Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn

9789172234529

Din sökning gav ingen träff. Spara sökningen som en Bevakning  
Visa endast

Just nu finns inte titeln du söker på Bokbörsen. Skapa ett användarkonto eller logga in om du vill skapa en bevakning. Klicka sedan på knappen nedan. Du aviseras via e-post så snart artikeln kommer in igen.
Jag längtar någonstans ... men jag vet inte vart

Jag längtar någonstans ... men jag vet inte vart

Häftade böcker. Jure Förlag. 2011. 215 sidor.

Varje år drabbas tiotusentals personer i Sverige av brott där förövaren är en anhörig eller nära bekant. Det handlar om såväl fysisk- och psykisk misshandel som sexuellt våld och ekonomiska brott. Ofta förekommer alla sorter i destruktiva förhållanden; dock med varierande grad och inte alltid samtidigt.

Brott i nära relation känner inga gränser utan förekommer i alla former av relationer. För den drabbade är slagen lika hårda oavsett vem som utdelat dem. Kränkande ord ger samma stukade själ oavsett vem som uttalat orden. Det är ingen skillnad om brottet sker i en samkönad relation eller om gärningspersonen är en man och den drabbade en kvinna eller tvärtom.

Den här boken fokuserar dock på mäns våld mot kvinnor och till vissa delar på konsekvenserna för barnen. Det beror inte på att kvinnors våld mot män inte existerar eller är mindre allvarligt. Orsaken är snarare att mäns våld mot kvinnor är betydligt mer omfattande och vanligare. Många av de konkreta tips och råd i denna bok gäller dock självklart oavsett vem som är gärningsperson och vem som är drabbad.

Det finns många författare som tidigare har beskrivit konsekvenserna av att leva i en relation där det förekommer hot och våld. Dessa skildringar handlar ofta om de känslomässiga reaktionerna som uppstår i samband med brott. Den bok som du nu håller i din hand är mer av en praktisk handbok som innehåller konkreta tips och råd på sådant du bör tänka på om du lever i eller nyligen har lämnat ett destruktivt förhållande. Den är tänkt att hjälpa dig med hur du kan förbereda dig inför en separation, hur du kan agera efter separationen, vad du ska tänka på i samband med polisanmälan, vid kontakter med socialtjänsten, vid eventuella vårdnadstvister etc.

Boken vänder sig också till dig som inom ramen för ditt yrke eller engagemang möter brottsdrabbade. Syftet med detta är att öka förståelsen för vad den drabbade tvingas hantera i samband med en separation och/eller en polisanmälan etc., men också om de problem som ofta uppstår tiden därefter.

Handboken har skrivits av juristen och civilekonomen Helena Berggren som genom ett mångårigt engagemang har stor erfarenhet när det gäller frågor som rör brott i nära relation. Boken bygger delvis på Helenas egna erfarenheter, men också på erfarenheter från många andra kvinnor som har levt i våldsamma och destruktiva förhållanden.

Ur innehållet:

Att leva i en destruktiv relation

Att lämna relationen

Efter en separation

Vanliga reaktioner

Vad är brottsligt - en brottskatalog

Polisanmälan och förundersökning

Om brotten prövas i domstol

Barnens situation

Mötet med socialtjänsten

Vårdnadstvister

Till anhöriga

Teknik och andra hjälpmedel

Förlagsfakta

ISBN
9789172234529
Titel
Jag längtar någonstans ... men jag vet inte vart
Författare
Helena Berggren
Förlag
Jure Förlag
Utgivningsår
2011
Omfång
215 sidor
Bandtyp
Häftad
Språk
Svenska