-
Pluras kokbok : Provence - Kungsholmen - Kost...
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2009. 192 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag saknas. Väldigt fint skick, inlagan något gulnad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113023465
- Titel
- Pluras kokbok : Provence - Kungsholmen - Koster
- Författare
- Jonsson, Plura
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 256 x 232 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 1101 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Pluras tredje bok. Äntligen, säger många, nu kommer kokboken! Pluras mat helt enkelt. Från mamma Magdas husmanskost till internationell festmat och folkmat från 40 år på vägarna. Från medelhavsmaten i Provence, fisk och skaldjur på Koster till husmanskosten hemma på Kungsholmen.
"Det är i min barndom som mitt intresse och min kärlek till mat föds. Jag kunde inte undgå det, från det att jag öppnade ögonen på morgonen tills jag slöt dem på kvällen fylldes min näsa av kökets aromer och luktintryck.
Under åren som gått har jag lagat och provat och ibland kommit på nya vinklingar och kommit underfund med att jag behöver inte så mycket, jag har mina basvaror, jag kan inte ha världens alla kryddor hemma i skåpet, jag har mitt eget kök, lagar min egen mat. En färsk fisk behöver ingen fancy sås, det mår den bara dåligt av, den behöver lite salt och peppar, kanske lite smält smör, tro mig, så enkelt är det.
Här är helt enkelt recept på mat som jag lärt mig att laga och som jag fortfarande lagar från och till. Saker jag lärt av mamma Magda och Tore Wretman, av människor jag träffat i Sverige och utomlands, rätter som serverats mig på restauranger i Spanien, Frankrike, London, New York och Venedig. Mat jag lärt mig under 40 års tid.
Vi började i Frankrike, eftersom det franska köket ju haft stort inflytande på vårt svenska kök, vi fortsatte till Sydkoster på västkusten, den ö som jag tillbringat så mycket tid på de senaste 10 åren, med all fisk och skaldjur som där kan fås. Och vi avslutade hemma hos mig i Stockholm och lagade en del husmanskost, både klassisk svensk och sånt som kanske blir klassiker om 20 år."
Norstedts 1 9789113023465 -
Pluras kokbok : Provence - Kungsholmen - Kost...
Inbunden bok. Norstedts. 1:a uppl. 2009. 192 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113023465
- Titel
- Pluras kokbok : Provence - Kungsholmen - Koster
- Författare
- Jonsson, Plura
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 256 x 232 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 1101 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Pluras tredje bok. Äntligen, säger många, nu kommer kokboken! Pluras mat helt enkelt. Från mamma Magdas husmanskost till internationell festmat och folkmat från 40 år på vägarna. Från medelhavsmaten i Provence, fisk och skaldjur på Koster till husmanskosten hemma på Kungsholmen.
"Det är i min barndom som mitt intresse och min kärlek till mat föds. Jag kunde inte undgå det, från det att jag öppnade ögonen på morgonen tills jag slöt dem på kvällen fylldes min näsa av kökets aromer och luktintryck.
Under åren som gått har jag lagat och provat och ibland kommit på nya vinklingar och kommit underfund med att jag behöver inte så mycket, jag har mina basvaror, jag kan inte ha världens alla kryddor hemma i skåpet, jag har mitt eget kök, lagar min egen mat. En färsk fisk behöver ingen fancy sås, det mår den bara dåligt av, den behöver lite salt och peppar, kanske lite smält smör, tro mig, så enkelt är det.
Här är helt enkelt recept på mat som jag lärt mig att laga och som jag fortfarande lagar från och till. Saker jag lärt av mamma Magda och Tore Wretman, av människor jag träffat i Sverige och utomlands, rätter som serverats mig på restauranger i Spanien, Frankrike, London, New York och Venedig. Mat jag lärt mig under 40 års tid.
Vi började i Frankrike, eftersom det franska köket ju haft stort inflytande på vårt svenska kök, vi fortsatte till Sydkoster på västkusten, den ö som jag tillbringat så mycket tid på de senaste 10 åren, med all fisk och skaldjur som där kan fås. Och vi avslutade hemma hos mig i Stockholm och lagade en del husmanskost, både klassisk svensk och sånt som kanske blir klassiker om 20 år."
Norstedts 1:a 9789113023465 -
Pluras kokbok : Provence - Kungsholmen - Kost...
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2009. 192 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113023465
- Titel
- Pluras kokbok : Provence - Kungsholmen - Koster
- Författare
- Jonsson, Plura
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 256 x 232 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 1101 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Pluras tredje bok. Äntligen, säger många, nu kommer kokboken! Pluras mat helt enkelt. Från mamma Magdas husmanskost till internationell festmat och folkmat från 40 år på vägarna. Från medelhavsmaten i Provence, fisk och skaldjur på Koster till husmanskosten hemma på Kungsholmen.
"Det är i min barndom som mitt intresse och min kärlek till mat föds. Jag kunde inte undgå det, från det att jag öppnade ögonen på morgonen tills jag slöt dem på kvällen fylldes min näsa av kökets aromer och luktintryck.
Under åren som gått har jag lagat och provat och ibland kommit på nya vinklingar och kommit underfund med att jag behöver inte så mycket, jag har mina basvaror, jag kan inte ha världens alla kryddor hemma i skåpet, jag har mitt eget kök, lagar min egen mat. En färsk fisk behöver ingen fancy sås, det mår den bara dåligt av, den behöver lite salt och peppar, kanske lite smält smör, tro mig, så enkelt är det.
Här är helt enkelt recept på mat som jag lärt mig att laga och som jag fortfarande lagar från och till. Saker jag lärt av mamma Magda och Tore Wretman, av människor jag träffat i Sverige och utomlands, rätter som serverats mig på restauranger i Spanien, Frankrike, London, New York och Venedig. Mat jag lärt mig under 40 års tid.
Vi började i Frankrike, eftersom det franska köket ju haft stort inflytande på vårt svenska kök, vi fortsatte till Sydkoster på västkusten, den ö som jag tillbringat så mycket tid på de senaste 10 åren, med all fisk och skaldjur som där kan fås. Och vi avslutade hemma hos mig i Stockholm och lagade en del husmanskost, både klassisk svensk och sånt som kanske blir klassiker om 20 år."
Norstedts 1 9789113023465 -
Pluras kokbok : Provence - Kungsholmen - Kost...
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2009. 192 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113023465
- Titel
- Pluras kokbok : Provence - Kungsholmen - Koster
- Författare
- Jonsson, Plura
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 256 x 232 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 1101 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Pluras tredje bok. Äntligen, säger många, nu kommer kokboken! Pluras mat helt enkelt. Från mamma Magdas husmanskost till internationell festmat och folkmat från 40 år på vägarna. Från medelhavsmaten i Provence, fisk och skaldjur på Koster till husmanskosten hemma på Kungsholmen.
"Det är i min barndom som mitt intresse och min kärlek till mat föds. Jag kunde inte undgå det, från det att jag öppnade ögonen på morgonen tills jag slöt dem på kvällen fylldes min näsa av kökets aromer och luktintryck.
Under åren som gått har jag lagat och provat och ibland kommit på nya vinklingar och kommit underfund med att jag behöver inte så mycket, jag har mina basvaror, jag kan inte ha världens alla kryddor hemma i skåpet, jag har mitt eget kök, lagar min egen mat. En färsk fisk behöver ingen fancy sås, det mår den bara dåligt av, den behöver lite salt och peppar, kanske lite smält smör, tro mig, så enkelt är det.
Här är helt enkelt recept på mat som jag lärt mig att laga och som jag fortfarande lagar från och till. Saker jag lärt av mamma Magda och Tore Wretman, av människor jag träffat i Sverige och utomlands, rätter som serverats mig på restauranger i Spanien, Frankrike, London, New York och Venedig. Mat jag lärt mig under 40 års tid.
Vi började i Frankrike, eftersom det franska köket ju haft stort inflytande på vårt svenska kök, vi fortsatte till Sydkoster på västkusten, den ö som jag tillbringat så mycket tid på de senaste 10 åren, med all fisk och skaldjur som där kan fås. Och vi avslutade hemma hos mig i Stockholm och lagade en del husmanskost, både klassisk svensk och sånt som kanske blir klassiker om 20 år."
Norstedts 1 9789113023465 -
Pluras kokbok : Provence - Kungsholmen - Kost...
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2009. 192 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113023465
- Titel
- Pluras kokbok : Provence - Kungsholmen - Koster
- Författare
- Jonsson, Plura
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 256 x 232 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 1101 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Pluras tredje bok. Äntligen, säger många, nu kommer kokboken! Pluras mat helt enkelt. Från mamma Magdas husmanskost till internationell festmat och folkmat från 40 år på vägarna. Från medelhavsmaten i Provence, fisk och skaldjur på Koster till husmanskosten hemma på Kungsholmen.
"Det är i min barndom som mitt intresse och min kärlek till mat föds. Jag kunde inte undgå det, från det att jag öppnade ögonen på morgonen tills jag slöt dem på kvällen fylldes min näsa av kökets aromer och luktintryck.
Under åren som gått har jag lagat och provat och ibland kommit på nya vinklingar och kommit underfund med att jag behöver inte så mycket, jag har mina basvaror, jag kan inte ha världens alla kryddor hemma i skåpet, jag har mitt eget kök, lagar min egen mat. En färsk fisk behöver ingen fancy sås, det mår den bara dåligt av, den behöver lite salt och peppar, kanske lite smält smör, tro mig, så enkelt är det.
Här är helt enkelt recept på mat som jag lärt mig att laga och som jag fortfarande lagar från och till. Saker jag lärt av mamma Magda och Tore Wretman, av människor jag träffat i Sverige och utomlands, rätter som serverats mig på restauranger i Spanien, Frankrike, London, New York och Venedig. Mat jag lärt mig under 40 års tid.
Vi började i Frankrike, eftersom det franska köket ju haft stort inflytande på vårt svenska kök, vi fortsatte till Sydkoster på västkusten, den ö som jag tillbringat så mycket tid på de senaste 10 åren, med all fisk och skaldjur som där kan fås. Och vi avslutade hemma hos mig i Stockholm och lagade en del husmanskost, både klassisk svensk och sånt som kanske blir klassiker om 20 år."
Norstedts 1 9789113023465 -
Pluras kokbok : Provence - Kungsholmen - Kost...
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2009. 192 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113023465
- Titel
- Pluras kokbok : Provence - Kungsholmen - Koster
- Författare
- Jonsson, Plura
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 256 x 232 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 1101 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Pluras tredje bok. Äntligen, säger många, nu kommer kokboken! Pluras mat helt enkelt. Från mamma Magdas husmanskost till internationell festmat och folkmat från 40 år på vägarna. Från medelhavsmaten i Provence, fisk och skaldjur på Koster till husmanskosten hemma på Kungsholmen.
"Det är i min barndom som mitt intresse och min kärlek till mat föds. Jag kunde inte undgå det, från det att jag öppnade ögonen på morgonen tills jag slöt dem på kvällen fylldes min näsa av kökets aromer och luktintryck.
Under åren som gått har jag lagat och provat och ibland kommit på nya vinklingar och kommit underfund med att jag behöver inte så mycket, jag har mina basvaror, jag kan inte ha världens alla kryddor hemma i skåpet, jag har mitt eget kök, lagar min egen mat. En färsk fisk behöver ingen fancy sås, det mår den bara dåligt av, den behöver lite salt och peppar, kanske lite smält smör, tro mig, så enkelt är det.
Här är helt enkelt recept på mat som jag lärt mig att laga och som jag fortfarande lagar från och till. Saker jag lärt av mamma Magda och Tore Wretman, av människor jag träffat i Sverige och utomlands, rätter som serverats mig på restauranger i Spanien, Frankrike, London, New York och Venedig. Mat jag lärt mig under 40 års tid.
Vi började i Frankrike, eftersom det franska köket ju haft stort inflytande på vårt svenska kök, vi fortsatte till Sydkoster på västkusten, den ö som jag tillbringat så mycket tid på de senaste 10 åren, med all fisk och skaldjur som där kan fås. Och vi avslutade hemma hos mig i Stockholm och lagade en del husmanskost, både klassisk svensk och sånt som kanske blir klassiker om 20 år."
Norstedts 1 9789113023465 -
Pluras kokbok : Provence - Kungsholmen - Kost...
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2009. 192 sidor.
Nära nyskick. Läckra bilder, miljöer recept och snack.
Författarsignatur på försätts.
Sallad på ankbröst, mm.
Inspirerande.Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113023465
- Titel
- Pluras kokbok : Provence - Kungsholmen - Koster
- Författare
- Jonsson, Plura
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 256 x 232 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 1101 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Pluras tredje bok. Äntligen, säger många, nu kommer kokboken! Pluras mat helt enkelt. Från mamma Magdas husmanskost till internationell festmat och folkmat från 40 år på vägarna. Från medelhavsmaten i Provence, fisk och skaldjur på Koster till husmanskosten hemma på Kungsholmen.
"Det är i min barndom som mitt intresse och min kärlek till mat föds. Jag kunde inte undgå det, från det att jag öppnade ögonen på morgonen tills jag slöt dem på kvällen fylldes min näsa av kökets aromer och luktintryck.
Under åren som gått har jag lagat och provat och ibland kommit på nya vinklingar och kommit underfund med att jag behöver inte så mycket, jag har mina basvaror, jag kan inte ha världens alla kryddor hemma i skåpet, jag har mitt eget kök, lagar min egen mat. En färsk fisk behöver ingen fancy sås, det mår den bara dåligt av, den behöver lite salt och peppar, kanske lite smält smör, tro mig, så enkelt är det.
Här är helt enkelt recept på mat som jag lärt mig att laga och som jag fortfarande lagar från och till. Saker jag lärt av mamma Magda och Tore Wretman, av människor jag träffat i Sverige och utomlands, rätter som serverats mig på restauranger i Spanien, Frankrike, London, New York och Venedig. Mat jag lärt mig under 40 års tid.
Vi började i Frankrike, eftersom det franska köket ju haft stort inflytande på vårt svenska kök, vi fortsatte till Sydkoster på västkusten, den ö som jag tillbringat så mycket tid på de senaste 10 åren, med all fisk och skaldjur som där kan fås. Och vi avslutade hemma hos mig i Stockholm och lagade en del husmanskost, både klassisk svensk och sånt som kanske blir klassiker om 20 år."
Norstedts 1 9789113023465 -
Pluras kokbok : Provence - Kungsholmen - Kost...
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2009. 192 sidor.
Nära nyskick. Presentskick. KÖP FLERA BÖCKER TILL SAMMA FRAKTPRIS. Tryck på säljare: Tabermans böcker nedan och se utbudet !
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113023465
- Titel
- Pluras kokbok : Provence - Kungsholmen - Koster
- Författare
- Jonsson, Plura
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 256 x 232 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 1101 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Pluras tredje bok. Äntligen, säger många, nu kommer kokboken! Pluras mat helt enkelt. Från mamma Magdas husmanskost till internationell festmat och folkmat från 40 år på vägarna. Från medelhavsmaten i Provence, fisk och skaldjur på Koster till husmanskosten hemma på Kungsholmen.
"Det är i min barndom som mitt intresse och min kärlek till mat föds. Jag kunde inte undgå det, från det att jag öppnade ögonen på morgonen tills jag slöt dem på kvällen fylldes min näsa av kökets aromer och luktintryck.
Under åren som gått har jag lagat och provat och ibland kommit på nya vinklingar och kommit underfund med att jag behöver inte så mycket, jag har mina basvaror, jag kan inte ha världens alla kryddor hemma i skåpet, jag har mitt eget kök, lagar min egen mat. En färsk fisk behöver ingen fancy sås, det mår den bara dåligt av, den behöver lite salt och peppar, kanske lite smält smör, tro mig, så enkelt är det.
Här är helt enkelt recept på mat som jag lärt mig att laga och som jag fortfarande lagar från och till. Saker jag lärt av mamma Magda och Tore Wretman, av människor jag träffat i Sverige och utomlands, rätter som serverats mig på restauranger i Spanien, Frankrike, London, New York och Venedig. Mat jag lärt mig under 40 års tid.
Vi började i Frankrike, eftersom det franska köket ju haft stort inflytande på vårt svenska kök, vi fortsatte till Sydkoster på västkusten, den ö som jag tillbringat så mycket tid på de senaste 10 åren, med all fisk och skaldjur som där kan fås. Och vi avslutade hemma hos mig i Stockholm och lagade en del husmanskost, både klassisk svensk och sånt som kanske blir klassiker om 20 år."
Norstedts 1 9789113023465 -
Pluras kokbok : Provence - Kungsholmen - Kost...
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2009. 192 sidor.
Mycket gott skick. 25x23cm. Namn och datum på titelbladet
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113023465
- Titel
- Pluras kokbok : Provence - Kungsholmen - Koster
- Författare
- Jonsson, Plura
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 256 x 232 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 1101 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Pluras tredje bok. Äntligen, säger många, nu kommer kokboken! Pluras mat helt enkelt. Från mamma Magdas husmanskost till internationell festmat och folkmat från 40 år på vägarna. Från medelhavsmaten i Provence, fisk och skaldjur på Koster till husmanskosten hemma på Kungsholmen.
"Det är i min barndom som mitt intresse och min kärlek till mat föds. Jag kunde inte undgå det, från det att jag öppnade ögonen på morgonen tills jag slöt dem på kvällen fylldes min näsa av kökets aromer och luktintryck.
Under åren som gått har jag lagat och provat och ibland kommit på nya vinklingar och kommit underfund med att jag behöver inte så mycket, jag har mina basvaror, jag kan inte ha världens alla kryddor hemma i skåpet, jag har mitt eget kök, lagar min egen mat. En färsk fisk behöver ingen fancy sås, det mår den bara dåligt av, den behöver lite salt och peppar, kanske lite smält smör, tro mig, så enkelt är det.
Här är helt enkelt recept på mat som jag lärt mig att laga och som jag fortfarande lagar från och till. Saker jag lärt av mamma Magda och Tore Wretman, av människor jag träffat i Sverige och utomlands, rätter som serverats mig på restauranger i Spanien, Frankrike, London, New York och Venedig. Mat jag lärt mig under 40 års tid.
Vi började i Frankrike, eftersom det franska köket ju haft stort inflytande på vårt svenska kök, vi fortsatte till Sydkoster på västkusten, den ö som jag tillbringat så mycket tid på de senaste 10 åren, med all fisk och skaldjur som där kan fås. Och vi avslutade hemma hos mig i Stockholm och lagade en del husmanskost, både klassisk svensk och sånt som kanske blir klassiker om 20 år."
Norstedts 1 9789113023465 -
Pluras kokbok - Provence - Kungsholmen - Kost...
Inbunden bok.
Gott skick. Norstedts. uppl.1. 2010. 191 s. Mindre bruksslitage, namnad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113023465
- Titel
- Pluras kokbok : Provence - Kungsholmen - Koster
- Författare
- Jonsson, Plura
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 256 x 232 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 1101 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Pluras tredje bok. Äntligen, säger många, nu kommer kokboken! Pluras mat helt enkelt. Från mamma Magdas husmanskost till internationell festmat och folkmat från 40 år på vägarna. Från medelhavsmaten i Provence, fisk och skaldjur på Koster till husmanskosten hemma på Kungsholmen.
"Det är i min barndom som mitt intresse och min kärlek till mat föds. Jag kunde inte undgå det, från det att jag öppnade ögonen på morgonen tills jag slöt dem på kvällen fylldes min näsa av kökets aromer och luktintryck.
Under åren som gått har jag lagat och provat och ibland kommit på nya vinklingar och kommit underfund med att jag behöver inte så mycket, jag har mina basvaror, jag kan inte ha världens alla kryddor hemma i skåpet, jag har mitt eget kök, lagar min egen mat. En färsk fisk behöver ingen fancy sås, det mår den bara dåligt av, den behöver lite salt och peppar, kanske lite smält smör, tro mig, så enkelt är det.
Här är helt enkelt recept på mat som jag lärt mig att laga och som jag fortfarande lagar från och till. Saker jag lärt av mamma Magda och Tore Wretman, av människor jag träffat i Sverige och utomlands, rätter som serverats mig på restauranger i Spanien, Frankrike, London, New York och Venedig. Mat jag lärt mig under 40 års tid.
Vi började i Frankrike, eftersom det franska köket ju haft stort inflytande på vårt svenska kök, vi fortsatte till Sydkoster på västkusten, den ö som jag tillbringat så mycket tid på de senaste 10 åren, med all fisk och skaldjur som där kan fås. Och vi avslutade hemma hos mig i Stockholm och lagade en del husmanskost, både klassisk svensk och sånt som kanske blir klassiker om 20 år."
9789113023465 -
Pluras kokbok : Provence - Kungsholmen - Kost...
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2009. 192 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113023465
- Titel
- Pluras kokbok : Provence - Kungsholmen - Koster
- Författare
- Jonsson, Plura
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 256 x 232 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 1101 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Pluras tredje bok. Äntligen, säger många, nu kommer kokboken! Pluras mat helt enkelt. Från mamma Magdas husmanskost till internationell festmat och folkmat från 40 år på vägarna. Från medelhavsmaten i Provence, fisk och skaldjur på Koster till husmanskosten hemma på Kungsholmen.
"Det är i min barndom som mitt intresse och min kärlek till mat föds. Jag kunde inte undgå det, från det att jag öppnade ögonen på morgonen tills jag slöt dem på kvällen fylldes min näsa av kökets aromer och luktintryck.
Under åren som gått har jag lagat och provat och ibland kommit på nya vinklingar och kommit underfund med att jag behöver inte så mycket, jag har mina basvaror, jag kan inte ha världens alla kryddor hemma i skåpet, jag har mitt eget kök, lagar min egen mat. En färsk fisk behöver ingen fancy sås, det mår den bara dåligt av, den behöver lite salt och peppar, kanske lite smält smör, tro mig, så enkelt är det.
Här är helt enkelt recept på mat som jag lärt mig att laga och som jag fortfarande lagar från och till. Saker jag lärt av mamma Magda och Tore Wretman, av människor jag träffat i Sverige och utomlands, rätter som serverats mig på restauranger i Spanien, Frankrike, London, New York och Venedig. Mat jag lärt mig under 40 års tid.
Vi började i Frankrike, eftersom det franska köket ju haft stort inflytande på vårt svenska kök, vi fortsatte till Sydkoster på västkusten, den ö som jag tillbringat så mycket tid på de senaste 10 åren, med all fisk och skaldjur som där kan fås. Och vi avslutade hemma hos mig i Stockholm och lagade en del husmanskost, både klassisk svensk och sånt som kanske blir klassiker om 20 år."
Norstedts 1 9789113023465
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn