-
Vegetabiliska drycker.
Häftad bok. Hachette Livre. 1 uppl. 2018. 159,(1) sidor.
Nära nyskick. Fotoillustrerad färg.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163617003
- Titel
- Vegetabiliska drycker
- Författare
- Green, Fern
- Förlag
- Hachette Livre
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 159 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 150 x 215 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 390 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
Ytterligare författare: Green, Fern
Ytterligare översättare: Formgren, Elsie
Ytterligare översättare: Sundströn, Sten
Ytterligare fotografer: Rooney, Deirdre
Ytterligare illustratörer: Tilly, Michelle
Hachette Livre 1 9789163617003 -
Prinsessernes kogebog.
Häftad bok. Gyldendal. 1935. 164,(2) sidor.
Gott skick. Omslag ljust fläckig längs kanterna, något nött övre ryggkant.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKGyldendal -
Skördetid. Med smak av paradiset.
Inbunden bok. B Wahlströms. 2007. 144 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Fotoillustrerad i färg.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789132334122
- Titel
- Skördetid : med smak av paradiset
- Författare
- Siv Key Nilson
- Förlag
- B Wahlströms
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 202 x 249 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 662 g
- Språk
- Svenska
B Wahlströms 9789132334122 -
Bröd hemma. Bakrecept som fungerar i ditt kök...
Inbunden bok. Kakao Förlag. 1 uppl. 2011. 125 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Fotoillustrerad i färg.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185861392
- Titel
- Bröd hemma : bakrecept som fungerar i ditt kök
- Författare
- Mette Ankarloo
- Förlag
- Kakao Förlag
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 125 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 258 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 612 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En slev, en bunke och en ugn fler redskap behöver du inte för att baka ditt eget supergoda bröd!
Trenden inom brödbak går mot det enkla och här går Mette tillbaka till grunderna och visar det ursprungliga, avskalade sättet att baka bröd. Tricket för lyckade matbröd är lite jäst och lång jäsningstid en utmärkt möjlighet att till exempel få nybakt bröd till frukost! Du får också lära dig hur enkelt det är att lyckas med surdegsbrödet och dessutom bjuder Mette på goda tillbehör till ditt nybakade bröd marmelad, färskost, röror...
Mette sprider här sin entusiasm för brödbak med full kraft det är roligt att baka och med den här boken också enkelt att lyckas!
Måltidsakademin tilldelar boken Bröd hemma pris, Årets svenska måltidslitteratur - Matbröd.
Motiveringen lyder: "Mette Ankarloo vill att brödbak ska vara enkelt och lustfyllt även vid bak med rågsur- och vetesurdegar. Det ska gå snabbt och enkelt att blanda degarna och ta lång tid att jäsa. Boken sprider kreativitet i hemmets bakstuga."
Gourmand World coobook awards tilldelar Bröd Hemma pris som bästa brödbok på svenska. (2011-12-12)
Kakao Förlag 1 9789185861392 -
De hemliga recepten från Frankrikes bästa res...
Inbunden bok. Allerbok. 1978. 348 sidor.
Mycket gott skick. Förlagets dekorerade klotband. Illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9175060167
- Titel
- De hemliga recepten från Frankrikes bästa restauranger
- Författare
- Bertholle, Louisette - Björklund, Gertrude
- Förlag
- Helsingborg : [Allers]/Allerbok
- Utgivningsår
- 1978
- Språk
- Svenska
Allerbok 9175060167 -
O liv! Ät gott och lev väl! Fernando Di Luca...
Inbunden bok. Stockholm, Fernando Di Luca. 2009. 288 sidor.
Mycket gott skick. Förlagsband. Fotoillustrerad i färg.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163348082
- Titel
- O liv! : [ät gott och lev väl! Fernando Di Luca och professor Mai-Lis Hellénius öppnar dörren till medelhavsköket. Även Bo Hagström tittar in]
- Författare
- Falk, Lars - Hagström, Bo - Hellénius, Mai-Lis - Di Luca, Fernando - Aujalay, Markus - Bylund, Lilian
- Förlag
- Stockholm : Fernando Di Luca
- Utgivningsår
- 2009
- Språk
- Svenska
Stockholm, Fernando Di Luca 9789163348082 -
New York-bartenderns guide.
Inbunden bok. Könemann. 1995. 254 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Av 17 bartendrar och drinkexperter verksamma i New York. Nästan 1.300 recept på drinkar med och utan alkohol, idealisk både för yrkesbartendrar och för hemmet. Fotoillustrerad i färg. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9783829010757
- Titel
- New York-bartenderns guide : [Av 17 bartendrar och drinkexperter verksamma i New York : Nästan 1.300 recept på drinkar med och utan alkohol, idealisk både för yrkesbartendrar och för hemmet]
- Författare
- Berk, Sally Ann - Wieser, George G., Jr.
- Förlag
- Köln : Könemann
- Språk
- Svenska
Könemann 9783829010757 -
Bröd.
Inbunden bok. Prisma. 2 uppl. 2007. 239 sidor.
Mycket gott skick. Förlagets dekorerade pappband. Illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151844961
- Titel
- Bröd
- Författare
- Jan Hedh
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 239 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Vikt
- 1218 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Ett sinnligt praktverk om bakning som utan tvekan kommer att bli klassiskt. Bagerimästaren Hedh förmedlar sina kunskaper med en unik kombination av bredd och djup.
Så löd motiveringen när Jan Hedhs bok utsågs till vinnare av Årets Svenska Måltidslitteratur 2004 i kategorin Bröd och andra bakverk. Nu utkommer denna överdådigt vackra bok i kartonnage!
Jan Hedh arbetar sedan några år med att utveckla brödbakningskonsten i Sverige. Här har han samlat recept på de bröd som han tycker speciellt mycket om, främst matbröd av alla de slag: olika surdegsbröd, baguetter och ciabatta, bagels och pitabröd, dinkelbröd och kastanjebröd, jordärtskocksbröd, blåbärsbröd, citronbröd och rågbröd, men också engelska muffins, franska chokladbröd och skånsk äppelkaka.
Prisma 2 9789151844961 -
Trettio sorter kryddat brännvin och tre nya e...
Inbunden bok. Norstedts. 1999. 114 sidor.
Mycket gott skick. Förlagets dekorerade pappband. Illustrerad av Gunnar Brusewitz.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9178420369
- Titel
- Trettio sorter kryddat brännvin och tre nya enligt gamla beskrivningar
- Författare
- Sandklef, Albert
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 1999
- Omfång
- 114 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 200 g
- Språk
- Svenska
Norstedts 9178420369 -
Grytkokboken. Festgrytor och vardagsgrytor. 3...
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Strömbergs. 1957. 266 sidor. Foton i färg och sv/v. Namnteckning försättsblad. Omslaget delvis kantnött och blekt.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
Klassiska drinkar.
Inbunden bok. B Wahlströms. 1 uppl. 2005. 80 sidor.
Nära nyskick. Förlagsband. Färgillustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789132331657
- Titel
- Klassiska drinkar
- Författare
- David Biggs
- Förlag
- B Wahlströms
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 80 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 127 x 190 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 226 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- De flesta av drinkarna som presenteras här är riktiga klassiker som kan beställas i barer över hela världen, men här finns även en och annan spännande nyhet. Recepten är baserade på såväl rom, gin, vodka och whisky, som på vin och champagne. Lär dig blanda till dem själv och tänk på att drinkarna givetvis kan varieras så att de passar just din smak.
B Wahlströms 1 9789132331657 -
Konditorns bästa.
Inbunden bok. Bonniers. 1999. 160 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick. 200 recept (Vetebröd, mjuka kakor, småkakor, tårtor, petit-fourer, pajer). Fotoillustrerad i färg. Omslagets övre kant delvis nött + mindre reva. Anteckningar i blyerts förekommer sporadiskt. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100568603
- Titel
- Konditorns bästa
- Författare
- Bengtsson, Signe Maria - Peterson, Nisse
- Förlag
- Stockholm : Bonnier
- Utgivningsår
- 1999
- Språk
- Svenska
Bonniers 9789100568603 -
Kokbok för Husmödrar. Handbok vid den nu bruk...
Inbunden bok.
Gott skick. Huldbergs 1886. Femtonde upplagan. (6),497 sidor. Med illustrationer i texten. 22x15 cm. Pärmkanter nötta, pärmsidorna med märken. Inlagan i fint skick. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
Praktisk kokbok för hemmet.
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Nordiska Bokförlaget, 1909. (8),448 s. Förlagets dekorerade klotband. Inkluderar 19 planscher (pappersbandet i bakre inre pärm löst). Främre pärmsida med blekt parti (se bild). … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
Citron. Om citronen i Europas historia, konst...
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 1998. 192 sidor.
Nära nyskick. Förlagsband. Illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100567347
- Titel
- Citron : Om citronen i Europas historia, konst, läkekonst, trädgårdar, formgivning och matlagning samt 40 citronrecept
- Författare
- Möller, Lotte
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 1998
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 198 x 269 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 847 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Allt blir bättre med citron! Det är inte bara i köket den är oumbärlig. Den har också använts i medicinskt syfte mot så skiftande saker som gikt, nariga armbågar och tårgas. Även i konst och design har den lämnat tydliga spår. Läs om den gula sagofrukten och dess betydelse för den europeiska konsten, läkekonsten, formgivningen och inte minst matlagningen. Boken nominerades till Augustpriset i klassen Årets svenska fackbok 1997.
Albert Bonniers Förlag 9789100567347 -
Fullständiga rättigheter. Femtio goda år på d...
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2002. 271 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151838427
- Titel
- Fullständiga rättigheter : Femtio goda år på den svenska krogen. Sanningar och skrönor från kök och matsala
- Författare
- Kalle Häggblom - Bo E Åkermark
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 271 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1336 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Fullständiga rättigheter är den stora boken om den svenska restaurangens historia. Från 50-talets stadshotell och motbok till vår tids kändiskockar och gastronomiska stjärnor. Från vita dukar och brutna servetter till oljad bok och design. Från flanellograf till konferensboom.
Här möter vi de legendariska källarmästarna och kökscheferna, här är historien om de kända restaurangerna och de nydanade visionärerna. Alla och allt har sin historia att berätta.
Här finns också recepten till en handfull av de klassiska och legendariska rätter som burits ut tusentals gånger i hundratals matsalar till väntande och längtande.
Boken är en nostalgisk fest för retaurangälskare och gourmeter, men också ett tidsdokument från en epok fylld av förändring. Här möter vi de spännande personligheterna, historien fylld med anekdoter, gamla bilder, matsedlar, trenderna... Tore Wretman, Johanna, Det nya franska köket, kocktävlingarna, kocken som hjälte...
Prisma 1 9789151838427 -
Salmiak och saltlakrits.
Inbunden bok. Watz Book. 1 uppl. 2014. 126 sidor.
Nära nyskick. Förlagsband. Illustrerad i färg.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789198003710
- Titel
- Salmiak och saltlakrits
- Författare
- Johansson, Elisabeth
- Förlag
- Watz Book
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 126 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 205 x 259 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 636 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
Ytterligare författare: Johansson, Elisabeth
Ytterligare fotografer: Wåreus, Joel
Ytterligare designers: Björkbom, Elisabeth
Watz Book 1 9789198003710 -
Tankar om mat
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2000. 216 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151835891
- Titel
- Tankar om mat
- Författare
- Ingmarie Froman
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 216 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 150 x 190 mm
- Vikt
- 426 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Upptäckten av en ny maträtt skänker mänskligheten större lycka än upptäckten av en ny stjärna" skrev en gång den franske gastronomen Brillat-Savarin. En vacker formulering, men inte helt sann. Visst kan man känna en stilla lycka när man för första gången smakar på japansk sushi, eller fransk Bressekyckling, men hur många svenskar skulle bli euforiska över en skål soppa med hundtassar?
Vår nyfikenhet och experimentlusta har sina gränser. Vi är inte så fördomsfria som vi gärna vill tro. Religiösa och kulturella tabun styr i stor utsträckning valet av vad som hamnar i middagsgrytan. Och till de förbud som vi anammat med modersmjölken ska så läggas vår högst personliga smak.
Ingmarie Froman skriver om det enda förhållande som människan förblir trogen livet ut. Hon värmer sig vid ugnen, ser på kockarnas händer, känner dofter, hon går på lokal och funderar över matmoden, hon reder ut varför vi äter gris medan andra dricker vin och hon grubblar över varför smaken och avsmaken tog köksvägen.
Prisma 1 9789151835891
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn