-
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKBb
-
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789151841304
- Titel
- Chokladpassion
- Författare
- Jan Hedh
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 240 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 220 x 280 mm
- Vikt
- 1212 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I Chokladpassion har Jan Hedh sammanställt sitt stora kunnande om chokladhantering. Han delar frikostigt med sig av de många recept, idéer och tips som han har samlat under sitt långa yrkesliv. Här finns recept på chokladpraliner med de läckraste fyllningar, chokladsmåbröd, tårtor, pajer, och bakelser, brûléer, mousser och bavaroiser, varma chokladdesserter och läckra chokladdrycker. Ja, till och med förslag och recept på varmrätter med choklad som krydda.
Alla recept har utförliga steg för steg-anvisningar och vid behov tips om var sällsynta råvaror kan inköpas. Författaren lär ut tekniker och ger detaljerade anvisningar om hanteringen av choklad, allt för att vi skall uppnå bästa möjliga resultat. Han ger också råd om hur choklad kan avnjutas på olika sätt.
Inledningsvis får läsaren bekanta sig med chokladens fascinerande historia och läsa om de viktigaste momenten vid chokladtillverkningen.Boken riktar sig till såväl en bredare allmänhet och chokladälskare som till fackfolk inom konditori- och restaurangnäring.
Jan Hedh är konditormästare med utbildning från bl.a. Coba-skolan i Basel, där han tidigt specialiserade sig på choklad. Han har arbetat med choklad i snart 40 år. Numera är Jan Hedh verksam som expert och konsult och efterfrågad såväl i Sverige som internationellt för sina fantastiska kunskaper. Han har tidigare givit ut boken Desserter.
Prisma 2 9789151841304 -
Kaukasisk mat - Recept från Armenien, Azerbaj...
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 1990. 237 sidor.
Nära nyskick. Välaktat ex
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789137072982
- Titel
- Kaukasisk mat
- Författare
- Uvezian, Sonia - Ekendahl, Olof - Telegin, Marie Louise
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 1990
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 650 g
- Språk
- Svenska
Bokförlaget Forum 9789137072982 -
Vinterns goda ting : maten, julen, blommorna
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 1995. 200 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Band och inlaga i nära nyskick, skyddsomslaget i mycket fint skick med endast litet riss baktill
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789134515598
- Titel
- Vinterns goda ting
- Författare
- Bergenström, Anna
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 1995
- Omfång
- 200 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 217 x 238 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 945 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vinterns goda ting är både en kokbok, en julbok och en blomsterbok. Här finns många goda och inspirerande idéer för hela vinterhalvåret.Recepten handlar om höstens äppelskörd, middagar i allhelgona, sköna vinterfrukostar, nyårsfesten och den spännande gröna maten. Dessertkapitlet är ovanligt stort med läckra efterrätter av många olika slag.Julen har självklart fått en stor plats i den här vinterboken. Här finns vackra dekorationer, historia om traditionerna, recepten till traditionell julmat men även till ett lite annorlunda julbord, till konfekten och pepparkakshuset.Härliga blomsterarrangemang, doftande potpurrier och annorlunda kransar, stiliga dekorbröd, marmelader, inläggningar och brännvinskryddning är andra exempel på bokens rika innehåll.Anna Bergenström har skrivit om maten, Fanny Bergenström om bland annat växter och juldekorationer. Nisse Peterson har tagit de stämningsfulla fotografierna.
Albert Bonniers Förlag 9789134515598 -
Au pif! : franska recept och små berättelser
Inbunden bok. Piratförlaget. 2022. 317 sidor.
Mycket gott skick. Lättare bruksspår i ryggens nedre kant, i övrigt inlaga i nyskick
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789164207159
- Titel
- Au pif! : franska recept och små berättelser
- Författare
- Hamberg, Emma
- Förlag
- Piratförlaget
- Utgivningsår
- 2022
- Omfång
- 317 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 208 x 263 mm Ryggbredd 37 mm
- Vikt
- 1446 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Om du hängivet och ogenerat ägnar dig åt livsnjuteri tillsammans med andra lever du inte bara roligare, utan även längre! Enligt den tesen har Emma Hamberg skapat en högst personlig kokbok som är generös, klacksparkig och fransk ut i fingerspetsarna." Man kan så lätt få för sig att fransk matlagning är svår. Något för de utvalda med höga vita kockmössor, silverkupor som lyfts under trumvirvlar och såser som bara får sjuda, aldrig koka. Fel, fel, fel! Fransk matlagning är egentligen väldigt lätt, det handlar bara om tid och väldigt mycket smör. Tid och smör finns i Provence, men det finns precis lika mycket smör och tid i den lilla svenska förortsettan, i faluröda torpet på landet, i radhusköket eller var du än är. Du ska inte vara ett dugg rädd, du ska bara ha tillräckligt med smör hemma, och följa recepten lite Au pif! Au pif vad är det, kanske du undrar? Jo, det är ett uttryck och en attityd som min killes franska mamma tillämpade i köket. Je fais un peu au pif, ca va etre merveilleux. Ungefärlig översättning: jag går lite på känn och det kommer att bli fantastiskt . Du tar vad du har, du byter ut saker du inte gillar till det du tycker om, och glöm inte: perfekt är tråkigt. Så ta min hand, så kliver vi tillsammans rätt in i Frankrike. Låt oss gemensamt dyka ner i smör, vin, socker, vinäger, färgsprakande grönsaker, lummiga aprikoslundar, mjuka ostar, ljumma nätter utan slut, dansa på borden, flambera, öppna alla våra dörrar på vid gavel så att vi kan utforska detta franska sätt att äta och leva. Varmt välkommen till Au pif, kokboken som tackar ja till allt!"Emma Hamberg
Piratförlaget 9789164207159 -
Rött, vitt, rosé : Håkan Larssons guiden till...
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2002. 192 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Välaktat ex.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100575113
- Titel
- Rött, vitt, rosé : Håkan Larssons guiden till vinets värld
- Författare
- Larsson, Håkan
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Att dricka vin är lite grann som att resa. Har du ett hum om varför London ser ut som det gör blir det roligare att gå omkring där. Vet du något om varför ett chardonnayvin kan smaka på så många olika sätt blir det en större upplevelse i din mun. Och poängen är att det inte krävs några universitetsstudier för att skaffa den insikten.Betrakta den här boken som en motsvarighet till resandets pocketguider. En introduktion om du vill, ganska lättsam och översiktlig. Som ett kamratligt samtal tvärs över bordet, medan vinet glimmar i glasen framför oss. Mottot kan vara: dofta, smaka - svälj.Det här är ingen rättvis betraktelse. Det finns gott om vinböcker av neutral uppslagskaraktär som försöker hitta något trevligt att säga om de flesta länder och druvor, och världen behöver inte ännu en. Jag har skrivit mer och mer entusiastiskt om det jag gillar, mindre eller inte alls om sådant jag finner ointressant.Vinets värld är underbar och spännande. För några kan den också verka skrämmande, med sina facktermer och inslag av snobberi. Sådant ska du slippa här. Vin är inte vetenskap - det är en dryck med fantastisk variationsrikedom, skapad för att vara oss till glädje. Så tycker jag vi ska närma oss ämnet, med road nyfikenhet."Ovanstående är ur Håkan Larssons förord. Boken är skriven för alla som vill ha en introduktion till vinets värld utan att drunkna i torra fakta och krångligt fikonspråk; den är tillgänglig och underhållande. Begripligt och medryckande tar författaren oss med på en vandring bland druvor och vinländer och förklarar de spännande sammanhangen bakom smakernas och dofternas mångfald. Ett stort och viktigt avsnitt ägnas sambandet mat-vin, inte så konstigt eftersom Håkan Larsson är chefredaktör på Allt om Mat.Tonen är lättsam, kåserande och ibland respektlös. Den är samtidigt lärorik, saklig, handgriplig och väldigt rolig!Håkan Larsson har på provningar runtom i landet lett tusentals svenskar de första stegen på vägen till vinkunskap.
Albert Bonniers Förlag 9789100575113 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789174241990
- Titel
- Fredagkväll med mat och vin
- Författare
- Larsson, Håkan
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 159 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 296 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 946 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Efter prisbelönta storsäljarna Håkan Larssons Vin & Mat (2003) och Håkan Larssons Vin och Fest (2008) kommer nu Håkan Larssons Fredagkväll med Vin & Mat. Konceptet är enkelt och självklart: att förgylla veckans bästa kväll. Metoden:Middag på en halvtimmePerfekt vin därtill runt hundralappen.I en skön och nyskapande förening av mat, vin och kultur löser Håkan Larsson den utmaning som väntar miljoner svenskar inför veckoslutet. På fredagen vill vi gärna äta gott och lite lyxigt och dricka något gott; på tu man hand eller under avspända former med vänner eller grannar. Men maten får inte vara för krånglig eller tidskrävande, ingredienserna ska kunna köpas på väg från jobbet – och på Systemet ska vi kunna gå direkt till rätt hylla och köpa ett vin som passar till utan att bli ruinerade.Samtliga frågor får sina svar i Håkan Larssons Fredagkväll. Boken, som innehåller ett 60-tal recept, är upplagd månadsvis och maten komponerad i takt med säsongernas växlingar. Alla rätter får förstås sitt eget vinförslag, komplett med varunummer på Systembolaget. Varje kapitel inleds med utvalda viner och råvaror som speglar årstiden och förslag på lämpliga aperitifer och tilltugg.Håkan Larssons recept är moderna, lättlagade och står för höga smaker med stuns i karaktären. Råvarorna är tillgängliga och breda, mycket präglas av tankar kring lokala råvaror och naturlig, ren smakprofil – ofta inspirerat av de modernaste teorierna kring mat och näring men alltid med den goda smaken i högsätet. Boken avslutas med förslag på enkla men fullkomliga sätt att avsluta en avspänd fredagmiddag.Kulturen då? Jo, den hör förstås till en lyckad fredag. Därför tipsar Håkan Larsson om varje månads bästa läsning, från Nobelpristagare till deckare. Och varje rätt har sin egen utvalda Matlagarmusik, i harmoni med årstiden och maten.
Bonnier Fakta 9789174241990 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789100101251
- Titel
- Håkan Larssons Vin & Mat
- Författare
- Larsson, Håkan
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 208 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 218 x 278 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 1129 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vem har inte stått i kön till Systembolaget och förtvivlat försökt minnas åtminstone något vin som rekommenderats i teves gomorronsoffor? Vem har inte under middagen tänkt "det här var gott, nästa gång ska jag köpa samma vin" bara för att sedan inte ens minnas om det var rött eller vitt? I Vin & mat i perfekt harmoni hänger maten ihop med vinet redan från början. Allt blir så mycket lättare när man ser kombinationerna framför sig och känner smakerna tillsammans.  Vin & mat i perfekt harmoni är en unik bok. En bok som ger dig de allra läckraste recepten för stora och små fester och samtidigt berättar vilket vin som passar bäst till varje rätt, komplett med varunummer och prisnivå på Systembolaget. Det är den perfekta lösningen för både fredagsmiddagen med familjen och den ambitiösa femrättersmenyn.  Recepten är hämtade ur Allt om Mat, Sveriges största mattidning. Här finns välkomponerade menyer med modern, spännande och ändå lättlagad mat. För vinurvalet står Håkan Larsson, vinskribent och författare till boken Rött, vitt, rosé, vald till världens bästa vinbok 2002. Bland Systemets bästa och mest pålitliga viner har han noga valt ut det mest passande till varje enskild rätt. Syrliga såser, salta aptitretare, saftiga köttbitar och söta bakverk allt får sitt naturliga vinkomplement, som lyfter smakupplevelserna till nya höjder.  På ett lättsamt och pedagogiskt sätt förklarar Håkan Larsson konsten att välja rätt vin till maten och berättar dessutom om de olika druvorna, distrikten och vinhusen bakom varje vin. Vin & mat i perfekt harmoni ger alltså inte bara de bästa recepten och rätt vin därtill, utan innehåller också mängder av intressant kunskap som värd och värdinna kan dela med sig av vid middagsbordet. En bok för både kropp och själ!
Albert Bonniers Förlag 9789100101251 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789100101251
- Titel
- Håkan Larssons Vin & Mat
- Författare
- Larsson, Håkan
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 208 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 218 x 278 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 1129 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vem har inte stått i kön till Systembolaget och förtvivlat försökt minnas åtminstone något vin som rekommenderats i teves gomorronsoffor? Vem har inte under middagen tänkt "det här var gott, nästa gång ska jag köpa samma vin" bara för att sedan inte ens minnas om det var rött eller vitt? I Vin & mat i perfekt harmoni hänger maten ihop med vinet redan från början. Allt blir så mycket lättare när man ser kombinationerna framför sig och känner smakerna tillsammans.  Vin & mat i perfekt harmoni är en unik bok. En bok som ger dig de allra läckraste recepten för stora och små fester och samtidigt berättar vilket vin som passar bäst till varje rätt, komplett med varunummer och prisnivå på Systembolaget. Det är den perfekta lösningen för både fredagsmiddagen med familjen och den ambitiösa femrättersmenyn.  Recepten är hämtade ur Allt om Mat, Sveriges största mattidning. Här finns välkomponerade menyer med modern, spännande och ändå lättlagad mat. För vinurvalet står Håkan Larsson, vinskribent och författare till boken Rött, vitt, rosé, vald till världens bästa vinbok 2002. Bland Systemets bästa och mest pålitliga viner har han noga valt ut det mest passande till varje enskild rätt. Syrliga såser, salta aptitretare, saftiga köttbitar och söta bakverk allt får sitt naturliga vinkomplement, som lyfter smakupplevelserna till nya höjder.  På ett lättsamt och pedagogiskt sätt förklarar Håkan Larsson konsten att välja rätt vin till maten och berättar dessutom om de olika druvorna, distrikten och vinhusen bakom varje vin. Vin & mat i perfekt harmoni ger alltså inte bara de bästa recepten och rätt vin därtill, utan innehåller också mängder av intressant kunskap som värd och värdinna kan dela med sig av vid middagsbordet. En bok för både kropp och själ!
Albert Bonniers Förlag 9789100101251 -
Ordet och vinet : vinets roll i svensk litter...
Inbunden bok. CKM Förlag. 1 uppl. 2019. 379 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Svenska humanistiska förbundets skriftserie 140
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789170401411
- Titel
- Ordet och vinet : vinets roll i svensk litteratur
- Författare
- Stenström, Johan
- Förlag
- CKM Förlag
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 379 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 146 x 220 mm Ryggbredd 36 mm
- Vikt
- 620 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Almqvist skriver om Château Haut-Brion och Chambertin, Strindberg om Château Lafite och om viner från Bourgogne, Victoria Benedictsson om champagne, Levertin om Château Beychevelle, Fredrika Bremer, Flygare-Carlén och Ola Hansson om portvin, Linné om Groot Constantia, Runeberg om Margaux, Stiernhielm och Bellman om alla tänkbara sorters vin Sedan medeltiden har svenskarna druckit vin till att börja som en del av nattvarden, men ganska snart även som måltidsdryck. Vinet fraktades lång väg innan det nådde konsumenten i Sverige. Länge var därför vinet dyrt och förbehållet de mest förmögna. Efter hand skedde en demokratisering och vinet blev tillgängligt för en större allmänhet på krogar och källare. Stormaktstiden innebar att svenskarna fick ta del av kontinentala dryckesvanor i högre grad än tidigare. Under 1700-talet blev champagne, tokajer och constantiaviner på modet, samtidigt som vin från Tyskland och de klassiska vinländerna kring Medelhavet importerades i strida strömmar. Under 1800-talet etablerades handelsmönstren; vägen från odlare till konsument skedde via grossister, importörer, agenter och vinhandlare. Ordet och vinet handlar om vinets användning i Sverige speglad i skönlitteraturen från 1300-talet till tidigt 1900-tal. Framställningen är kronologisk men här finns också tematiska kapitel om champagne, bourgogne, rhen- och mosel, portvin och bordeaux allt med litterära exempel.
CKM Förlag 1 9789170401411 -
Fina viner och vardagsviner : allt du vill ve...
Inbunden bok. Wahlström & Widstrand. 1 uppl. 2006. 191 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789146213444
- Titel
- Fina viner och vardagsviner : allt du vill veta om druvor, vinländer och om att få bästa möjliga smakupplevelse ur varje glas
- Författare
- Ray, Jonathan
- Förlag
- Wahlström & Widstrand
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 191 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 237 x 243 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 1043 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Fina viner & vardagsviner är en lättsam nybörjarbok om vinets underbara värld. Den är skriven av den brittiske vinkännaren Jonathan Ray och ger dig möjlighet att på ett enkelt sätt förstå vinets spännande grunder. För när du vet något om vad du kan förvänta dig av en flaska vin, varifrån innehållet kommer och hur det är framställt så ökar det njutningen av vinet - oavsett om det är ett fint vin eller ett vardagsvin.Boken är uppdelad i tre delar: Druvorna, viktiga vinregioner och att få bästa möjliga smakupplevelse ur varje glas. Du får bland annat lära dig om viktiga druvor som används i vinproduktion, kända vinproducenter, hur man serverar, avsmakar och förvarar vin, samt hur man kombinerar mat och vin på bästa sätt.Illustrerad med över 300 färgfotografier och 26 kartor.
Wahlström & Widstrand 1 9789146213444 -
Brygga öl : från nybörjare till avancerad ölb...
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2018. 125 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155265014
- Titel
- Brygga öl : från nybörjare till avancerad ölbryggare - tips, metoder och recept
- Författare
- Lindh, Gustav
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 125 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 202 x 265 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 626 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Alla kan brygga fullt drickbart öl utan någon expertkunskap. Det menar hembryggarentusiasten och ölbloggaren Gustav Lindh. Men du har allt att vinna på att förstå vad som faktiskt händer i ditt bryggverk under bryggningens olika faser. Gustav Lindh tar dig här med rakt ner i ölkoket och förklarar kul, kunnigt och inspirerande all den kemi, biologi och magi som till slut resulterar i den ädla dryck vi kallar öl.Gustav Lindhs egen förtjusning och fascination för bryggningens alla betydelsefulla faktorer och små nyanser smittar verkligen av sig när du läser hans bok, som utmynnar i en lika enkel som sporrande uppmaning: våga experimentera och variera din bryggmetod för att hitta ditt alldeles eget mästaröl. När du väl behärskar grunderna är variationsmöjligheterna oändliga.Personligt och inte sällan med en portion humor kring sina egna misslyckade försök genom åren, leder Gustav Lindh dig steg-för-steg mot nya ölbryggningshöjder. Den som är bekant med bloggen Lindh Craft Beer vet också att han ständigt drabbas av uppfinnarlust och är framme och modifierar sin bryggutrustning. I boken bjuder han på många av sina bästa tips och knep för att utveckla och finslipa hemmabryggeriet oavsett vilken nivå du har på din utrustning.
Bokförlaget Semic 9789155265014 -
Autoimmun kokbok: läkande paleokost
Inbunden bok. Argus Information. 1 uppl. 2016. 144 sidor.
Nära nyskick. Välaktat ex
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163902888
- Titel
- Autoimmun kokbok: läkande paleokost
- Författare
- Hultén, Karl
- Förlag
- Argus Information
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 215 x 218 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 606 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Detta är troligen den viktigaste bok du någonsin kommer att läsa om du lider av autoimmun sjukdom. Med enkla recept baserade på näringstäta råvaror som stärker immunförsvaret och samtidigt stärker tarmens integritet, undviker du onödig aktivering av immunförsvaret. Det gör det möjligt att återvinna din hälsa. Alla recept är fria från gluten, mejeriprodukter, socker samt andra råvaror som kan irritera tarmen vid autoimmun sjukdom såsom ägg, nötter och potatisväxter med mera. Autoimmuna sjukdomar ökar för varje år och har växt till en epidemi som drabbar över en miljon svenskar. Den här boken är ett verktyg som genom sina enkla principer edan hjälpt tusentals personer med autoimmun sjukdom och andra kroniska hälsobesvär som allergier och IBS. Författarna Cecilia Nisbet Nilsson och Karl Hultén har med den här metoden själva blivit symptomfria. Om författarna: Karl Hultén har hjälpt hundratals klienter med autoimmun sjukdom att återvinna hälsan. Han bevakar den senaste forskningen på sidan www.paleoteket.se och i podcasten "Paleoteket". Han föreläser och håller utbildningar för bland annat hälso- och sjukvårdspersonal. Karl har en magisterexamen i Biomedicin, har forskat vid Institutionen för Neurovetenskap på Karolinska institutet och är författare till boken "Hjärnhälsa". Cecilia Nisbet Nilsson är Lic. Kostrådgivare och hälsokonsult via utbildning vid Paleo Institute i Stockholm. Hon är medicin- och vetenskapsjournalist och grundare av Swedish Paleo, en av de största plattformarna kring paleo i Sverige. Cecilia tar konsultationer och håller föreläsningar. Boka genom www.swedishpaleo.se.
Argus Information 1 9789163902888 -
Rioja och dess viner
Inbunden bok. Falun : Falu förl. : [Dala offset] [[distributör]. 1989. 238 sidor.
Mycket gott skick. Mikronagg i två pärmhörn, i övrigt mycket fint skick
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789179708450
- Titel
- Rioja och dess viner
- Författare
- Melin, Robert - Hallén, Lars
- Förlag
- Falun : Falu förl. : [Dala offset] [[distributör]
- Språk
- Svenska
Falun : Falu förl. : [Dala offset] [[distributör] 9789179708450 -
Whiskyns landskap
Inbunden bok. Max Ström. 1 uppl. 2013. 382 sidor.
Nyskick. 4:o-format, illustrerad med 270 bilder från 17 länder
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789171262615
- Titel
- Whiskyns landskap
- Författare
- Grundsten, Claes
- Förlag
- Max Ström
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 382 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 226 x 280 mm Ryggbredd 36 mm
- Vikt
- 2126 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- »Vacker och Ma(l)tnyttig. +++++« Aftonbladet. I denna inspirerande bok tar Claes Grundsten oss med runt jorden till 17 länder där whisky tillverkas. Han vandrar genom de storslagna landskapen och berättar om naturen, kulturen och framför allt om fantastiska whiskysorter. Whiskyns landskap är en entré till ett annorlunda resande. Claes Grundstens unika infallsvinkel är att förena smakupplevelsen med den omgivande naturen och vandringens tjusning. Whisky bär karaktär av råvarorna och av det landskap där den tillverkas. Denna imponerande reseskildring ger också grundläggande fakta om whiskyns historia från begynnelsen till vår tid, och om den komplicerade tillverkningsprocessen. Här finns massvis av guldkorn både för utpräglade whiskyälskare och för dem som är reslystna. Med 270 storslagna bilder är detta den vackraste bok som någonsin har gjorts om whiskyns landskap. Claes Grundsten är en flerfaldigt prisbelönt fotograf och författare som har specialiserat sig på landskapsskildringar. Hans böcker om de svenska fjällen och om trekking är välkända för vandrare både i Sverige och utomlands. Han skriver regelbundet i olika tidningar och tidskrifter, och hans bilder har visats i stora utställningar. Några tidigare böcker av Claes Grundsten är Dag Hammarskjölds fjällvärld, Äventyrets stigar och Sveriges nationalparker.
Max Ström 1 9789171262615 -
Om kokkonsten - Essä om intagandet av föda, v...
Häftad bok. Bokförlaget Daidalos. 2017. 267 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789171735003
- Titel
- Författare
- Foconi, Stefan
- Förlag
- Bokförlaget Daidalos
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 267 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Vikt
- 500 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Säg mig vad du äter och jag ska säga dig vem du är, påpekade 1700-talsgastronomen Jean Anthelme Brillat-Savarin. Och kanske är det i attityden till födan vi intar som vi i själva verket visar vilka vi är. En måltid handlar ju om så mycket mer än att bara bli mätt och utspelar sig inte minst på en social arena. Men idag har traditionens självklarhet – säg salta köttbullar, söta lingon och syrlig gurka – ersatts av globaliseringens batteri av möjligheter och kombinationer. Tillvaron smakar kort sagt annorlunda, och ibland, när snabbmatsideologin och vinningslystnaden får råda, knappt någonting alls.
Stefan Foconis essä "Om kokkonsten" handlar om födans egenskaper, rätternas förvandlingar, traditionens egenheter och mycket därtill. Den tar med läsaren på en överrumplande resa genom tidsåldrar, världsdelar och sammanhang, från förmänniskornas identitetsskapande lägereldar via den moderna laxproduktionens industriella tyranni och vidare till näringsämnenas kemiska dans under tillagningsprocessen. Boken väcker lika många frågor som den ger svar – det finns ju mycket att fundera över på området. »Att äta är en förlängning av att fortsätta andas. Det borde vara den enskildes skyldighet att ägna bägge aktiviteterna uppmärksamhet, tvivel och reflexion.«
Essän är nummer två i den kvartett om vad det innebär att vara människa som inleddes med "Om trädgårdskonsten" (2011).
Stefan Foconi, född 1955, har en bred verksamhet på det litterära fältet bakom sig. Han debuterade med romanen "Lergök" 1991 och har därefter publicerat en rad dikter, romaner, essäer och reseskildringar. Senast romanen "Hade en bror" (2012), monografin "Istanbul. Vandringar i Europas största stad" (2014) samt den kulturhistoriska samtidsskildringen
"Levanten. Mellanöstern utan gränser" (2016, tillsammans med Tomas Andersson).
Bokförlaget Daidalos 9789171735003 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789153425502
- Titel
- Sju sorters kakor
- Författare
- Ica provkök
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 188 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 158 x 217 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 452 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Sju sorters kakor är något så ovanligt som en modern klassiker. Sedan 1945 har denna populära bakbok bjudit på läckra småkakor, vetebröd, mjuka kakor, tårtor m.m. som förgyller kakfaten. Under åren har den moderniserats och förbättrats, och de nära 300 recepten har kryddats med nya bakverk som ligger i tiden samtidigt som klassikerna har bevarats.
Ica Bokförlag 87 9789153425502 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789163414626
- Titel
- Ölkunskap
- Författare
- Svensson, Jan-Erik
- Förlag
- Liber
- Utgivningsår
- 1995
- Bandtyp
- Övrigt
- Vikt
- 583 g
- Språk
- Svenska
Liber 1 9789163414626 -
En värld av vin : vinskolan
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 1996. 240 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789119621627
- Titel
- En värld av vin : vinskolan
- Författare
- Frithiofsson, Bengt - Edström, Johan - Mölstad, Mikael - Löfgren, Claes
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 1996
- Omfång
- 240 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 622 g
- Språk
- Svenska
Norstedts 1 9789119621627 -
Mattraditioner i Medelpad och Ångermanland :...
Inbunden bok. Stockholm : LT. 1980. 120 sidor.
Gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9136013250
- Titel
- Mattraditioner i Medelpad och Ångermanland : seder och bruk i helg och vardag
- Författare
- Kristiansson, Maj Britt - Wallin, Sven - Netterlund, Karin
- Förlag
- Stockholm : LT
- Utgivningsår
- 1980
- Språk
- Svenska
Stockholm : LT 9136013250 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789113061931
- Titel
- Vår Kokbok Vegan
- Författare
- Begner, Sara
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 270 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 155 x 221 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 813 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I Vår kokbok Vegan hittar du hundratals recept med noga utvalda råvaror och influenser från hela världen. Du lär dig allt om tillagningsmetoder, hur du förbereder, förvarar och hittar de bästa veganska råvarorna. Du får härliga recept och handfasta råd på vad du kan göra med rotfrukter, groddar, alger, nötter, baljväxter och bär.
Vår kokbok Vegan är din uppslagsbok i köket när du ska laga vardagsmiddagen, festmiddagen, ha släkten hemma på buffé eller helt enkelt vill äta något lätt på kvällen. Här hittar du de självklara klassikerna i vegansk form men också helt nya rätter med tydliga smaker. Rejäl mat som man blir mätt av - och som dessutom är klimatsmart.
Norstedts 1 9789113061931 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789113023427
- Titel
- Vår kokbok
- Författare
- Begner, Sara - COOP provkök
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 880 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 155 x 221 mm Ryggbredd 41 mm
- Vikt
- 1570 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Grundkokboken med den traditionella svenska maten. Nu uppdaterad med nya moderna recept och råvaror. Tidsenlig och inspirerande! Gott och lättlagat, med hänsyn till ekonomi, hälsa och miljö.
Cirka 1 200 recept, 300 nytagna bilder och illustrationer. Ny form, men samma pålitliga innehåll.
Nya upplagan av Vår kokbok är den största och modernaste svenska grundkokboken. För alla hem och alla kök. Här finns baskunskapen som inspirerar till mod i köket. Våga!
I drygt 50 år har Vår kokbok varit en källa till inspiration och kunskap i svenska kök. Med 25 upplagor och över 2,3 miljoner sålda exemplar torde den vara den mest spridda och uppskattade matlagningshjälpen.
Sara Begner, tv-kock, engagerad matinspiratör och ansvarig för Coops provkök, för nu traditionen vidare genom att förmedla det kreativa och lustfyllda hantverk som matlagningen är. Hennes ambition är att sprida bra matvanor och visa hur man enkelt kan laga maten själv från grunden - något som ligger helt rätt i tiden och varken behöver vara krångligare eller mer tidskrävande än att köpa halvfabrikat.
Vår kokbok är fylld med recept som inspirerar till goda vardagsmiddagar och generösa fester.
Allt är provlagat och koktider och temperaturer är reviderade för att bättre passa vår tids syn på hur mat ska smaka. Här finns också fakta om olika livsmedel, näringslära och tips om hur vi bör välja mat med hänsyn till hälsa och miljö.
Vår kokbok är den enda kokbok som behövs i ett modernt hem.
Norstedts 25 9789113023427 -
Vinet & maten : grunderna, idéerna, det perfe...
Inbunden bok. Tukan Förlag. 1 uppl. 2015. 249 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789176172759
- Titel
- Vinet & maten : grunderna, idéerna, det perfekta mötet
- Författare
- Michel Jamais
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 249 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 225 x 284 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 1296 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Utsedd av juryn för Årets Svenska Måltidslitteratur till årets bästa bok inom kategorin Mat & dryck i kombination!
"En riktig grundlektion i mötets harmonier [...] från vår meste utbildare på området. Ett referensverk att ständigt återkomma till."
- ur juryns motivering
Att kombinera mat och vin i en lyckad enhet är inte svårt bara man följer några enkla regler, menar Michel Jamais.
Att få vinet att sjunga till maten är målet för många vinälskare. Men hur ska du välja vin när du inte vet exakt hur maten kommer att kännas på tungan? Hur smakar vinet du har köpt? Och vad är det egentligen som händer när vinet möter maträtten och dess ingredienser?
Vinet & maten ger svar på din a frågor. Smakexperten, matvirtuosen och vinspecialisten Michel Jamais går pedagogiskt igenom grunderna i ämnet, ur människans sinnens fungerar och hur du ska göra för att skapa harmoniska kombinationer. Han ger mängder av förslag på mat och vin som passar bra ihop och lär dessutom ut enkla metoder som du kan använda för att skapa fantastiska måltider. Istället för att fokusera på specifika recept med matchande vintyper avslöjar författaren hela hemligheten bakom en lyckad middag.
egentligen?
Vinet & maten: Grunderna, idéerna, det perfekta mötet är din nyckel till makalösa vin- och matupplevelser.
Tukan Förlag 1 9789176172759 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789186323509
- Titel
- Bosöns kokbok
- Författare
- Lundström, Petra
- Förlag
- SISU Idrottsböcker
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 171 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 200 x 260 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 735 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Matkunskap och läckra recept för hälsa och prestation
Smakfulla fotografier, goda recept och kunskapen du behöver för att skräddarsy den perfekta matsedeln för alla i familjen – idrottare såväl som stillasittare. Bosöns kokbok gör dig till ett kostkunnigt proffs i ditt eget kök.
En måltid ska innehålla rätt mängd energi och näring oavsett hur fysiskt aktiv du är. En måltid ska både se läcker ut och smaka gott och dessutom innehålla rätt mängd energi och näring oavsett hur fysiskt aktiv du är. Måltiderna till en idrottande tonåring måste täcka energibehovet utan att hon eller han för den skull ska behöva äta gigantiska portioner. Och omvänt – en mer stillasittande familjemedlem ska inte behöva nöja sig med några tuggor. Måltiden ska vara en njutning för alla.
Vad och vem ska man tro på?
Det är nästan ett heltidsjobb att följa alla tips och råd som finns kring mat. Olika dieter och kosttrender avlöser varandra. Men i stället för trender och dieter behövs en förståelse för mat, hur och vad den påverkar, vilka konsekvenserna blir av att äta för mycket respektive för lite. Kokboken inleds därför med en enkel teoridel med fakta och tips. En grundläggande kunskap om mat skapar möjlighet att göra aktiva val för optimal hälsa och prestation. Oftast räcker det med några få ändringar i måltidens sammansättning för att måltiden ska anpassas till olika individers energi- och näringsbehov.
Bosöns kokbok kan läsas och användas av alla som är intresserade av matens betydelse för hälsan, alla som gillar god mat och vill prestera i vardagen. Recepten är indelade i huvudmål (frukost, lunch och middag), mellanmål och efterrätter. Boken är rikt illustrerad med läckra bilder.
Bosön är Riksidrottsförbundets utvecklingscentrum.
I Bosöns utbildningskök som invigdes 2011 har lag, grupper, individuella idrottare och företag möjlighet att kombinera praktik och teori om kost och näringslära. Bosöns kokbok är en del av Riksidrottsförbundets satsning på idrottsnutrition.
SISU Idrottsböcker 1 9789186323509 -
Frukt och bär : 100 recept på sylt, saft, mar...
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2010. 144 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153434443
- Titel
- Frukt och bär : 100 recept på sylt, saft, marmelad och inläggningar
- Författare
- Gloria Nicol
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 197 x 243 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 683 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Ta vara på vad naturen har att ge
Sylt, saft, pickles och chutney står för det lilla extra i livet ett kryddigt tillbehör till maten, en syrlig vitaminkick på frukostbrödet, en läcker tårtfyllning eller något sött och gott till eftermiddagskaffet.
Att koka sylt och gelé och konservera livsmedel har alltid varit en viktig del av hushållsarbetet och ett självklart inslag i den kulinariska almanackan. Den här boken innehåller 100 recept som hjälper dig att ta vara på överflödet då frukt, bär och grönsaker är som bäst och billigast. Och detta oavsett om du odlar grönsaker i din egen trädgård, åker till olika självplock eller handlar på torget.
Dessutom är syltkokning och konservering ett fantastiskt sätt att njuta av årstidernas växlingar och fånga sommarens ljuvlighet på flaska. Det ger en särskild tillfredsställelse att öppna skafferidörren och se rader av prydligt märkta glasburkar fyllda av säsongens bär och frukt och det känns extra lyxigt när man öppnar burklocket och känner doften av härliga sommardagar.
Ica Bokförlag 1 9789153434443 -
Baka utan gluten : kakor, tårtor, pajer och b...
Inbunden bok. Love food. 1 uppl. 2015. 157 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789187753435
- Titel
- Baka utan gluten : kakor, tårtor, pajer och bröd
- Författare
- Michael McCamley
- Förlag
- Love food
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 157 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 220 x 276 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 872 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Goda och lättbakade glutenfria alternativ.
Michael McCamley , själv glutenintolerant, har utsetts till The Gluten free chef of the year i Storbritannien och har även startat The Gluten Free Cooking School där han lär ut glutenfri matlagningskonst. Utöver detta driver han även cateringfirman Venue där man erbjuder all slags mat, men är specialiserade på glutenfri kost.
För de med celiaki är bröd en av de svåraste, och tråkigaste, utmaningarna. Baka utan gluten innehåller såväl bröd som sötsaker. Michael McCamley delar med sig av beprövade och garanterat goda recept på matbröd, pizzabröd, focaccia, cupcakes, whoopie pies och efterrätter.
Sedan 1990-talet har antalet barn med celiaki i Sverige blivit nästan fem gånger så många som tidigare. Dessutom blir det allt vanligare att sjukdomen dyker upp senare i livet hos äldre barn och hos vuxna. Jämfört med andra länder har Sverige rekordmånga glutenintoleranta. En orsak till detta misstänks vara den stora mängd mjöl vi i dag äter. Brödtillverkarna tillsätter dessutom extra gluten i sina produkter för att göra dem luftigare.
Format: 215x270 mm
Love food 1 9789187753435 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9783829046978
- Titel
- Livsmedel
- Författare
- Werle, Loukie - Cox, Jill
- Förlag
- Köln : Könemann
- Språk
- Svenska
Köln : Könemann 9783829046978 -
Patisserie - 130 recept av bröderna Roux, de...
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 1988. 254 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Tårtor - bakelser - kakor - matbröd - desserter - glass - cocktailtilltugg
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9137093967
- Titel
- Patisserie
- Författare
- Roux, Michel - Roux, Albert - Adamczewski, Liza - Blake, Anthony - Håkansson, Gunvor
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 1988
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1030 g
- Språk
- Svenska
Bokförlaget Forum 9137093967 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9170550433
- Titel
- Stora teboken
- Författare
- Wigardt, Otto
- Förlag
- Stockholm : Sellin & partner
- Utgivningsår
- 1992
- Språk
- Svenska
Stockholm : Sellin & partner 9170550433 -
Helmaltsöl från början - Hembryggarens första...
Häftad bok. eget förlag. 2021. 121 sidor.
Nyskick. Helt i nyskick - rikt illustrerad
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKeget förlag
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn