Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn

9789170895227

Din sökning gav ingen träff. Spara sökningen som en Bevakning  
Visa endast

Just nu finns inte titeln du söker på Bokbörsen. Skapa ett användarkonto eller logga in om du vill skapa en bevakning. Klicka sedan på knappen nedan. Du aviseras via e-post så snart artikeln kommer in igen.
Drivgods

Drivgods

Häftade böcker. Epix. 2012. 388 sidor.

Sextonåriga Wilmas tillvaro domineras av hennes pappas alkoholism och mysteriet med hennes frånvarande mamma, som plötsligt tagit kontakt med henne igen. Tills Wilma en dag rycks bort till en annan värld.
Drivgods är en episk äventyrsberättelse som utspelar sig mellan parallella universum, med pirater, lönnmördare, glädjeflickor och shamaner i romantiska hamnstäder i främmande länder som har en hel del gemensamt med Kommunistkina och Sovjet.
Det är också en kärlekshistoria. Och det är en berättelse om att vara andra generationens invandrare, arbetarklass och alkoholistbarn.
Inte minst är det en berättelse om att växa upp och finna sin egen väg – en proletär bildnings(serie)roman i arbetarlitteraturens tradition.
Temat ”att växa upp” manifesterar sig också rent fysiskt i teckningarna. De knappt 400 sidorna har uppstått under en period på sexton år, och de första sidorna tecknade Tinet när hon själv var 15 år gammal. Oförskämt nog har hon inte tecknat om början, trots att hennes serieberättande – kanske inte helt oväntat – utvecklats en del under arbetets lopp.
Kanske det i själva verket är något magiskt med det hela. Det dröjde nämligen exakt nio månader från den allra första idén till Drivgods tills den första sidan tecknades ned. Och den sista sidan tecknades när serien blivit sexton år gammal – jämnårig med berättelsens huvudperson.

Av Tinet Elmgren har Epix tidigare gett ut den hårdkokta actionserien Eva ♥ Asbesthjärtan, som faktiskt är en spinoff från Drivgods.

Förlagsfakta

ISBN
9789170895227
Titel
Drivgods
Författare
Elmgren, Tinet
Förlag
Epix
Utgivningsår
2012
Omfång
388 sidor
Bandtyp
Häftad
Mått
170 x 220 mm Ryggbredd 32 mm
Vikt
900 g
Språk
Svenska