-
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789151835426
- Titel
- Det thailändska köket : Thai taan
- Författare
- Fredrik Liljeblad - Kjell Fornander
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 1999
- Omfång
- 216 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Vikt
- 782 g
- Språk
- Svenska
Prisma 1 9789151835426 -
Grytor, långkok och lite husman
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2012. 105 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155258368
- Titel
- Grytor, långkok och lite husman
- Författare
- Hansson, Jon
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 105 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 231 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 478 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Långkok, grytor och gedigna husmansrätter är kökets ryggrad. En mustig gryta är det bästa sättet att låta fina råvaror komma till sin rätt! Smakerna kommer verkligen fram. Jon Hansson, populär matskribent med ett flertal kokböcker bakom sig, tar sig an grytorna på sitt sedvanligt lättsamma vis. Vi bjuds på husmanskost i modern tappning. Långkok, ugnsrätter och härliga söndagsstekar. De allra bästa recepten på klassiska favoriträtter och nya, spännande grytor och långkok.Vi bjuds också på klimatsmart tänk och tips på hur man sparar tid genom att göra storkok. Gör dubbel sats av grytan eller köttfärssåsen och servera som en ny rätt nästa dag. Söndagens boeuf bourguignon blir en biffsallad med haricots verts och rödlök på måndagen. Härliga recept som förgyller både vardag och fest!
Bokförlaget Semic 9789155258368 -
Den härliga smaken av jul : ät sunt året runt
Inbunden bok. Bonnier Publications A/S. 2003. 128 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9788777412578
- Titel
- Den härliga smaken av jul : ät sunt året runt
- Författare
- Brønnum Carlsen, Helle
- Förlag
- Bonnier Publications A/S
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 493 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Den härliga smaken av jul" är den andra boken i en ny bokserie från I Form, kallad "Ät sunt året runt". Bokserien innehåller bl.a.:
* Recept på spännande och nyttiga rätter.
* Tips & idéer på hur de olika årstidernas råvaror tas tillvara.
* Lättlagad och okomplicerad mat.
Denna andra bok i serien har fokus på högtiden jul. Doften av kanel, den karakteristiska blandningen av kryddnejlika & apelsin och känslan av hur det vattnas i munnen när den griljerade julskinkan tas ur ugnen. Så sprids julstämningen från husets hjärta, köket, när julstöket är i full gång. På julbordet ställs det bästa huset förmår fram. Vi månar om familjen, och barnen gör marsipangodis och konfekt som ska dukas fram på "gottebordet". I den här boken förnyas de bästa av julens mattraditioner.
Bonnier Publications A/S 9788777412578 -
Antipasti : italienska förrätter
Inbunden bok. Kakao Förlag. 2005. 107 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197572408
- Titel
- Antipasti : italienska förrätter
- Författare
- Forslin, Liselotte
- Förlag
- Kakao Förlag
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 107 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 181 x 221 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 482 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Antipasti är italienska och betyder före pastan. Italienarna äter mycket och länge. Måltiderna inleds med några olika antipasti, och fortsätter sedan med pasta, huvudrätt, ost och dessert för den som orkar. Bjud in dina vänner till en italiensk afton och prova antipasti redan ikväll. Ät, njut och skratta mycket!
Med den italienska mattraditionen som grund är även det enklaste ljuvligt läckert. Vad sägs om grillade scampi med gremolata, bresaola med citronfänkål eller mozzarellagratinerad aubergine? Eller helt enkelt italienska charkuterier och ett glas vin? Liselotte Forslin tar dig med rakt in i det italienska kökets innersta utan krångliga omvägar. Buon appetito!
Kakao Förlag 9789197572408 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789127355781
- Titel
- Kylies kök
- Författare
- Kwong, Kylie
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 204 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 20 x 263 mm Ryggbredd 220 mm
- Vikt
- 1014 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Matpersonligheten Kylie Kwong har gjort succé i Australien med sitt färgstarka matprogram som utgår från det lockande kinesiska köket. Under våren 2004 visade hon på bästa Tina-tid sin favoritmat även för oss. Nu kommer boken med drygt 60 recept från programmet.
I Kylies kök möts två världar och med fokus på smak och syn skapar hon spännande rätter som kombinerar västerländska ingredienser och asiatiska tekniker. Hemifrån har hon med sig ett stort matintresse genom mammans matlagning och morbroderns nudelfabrik. Dessutom bor hon ju i Australien, där influenserna från många kulturer smält samman, vilket avspelar sig i hennes mat.
Kylie delar med sig av sina recept på alltifrån enkla nudlar till krispig anka och glamourös hummersallad. Flera typiskt kinesiska rätter, som sötsurt fläsk och stekt ris, görs i nya moderna varianter och klassiska franska eller italienska rätter dyker också upp i ny tappning. Oavsett vilken sorts mat det handlar om strävar hon alltid efter en balans mellan söta, sura, salta och starka smaker.
Boken och TV-programmet har blivit en succé i många länder, och Penguin (som har ursprungsrättigheterna tillsammans med ABC Television) har skrivit kontrakt med Kylie om ytterligare två kokböcker.
Översättning Tove Janson
Kylie Kwong är 35 år och kommer från en australiensisk-kinesisk familj. Den kantonesiska matlagningens grunder har hon lärt sig av sin mamma, och hon har jobbat med flera av Australiens mest respekterade kockar, bland annat Neil Perry och Stefano Manfredi. I dag har hon en egen restaurang – Billy Kwong – på Surry Hills i Sydney.
Natur & Kultur 1 9789127355781 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789185329595
- Titel
- Michels röda viner
- Författare
- Michel Jamais
- Förlag
- Grenadine
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 138 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 210 x 260 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 785 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- MICHELS RÖDA VINER är den naturliga uppföljaren till Michels Vita Viner, som gavs ut våren 2007.
Michels Röda Viner är en mycket informativ bok om odling och framställning av röda viner med
betydelsefulla fakta som ger förståelse för vad det är som ger ett vin sin karaktär och kvalitet.
Huvudkapitlet är ett noggrant urval av 52 röda viner i prislägen från lite till mycket, men med
en spännvidd i stil och karaktär. I själva verket är det 52 producenter från hela världen som har
valts ut och beskrivs. För varje vin indikeras kvaliteten, ett ungefärligt prisläge, tidsspann inom
vilket vinet lämpligen dricks, temperatur för optimal servering samt förslag på passande mat.
I många fall gör den valda producenten flera viner som också beskrivs och rekommenderas,
så i Michels Röda Viner ges närmare 200 säkra tips på goda röda viner.
I boken delar Michel också med sig av sin kunskap om analytisk vinprovning, om hur du bäst
köper, förvarar, lagrar och serverar dina goda röda viner. Såklart ges också tips på vilken typ
av mat röda viner i största allmänhet bäst passar till. Kort och gott är Michels Röda Viner en
självklar bok för alla vinälskare.
Michel Jamais är en av Sveriges ledande auktoriteter i konsten att kombinera mat och dryck. Han har en
gedigen bakgrund som kock och sommelier och är idag verksam som föreläsare, utbildare och skribent.
Michel leder även kurser på Restaurangakademien och anlitas flitigt som föreläsare i hela landet.
Grenadine 9789185329595 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKAndra 9789163376764
-
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789176088821
- Titel
- Världens recept
- Förlag
- Stockholm : Connex
- Utgivningsår
- 2001
- Språk
- Svenska
Stockholm : Connex 9789176088821 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKSjörapport
-
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789151838076
- Titel
- Mathias Dahlgren kokbok
- Författare
- Mathias Dahlgren
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 224 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 895 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Mathias Dahlgren är Sveriges enda "världsmästare" i matlagning! 1993-1996 var han medlem i ett framgångsrikt svenskt kocklandslag och blev utsedd att representera Sverige i Bocuse d'Or 1997. I konkurrens med de främsta kockarna från världens stora matnationer vann han tävlingen. Idag driver han sin egen krog, Bon Lloc, i Stockholm. Det här är dock inte Bon Llocs kokbok - även om det finns inslag av Estilo Nuevo Euro Latino - utan snarare Mathias egen, personliga kokbok.
Kokkonst är inget hokus pokus utan bygger helt enkelt på ingående kunskap och kärleksfull omsorg om råvarorna, sunt förnuft och en egen utvecklad smak. Det handlar också om att våga improvisera, pröva nya idéer och utmana. Här hittar du några ganska komplicerade recept som kräver tid och precision i hantverket, men framför allt många enklare, för att inte säga självklara, recept på hur man utvinner det allra bästa ur sina råvaror. Gemensamt för dem alla är att resultatet blir mycket gott!
Prisma 1 9789151838076
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn