-
Asado : argentinsk grillning
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2022. 184 sidor.
Nyskick. PRESENTSKICK – I ABSOLUT NYSKICK. OLÄST. OBLÄDDRAD.
I Argentina är asado inte bara en form av grillning. Det är en nationalrätt, en ritual och en livsstil. Och kanske framför allt ett tillfälle att samlas med familj och vänner och umgås en hel dag runt e läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127178724
- Titel
- Asado : argentinsk grillning
- Författare
- Abella, Florencia
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2022
- Omfång
- 184 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 198 x 247 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 794 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- ”Årets grillbibel”
Svenska Dagbladet
”Sommarens grillbok”
Filter
I Argentina är asado inte bara en form av grillning. Det är en nationalrätt, en ritual och en livsstil. Och kanske framför allt ett tillfälle att samlas med familj och vänner och umgås en hel dag runt elden.
Asado går att göra med nästan vilken utrustning som helst, från två stenar och ett galler i en park till en regelrätt höj- och sänkbar sydamerikansk grill, en parilla, på ens bakgård. Eftersom du bränner ner ved till glödande kol, följer måltiden alltid den öppna eldens rytm. Medan elden tänds dämpas det värsta suget med una picada, lite plockmat. Det kan vara ost och charkisar, escabeche, inlagda grönsaker och ett par empanadas.
När brasan är igång börjar du tillaga det som går allra snabbast och behöver högst värme: chorizo, blodkorv, kalvbräss och grönsaker. När flammorna lagt sig och glöden är som hetast är det dags för berömda köttbitar som tira de asado, revben, eller vacío, flankstek, medan den falnande glöden passar bäst för råvaror som behöver tillagas lite längre och på låg värme. Som kyckling eller helgrillat lamm.
Det grillade äts med chimichurri, sallad, bröd och olika smårätter, som även de är tillagade över den öppna elden. Man dricker öl och rödvin och slutar inte förrän den sista glöden slocknat.
"Underbar bok"
Allers
”Ett måste för varje grillmästare med självaktning. I den får du lära dig precis allt du behöver för att få köttet att smälta i munnen.”
Aftonbladet
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127178724 -
Asado : Argentinsk grillning
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2022. 184 sidor.
Nyskick. Förlagsny. Oläst. /// I Argentina är asado inte bara en form av grillning. Det är en nationalrätt, en ritual och en livsstil. Och kanske framför allt ett tillfälle att samlas med familj och vänner och umgås en hel dag runt elden.
Asado går att göra med läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127178724
- Titel
- Asado : argentinsk grillning
- Författare
- Abella, Florencia
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2022
- Omfång
- 184 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 198 x 247 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 794 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- ”Årets grillbibel”
Svenska Dagbladet
”Sommarens grillbok”
Filter
I Argentina är asado inte bara en form av grillning. Det är en nationalrätt, en ritual och en livsstil. Och kanske framför allt ett tillfälle att samlas med familj och vänner och umgås en hel dag runt elden.
Asado går att göra med nästan vilken utrustning som helst, från två stenar och ett galler i en park till en regelrätt höj- och sänkbar sydamerikansk grill, en parilla, på ens bakgård. Eftersom du bränner ner ved till glödande kol, följer måltiden alltid den öppna eldens rytm. Medan elden tänds dämpas det värsta suget med una picada, lite plockmat. Det kan vara ost och charkisar, escabeche, inlagda grönsaker och ett par empanadas.
När brasan är igång börjar du tillaga det som går allra snabbast och behöver högst värme: chorizo, blodkorv, kalvbräss och grönsaker. När flammorna lagt sig och glöden är som hetast är det dags för berömda köttbitar som tira de asado, revben, eller vacío, flankstek, medan den falnande glöden passar bäst för råvaror som behöver tillagas lite längre och på låg värme. Som kyckling eller helgrillat lamm.
Det grillade äts med chimichurri, sallad, bröd och olika smårätter, som även de är tillagade över den öppna elden. Man dricker öl och rödvin och slutar inte förrän den sista glöden slocknat.
"Underbar bok"
Allers
”Ett måste för varje grillmästare med självaktning. I den får du lära dig precis allt du behöver för att få köttet att smälta i munnen.”
Aftonbladet
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127178724
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn