-
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789189462168
- Titel
- The Nordic street food : story & kokbok
- Författare
- Elmquist, Pernilla
- Förlag
- Nordic Street Förlag
- Utgivningsår
- 2021
- Omfång
- 350 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 218 x 285 mm
- Vikt
- 1600 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Följ med pionjärerna Pernilla och Jens på en svindlande resa i den svenska street food-rörelsens begynnelse. En färd kantad av sparris, kantareller och ett jävlar anamma!
"När vi lanserade British Street Food Awards 2010, kämpade vi för att fylla en parkeringsplats med handlare som brydde sig om ingredienserna och ville göra något annat än en falsk ’amerikansk’ meny med fläsk och frysta hamburgare.
Vi lyckades, och antalet handlare som skapade fantasifull street food ökade. När jag blev inbjuden att tala på konferensen Let The Nordic Street Food Revolution Begin, 2013, blev jag extatisk över potentialen i Skandinavien och när vi listade finalister till British Street Food Awards 2014 blev jag glad när Jens och Pernilla gick med på att resa hela vägen till Storbritannien för att tävla. Jag minns långkokt viltkött, syrad vitkål med persilja, pepparrotskräm och rårörda lingon på tunnbröd. Så långt ifrån pulled pork och frysta hamburgare man kunde komma. Jag var hedrad över att belöna dem med priset Best O verseas Traders. De är verkliga ikoner i branschen."
Richard Johnson
VD för Food Mutiny och grundare av the British Street Food Awards, the European Street Food Awards and the USA Street Food Awards.
Vulkan 1 9789189462168 -
Restaurang Plats – Nordisk gastronomi från Ha...
Inbunden bok. Förlaget M. 1 uppl. 2021. 183 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789523333703
- Titel
- Restaurang Plats : nordisk gastronomi från Hanaholmens kök
- Författare
- Weckström, Nina
- Förlag
- Förlaget M
- Utgivningsår
- 2021
- Omfång
- 183 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 213 x 270 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 926 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det här är en bok om Restaurang Plats på Hanaholmen, kulturcentrum för Sverige och Finland. Recepten, skrivna av kökschef Lukas Hemnell och hans team, lyfter fram den rika nordiska smakpaletten och hyllar kvaliteten hos lokala, närodlade och hållbara råvaror. Här bjuds på rena smakupplevelser och oväntade kombinationer! Vi får bekanta oss med restaurangens leverantörer och medarbetare; fiskaren som drar upp dagens fångst i vattnen som omger restaurangen, köttproducenten som jobbar för en ekologisk framtid utan att tumma på smaken, och kocken som brygger öl hemma i sitt eget garage. Texterna är skrivna av journalisten och matentusiasten Nina Weckström. Den här kokboken är för dig med intresse för ny nordisk gastronomi. Klä på dig förklädet, väss din bästa kniv och tillred moderna tolkningar av klassiska rätter som bundit samman Finland och Sverige genom historien. Vad sägs om braxenmousse och sockersaltad gädda, eller grillad spetkål med rökt gräddfil och blancherad sparris? Om du inte orkar kocka själv är boken ögongodis och inspiration för kommande gastronomiska äventyr, kanske på restaurang Plats på Hanaholmen? Maten och människorna har förevigats av fotografen Robert Lindström.
Förlaget M 1 9789523333703
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn