laga mat
- Författare
- Per Morberg
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 208 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 233 x 288 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 1299 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Mat, scenkonst, reflektioner – allt går ihop i skådespelaren och kocken Per Morbergs högst personliga kokbok. Här finns nästan 100 recept från ett liv med mat, teater och en stor familj. En del rätter kommer från stjärnkrogen, andra från farmors kök. Det är vällagat och enkelt och på Per Morbergs vis serverat med äkta känsla.”Jag är ibland en alltför impulsiv person, som handlar först och tänker sen. En person som är så känslig att tanken lätt faller bort. Men det infinner sig ett lugn när jag lagar mat; det får mig att fokusera på något livsviktigt och håller mig på jorden. Gillade att sticka lovikkavantar i syslöjden också. Att göra något med händerna.
I den här boken vill jag berätta lite om mig, om hur och varför jag lagar mat. Recepten är en del av min historia, liksom farmor och farfar, teatern, tjejerna (jag har fem döttrar) och en gnutta jakt. Vår svenska husmanskost bär det hela.P.S. Skådespeleriet är ett yrke. Jag är Per. Tack ändå för att ni trott att jag är den jag spelar. Bättre betyg är svårt att få."523
Bonnier Fakta 9789174240085 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789198403404
- Titel
- Morberg : så gott som grön
- Författare
- Morberg, Per
- Förlag
- Stav Förlag
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 239 sidor
- Bandtyp
- Klotband
- Mått
- 229 x 287 mm Ryggbredd 26 mm
- Vikt
- 1400 g
- Språk
- Svenska
Stav Förlag 1 9789198403404 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789174242164
- Titel
- Morberg lagar husmanskost
- Författare
- Morberg, Per
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 287 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 196 x 253 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 1210 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Husmanskosten har för länge sedan tagit steget in i de fina salongerna. Idag kan man gå på lyxkrog och äta fläsklägg med rotmos för trehundrafemton spänn. Rätt tillagad har husmanskosten varit rätt i mer än hundra år och den kommer att vara rätt i flera hundra år till. Så i denna bibel har jag samlat inte alla men gott och väl 150 klassiska husmansrecept. Bland dem ska mina barnbarnsbarn bläddra har jag i all ödmjukhet tänkt.PerDen traditionella söndagssteken tar plats igen på middagsbordet i Per Morbergs nya stora kokbok, där han visar att rejäl svensk husmanskost lagad från grunden är något annat än bruna bönor i plastkorv och kåldolmar från frysdisken.Få lär sakna sina favoriter bland recepten. Här trängs etablerade trotjänare som köttbullar, fläskpannkaka och gravad lax med halvt bortglömda finesser som stuvad lake, sillbullar och katrinplommonsufflé. Obligatoriska tillbehör som remouladsås och pressgurka är självklart också med i boken som är enkelt och traditionellt uppdelad i kött-, fisk-, grönsaksrätter osv. En blivande husmansklassiker!
Bonnier Fakta 9789174242164 -
Morberg jagar och lagar
Inbunden bok
Nära nyskick. Bonnier Fakt. 2010. 200s. Rikt fotoillustrerad i färg. Enligt Förlag: ”Att jaga är en personlig, rentav privat upplevels e för Per Morberg. Året om är han ute i skog och mark. Han jagar allt från and och hare till vildsvin, älg och antilop, och jaktmarkern läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
Morberg : scenen, livet och konsten att laga...
Inbunden bok Bonnier Fakta. 2009. 208 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174240085
- Titel
- Morberg : scenen, livet och konsten att laga mat
- Författare
- Per Morberg
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 208 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 233 x 288 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 1299 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Mat, scenkonst, reflektioner – allt går ihop i skådespelaren och kocken Per Morbergs högst personliga kokbok. Här finns nästan 100 recept från ett liv med mat, teater och en stor familj. En del rätter kommer från stjärnkrogen, andra från farmors kök. Det är vällagat och enkelt och på Per Morbergs vis serverat med äkta känsla.”Jag är ibland en alltför impulsiv person, som handlar först och tänker sen. En person som är så känslig att tanken lätt faller bort. Men det infinner sig ett lugn när jag lagar mat; det får mig att fokusera på något livsviktigt och håller mig på jorden. Gillade att sticka lovikkavantar i syslöjden också. Att göra något med händerna.
I den här boken vill jag berätta lite om mig, om hur och varför jag lagar mat. Recepten är en del av min historia, liksom farmor och farfar, teatern, tjejerna (jag har fem döttrar) och en gnutta jakt. Vår svenska husmanskost bär det hela.P.S. Skådespeleriet är ett yrke. Jag är Per. Tack ändå för att ni trott att jag är den jag spelar. Bättre betyg är svårt att få."523
Bonnier Fakta 9789174240085 -
Morberg : scenen, livet och konsten att laga...
Inbunden bok Bonnier Fakta. 2009. 208 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174240085
- Titel
- Morberg : scenen, livet och konsten att laga mat
- Författare
- Per Morberg
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 208 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 233 x 288 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 1299 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Mat, scenkonst, reflektioner – allt går ihop i skådespelaren och kocken Per Morbergs högst personliga kokbok. Här finns nästan 100 recept från ett liv med mat, teater och en stor familj. En del rätter kommer från stjärnkrogen, andra från farmors kök. Det är vällagat och enkelt och på Per Morbergs vis serverat med äkta känsla.”Jag är ibland en alltför impulsiv person, som handlar först och tänker sen. En person som är så känslig att tanken lätt faller bort. Men det infinner sig ett lugn när jag lagar mat; det får mig att fokusera på något livsviktigt och håller mig på jorden. Gillade att sticka lovikkavantar i syslöjden också. Att göra något med händerna.
I den här boken vill jag berätta lite om mig, om hur och varför jag lagar mat. Recepten är en del av min historia, liksom farmor och farfar, teatern, tjejerna (jag har fem döttrar) och en gnutta jakt. Vår svenska husmanskost bär det hela.P.S. Skådespeleriet är ett yrke. Jag är Per. Tack ändå för att ni trott att jag är den jag spelar. Bättre betyg är svårt att få."523
Bonnier Fakta 9789174240085 -
Morberg lagar vilt : jagat, fiskat, plockat
Inbunden bok Bonnier Fakta. 2018. 270 sidor.
Nyskick. Förlagsny och oläst. Flera ex i lager
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174246599
- Titel
- Morberg lagar vilt : jagat, fiskat, plockat
- Författare
- Morberg, Per
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 270 sidor
- Bandtyp
- Halvklotband
- Mått
- 196 x 253 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 1162 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Viltkött, vildfångad fisk och vilda växter. Naturligt, nyttigt och så långt bort från matindustrin man kan komma. Så varför äter vi inte mer vilda råvaror? Vet vi ens hur vi ska tillaga dem?Per Morbergs frys och skafferi är fyllda av allt han jagat, fiskat och plockat i skogen. I sin nya bok berättar han om hur han tillagar älg, hjort, ren, rådjur, vildsvin, hare, vildgås, vildand, rapphöna, fasan och ripa, när på säsongen fisk som torsk, öring, gös, sik och abborre är som bäst och vilka gröna delikatesser han brukar hämta i naturen. Men framförallt bjuder han på 100 nya recept på allt från pepprig rådjursrygg med rödvinssås till älgsouvlaki med grekisk bondsallad, plommonspäckat vildsvin, fasan med röd coleslaw, smörstekt gös med kantareller och mazarinkaka med skogens bär.En ny kokbok à la Morberg, vildare än någonsin! För jägare, fiskare, svamp- och bärplockare – och alla som köper sitt vilt i butiken.
Bonnier Fakta 9789174246599 -
Morberg : maten, drycken och konsten att komb...
Inbunden bok Bonnier Fakta. 2015. 280 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174244953
- Titel
- Morberg : maten, drycken och konsten att kombinera
- Författare
- Morberg, Per
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 280 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 267 x 282 mm Ryggbredd 28 mm
- Vikt
- 1893 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Nu blir Per Morbergs mat ännu godare! I sin nya maffiga bok - en perfekt present - har han mixat sina allra bästa recept med ett trettiotal nya och tipsar om dryckerna som tar smakupplevelsen till nya höjder. Till varje rätt rekommenderar han tre olika drycker - öl, vin och champagne förstås men också mjölk, lingondricka och mycket annat. Helt enkelt sina favoriter. Det blir pinot noir, portugisiskt vitt och chardonnay till kycklingen med dragonsås, svensk ljus lager, IPA och klosteröl till sjömansbiffen och bordeaux, bordeaux och åter bordeaux till söndagssteken.Följ med till Morbergs värld av smaker. Res med till Frankrike och lär dig mer om hur man kombinerar mat och dryck. Ta sedan fram kastrullerna och glasen, tillaga, häll upp och testa. Men kom ihåg att alltid lita på din egen smak.
Bonnier Fakta 9789174244953 -
Morberg lagar vilt : jagat, fiskat, plockat
Inbunden bok Bonnier Fakta. 2018. 270 sidor.
Nyskick. Boken är förlagsny och oläst bok.
Viltkött, vildfångad fisk och vilda växter. Naturligt, nyttigt och så långt bort från matindustrin man kan komma. Så varför äter vi inte mer vilda råvaror? Vet vi ens hur vi ska tillaga dem?
Per Morbergs frys och skaf läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174246599
- Titel
- Morberg lagar vilt : jagat, fiskat, plockat
- Författare
- Morberg, Per
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 270 sidor
- Bandtyp
- Halvklotband
- Mått
- 196 x 253 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 1162 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Viltkött, vildfångad fisk och vilda växter. Naturligt, nyttigt och så långt bort från matindustrin man kan komma. Så varför äter vi inte mer vilda råvaror? Vet vi ens hur vi ska tillaga dem?Per Morbergs frys och skafferi är fyllda av allt han jagat, fiskat och plockat i skogen. I sin nya bok berättar han om hur han tillagar älg, hjort, ren, rådjur, vildsvin, hare, vildgås, vildand, rapphöna, fasan och ripa, när på säsongen fisk som torsk, öring, gös, sik och abborre är som bäst och vilka gröna delikatesser han brukar hämta i naturen. Men framförallt bjuder han på 100 nya recept på allt från pepprig rådjursrygg med rödvinssås till älgsouvlaki med grekisk bondsallad, plommonspäckat vildsvin, fasan med röd coleslaw, smörstekt gös med kantareller och mazarinkaka med skogens bär.En ny kokbok à la Morberg, vildare än någonsin! För jägare, fiskare, svamp- och bärplockare – och alla som köper sitt vilt i butiken.
Bonnier Fakta 9789174246599 -
Morberg : så gott som grön
Inbunden bok Stav Förlag. 1 uppl. 2017. 239 sidor.
Nyskick. Boken är förlagsny och oläst bok.
Grönare än vanligt!
I hela mitt liv har jag älskat att laga och äta god mat. Jag har massvis med kunskap om bra och dålig mat, men tycker ändå att det kan vara svårt att alltid välja rätt. Ibland slänger jag i mig en ha läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789198403404
- Titel
- Morberg : så gott som grön
- Författare
- Morberg, Per
- Förlag
- Stav Förlag
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 239 sidor
- Bandtyp
- Klotband
- Mått
- 229 x 287 mm Ryggbredd 26 mm
- Vikt
- 1400 g
- Språk
- Svenska
Stav Förlag 1 9789198403404 -
Morberg : maten, drycken och konsten att komb...
Inbunden bok Bonnier Fakta. 2015. 280 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174244953
- Titel
- Morberg : maten, drycken och konsten att kombinera
- Författare
- Morberg, Per
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 280 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 267 x 282 mm Ryggbredd 28 mm
- Vikt
- 1893 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Nu blir Per Morbergs mat ännu godare! I sin nya maffiga bok - en perfekt present - har han mixat sina allra bästa recept med ett trettiotal nya och tipsar om dryckerna som tar smakupplevelsen till nya höjder. Till varje rätt rekommenderar han tre olika drycker - öl, vin och champagne förstås men också mjölk, lingondricka och mycket annat. Helt enkelt sina favoriter. Det blir pinot noir, portugisiskt vitt och chardonnay till kycklingen med dragonsås, svensk ljus lager, IPA och klosteröl till sjömansbiffen och bordeaux, bordeaux och åter bordeaux till söndagssteken.Följ med till Morbergs värld av smaker. Res med till Frankrike och lär dig mer om hur man kombinerar mat och dryck. Ta sedan fram kastrullerna och glasen, tillaga, häll upp och testa. Men kom ihåg att alltid lita på din egen smak.
Bonnier Fakta 9789174244953 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789174240924
- Titel
- Morberg grillar
- Författare
- Per Morberg
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 104 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 177 x 246 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 512 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- ”Så fort det är sol ska det grillas. Varför? Därför att vi gillar lite utmaning och ursprung. Och vi känner oss som kungar i eget rike när vi står där en vindstilla kväll i ångorna av varm sommarjord med ett glas vin och en lååång stekspade i nyporna. Dofterna som sprider sig synbart och retar varenda grannes grillsug. Här finns utrymme för värstingmätning också. Vem har den största grillen? Vem har den snabbaste? Vem har den minsta?”Per Morberg lagar gärna mat utomhus, inte bara på grill utan också på stekhäll. Om tillfälle ges helgrillar han spädgris, men han sätter lika villigt grillgaffeln i sparris, entrecôte, fläskkarré, kyckling och lax. Här bjuder han på sina bästa recept med goda tillbehör och mycket glöd.
Bonnier Fakta 9789174240924 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789174241723
- Titel
- Morberg grillar
- Författare
- Morberg, Per
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 108 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 202 x 267 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 668 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Så fort det är sol ska det grillas. Varför? Därför att vi gillar lite utmaning och ursprung. Och vi känner oss som kungar i eget rike när vi står där en vindstilla kväll i ångorna från varm sommarjord med ett glas vin och en lååång stekspade i nyporna. Dofterna som sprider sig synbart och retar varenda grannes grillsug. Här finns utrymme för värstingmätning också. Vem har den största grillen? Vem har den snabbaste? Vem har den minsta?Per Morberg lagar gärna mat utomhus, inte bara på grill utan också på stekhäll. Stekhällen är bra när han ska "steka upp sjuhundra kilo svamp eller utspisa fyrahundra ungar", annars duger en vanlig klotgrill.I den här boken bjuder han på sina bästa recept med goda tillbehör. Bland de trettiotal rätterna finns entrecôte med blomkål och bluecheesesås, stora köttbullar med fetaost, kycklingspett med chiliaioli, lax med sesamfrön och teriyakisås och sparris med parmesancrème. Det är mycket kött och fisk, men också en hel del grönsaker som enkelt kan läggas på grillen och utveckla nya smaker. Här finns även tips om hur man blandar ihop en perfekt marinad. Någonstans har också en filmjölkslunch smugit sig in: "Gud, vad gott med fil! De där djävla köttbitarna står mig upp i halsen." Även en grillentusiast kan få för mycket av det goda - men bara för stunden.Ny utgåva i större format och utökad med några fler recept.
Bonnier Fakta 9789174241723 -
Morberg : scenen, livet och konsten att laga...
Inbunden bok Bonnier Fakta. 2009. 208 sidor.
Mycket gott skick. Kartonnage inbunden biblioteksbok (gallrad), i mycket gott skick, allt mycket bra nötningar, övrigt hel och ren.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174240085
- Titel
- Morberg : scenen, livet och konsten att laga mat
- Författare
- Per Morberg
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 208 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 233 x 288 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 1299 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Mat, scenkonst, reflektioner – allt går ihop i skådespelaren och kocken Per Morbergs högst personliga kokbok. Här finns nästan 100 recept från ett liv med mat, teater och en stor familj. En del rätter kommer från stjärnkrogen, andra från farmors kök. Det är vällagat och enkelt och på Per Morbergs vis serverat med äkta känsla.”Jag är ibland en alltför impulsiv person, som handlar först och tänker sen. En person som är så känslig att tanken lätt faller bort. Men det infinner sig ett lugn när jag lagar mat; det får mig att fokusera på något livsviktigt och håller mig på jorden. Gillade att sticka lovikkavantar i syslöjden också. Att göra något med händerna.
I den här boken vill jag berätta lite om mig, om hur och varför jag lagar mat. Recepten är en del av min historia, liksom farmor och farfar, teatern, tjejerna (jag har fem döttrar) och en gnutta jakt. Vår svenska husmanskost bär det hela.P.S. Skådespeleriet är ett yrke. Jag är Per. Tack ändå för att ni trott att jag är den jag spelar. Bättre betyg är svårt att få."523
Bonnier Fakta 9789174240085 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789174240931
- Titel
- Morberg jagar och lagar
- Författare
- Morberg, Per
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 199 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 234 x 288 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 1242 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Att jaga är en personlig, rentav privat upplevelse för Per Morberg. Året om är han ute i skog och mark. Han jagar allt från and och hare till vildsvin, älg och antilop, och jaktmarkerna sträcker sig från fjällen i Norrland till Afrikas savanner. Jakten hånar och utmanar honom, ändå är han aldrig så tillfreds som då han fått upp ett spår eller sitter på pass och väntar på det där tillfället när livet ställs på sin spets. Det är den upplevelsen han vill förmedla.Det här är en bok med historier och bilder från många års jakt. Men det vore inte en bok av Per Morberg om den inte också handlade om mat. En god jägare tar hand om sitt byte. Så här finns förstås Morbergs bästa viltrecept, från Harsadel med portvinsgräddsås och Älgfärsbiffar med messmörsås till Vildsvinsfräs från Djursnäs."Hur kommer det sig att jag jagar? Behöver det förklaras? Människan har jagat i hundratusentals år och suttit framför en dator i två tre sekunder."
Bonnier Fakta 9789174240931 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789174240924
- Titel
- Morberg grillar
- Författare
- Per Morberg
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 104 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 177 x 246 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 512 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- ”Så fort det är sol ska det grillas. Varför? Därför att vi gillar lite utmaning och ursprung. Och vi känner oss som kungar i eget rike när vi står där en vindstilla kväll i ångorna av varm sommarjord med ett glas vin och en lååång stekspade i nyporna. Dofterna som sprider sig synbart och retar varenda grannes grillsug. Här finns utrymme för värstingmätning också. Vem har den största grillen? Vem har den snabbaste? Vem har den minsta?”Per Morberg lagar gärna mat utomhus, inte bara på grill utan också på stekhäll. Om tillfälle ges helgrillar han spädgris, men han sätter lika villigt grillgaffeln i sparris, entrecôte, fläskkarré, kyckling och lax. Här bjuder han på sina bästa recept med goda tillbehör och mycket glöd.
Bonnier Fakta 9789174240924 -
Morberg. Scenen, livet och konsten att laga m...
Inbunden bok Bonnier Fakta. 2009. 208 sidor.
Gott skick. Illustrerad. 4:o.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174240085
- Titel
- Morberg : scenen, livet och konsten att laga mat
- Författare
- Per Morberg
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 208 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 233 x 288 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 1299 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Mat, scenkonst, reflektioner – allt går ihop i skådespelaren och kocken Per Morbergs högst personliga kokbok. Här finns nästan 100 recept från ett liv med mat, teater och en stor familj. En del rätter kommer från stjärnkrogen, andra från farmors kök. Det är vällagat och enkelt och på Per Morbergs vis serverat med äkta känsla.”Jag är ibland en alltför impulsiv person, som handlar först och tänker sen. En person som är så känslig att tanken lätt faller bort. Men det infinner sig ett lugn när jag lagar mat; det får mig att fokusera på något livsviktigt och håller mig på jorden. Gillade att sticka lovikkavantar i syslöjden också. Att göra något med händerna.
I den här boken vill jag berätta lite om mig, om hur och varför jag lagar mat. Recepten är en del av min historia, liksom farmor och farfar, teatern, tjejerna (jag har fem döttrar) och en gnutta jakt. Vår svenska husmanskost bär det hela.P.S. Skådespeleriet är ett yrke. Jag är Per. Tack ändå för att ni trott att jag är den jag spelar. Bättre betyg är svårt att få."523
Bonnier Fakta 9789174240085 -
Morberg : scenen, livet och konsten att laga...
Inbunden bok Bonnier Fakta. 2009. 208 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174240085
- Titel
- Morberg : scenen, livet och konsten att laga mat
- Författare
- Per Morberg
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 208 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 233 x 288 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 1299 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Mat, scenkonst, reflektioner – allt går ihop i skådespelaren och kocken Per Morbergs högst personliga kokbok. Här finns nästan 100 recept från ett liv med mat, teater och en stor familj. En del rätter kommer från stjärnkrogen, andra från farmors kök. Det är vällagat och enkelt och på Per Morbergs vis serverat med äkta känsla.”Jag är ibland en alltför impulsiv person, som handlar först och tänker sen. En person som är så känslig att tanken lätt faller bort. Men det infinner sig ett lugn när jag lagar mat; det får mig att fokusera på något livsviktigt och håller mig på jorden. Gillade att sticka lovikkavantar i syslöjden också. Att göra något med händerna.
I den här boken vill jag berätta lite om mig, om hur och varför jag lagar mat. Recepten är en del av min historia, liksom farmor och farfar, teatern, tjejerna (jag har fem döttrar) och en gnutta jakt. Vår svenska husmanskost bär det hela.P.S. Skådespeleriet är ett yrke. Jag är Per. Tack ändå för att ni trott att jag är den jag spelar. Bättre betyg är svårt att få."523
Bonnier Fakta 9789174240085 -
Morberg. Grogg, drinkar och cocktails
Inbunden bok Bonnier Fakta. 2014. 176 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174244144
- Titel
- Morberg. Grogg, drinkar och cocktails
- Författare
- Morberg, Per
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 176 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 180 x 302 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 981 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Gin fizz, Sea breeze och Safe sex on the beach ... I sin nya bok blandar Per Morberg ett sjuttiotal klassiska och nya drinkar - med eller utan alkohol - att avnjutas i en väl insutten bar, på snofsiga cocktailpartyt, på en strand i Karibien, i skogen på en stubbe eller i skenet av en sprakande brasa. Fast den bästa drinken behöver han inte blanda alls: ett stort glas iskallt källvatten.
Bonnier Fakta 9789174244144 -
Morberg : scenen, livet och konsten att laga...
Inbunden bok Bonnier Fakta. 2009. 208 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174240085
- Titel
- Morberg : scenen, livet och konsten att laga mat
- Författare
- Per Morberg
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 208 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 233 x 288 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 1299 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Mat, scenkonst, reflektioner – allt går ihop i skådespelaren och kocken Per Morbergs högst personliga kokbok. Här finns nästan 100 recept från ett liv med mat, teater och en stor familj. En del rätter kommer från stjärnkrogen, andra från farmors kök. Det är vällagat och enkelt och på Per Morbergs vis serverat med äkta känsla.”Jag är ibland en alltför impulsiv person, som handlar först och tänker sen. En person som är så känslig att tanken lätt faller bort. Men det infinner sig ett lugn när jag lagar mat; det får mig att fokusera på något livsviktigt och håller mig på jorden. Gillade att sticka lovikkavantar i syslöjden också. Att göra något med händerna.
I den här boken vill jag berätta lite om mig, om hur och varför jag lagar mat. Recepten är en del av min historia, liksom farmor och farfar, teatern, tjejerna (jag har fem döttrar) och en gnutta jakt. Vår svenska husmanskost bär det hela.P.S. Skådespeleriet är ett yrke. Jag är Per. Tack ändå för att ni trott att jag är den jag spelar. Bättre betyg är svårt att få."523
Bonnier Fakta 9789174240085


